1/16 finále - 1. zápasy
19.02.2009 19:45 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Šachtar si lehce poradil s Tottenhamem 2:0

Šachťar Doněck si nečekaně lehko poradil s anglickým Tottenhamem, když ho na své půdě porazil 2:0. Má tak velikou naději na postup mezi nejlepších šestnáct týmů.

Anglický Tottenham, který před sezonou vyhlašoval útok na Ligu mistrů, se v domácí soutěži trápí a je až na šestnáctém místě. S dvěma body k dobru na sestupující Blackburn. Ani v Evropě se nyní svěřencům Harryho Redknappa nedaří. Trenér se musel obejít hned bez jedenácti hráčů, kteří byli buď zranění, suspendovaní či nezaregistrovaní. Jedinými hráči, kteří odehráli i minulé utkání Premier League, se tak stali Jermaine Jenas a Michael Dawson.

Domácí byli prakticky po celé utkání lepším týmem, z gólu se ale radovali až čtvrt hodiny před koncem. To se prosadil Selezněv. Gólovou pojistku přidal o deset minut později ještě Jadson a Ukrajinci se mohli radovat z nadějné výhry. Od vyšší výhry uchránil hosty především útočník Gladkij, který několikrát mířil z nadějné pozice mimo.

Šachťar poslal svému soupeři střelecké varování již po několika sekundách. Do míče se z voleje opřel Jadson, mezi tři tyče ale nezamířil. Po krásné úhlopříčné přihrávce Fernandinha se neprosadil ani Razvan Rat, jehož tvrdá rána mířila nad branku.

Šachťar byl nadále lepším týmem a problémy s rychlým přechodem do útoku měl především obránce Pascal Chimbonda. Na toho vyzrál útočník Gladkij, který si naběhl na dlouhý pas Chygrynskyho. Jeho zakončení bylo ale naprosto katastrofální a míč z první napálil do zámezí.

Po brzkém náporu domácích se ke slovu dostali i Angličané. Srna málem našel dobře postaveného Lewandowského, chorvatský reprezentant byl ale o myšlenku napřed a akce skončila dříve než začala. Do vážnější šance se poté dostal Giovanni Dos Santos, který si připsal vůbec první start pod novým trenérem. Jeho střela ale skončila pouze na boční síti.

Domácí zůstali lepším týmem i po změně stran. Pozdrav gólmanu Gomesovi poslal Willian, jeho nevýrazná střela ale brazilského gólmana neohrozila. Do šance se posléze prodral i hostující Jenas, ale ke střele se nedostal.

Kohouty v této době držel svým výkonem především obránce Michael Dawson, který si dokázal poradit s několika odvážnými průniky Ukrajinců. na hřiště poté přišel teprve sedmnáctiletý mladík Dean Parret, který si téměř okamžitě vypracoval dobrou příležitost. Obránci domácích se nedomluvili a míč zůstal v pokutovém území. Střela Parreta sice mířila dobře, gólman Pyatov ale dokázal skvěle zareagovat a udržel prozatím nerozhodný stav.

Na hřiště se poté dostal i Darren Bent, který ještě více oživil aktivitu hostů. Byli to ale domácí, kterým se nakonec střídání vyplatilo. Jevhen Selezněv se dostal na hřiště v 78. minutě a téměř okamžitě se mohl radovat z gólu. Jadsonův přímý kop nedokázal Gomes zlikvidovat a Selezněv se mohl radovat z prvního gólu zápasu.

Ještě horší chvíle pro Ostrovany přišla přesně o deset minut později. Druhý gól vsítil sám Jadson. Ten si seběhl na pravé křídlo, několikrát si vyměnil míč s Willianem, prošel tottenhamskou obranou a následně přízemní střelou překonal gólmana hostů. Dvě minuty před koncem řádné hrací doby tak pečetil výsledek domácích na 2:0.

Autor: Anna-Marie Kroupová / setanta.com

Komentáře (20)

Přidat komentář
Lorcan

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Tip.: 2:0...............ŠACHTAR!!!!!!

Reagovat
scholes18

dobry tip..

Reagovat
smazaný uživatel

Tip : 3:2

Reagovat
smazaný uživatel

Tottenham vypadne, o tom není pochyb. Redknapp sám říkal, že na něj serou a důležitější je pro ně posraný Hull.

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

hm hrajem venku takže bude cenná i plichta, ale přesto tipuju 1:2(srna - bent, jenas)

Reagovat
smazaný uživatel

Doneck vyhra...2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Šachtar neprohraje , tip 3:1

Reagovat
smazaný uživatel

myslím,že v této sestavě budeme rádi za bod,doma pak vybojujeme postup.Spurs

Reagovat
smazaný uživatel

v týhle sestavě hrát nebudou ani za nic

Reagovat
smazaný uživatel

myslim tottenham

Reagovat
smazaný uživatel

Ta predpokadana sestava je rozhodne spatne.. Harry rikal, ze hrat nebude ani Cudicini, Woodgate a Palacios..navic Bale je nemocnej a neodcestoval....

Reagovat
scholes18

Sachtar nehra absolutne nic,,,fakt ubohy futbal..

Reagovat
scholes18

tak toto sa musi nechat..kolko tam bol ten Seleznov tri sekundy??? a goool..

Reagovat
scholes18

dalsi gool...Jadson nadhera...super...

Reagovat
smazaný uživatel

hm s těmahle hráčema to líp než na plichtu ani bejt nemohlo.... no neva snad je diváci doma poženou za postupem....

Reagovat
smazaný uživatel

proc nehral hubschman?

Reagovat
smazaný uživatel

parada

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele