základní skupiny - skupina E
02.12.2010 21:05 CET
1 : 4
(0:2)

Reportáž

BATE Borisov - Dynamo Kyjev 1:4

Fotbalisté Dynama Kyjev přesvědčivě zvítězili na půdě běloruského celku a nikoho nenechali na pochybách, že by si ještě nezajistili v tomto kole postup. Výhrou 4:1 si díky remíze Alkmaaru se Šerifem vytvořili šestibodový náskok a pohodlně by jim stačil také bod. A i porážka by dávala ukrajinskému celku velkou šanci na úspěch. Nyní se na dálku bude prát o první místo ve skupině, potřebuje k tomu získat minimálně shodně bodů jako Borisov.

Navíc hraje doma s papírově nejslabším účastníkem skupiny Šerifem Tiraspol a výhra mu s přehledem upevní prvenství. Na půdě BATE si Dynamo zajistilo výhru už během prvního poločasu, kde si vytvořilo dvoubrankový náskok a pět minut po pauze poslalo soupeře definitivně do kolen. Nakonec přidalo ještě jednu trefu a zdecimovaný běloruský výběr dokázal už jen snížit pět minut před závěrečným hvizdem, na více se nezmohl.

Přitom na těžkém terénu rozhodně nebylo lehké vsítit hned branku. Hosté ale vlétli do utkání jako neřízené střely a po necelé čtvrthodině si vytvořili první příležitost. Ovšem pokus Andriye Yarmolenka skončil těsně vedle. V 16. minutě už dokázal rozvlnit síť Ognjen Vukojevič, který si naběhl na přímý volný kop Gorana Popova a nemohl se mýlit - 0:1. Na druhé straně chtěl po půl hodině hry srovnat Alexander Volodko, jenže pálil nepřesně.

Těsně před pauzou prověřil Artem Milevskiy gólmana Aleksandra Hutara, ten byl ovšem pozorný. Jenže dvě minuty před přestávkou po krásné přihrávce zprava od Romana Eremenka zakončoval nekompromisně Yarmolenko. Druhý poločas rozjeli kyjevští také lépe a očekávaný tlak domácích zůstal pouze na papíře. V 50. minutě totiž sudí odpískal pokutový kop po faulu Maksima Bordachova na Olega Guseva a sám faulovaný Gusev bez větších problémů skóroval - 0:3.

Následně se za Borisov snažili snížit Dmitri Baga a Alexander Yurevich, jejich pokusy ale přesné nebyly. Proto na druhé straně mohli počtvrté slavit hosté, po Yarmolenkově centru zasadil soupeři čtvrtý úder Milevskiy. Už to vypadalo, že se až do konce skóre měnit nebude, avšak v 84. minutě napřáhl z dobrých třiceti metrů pravačkou Pavel Nekhaychik a balón zapadl nádherně přímo za záda gólmana Olexandra Shovkovskiyho.

Autor: Viktor Sandev / soccernet.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
Tomtaf

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

ja to vidim na X

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele