základní skupiny - skupina H, 5. kolo
30.11.2011 19:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

SC Braga - Birmingham City 1:0

Situaci ve skupině H si dnešní porážkou na hřišti portugalské Bragy notně zkomplikoval Birmingham City. Ten po gólu Huga Viany podlehl dobře hrajícím domácím 0:1 a postup už nemá ve svých rukou, kromě vítězství nad Mariborem musí zároveň držet palce Braze proti Bruggám.

Přitom už v jedenácté minutě měli hosté z Anglie obrovskou příležitost dostat sebe do vedení a Bragu pod velký tlak. Právě v oné zmíněné jedenácté minutě totiž fauloval v pokutovém území Ewerton Burkea a Birmingham dostal příležitost rozehrávky pokutového kopu.

K exekuci se postavil vytáhlý útočník Nikola Žigič, poslal míč k levé tyči, domácí gólman Quim udělal to samé se svým tělem a nedobře umístěnou střelu vyrazil. Brums byli však i nadále nebezpečnějším týmem, nejprve pálil z velké dálky neúspěšně Murphy, poté hlavičkoval ze vzdálenosti penaltového bodu Caldwell, ovšem netrefil míč ideálně, a tak Quim bez problémů zasáhl.

Závěrečnou čtvrthodinu první půle ovládla domácí Braga, která začala ovládat střed pole a najednou byla jasně lepším mužstvem na hřišti. A měla i šance zásluhou Barbosy, Limy a Viany, ve všech třech případech ale Myhill ani nemusel zasahovat. A z rychlého protiútoku Birminghamu zahrozil Fahey, tváří v tvář Quimovi ale selhal.

V padesáté první minutě Braga vedla. Domácí rozjeli postupný útok ve středu hřiště, když v tom udělal pár rychlých kroků s míčem Lima a následně ho šikovně přiťukl vedle sebe stojícímu Hugo Vianovi. Ten se vůbec nerozpakoval, z prvního dotyku vypálil a po teči stopera Caldwella do protipohybu bezmocného gólmana Myhilla to bylo 1:0.

Kdo čekal zvýšenou aktivitu a převahu od Brums, spletl se. Birmingham se úplně vytratil ze hřiště, nechával kombinovat Bragu a směrem dopředu prakticky nebyl nebezpečný. Jediným hráčem hostujícího celku, který zaměstnával obranu domácích, byl Guirane N'Daw, tomu však chybělo potřebné štěstí při zakončení.

V samotném závěru ještě mohli navýšit vedení svého týmu Mérida a Lima, druhou branku už ale stadion Estadio Municipal de Braga neviděl. Braga tak zaslouženě zdolala Birmingham 1:0 a dostala se na první místo tabulky skupiny H, navíc má s výborným skóre na devětadevadesát procent zajištěn postup. Pokud se k Portugalcům chce ve vyřazovacích bojích přidat i Birmingham, musí bezpodmínečně porazit Maribor a zároveň doufat, že utkání mezi Bragou a Bruggami neskončí remízou. Ani v tom případě by však neměl postup jistý, protože má ze všech tří týmů bojujících o dvě místa nejhorší skóre.

Autor: Michal Hruška / soccernet.com

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
FC Porto FC

Nevidím důvod proč by Braga neměla doma vyhrát 3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Braga by si doma mela poradit s druholigovym Birm....a souhlasim s kolegou nademnou....tip 1..3:1

Reagovat
Tomtaf

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Nemyslím si, že to bude mít Braga,až tak snadný. Vidím to na oba gol.Těžko tipovatelné. Oba celky,mají hrát o co

Reagovat
pavel.fotbal

Dneska ,,UŽ " Birmingham prohraje venku-tip 2 : 1 !!!

Reagovat
smazaný uživatel

4-1

Reagovat
ronaldik

Nevidím jedinej důvod k tak silně favorizovanejm kurzům... mnohem blíž realitě by bylo 1,8-4,4... No co, aspoň vyhraju víc

Reagovat
smazaný uživatel

Braga to bude mít také težké, bude se hodně bránit ale domácí to nějak ukopou, 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Birmingham nás několikrát upozornil, že se s ním musí počítat. Nemyslím si, že kurz na výhru domácích se odráží v realitě. Zápas může klidně skončit i výhrou Birminghamu. Tip: 1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele