základní skupiny - skupina H, 1. kolo
15.09.2011 21:05 CET
1 : 3
(0:1)

Reportáž

Loňsky finalista si z druholigistou poradil, Birmingham - Braga 1:3

Překvapivě pohledný fotbal přinesl duel na St Andrews. Rarita letošní Evropské ligy, druholigový Birmingham City, nedokázal ve svém prvním utkání na scénu Starého kontinentu vstoupit pravou nohou a portugalské Braze podlehl 1:3. O dvě branky se postaral Helder Barbarosa, jednou skóroval Lima. Za domácí snižoval Marlon King.

Už v páté minutě Marlon King se šikovně prosmýkl kolem obránce na půlící čáře a s Adamem Rooneym postupoval v brejku až do vápna Bragy. Tam právě svého parťáka se slavným jménem našel, jenže irský forvard ve velké šanci mířil těsně mimo. Trest přišel hned za minutu. Finalisté loňského ročníku Evropské ligy umě zakombinovali před šestnáctkou Birminghamu, Elderson nacentroval přesný míč dovnitř pokutového území a Barbosa fantasticky ze vzduchu napálil míč do brány - 0:1

V deváté minutě měli Portugalci další možnost ke skórování, když Hugo Viana z 20 metrů zahrával přímý kop. Tentokrát však Myhill na jeho pokus dosáhl a vyrazil jej z bezprostředního nebezpečí. To naopak vzniklo na druhé straně, kdy po sérii střel, centrů a přihrávek nebezpečně střílel Redmond. Za chvíli ještě hlavičkoval těsně nad Rooney.

Birmingham se do konce poločasu snažil vyrovnat, v 36. minutě se k dlouhému míči ve vápně dostal King, těžký balon ale nezpracoval ideálně a Quim jej stihl před dobíhajícím Rooneym sebrat, a to i za cenu přespříliš tvrdého zákroku od irského forvarda, jež byl posléze oceněn žlutou kartou. V závěru první půle ještě z úhlu pálil Marlon King, ale bránu netrefil.

Druhá pětačtyřicetiminutovka začala opět v dobrém tempu a hlučné atmosféře, nicméně přesných přihrávek a z nich plynoucích šancí jsme se v prvních 20 minutách dočkali minimálně. Natěšené fanoušky Birminghamu zchladil v 59. minutě Lima, jenž míč, odkutálený z kopačky padajícího Nuna Gomeze nekompromisně napálil z bezprostřední blízkosti o břevno do sítě - 0:2

Oba celky se dočkaly šance těsně před sedmdesátou minutou. Nejprve z dobré pozice mířil mimo birminghamský Burke, zanedlouho napálil míč přesně doprostřed brány Lima. Za další minutu se však modří dočkali vytouženého snížení. Burke se na hranici šestnáctky protáhl kolem bránícího soupeře, předložil perfektní pas na druhou tyč Kingovi a ten se nemohl mýlit - 1:2

V závěrečné čtvrthodině zapnul Birmingham ke zvýšené aktivitě a na chvíli zamknul Portugalce na jejich polovině. Dvakrát měl šanci Redmond, poprvé ovšem jeho pokus srazil na roh obránce hlavou, druhý projektil zase vyrazil pohotový Quim. Velkou šanci na vyrovnání zmařil v 86. minutě Murphy, když přímý kop z 18 metrů poslal nad branku.

Dvě minuty před koncem základní hrací doby přišla definitivní tečka. Carlão dostal přihrávku za obranu a v pokutovém území našel zpětnou přihrávkou Heldera Barbarosu, pro něhož už nebyl problém překonat Myhilla mezi třemi tyčemi domácí branky - 1:3. Na to už Birmingham zareagovat nedokázal a z úvodního střetnutí Evropské ligy si tak neodvezl ani bod. Obhájci stříbra naopak odvážejí z horké britské půdy tři body za cenné vítězství 3:1.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Zapas s minimem poctu golu...tip 02...0:0,0:1

Reagovat
smazaný uživatel

birmingham rozprodal co měl a je až n akonci tabulky championship , braga sice nedává zas tak moc golu ale je schopná se dostat přes těžké soupeře , podle mě braga postoupí ze skupiny a nasledně bud postoupí nebo ne podle tohom jakého dotane soupeře

Reagovat
smazaný uživatel

na konci tabulky? je 12

Reagovat
smazaný uživatel

Jednoho soupeře z Portugalska už Brums vyřadili, ale Braga je silnější sousto. Doma by ale plichtu uhrát mohli, 1:1.

Reagovat
FC Porto FC

Braga bere jen výhru a myslím si že prohra s Birminghamem by byla ostuda 0:2

Reagovat
staimy

Na tento zápas jsem velmi zvědavý k článku není moc co dodat. Sám budu fandit Birminghamu a možná i proto si tipnu výsledek 1:1.

Reagovat
smazaný uživatel

Tipujem 2ku : 1 -25 % X - 30% 2 - 45%

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1 alebo 0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele