1/16 finále - 1. zápasy
19.02.2009 20:45 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Olympique Marseille - FC Twente 0:1

Modlitby diváků z Vélodrome byly vyslyšeny - zápas skončil. Jediné pozitivum, co si domácí fanoušci mohli odnést, byl fakt, že se snad každý zapojil do hry, když vracel zakopnutý míč. Twente si odváží zaslouženou výhru a velkou šanci na celkem překvapivý postup v dobře rozjeté sezóně.

Až nepřiměřeně opatrný fotbal v úvodních minutách nudil marseillský stadion. Po více jak čtvrthodince se udála první zajímavější šance, když po rohovém kopu hlavičkoval osamocený Hilton přímo do náruče brankáře Boschkera. V osmnácté minutě byl v gólové příležitosti Arnautovič. Ten dostal dokonalou kolmici za obranu a pohotovou střelou ještě před vápnem se snažil zaskočit domácího brankáře, který se ovšem okamžite složil k zemi a míč nataženou rukou vytěsnil na roh. Atraktivní čtyřminutovku mohl a měl zakončit Niang gólem, ale nevyužil volnosti na malém vápně k efektivnější hlavičce, kterou z brankové čáry vytáhl brankář nizozemského celku.

A tak přišel trest. Další přesná přihrávka za obranu dostala do vápna Nkufa, který přízemním centrem přes malé vápno našel osamoceného Arnautoviče a ten i s menšími problémy dopravil míč do odkryté branky. Vzápětí mohl hostující tým své vedení dokonce zvýšit. Zubar totiž špatně odhadl výskok a temenem hlavy posílal míč přesně pod břevno vlastní branky. Nicméně Mandanda ukázal své kvality a míč jen taktak vyškrábl nad. Bohužel slibných osm minut zůstalo nenásledováno a šancí z obou stran už do poločasu nepřibylo.

Ani odpočinek v kabině nenapomohl větší atraktivitě. O něco ofenzivněji se samozřejmě jevil domácí celek, branku soupeře však ohrožoval sporadicky. Vyrovnat mohl Koné v 55. minutě, kdy Boschkerovi nadělal problémy již centr Valbueny. Koné poté okamžitě dorážel, ale s dávkou smůly míč do branky nedopravil. Právě útočník z Pobřeží Slonoviny byl u míče ve finální fázi velmi často, jenže buď zapomněl na důraz, nebo namířit. Jakoby se hráči snažili divákům ukázat, jak se fotbal na evropské úrovni nehraje. Míče létaly často přímo k nebi, hráči zase padali na zem. Pokusy o chytré průniky do sehrané nizozemské obrany a stejně tak pokusy o rychlé brejky končily prakticky pokaždé až hrůznou nepřesností.

Dalšího pozdvižení se diváci dočkali až deset minut před koncem zápasu. Stam totiž odcentroval na malé vápno, kde si na zadní tyč sbíhal Nkufo, který opřel tvrdou hlavičku do tyče. Lekci v oboru "Co vše se dá nedat" ukázal všem přítomným Nkufo o pár chvil později, když dostal výbornou přihrávku před odkrytou branku. Z pár metrů však ke zděšení nervozních fanoušků hostů branku nepochopitelně přestřelil. Ovšem i přes spálení několika šancí slavili hosté důležité vítězství. Spackaný zápas příznačně zakončil Taiwo. Dlouhé obléhání nizozemské branky stále nevedlo k nebezpečnému míči do vápna. K balonu se dostal domácí obránce, který i přes velký volný prostor podklouzl a míč nechtěně odkopl pasivnímu obránci.

Autor: Josef Gvoždiak

Komentáře (15)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3-1

Reagovat
božský John

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

Tip.: 3:0

Reagovat
smazaný uživatel

5:0

Reagovat
smazaný uživatel

OM RULEZZ 3:0

Reagovat
smazaný uživatel

doufam ze aspon dostanete gola

Reagovat
božský John

tak tak..8:1..aby to nebylo až tak trapný..

Reagovat
scholes18

fakt dobry tip Johne...

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Lorcan

2:0

Reagovat
scholes18

hm...vyzera to blede...

Reagovat
smazaný uživatel

tak na to se dá říct jen jedno PSG-Twente 4-0 Marseille-Twente 0-1

Reagovat
božský John

asi vám foukal lepší vítr...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

pol. 1:0 konec 1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele