1/16 finále - odvety
26.02.2009 21:30 CET
2 : 2
(1:1)
Stadión:
Mestalla, Valencia

Reportáž

Valencia CF - Dynamo Kyjev 2:2

S Pohárem UEFA se loučí také Valencia. Španělé si přivezli z prvního utkání v Kyjevě remízu 1:1, a na Mestalle otočili skóre nepříznivě se vyvíjející odvety. Jenže necelých dvacet minut před koncem vstřelil druhou branku hostí Artem Kravets, a tak se z postupu raduje Dynamo.

Ve Valencii obě mužstva začala podobně jako v Kyjevě - snažila se držet míč ve své moci. Jenže obě strany srážely spousty nepřesností a hra působila rozháraně. K malé radosti domácího obecenstva si první střelecké přílžitosti vytvořilo Dynamo. Kravčenko hlavičkoval nad a Eremenkoviě střele chybělo několik decimetrů.

Domácí Fernandes brzy odpověděl podobnou mincí. Potěšující bylo, že se výkon obou mužstev začal postupem času zvedat. Jako první z toho těžili hosté. Kravets se prodral do vápna a propálil brankáře Cesara. Trenér Valencie Emery na inkasovaný gól reagoval změnou rozestavení, domácí rázem hráli na čtyři útočníky.

Španělé se snažili vytvořit si tlak a jejich snaha přinesla ovoce ještě do přestávky. V pětačtyřicáté minutě posadil Fernandes přímý kop na hlavu Marcheny a bylo vyrovnáno. Valencii navíc vyšel vstup do druhé půle, když po další standardní situaci poslal míč do sítě Del Horno.

Už bylo jasné, že se nebude prodlužovat. Valencia nezačala betonovat, naopak se snažila přidat třetí gól. A jelikož hlavně Dynamo muselo útočit, hrál se otevřený fotbal. Domácí Villa už uháněl k sólovému nájezdu, ale v poslední chvíli ho zastavil praporek pomezního rozhodčího.

Domácím se snaha o třetí gól nevyplatila. Albiol ztratil balón, Correa našel krásným pasem Kravetse a ten se dnes večer podruhé gólově prosadil. Valencia musela vrhnout všechny síly do útoku a málem ještě gól vstřelila, jen kousek chyběl po Joaquinově centru Barajovi.

Autor: Radim Šantrůček

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

valencia si postupovou remizu pohlídá 0-0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
stas87

skoda ze dynamo nevyhralo doma takhle to bude dost pravdepodobna 1+neucast artema...

Reagovat
smazaný uživatel

Tip.: 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

výborně............

Reagovat
smazaný uživatel

Kurnik šopa, zrovna když jsem konečně sehnal dres mé milované Valencie tak vypadne:-(

Reagovat
smazaný uživatel

kievvvvvvvvvvvvv

Reagovat
smazaný uživatel

štěstí přeje odvážným

Reagovat
smazaný uživatel

jo Kravets ... o tom brzy uslyšite v ukrajinskě repre.

Reagovat
smazaný uživatel

dinamo-metalist 2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele