Souhrn kvalifikace - 8.9.

09.09.2007, 02:20, aktualizováno 09.09.2007, 02:20
Komentáře a souhrny
Nejblíže k postupu na Euro mají z celé kvalifikace Němci, kteří vyhráli ve Walesu. Slováci doma remizovali s Irskem, v repríze finále mistrovství světa mezi Francií a Itálií se zrodila remíza. Hned další čtyři nerozhodné výsledky se dají označit za překvapivé - Španělé ztratili na Islandu, Turci na Maltě, Ukrajinci v Gruzii a Portugalci doma s Polskem. Naopak nezaváhali třeba Angličané nebo Nizozemci.
Skupina A
Ázerbájdžán - Arménie neh.
zápas neodehrán
více informací
Srbsko - Finsko 0:0
Branky: -
Srbové zaznamenali další bodovou ztrátu. Po nedávné prohře v Belgii tentokrát jen remizovali na domácím hřišti s Finskem. Domácí mohli případným ziskem tří bodů svého soupeře ze sevru Evropy v tabulce vystřídat na druhém místě.

Hosté mohli překvapit patnáct tisícovek diváků v Bělehradu již v 17. minutě, jenže Johansson z hranice penalty mířil nad břevno. To byla jediná branková příležitost seveřanů v utkání. Stankovičův trestný kop zneškodnil Jääskeläinen a následnou střelu Krašiče zablokoval Tihinen. Lazovič netrefil branku z dobré pozice po rohovém kopu Jankoviče. V další šanci domácích se opět objevil Lazovič, tentokrát už musel gólman Finska zasahovat. Hosté v některých pasážích zápasu odolávali velkému tlaků Srbů. V 72. minutě spálil obrovskou šanci Žigič, který hlavičkou branku těsně minul. Jako poslední mohl strhnout vítězství na stranu Srbů Jovanovič, ovšem ani on nemířil přesně.
více informací
Portugalsko - Polsko 2:2
Branky: 50. Nuno Maniche, 73. Cristiano Ronaldo - 44. Mariusz Lewandowski, 88. Jacek Krzynowek
Portugalsko nedokázalo odčinit potupnou ztrátu z Arménie a doma pouze remizovalo s Polskem. O dělbě bodů přitom rozhodl Krzynowek až dvě minuty před koncem.

První půle patřila domácím a Poláci se k ohrožení Ricardovy svatyně příliš často nedostávali. Po úvodních šancích Ronalda a Simaa našel v 26. minutě Deco parádním pasem Nuna Gomese, jehož tutovku zneškodnil vynikajícím zákrokem Boruc. O minutu později byl blízko Ronaldo, jeho střela se ovšem odrazila od břevna. Domácí své šance nevyužili, a tak zákonitě přišel trest. Smolarek sice nejprve pálil nad, minutu před odchodem do kabin ale vystřelil Blaszczykowski, Ricardo míč pouze vyrazil a dobíhající Lewandowski již neměl sebemenší problém - 0:1.

Odpověď Portugalců na sebe nenechala dlouho čekat. Pět minut po změně stran se za záda obránců dostal Nuno Gomes, který nabil Manichemu a s jeho dělovkou toho Boruc už příliš nadělat nemohl - 1:1.

O sedm minut později mohl strhnout vedení na domácí stranu Gomes, Boruc však vytáhl další ze svých excelentních zákroků. V 69. minutě se na hřiště dostal Quaresma a byl to právě on, u koho začala druhá gólová akce domácích. Po jeho centru se sice hlavou neprosadil Simao, míč se ale šťastně odrazil k Ronaldovi a ten nekompromisně rozvlnil síť - 2:1.

Portugalci kontrolovali hru, v 88. minutě však přišel šok. Krzynowekova dělovka z dálky se odrazila od tyče do ramene brankáře Ricarda a míč nakonec skončil v síti - 2:2.
více informací
Tabulka
  týmzápasyvýhryremízyporážkyskórebody
1.Polsko1062217:920
2.Finsko1053211:618
3.Portugalsko944118:816
4.Srbsko943212:715
5.Belgie93158:1210
6.Arménie82244:88
7.Kazachstán91356:136
8.Ázerbájdžán81254:175
Skupina B
Skotsko - Litva 3:1
Branky: 31. Kris Boyd, 77. Stephen McManus, 83. James McFadden - 61. Tomas Danilevicius (pen.)
Skotský tým zvládl roli favorita a porazil ve vyprodaném Hampden Parku fotbalisty Litvy 3:1. Domácí reprezentace si tak připsala povinné tři body do tabulky skupiny B a díky dělbě bodů mezi Francií a Itálií se vyhoupla na druhé místo. Skotsko má před třetí squadrou azzurou bodový náskok a na vedoucí Francií ztrácí pouhý bod.

Skotové jako první otevřeli skóre zásluhou úspěšné hlavičky Krise Boyda v 31. minutě. Vedoucí stav pro domácí hráče vydržel až do 61. minuty, kdy slovinský rozhodčí Skomina odpískal Litvě penaltu za faul domácího Fletchera na Mikoliunase. Tomas Danilevicius, který úspěšně proměnil penaltu, dostal vyrovnávací brankou svůj tým opět do zápasu. Dvacet minut před koncem utkání se však fanoušci v Hampden Parku radovali z druhé branky domácích, když McManus překonal litevského brankáře Karčemarskase. Skotové pak o několik minut později zvýšili stav na konečných 3:1. Autorem posledního gólu tohoto duelu se stal McFadden.
více informací
Gruzie - Ukrajina 1:1
Branky: 89. Dimitri Tatanašvili - 9. Oleg Šelajev
Ukrajinci, kteří dlouho vedli brankou Šelajeva z deváté minuty, nakonec remizovali, když v závěru utkání vyrovnali domácí fotbalisté z Gruzie díky úspěšné trefě Tatanašviliho. Dva ztracené body musí Ukrajinu hrozně mrzet. Ta ztrácí na druhé postupové místo již pět bodů a její šance je už jen teoretická.
více informací
Itálie - Francie 0:0
Branky: -
Souboj aktérů finále loňského světového šampionátu příliš zářivný fotbal nepřinesl a jeho konečným rezultátem se stala bezbranková remíza. Ta více nahrává Francouzům, kteří si udrželi první příčku, Itálie zůstává třetí.

V úvodních minutách na sebe svými defenzivními zákroky upozorňovali především Vieira a Gattuso. Ze souboje dvou neúprosných záložníků nakonec vyšel lépe ten francouzský, který v akci dva na jednoho zblokoval střelu Del Piera a dorážka útočníka Juventusu skončila v náručí Landreaua. Také další příležitost nesla italskou značku, po Del Pierově přihrávce zakončoval Inzaghi a jeho střele se do cesty postavilo břevno.

Až poté o sobě dali vědět také Francouzi. Riberyho centr na poslední chvíli odvrátila domácí obrana, se střelou Maloudy si zase v pohodě poradil Buffon.

Po změně stran nejprve zahrozil Camoranesi, na jehož pokus odpověděl Anelka. Landreau ani Buffon se však překvapit nenechali. Anelka se poté dostal do největší příležitosti zápasu a dokonce se mu podařilo překonat Buffona, na správném místě však byl včas Cannavaro a míč uklidil do bezpečí.
více informací
Tabulka
  týmzápasyvýhryremízyporážkyskórebody
1.Francie861115:219
2.Skotsko860216:718
3.Itálie852113:617
4.Ukrajina74129:713
5.Gruzie921614:157
6.Litva82155:107
7.Faerské ostrovy80082:270
Skupina C
Maďarsko - Bosna a Hercegovina 1:0
Branky: 39. Zoltan Gera (pen.)
O výhře Maďarska nad Bosnou a Hercegovinou rozhodla penalta z 39. minuty. Po faulu Radeljiče na Feczesina sudí Trefolini ukázal na značku pokutového kopu a následný exekutor Gera se nemýlil, když poslal míč do horního rohu branky hostujícího brankáře Guša. Zvrátit stav utkání se pokoušel hlavně hostující Muslimovič, který patřil k nejlepším hráčům na hřišti. Na výsledku 1:0 nic nezměnil ani střídající Edin Džeko, donedávna hráč Teplic, který se na hřiště dostal v 67. minutě. Domácí dnes byli lepším týmem, ale na postup můžou kvůli ztrátám v minulých zápasech zapomenout, o trochu lépe je na tom hostující Bosna a Hercegovina, která si však také touto porážkou postupové naděje hodně zkomplikovala.
více informací
Malta - Turecko 2:2
Branky: 41. Brian Said, 76. Andre Schembri - 45. Halil Altintop, 78. Servet Cetin
více informací
Moldavsko - Norsko 0:1
Branky: 47. Steffen Iversen
více informací
Tabulka
  týmzápasyvýhryremízyporážkyskórebody
1.Řecko760112:518
2.Norsko851218:616
3.Turecko742118:814
4.Bosna a Hercegovina841314:1513
5.Maďarsko83058:149
6.Malta81257:175
7.Moldavsko80264:162
Skupina D
San Marino - Česko 0:3
Branky: 33. Tomáš Rosický, 75. Marek Jankulovski, 90+3. Jan Koller
Česká reprezentace veze ze San Marina povinné tři body, vítězství 3:0 se však do kroniky našeho fotbalu rozhodně nezapíše. Pod utrápené vítězství se gólově podepsali Rosický, Jankulovski a v nastaveném čase i Koller.

Kouč české reprezentace Karel Brückner nemohl do utkání se San Marinem, které nastoupilo v defenzivní formaci s pěti obránci, postavit zraněného Milana Baroše, a tak se v trojčlenné útočné formaci po boku Jana Kollera objevili Marek Kulič a Martin Fenin.

Zápas začal podle očekávání, Češi ihned zatlačili soupeře před vlastní branku, ale k šancím to nevedlo. Hrozili i hráči San Marina, když se dostávali přes nedůraznou obranu, vybojovali dva rohy a v jedenácté minutě si dokonce vypracovali gólovou šanci, střelu Andyho Selvy, jednoho ze dvou profesionálů v domácím týmu, musel likvidovat Čech.

Čeští reprezentanti si nevěděli s úporně bránícím soupeřem rady, šance tak přicházely jen ze standardních situací - přímý kop Jankulovskiho tečovala zeď těsně mimo branku, po rohu hlavičkoval Koller do rukou gólmana Simonciniho, další přímý kop z hranice vápna poslal Rosický jen do zdi a ke gólu nevedly ani následné zmatky v domácí šestnáctce. Šancí přibývalo, v té největší prováhal ideální okamžik k zakončení Kulič, střela Fenina skončila v zámezí.

Až ve 32. minutě přišel vytoužený gól. Kuličovu polostřelu polocentr gólman Simoncini vyrazil, bohužel pro domácí však přímo na hlavu Tomáše Rosického, od něhož se míč víceméně odrazil do branky - 0:1. Češi chtěli přidat další góly, Fenin trefil Jarolíma a od toho se míč odrazil těsně mimo, mezi tyče nemířil ani další pokus teplického útočníka.

Čeští fanoušci, kterých do San Marina dorazily zhruba dvě tisícovky, jistě čekali víc než hubené vedení. Doufali ve zlepšení výkonu po přestávce, bohužel ale marně. Místo toho přišly dvě slušné šance domácích. Nejprve po chybě Galáska a přihrávce od Selvy mířil těsně vedle Marani, pak se do šance elegantně dostal Selva, ale obránci se stačili vrátit a nebezpečí zažehnat. Češi kontrovali jen málo nebezpečnou střelou Fenina a závarem po přímém kopu, jenž nic nepřinesl.

Po hodině hry přišla rušná pětiminutovka. Tu bohužel odstartoval zbytečným faulem ve středu hřiště Jan Koller, vysloužil si žlutou kartu a ve středu proti Irsku bude chybět. Pak se český gólman natahoval po centru Jarolíma a byl by z toho gól, kdyby těsně před ním nestačil zasáhnout brankář Simoncini. O tom, že San Marino bude dohrávat v deseti, rozhodla 63. minuta, kdy Della Valle ostře sestřelil Jarolíma a poprávu uviděl druhou žlutou. A mohlo být pro domácí ještě hůř, kdyby rozhodčí nepřehlédl, jak Vannucci mez míče loktem srazil k zemi Rozehnala. V 65. minutě pak přišel velký závar před domácí brankou, z něj vzešla Kollerova střela, ta se však od břevna odrazila na brankovou čáru a obránci odvrátili do bezpečí.

Trápení pokračovalo, český tým byl stále bez nápadu, domácí i v oslabení živili naději na zázrak, totiž že by z náhodného brejku vyrovnali. To se naštěstí nestalo, Češi čtvrt hodiny před koncem přidali uklidňující druhý gól. K přímému kopu z 20 metrů se postavil Marek Jankulovski a skrz zeď mířil přesně k tyči - 0:2.

Utkání se dohrávalo v ještě pomalejším tempu, přesto přišly v závěrečné desetiminutovce další šance. Po Kollerově krásné uličce šel sám Vlček, míč mu však vypíchl dobře vyběhnutý Simoncini, neujala se pak Kollerova hlavička, rána Ujfalušiho ani další hlavička Rozehnala. Až v úplném závěru nastavení si Jan Koller trochu spravil náladu - naskočil si na centr Vlčka a svým padesátým gólem v reprezentačním dresu, jak jinak, než hlavou, stanovil na konečných 0:3.

Češi tedy splnili povinnost, ovšem jak trefně poznamenal komentátor TV Prima, vítězství nad San Marinem spíš utrpěli. Zápas nepřinesl nic, na co by mohli fanoušci vzpomínat, navíc jsme přišli o Jana Kollera, který bude v klíčovém utkání s Irskem velmi chybět...
více informací
Wales - Německo 0:2
Branky: 5. Miroslav Klose, 60. Miroslav Klose
Fotbalisté Německa si připsali na své konto velmi důležité tři body za vítězství ve Walesu. Lídr skupiny potvrdil svoji suverenitu i na hřišti Millennium Stadium v Cardiffu.

Svěřenci kouče Joachima Löwa výborně vstoupili do zápasu a po šesti odehraných minutách se díky brance Kloseho dostali do vedení. Kanonýr Bayernu Mnichov se prosadil po brejku, kdy mu míč naservíroval Kuranyi, při samostatném úniku na domácího brankáře nezaváhal. Wales neměl proti Němcům výraznější gólovou šanci. Navíc hosté podruhé udeřili po hodině hry. Po centru Hilberta se hlavou prosadil opět Klose, který v zápase vedl mužstvo jako kapitán. Domácí se na větší odpor nezmohli a rozdíl ve skóre mohl být i větší, ovšem hosté nedokázali své šance dotáhnout do zdárného konce. Němci tak po dalším vítězství stále zůstávají poslením neporaženým týmem ve skupině D.
více informací
Slovensko - Irsko 2:2
Branky: 37. MarošKlimpl, 90. Marek Čech - 7. Stephen Ireland, 57. Kevin Doyle
Slováci remízou 2:2 s Irskem na bratislavském Tehelném poli ztratili veškeré postupové naděje na finálový turnaj evropského šampionátu, které budou pořádat příští rok Švýcarsko společně s Rakouskem. V skupině D se tak o druhém postupujícím rozhodne mezi Českou republikou a reprezentací Irska.

První šance utkání a hned první gól Irů. V sedmé minutě totiž Ireland překonal slovenského brankáře Seneckého a hosté šli brzy do vedení. Slováky inkasovaná branka velmi zaskočila a dlouho se nemohli prosadit. Až v 35. minutě přišel pro domácí příznivce světlý okamžik, když Marek Hamšík parádní střelou prověřil gólmana Givena, jenž vyrazil míč nad břevno. O dvě minuty později Tehelné pole jásalo. Saparův centr doletěl na Maroše Klimpla, ten hlavičkou usměrnil míč do irské branky a bylo vyrovnáno. Slováci brankou doslova ožili. V závěru poločasu si naši východní sousedé vytvořili tlak, ale další branku už nepřidali. Po první půli se rozešli hráči obou týmů do šaten za nerozhodného stavu 1:1.

I do druhého poločasu vstoupili Irové parádním způsobem. V 51. minutě Ireland vyslal nebezpečnou střelu na Seneckého, ale ten perfektně chytil míč. O sedm minut později šlo Irsko opět do vedení, zcela volný Doyle výtečně zasáhl levý horní roh slovenské brány. Slovenská reprezentace byla v tomto momentu ve velmi nepříjemné situaci, protože během zbývajících třiceti minut do konce utkání musela vstřelit dva góly, pokud se nechtěla definitivně rozloučit s vidinou postupu na Euro 2008. Svěřenci Jána Kociána si nedokázali vytvořit stálý tlak a málem mohli prohrávat i o dvě branky, pokud by se střelecky nemýlil Keane osm minut před koncem. Slováci se přece jen dočkali vyrovnávací branky v devadesáté minutě, kdy Marek Čech přízemní střelou nedal šanci brankáři Givenovi. Slovensko se ještě během posledních dvou nastavených minut snažilo rychle přidat i vítěznou branku, ale marně. Zato Irové přišli v samotném závěru o plný bodový zisk, což nahrává do karet českým reprezentantům.
více informací
Tabulka
  týmzápasyvýhryremízyporážkyskórebody
1.Německo871031:422
2.Česko852118:417
3.Irsko842214:1014
4.Slovensko831418:1510
5.Wales72148:117
6.Kypr721410:167
7.San Marino80081:400
Skupina E
Rusko - Makedonie 3:0
Branky: 8. Vasilij Berezuckij, 84. Andrej Aršavin, 88. Alexander Keržakov
Rusové jednoznačně zvítězili nad Makedonci 3:0 a v tabulce skupiny E figurují na druhém místě s dvoubodovou ztrátou na vedoucí Chorvatsko a s bodovým náskokem před Anglií.

Diváci na stadionu Lokomotivu Moskva nečekali na úvodní branku dlouho. Již v osmé minutě šli domácí do vedení díky úspěšnému zásahu Berezuckého. Od 70. minuty byl ruský tým v početní nevýhodě, když musel brankář Gabulov předčasně opustit hřiště kvůli udělení červené karty. Domácí fotbalisté se s tímto mankem parádně vyrovnali, když v závěrečných minutách utkání přidali dvě další branky zásluhou Aršavina a Keržakova. Na poslední minuty se na trávníku také objevil v dresu Makedonie nejlepší střelec české Gambrinus ligy Goce Toleski.
více informací
Anglie - Izrael 3:0
Branky: 20. Shaun Wright-Phillips, 49. Michael Owen, 66. Micah Richards
Tým Albionu zvládl zápas na výbornou a jednoznačně deklasovali Izraelce 3:0. Tato výhra nadále drží Angličany v boji o postup na šampionát. Ostrovanům patří momentálně třetí příčka a ztráta na první místo činí tři body.

První branku vstřelili reprezentanti Anglie ve dvacáté minutě, kdy se trefil Wright Phillips. Druhou branku přidali až na začátku druhého poločasu díky parádní střele útočníka Newcastle United Michaela Owena, pro nějž to byl 38. gól v reprezentačním dresu. V 66. minutě zpečetil anglické vítězství Micah Richards, který zaznamenal svůj první gól v reprezentačním dresu.
více informací
Chorvatsko - Estonsko 2:0
Branky: 39. Da Silva Eduardo, 45. Da Silva Eduardo
více informací
Tabulka
  týmzápasyvýhryremízyporážkyskórebody
1.Chorvatsko862018:420
2.Rusko853014:118
3.Anglie852115:217
4.Izrael952217:1017
5.Makedonie82156:107
6.Estonsko91082:173
7.Andorra80082:300
Skupina F
Lotyšsko - Severní Irsko 1:0
Branky: 56. Chris Baird (vl.)
více informací
Švédsko - Dánsko 0:0
Branky: -
Švédové si remízou udrželi vedení ve skupině F, jelikož Španělé ztratili body na Islandu. Dány bezbranková remíza stále drží na nepostupové čtvrté příčce.

Domácí do utkání vstoupili lépe. Po centru Anderse Svenssona hlavičkoval do břevna Elmander. Na druhé straně musel stoper Mellberg zablokovat střelu dánského kanonýra Tomassona. Poté musel opět po zakončení Elmandera zasahovat gólman Sörensen. Dánský brankář zasahoval i při akci Svenssona. Do nebezpečného zakončení se dostal i Tomasson, ale domácí brankář Isaksson dobře zasáhl. V závěru zkoušeli strhnout vítězství na svou stranu domácí Bakarcioglu se Svenssonem dalekonosnými pokusy. Utkání ale skončilo bezbrankovou remízou.
více informací
Island - Španělsko 1:1
Branky: 40. Emil Hallfredsson - 86. Andres Iniesta
Španělsko zažilo další blamáž a po čtyřech výhrách v řadě si opět zkomplikovalo situaci. Svěřenci Luise Aragonese nevyužili zaváhání svých konkurentů a z Islandu si vezou pouze bod.

Španělsko začalo dobře a ve čtvrté minutě bylo blízko brance po trestném kopu Davida Villy, Arason však proti střele útočníka Valencie vytáhl parádní zákrok. Ve 20. minutě dostali hosté první úder, Alonso fauloval Vidarssona a rozhodčí Stark mu ukázal přímo červenou kartu. Domácí mohli početní výhody využít hned po několika minutách, to by ale Gudjonsson musel z malého vápna zamířit přesně. Nanudil se ani Arason, jehož prověřili Torres s Ramosem, udeřilo ovšem na druhé straně. Ve 40. minutě poslal míč do šestnáctky Gudjonsson a Hallfredsson hlavičkoval přesně - 1:0.

Islanďané po změně stran vsadili na obranu, proti níž se Španělé jen velice těžko prosazovali. První vyloženou šanci druhé půle si vypracovali domácí a hosté mohli děkovat jen skvělému Casillasovi, že to po střele Thorvaldssona nebylo o dvě branky.

Španělsko mělo míč častěji na svých kopačkách a nakonec se přece jenom dočkalo vyrovnání. V 86. minutě se po akci Villy s Luisem Garciou dostal míč k Iniestovi a ten nedal Arasonovi šanci - 1:1. Záložník Barcelony je postrachem všech Islanďanů. V prvním vzájemném duelu dal jedinou branku a rozhodl tak o výhře 1:0, tentokráte to však stačilo pouze na bod.
více informací
Tabulka
  týmzápasyvýhryremízyporážkyskórebody
1.Švédsko861117:419
2.Španělsko851214:716
3.Severní Irsko851213:916
4.Dánsko73229:511
5.Lotyšsko72055:76
6.Island81256:165
7.Lichtenštejnsko81165:214
Skupina G
Lucembursko - Slovinsko 0:3
Branky: 7. Klemen Lavric, 37. Milivoje Novakovic, 47. Klemen Lavric
Klemen Lavrič skóroval dvakrát při vítězství Slovinska na půdě Lucemburska a výraznou měrou tak přispěl k výhře svého týmu 3:0. Lavrič otevřel skóre již v sedmé minutě po pasu Milivoje Novakoviče. Lucembursko, které v dosavadním průběhu kvalifikace nezískalo zatím ani bod, se pokoušelo na inkasovanou branku odpovědět - Mustch však neprostřelil golmana Handanoviče a Huss mířil vedle. Slovinci se dočkali uklidňující branky v 37. minutě, v zakončení se nemýlil Novakovič. V druhém dějství zápasu se hned v úvodu trefil střelec první branky Lavrič. V nastaveném čase mohl Lavrič završit hattrick, velkou příležitost ale neproměni. Ač vyhráli hosté celkem jasným rozdílem, nelze říct, že byli v utkání lepším týmem.
více informací
Bělorusko - Rumunsko 1:3
Branky: 20. Maxim Romaščenko - 16. Adrian Mutu, 42. Nicolae Dica, 77. Adrian Mutu (pen.)
více informací
Nizozemsko - Bulharsko 2:0
Branky: 22. Wesley Sneijder, 58. Ruud van Nistelrooy
Domácí Nizozemsko udělalo výhrou 2:0 výrazný krok za postupem na evropský šampionát, naopak Bulhary odsunula porážka na třetí nepostupové místo. Vyrovnaný první poločas okořenila branka domácích "oranjes". Ve 22. minutě byl záložník madridského Realu Wesley Sneijder faulován Angelovem. Sám Sneijder si postavil míč a z trestného kopu překonal gólmana Ivankova. Ještě předtím minuli branku Bulhar Berbatov i domácí Van Persie. Nizozemci mohli skóre navýšit do první půle ještě dvakrát, ovšem pokusy Sneijdera a Van Bronckhorsta se neujaly. V úvodu druhého poločasu těsně minul branku Van der Sara kanonýr Tottenhamu Dimitar Berbatov. Zaplněná Amsterdam Aréna zažila druhé gólové opojení ještě před vypršením šedesáté minuty. Po centru Babela z levé strany se gólově prosadil Ruud van Nistelrooy. Bulhaři v závěru také zazlobili. V 81. minutě se hezky prosadil Popov, ovšem branku minul. Stejně dopadl čtyři minuty před koncem i Dimitrov.
více informací
Tabulka
  týmzápasyvýhryremízyporážkyskórebody
1.Rumunsko862017:520
2.Nizozemsko752010:217
3.Bulharsko843111:615
4.Albánie72328:69
5.Slovinsko82158:127
6.Bělorusko821511:187
7.Lucembursko80081:170

Autor: Petr Starý, Tomáš Pavlík, David Křížka, Petr Hašek, David Kubáň

Komentáře (30)

Přidat komentář
HOST*Roman Šedivý

Dobré a přehledné. Líbí se mi to.

Reagovat
HOST*rcroman

jo super jen by mohli byt ukazany pristi zapasy

Reagovat
HOST*Peetrs

Romane souhlasím. Taky jsem se dokonale vyznal:)

Reagovat
HOST*

viděli jste někdo ty Portugalce? celý zápas melou Poláky a výsledek je nakonec 2:2,protože chytá tak slabý brankář

Reagovat
HOST*pat

Zápas jsem viděl ale že by je vyloženě mleli...nevím,nevím.Byli lepším týmem ale mletí vypadá jinak.Každopádně gol byl smolný,nedá se nic dělat.Dnes už to nikoho ani zajímat nebude jaký byl...počítá se 2:2.Děkuju měl jsem vsazenou remízu.

Reagovat
HOST*

a koho bys dal chytat?ten 1.gol tu dorážku měl pokrejt obránce a ten 2. byla smůla...

Reagovat
HOST*Ondra

Chvíli jsem viděl (konec 1. poločasu) a myslím že Poláci hráli celkem slušně. Ronaldo se nenechal zahanbit a o5 nastřelil břevno a tedy jak se říká - Nedáš, dostaneš!

Reagovat
HOST*Rehy

Výborné stránky. Pěkné, přehledné , aktuální. Jen tak dál kluci.

Reagovat
HOST*

Reagovat
smazaný uživatel

Nevíte proč se nehrál zápas Ázerbajdžán-Arménie???

Reagovat
HOST*

asi to byl tak zajímavej zápas že diváci nepřišli a hráči se na to vy....

Reagovat
HOST*Lion

nevim proč,ale vypadá to,že jak Ázerbájdžán tak i Arménie nebudou mít v kvalifikaci odehráno 14 zápasů,jedině že by si vzali nějakej jinej termín,ale to asi těžko,když to neni tak důležitej zápas,ale přece jenom jde o povinost to odehrát,místo toho si radši Arméni zahráli přátelák na Kypru,asi se jim tam víc líbí...

Reagovat
HOST*M

Uefa zapas zrusila, kedze sa oba zvazy nevedeli dohodnut na dejisku stretnutia.

Reagovat
HOST*Andy Conceicao

fakt?

Reagovat
HOST*M

Ano, a navyse zrusila aj zapas ARM-AZE , lebo tiez sa nevedeli dohodnut na dejisku, a to bez naroku na bodove ohodnotenie. Pisu to v novinach, ale hadam na uefa.com to bude, len to treba najst.

Reagovat
HOST*Andy Conceicao

to já hledat nemusím.. jelikož mě to nezajímá

Reagovat
HOST*

Tyto dva národy jsou znesvářeny po válce o Náhorní Karabach, takže by byl i mj. byl problém s bezpečností...

Reagovat
HOST*

Nejen pěkný článek ale i nový vzhled webu je výrazný krok kupředu. Líbí se mi to!

Reagovat
HOST*guest

supr servis.libí se mi

Reagovat
HOST*Andy Conceicao

opravdu mě baví číst si celé články.. zajímavě "okomentované" zápasy, přehledné.. super

Reagovat
HOST*M

No uz by mohol ITA zvaz poslat Donadoniho trenovat do nejakeho priemerneho ligoveho timu. . .on vyzera na lavicke ako by sa len ucil trenovat. . .som cakal na tie jeho skvele striedania, hm, co uz. . .od zaciatku mali hrat perota a di natale miesto del piera a camoranesiho. Skoda POR ze len remiza, ale co uz ked im strasne chyba poriadny stredny utocnik...a tvrdohlavy Scolari ho ani nehlada a ako vzdy tam stavia svojich ,,osvedcenych"(nastastie,ze dedo Pauleta tam uz nie je)

Reagovat
HOST*M

A Anglicko ako vzdy neponuklo nic noveho len jednu velku nudu, snad aspon s RUS to bude dobry zapas.

Reagovat
HOST*Andy Conceicao

je úchvatná.. Wesley Mistr Standartka.. Ruud , kdo říká, že neumí koňská hlava přemýšlet, nemá pravdu. Obranu i s brankářem vykouřil jak malé děcka..

Reagovat
smazaný uživatel

njn nekdo wesleyho a ruuda ma a nekdo nema

Reagovat
HOST*mysman

Robinnnn vaaan Persíííííí

Reagovat
HOST*ital

Tak ten těm dvěma nesahá ani po kotníky...

Reagovat
Slejdy

za to ty az po krk ze

Reagovat
HOST*M11

Reagovat
HOST*M11

ted sem se na to mrknul... klobouk ten Ruuduv gol... asi mala forma aj Wesley

Reagovat
HOST*majda golmanka

pridavam slova chvaly! stranecky jsou krasne prehledne, nasla jsem si vse, co jsem o vikendu propasla - jen tak dale!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele