Serie A - souhrn 23. kola: Inter zvládl Derby d'Italia

02.02., 22:43, aktualizováno 05.02., 22:41
Komentáře a souhrny
Radost hráčů Interu po vlastenci Gattiho (© AFP)

Inter odskočil díky zvládnutému Derby d'Italia na rozdíl čtyř bodů Juventusu, navíc má zápas k dobru. AC Milán otočil nepříznivý stav proti Frosinone Calcio a po výhře 3:2 se drží na dohled vedoucího dua.

AS Řím - Cagliari Calcio 4:0

05.02.2024 20:45

Góly: 2. Lorenzo Pellegrini, 23. Paulo Dybala, 51. Paulo Dybala (pen.), 59. Dean Huijsen

Fotbalisté AS Řím porazili ve 23. kole Serie A Cagliari 4:0. O úspěchu Vlků znovu rozhodl Lorenzo Pellegrini, jenž už ve druhé minutě zaznamenal třetí vítězný zásah Giallorossi za sebou. Ve formě hrající kapitán poté korunoval povedený výkon asistencí na pojišťovací trefu v zápase dvougólovému Paulu Dybalovi. Římané tak i podruhé v sezoně vyzráli na celek ze Sardinie, který se po třech porážkách v řadě propadl na 18. sestupovou příčku. Český záložník Jakub Jankto sledoval celé utkání z lavičky náhradníků.

AS Řím sice v posledním kole nepředvedl nijak zářný výkon, i přesto však Salernitanu porazil. Daniele De Rossi se tak stal prvním trenérem klubu od září 2013, který vyhrál své první dva zápasy v nejvyšší italské soutěži, díky čemuž se Giallorossi přiblížili první čtyřce na rozdíl jednoho bodu. Tentokrát na jejich půdu přijelo Cagliari, jež se po dvou prohrách jen zuby nehty drželo nad sestupovým pásmem.

Někteří domácí fanoušci se nestihli ani usadit a už zvedali ruce nad hlavu. Římané totiž bleskově vybojovali roh, po němž se ve skrumáži před bránou zorientoval Pellegrini, jenž propálil Simoneho Scuffeta. V deváté minutě to mohlo být už o dvě branky, po centru Angeliňa ale zakončující Bryan Cristante trefil z hranice malého vápna jen tyč. Síť se ovšem znovu rozvlnila jen o chvíli později. Poté, co Cristante přenesl hru na levý kraj, poslal Pellegrini do vápna přesný pas na Dybalu, který bez problému zakončil. Ve 42. minutě se prosadil ještě Romelu Lukaku, kvůli jeho ofsajdovému postavení však nemohl být gól uznán. Římany to mohlo záhy mrzet, skvělý zákrok však proti dobře mířené střele Gianlucy Lapaduly vytáhl Rui Patrício.

Krátce po přestávce nešťastně zahrál ve vlastním vápně rukou Andrea Petagna, za což nařídil rozhodčí penaltu. K té se postavil Dybala, jenž si počkal na skok Scuffeta a poslal míč do jeho protipohybu. Vlci stále neměli dost a chvíli před odehranou hodinou skórovali počtvrté. K centru od rohového praporku si neohroženě našel cestu Dean Huijsen, jenž si prudkou hlavičkou otevřel střelecký účet mezi italskou elitou. Velmi uvolněně na hřišti působil střídající Nicola Zalewski, jenž svou šikovností vybídl ke skórování i Lukakua, Belgičan však střeleckou smůlu neprolomil.

Římané tak před vlastním publikem zazářili a potřetí v řadě vyhráli. V následujícím kole je ovšem bude čekat o poznání těžší soupeř, 10. února se totiž střetnou s Interem. Cagliari změří ve stejný den síly s Laziem.

Více informací k zápasu

Inter Milán - Juventus FC 1:0

04.02.2024 20:45

Góly: 37. Federico Gatti (vl.)

Hráči Interu po dominantním výkonu zvítězili ve 23. kole Serie A před vlastními fanoušky nad Juventusem 1:0. Nerazzurri zvláště v první půli Starou dámu jednoznačně přehrávali, ale jako jediný se na listinu střelců zapsal Federico Gatti, jenž si ve 37. minutě nešikovně srazil míč do vlastní sítě. Milánský celek tedy navýšil náskok na čele soutěže právě před Le Zebre už na čtyři body, přičemž má navíc jeden zápas k dobru.

Juventus v tabulce šlapal Interu na paty, a Nerazzurri tak mohli v případě výhry udělat významný krok v cestě za titulem. Stará dáma musela hrát na vítězství, k čemuž jí měl pomoct především Dušan Vlahovič. Ten se prosadil v posledních šesti ligových duelech hned sedmkrát a k tomu přidal i dvě asistence. Podobně produktivní ale zůstával na druhé straně Lautaro Martínez, jenž všem kanonýrům s 19 zásahy vévodil.

Dominantní výkon domácích mohl jako první přetavit v gól v 18. minutě Federico Dimarco, kterého křižným pasem na zadní tyč oslovil Benjamin Pavard. Ofenzivně laděný bek však z voleje trefil jen boční síť. Odchovanec Interu trhal defenzivu Bianconeri i nadále a po fantastické přihrávce Hakana Calhanoglua přes polovinu hřiště se hnal do další šance. Ještě ale hledal před bránou nabíhajícího Marcuse Thurama, jemuž zamezil v zakončení výborným obranným zákrokem Bremer. Ve 37. minutě už se milánský celek zaslouženého vedení dočkal. Pavardovi sice vůbec nevyšel pokus o nůžky, balon nicméně propadl až ke Gattimu, jenž si ho nešťastně srazil do vlastní sítě.

Chvíli po začátku druhé půle se nebezpečným projektilem prezentoval Calhanoglu, parádním volejem ovšem pouze orazítkoval pravou tyč. Do té doby neviditelný Vlahovič se poprvé připomněl po hodině hry, kdy jeho odvážné zakončení nůžkami prolétlo kousek nad břevnem. V 67. minutě málem napravil vlastní gól Gatti, razantní střela 25letého Itala ale těsně minula cíl. Na druhé straně byl krátce nato blízko zásahu Nicoló Barella, jehož pohotovou ránu po milimetrovém centru aktivního Dimarca skvělým zákrokem zneškodnil Wojciech Szczesny. Polák se v závěru vytáhl i proti střídajícímu Marku Arnautovičovi, na porážce Staré dámy už však nic nezměnil.

Inter zvítězil a upevnil si první příčku. V dalším kole jej čeká 10. února souboj s AS Řím, Juventus bude o dva dny později hostit Udinese.

Více informací k zápasu

Atalanta Bergamo - SS Lazio 3:1

04.02.2024 18:00

Góly: 16. Mario Pašalić, 43. Charles De Ketelaere (pen.), 76. Charles De Ketelaere - 84. Ciro Immobile (pen.)

Atalanta ve 23. kole Serie A porazila ve formě hrající Lazio 3:1 a upevnila si ve vyrovnané tabulce čtvrtou příčku. Tým z Bergama přiblížil k úspěchu už po čtvrthodině hry Mario Pašalič, kterého ještě před pauzou doplnil proměněnou penaltou Charles De Ketelaere. Mladý reprezentant Belgie pak po změně stran skóroval ještě jednou, a potvrdil tak, že zažívá velmi vydařené období svého hostování z nedalekého Milána, jelikož za poslední tři zápasy zaznamenal tři góly a dvě asistence.

Lazio, které v lize padlo naposledy 17. prosince s Interem, čekal na hřišti Atalanty složitý úkol. Domácí fotbalisté totiž sedmkrát v řadě neprohráli, přičemž hned v šesti případech z toho bylo vítězství. Pro oba celky byl navíc vzájemný zápas důležitý, jelikož je od sebe v nabitém vrchu tabulky dělily jen dva body.

Atalanta si trpělivým postupem vypracovala první možnost v 15. minutě. Sead Kolašinac využil dobrého centru a hlavičkoval do dolního rohu brány, kde byl připraven skvěle zasahující Ivan Provedel. Italský gólman však zůstal neprůstřelný už jen pár vteřin. Prakticky hned nato totiž další ve vápně vyhranou hlavičkou sklepl Giorgio Scalvini míč Pašaličovi, který prudkou ranou rozvlnil síť. Římané byli blízko vyrovnání z přímého kopu, střela Luise Alberta se ale pod břevno těsně nevešla. Před odchodem do šaten dostala Atalanta příležitost pokutového kopu poté, co jeden z obránců Lazia zahrál ve vlastním vápně míč rukou. Darovanou šanci proměnil ranou k tyči De Ketelaere.

Po změně stran Bergamo kontrolovalo pohodlné vedení a nepouštělo soupeře do žádných šancí. Krátce po hodině hry naopak mohl zvýšit jeho náskok po milimetrovém pasu Pašaliče Aleksej Mirančuk, který uvnitř pokutového území ale nasměroval míč jen doprostřed brány. Kouč Maurizio Sarri se snažil neuspokojivý pohled změnit střídáními, ani ty ovšem Atalantu nevykolejily. V 76. minutě tak korunoval vydařený týmový i individuální výkon druhou trefou v duelu De Ketelaere, jenž prošel z pravého kraje hřiště až do vápna, odkud se prosadil ranou na bližší tyč. Na klidném závěru zápasu už nic nezměnila ani v 84. minutě proměněná penalta Cira Immobileho.

Bitvu dvou ve formě hrajících celků tak ovládla domácí Atalanta. V dalším utkání se Nerazzurri představí 11. února na hřišti Janova, Lazio změří o den dříve síly s Cagliari.

Více informací k zápasu

SSC Neapol - Hellas Verona 2:1

04.02.2024 15:00

Góly: 79. Cyril Ngonge, 87. Chviča Kvaracchelija - 72. Diego Coppola

Neapol zvítězila ve 23. kole Serie A na domácí půdě s Veronou 2:1. Nadějné ofenzivní výpady domácích dlouho odrážel skvěle chytající Lorenzo Montipó. Hellas se navíc v 72. minutě dočkal úvodního zásahu, když se po nenápadném přímém kopu prosadil premiérovou trefou v italské nejvyšší soutěži Diego Coppola. S hořkou odpovědí přispěchal chvíli nato Cyril Ngonge, jenž v zimě přestoupil právě z kádru Mastini. V závěrečných minutách zvrátil výhru na stranu Neapolitánců skvěle hrající Khvicha Kvaratskhelia.

Utkání mělo na první pohled jasného favorita, na ten druhý však byla situace zamotanější. Verona totiž na neapolském stadionu třikrát v řadě bodovala, úřadujícího mistra navíc obecně tížila v aktuálním ročníku domácí forma. K tomu stále nemohl spoléhat na Victora Osimhena, vzkříšení skomírající ofenzivy tak bylo zejména na Kvaratskheliovi vracejícím se po disciplinárním trestu.

Právě gruzínskému útočníkovi patřil začátek utkání. Po úvodním tlaku domácích Kvaratskhelia vypálil zpoza pokutového území a provětral Montipa, jenž jeho pokus vyrazil. Za malou chvíli vyslala neapolská 77 po rohovém kopu další dalekonosný projektil, který skokem ke své pravé tyči vykryl Montipó. Poté se hra zklidnila a diváci sledovali vyrovnaný duel, v němž se ani jednomu z týmů nedařilo projít přes zabezpečenou obranu soupeře.

Ve druhé půli mohli jít hosté velmi rychle do vedení, když se po standardní situaci objevil na vzdálenější tyči Coppola, ten ale nedokázal usměrnit míč mezi tři tyče. O pár minut později se po přihrávce z levé strany natahoval po míči v malém vápně Giovanni Simeone, ale jeho šanci vychytal Montipó. V 72. minutě zahrávali Scaligeri další z několika volných přímých kopů. Postavil se k němu Tomáš Suslov, jehož centr dopravil zády do sítě skákající Coppola.

Nedlouho poté se Neapoli podařilo srovnat. Jesper Lindström nahrál z levé strany do vápna volnému Ngongemu, který nekompromisně poslal balon mezi tři tyče. Vyrovnávací trefa dodala domácím potřebnou energii, díky níž se dostali do mnoha příležitostí. V 87. minutě jednu z nich využil Kvaratskhelia, jenž zpoza šestnáctky vyslal nádhernou střelu, jež zapadla do horního pravého rohu brány.

Neapol se tak rozpomněla na období mezi lety 2014 a 2019, během nějž vyhrála všechny vzájemné domácí souboje, a zapsala tři body. V příštím kole se představí 11. února na půdě AC Milán, Verona bude hrát tentýž den v Monze.

Více informací k zápasu

Turín FC - Salernitana Calcio 0:0

04.02.2024 12:30

Góly: -

Ve formě hrající fotbalisté Turína pouze remizovali ve 23. kole Serie A se Salernitanou 0:0. Souboj týmů, které na základě typické barvy jejich dresů pojí přezdívka Granata, se dlouho odehrával bez větších šancí. Tu nejvážnější si dominantní domácí vypracovali v 58. minutě, kdy nebezpečně hlavičkoval Samuele Ricci. Hosté z ní ovšem vyvázli bez újmy a teprve podruhé v sezoně udrželi čisté konto, to se přitom na turínském Stadio Olimpico nikomu nepovedlo už od října.

Turín se po vítězství v Cagliari těšil zpět na vlastní hřiště, kde neprohrál pětkrát v řadě a naposledy zde porazil Neapol 3:0. Naopak Salernitana i přes dobrý výkon proti AS Řím již počtvrté po sobě prohrála, přičemž se s pouhými 12 body stále topila na poslední příčce celé soutěže. Do karet jí nehrál ani fakt, že Býky porazila naposledy v roce 2010.

Od úvodního hvizdu bylo znát, kdo je favoritem zápasu. Domácí určovali tempo hry a většinu první půle strávili na útočné polovině. Akcím Turína však chyběl moment překvapení a přesnost v zakončení. Salernitana se málokdy dostala přes půlící čáru, a tak se v úvodních 45 minutách diváci žádné velké gólové šance nedočkali.

Druhý poločas začal v podobném duchu jako ten první. Býci se tlačili do pokutového území, ale nedařilo se jim vytvořit si gólovou příležitost. V 58. minutě po centru z levé strany hlavičkoval u pravé tyče Ricci, ale balon otřel pouze o vnější síť. Salernitana zaútočila poprvé až v závěrečné desetiminutovce a hned si připravila velkou šanci. Po rohovém kopu dostal na levé straně míč Boulaye Dia, jeho ránu však skokem k pravé tyči vychytal Vanja Milinković-Savić.

Turín tak doma nenaplnil předpoklady a se Salernitanou získal jen bod. V příštím kole se 10. února utká se Sassuolem, tým ze Salerna změří o den dříve síly s Empoli.

Více informací k zápasu

Bologna FC - US Sassuolo 4:2

03.02.2024 20:45

Góly: 24. Joshua Zirkzee, 73. Giovanni Fabbian, 83. Lewis Ferguson, 86. Alexis Saelemaekers - 13. Kristian Thorstvedt, 34. Cristian Volpato

Sassuolo prohrálo ve 23. kole Serie A v Bologni 2:4. Už v prvním poločase přitom i díky hrubce Lukasze Skorupského, jenž minulý víkend chytil penaltu na půdě AC Milán, dvakrát skórovalo, přičemž tolik gólů inkasovali Rossoblu v předchozích osmi domácích ligových kláních dohromady. Jednobrankové poločasové manko se podařilo v 73. minutě smazat Giovannimu Fabbianovi a o chvíli později se prosadil i Lewis Ferguson, který se trefil popáté v sezoně a potřetí byl jeho zásah tím rozhodujícím. Chrti vyhráli v roce 2024 vůbec poprvé a poskočili na pátou příčku tabulky.

Svěřenci Thiaga Motty začali po fantastické formě, která je až do konce kalendářního roku provázela, výkonnostně upadat, o čemž svědčila série pěti soutěžních zápasů v řadě bez vítězství. V posledním kole ovšem Rossoblu uhráli remízu na hřišti AC Milán, což jim určitě dodalo sebevědomí do utkání proti Sassuolu. Právě Neroverdi za poslední dva měsíce vyhráli pouze jeden duel a v tabulce byli nebezpečně blízko sestupové zóně.

Ve 13. minutě Sassuolo potrestalo obrovskou hrubici Skorupského, jehož nepřesná přihrávka našla pouze Kristiana Thorstvedta, který levačkou otevřel skóre. Skvělou individuální práci s míčem poté předvedl Joshua Zirkzee, ale jeho zakončení mezi tři tyče nemířilo. Zanedlouho se však z voleje po rohovém kopu mladý Nizozemec nemýlil a připsal si už devátý přesný ligový zásah v sezoně. O ten ho nakonec připravila teč stopera Mattii Vitiho, jemuž byl gól připsán jako vlastní. Ještě před pauzou ovšem parádně zakroutil ránu na zadní tyč Cristian Volpato a ke třem bodům byli opět blíž Neroverdi.

Po změně stran na míči jasně dominovali domácí, nicméně žádné větší šance si dlouho vytvořit nedokázali. Tento problém mělo vyřešit dvojité střídání, když byli do hry vpuštěni Riccardo Orsolini a Alexis Saelemaekers. Příležitost na vyrovnání měl po rohovém kopu Riccardo Calafiori, stoper domácích ale minul. Vyrovnávací trefa nakonec přišla přibližně čtvrt hodiny před koncem, kdy Fabbian rozvlnil síť přesnou hlavičkou. Famózní obrat dokonal kapitán Rossoblu Ferguson, jenž poslal balon přesně k pravé tyči. Na konečných 4:2 pak upravil skóre Saelemaekers.

Bologna tak domácí duel zvládla a získala tři body. V příštím kole se 11. února utká s Lecce, Sassuolo vyzve o den dříve Turín.

Více informací k zápasu

Frosinone Calcio - AC Milán 2:3

03.02.2024 18:00

Góly: 24. Matías Soulé (pen.), 65. Luca Mazzitelli - 17. Olivier Giroud, 72. Matteo Gabbia, 81. Luka Jović

Frosinone prohrálo ve 23. kole Serie A s AC Milán 2:3. Hostujícího favorita přiblížila k třetí venkovní výhře v řadě hlavička Oliviera Girouda, jenže krátce nato srovnal z penalty Matías Soulé. Kmenový hráč Juventusu, jenž v průběhu zimního přestupového období odmítl přesun do Saúdské Arábie, pak po změně stran asistoval u branky, která nechala fanoušky snít o premiérovém triumfu nad Rossoneri v historii. Miláňané ovšem odpověděli stejnou mincí a vedení opět strhli na svou stranu, když se devět minut před koncem prosadil Luka Jović, jenž se dostal na hřiště o pouhých několik desítek vteřin dříve.

AC Milán si držel velmi dobrou ligovou formu, když sedmkrát v řadě neprohrál a v tabulce se začal pomalu dotahovat na druhý Juventus. V posledním utkání ovšem Rossoneri klopýtli proti Bologni, se kterou získali po remíze 2:2 jen bod. Tentokrát se vydali na hřiště Frosinone, jež po dlouhé šňůře proher zabralo a z předešlých dvou klání získalo čtyři body.

Milán sice od úvodních minut absolutně dominoval v držení míče, jeho kombinace kolem středového kruhu však nevedla k žádnému většímu nebezpečí. První střela - hned gólová, tak přišla až v 17. minutě, kdy si centr na zadní tyči našel Giroud, jenž usměrnil balon do sítě. První branka ovšem hosty ještě více utlumila, a Canarini se tak dočkali ve 24. minutě po smolné ruce Rafaela Leãa penalty. Tu si vzal na starost Soulé a přesnou ranou k tyči ji proměnil. Ve zbytku poločasu s minimem šancí už vynikl pouze provinilec Leão, jehož centr z hranice malého vápna nasměroval za brankáře obránce Caleb Okoli, avšak Stefano Turati se natáhl a míč z jeho trajektorie nakonec vychýlil.

Pohledné fotbalové momenty druhý poločas zpočátku nenabízel. O výpad z levé strany se pokusil po hodině hry Leão, defenziva ho ale obrala o míč ještě než se dostal k zakončení. A tak přišla překvapivá akce na druhé straně, když si přihrávku Soulého za obranu našel Luca Mazzitelli a ranou mezi nohama překonal gólmana.

To už AC stačilo, aby se vzchopilo a zápas otočilo. O sedm minut později tak srovnal Matteo Gabbia, kterému vracel míč před branku Giroud. Obrat pak dokonal v 81. minutě Jovič, jenž se nejlépe zorientoval v předbrankovém zmatku a prostřelil domácího gólmana.

AC Milán tak odčinilo poslední ztrátu a z Frosinone si odvezlo tři body. Oba celky sehrají další ligový zápas 11. února. Giallazzurri vyzvou Fiorentinu, Rossoneri se ve šlágru kola střetnou s Neapolí.

Více informací k zápasu

Udinese Calcio - AC Monza Brianza 0:0

03.02.2024 15:00

Góly: -

Udinese remizovalo ve 23. kole Serie A na vlastním hřišti s Monzou 0:0. Bianconeri v zápase pykali za nedávné rasistické urážky gólmana AC Milán Mikea Maignana z řad svých fanoušků, kvůli kterým byla část tribuny uzavřena. Navzdory komornější atmosféře Le Zebrette v utkání střelecky dominovali, přičemž nejaktivněji se v tomto ohledu jevil Lorenzo Lucca, žádnou šanci však v přesný zásah nepřetavili.

Biancorossi zatím v novém roce nedokázali vnést do svých výkonů konzistentnost, neboť ze čtyř ligových duelů dva vyhráli a z těch zbývajících odcházeli s prázdnou. Navzdory tomu to s jejich šancemi na další záchranu vypadalo nadějně, totéž se však nedalo říct o Udinese. To totiž ovládlo jen jeden z posledních 11 zápasů a do tohoto kola vstupovalo se shodným počtem bodů jako 18. Cagliari.

Hvězda domácích Lazar Samardžič začala utkání pouze na lavičce náhradníků, nicméně i bez něj byli domácí aktivnějším celkem. Jako první zahrozil z úhlu dlouhán Lucca, jeho ránu ovšem bez větších potíží zneškodnil gólman hostů. Italský obr pálil o chvíli později z podobné pozice znovu, ani prvotní pokus, ani následná dorážka ale neznamenaly změnu skóre.

Po parádním průniku bývalého hráče Marseille Floriana Thauvina následně zakončoval Martín Payero, jenže branku přestřelil. Brianzoli sice ovládli statistiku držení míče, přesto si v první půli nevytvořili jedinou příležitost. Naopak v závěru poločasu se znovu připomněl Lucca, jehož přízemní ránu z dálky vyrazil Michele Di Gregorio na roh.

Po přestávce se obraz hry výrazně nezměnil. Friulani byli stále nebezpečnější před brankou soupeře, akorát jim chyběla přesná trefa, kterou by se odměnili za sympatický výkon. V 68. minutě měl trápení před bránou Brianzoli napravit příchod Samardžiče. Přítomnost srbského playmakera byla hned od jeho nástupu na trávník cítit. Odchovanec Herthy se stal dirigentem celé záložní řady a oživil postupem času chřadnoucí ofenzivu Bianconeri, nicméně ti se vytouženého gólu, a tudíž ani vítězství, nedočkali.

Udinese tedy v novém roce opět nevyhrálo a bralo jen bod. V dalším kole jej navíc čeká daleko těžší oříšek, neboť 12. února vyzve Juventus. Monza o den dříve přivítá Veronu.

Více informací k zápasu

Empoli FC - Janov CFC 0:0

03.02.2024 15:00

Góly: -

Empoli remizovalo ve 23. kole Serie A s Janovem 0:0. Bezgólový stav přetrval navzdory tomu, že ve 26. minutě dostal balon do sítě hostující Stefano Sabelli, jehož zásah však nebyl uznán kvůli ofsajdu. Empolesi i díky tomu bodovali i ve třetím zápase od angažování trenéra Davideho Nicoly. Při životě zůstala i série hostů, kteří v lize naposledy padli 10. prosince.

Empoli se po změně kouče začalo dařit, když po jasné výhře nad Monzou přidali Azzurri i cennou remízu s Juventusem. Domácí nyní čekala další velká výzva v podobě Janova. Ten neprohrál už sedm duelů za sebou, přičemž se během této série utkal i se suverénním Interem. Poslední dvě klání navíc především díky produktivnímu Mateovi Reteguimu Rossoblu ovládli.

Po čtvrthodině hry jako první výrazněji zahrozil domácí Nicoló Cambiaghi, když s míčem na noze prošel přes značnou část hřiště. Host z Atalanty se odhodlal i ke střele, ta ovšem proletěla těsně vedle levé tyče. Úspěšnější byl na druhé straně ve 26. minutě Sabelli, jemuž se podařilo procpat po několika odrazech balon až do sítě. Rozhodčí však během situace odhalil ofsajdové postavení a branku neuznal. Po zbytek první půle se hrálo bez větší příležitosti ke skórování, a týmy tak zamířily do šaten za nerozhodného stavu.

Domácí celek vstoupil do druhého poločasu aktivněji. Napřed si v 50. minutě naskočil na centrovaný balon Alberto Cerri, jehož hlavičku lapil Josep Martínez. Následně obdržel ve vápně přihrávku Cambiaghi, proti jeho ráně ale brankář zasahovat nemusel, jelikož se otřela o jednoho z obránců a sjela po tyči.

Po rychlém startu poločasu hra zpomalila a až v 78. minutě byli diváci svědky velké šance. Janovský Djed Spence si naskočil na centr ze strany a překonal Eliu Caprileho, který špatně vyběhl. Na brankové čáře však balon odhlavičkoval Sebastiano Luperto a zachránil svůj celek. V závěru ještě Koni De Winter obdržel druhou žlutou kartu a vzal Rossoblu poslední šanci na triumf.

Azzurri tak potřetí za sebou neprohráli. Další zápas je čeká 9. února se Salernitanou, Janov o dva dny později vyzve Atalantu.

Více informací k zápasu

US Lecce - ACF Fiorentina 3:2

02.02.2024 20:45

Góly: 17. Rémi Oudin, 90. Roberto Piccoli, 90+2. Patrick Dorgu - 50. Rolando Mandragora, 68. Lucas Beltrán

Lecce předvedlo ve 23. kole Serie A nevídaný obrat v nastaveném čase a na vlastní půdě nakonec skolilo Fiorentinu 3:2. Domácí se díky výbornému startu dostali rychle do vedení a ačkoliv "Fialky" po změně stran dokázaly klání otočit, poslední slovo patřilo střídajícím hráčům Giallorossi. V 90. minutě nejprve srovnal na 2:2 Roberto Piccoli a ve druhé nastavené minutě dokonal otočku svým prvním gólem na seniorské úrovni teprve 19letý obránce Patrick Dorgu. Papriky tak proti favorizovanému soupeři, v jehož dresu se tentokrát nepředstavil Antonín Barák, přerušily šestizápasovou sérii bez vítězství.

Ačkoliv se "Fialky" donedávna těšily vynikající formě, a dokonce se na nějakou dobu usadily na místech, jež by jim zaručily první účast v Lize mistrů od roku 2010, od Nového roku to s nimi začalo jít z kopce. V lednu totiž La Viola ještě ani jednou v nejvyšší soutěži nevyhrála a navíc ztratila se dvěma výrazně hůře postavenými celky. Další outsider ji čekal i tentokrát, Lecce totiž naposledy vyhrálo v půlce prosince a i tehdy se jednalo o jeho první triumf po třech měsících.

První velkou šanci utkání si i přesto připsali domácí. Nejprve z hranice malého vápna hlavičkoval do tyče Mohamed Kaba, následnou dorážku Pontuse Almqvista pak reflexivně zneškodnil Pietro Terracciano. V 10. minutě se do úniku dostal Almqvist, kterého musel riskantním skluzem zastavit Lucas Martínez Quarta. Rozhodčí nejprve odpískal pokutový kop a obránci Fiorentiny udělil červenou kartu. Tu však po diskuzi s videorozhodčím odvolal, stejně jako penaltu a nakonec nařídil přímý kop z hranice vápna. K němu se postavil Rémi Oudin a střelou skrz zeď otevřel skóre zápasu. Giallorossi po gólu nepolevili, ve 27. minutě nastřelil NIkola Krstovič po rychlém protiútoku tyč.

Fiorentina se o přestávce oklepala ze špatného prvního poločasu a už v 50. minutě dokázala vyrovnat. Rolando Mandragora si zpracoval odražený míč a skákavou střelou z 20 metrů překonal Wladimira Falconeho. Ačkoliv "Fialky" ani po vyrovnání soupeře nepřehrávaly, dostaly se v 67. minutě do vedení. Rozehrávku brankáře Falconeho vystihl Lucas Beltrán a srazil ji rovnou za jeho záda.

V 88. minutě mohl pojistit hostující vítězství Andrea Belotti, jeho zakončení však skončilo pouze na břevně. Což ho za chvíli mohlo hodně mrzet. V 90. minutě nedokázal odvrátit přímý kop Lecce M’Bala Nzola a Piccoli po vyhraném souboji právě s Belottim srovnal skóre. V druhé minutě nastavení navíc umístil dorážku přímo do šibenice mladík Dorgu a dokonal bleskový obrat domácích.

Lecce si tedy vyšláplo na favorita a poprvé v novém roce vyhrálo. O další překvapení se pokusí 11. února na hřišti Bologni, Fiorentina ve stejný den přivítá Frosinone.

Více informací k zápasu

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Inter Milán
22
18
3
1
51 : 10
57
2
Juventus FC
23
16
5
2
36 : 14
53
3
AC Milán
23
15
4
4
46 : 27
49
4
Atalanta Bergamo
22
12
3
7
40 : 22
39
5
AS Řím
23
11
5
7
40 : 26
38
6
Bologna FC
22
9
9
4
29 : 22
36
7
SSC Neapol
22
10
5
7
32 : 26
35
8
ACF Fiorentina
22
10
4
8
31 : 25
34
9
SS Lazio
22
10
4
8
25 : 23
34
10
Turín FC
22
8
8
6
20 : 19
32
11
Janov CFC
23
7
8
8
24 : 26
29
12
AC Monza Brianza
23
7
8
8
21 : 28
29
13
US Lecce
23
5
9
9
24 : 33
24
14
Frosinone Calcio
23
6
5
12
31 : 44
23
15
US Sassuolo
22
5
4
13
28 : 41
19
16
Udinese Calcio
23
2
13
8
23 : 37
19
17
Hellas Verona
23
4
6
13
21 : 32
18
18
Cagliari Calcio
23
4
6
13
21 : 42
18
19
Empoli FC
23
4
6
13
15 : 36
18
20
Salernitana Calcio
23
2
7
14
19 : 44
13

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (98)

Přidat komentář
GEGE

Jovic konečně forma FORZA MILAN!

Reagovat
Kaka14

Reagovat
1899-1995

Reagovat
10

Huijsen mohl do Frosinone, hrát každej víkend. Stačila 2 slova od Mourinha a šel hned do AS, kde teď není v sestavě pro Evropu, Mourinho je pryč a AS přešlo na 2 stopery. Tomu říkám hodně špatné vyhodnocení situace a práce agenta. Půl roku v prdeli.

Reagovat
danko10

Myslím si, že si ešte zahrá dosť. Smalling je mŕtvola, Llorente zatiaľ vyzerá v stopérskej dvojici, ako Bonucci v Miláne a zrazu k Mancinimu zostáva už iba Ndicka, ktorý bude samozrejme na hentom Audi cupe bez Tottenhamu až do konca. Navyše sa u neho tiež dosť bojím, čo predvedie v štvorčlennej obrane, s tými jeho výpadkami koncentrácie a podivne mäkkým vysrupovaním v súbojoch.

Reagovat
10

nevím, moc tomu nevěřím, už jen ta nominace na EL podle mě dost napovídá tomu, že Dani radši bude hrát s hráčema, který tam bude mít i pro příští sezonu

Reagovat
Alberto Aquilani

Veď podľa tých pravidiel sme museli z pätice Baldanzi, Azmoun, Angelino, Kristensen a Huisen vyškrtnúť dvoch. Vzhľadom na to, že odišiel Belotti je Azmoun jediná náhrada za Lukaka a to že dostali poslední dvaja čierneho Petra je úplne logické. Načo by bolo na listine päť stopérov, keby jediným ľavým obrancom bol búraný Spina.

Reagovat
10

Já neříkám, že to není logické, nebo že to není pochopitelné ze strany AS/Daniho. Mluvím o tom z pozice Huijsena a jeho minut.

Reagovat
Pozor skluz!!!

Zapominas ze po myslím 15 zápasech dostává AS slevu, takže on minuty dostane.

Pristi rok muže klidně hrát místo Gattiho, Ruganiho, Daniela, je úplně jedno, kde hraje letos.

Podle mě Mourinho nebyl zapojen.

Reagovat
Truffaldino

Dokud budeme v boji o 4. místo resp. v EL, tak je ten bonus nepodstatný. A dá se to dohnat střídáními v 90.minutě jako posledně.

Podle mě dostane za úkol Daniele preferovat Ndicka, abychom ho v létě prodali, Huijsen přišel kvůli věku, nepočítá se mezi 25 hráčů pro ligu, Mou při přestupech obvolával celý svět, takže je dost možné, že volal i jemu, aby ho přesvědčil.

Reagovat
10
Reagovat
Pozor skluz!!!

Ok

Reagovat
10

a nějaká sleva na úkor stoperů, co berou 4m a 3.8m ročně, asi taky reálně nebude hrát roli

Reagovat
Truffaldino

Nikoho bych nevinil, v té chvíli věděli tak tři lidi v klubu, že Mou odejde. Sám jsi ho tam posílal.

Reagovat
10

10 05.01.2024 15:02

Huijsen na hostování nakonec do AS, místo Frosinone. Najednu stranu jsem si říkal, že ten menší tlak ve Frosinone by pro něj byl lepší, na druhou stranu stoper to má pod hipsterem vždycky dost nevděčný, naopak pod Mourinhem vypadají lépe. Pokud dostane minuty, tak se na něj těším, co předvede.

Reagovat
Truffaldino

Tak to se ti omlouvám, nějak jsem měl uložený, že jsi ho chtěl spíš do toho AS.

Reagovat
10

V pohodě

Mou v tomhle dělal hodně, on zvedne telefon a hráč, kterej by třeba do AS normálně nešel, už balí kufry. Tohle je asi jediná věc, která AS bude chybět. Zvlášť to platí o ty velký ryby jako Dybala nebo Lukaku, který měli víc nabídek.

Reagovat
danko10

To, že do Ríma prestanú chodiť takíto hráči, bude najlepšie pre všetkých.

Reagovat
10

to je taky fakt...pokud v létě nepřijde Conte

Reagovat
danko10

Apage Satanas!

Reagovat
10

Reagovat
GEGE

Conte skončí v ACM

Reagovat
MoonKnight

Divím se, že ho někdo ještě tak hodně moc chce trenér max na 2 roky

Reagovat
M11

Gratulace Interu.. zaslouzene..

!!! FORZA JUVE !!!

Reagovat
Greny

Věděl ten Juventus že prohrávali?? Jak to ještě profesorský dohrali v nastavení, v klidu dvacet vteřin počkat u autovyho vhazovani a pak to ještě obehrat třikrát vzadu klobouček

Reagovat
Nuno čomes

Kočka myš. Zodpovědný výkon

Škoda, že Barella a Arnautovic odmítli ukázat ten rozdíl třídy i ve skóre.

Reagovat
snuff24

Na Arnatovice mám alergii

Reagovat
Nuno čomes

Jako mně je docela sympatický a má super postavu, dobrou hru tělem. Ale palič nehorázný bohužel.

Reagovat
lnterista

Max. nesympaticky.

Reagovat
Nuno čomes

Každý to máme nějak. Já třeba rostu z Dumfriese jen když vidím jeho obličej. A to sedí třeba jen na lavicce

Reagovat
lnterista

vsak jasne...Ibra,Balotelli, Arnautovic...ty nerad vidim

Reagovat
Nuno čomes

Reagovat
snuff24

Samozřejmě myslím herně sympaťák to může bejt, ale jakmile předvádí to co předvádí tak ty sympatie jsou rychle stranou

Reagovat
Nuno čomes

No herně a zakončením to je bída, to souhlas. Chtělo to nějakého lepšího hráče a na toho 3. útočníka.

Reagovat
10

Slabota, Sommer bez zákroku. Giuntoli má před sebou hodně práce.

FINO ALLA FINE FORZA JUVENTUS!

Reagovat
Salfovic

Z 27 střel 4 na bránu, kvalitka

Reagovat
DelPiero137

Tolko k titulovym nadejam. Inter suverenne, ani sa nezapotil.

Max by sa mal viac sustredit na zostavu a striedania (tie striedania pred koncom to malo byt akoze co?), nez osobne statistky.

Reagovat
Nuno čomes

No naopak nejdříve vystřídal dva nejslabší vase hráče. Akorát tam jde Weah, který na takový klub spis nemá, stejně jako Cambiaso.

Reagovat
snuff24

Ani se mi nechce věřit že to hrál první s druhým propastný rozdíl v nasazení

Reagovat
stuff

Reagovat
Il Architetto

Reagovat
Interista_4ever

Reagovat
MoonKnight

Inzaghi jede a absolutně mu to nejde nepřát pokud se bude chtít dál učit a zdokonalovat tak má Itálie potenciál na top trenéra.

Reagovat
Interista_4ever

Reagovat
Radin

Reagovat
zurix_new

3 body super, snad už to urvem, což jsem před sezónou vůbec nečekal

Jinak to, že Inter nasadil do sestavy pět Italů naposledy od 2. března 2003, tak to mě vlastně hodně překvapilo, že těch 5 (Bastoni, Acerbi, Dimarco, Barella & Darmian) nehrálo nikdy už předtím spolu.

Jinak Buchanan přišel ke Klaassenovi zahřívat lavičku? Samozřejmě nevidím do kabiny, ale zrovna jestli tuhle roli by nezvládli klidně i na rotaci nějací mladíci z Primavery...

Reagovat
cresposuper

U Buchanana ma to moc nepripravuje, beci, co pridu do ligy zo zahranicia, maju s 352 na zaciatku celkom problem a trva im, kym si zvyknu. Mal to Dumfries aj Hakimi (a aj Cancelo v systeme na 4 vzadu).

Reagovat
zurix_new

Díky, tak snad se ještě chytí, na to s těmi předchozími jsem úplně zapomněl

Reagovat
Inter Eterno Amore

Ja som čítal, že ešte nevie dobre taliansky, preto nehrá.

Reagovat
Juventus 14

Tak jsme zase zpátky na Maxových oblíbených 1:0 Jen škoda, že jsme tak nějak nezjistili, že Gatti dal ten gól do vlastní branky

Jinak totálně prokaučované dva zápasy. Remíza s předposledníma dřevákama, kdy Max šetřil nejlepší hráče, a teď nesmyslné ne-střídání... A při konečném sčítání nás ani tak nebude mrzet porážka s prvním, ale budou nám chybět ty dva body s předposledním...

Reagovat
10

Když trenér po derby a takovým výkonu a nasazení prohlásí v první větě: "Nemám chlapcům co vytknout, jen jim pogratulovat k tomu, co dokázali.", tak se asi nemusíme ani bavit o tom, proč k tomu hráči takto přistoupili, proč hráli tak připosraně. S tím všechno stojí a padá. Tohle navíc trvá tak dlouho a je to tak systémové, že to úplně otupí veškerý nadšení a zápal fanoušků, ale bohužel i hráčů.

Inter má výrazně lepší kádr, je v úplně jiný fázi, ale největší rozdíl je v trenérovi a jeho mentalitě.

Co se týče jednotlivců, tak včera nějak obstál Bremer a Wojtek, to je vše. Hodně hráčů ukázalo, že na tu nejvyšší úroveň, resp. na to, aby se s nima Juventus dostal zpátky nahoru, prostě nemají.

Locatelli není a nebude režisér hry. Je pomalý s míčem i bez míče, všechno řeší jen banální nahrávkou do strany, nic riskantnějšího se od něj čekat nedá. Celý zápas hraje nesmyslně hluboko, víceméně jako předstoper. Calhanoglu na druhý straně na stejný pozici ukazoval ten vesmírnej rozdíl, většinu nebezpečných akcí Interu otevřel průnikovým míčem on. Toho Loca prostě není a nebude v 26 letech schopen.

Vlahović za 90m zpracovává míč jak někde na vesnici, nebylo to jen při té největší šanci. Vlastně jediná věc, která se mi na něm ve Viole opravdu líbila, byl dojem toho, že je mentálně silnej. To bohužel byla jen póza, protože on je přesně to historický klišé labilního hráče z Balkánu, což ukázal i včera.

Gatti opakovaně ukazuje, že nemá na to, aby hrál v základu na týhle úrovni. Fakt to není jen o vlastním gólu, kde se nechal tradičně přeskočit, tam udělalo chybu víc hráčů. Rugani je lepší hráč a sedí na lavičce, před ním je i Sandro, kterej je ve vegetativním stavu už snad 5 let.

O mrtvolách jako Kostić se nemusíme vůbec bavit, ten hraje v arabským módu už tak rok. Nedat tam Ilinga, kterej to vždycky oživil, už v poločase je další připosranost Allegriho, kterej tam pak dá Sandra v 89. minutě...

Kritizovat Cambiasa, který sice odehrál nejhorší zápas sezony, ale předtím patřil pravidelně k nejlepším, přestože je první rok v Juve, je mimo. Stejně tak Weah.

Všichni ti hráči budou vypadat jinak pod trenérem, co má trošku koule a dostane do nich nějaký systém. Inzaghi sice má kvalitní hráče, ale všechny ty automatické náběhy, zakládání hry od stoperů a brankáře, prostrkávání míče přes stahujícího útočníka atd., to jsou všechno naučené a zautomatizované věci, které tvoří základ celé hry a nestojí na tom, kolik hráčů přejde Yildiz nebo Chiesa, nebo jestli Vlahovićovi propadne jeden z milionů centrů na náhodu.

Skoro by se v tuhle slabou chvilku nabízelo napsat, že Juventusu může pomoct jen Conte, to bych ale asi brzo hodně litoval...

Reagovat
Largo

Stejně si myslím, že to tak dopadne a přijde k vám právě Conte.

Reagovat
10

hodně tomu nasvědčuje...tyhle návraty ale v Juve vždycky dopadly špatně

Reagovat
PP

To je jako když se vracíš ke svojí bývalce s vidinou toho, že to bude jinak.. Nebude.. nikdy..

Reagovat
stuff

Je nejaka info, ze by Max nemal pokracovat?

Reagovat
Juventus 14

Jo, naprosto přesně vystiženo. Jen ke dvěma hráčům, které zmiňuješ - Loca mě v Juve strašně zklamal, a Rugani snad Maxovi přefik starou, že ho nestaví

Střídání včera, ale i minule katastrofální.

Už jsem to psal jinde - šest vítězství, 18:2, ale se slabými soupeři. Vypadalo to nadějně, ale jsem skeptik, a to se potvrdilo s Empoli.

No a včera bych skousnul porážku po nějakém výkonu, nasazení, ale tady to vypadalo, jako že tu druhou hvězdu merdám prostě přejeme...

Reagovat
MoonKnight

Já nechápu co ste čekali, když jste za Allegrim zase dolejzali Max je jaký je, italský Valverde, hrát za každou cenu výsledky, body. Vy ste se sami dobrovolně rozhodli, že se chcete vrátit k tomu, co už tu jednou bylo. S Maxem vždy budete hrát dostali ničem.

Reagovat
Raffaello

Všichni koukají jen na cíl a je jedno, jak ho dosáhnou. Někteří mohli pod výsledky se slabšími soupeři podlehnout iluzi, ale jede se pořád stejně, nic moc se nezměnilo. Teď je to jen krysí závod dostat se na konec sezóny v TOP4, to je vše, co ten tým pohání. Allegri to navíc všemi těmi prohlášeními umocňuje. Nejhorší je, že se mnoha hráčům ta provinční mentalita "stačí být do TOP4" propíše (propsala) do DNA. A pokud nepřijde generál, člověk, který by nastolil vojnu a po hráčích tvrdě šlapal, tak se to nezmění. Profi sport není "dělám co mě baví, jdu si to užít", ti hráči musí na hrací ploše chcípnout pro tým, trenéra, výsledek. To je to, co dělá vítěze vítězi. Je to zdravý? Není. Ale kariéra je krátká a ta oběť/daň za úspěch je v celkovém měřítku malá.

Reagovat
10

takže generál Conte se hlásí do služby...co bys na to říkal?

Reagovat
Largo

U vás nebo u nás?

Reagovat
10

v Juve, on ví

Reagovat
Il Architetto

Jdu proti všem. Za mě ideální možnost. Někdo ty kluky musí nakopnout, vyházet lemry a přivést hráče, co budou za klub žrát trávu. S Giuntolim mu věřím.

Reagovat
10

proti všem určitě ne, ono to spíš bude 50:50...

já bych měl tendenci tomu věřit, u Interu to taky nastartoval on, ale pak si vzpomenu na všechny negativní věci, na to, že jsme podobně chtěli věřit návratu Maxe atd.

podle mě to není cesta, bylo by to jen dočasné oddálení problému a krok zpátky

Reagovat
stuff

Ja som tiez za

Reagovat
MoonKnight

To už vám opravdu došli nápady na trenéry? Podle mě mohl třeba Pirlo dostat ještě jeden rok, jako nezkušený si nevedl zase tak zle. Vyhodíte Maxe, protože už vás nebaví jeho nudná hra, pak přijdete s prosíkem. Conteho zavrhnete po trénování Interu a zase, kleknete si na kolena a budete žadonit. To už fakt nejsou trenéři, že se Juve musí chovat pokrytecky? Radši bych oslovil Zidana, Flicka, Negelse, možná zkusit Mottu nevím něco. Tohle neustálé zoufalé točení stále stejných trenérů. Beztak u vás bude Conte max 3 roky a poté zase přijde Max.

Reagovat
10

Nevím, na koho tohle směřuješ, protože víceméně souhlasím. Já sám píšu, že by to byl krok zpět a jen oddalování problému.

Zidane nebo Motta musí jít ruku v ruce s týmem, který máme k dispozici, s tím, jakou koncepcí chtějí Giuntoli a spol. jít. Teď aktuálně pro tyhle trenéry kádr nemáme, pokud by se ale podepsal Felipe Anderson a počítalo se od léta se Soulém, hned by to byl náznak změny.

Reagovat
Largo

Soulého prý chce Gasperini jako protiváhu ke Koopmeinersovi.

Reagovat
10

to se mi moc nezdá, s tím jak se rozehrál De Ketelaere...jedině že už by na něj měli kupce klasicky

Reagovat
Raffaello

Víceméně krátkodobé řešení, možná střednědobé, kdyby vydržel tři roky. Ale je to startupista, trenér, který dokáže položit dobré základy. Víc jak tři roky z něj nedostaneš, aby to mělo smysl. Všude stejně dojde do sebedestrukčního módu.

Z herního hlediska to je jistota na 3 vzadu, ať už 352, 343, 3421/3412. On jinak nehraje. Takže první věcí je, že prodáš Soulého, pro Conteho jde nepoužitelného hráče, zvlášť když tam máš Fedexe s Kenanem, což je třetí věc, jak vyřešíš je? Vytvoříš vpředu trio Fedex - Dušan - Kenan? Nebo budeš s Dušanem jednoho nebo druhého párovat? Nebo do toho kopneš úplně a prodáš Fedexe i Soulého do Anglie za triliardu a postavíš znovu? A to jsem se ještě nedostal k záloze a obraně. Navíc Guintoli utahuje opasek. Nepřivedl by mu kdekoho. První rok by musel hodně bojovat s tím, co tam teď je. Bez prodejů by dostal jedno dvě jména, s prodeji možná čtyři, kdyby to jooo šlo dobře. Ve druhém roce by dostal posílení a ve třetím (pokud by na něj došlo) by si řekl o další posily.

Jsem si ale jistý, že ve dvou sezónách by jeden titul určitě udělal. V tom rozpoložení, v jakém je aktuálně Serie A, jakože v následující pětiletce nevidím úplně cestu vzhůru z úpadku, by to pro Conteho byla celkem jednoduchá štace. Větev by si nakonec podřízl dřív nebo později sám.

Zizou dostal hotový tým, s tímhle by si bez razantní obměny kádru neporadil. Motta by byl podobný risk jako Pirlo. Kdyby šlo o Řím, řeknu super, budu nadšený, protože si v Římě přeju, aby to tam Dani dostal na delší dobu. Ale tam je tlak trochu jiný, očekávání nebudou útok na titul a uhrát 1/8 v LM. A jinak kdo neumí italsky, nemůže řídit italského giganta, ať jde o AC, Inter nebo Juve. Nemůžeš jako šéf týmu chodit na tiskovky klubu takových rozměrů s překladatelem, to je non sense. Maximálně setrvání Maxe, ale to jen o rok dva oddálíš nevyhnutelné. Conte je v současných reáliích živou vodou, kterou pak musíš v horizontu tří let opět nahradit. A pokud bys chtělo někoho jako Zizou, Motta, Pirlo, tak to je stejně zase na obměnu kádru.

Důležitý je si asi říct, co chce vedení klubu vybudovat. Upřímně, nevidím tam jasný směr, resp. tu máš mladé kluky s potenciálem, pár vyčpělý Brazilců a hromadu lehce nadprůměrných, ale ne zásadních hráčů, na kterých bys to chtěl stavět. To je vyloženě tým pro Conteho. Ale Conte za mě není cesta. Přemýšlel bych v horizontu 5 let a dál. Tolik času ale v Juventusu na postupné budování nikdo nedostane.

Reagovat
10

Vnímám to víceméně stejně.

Nicméně u Spurs hrál Conte 3-4-3 a Kulu pod ním hrál svůj nejlepší fotbal. Z toho pohledu si nemyslím, že by jeho příchod znamenal automaticky odepsání Soulého, že by to pro něj byl nepoužitelný hráč.

Conte by dokázal nejlépe zakrýt nedostatky současného kádru a těch hráčů. Teď jde o to, jak moc do toho v létě chtějí a můžou sáhnout, aby ten kádr těch nedostatků neměl tolik.

S tím překladatelem jsem to úplně nepochopil, kdo z těch trenérů nemluví italsky?

V Juventusu je zásadní otázka v tom, jestli chtějí hrát aktivnější/modernější fotbal, o ničem jiném to podle mě není. Minulé vedení to zkusilo se Sarrim a Pirlem zlomit, ale bylo to jen takové polovičaté, protože to nešlo ruku v ruce s tím kádrem a hráčema, kteří přicházeli. Což kritizoval sám Sarri. Teď musí Giuntoli ukázat, kudy chtějí jít, zatím je v tomhle jak říkáš dost nečitelný.

Reagovat
Raffaello

Kulu a Soulé jsou pro mě typologicky trošku odlišní. Nevěřím, že Soulé bude makat na tým, jak to dokáže Kulu nebo jak by po něm chtěl Conte. Vidím v něm spíš kluka, co chce hrát fotbal, ale není připravený jít do války.

Což o to, zakryl by nedostatky, ale bál bych se, co by se stalo po jeho odchodu. Dva až tři roky, víc bych mu nedal. Museli by zpeněžit někoho z Fedex, Kenan, Soulé, Illing... Zkrátka materiál, který jsi schopný poslat za raketu na ostrovy, abys pak ty peníze otočil v lize za vhodné hráče nebo by vytáhl Guintoli nějaký masterpiece zpod kamene.

Překladatel byl narážkou na reakci nahoře s Flickem a podobnými. To není cesta. Musí to být člověk, který má vztah k Itálii a chápe kulturu.

Jo, je to tak. Vedení musí vědět, co chce hrát, jak se chce prezentovat a podle toho vybrat trenéra. Ruku v ruce s tím mu ale musí jít na ruku, když bude něco potřebovat a když se ukáže nějaká primadona, musí to odnést primadona a ne trenér. Kdyby ADL v Neapoli dal víc na Giuntoliho se Spalem, možná bychom tu pořád měli o silného hráče navíc.

Systém a filosofie, které zastřešuje trenér, jsou pro mě víc, než jeden hvězdný hráč. Hráči z 90s už nejsou, takže se není nad kým rozplývat. Každý je na prodej a pokud bude vhodné někoho nahradit někým jiným, jsem pro. Sarri i Pirlo to měli těžké, měli tam pár kamenů, přes které nešlo projít.

Reagovat
10

Cestou cizího trenéra podle mě nepůjdou. ZZ za cizího neberu, ale pro něj tým nemáme a tohle léto ani mít nebudeme.

Reagovat
stuff

Reagovat
fenixLFC

locatelli uz ma 26 mi to pride jak vcera ked mal 21

Reagovat
DelPiero137

az na Conteho, toho nechcem

Alex velmi vystizne vystihol Yildiza vcera + sa naplno prejavila nasa slavna obrana (ako si niekolko krat pisal). Je v poriadku ze nemame obranu z cias Capella, nie je v pohode ze Danilo hraje zaklad a Sandro prva volba.

Reagovat
cresposuper

Pavard je jeden z najlepsich Marottovych nakupov, on sa narodil pre 3-obrancovy system, absolutna extratrieda

Reagovat
Nuno čomes

Absolutní top. Stejně jako Hakan.

Reagovat
10
Reagovat
cresposuper

Pockal by som este na viac tazkych zapasov, ale zatial urcite. Fakt ma prekvapil, az taku kvalitu som necakal.

Reagovat
Salfovic

S tou Nepolí bych se moc nechlubil.

Reagovat
10

s tím jsem úplně v pohodě, hlavně že ty si osolil kurz na Juve

Reagovat
Salfovic

Njn, litr v hajzlu. A to jsem ještě včera málem podlehl té 5 na vaši výhru.

Reagovat
10

tím bych se zase moc nechlubil já

Reagovat
Interista_4ever

Včera byli s Hakanem oba rozdíloví hráči

Reagovat
Nuno čomes

Reagovat
10

https://twitter.com/i/status/1754258855708516835

tohle byla jediná věc, co mě včera aspoň trošku pobavila

Reagovat
M11

jojo aspon on pobavil

Reagovat
DelPiero137

skole Sergiho Busquetss

Reagovat
zurix_new

Reagovat
zurix_new

V tomhle je bohužel dlouhodobě úplně odporný a sere mě proto že má pásku, byť hráč je to samozřejmě jeden z nejlepších na světě a díky němu jsme tam kde jsme.

Reagovat
Lech

Ohhh koukatelny fotbal. Nevyspim se do prace, ale aspon to za to konecne stalo

Reagovat
Pozor skluz!!!

❤️

Reagovat
Largo

Grazie Roma

Reagovat
Pharrell

Reagovat
sankakofi

Sú tu nejaký fans Atlanty, ktorí chodia aj na zápasy na Gewiss Stadium?

Reagovat
danko10

Tu už nie je nikto, kámo.

Reagovat
sankakofi

Samozrejme Atalanty :D ale dakto tu isto bude :D

Reagovat
Salfovic

Atalanta má na ef 6 fanoušků, z nichž snad nikdo nepíše.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele