základní skupiny - skupina J
22.11.2012 19:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

SS Lazio - Tottenham Hotspur 0:0

Lazio se doma rozešlo s Tottenhamem bez branek. Hrdinou utkání se stal hostující brankář Hugo Lloris, který byl dnes neprůstřelný a londýnský klub mu může děkovat za cenný bod, díky němuž má opět o něco blíže do vyřazovacích bojů.

Výlet Yidos do bleděmodré části Říma se neobešel bez kontroverzí - domácí fanoušci, známí svými radikálními postoji, skandovali na anglické příznivce "Juden Tottenham", a jeden londýnský návštěvník byl s bodnými zraněními na hlavě, které utržil nad ránem v jednom z římských podniků, převezen do nemocnice. Celý incident bude zřejmě ještě vyšetřovat UEFA, která už v prvním utkání v Londýně pokutovala Lazio za fanoušky napodobující opičí zvuky.

Ale zpět na hřiště. Kromě Llorise byl výraznou postavou jinak nezajímavého zápasu i domácí útočník Libor Kozák, který se dostal hned do několika dobrých šancí, ale francouzský gólman vyšel z tohoto miniduelu jako jasný vítěz; český forvard si na něm vylámal zuby zejména v první půli. Tottenham nebyl většinu zápasu nikterak nebezpečný, snad s výjimkou Baleovy úvodní střely, která byla (nesprávně) posouzena jako ofsajdová.

Tato situace se odehrála už po čtyřech minutách hry, kdy velšský křídelník zpracoval Carrollův míč za obranu a obstřelil Marchettiho, ale rozhodčí branku neuznali. Úvod zápasu patřil Spurs i nadále - Bale tentokrát v roli nahrávače našel Gylfi Sigurdssona, kterého musel odzbrojit Stefan Radu.

Domácí fanoušci byli na poloprázdném Stádio Olimpico dlouho překvapivě potichu, ale v 18. minutě emoce propukly naplno - Lazio totiž mohlo snadno vést. Cristian Ledesma vypálil z dobrých 30 metrů a Lloris jeho střelu po špatném odhadnutí pouze vyrazil na břevno; vzápětí se však rychle zorientoval a včasnou reakcí zabránil dorážejícímu Gonzálezovi ve skórování.

Od tohoto okamžiku převzali Římané kontrolu a do své první šance se po Walkerově uklouznutí dostal Kozák, jehož střelu musel z branky vykopávat pohotový Lloris. Český krajánek se následně dokázal oprostit od svého strážce a zpracoval Mauriho nahrávku, ale přestřelil. Do třetice pak mladého forvarda vychytal opět Lloris.

Ve druhé půli se fanouškům na obou stranách nabízel dost stereotypní obrázek - ani jeden z týmů se nemohl pořádně dostat do tempa, a když už Lazio prošlo až k brance, narazilo na francouzského reprezentačního brankáře. Kozák si skutečně neudělal příliš dobrou reklamu - i nadále byl jedním z nejaktivnějších na hřišti, ale v další šanci opět přestřelil.

Krátce poté si Lloris opět zachytal, i když tentokrát byla střela mířící na jeho bránu z kategorie těch jednodušších. Její autor? Ovšemže Kozák, který trestuhodně zahodil šikovnou přihrávku Amauriho. Hostující trenér André Villas-Boas následně zareagoval na vývoj nasazením Defoeho s Lennonem, což uvadající hru Spurs trochu oživilo.

Jenže tím nebezpečnějším týmem bylo stále Lazio, a Ledesma z přímého kopu přestřelil hostující bránu. V závěru už se Londýňané soustředili spíše na udržení cenné remízy, ale Lloris byl i přesto povolán do akce ještě dvakrát - poprvé vyrážel Mauriho centr na tyč, podruhé zlikvidoval Cianiho hlavičku z následné dorážky.

Autor: Dominik Zezula / soccernet.com

Komentáře (25)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
KingMaster13

2:1

Reagovat
HullCity

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

asi X / oba gol

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

tip X...2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Tomtaf

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
FUnk

1:2 COYS!

Reagovat
Milan.B

2:0

Reagovat
Sotuen

1:1

Reagovat
tomasinho

Our starting team tonight is: Lloris, Walker, Caulker, Vertonghen, Naughton, Sandro, Carroll, Sigurdsson, Bale, Dempsey and Adebayor

Reagovat
Le Gunner

Over

Reagovat
Pettirosso

Kozáku ty debilee

Reagovat
Milan.B

uz ake sance zahadzuje LAzio

Reagovat
Pettirosso

Kuaaa Ciani vole, to se dává!

Reagovat
REPLIKATOR

Kozák palič

Reagovat
didosh

kurnik Kozáku Calcio potřebuje body

Reagovat
smazaný uživatel

http://www.ceskatelevize.cz/sport/fotbal/sestrihy-evropske-ligy/204759-sestrih-utkani-lazio-tottenham/?page=4

Hehe, Libor Kozák se představil jako typický český zakončovatel posledních let

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele