základní skupiny - skupina C, 1. kolo
18.09.2014 19:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Beşiktaş JK - Asteras Tripolis 1:1

Nedáš - dostaneš. Otřepané fotbalové klišé asi nebude momentálně oblíbeným konverzačním tématem mezi fanoušky Besiktase, který měl outsidera Asteras Tripolis takříkajíc "na lopatě", hubené vedení však pojistit nedokázal a nakonec se po nečekané trefě střídajícího Facunda Parry musí spokojit s remízou.

Pro Asteras šlo o úplnou evropskou premiéru, a podle toho to také na hřišti vypadalo - zkušený favorit dominoval, nováček se bránil. Ani trefa Gökhana Toreho však istanbulským nakonec nestačila. Namísto jasně narýsovaného scénáře s postupy Besiktase a Tottenhamu je tak skupina C zatím stále naprosto otevřená - všechny čtyři celky mají na kontě po jednom bodu.

Besiktas neměl daleko k tomu, aby v předkole Ligy mistrů vyřadil slovutný Arsenal, a kvalitativní rozdíl mezi dnešními soupeři byl na hřišti znát prakticky okamžitě. V sedmé minutě zahrával přímý kop Oguzhan Ozyakup, krásná rána ze střední vzdálenosti však skončila pouze na břevně. Další šance si připsali Tore, Olcay Sahan a Veli Kavlak, ale Tomáš Košický v hostující bráně odolával.

Teprve po půlhodině hry se Asteras poprvé probral k životu a Giorgios Zisopoulos vypálil zpoza vápna; bohužel pro hostující fanoušky mimo. Krátce poté už domácí zaslouženě vedli - Tore si narazil s Ozyakupem, vtrhl do paralyzované a statické hostující defenzivy a přízemní ránou z nějakých 20 metrů, která se ještě otřela o tyč, propálil bezmocného Košického. Kouč Staikos Vergetis se mohl uvztekat - způsob, jakým se obrana před dvaadvacetiletým křídelníkem rozestoupila, nepůsobil příliš profesionálním dojmem.

Ve stejném duchu se pokračovalo i po přestávce; největší šanci druhé půle měl Olcay, který však trestuhodně minul. V dramatickém závěru tak přišel nečekaný zvrat - Asteras, který celý zápas tahal za kratší konec, vyrovnal díky Parrovu výtečnému voleji na zadní tyč dvě minuty před koncem utkání. Konsternovaný favorit se už na odpověď nezmohl a může litovat zahozené příležitosti ujmout se vedení ve skupině.

Autor: Dominik Zezula / espnfc.com

Komentáře (13)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

tip 1...2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Sw!fty

Reagovat
Sotuen

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

partizan je slabsi ako ti greci?:/

Reagovat
smazaný uživatel

Skvělý výsledek Asteras, na tom rozoraném poli, to nebylo vůbec jednoduché.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele