základní skupiny - skupina G, 4. kolo
06.12.2007 20:45 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

RSC Anderlecht - Tottenham Hotspur 1:1

Tottenham vybojoval remízu na hřišti Anderlechtu a zajistil si postup do třetího kola Poháru UEFA. Tam má blízko i belgický klub, jemuž v posledním kole bude k jistotě stačit bod z Getafe.

Ani jednomu z týmů se v domácí soutěži nedaří a podle toho se také odvíjela první půle. Diváci v Bruselu příliš šanci neviděli a po 45 minutách tak na ukazateli skóre logicky svítily dvě nuly. Na začátku byl o něco aktivnější Tottenham. Malbranque mířil z těžké pozice mimo, na Huddlestoneho pas ideálně nedosáhl Keane a s trestým kopem záložníka Spurs si poté snadno poradil Zítka.

Domácí o sobě dali vědět až ve 30. minutě, kdy střílel Deschacht a jeho pokus nedokázal usměrnit do sítě Mpenza. Robinson sisvůj vůbec první zákrok připsal ve 34. minutě, to se svou šancí hodně ležérně naložil Frutos. Daleko více práce měl hostující brankář s ranou Juhasze, kterou se ještě neúspěšně snažil dorazit Frutos.

Hned v první minutě druhé půle prověřil Zítku Keane, na druhé straně se Robinson rozehřál po chybě Chimbondy a pokusu Frutose. Fanoušci Totenhamu volali po nasazení Berbatova a dočkali se v 59. minutě. Dolů šel Keane a bulharský útočník poslal Zítkovi okamžitě svou vizitku, český brankář bylale připraven.

Do vedení nakonec šli fotbalisté belgického klubu. V 68. minutě centroval Thereau, Dawson nechal míč propadnout až ke Goorovi a ten si již věděl rady - 1:0.

Odpověď Tottenhamu však byla blesková. Již o tři minuty později fauloval Van Damme v pokutovém území Defoea a s nařízenou penaltou si bez problémů poradil Berbatov - 1:1.

Ve zbývající dvacetiminutovce si oba celky vytvořily po jedné dobré příležitosti. Větší měli domácí, když z několika metrů pálil Thereau a Robinson vytáhl fantastický zákrok. Hrdinou Tottenhamu se mohl stát Defoe, jeho střelu ze samého závěru ale vytáhl Zítka nad.

Autor: Tomáš Pavlík / sportinglife.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Věřím, že domací utrčitě neprohrají, Tottenham venku v pohárech hraje nevyzpytatelně. Tip 1:1.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele