základní skupiny - skupina F, 5. kolo
27.11.2014 21:05 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

AS Saint-Étienne - Qarabağ Ağdam 1:1

Jeden povedený lob Vüqara Nadirova a pár skvělých zákroků Ibrahima Šehiće a Saint-Étienne je rázem na pokraji vyřazení. Les Verts sice ani v pátém skupinovém zápase neprohráli, pátá (!!!) remíza v řadě jim však není moc platná; na druhé příčce je vystřídal právě Karabach, který má lepší vzájemnou bilanci.

Pro svěřence Christophe Galtiera to byla ideální šance zaútočit na postup - koneckonců hráli doma, před zaplněnými ochozy Geoffroy Guichard, a jejich soupeřem byl největší papírový outsider skupiny. Galtier také neponechal nic náhodě a vyslal na trávník svou nejsilnější jedenáctku. Smělé plány francouzského týmu však dostaly pořádnou trhlinu už v 15. minutě, kdy Nadirov nádherně přehodil zkoprnělého Stéphane Ruffiera.

Byla to hodně překvapivá trefa, neboť do té doby byl domácí favorit jasně lepším týmem. Nikoho proto nepřekvapilo, že se Les Verts podařilo velice rychle vyrovnat - o pouhých šest minut později sice gólman Šehić vyrazil Hamoumův halfvolej, míč však propadl pouze ke kopačkám Rickyho van Wolfswinkela, který pohodlně skóroval. Pro nizozemského střelce to byla velká úleva, sám totiž v samém úvodu zazdil první velkou šanci utkání.

Van Wolfswinkel mohl otočit skóre ještě do poločasu; dokonce se mu i podařilo dostat míč do sítě, radost domácích fanoušků však zhatil zdvižený ofsajdový praporek. Vytáhlý útočník, který v Saint-Étienne hostuje z Norwiche, zahazoval šanci za šancí; domácí svého soupeře vyloženě zatlačili, jenže kýžený efekt se po vyrovnávací trefě ne a ne dostavit.

Po změně stran byl tlak Galtierova týmu ještě výraznější a Karabach se už soustředil výhradně na defenzivu. Hosté mohou děkovat jednak velkému štěstí, jednak několika Šehićovým brilantním zákrokům - Lemoineho rána mířící do branky byla na poslední chvíli zblokována, Théophile-Catherineho se Sallem zase obral o góly skvělý brankář. Když pak na Šehićovi ztroskotal i v samém závěru Max-Alain Gradel, bylo hotovo. Saint-Étienne teď nezbývá nic jiného než vyhrát v posledním kole v Dněpropetrovsku a doufat v pomoc od Interu Milán.

Autor: Dominik Zezula / uefa.com

Komentáře (10)

Přidat komentář
EverlastD

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Tomtaf

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
T..oo..M

0:0

Reagovat
Sotuen

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Sw!fty

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele