základní skupiny - skupina J
02.12.2010 19:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Dortmund porazil Karpaty Lvov a udržel si naději na postup

Borussia Dortmund doma s přehledem porazila poslední celek tabulky Karpaty Lvov, jenž je na posledním místě bez zisku jediného bodu, díky brankám Kagawy, Hummelse a Lewandovskiho 3:0. V posledním kole se tak venku v Seville popere o postup, musí si tam však odtamtud odvézt tři body, aby se jí podařilo tenhle cíl splnit.

Vedoucí celek německé Bundesligy se musel obejít bez svého nejlepšího střelce Lucase Barriose, jenž si o víkendu poranil koleno, ale začátek utkání ukázal, jako by to Dortmundu ani nevadilo. Už v 5. minutě sice hosté dobře odvrátili rohový kop, k odraženému míči se ale dostal Sahin, který nacentroval do vápna, kde hlavou usměrnil do sítě Kawaga.

O osm minut později domácí zahodili stoprocentní tutovku, Lewandowski dokonce i obehrál gólmana Ruděnka, jenže nakonec ho ani ve vyložené pozici překonat nedokázal. Ve 22. minutě měl pěkně nabito na druhý gól zápasu Kawaga, ale zamířil jen vedle kolem levé tyče Ruděnkovy branky.

Až ve 24. minutě zaútočily také Karpaty, Chudobjakův velice nebezpečný centr do šestnáctky ovšem dobře odvrátil Bender. Jinak byli domácí jasně lepším týmem, i když na větším klidu by jim dodalo, kdyby do přestávky navýšili svůj náskok. Z rychlého brejku však nedokázal skórovat ani Grosskretuz, který zamířil jen vedle.

Lvov ještě do půle apeloval na odpískání penalty, když Subotič fauloval ve vápně pronikajícího Kopolovce, ovšem rozhodčí Braamhaar byl jiného názoru. Nakonec se Borussii podařilo vsítit druhý gól čtyři minuty po pauze. Na Sahinův pas ze standardky si hlavou naskočil bek Hummels, jenž obloučkem zamířil k pravé tyči.

Kawaga v 57. minutě střílel hlavou, jeho pokus byl ovšem zablokován, Lewandowskiho hlavička také po rohovém kopu skončila mimo. V 89. minutě už však přece jenom Lewandowski protrhl střeleckou smůlu a upravil na konečných 3:0. Zkušeně počkal se střelou, podíval se a do protipohybu Ruděnka zamířil zpoza vápna přesně do sítě.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
Tomtaf

5:2

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:1 Lewandowski 2x, Gotze, Kuba - Kuznetsov

Reagovat
smazaný uživatel

presne a postup

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

borusia to zvladne tip1

Reagovat
JIMMY-PO

paráda

Reagovat
Losinho

Lewa

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele