osmifinále - 1. zápasy
12.03.2015 21:05 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

ACF Fiorentina - AS Řím 1:1

Římské AS si nakonec jen dělí body s Fiorentinou. Domácí Fialky byly lepším týmem a po sedmnácti minutách je poslal do vedení Josip Iličić, ale AS nakonec ve druhém poločase srovnalo díky hlavičce Keity na 1:1.

Domácí trenér Vincenzo Montella zná prostředí římského AS velmi dobře a stejně dobře ví, koho by měl ideálně nasadit. Problém je, že se dnes musel vypořádat s mnoha absencemi. Především v útoku mu hodně scházel Mario Gómez, Pepito Rossi nebo Federico Bernardeschi. Jen lavička zbyla na Khoumu Bubacara. Absence mělo také AS, protože mu scházel kapitán Francesco Totti, kterého v útoku nahradil Adem Ljajić. Do základu se dostal také Seydou Keita, takže jen lavička zbyla na Pjaniće nebo k překvapení mnohých také Gervinho.

Hodně speciální utkání čekalo hned několik hráčů. V dresu AS nastupovali Pizarro nebo Aquilani, zatímco AS táhl jeho nejlepší střelec Adem Ljajić, někdejší opora právě Violy. Domácí spoléhali především na Mohameda Salaha, novou posilu z Chelsea. A ten se často dostával k míči. Celkově byla Fiorentina v úvodních minutách daleko aktivnější a často kombinovala kolem pokutového území brankáře Skorupskiho.

Jinak ale měla hra spád a zejména ve středu pole působili dynamičtí hráči schopní zrychlovat tempo hry. Fiorentina byla jasně lepší a brzy se dočkala zaslouženého vedení. Obrovskou chybu udělal Daniele De Rossi, který poslal míč na Salaha. Chytit egyptského útočníka je v posledních týdnech velký problém pro nejednoho hráče Serie A a nezvládli to ani obránci AS. Salah nahrál na volnějšího Josipa Iličiće a ten se trefil krásně pod břevno - 1:0.

To ale zdaleka nebyla ta nejhorší zpráva pro Giallorossi. Daniele De Rossi totiž o chvíli později musel střídat. Jeho místo zaujal Miralem Pjanić, který měl přinést na hrací plochu trochu kreativity. Herní projev AS se s postupem času vytrácel a hráči opět působili dojmem skupiny nesehraných mužů, kteří neví, co mají hrát. Aby toho nebylo málo, zranil se také řecký stoper Kostas Manolas, jedna z mála světlých výjimek letošní sezony AS.

Krásnou akci předvedlo AS poté, co Florenzi sbíhal do vápna, skvěle si zpracoval míč do běhu a druhou nohou vystřelil na brankáře Neta. Brazilský gólman vytáhl skvělý zákrok a míč vyrazil, ale pouze k Ademu Ljajićovi. Někdejší hráč Violy zřejmě projevil slitování, protože ve stoprocentní šanci pálil vysoko nad!

Do konce poločasu se AS zvedlo a začalo hrát, ale branka mu přána nebyla. Ta mohla padnout ve druhé půli, když se po sérii nahrávek domácích AS ubránilo. Následně si na skvělou nahrávku na hranici ofsajdové linie nabíhalo duo Ljajić a Iturbe. Ljajić by byl v ofsajdu, zatímco Iturbe nikoliv. I proto mohl postupovat sám na brankáře Neta, který ho zřejmě ve vápně fauloval! Adem Ljajić ale dnes neměl svůj den a zahodil obrovskou šanci na dobrý výsledek také podruhé. Neto mu penaltu chytil.

Fiorentina byla "na koni" a trápila svého soupeře především přesnými nákopy za obranu. Mapou Yanga M'Biwa spíše vyklusával zpět, než že by se vracel tak rychle, jak situace vyžadovala a potvrdil tak zdání, že hráčům hostů se vlastně ani moc hrát nechce. Nainggolan se vzápětí řítil sám na Neta, který proti němu výtečně vyběhl a zakončení mu neumožnil. Dnes podal Neto opravdu vynikající výkon. Ani on ale nedokázal včas zareagovat na rohový kop od Florenziho, který si našel záložník Seydou Keita a hlavou srovnal!

Další zajímavý projektil musel likvidovat brankář Lukasz Skorupski, který vyrazil ránu Milana Badelje. V závěru utkání se ještě zranil José Holebas, ale nakonec utkání dohrál. Tento výsledek je lepší pro AS, které dokázalo vstřelit gól na hřišti soupeře.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (18)

Přidat komentář
smazaný uživatel

tip X...1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
EverlastD

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
Tomtaf

2:1

Reagovat
kopajda

Bylo by dobré si ten článek po sobě přečíst, než ho publikuji, aby se redakce vyhnula gramatickým chybám.

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
scr

0:2 FORZA ROMA!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Nehra Totti v zaklade tak vyhrame :) Forza Roma

Reagovat
Il Principino

To myslíš vážně?

Reagovat
Il Principino

Francé má týmu stále co dát. A lepšího hrota nemáme. A jeden z mála se v těch snaží něco vymyslet. Nechápu "fanoušky", kteří si "otevírají hubu" na největší legendu svého klubu - u nás Francé. Nebo nedávno v Lpool na Stevena....

Reagovat
smazaný uživatel

já osobně začal fandit Římu právě protože tam hraje Francesco

jinak dneska doufám 0:1

Reagovat
smazaný uživatel

A toto je presne to co mi vadi,za Tottiho hra uz len jeho meno a nie jeho vykony,ja na Tottiho nedam dopustit lebo som velky fanusik Rima ale proste ked sa mi nepacia jeho vykony tak to treba povedat,este mozno ako tvorcu hry budis ale nie na hrot kde on uz nema na to,nevie ani jeden na jeden lebo je pomaly,rychlostou uz nepredbehne nikoho tak uz len rozohravka ostava,chyba nam hrot,dufam ze sa da Doumbia dohromady co najskor aby nam zacal davat goly,j

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
kopajda

domaci byli jasne lepsi???????? dve strely za zapas meli. to hoste byli pro me daleko nebezpecnejsi teda...

Reagovat
scr

To je zas clanek do prdele...ten co to psal asi nema vsech pet pistolniku pohromade...Fire ze bylo lepsi? Je pravda, ze AS do 35. minuty hralo tuzku, ale nasledne si Fiore moc nezahralo a AS se darila kombineace..roztahli hru a Violu tlacili...Viola mela stesti ze neprohrala...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele