Souhrn kvalifikace o Euro 2008 - 13.10.

13.10.2007, 20:46, aktualizováno 13.10.2007, 23:55
Komentáře a souhrny
Euro 2008 má prvního postupujícího, po remíze v Irsku se jím stalo Německo. Rumuni zdolali Nizozemsko a udělali možná rozhodující krok k postupum, stejně jako Španělé vítězstvím v Dánsku. Skotsko si poradilo s Ukrajinou a zůstává v čele své skupiny před Itálií a Francií. Důležité vítězství si připsaly celky Anglie, Chorvatska a Portugalska, naopak Srbové a Turci ztratili remízami venku. Senzace se zrodila v Bělorusku, kde vyhrálo Lucembursko.
Skupina A
Arménie - Srbsko 0:0
Branky: -
Znepříjemňovat život favoritům to Arménii jde opravdu skvěle. Po Portugalsku a Polsku v Jerevanu nedokázalo zvítězit ani Srbsko a značně si tak zkoplikovalo postupové naděje.

Srbsko sice mělo většinu zápasu míč na kopačkách, spoustu nápadů, nadějně vyhlížejících šancí, ale ke gólu to nevedlo, a tak Arménie, která už je bez šance na postup, získala pro další bod. Sice bezvýznamný pro tabulku, ale přesto jde o cenný výsledek.

V první půli se do šance dostal už v 15. minutě Dejan Stankovič, ale neuspěl. Arménie se Srbsku v první půly snažila odpovídat hlavně skrz standardní situace, jejich bránění dělalo Srbsku značné problémy. Brezovsky v domácí brance za zápas vytáhl pár hodně slušných zákroků, hlavně ten kolem šedesáté minuty, kdy Žigič měl na své hlavě vedoucí gól. Mladičký Zoran Tošič nastoupil v 61. minutě ke svému třetímu startu v národním týmu, ale ani on nedokázal pomoci trápícímu se Srbsku. Domácí už se v závěru zápasu zabednili před svým pokutovým územím a nedovolili Srbsku vstřelit gól.

Srbsko bylo celý zápas lepším týmem, určitě mělo více šancí, ale chyběl mu klid v koncovce, což jej také nakonec stálo dva body, které by mohly v závěrečném účtování hodně chybět.
více informací
Ázerbájdžán - Portugalsko 0:2
Branky: 12. Eduardo Bruno Alves, 45. Miguel Hugo Almeida
Portugalsko brankami Bruna Alvese and Huga Almeidy z prvního poločasu vyhrálo venku nad Ázerbájdžánem. Tým Luize Felipe Scolariho tak opět přiživil naděje na postup.

Bruno Alves and Hugo Almeida vstřelili oba svůj první gól za seniorskou reprezentaci. Trenér Scolari musel své svěřence sledovat z velké vzdálenosti, na kterou není zvyklý. Odpykavá si totiž trest za konflikt s Ivicou Dragutinovičem v nedávném zápase se Srbskem. Na Portugalcích to ovšem nebylo znát a i bez svého trenéra na lavičce zápas s outsiderem zvládli.

První příležitost zápasu měl v jedenácté minutě Almeida. Po centru Ronalda mířil dobře, ale skvělý zákrok brankáře Farhada Veliyeva mu zkazil radost. Po následném rohu se ovšem skóre již měnilo. Deco poslal míč do vápna, Bruno Alves se dostal nejvýš a Veliyev neměl šanci. Portugalsko pokračovalo v tlaku a mělo i šance. Ricardo Quaresma, Deco ani Ricardo Carvalho však náskok nezvýšili. Zápas hodně ovlivnila devětadvacátá minúta. Karimov dal loktem do obličeje Ronaldovi a viděl červenou kartu. Pak do poločasu ještě Miguel našel ve vápně Almeidu a bylo to 0:2.

Druhý poločas se nesl v podobném duchu jako část první a Portugalci dál dominovali. Svoji snahu však nedokázali vyjádřit gólově. Největším paličem šancí byl střídající Nani. Přestože své příležitosti s jistotou zahazoval, vyhrálo Porugalsko v Ázerbájdžánu 0:2.
více informací
Polsko - Kazachstán 3:1
Branky: 56. Ebi Smolarek, 65. Ebi Smolarek, 66. Ebi Smolarek - 20. Dmitry Byakov
Hattrickem v rozmezí jedenácti minut zachránil Polsko od porážky útočník Smolarek. To si připsalo další výhru a vede ve skupině A před Portugalskem o čtyři body, to má však zápas k dobru.

Domácí úvod první půle kontrolovali, dostávali se do náznaků šancí a Kazachstán skoro do ničeho nepouštěli. O to překvapivější bylo, když se ve 20. minutě z ničeho nic po špatné kominikaci v obraně prosadil Byakov a Kazachstán vedl 1:0. Domácí po tomto gólu zpanikařili a na jejich hře to bylo znát, jejich kombinace byly často nepřesné a snažili se střílet především z uctihodných vzdáleností, ale střely obvykle skončily mimo, nebo byly takové, že nedělalo brankaři problém je zkrotit. Poláci tak úvítali poločasovou přestávku a šli si vše podstatné vyjasnit do kabin.

Na stadionu k překvapení všech v průběhu přestávky přestala fungovat veškerá elektřina. Polským technikům se dlouho nedařilo zajistit optimální podmínky a ve vzduchu se tak nebezpečně vznášela hrozba odložení zápasu. K ničemu takovému však nedošlo a týmy mohly po prodloužené pauze nastoupit. Domácí výpadek elektřiny nerozhodil, ba naopak. Neočekávaná přestávka nažhavila především Smolareka, který se v rozmezí jedenácti minut trefil hned třikrát. Promrzlí diváci ve Varšavě se tak alespoň na záverečné minuty dostali do varu. Do konce zápasu se již nic nestalo. Polsko si tak upevnilo vedení ve skupině A.
více informací
Belgie - Finsko 0:0
Branky: -
Belgie a Finsko si body z utkání v Bruselu rozdělili, ani jeden tým nedokázal vstřelit gól. Pro Finy je tento výsledek určitě zklamáním, protože klesli v tabulce skupiny A na třetí místo za Portugalsko, které má navíc zápas k dobru.

Finové byli v první půli aktivnějším týmem. Do první větší šance se dostal finský Alexej Jeremenko., ale domácího Stijnena překonat nedokázal. Belgie se do šancí moc nedostávala, zkoušela to hlavně po pravé straně přes Simonse, který byl asi nejnebezpečnějším mužem domácích v tomto zápase. Jak se zápas blížil ke konci, byla na Finech vidět nervozita z nevstřeleného gólu. Jejich útoky byly stále marnější, jediné, co mohlo oživit jejich hru, byla snad jen střídání, ale ta přišla všechna příliš pozdě, utkání tak skončilo bezbrankovou remízou.

Být to ligový zápas, určitě by Finové výsledek 0:0 po takovém průběhu přijmuli snáz. Nyní však budou muset doufat, že Kazachstán dokáže ve středu potrápit Portugalsko, jinak pro ně velmi nadějně rozjetá kvalifikace zřejmě skončí neúspěchem.
více informací
Tabulka
 týmzápasyvýhryremízyporážkyskórebody
1.Polsko1273220:1024
2.Portugalsko1155121:920
3.Finsko1255211:620
4.Srbsko1145213:817
5.Belgie1133510:1412
6.Arménie92344:89
7.Kazachstán111469:187
8.Ázerbájdžán91264:195
Skupina B
Skotsko - Ukrajina 3:1
Branky: 4. Kenny Miller, 10. Lee McCulloch, 68. James McFadden - 24. Andrij Ševčenko
Skotové vstoupili do tohoto moc důležitého zápasu s vervou. A měli k tomu pádný důvod. Chtěli se totiž udržet na první pozici před Francií a Itálií, tito skotští pronásledovatelé totiž hrají se slabými soupeři a dá se předpokládat, že budou bodovat naplno.

Skotsku hned na úvod moc pomohly propracované standardní situace, když z nich během deseti minut dokázali dvakrát skórovat. Nejprve už ve čtvrté minutě McFadden skvěle posadil míč z přímého kopu na hlavu kanonýrovi derby Kennymu Millerovi, jenž tak na přední tyči ukrajinské branky poprvé překonal Šovkovského. V desáté minutě rozehrával standardku Ferguson a lišácky překvapil obranu tím, že necentroval do vápna, nýbrž na jeho okraj, kde stál připravený McCulloch a ten parádní ranou rozjásal skotské fanoušky podruhé.

Z této nečekané studené sprchy na úplný úvod střetnutí se Ukrajinci vzpamatovali překvapivě brzy a už po patnácti minutách dával kontaktní gól Ševčenko. Skotové se snažili vrátit zpět svůj dvougólový náskok ještě v první půli, jenže Hutton se po sporném zákroku Vorobeje penalty nedovolal. A rozhodčí měl se spornými okamžiky v pokutových územích obou mužstev ještě v zápase co dočinění. Ve 44. minutě totiž ve vápně upadl Ševčenko při snaze střílet, ale přestože ke kontaktu mezi ním a Naysmithem evidentně došlo, penalta se nepískala. A do třetice další rozpor kvůli údajnému faulu v pokutovém území. Tentokrát se ukřivděni cítili opět Skotové. Zdálo se totiž, že byl McFadden ve vápně podražen Timoščukem, sudí však nechal ve hře pokračovat. Zbytečnou kartu si pak za následné protesty vysloužil Lee McCulloch, který tak díky tomu nebude moci hrát v příštím duelu proti Gruzii.

Na začátku druhé půle měl obrovskou příležitost hostující Gladkiy, ale sám uvnitř šestnáctky hlavičkoval trestuhodně vedle. Ukrajina zvyšovala tlak, Voronin pálil těsně mimo. Snahu hostí pak utnul třetí gól v jejich síti. James McFadden si v 68. minutě perfektně zpracoval pas od Huttona a střelou těsně nad zemí zvýšil na konečných 3:1.

Skotové už si důležité vítězství ohlídali a dál zůstávají ve skvělé pozici pro závěrečný boj o postup. Ve středu v Gruzii by neměli zaváhat, ale ztráta by nebyla kritická - to hlavní tak jako tak přijde za měsíc, kdy si to v přímém souboji o postup rozdají s Itálií.
více informací
Faerské ostrovy - Francie 0:6
Branky: 6. Nicolas Anelka, 8. Thierry Henry, 50. Karim Benzema, 66. Jerome Rothen, 81. Karim Benzema, 90. Hatem Ben Arfa
Francouzi bez větších problémů rozstříleli Faerské ostrovy 6:0 a připsali si povinné tři body. O šest gólů se podělilo pět střelců, dvakrát se trefil jen lyonský Karim Benzema.

Pohodový průběh utkání zajistilo Francii hlavně rychle nabyté vedení. Už v sedmé minutě po pravé straně utekl Ribéry a adresoval Anelkovi milimetrový pas, jenž si hlasitě říkal o gólové využití, a také se mu ho dostalo. Anelka zkušeně skóroval a na kopačky reprezentantů galského kohouta tak velmi brzy vpravil klid. Ten ihned vzápětí umocnil druhým přesným zásahem Thierry Henry, čímž se v historické tabulce střelců dotáhl na legendárního Platiniho. Na vcelku neobvyklý výlet vpřed se vydal defenzivní štít francouzské reprezentace Toulalan a Henry jeho brilantní akci zakončil – jak se patří na útočníka světové extratřídy – gólem. Ribéry ještě do konce první pětačtyřicetiminutovky jednou zahrozil, ale zaskvěl se brankář Faerských ostrovů Mikkelsen.

Pro druhou půli přichystal kouč hostí Domenech jednu změnu na postu útočníka. Talentovaný střelec Benzema vystřídal Anelku a byl to dost významný a vydařený tah francouzského kormidelníka. Benzema totiž hned při svém prvním doteku s míčem zaznamenal gól a Mikkelsen už tak potřetí v tomto zápase lovil balon ze sítě. Znovu odvedl fantastickou práci Ribéry, jenž si tak už na své konto připsal svou druhou asistenci v tomto duelu. V 59. minutě však zahrozili i domácí, favoritovi svým neomaleným tažením pěkně zatopil Jakobsen, ale zakončoval těsně vedle.

V 63. minutě se svého debutu dočkal na francouzské straně i další Lyonský ofenzivní fotbalista Hatem Ben Arfa, jenž vystřídal aktivního Ribéryho. A jakmile křídlo Bayernu Mnichov opustilo hrací plochu, padla další branka již s pořadovým číslem 4. Jejím autorem byl Jerome Rothen a docílil ji z přímého kopu, své parádní disciplíny, ze zhruba 27 metrů. Hned vzápětí mohl hned při svém premiérovém startu v reprezentačním dresu skórovat Ben Arfa, ale branku domácích přepálil.

Poté Francouzi poněkud polevili ze své důsledné hry a soupeř málem trestal. Nejprve Holst hlavičkoval nad a o chviličku později, bylo to 12 minut před vypršením normální hrací doby, hlavičkoval znovu nepřesně tentokrát Benjaminsen. Jenže Francie udeřila znovu. Protiútok rozjel skvěle po levé straně Evra, míč nacentroval pod sebe Henrymu, jenž zakončoval v krkolomné pozici do golmana, ten však míč jen vyrazil a Henry, leč byl na zemi, posunul míč k Benzemovi, který se nemýlil. Pět minut před koncem pak Benzema nedokázal zkompletovat hattrick, když střílel jen do boční sítě.

Úplně na konci v nastaveném čase se přeci jen svého premiérového zásahu v reprezentačním dresu dočkal Ben Arfa, který zužitkoval výborný pas Henryho. A tak francouzská reprezentace vyhrála na Faerských ostrovech 6:0 a klobouk dolů před jejím famózním výkonem, který podala, přestože přicestovala do dějiště utkání jen pár hodin před samotným výkopem.
více informací
Itálie - Gruzie 2:0
Branky: 44. Andrea Pirlo, 84. Fabio Grosso
Italové šli do domácího zápasu s Gruzií s vědomím úspěchů svých konkurentů v bojích o postup na EURO – Francie a Skotska. A tak nutně potřebovala vyhrát i ona, aby se vrátila před Francii na druhou příčku.

Gruzínci však Italům nedali pranic zadarmo a inkasovali až po více jak 40 minutách. Pojďme ale postupně po stopách hubeného vítězství Itálie. Gruzie krom toho, že Italy nechala jen dvakrát skórovat, je také nepouštěla do přílišného množství šancí, sama si však nevypracovala žádnou. Squadra Azzura poprvé ohrozila branku, kterou hájil i dnes Lomaia, až ve 26. minutě zásluhou šance kanonýra Luky Toniho, jenž však přímo geniální centr Di Nataleho nevyužil ke vstřelení prvního gólu zápasu. Po půlhodině hry pak vybojoval pro Italy standardní situaci Quagliarella a Pirlo pěkně načechral míč opět na hlavu Tonimu, ten však pro změnu nemířil moc do strany, ale moc vysoko. Přesto se nakonec Itálie dočkala gólu ještě v prvním poločase, když se tentokrát rozhodl Pirlo ohrozit soupeřovu svatyni přímou střelou a ukázalo se, že to bylo výborné rozhodnutí. Italský dirigent nakopl míč ze zhruba 32 metrů a ten si to namířil nikým nerušen přímo do sítě – 1:0. Touto pastvou pro oči také skončil první poločas.

Ve druhém dějství diváci na stadionu dlouho čekali na nějaký vzruch u té, či oné branky a dočkali se až v 73. minutě. Centr Ambrosiniho však nenašel hlavu Toniho na zadní tyči, a tak se domácí fandové a hráči zatím nedočkali navýšení náskoku. Na 2:0 upravoval až v 83. minutě krajní bek Grosso. Toni ukázal svou sílu, přetlačil obránce, sklepl míč Grossovi, jenž parádní pumelicí vymetl šibenici gruzínské branky. Italové tak mohou slavit povinné tři body, které sice nepříliš slavně, ale přeci jen zaslouženě z utkání s Gruzií vydolovali.
více informací
Tabulka
 týmzápasyvýhryremízyporážkyskórebody
1.Skotsko1080220:824
2.Itálie1072117:723
3.Francie1071221:322
4.Ukrajina941411:1213
5.Litva93157:1110
6.Gruzie1021714:177
7.Faerské ostrovy1000103:350
Skupina C
Maďarsko - Malta 2:0
Branky: 34. Robert Feczesin, 78. Daniel Tozser
Zápas Maďarska s Maltou měl dle sázkových kanceláří jasného favorita. Maďarská reprezentace hnaná vpřed touhou po pomstě za tak trochu potupnou loňskou prohru 1:2 s tímto fotbalovým trpaslíkem měla převahu už od prvních chvil utkání. V první půli si domácí vytvořili řadu šancí, z kterých dokázali vytěžit vedoucí branku ve 34. minutě zásluhou Roberta Feczesina. Ten po rohovém kopu dokázal hlavičkou umístit míč do levého rohu branky bezmocného maltského brankáře. Inkasovaný gól jenom zvýšil z matek v obraných řadách maltské reprezentace, z čehož mohlo Maďarsko vytěžit další góly. Od další brankové pohromy zachránil tým hostí gólman Haber, který eliminoval několik nebezpečných maďarských pokusů.

Druhý poločas jenom potvrdil Maltskou nemohoucnost. Z narůstajícího tlaku se podařilo domácím vstřelit branku až v 13 minut před závěrečným hvizdem, kdy se krásným "angličanem" ze standardní situace předvedl Tozser. Zápas, který se odehrával ve znamení drtivé převahy maďarského týmu, nakonec skončil poměrně jednoznačným výsledkem 2:0.
více informací
Moldavsko - Turecko 1:1
Branky: 11. Viorel Frunza - 63. Ümit Karan
V Moldavsku se utkaly týmy, mezi jejichž kvalitou zeje velká propast. Turecko, které bojuje ve Skupině C o postup na Euro 2008, přijelo jako jasný favorit. Turci zahájili zápas ve velkém ofenzivním stylu, ale branku vsítit ani po velkých příležitostech nedokázali. Na druhé straně moldavská reprezentace připravila hostům studenou sprchu, v podobě gólu, již v 11. minutě, kdy se hlavou trefil domácí útočník Viorel Frunza. Turecký tým tento nečekaný gól poslal do kolen a jeho depresi prohluboval i domácí brankář Nicolae Calancea, který předvedl několik krásných zákroků.

Ve druhém poločase se projevila stále rostoucí touha po vyrovnávací brance na straně hostí. Turecko neustále zvyšovalo svůj tlak, ale naráželo na skvěle chytajícího domácího gólmana. Nakonec bylo turecké snažení korunováno úspěchem v 63. minutě, kdy střídající Ümit Karan nedal šanci brankáři Calanceovi a poslal hlavou míč nekompromisně do sítě. Po této vyrovnávací brance hosté vrhli všechny své síly do útoku. K vítězné brance měli Turci několikrát velice blízko, ale ke gólovému zakončení jim chyběla přesnost a štěstí. Zápas tedy nakonec skončil smírně 1:1, což pro Turecko znamená zklamání, ale zejména možné zkomplikování cesty na evropský šampionát.
více informací
Řecko - Bosna a Hercegovina 3:2
Branky: 10. Angelos Charisteas, 58. Theofanis Gekas, 73. Nikos Liberopoulos - 54. Mirko Hrgovic, 90. Vedad Ibisevic
Řekové splnili povinnost a po výhře nad Bosnou a Hercegovinou jsou velice blízko k účasti na evropském šampionátu. Tam se naopak s největší pravděpodobností nevypraví poražený celek.

Domácí se po dvou zápasech hraných na Krétě vrátili na Olympijský stadion v Aténách, který rozjásal již v desáté minutě Charisteas. Útočník Norimberku sice po centru Patsatzogloua hlavičkoval pouze do břevna, dostal ale příliš času a prostoru na dorážku a pohodlně tak otevřel skóre - 1:0.

Hosté v první půli až příliš šetřili se střeleckými pokusy, ten jediný vyslal a zkušeného gólmana Nikopolidise zaměstnal Bajramovič. Druhou půli začala Bosna o poznání aktivněji a v 54. minutě se jí zásluhou trestného kopu Hrgoviče podařilo vyrovnat. Z Hrgoviče se dvě minuty po vstřelené brance stal vyvrhel, po zbytečném zákroku na Basinase totiž viděl rovnou červenou kartu.

Řekové se nnechali dlouho pobízet a nabídnutou přesilovku okamžitě zužitkovali. V 58. minutě vyzrál na ofsajdovou past Gekas a vrátil svému týmu vedení. To v 73. minutě ještě navýšil střídající Liberopoulos, k němuž se odrazila střela Gekase. Bosna a Hercegovina se v závěru snažila alespoň o korekci výsledku a tento úkol nakonec splnila. V poslední minutě stanovil na konečných 2:3 z jejího pohledu Ibiševič.
více informací
Tabulka
 týmzápasyvýhryremízyporážkyskórebody
1.Řecko971117:922
2.Turecko953122:918
3.Norsko952220:817
4.Bosna a Hercegovina1041516:1913
5.Maďarsko1040610:1712
6.Moldavsko101366:176
7.Malta91267:195
Skupina D
Slovensko - San Marino 7:0
Branky: 25. Hamšík, 32. Šesták, 37. Sapara, 52. Škrtel, 54. Hološko, 57. Šesták, 76. J. Ďurica (pen.)
Očekávaná exhibice byla k vidění na stadionu v Dubnici nad Váhom, kde Slováci rozstříleli outsidera ze San Marina 7:0. Slovensko už sice před tímto zápasem nemělo o co hrát, přesto do něj šlo s cílem vyhrát, aby se tak mohlo v závěru kvalifikace ještě vtěsnat na třetí místo před Irsko.

Slováci začali zápas aktivně, amatéry ze San Marina hned natlačili na jejich půlku a začal seriál promarněných tutovek. Postupně vyhořeli Hološko, Hamšík a opět bývalý hráč Liberce Filip Hološko, jehož pokus ve 21. minutě ještě neúspěšně dorážel Marek Čech. Slováci se konečně gólu dočkali až po pětadvaceti minutách, kdy otevřel skóre Hamšík střelou z voleje v pádu po centru Čecha. Pro záložníka italské Neapole to byla první trefa v reprezentačním dresu. A o pár minut později se fantasticky prodral sám do koncovky Stanislav Šesták a zkušeně překonal Valentiniho – další premiéra. Za necelých pět minut přeloboval sanmarinského golmana Sapara a stanovil tak konečné skóre první půle na 3:0 pro Slovensko.

I ve druhém dějství se domácí prezentovali aktivní hrou a chutí nadále navyšovat vedení. Již v 52. minutě Šesták uvolnil stopera Škrtela, jenž se tváří v tvář brankáři Valentinimu nemýlil. Tím zahájil silnou slovenskou pětiminutovku, během níž ještě padly dvě branky. O dvě minuty později totiž zvyšoval Hološko, který konečně proměnil nějakou gólovou příležitost. A v 57. minutě si defenzíva San Marina vybrala další slabou chvilku, lépe řečeno brankář, jenž podběhl Kozákův centr a ve správný čas na správném místě byl Šesták - 6:0. Do konce zápasu ještě Slováci dorazili svého soka sedmou brankou, kterou zaznamenal z pokutového kopu Ďurica. Slováci tak snadno přejeli fotbalové trpaslíky ze San Marina 7:0, přestože po většinu zápasu hráli jen na jednoho hrotového útočníka, jímž byl Hološko.
více informací
Kypr - Wales 3:1
Branky: 59. Yiannis Okkas, 68. Yiannis Okkas, 79. Konstantinos Charalampidis - 21. James Collins
Přestože Wales vykročil za třetím vítězstvím na hřištích soupeřů v řadě dobře, nedokázal náskok udržet a nakonec se před domácím Kyprem musel sklonit.

Díky brance z první půle mohli hosté doufat ve šňůru, která se národnímu týmu Walesu nepovedla již šestadvacet let. Výhoda jedné branky, kterou vstřelil James Collins, byla domácím Kyprem ve druhém poločase rychle smazána a Wales nakonec na Kypru prohrál. Může se tak rozloučit s nadějemi na třetí místo v kvalifikační skupině D.

Ze začátku se do akce dostával více hostující Wales. Po faulu na Garetha Balea a následém trestném kopu se k míči dostal Collins a poslal hosty do vedení. Po úvodní brance Wales ovšem úplně upustil od svého útočného pojetí hry, stáhl se do obrany a zadělal si na problémy.

Po pauze se do ojedinělého rychlého brejku dostal Bellamy, ale jeho hlavičku zneškodnil Georgallides. V devětapadesáté minutě bylo vyrovnáno. K zakončení hlavou se dostal Okkas a bylo to 1:1. Obrat domácí dokonali v minutě sedmašedesáté. Po závaru se k míči dostal opět Okkas, a i když to vypadalo na ofsajd, jeho druhá branka v zápase platila. Zápas rozhodla třetí branka domácích. Aloneftis dobře zatáhl míč, nacetroval, Alexandros Garpozis vrátil míč před branku a našel přímo Charalambides, který stanovil skóre na konečných 3:1.
více informací
Irsko - Německo 0:0
Branky: -
Úchvatná taktická bitva byla k vidění v Croke Parku v Irsku, kam si přijel zajistit postup na ME 2008 sebevědomý výběr Německa. Domácím šlo o všechno, nesměli prohrát, aby si zachovali alespoň teoretickou šanci na postup. Němcům k jistotě také stačilo neprohrát.

První poločas sice žádný gól nepřinesl, přesto se urodilo několik zajímavých okamžiků a šancí. V 17. minutě poprvé zahrozil mírný favorit střetnutí Německo. Jansen se proběhl podél levé postraní čáry a adresoval do vápna pěkný přízemní centr, na nějž si naběhl Gomez, který nakonec dostal přednost před Podolskim v základní sestavě, ale poslal míč nad irskou branku. Ve 31. minutě se pak o slovo přihlásil na druhé straně záložník Andy Reid, který znemožnil německou obranu parádní kolmicí do šance kapitánovi Roobiemu Keanovi, ten však ve velké příležitosti prováhal správný okamžik pro střelu, když se rozmýšlel, jestli nemá ještě někomu nahrát a Lehmann situaci vyřešil ku prospěchu Němců. Ve 36. minutě se Irům vykartoval pro příští kvalifikační zápas Carsley, stejně tak jako později Dunne. Žlutou kartu pro Carsleyho následoval hned rohový kop hostí. Nejvýše vyskočil Mertesacker, dokonce i přesně hlavičkoval, jenže Iry spasil na brankové čáře Finnan, který míč odhlavičkoval do bezpečí. První poločas zakončil německý tým tlakem, ale nic než jen dalekonosnou střelu Fringse nevymyslel.

Druhou půli zahájil domácí celek lépe a už v 50. minutě měl vedoucí gól Irska na kopačce Keane, ale osamocen uvnitř pokutového území sice zachoval chladnou hlavu a pokusil se přelobovat gólmana, ale nebylo to nic platné, jelikož jeho pokusu chyběla notná dávka přesnosti. V 63. minutě si přivodil zranění irský snajpr Doyle, a tak ho pro zbytek utkání nahradil jeho klubový spoluhráč y Readingu Long. Změna na postu útočníka se konala i na německé straně a novic Podolski, jenž na place nahradil Gomeze, o sobě hned dal vědět. Jeho obratnému zakončení v 72. minutě však ubral na lesku svou tečí nad levý bek Irska O’Brien. Podolski však svůj boj s obranou soupeře nevzdával a už o tři minuty později mu stačil malinký kousek volného prostoru na to, aby vylekal Givena střelou těsně mimo. Na druhé straně o sobě dal vědět i další nováček na hřišti Long, jenž donutil Lehmanna vytáhnout ze svého širokého arzenálu výtečných zákroků další kus.

Závěr utkání patřil sice Němcům, ti však přesto Croke Park nedobyli, jelikož svou šanci spálil jak Kuranyi. Zápas skončil tak spravedlivou plichtou 0:0. S tou mohou být spokojeny oba celky, Němci si jako první tým zajistili postup z kvalifikace a Irové si zachovali alespoň malou naději.
více informací
Tabulka
 týmzápasyvýhryremízyporážkyskórebody
1.Německo972031:423
2.Česko962119:420
3.Irsko1043314:1115
4.Slovensko1041527:2013
5.Kypr941416:1713
6.Wales931514:1610
7.San Marino1000101:500
Skupina E
Anglie - Estonsko 3:0
Branky: 11. Shaun Wright-Phillips, 32. Wayne Rooney, 33. Taavi Rahn (vl.)
Anglie musela doma bezpodmínečně potvrdit roli favorita a zvítězit, protože je v tabulce druhá za vedoucím Chorvatskem a zezadu na ni dotírají Rusko a tříbodový odstup má Izrael. To Estonsko je na tom úplně jinak. Již nemá šanci na postup a krčí se na šestém, tedy předposledním místě s pouhými čtyřmi body. Minulý zápas hraný v Tallinu vyhrála Anglie 3:0.

Anglii trápí zranění tří opor. Obranu poznamenala absence Johna Terryho, v záložní řadě nenastoupil David Beckham a v útoku se Albion musel obejít bez Emila Heskeyho. Naopak do reprezentace se vrátil po zranění Wayne Rooney. Estonsko má na marodce dva hráče: Anderse Opera a Vladimira Voskoboinikova

Hned v první minutě měl velkou možnost Owen, ten po chybě estonské obrany zůstal úplně osamocen před brankářem, ale svou šanci neproměnil. V desáté minutě padl první gól zápasu a vstřelila ho Anglie. Po souhře Micah Richards - Shaun Wright-Phillips vystřelil druhý jmenovaný, Martu Poomovi proklouzl míč mezi rukavicemi a Anglie se mohla radovat z vedení. Albion začal ve velkém stylu a v pohodě si hlídal vedení. Po další výborné akci si Wayne Rooney všiml vyběhnuvšího branaře a zkoušel ho přehodit. To se mu ovšem nepovedlo a balon skončil těsně nad břevnem. Estonsko hrozilo jen sporadicky, přesto mělo jednu slušnou příležitost. Po centru domácí obrana zaváhala, ale hostující tým nedokázal šanci proměnit. Místo toho ve 32. minutě znovu inkasoval. Po centru Ashelyho Cola se dostal míč k Rooneymu, ten pohotově vypálil a s pomocí teče domácího obránce skóroval.

O dvě minuty později to bylo 3:0. Cole znovu nacentroval a Taavi Rahn si dal vlastní gól. Anglie svého soka drtila, ovšem všechny branky dala se štěstím. Estonsko mělo také dobrou šanci, když střílel Dmitrijev, sice přesně, ale s nedostatečnou razancí. Hosté byli přikováni před vlastní branku a ke konci poločasu se téměř nedostávali za půlku. Při odchodu do kabin bylo už zřejmě rozhodnuto.

Po změně stran hrozili i Estonci, dvakrát pálil Joel Lindpere, ale na Robinsona si nepřišel. Na druhé straně se střelou přes hlavu připomněl Rooney. Jeho útočný parťák Michael Owen nebyl moc výrazný a nahradil jej Frank Lampard. Anglie už nehrála tak ofenzivně a dovolila soupeři hned čtyři rohy v řadě, ale výraznější šance z toho nebyla. Domácí se spíše šetřili na důležitý souboj s Ruskem a čekali na závěrečný hvizd. Přesto ještě měli šanci, v 89. minutě vymyslel Rooney krásnou přihrávku na Gerrarda, ten mohl přečíslit hostující obranu s pomocí Joa Cola, ale místo nahrávky zvolil kličku a estonský obránce mu míč odkopl. To byla poslední výraznější akce zápasu před tím, než rozhodčí naposledy pískl do píšťalky a ukončil zápas.

Anglie tak splnila povinnost a přiblížila se k postupu, ve středu si ho může zajistit definitivně, pokud vyhraje v Rusku.
více informací
Chorvatsko - Izrael 1:0
Branky: 52. Da Silva Eduardo
Fotbalisté Chorvatska už jsou jednou nohou na závěrečném turnaji Eura 2008. Po domácí výhře nad Izraelem vedou tabulku skupiny E o tři body před druhou Anglií a o osm bodů před třetím Ruskem, které má ovšem zápas k dobru.

Izrael potřeboval nutně vyhrát, po prohře s Anglií v minulém zápase se mu značně oddálily postupové šance. Nyní potřeboval vyhrát a doufat, že Anglie následující dva zápasy prohraje. Chorvatsko zase do tohoto zápasu vstupovalo s tím, že pokud vyhraje, značně se příblíží vytouženému postupu.

Chorvatsko v devíti zápasech nastřílelo 24 gólů, izraelský trenér to moc dobře věděl a na trávník ze začátku poslal spíše defenzivní sestavu. Trvalo patnáct minut, než si Chorvatsko vytvořilo větší šanci, Ivica Olič slušně vystřelil, z šesti metrů dokázal ale trefit jen nohy izraelského brankáře Nira Davidovitche. V první půli nebylo k vidění moc šancí, domácí měli především problémy překonat dobře organizovanou izraelskou obranu.

Vše vzalo za své v 52. minutě, kdy se po pravé straně uvolnil Vedran Čorluka a po jeho nahrávce si Eduardo da Silva, který letos válí v dresu Arsenalu, zachoval chladnou hlavu a překonal Davidovitche. O pouhé čtyři minuty později mohl vedení navýšit Luka Modrič, jeho střela zpoza vápna však skončila těsně vedle tyče. Izraelská největší šance se zrodila po úniku liverpoolského Yossiho Benayouna. Tak, jak to ukázal již mnohokrát v dresu Liverpoolu, obešel z pravé strany dva bránící hráče a už se dostával před Pletikosu, ten však zavčas vyběhl a gól mu sebral z kopačky. V utkání se pak už žádná větší šance nezrodila a domácí si připsali hodně důležitou výhru. Pro Izrael prohra znamená definitivní ztrátu nadějí.
více informací
Tabulka
 týmzápasyvýhryremízyporážkyskórebody
1.Chorvatsko1082025:426
2.Anglie1072121:223
3.Rusko953114:418
4.Izrael1052317:1117
5.Makedonie92257:118
6.Estonsko111193:214
7.Andorra90092:360
Skupina F
Island - Lotyšsko 2:4
Branky: 4. Eidur Gudjohnsen, 52. Eidur Gudjohnsen - 27. Oskars Klava, 31. Juris Laizans, 37. Maris Verpakovskis, 46. Maris Verpakovskis
Tři góly Lotyšska během deseti minut v prvním poločase zařídily obrat a nakonec i vítězství v zápase, ve kterém Lotyšsko v rámci skupiny F zajíždělo na Island.

Island se na Laugardalsvollur Stadiu hodlal pomstit za porážku 0:4, kterou utrpěl v Lotyšsku. V úvodu zápasu vykročil správným směrem. Již ve čtvrté minutě se po přihrávce Emila Hallfredssona prosadil Eidur Gudjohnsen a domácí vedli. Jenomže pak začali hrát prim hosté. První velkou šanci Lotyšska měl aktivní Verpakovskis, ale jeho příležitost ještě dokázal zneškodnit brankář Arni Gautur Arason. Převaha hostů se na skóre projevila v minutě sedmadvacáté. Klava si naběhl na roh z pravé strany, který zahrával Genadijs Solonicins, a nechytatelnou hlavičkou vyrovnal. Branka hosty ještě více nabudila a za čtyři minuty již Lotyšsko vedlo. Juris Laizans zahrál z hranice vápna přímý volný kop, krásně obstřelil zeď a míč zamířil do spodního kouta branky Islandu. Před pauzou ještě odčinil svoje první zaváhání Verpakovskis, když po dalším rohu zvýšil již na 1:3.

Ve druhé půli hosté hlídali náskok, ale na útok nerezignovali, a dostávali se proto i do dalších slibných příležitostí. Tu první ve druhém poločase využil ke zvýšení po nahrávce Girtse Karlsonse opět Verpakovskis. Ve dvaapadesáté minutě sice snížil Gudjohnsen, ale domácí Island již nenašel sílu k závěrečnému honu za vyrovnáním, a proto Lotyšsko vyhrálo na Islandu v poměru 2:4.
více informací
Lichtenštejnsko - Švédsko 0:3
Branky: 19. Fredrik Ljungberg, 29. Christian Wilhelmsson, 56. Anders Svensson
Švédsko nepřípustilo překvapení a po gólech Ljungberga, Wilhelmssona a Svenssona si z Lichtenštejnska odváží důležitou výhru.

Lichtenštejnsko nastoupilo do zápasu překvapivě aktivně. V prvních minutách se dokonce i do náznaků šancí dostali Frick a Beck. Švédsko se pro tento zápas muselo obejít bez vykartovaného Ibrahimoviče a na jeho útočné hře to bylo znát. Naštěstí pro každého švédského fandu se z toho favorité dokázali otřepat a v 19. minutě se mohli radovat z gólu, kdy po chytré akci Linderotha z patnácti metrů propálil domácího gólmana Jehla Ljungberg. Po vstřelené brance se Švédové uklidnili a začali hrát hru, kterou potřebovali. O deset minut později to bylo už 2:0, Christian Wilhelmsson ukázal svůj um, proběhl mezi dvěma bezmocnými lichtenštejnskými stopery a úspěšně zakončil. V 39. minutě musel vinou zranění hřiště opustit Freddie Ljungberg, kterého nahradil Kallstrom.

Ve druhé půli Švédsko pokračovalo ve hře zavedené před přestávkou a kontrovalo zápas. V 56. minutě střelou z uctivé vzdálenosti potřetí překonal Jehla Svensson a utkání bylo rozhodnuto. Lichtenštejnský trenér se snažil oživit hru jeho týmu kolem šedesáté minuty, kdy udělal tři rychlé střídání za sebou. Žádnou větší aktivitu však jeho tým nevyvinul a utkání skončilo tedy výsledkem 0:3 pro Švédsko.
více informací
Dánsko - Španělsko 1:3
Branky: 87. Jon Dahl Tomasson - 14. Raul Tamudo, 40. Garcia Sergio Ramos, 89. Albert Riera
Španělsko vyhrálo veledůležité utkání s Dánskem a v tabulce se dotáhlo na vedoucí Švédsko. Tým z Pyrenejského poloostrova tak udělal významný krok k účasti na evropském šampionátu. Pro Dány je domácí porážka velkým zklamáním, šance na postup jsou už jenom v oblasti teorie.

Přesvědčivé vítězství Španělska umlčelo většinu kritiků Luise Aragonése, kteří v minulých dnech kritizovali zkušeného trenéra za nepovolání madridského kapitána Raula. Aragonés dal v nominaci přednost před španělskou legendou ve formě hrajícímu Raulu Tamudovi, který se odvděčil šedovlasému stratégovi brankou.

Oba týmy začaly velmi opatrně, hrálo se především ve středu hřiště. Ovšem hned první vážnější útočná akce hostujícího mužstva skončila brankou, v patnácté minutě se po pěkné akci Iniesty prosadil hlavičkující Tamudo, jenž zúročil přesný centr mladého záložníka Barcelony. Domácí se snažili o rychlou odpověď, střela Niclase Jensena však mezi tři tyče nezamířila.

Další příležitost měli Španělé, jmenovitě Joaquin, který řádně protáhl Sörensena v brance Dánska. Pět minut před koncem prvního poločasu šli hosté už do dvoubrankového vedení, Tamudo ideálně načasoval přihrávku na rozběhlého Sergia Ramose a ten pěknou ranou zavěsil za Sörensenova záda. V samém závěru prvního dějství se dostal ke střele Cesc Fabregas, bombu z hranice pokutového území vyrazil Sörensen do břevna, od kterého míč putoval nad domácí branku.

Dánové se hnali do útoku, ovšem chyběla finální přihrávka, ta přišla až v 62. minutě, kdy Rommedahl našel střídajícího Bendtnera, jehož dobrou hlavičku skvěle zlikvidoval Casillas. Aktivní Bendtner se dostal do další šance dvacet minut před koncem, jeho tvrdá střela mířila jen těsně vedle branky. V 87. minutě vykřesal naději pro domácí Jon Dahl Tomasson, útočník Villarrealu se prosadil po parádní přihrávce Peréze přesnou střelou k tyči. Drama však dobře hrající Španělé nedopustili, minutu před koncem základní hrací doby se krásně trefil z hranice velkého vápna do rohu Sörensonovy branky debutant Riera.
více informací
Tabulka
 týmzápasyvýhryremízyporážkyskórebody
1.Švédsko971120:422
2.Španělsko1071219:822
3.Severní Irsko951314:1116
4.Dánsko942314:814
5.Lotyšsko93069:119
6.Island1022610:218
7.Lichtenštejnsko101185:284
Skupina G
Bělorusko - Lucembursko 0:1
Branky: 90. Alphonse Leweck
V souboji posledních dvou týmů skupiny G se zrodila senzace, Lucembursko si na půdě Běloruska připsalo první vítězství. O to se v závěru zápasu postaral Leweck.

Bělorusko bylo po většinu zápasu lepším týmem, mělo míč na kopačkách, ale nedokázalo proměnit své šance. Celých 90 minut nepřineslo žádné větší vzrušení, odpovídalo to faktu, že oba týmy již nemají o co bojovat. V 95. minutě se v pokutovém území Běloruska prosadil Alphonse Leweck a zařídil tak svému týmu první vítězství v kvalifikaci. Bělorusko v tabulce zůstává šesté se sedmi body, Lucembursko poslední, ale už se může chlubit třemi body.
více informací
Rumunsko - Nizozemsko 1:0
Branky: 71. Dorin Goian
Rumunsko si připsalo hodně důležitou výhru nad Nizozemskem. Nyní vede ve skupině G právě před svým dnešním soupeřem a sen jménem EURO 2008 je pro ně zase o něco blíže.

Každý nizozemský fanda asi bude mít jasno o tom, že prohra v tomto zápase byla pro jeho tým trochu krutá. Nizozemsko bylo celý zápas lepší, drželo míč na kopačkách, ale nedokázalo využít žádnou ze svých šancí. Rumunsko v první půli spíše jen bránilo, než že by se dostávalo do nějakých větších šancí. Tu největší v první půli měl nizozemský Bouma, jenž po rohovém kopu poslal míč hlavou jen do břevna.

Nizozemci v tlaku pokračovali i po přestávce, hned po několika minutách pálil po pěkné otočce na hranici vápna Ruud van Nistelrooy, ale brankář Lobont jeho střelu zlikvidoval. Jak plynul čas, tak růžky začaly vystrkovat i domácí. V 70. minutě Adrian Mutu vypálil z dobrých pětadvaceti metrů a Stekelenburg měl co dělat, aby střelu vytěsnil nad břevno. O minutu později ale už Rumuni vedli, po přímém kopu zahrávaném hluboko z pole otevřel skóre hlavou stoper Steauy Bukurešť Dorin Goian. Hosté se nevzdali a snažili se se skóre ještě něco udělat. Ale když se neprosadili Babel a po něm ani Koevermans, mohli se domácí radovat z cenné výhry.
více informací
Slovinsko - Albánie 0:0
Branky: -
Slovinsko sice udrželo čtvrtou příčku ve skupině G, jeho fanoušci a hráči z toho ale příliš velkou radost jistě nemají. V souboji s Albánií se totiž od domácích očekávalo daleko více, než jen bezbranková remíza.

Ve Slovinsku se toho příliš zajímavého nestalo, diváci viděli nezáživný fotbal a konečný stav nakonec předvedené hře zcela odpovídal. Domácí kapitán Lavrič dal v předcházejících dvou zápasech hned tři branky, s jeho hlavičkou z první půle ale Beqaj výraznější problémy mít nemohl a také ani neměl. Podobně si na druhé straně počínal Handanovič, na něhož v souboji dvou fotbalistů působících v Itálii nevyzrál Bogdani.

Nudná podívaná se v pohledný fotbal nezměnila ani po změně stran a oba brankáři se tak i nadále nudili. Beqaj se zahřál až při Birsově pokusu, hosté pak zahrozili až tři minuty před koncem, kdy po přihrávce Skely mířil mimo Dede.
více informací
Tabulka
 týmzápasyvýhryremízyporážkyskórebody
1.Rumunsko972018:523
2.Nizozemsko962111:320
3.Bulharsko953114:618
4.Slovinsko103259:1211
5.Albánie92438:710
6.Bělorusko1021711:207
7.Lucembursko101092:203

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (59)

Přidat komentář
HOST*FCHK

Slovacko me posralo 2 tikety , to nasere na jednom to byl posledni zapas na druhym by to zrejme podle vyvoje posrali Polaci

Reagovat
HOST*FCHK

ale aspon jsme se pred ne dostali v tabulce

Reagovat
HOST*FCHK

Polaci 3:1 tak to by vysel i druhej tiket

Reagovat
-Kopy-

nejsi sám

Reagovat
Slejdy

nj vcelku vymrd

Reagovat
HOST*

Rumunsko vyhrálo,supééééér

Reagovat
HOST*

taky jim fandíš?

Reagovat
HOST*teslov

ja jim taky fandim !!

Reagovat
HOST*JJ

Tak to vypadá že Italové ostrouhaj.

Reagovat
smazaný uživatel

přál bych to skotsku a Francii :D

Reagovat
HOST*

Francouzi jsou sraci

Reagovat
HOST*

Polsko přerušeno,nevíte proš?

Reagovat
HOST*Petr

Poláci tam se ai ukončí zápas, kvůli výtržnostem.

Reagovat
HOST*

Nešiř tu drby, už se zas hraje, ne?

Reagovat
PJ

Žádný výtržnosti, ale vypadly jim světla...

Reagovat
HOST*

Tak hovno už tam hrajou to je škoda

Reagovat
HOST*

skopčáčkové tak už jim tam toho fýka dejte ne

Reagovat
HOST*milaoon

ahhahaha

Reagovat
HOST*

albani very very good good

ahhahahha

Reagovat
HOST*LUIS

Tak na Slovensku 2500 diváků....Teda,to je návštěva.To jsou ubožáci...

Reagovat
smazaný uživatel

u nás by na San Marino vyprodali Letnou ne???ty si pako

Reagovat
HOST*

je to ubohost kdyby slovaci meli o co hrat tak bude plnej stadak, ale kdyz nemaj o co tak se na to vsichni vysrali, proste je to ubohost ty si rikej co chces

Reagovat
HOST*Andy Conceicao

jj souhlas, to je doslova tragédie 2500 diváků ti klidně přijde i na zápas divize

Reagovat
smazaný uživatel

Ne nepříjde.

Reagovat
HOST*Luis

Tak třeba na Dvůr Králové na DIVIZI klidně 2000 chodili...takže nevim jakej si znalec, ale už je to tak...

Reagovat
smazaný uživatel

Těch vzácných výjimek několik je, ale průměrná návštěvnost divize je někde úplně jinde.

Reagovat
HOST*Luis

A kolik myslíš že je průměrná návštěvnost ?

Reagovat
Shevchenko

500

Reagovat
HOST*

hoši vy ste tragédi :) nevím kde ste přišli na to že chodí 2000 lidí na Divizi? uvědomte se!

Reagovat
HOST*

nie ze by sme na tom boli lepsie ale tak tiez nie ste taky kingovia aby ste nas zhadzovali, chcel by som vidiet kolko divakov pri prislo na Cesko - San Marino keby ste rovnako znechuteny z domaceho futbalu ako SVK

Reagovat
HOST*Luis

Přišlo by tak 7000 :-)

Reagovat
HOST*

To by vstupenky musel rozdávat sám Koler a to ještě zadarmo!

Reagovat
HOST*Lion

nebojte Slováci, za měsíc v Praze vám ukážeme pořádnou atmosféru, jaká má na mezinárodnim zápase bejt...

Reagovat
Shevchenko

Na letné ??

Reagovat
Slejdy

jj

Reagovat
HOST*

škoda ty Dánové, mohlo by to bejt v tý skupině ještě hodně zajímavý

Reagovat
HOST*Magič

Fandim uplne moc Chorvatsku to jsou aspon borci ne jak my s tim hnusnym stylem Koller

Reagovat
HOST*Andy Conceicao

že by hráli Chorvati nějaký úchvatný fotbal?!

Reagovat
Slejdy

Reagovat
M11

reknu hned ze lecemburcane jeli dom strizlivy

Reagovat
Slejdy

tojo teda

Reagovat
Shevchenko

Dneska se mi host ve studiu hodně líbil, Jirkal tomu fakt rozumněl.

Reagovat
Slejdy

sakra ja na to zapomel

Reagovat
HOST*bary72

Zajímavé kolo kvalifikace a opět pořádné překvapení !!! Samozřejmě Bělorusko, to jsem dlouho vydejchával. Ani se moc nečekalo, že si situaci zkomplikujou Srbové a Turci. Nezklamali Rumuni, Španělé a předvedli se Lotyši a hlavně Skoti !!! Snad už to udržej. Stejně tak Chorvati. Dobře našlápnuté to mají ještě Angláni a Portugalci a ani Polákům a Švédům to už neuteče. No rozhodně to bude ještě zajímavý.

Reagovat
HOST*Luis

Portugalci už to uhrajou s prstem v nose...vypadá to že spíš soudíš podle tabulky, ale měl by ses taky kouknout na rozlosování...s kým ještě kdo v té skupině hraje

Reagovat
HOST*Vacin

No hrajou v Kazachstánu takže jasná 0 doma s Armenii doma asi tři body (ikdyž obrana Armenie) a doma s Finskem 0

Reagovat
HOST*Luis

:-) koukám že si asi znalec...z těchto tří zápasů získají minimálně 7 bodů...

Reagovat
HOST*Vacin

Tak se podívej na ubohost co předvádí Portugalsko venku(výhra v Belgii a Azerbajdžánu), pak na výsledky Finska a Armenie a pak si prosim tě vyndej tu hlavu z prdele odborníku.

Reagovat
HOST*Luis

Jo, tak se tady sejdem po kvalifikaci a tu prdel mi budeš moct vylí....sklopíš uši a bude...vsadil bych na to cokoliv že 7 bodů ze tří zápasů udělaj..

Reagovat
HOST*Vacin

Ty seš teplej? Játi nic lízat nebudu

Reagovat
HOST*Andy Conceicao

ani mně ne?

Reagovat
Slejdy

Reagovat
HOST*Luis

To jsem věděl že tohle napíšeš, protože k fotbalu ani nic napsat nemůžeš...a teplej nejsem...máš smůlu

Reagovat
HOST*

nevíte někdo jak se budou týmy nasazovat do košů pro losování kval. ms 2010?

Reagovat
HOST*eto-starší

Už je to rozlosované. Dostali jsme se do africké skupiny. To kvůli Barošovi jak se vysmíval tomu "tmavému" hošíkovi ve francouzské lize. Je to trast od UEFy abychom se prý odnaučili rasizmu.

Naše skupina:

ČR

Ghana

Burkina Faso

Zimbabwe

Keňa

Sudán

Reagovat
HOST*Andy Conceicao

Keňu musíme porazit

Reagovat
HOST*Lion

tak to je hustý,dobrej příspěvek

Reagovat
HOST*F.Itner

Info: všechna utkání jihoamerické fáze kvalifikace na MS2010 vysílá volně JazeeraSport!!

Reagovat
HOST*Cronaldo

Vy cesi si myslite o sebe vela.Ze ste majstri sveta ale ked sa prebojujete na nejaky velky turnaj tak skoncite niekde v skupine.Ako na MS 06.A ten nudny styl hry ktory predvadzate.To sa ani neda pozerat na vas futbal.Ziadna utocna hra.Priznam sa ze mozno teraz mate vysledky a ste lepsi ako SVk ale pocjate o takych 5 rokov.Budeme ovela lepsi ako vy.Len si pockajte

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele