základní skupiny - skupina G, 3. kolo
24.10.2013 19:00 CET
3 : 0
(1:0)
Stadión:
Olimpijskyj, Kyjev

Reportáž

Dynamo Kyjev - FC Thun 3:0

Fotbalisté Dynama Kyjev poprvé v základní skupině předvedli velmi dobrý výkon od začátku až do konce a na konto si připsali své první tři body ve skupině. Díky tomu se v tabulce posunuli na druhé místo se čtyřmi body právě před švýcarský Thun a oživili své šance na postup mezi 32 nejlepších celků. Švýcarský výběr naopak po úvodní výhře nad Rapidem zaznamenal svou druhou prohru v řadě za sebou, vše je ale přesně v polovině otevřené.

Domácí soupeře naprosto přestříleli a měli míč i častěji na kopačkách, v prvním poločase si vytvořili pouze dvě větší šance. Hned v 7. minutě se k dobré střele dostal Andrij Jarmolenko a z pětadvaceti metrů vystrašil hostujícího gólmana Faivreho, jenže jeho pokus mířil o pár centimetrů nad horní tyčku. Jarmolenko se však prosadil přesně deset minut před přestávkou, kdy opět napřáhl z pětadvaceti metrů a po skvostné ráně tentokráte zamířil přesně do levého horního rohu - 1:0.

Ihned po změně stran mohl zvýšit vedení Dynama Haruna, ovšem z dobré pozice branku přestřelil. Po necelé hodině hry mohl vsítit svůj druhý gól v utkání Jarmolenko, ale kličkovanou nakonec nevyhrál. Nejprve se dostal s míčem až ke koncové čáře a následně se znovu dostal před Faivreho, který ho však skvělým způsobem vychytal. Domácí se mohli uklidnit v 60. minutě, když jejich druhou trefu zařídil Dieumerci Mbokani.

Po pasu Danila Silvy si Mbokani naběhl do vápna z pravé straně a hlavičkou zblízka rozvlnil síť. V dalších pěti minutách mohl zvýšit vedení Lens, ovšem hlavičkoval těsně nad a poté stejný hráč po nahrávce Jarmolenka pálil o pár decimetrů nad horní tyčku. Definitivně rozhodnuto bylo v 78. minutě. Po nepovedené standardce hostů přešel Kyjev do smrtícího brejku, na jehož konci byl osamocený Oleh Husjev.

Středem hřiště prošel Belhanda a předložil míč Sydorčukovi, který pronikl do pokutového území a přihrávkou před poloprázdnou brankou vybídl Husjeva ke snadné brance - 3:0. Thun mohl snížit pět minut před koncem, avšak po přímém volném kopu Zuffiho dokázal brankář Šovkovskyj odvrátit míč na rohový kop. Na druhé straně se mohl z přímého volného kopu zapsat do listiny střelců Belhanda, Faivre ale fantasticky zasáhl a výsledek se tak už nezměnil.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, eurofotbal.cz

Komentáře (17)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

tip 1...1:0

Reagovat
EverlastD

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0, a budou rádi.

Reagovat
forma

5:1

Reagovat
El Campeon

4:0

Reagovat
mario23

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Vypadá to, že Dynamo se konečně dostalo do formy, kterou bych si představoval

Reagovat
smazaný uživatel

Thun nebyl souperem... Dynamo si delalo co chtelo, za coz jsem rad.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele