základní skupiny - skupina J
30.09.2010 19:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Borussia Dortmund - Sevilla FC 0:1

Konfrontace německé a španělské kopané dopadla lépe pro Španělsko. Sevilla totiž dokázala získat všechny tři body ze hřiště Borussie Dortmund, jedinou branku zápasu vstřelil Cigarini. Žlutočerní museli ve druhém poločase dohrávat bez vyloučeného Schmelzera.

Domácí Borussia začala aktivně a v prvním poločase měla převahu. Andreas Palop měl dost práce, první dalekonosnou ránu lapil v klidu, ale o chvíli později musel vytáhnout těžký zákrok po hlavě Barriose. Další souboj Barrios vs. Palop vyzněl lépe pro španělského brankáře. Sevilla toho moc neukázala, přesto šla do vedení. Nejprve se ke střele odhodlal Fabiano a těsně minul, a ve 45. minutě, tedy před odchodem do šaten udeřil Cigarini. Španělé zahráli z pravé strany volný přímý kop, brankář Weidenfeller sice gólovou hlavičku vyrazil, jenže pouze do míst kde z druhé vlny udeřil Cigarini - 1:0 pro Sevillu. Německý celek byl sice lepší a měl více šancí, jenže mu to nebylo nic platné.

Po změně stran bylo pochopitelně cílem Dortmundu vyrovnat, bohužel pro domácí obdržel hned z kraje druhého poločasu, přesně ve 49. minutě, druhou žlutou kartu Schmelzer a musel předčasně do sprch. Smutné bylo to, že Schemlzer dostal žlutou kartu za simulování. Borussia se snažila i o deseti a měla šance, Kagawa ve vyložené tutovce nastřelil tyčku!

Na druhé straně pálil vedle Fabiano a pojistku nepřidal ani Cigarini. Pak zase začalo snažení Dortmundu. Kagawa se tlačil do šance a téměř jisté brance zabránil Caceres. Domácí se také dožadovali pokutového kopu, po nastřelené Perottiho ruce zůstala sudího píšťalka němá. Dortmundu nestačilo na vyrovnání ani pět minut nastaveného času, přestože si vypracovalo drtivý závěrečný tlak.

Autor: Ondřej Linhart

Komentáře (11)

Přidat komentář
miguel bain

1:1 (Kagawa - Perotti)

Reagovat
Tomtaf

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

jsem zrovna v Dortmundu a potkal jsem ve městě dva Sevilčany, hezky v teplákovkách Sevilly jeden byl podle mě určitě Negredo, druhej nevim..

Reagovat
smazaný uživatel

jinak teda, koncert Cohena, kvůli kterýmu tu jsem, neuvěřitelnej...

Reagovat
smazaný uživatel

2:3

Reagovat
smazaný uživatel

Tip - 1 Dortmund šlape a Sevila se trápí pěknej kurz

Reagovat
smazaný uživatel

kriz 2:2

Reagovat
smazaný uživatel

Tady si myslím že uspěje Borussia je v lepší formě tip 3:1

Reagovat
REPLIKATOR

Dortmund vyhraje 3:0 (Barrios, Kagawa, Lewandowski)

Reagovat
asskicker

Dortmund hra, Sevilla len pozera, 3 krat za polcas sa dostane na polovicu supera a je z toho gol

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele