1/16 finále - odvety
22.02.2007 20:45 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Celta Vigo - Spartak Moskva 2:1

Celta Vigo se v ligové soutěži trápía v tabulce Primera Division okupuje sestupové příčky, v pohárové Evropě je to ale jiná káva. Španělský tým dokázal vyřadit Spartak Moskva a postupuje do osmifinále. Jeho brány zůstaly zavřeny pro české reprezentanty Radoslava Kováče a Martina Jiránka.

Po úvodních zahřívacích pokusech Torbinského na jedné a Pabla Garcií na druhé straně zahřmělo v 19. minutě. Dobrou práci na pravé straně odvedl Nunez, který v pokutovém území našel Neneho a jeho pokus skončil za zády Honiche - 1:0.

Domácí vedení poté mohli pojistit Nunez a následně i Pablo Garcia, ani jeden však neměl střelecké štěstí.

Pro hosty průběžný stav nic nezměnil, i nadále potřebovali skórovat pouze jednou. Postarat se o to mohl Pavluchenko, jehož dvě rány skončily jen těsně mimo.

Po změně stran Spartak definitivně převzal otěže zápasu a několikrát měl blízko k vyrovnání. Kalinichenko prostor tří tyčí nenašel, proti střele Kováče se pak vyznamenal Esteban. Při domácím brankáři poté stálo i štěstí, to když po trestném kopu Mozarta střídající Dzjuba ve vyložené pozici hlavičkoval pouze do jeho náruče.

Dzjubova neproměněná příležitost nakonec mohla Spartak hodně mrzet. V 78. minutě totiž domácí překvapili ruský tým narychlo provedeným autovým vhazováním, od Angela se míč dostal k Jonathanovi a ten si už věděl rady - 2:0.

Spartakovci se nakonec dočkali čestného úspěchu, dvě minuty před koncem se o zdramatizování závěru duelu postaral Titov. Na vstřelení postupového gólu ale už hostujícímu týmu nezbyl čas.

Autor: Tomáš Pavlík

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Celta poslední 2 zápasy hrála dobře ale Spartak bych ještě neodepisoval 1:1 a kdo dál ukážou pencle

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele