osmifinále - odvety
19.03.2015 19:00 CET
0 : 3
(0:3)

Reportáž

AS Řím - ACF Fiorentina 0:3

Fiorentina slaví, v "italském" derby si dokázala poradit s AS a na jeho úkor postupuje! Fialky v prvních pětadvaceti minutách nastřílely tři branky a zdemolovaly domácí tým. Ten tak opět padl a jeho sezona je stále pesimističtější.

AS nastoupilo do zápasu s Fiorentinou s vědomím, že mu k postupu stačí i bezbranková remíza. Na hřiště se dostali Gervinho, Ljajić nebo Pjanić. Do brány se opět postavil Lukasz Skorupski, zatímco před ním se objevili Torosidis nebo Manolas. Fiorentina vsadila na Saviće, Basantu nebo dvojici Babacar - Salah.

Od začátku se AS tlačilo do koncovky a několikrát se v ní objevil Miralem Pjanić. Střelecké pokusy kritizovaného záložníka ale končily mimo. Ve čtvrté minutě se k míči dostali i hosté. Mohamed Salah natáhl ke střele zpoza vápna a míč zamířil jen těsně vedle břevna brankáře Skorupského. V sedmé minutě začal konec nadějí Giallorossi. José Holebas se dopustil školácké chyby při faulu na pronikajícího Matíase Fernandeze v pokutovém území a hosté kopali penaltu. Napoprvé uspěli, ale museli celou situaci ještě opakovat. Netradiční střelec Gonzalo Rodriguez se ale nemýlil ani napodruhé a Viola vedla.

AS se pokoušelo ještě stav otočit ve svůj prospěch. Pjanićův rohový kop sice ke gólu nevedl, ale akce Gervinha vypadala mnohem lépe. Následná kombinace Holebase s Gervinhem opět skončila mimo tři tyče. Do sítě se nevešel ani Florenziho rohový kop, který zakončoval volný Torosidis! O minutu později Viola opět trestala. Snad největší chybu za svou kariéru si připsal mladý polský brankář AS, který se pokusil zpracovat míč ještě na hrací ploše, ale místo toho jej nahrál Marcosi Alonsovi. Ten si v klidu došel pro druhou branku.

Nejeden fanoušek AS přestával věřit svým očím, ale nebylo to ještě vše. Demolice obrany AS pokračovala o minutu později, když po Babacarově sražené střele zahrávala Viola rohový kop. Ten si vzal na starosti Mati Fernandez a posadil míč na hlavu Basantovu - 3:0!

Domácí mužstvo bylo v šoku. Potřebovalo totiž vstřelit čtyři branky a neinkasovat. Nepříznivý stav odnesl obránce Torosidis, který byl stažen a nahrazen mladíkem Iturbem. Jeho přítomnost trochu znejistěla hostující borce a Miralem Pjanić mohl vstřelit gól naděje. Tváří v tvář Netovi ale selhal. Selhání je vůbec oblíbený pojem, který po zápase v kuloárech asi ještě hodně často uslyšíme. As nebylo bez šancí, například když se k hlavičce dostal Pjanić. Na poslední chvíli ale zasáhl Borja Valero.

Ani poločas nedohrál Seydou Keita, kterého nahradil mladík Verde. Debakl domácího týmu pokračovalo také po změně stran. Mohamed Salah si vzal míč na půlící čáře, proběhl s ním až do vápna, tam si položil dva protihráče a nastřelil obloučkem tyč Skorupského brány! AS to zkoušelo po krajích přes Iturbeho, ale jeho centr mířil jen do obránce. Ten vlastně ani nemusel bránit - stačilo, že prostě stál na místě a balon jej trefil.

Demoralizovaná a v podstatě nepřítomná obrana AS nechala uniknout také Salaha, který ještě předkládal míč Babacarovi. Proti němu se ale vytáhl Skorupski. Zpoza velkého vápna se pokoušel prosadit Adem Ljajić, ale gól svému bývalému týmu nedal. Po hodině hry mohl snížit Gervinho, který se vyhnul ofsajdové pasti a překonal i Neta, ale poctivě se s ním vrátil obránce Basanta. Mezi aktivnější domácí hráče patřil Alessandro Florenzi, ale ani jeho série přímých kopů AS nespasila.

Patnáct minut před koncem se do vápna AS prohnal hráč, který byl krůček od přestupu právě k Vlkům - Mohamed Salah. Egyptský šikula ve vápně napálil tyč! Smutným hrdinou se stal hráč, který ve Florencii dlouho působil. Adem Ljajić neunesl tíhu okamžiku a frustrován svým výkonem fauloval Badelje. A protože už jednu žlutou měl, dvě minuty před koncem putoval do sprch.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (14)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
EverlastD

1:2

Reagovat
Giovanni

2:0

Reagovat
Tomtaf

0:2

Reagovat
Il Principino

Pokud postoupíme tak to budu považovat za zázrak. Každopádne FORZA ROMA !!

Reagovat
scr

2:1 viteznej da Doumbia

Reagovat
kopajda

no a jestli ho dá ještě k tomu pravou nohou tak to bych snad skončil s fotbalem

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud jo, tak letím do Římu se mu osobně omluvit :DD Ále ... to nehrozí.

Reagovat
KillSwitch

3-2

Reagovat
Houfi

Rudi je čas..

Reagovat
Il Principino

Bohužel mě to ani nepřekvapilo. Naprosto neomluvitelný chyby jednotlivců. Skoro až trapnej výkon....jak jsem už někde psal, pokud se něco nezmění tak příští rok nebudeme hrát ani Evropskou ligu....

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele