základní skupiny - skupina C, 3. kolo
23.10.2014 21:05 CET
0 : 4
(0:2)

Reportáž

FK Partizan - Beşiktaş JK 0:4

Před zápasem se mluvilo o velké bitvě - Partizan chtěl zachovat naději na postup, Besiktas naopak potvrdit svoji suverenitu. Dva černobílé týmy se měly utkat v nelítostném souboji dvou z nejaktivnějších fanouškovských táborů v Evropě. Průběh zápasu však byl až překvapivě jednostranný..

Besiktas si se srbským soupeřem vůbec nedělal hlavu, zvítězil jasně 4:0 a dal tak jasně najevo, že se s ním letos zkrátka musí počítat. Rozhodnuto bylo už o poločasu; po hodině hry pak už nebylo vůbec o čem mluvit. Trefili se Veli Kavlak, Demba Ba, Oguzhan Özyakup a Gökhan Töre. Partizan tak má ze tří zápasů jediný bod a pomalu se loučí s postupem; turecký gigant naopak udělal výrazný krok do vyřazovacích bojů.

Zpočátku však mohlo být vše jinak - Danko Lazović vypálil už po 30 vteřinách z dobrých pětadvaceti metrů, hostující branku však ohrozit nedokázal. Potom už otěže zápasu převzal turecký tým a domácí gólman Milan Lukać se musel vytáhnout proti dalekonosné ráně Töreho. V další šanci neuspěl ani Demba Ba.

Besiktas však na zasloužené vedení nemusel čekat dlouho - Kavlak nachytal domácí defenzivu na švestkách a vypálil technickou střelu, za kterou se statický Lukać stačil pouze ohlédnout. To se psala 18. minuta. Krátce poté mohli Turci vedení zvýšit, ale Olcay Sahan pálil mimo a další Töreho projektil orazítkoval tyč.

Krátce nato se málem projevilo otřepané přísloví "nedáš, dostaneš"; s výborným přímým kopem Nikoly Dričiće si však poradil gólman Tolga Zengin, který následně zlikvidoval také vyloženou šanci Andriji Živkoviće. Pro Besiktas byl rozhodujícím faktorem druhý gól, který se podařilo vstřelit ještě do poločasu - po Sahanově pasu se z vápna prosadil Ba.

Po změně stran vyběhli hráči Partizanu na hřiště v bojovné náladě, jejich nadšení však bylo rychle zmraženo, když Turci přidali další dvě branky během prvních deseti minut. Hlavním hrdinou byl tentokrát Töre, který nejprve dokonale rozložil domácí defenzivu skvělým pasem na připraveného Özyakupa - 0:3. Následně pak Töre převzal naopak roli zakončovatele a definitivně ukončil zápas - 0:4.

Čtvrtou trefu připravil Demba Ba, který tak potvrdil, že dokáže být platný i coby kreativní element. Zdrcení Srbové už za tohoto stavu prakticky rezignovali. Střídání na obou stranách následně rozmělnila tempo hry, takže jedinou další šanci ve zbytku zápasu si připsal hostující Cenk Tosun; ani nadvakrát však neuspěl. Ne že by to Besiktas mělo v důsledku nějak mrzet..

Autor: Dominik Zezula / espnfc.com

Komentáře (12)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

tip 2...1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
arsavin

2:1 (spíš přání, než tip )

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Partizan je doma kvalitne jebaný, treba viac

Reagovat
smazaný uživatel

To je hanba

Reagovat
Elliasson

Bohužel. Ale co jsem viděl ze záznamů, tak proti Zvezdě pomohli diváci mnohem víc.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele