1/16 finále - 1. zápasy
17.02.2011 21:05 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

Sevilla FC - FC Porto 1:2

Fotbalisté Sevilly si doma nedokázali poradit s Portem a po porážce 1:2 si hodně zkomplikovali postup do další fáze. Všechny branky začaly padat až ve druhém poločase, ty hostí měli na svědomí Rolando a Guarin. Za Sevillu dával Fredéric Kanouté.

Porto začalo na stadionu Sanchéze Pizjuana aktivněji, než domácí celek. Hlavičku Varely v klidu schoval do náruče Palop. Na druhé straně se dral do šance Luis Fabiano, Brazilec při této akci ještě reklamoval penaltu, ale hlavní sudí vše dobře posoudil. Další pozdrav na branku Sevilly vyslal Belluschi, tentokrát ale Palop zasahovat nemusel. Ve 24. minutě přišla další šance Portugalců, volej Rodriguéze brankou neskončila. Domácí se směrem dopředu spíše trápily, ve 38. minutě si musel připsat ojedinělý zákrok Helton při střele Jesuse Navase.

Po změně stran se Sevilla přeci jenom zlepšila, ale do vedení šli hosté. Standardní situaci zahranou Hulkem neomylně zakončil Rolando - 1:0 pro FC Porto. Radost netrvala hostům dlouho, neboť také domácí odpověděli po standardní situaci. V 65. minutě totiž dobře zareagoval útočník Mali Kanouté, a hlavou srovnal na 1:1. Vzápětí musel Helton vytáhnou parádní zákrok po hlavičce Fabiana, a stejně tak Palop po pumelenici Hulka.

Šest minut před koncem ale domácí chybovali v rozehrávce a Porto to nemilosrdně potrestalo. Autorem trefy na 2:1 se stal Guarin. Otřesená Sevilla nakonec mohla ještě jednou vyrovnat, ale hlavičku Fazia vyrazil Helton. Porto tak vyhrálo ve Španělsku první část bitvy o Pyrenejský poloostrov a má velmi blízko k postupu do další fáze.

Autor: Ondřej Linhart

Komentáře (16)

Přidat komentář
Tomtaf

5:0

Reagovat
smazaný uživatel

Taky tezky,Sevilla hraje doma,ale vykony nejsou presvedsivy,o proti Portu,ktere vyhralo skupinu celkem s prehledem.Tady tipuji 3:2,2:2.Spanelsko Portugalske derby.Porto bude bojovat a mozna vyhraje.

Reagovat
smazaný uživatel

3 4

Reagovat
paomara

pikantní španělsko-portugalskej souboj! těžko říct, kdo vyhraje, ale celkově postoupí kvalitnější Porto!

Reagovat
smazaný uživatel

1. zápas...bude to opatrný, ale Sevilla o fous vyhraje 1:0...gola dá Negredo.

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
FC Porto FC

Tak Porto je vlize suveréní zato Sevilla...... Valera-Falcao-Hulk jim daj zabrat. 1:2

Reagovat
smazaný uživatel

myslis Varela?

Reagovat
FC Porto FC

Ano samozřejmě já sem vůl..... navšitv http://fcporto-news.wgz.cz/

Reagovat
smazaný uživatel

nejhorší fotbalová stránka co jsem kdy viděl

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
FC Porto FC

a co jako vole?Mě to třeba ubec nevadí ****

Reagovat
burinka

pohodovej pejdž ;)

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Hiko

FC Porto je pro mě osobně černý kůň celé EL , letos se zdají v solidní formě.

Reagovat
FC Porto FC

Super zápas ! a to nehrál boužel Falcao jinak 1:2 snad nejde promrhat

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele