1/16 finále - 1. zápasy
14.02.2012 18:30 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

SCB v problémech. Beşiktaş může hřát dvoubrankový náskok

Beşiktaş využil nabízené šance, jež se mu otevřela brzkým vyloučením a z Bragy si odváží velice slibný dvoubrankový náskok. Domácí poslal do kolen Barbosa, který musel hřiště opustit už po půlhodině a reálně tak hrozí, že loňský finalista si bude balit kufry už v osmifinále.

Ve skvělé formě se prezentující Braga, jež neprohrála již dvanáct utkání v řadě, začala lépe, držela míč na svých kopačkách a trpělivě hledala cestičku k soupeřově brance. Ovšem právě to se ukázalo, jako neřešitelný problém, organizovaná defenziva tureckého celku domácí držela na distanc, a tak nebylo k vidění příliš zajímavých akcí. A když už zahřmělo, tak na druhé straně. Hned dvakrát se pokoušel na Quima vyzrát Quaresma, ani jeden pokus ale nedokázal namířit do prostoru branky. Stejné vyústění pak měl i volný přímý kop Viany, jenž skončil těsně nad brankou.

Osudový moment celého utkání potom přišel ve 29. minutě. SCB užuž se nadechovala k průniku do vápna, Barbosa ovšem celou akci zakončil nejhůře, jak mohl. Těsně před pokutovým územím se po souboji s Toramanem skácel k zemi, sudí Blum však na něco podobného nereflektoval, a ihned měl pro křídelníka odměnu - žlutou kartu, poněvadž se však jednalo pro odchovance Porta již o druhé napomenutí, musel hřiště opustit. Beşiktaş nabízenou výhodu téměř okamžitě využil, když se po rohu hlavou prosadil Sivok - 0:1.

Po obrátce se svěřenci Leonarda Jardima snažili i v početním oslabení s utkáním něco udělat, šanci měl po rohovém kopu Custódio, nedokázal však zacílit přesně. O chvíli později navíc dostal finalista minulého ročníku Evropské ligy definitivní ránu. Simão přebral na hranici vápna míč, nenechal se odstavit a přesnou střelou k tyči zvýšil na 0:2.

Domácí ani po druhé inkasované brance nesložili zbraně, spíše naopak. Další příležitost měl na kontě Custódio, ani napodruhé se mu ale nepodařilo Gönena zaměstnat. Možnost měl i střídající Amorim, stejně jako v předcházející situaci ovšem nedokázal zamířit mezi tři tyče. To se už povedlo Kavlakovi, tentokráte už ale Quim balón za svá záda nepustil.

Autor: Jiří Vojík

Komentáře (14)

Přidat komentář
smazaný uživatel

tip X...1:1

Reagovat
diastan

2:1

Reagovat
FC Porto FC

Věřím Braze

Reagovat
FC Porto FC

a měli by jí pomoct všechny posily (Ruben Amorim, Miguel Lopes, Luis Alberto) ale Samuel asi nebude hrát když hrál předkolo za Anderlecht

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
Tomtaf

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

3-1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1/3:1/3:2/2:2... oba daji gol a over 2,5g

Reagovat
smazaný uživatel

1:1 (Lima - Holosko)

Reagovat
smazaný uživatel

Sivok to tam zabil :-) 1:0

Reagovat
FC Porto FC

druhá žlutá za údajné simulování Heldéra stála Bragu zápas

Reagovat
smazaný uživatel

Nádhera!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele