Reportáž

Sevilla FC - Karpaty Lvov 4:0

Španělská Sevilla se sice trápí na domácí scéně a rozhodně to už není ten tým, kterého se bály i ty nejvěhlasnější týmy Evropy v Lize mistrů. Nicméně nyní konečně ukázala, že fotbal přeci jen hrát umí a dokáže ještě vyhrávat velkým rozdílem. Díky skvělému prvnímu poločasu položila počtvrté ukrajinské Karpaty Lvov. Odčinila proto alespoň částečně nedávný debakl 0:5 na půdě Barcelony, díky níž klesla ve španělské nejvyšší soutěži na osmé místo v tabulce.

Sevilla se díky třetí výhře v řadě prokousala na první místo ve skupině a s devíti body má velkou šanci postoupit mezi třicet dva nejlepších výběrů. Stále sice nemůže nic vypouštět, za ní to je ještě hodně vyrovnané, avšak pokud v příštím kole zvítězí na půdě PSG, už jí nic neohrozí. Karpaty naopak mají na bodovém kontě stále nulu a je téměř jasné, že skončí na posledním místě. O naději na postup definitivně přišly díky této jasné porážce.

Španělský celek se dostal do vedení velmi záhy po začátku utkání. Už v 9. minutě dostal přihrávku do vápna Negrado, a i když se k ní napoprvé nedostal, dokázal balón u koncové lajny vybojovat zpátky. Pak poslal krásný centr na zadní tyč, kde pohodlně do horního rohu zavěsil hlavou Alejandro Ligero Alfaro. Hosté pojistili náskok po půl hodině hry, kdy se trefila vycházející italská hvězda Luca Cigarini.

Ten se postavil k přímému volnému kopu těsně za vápnem. Úhel pro něj sice nebyl zrovna příznivý, ovšem Cigarini nádhernou střelou přes zeď uklidil míč přímo k tyči, gólman Andriy Tlumak nedokázal balón včas doběhnout - 2:0. Ještě do půle domácí náskok zvýšili. Tři minuty před přestávkou dostal kolmou přihrávku na hranici vápna Negredo. Sice na paty, s míčem se ale elegantně otočil a vyslal nádhernou technickou ránu. Ta orazítkovala jen břevno, ovšem dobíhající Alfaro hlavou dokončil jeho dílo. Spolupráce tohoto dua tak opět zafungovala.

O poslední branku v zápase se postaral pět minut po pauze asi nejaktivnější muž na hřišti Negrado, který si tak ke dvou asistencím připsal též hezkou trefu. Po hezkém průniku vypálil po zemi asi z dvaceti metrů Jose Carlos Fernandez. Gólman Tlumak vyrazil, jenže jen k dotírajícímu Negradovi který pomocí tyče rozjásal stadion v Seville počtvrté. Domácí se v dalším průběhu už nijak netlačili a v klidu si pohlídali jasné tři body.

Autor: Viktor Sandev / soccernet.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1Karpaty prvni body

Reagovat
smazaný uživatel

No ...mohlo by se zrodit prekvapeni...ale verim v tip 1...2:0

Reagovat
Tomtaf

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

taky verim v prekvapeni.. ukrajinske kluby jsou novyspytalny

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele