semifinále - 1. zápasy
30.04.2009 20:45 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Hamburg vyhrál v Brémách a míří do finále

První semifinálová bitva Poháru UEFA vyšla mnohem lépe hostujícímu HSV, které si do domácí odvety přiveze jednobrankový náskok. Werder měl na rozdíl od týden starého střenutí v DFB-Pokalu velké problémy s dobrou organizací hostí a i přes tlak v závěru se mu vyrovnat nepodařilo.

Trenér Hamburgu Martin Jol poslal oproti předešlému derby na hřiště mnohem ofenzivnější zálohu a znát to bylo již od prvních minut. Hned po pár sekundách skvěle našel Pitroipa Oliće, který ale z úhlu na Wieseho nemohl vyzrát. Na druhé straně měl Rost menší potíže se střelou Diega, hosté ale měli přece určitou převahu. Ve 22. minutě byl v permanenci opět Wiese, který skvěle vyrazil pokus Guerrera, další příležitost ale již s sebou přinesla gól.

Bylo to konkrétně ve 28. minutě, kdy Pitroipa uvolnil na pravé straně Demela, ten našel parádním centrem Trochowského, proti jehož hlavičce do Wieseho protipohybu nebylo obrany - 0:1. Hosté se po úspěšné ofenzivní misi mírně stáhli a otěže utkání přebral Werder, který ale oproti zvyklostem nebyl schopný si v útoku poradit. Jedinou dobrou příležitostí byla ta Pizarrova, peruánský útočník ale po Diegově centru hlavičkoval vedle, hosté ještě zahrozili brejkem Guerrera.

Po změně stran a krátkému přerušení kvůli hostujícím fanouškům mělo opět šanci HSV, Aogo ovšem jedovatou střelou trefil jen boční síť. Poté již hosté uvolnili jeviště domácím borcům, kteří tak mohli naplno rozvinout své útočné plány, se dvěma příležitostmi Almeidy si ale poradil Rost a střela Boenische cíl minula. V 65. minutě tak mohl udeřit na druhé straně Olić, chorvatský útočník šel z úhlu sám na Wieseho, opět v něm ale našel svého mistra.

O minutu později mířil jeho spoluhráč Pitroipa vedle, vzápětí se za Werder se nedokázali trefit Mertesacker a ani úplně volný Rosenberg. Přesto se zdálo být pouze otázkou času, kdy přijde vyrovnání. V 77. minutě ho však nepřinesl Pizarro, který po chybě Gravgaarda přestřelil. V posledních deseti minutách se hosté málokdy dostávali za půlku, domácí tlačili a tlačili. Pizarro, obránci Prödl s Naldem a na úplný závěr opět Pizarro ovšem míč zkrátka do branky nedostali, a tak HSV těsný náskok udrželo.

Autor: Petr Vaněček / kicker.de

Komentáře (27)

Přidat komentář
Tomtaf

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

Tip.: 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

včera to bol pěkný hokej ale škoda těch vyloučení

Reagovat
smazaný uživatel

Snad si Bremy udělají pěkný výsledek do odvety, Bude to těžké, ale věřím. Tip : 2:1

Reagovat
Arne

Já vždycky myslel, že fandíš HSV. To bylo jenom, když tam byl VdV?

Reagovat
smazaný uživatel

V Něměcku mam hodně symaptických klubů. HSV sem přál protože tam chodilo hodně Olomoučáků, nebo teda Mara s Ujfalušim. Pak ten Vaart, taky. Teď mě HSV není sympatické, Demel, Jarolím, Guerrero, Atouba. Nemám je rád, ty hráče. V něměcku přeju dost klubům, Stuttgart, Brémy, Wolfsburg, Leverkusen, Hertha, a tak no.

Reagovat
fantomas

Takže vlastně fandíš celé první polovině Bundesligy vyjma Bayernu.

Reagovat
smazaný uživatel

Ne fanda ne, jen jsou mi sympatičtí, pěkný stadion, fans, fotbal, dá se na to divat. Schalke a BVB taky je eště dobré. Není to o tom, že jsou v první polovině tabulky, jen se mi líbí, toť vše.

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
Tomanatura

Tak čekám výborný zápas.

Reagovat
smazaný uživatel

Martin Jol's blue and white Army!

Reagovat
stas87

3:1 snad zachranime nevydarenu sezonu aspon vitazstvom v uefe mohol by sa trafit naldo z trestnaku a dorazit by ich mohol claudio striela mu to dobre

Reagovat
kubys

Takže moji milí kluci z Brém by mohli uhrát aspoň remízku nejlepší by to bylo tak 2:2, přičemž doma je sestřelíme.

Reagovat
kubys

Teda co blbnu...teď je sestřelíme a venku remíza 2:2, jsem nějak mimo.

Reagovat
smazaný uživatel

Doufám že nás přijde hodně fandit do Brna /CHrlice spartbar77/Pokud nechcete sledovat zápas doma tak přijďete asejdeme se tam todos.Je to barcelonskej sportbar takže všechny zvu.

Reagovat
smazaný uživatel

držím palče Hamburku jelikož se dnes hraje v Brémách tipuju 2:1 pro domáci

Reagovat
smazaný uživatel

Diego !!! ještě ve třech zápasech musí vykouzlit Brémám výhru... pak je mi to už jedno...

Reagovat
kubys

Tak Diego venku dva fíky, jeden Pizzaro a je to doma

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Arne

Bude to ještě hodně vyrovnané, šance na postup vidím 50 na 50.

Jinak zrovna jsem koukal na diskuse fans HSV a jako jedno z témat je "Unser Rasen ist grün, eure Wiese ist rosa"

Reagovat
smazaný uživatel

co člověka nenapadne ...

Reagovat
Riijkark

neumim nemecky ani slovo, mohl bys mi to prelozit ?

Reagovat
Tomanatura
Reagovat
smazaný uživatel

když se to přeloží tak to ztrácí vtip

Reagovat
Shevchenko

Reagovat
smazaný uživatel

Hamburg zaválel a snad si nenechá finále ani uniknout a nejlepé titul

Reagovat
božský John

Dobře oni...přeju jim to...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele