základní skupiny - skupina H, 4. kolo
06.11.2014 21:05 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Everton FC - Lille OSC 3:0

Po dvou venkovních remízách dokázal Everton opět využít výhody domácího prostředí k tomu, aby přesvědčivě rozdrtil známého soupeře. Tentokrát si debakl 3:0 odváží francouzské Lille, které tak i nadále čeká na své první vítězství ve skupinové fázi. Everton naopak skupině H dominuje a ke kvalifikaci do vyřazovacích bojů mu již schází jen krůček.

Šťastnými střelci na Goodison Parku se postupně stali Leon Osman, Phil Jagielka a Steven Naismisth, ovšem zmínku si zaslouží i Aiden McGeady, jenž podal špičkový výkon a zařídil oba úvodní góly z pozice asistenta. Toffees tak momentálně figurují na prvním místě s osmi získanými body před druhým Wolfsburgem, který po výhře nad Krasnodarem o jeden bod zaostává. Třetí Lille již na Everton ztrácí bodů pět, což je dvě kola před koncem značná překážka.

Hned na úvod zápasu se musel hostující brankář Vincent Eneyama vytáhnout proti tvrdé ráně Romela Lukaka, což ostatně udalo ráz hry celé první půle. V patnácté minutě pak další skvělou příležitost aktivních domácích zahodil Naismith, když McGeadyho přímý kop usměrnil hlavou trestuhodně nad bránu. Málem tak přišel trest na druhé straně, kdy musel Tim Howard zasahovat při šanci Mendese. Domácí celek jako by tento malý výpadek opětovně nastartoval a první gól na sebe nenechal dlouho čekat.

Jednou ze čtyř změn základní sestavy Roberta Martíneze oproti poslednímu ligovému zápasu se Swansey byl Leon Osman, jenž zužitkoval McGeadyho centr zprava k povedenému halfvoleji na zadní tyč mimo Eneyamův dosah. A to ke smůle nevýrazného Lille ještě do poločasu nebylo vše. Těsně před odchodem do kabin totiž z rohového kopu skvělou hlavičkou skóroval kapitán Phil Jagielka.

Po změně stran se hosté na chvíli dostali ke kontrole hry, ale i tak šancí přibývalo výhradně na straně Evertonu. Vincent Eneyama ovšem i napodruhé v konfrontaci s Lukakem a jeho střelou zdálky obstál a udržel svůj tým alespoň relativně na dostřel. Avšak ne nadlouho. Po vyvedené kombinaci se k přízemnímu centru do šestnáctky dostal Leighton Baines, jenž vystihl přesně náběh Naismithe a výsledkem byla tak prudká pumelice zblízka, že Eneyama neměl nárok zareagovat, přestože míč šel přímo nad něj.

Zbytek utkání již Everton poklidně dohrál na půl plynu a nepřipustil ani žádné zdramatizování zápasu, jako se v úterý povedlo například londýnskému Arsenalu. Roberto Martínez může být nadmíru spokojený, jeho hráči podali výtečný výkon a mohou do dalšího kola Premier League nastoupit s nabytým sebevědomím.

Autor: Martin Kantor / goal.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Tomtaf

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele