osmifinále - 1. zápasy
12.03.2015 19:00 CET
1 : 0
(1:0)
Stadión:
Olimpijskyj, Kyjev

Reportáž

Dněpr Dněpropetrovsk - AFC Ajax 1:0

Fotbalisté ukrajinského Dněpru zvládli úvodní duel osmifinále Ligy mistrů s nizozemským Ajaxem a díky brance Romana Zozulji po půl hodině hry si odvážejí do Amsterdamu těsný náskok. Dněpr rozhodně jistý postup nemá, v tomto utkání měl míč mnohem méně ve svém držení než soupeř a navíc musel řešit spoustu nebezpečných situací. Nicméně opět skvěle pracoval v defenzívě a ofenzivně laděnému Ajaxu skórovat nedovolil.

Hosté navíc měli i elitního střelce Milika, který v poslední době laboroval s poraněným stehnem, tentokráte se však prosadit nedokázal. Do první vážnější možnosti utkání se už ve 4. minutě dostali hosté. Po krásném pasu za obranu se probojoval do pokutového území k balónu Serero, jenže gólman Bojko jeho pokus o lob přečetl a míč vyrazil před sebe, poté situaci vyřešila domácí obrana. Dněpr poprvé zahrozil po deseti minutách hry.

Po nepřesné malé domů od Veltmana si brankář Cillessen příliš předkopl míč a k němu se dostal Selezňov. Jenže ten neměl moc času na zakončení a v těžké pozici usměrnil balón asi o půl metru vedle pravé tyče. Domácí výběr se z ničeho nic dostal do vedení ve 30. minutě. Skvěle to udělal na levé straně Konpljanka, který od brankové čáry poslal balón před branku. Tam si ho posunul na levou stranu Zozulja a křižnou přízemní střelou zakončil přímo ke vzdálenější tyčce.

Ajax byl blízko vyrovnání v první nastavené minutě úvodního dějství. Po rohovém kopu Schøneho a prodloužené hlavičce Klaassena se před brankou zjevil úplně osamocený Veltman. Ten měl před sebou zcela prázdnou branku, jenže ani ne z metru nepochopitelně přestřelil svatyni Dněpru. Po změně stran tempo hry opadlo a ukrajinský výběr se snažil hlavně bránit hubené vedení.

Po dvaceti odehraných minutách ve druhém poločase mohl zvýšit vedení svého celku opět Zozulja. Ten dobře vypálil na bližší tyč, ovšem gólman Cillessen vytáhl famózní zákrok a svůj výběr podržel. Ajax zahrozil až deset minut před koncem, nicméně osamoceného Kishnu dokázal zablokovat fantastický Douglas.V poslední možnosti tohoto střetnutí se ocitl ve třetí nastavené minutě střídající Šachov, avšak jeho hlavičku dokázal zlikvidovat Cillessen a výsledek tohoto duelu se již nezměnil.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, ajax.nl

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

tip X...2:2

Reagovat
HullCity

Pokud uhlídají Milika můžou do Nizozemska jet s přijatelným výsledkem...1:0!

Reagovat
HullCity

Za to,co nedali v nastavení 1.poločasu si hosté nezasloužili remizovat.Dnipro dneska skvělý výkon a hlavně Douglas přes kterého prostě nic neprošlo!!Odveta bude těžká,budou muset dát gola,pochybuji,že uhrají venku remízu 0:0...

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
EverlastD

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Hodne tezky zapas pro dnepr doufam ve vyhru

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

Ano zvladl to dnepr ale pozor v amstrdamu to bude hodne tezke budou chybeet duleziti hraci fedecky rotan zozula doufam ze to nejak dnepr zvladne a postoupime

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele