základní skupiny - skupina E
05.11.2009 19:00 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

AS Řím - Fulham FC 2:1

AS Řím doma porazil Fulham 2:1 a udělal důležitý krok v cestě za postupem. Giallorossi sice prohrávali po penaltě Kamary, jenomže vyloučení Nevlanda anglický celek oslabilo a Řím toho dokonale využil. Nejprve vyrovnal Riise, a vítěznou branku zaznamenal Okaka.

V úvodní čtvrthodině se oba soupeři spíše oťukávali a až v 18. minutě se na hřišti něco událo. Obránce Andreolli v pokutovém území fauloval a rozhodčí odpískal pokutový kop, s jehož exekucí neměl žádné problémy Kamara - 1:0 pro Fulham. Římané mohli brzy vyrovnat, francouzský stoper Mexes se pověsil do vzduchu ale hlavou z dobré pozice branku netrefil. Úspěšný nebyl ani o dvě minuty později Baptista.

Autor první branky Kamara ve 38.minutě opět vystrašil domácí fanoušky, poté co se objevil uvnitř pokutového území naprosto sám ,nikým nehlídaný zakončil ale brankáře Vlků nepřekonal. V závěru prvního dějství se domácí málem radovali z vyrovnání, Okaka hlavičkoval a brankář Schwarzer musel vytáhnout dobrý zákrok. Neproměněná šance mohla Římany mrzet, z následného protiútoku totiž zazdil velkou šanci Dempsey. První poločas skončil trošku překvapivě 1:0 pro hostující Fulham.

Dobré vzpomínky nebude mít na tento zápas hostující Nevland, jenž přišel ve 47. minutě za Kamaru. Neuběhli totiž ani tři minuty a Nevland byl za ostrý faul vyloučen. Římu se tak naskytla přesilovka, a tu Giallorossi parádně využili. Nejprve z velké dálky napřáhl Taddei, poté nebezpečně hlavičkoval Cassetti.

Fulham byl pod velkým tlakem, Baptistova rána se ještě neujala, ovšem Riiseho dělovka ze 69.minuty už v síti skončila - 1:1. Nicméně to Římu pochopitelně nestačilo, a svěřenci trenéra Ranieriho pokračovali v odstřelování. De Rossi minul, ale čtvrthodiny před koncem strhl vedení na stranu domácích úspěšnou hlavičkou Okaka Chuka - 2:1. V 90. minutě byl vyloučen i Paul Konchesky a AS Řím už v početní převaze výsledek udržel.

Autor: Ondřej Linhart / uefa.com

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Při vší uctě body zustanou doma 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
Slejdy

3-1

Reagovat
smazaný uživatel

nevim jak vy ale já vidim zase plichtu 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Taktéž

Reagovat
smazaný uživatel

!B&W Army!Fulham Forever!1:2

Reagovat
smazaný uživatel

škoda cottagers.. stejně jim ale věřím, že nakonec postoupěj

Reagovat
smazaný uživatel

Jedním slovem:nespravedlnost!Přesto věřím že postoupíme Těžko říct,zda by jste to vůbec měli chtít.Pokud narazíme opět na usimulovaná ho.vada a de.bilní rozhodčí nemá to ani cenu,akorát dobrej způsob jak si nechat zranit hráče..

Reagovat
Slejdy

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele