základní skupiny - skupina J, 1. kolo
18.09.2014 21:05 CET
0 : 3
(0:2)

Reportáž

Rio Ave FC - Dynamo Kyjev 0:3

Rio Ave se z pozice aktuálně vedoucího celku nejvyšší portugalské soutěže při své premiéře ve skupinové fázi Evropské ligy vůbec nepředvedlo, jak plánovalo - na domácí půdě vybuchlo s Dynamem Kyjev, který o svém úspěchu rozhodl fakticky již v průběhu úvodních 25 minut...

Ačkoliv první poločas jinak rozhodně patřil Ukrajincům, hostujícím fanouškům již v osmé minutě pěkně zatrnulo, když byl ve vápně soupeře nepatrně podtržen domácí Diego Lopes. Penalta se ke štěstí Dynama nepískala; a pak už se jelo čistě podle jeho notiček.

Nejprve Cássio vyrážel prudkou ránu z pravé strany, ve 20. minutě si už ale Jarmolenko navedl míč doprostřed hřiště, na svou silnější levačku a z hranice šestnáctky se krásně trefil na vzdálenější tyč. Ihned nato ke všemu zdárně navázal Belhanda, jenž utěšeně pálil po zemi přímo z osy hřiště.

Sám marocký šikula se ještě do poločasu jednou pokoušel zvýšit, tentokrát se mu už ale nezelenalo. Naopak Rio Ave si krátce po změně stran vypracovalo ojedinělou příležitost, když Tarantini po standardce určitě měl hlavičkovat níže, pokud možno do brány.

Definitivní ránu následně domácím zasadil v 70. minutě Kravec, respektive nepřesvědčivý zákrok brankáře Cássia proti Belhandově rutinní střele. Kravec si posléze brazilského gólmana vyloženě vychutnal, z většího úhlu přeci jen pohodlně zavěsil a Rio Ave bylo namydlené. Nic na tom nezměnily ani menší šance Boatenga a Wakasa v samém závěru.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
HullCity

Dynamo má vzhledem ke své historii a papírových předpokladů vůbec nejlehčí skupinu EL,něco jako Tottenham minulou sezonu,takže pokud nebudeme vypouštět venkovní zápasy,tak věřím v 6 výher!!Tady by to mělo být těsné 0:1.

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

tip X...0:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Sw!fty

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele