základní skupiny - skupina E, 2. kolo
29.09.2011 21:05 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Stoke City - Beşiktaş JK 2:1

V druhém zápase Evropské ligy přivítalp domácí Stoke hráče z tureckého Besiktase a po remíze s Dinamem Kyjev si připsal prví tři body do tabulky skupiny E. Do vedení se sice už ve 13. minutě dostali hosté zásluhou gólu Hilberta, ale radovat se mohli pouze dvě minuty, neboť v 15. minutě srovnal skóre vytáhlý Peter Crouch. Klíčovým gólem se ukázala být proměněná penalta Walterse ze 79. minuty.

Tony Pulis, trenér Stoke, před zápasem hodně překopal svůj tým, neboť vzhledem k remízovému zápasu s Manchesterem United zůstal v základní sestavě pouze Peter Crouch, Matthew Etherington, Rory Delap a Ryan Shawcross.

V základní sestavě hostů se objevili někteří hráči, které angličtí fanoušci mohli sledovat na vlastní oči během zápasů nejvyšší anglické lize. Hrál například Manuel Fernandez, bývalý záložník Evertonu, či Quaresma, který se neúspěšně pokoušel prosadit v Chelsea. A právě tento velice dobře technicky vybavený Portugalec se zasloužil o úvodní střelu zápasu v 2. minutě, ale ta svůj cíl minula.

První větší šanci měli domácí po rohu, na který si vyskočil Robert Huth, ale ten nedokázal zamířit přesně. Štěstí poté zkoušel znovu Quaresma,ale z podobné vzdálenosti jako předtím i tentokrát netrefil prostor brány. Portugalcova dlouhá křížná přihrávka o tři minuty později oklamala bránícího Hutha a Hilbert již neměl příliš problému s překováním brankáře Sørensena.

Stoke ale odpovědělo bleskovitě. Rustu nedokázal udržet míč v rukavicích a Peter Crouch byl jako první u ztraceného míče a poslal ho do soupeřovy sítě. Matthew Etherington v další šanci vyslal do brejku Camerona Jeromeho, který ale míč napálil pouze do břevna. Z následujícího rohu se o gól pokoušel Crouch, ale hlavou trefil vnější stranu tyče.

Na druhé straně musel Sørensen vyboxovat míč do Fernandesově střele, a poté pouze sledovat Quaresmův další pokus, který opět mířil vedle. Nato zahrozili opět domácí, tentokrát přízemní střelou Hutha. Ještě do větší příležitosti se těsně před koncem prvního poločasu dostali po přímém kopu Etheringtona, kdy míč proletěl malým územím, ale nikdo ho nedokázal ztečovat do sítě.

Těsně po startu druhého poločasu musel být Etherington vystřídán za Jermaina Pennanta a o chvíli později mohli být domácí rádi, že rozhodčí nepískl penaltu proti jejich bráně, které se Turci hlasitě dožadovali. Rustu se pak musel blýsknout dobrým zákrokem proti střele z voleje Deana Whiteheada, na což musel rychle k zemi, aby zneškodnil další střelu, jejímž autorem byl Walters, který vystřídal Camerona Jeromeho.

Tlak domácích rostl. Po přímém kopu Pennanta hlavičkoval Shawcross, ale velmi nad. Na to musel Rustu znovu likvidovat střelu Walterse. Hosté přestali hrát dopředu, výjimkou byla střela koho jiného než Quaresmy. Ta byla tentokrát tečována Huthem a skončila na břevně. Začínalo to vypadat, že se oba týmy rozejdou smírně, ale Delap se s tím ještě snažil něco udělat. Jeho střela ale letěla nad bránu, zatímco vystřídavší Glenn Whelam napálil míč vedle tyčky.

Zbývalo něco přes deset posledních minut, když Peter Crouch spadl v pokutovém území po kontaktu s Čechem Tomášem Sivokem a rozhodčí Gautier ukázal na penaltovou značku. Sivok obdržel žlutou kartu a Walters, který se k penaltě postavil, nekompromisně roztřepal síť hostů. Sørensen na konci ještě zlikvidoval dobrou střelu Edua a zajistil tak svému týmu cenné tři body, které ho katapultovaly na první místo skupino E.

Autor: Jan Michálek / soccernet.com, goal.com

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
paver

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

tip X 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Uvidíme, jestli se domácí síla Stoke projeví i v EL. Tipnu 1:0.

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

remízka :-)) 1-1

Reagovat
smazaný uživatel

0:3 pro boháče

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0 kdy dá Crouch gól z Delapova autu, klasika.

Reagovat
skorpikk

Mám takový tušení,že tady vyhrajou turci

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele