základní skupiny - skupina A, 4. kolo
06.11.2014 19:00 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Apollon Limassol - Borussia Mönchengladbach 0:2

Mönchengladbach na Kypru nezářil, na tři body to však nakonec stačilo - po výhře 2:0 se Borussia vyšvihla do čela skupinové tabulky a nadále (už 17 zápasů!) čeká na prvního letošního přemožitele. O branky se podělili Raffael a Patrick Herrmann.

V těžké skupině s Curychem a Villarrealem chtěli Kypřané zejména překvapit a obírat favority o body, v případě Hříbat se jim to však hrubě nepovedlo; nejprve museli skousnout debakl 0:5 v Gladbachu a nyní padli i před vlastním publikem. Svěřenci Luciena Favreho sice nepřipomínali ten tým, který před čtrnácti dny nedal kyperskému soupeři takříkajíc ani "čuchnout", kvalitativní rozdíl se však přece jen projevil.

Letošní Borussia baví celou Evropu skvělým ofenzivním fotbalem, jenže dnes jako by si Favreho opory vzaly den volna. Po nudném prvním poločase musela rozhodovat kreativní chvilka nejlepšího muže na hřišti Thorgana Hazarda, jehož pas proměnil v úvodní (a vítěznou) trefu Raffael. Sám Hazard poté ještě trefil břevno, načež Herrmann definitivně pohřbil domácí naděje po brejku v páté minutě nastavení.

Apollon sice doma na Kypru vyhrál čtyři zápasy v řadě. Evropská liga je sice přece jen jiná úroveň, nicméně na domácích bylo přesto znát, že mají sebevědomí a nechtějí jednoduše odevzdat body - prakticky po celých 90 minut působili hráči Gladbachu nervózním dojmem a nedokázali najít optimální herní rytmus. Úvodní šance obstarali příliš vysoko pálící Hazard a také Branimir Hrgota, jehož vychytal brankář Bruno Vale.

Také Apollon se však nechtěl nechat zahanbit a kontroval nebezpečnými pokusy Abrahama Guie Gnekiho a veterána Camela Meriema. Rozhodující úlohu v zápase si však uzmul mladý Hazard, když z levé strany výborně nacentroval na zadní tyč, kde číhal připravený Raffael. Domácí se ještě pokusili vyrovnat hlavičkou Thurama, která se jen těsně nevešla mezi Sommerovy tyče, nebylo jim to však nic platné - naopak na druhé straně uzavřel účet zápasu Herrmann.

Autor: Dominik Zezula / uefa.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:4

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
Tomtaf

1:4

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

pěkně Gladbach...ale o víkendu bude první prohra

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele