1/16 finále - odvety
26.02.2009 20:45 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Standard Lutych - SC Braga 1:1

Braga si přivezla k odvetě v Lutychu pohodlný tříbrankový náskok, o který také nepřišla. Domácí se snažili, ale portugalského soupeře nepřehráli. Deset minut před koncem sice vstřelili branku, ale Braga dokázala reagovat stejným způsobem.

Hosté přijeli bránit, nikam se nehnali a podle toho také první půle vypadala. Standardu se útočení nedařilo a za pětačtyřicet minut ohrozil soupeřovat brankáře jen dvakrát. Po půlhodině hry se k nebezpečné hlavičce dostal De Camargo, ale přestřelil. Stejný hráč hlavičkoval v závěru poločasu ještě jednou.

Paradoxně to byla Braga, která mohla otevřít skóre. V poslední minutě první půle zahrávali hosté přímý kop, v houfu těl se prosadil Jorginho a jeho hlavička jen těsně minula branku. Jinak se hrál upracovaný fotbal. Domácím se nedala upřít snaha, která se ale projevila jen ziskem několika žlutých karet.

Standard musel do druhé půle vystřídat brankáře a po přestávce začal s chutí. Eduarda v bráně Bragy zasypal sprškou střel, ale byly to většinou pokusy z dálky. Mnohem nebezpečnější byl pozdější tlak a z něj plynoucí série rohů a přímých kopů, ovšem ani tady se diváci v Lutychu branky nedočkali.

Gól visel na vlásku v pětasedmdesáté minutě. Eduardo si tak tak poradil se střelou Mbokaniho, brankář ale hosty podržel, když kryl i pokus De Camarga a dorážku Defoura. Lutych byl konečně lepším týmem a byl také gólově odměnen. Po centru Dalmata se prosadil aktivní Mbokani.

Domácí potřebovali vstřelit ještě dvě branky, na což měli i s nastavením přibližně patnáct minut. Braga už ale žádné pochyby nedovolila, soupeř dokázal jen dvakrát vystřelit z dálky. V 87. minutě navíc utekl Aguiar a vyrovnávací brankou stvrdil postup svého týmu.

Autor: Radim Šantrůček

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Tip.: 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

nevim, nevim, v lutychu se ted nevyznam. TIP: 1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele