23. kolo
02.02.2024 20:45 CET
3 : 2
(1:0)

Reportáž

Oslavy hráčů Lecce (© AFP)

Lecce v závěru snů prohloubilo výsledkovou mizérii Fiorentiny

Lecce předvedlo ve 23. kole Serie A nevídaný obrat v nastaveném čase a na vlastní půdě nakonec skolilo Fiorentinu 3:2. Domácí se díky výbornému startu dostali rychle do vedení a ačkoliv "Fialky" po změně stran dokázaly klání otočit, poslední slovo patřilo střídajícím hráčům Giallorossi. V 90. minutě nejprve srovnal na 2:2 Roberto Piccoli a ve druhé nastavené minutě dokonal otočku svým prvním gólem na seniorské úrovni teprve 19letý obránce Patrick Dorgu. Papriky tak proti favorizovanému soupeři, v jehož dresu se tentokrát nepředstavil Antonín Barák, přerušily šestizápasovou sérii bez vítězství.

Ačkoliv se "Fialky" donedávna těšily vynikající formě, a dokonce se na nějakou dobu usadily na místech, jež by jim zaručily první účast v Lize mistrů od roku 2010, od Nového roku to s nimi začalo jít z kopce. V lednu totiž La Viola ještě ani jednou v nejvyšší soutěži nevyhrála a navíc ztratila se dvěma výrazně hůře postavenými celky. Další outsider ji čekal i tentokrát, Lecce totiž naposledy vyhrálo v půlce prosince a i tehdy se jednalo o jeho první triumf po třech měsících.

První velkou šanci utkání si i přesto připsali domácí. Nejprve z hranice malého vápna hlavičkoval do tyče Mohamed Kaba, následnou dorážku Pontuse Almqvista pak reflexivně zneškodnil Pietro Terracciano. V 10. minutě se do úniku dostal Almqvist, kterého musel riskantním skluzem zastavit Lucas Martínez Quarta. Rozhodčí nejprve odpískal pokutový kop a obránci Fiorentiny udělil červenou kartu. Tu však po diskuzi s videorozhodčím odvolal, stejně jako penaltu a nakonec nařídil přímý kop z hranice vápna. K němu se postavil Rémi Oudin a střelou skrz zeď otevřel skóre zápasu. Giallorossi po gólu nepolevili, ve 27. minutě nastřelil NIkola Krstovič po rychlém protiútoku tyč.

Fiorentina se o přestávce oklepala ze špatného prvního poločasu a už v 50. minutě dokázala vyrovnat. Rolando Mandragora si zpracoval odražený míč a skákavou střelou z 20 metrů překonal Wladimira Falconeho. Ačkoliv "Fialky" ani po vyrovnání soupeře nepřehrávaly, dostaly se v 67. minutě do vedení. Rozehrávku brankáře Falconeho vystihl Lucas Beltrán a srazil ji rovnou za jeho záda.

V 88. minutě mohl pojistit hostující vítězství Andrea Belotti, jeho zakončení však skončilo pouze na břevně. Což ho za chvíli mohlo hodně mrzet. V 90. minutě nedokázal odvrátit přímý kop Lecce M’Bala Nzola a Piccoli po vyhraném souboji právě s Belottim srovnal skóre. V druhé minutě nastavení navíc umístil dorážku přímo do šibenice mladík Dorgu a dokonal bleskový obrat domácích.

Lecce si tedy vyšláplo na favorita a poprvé v novém roce vyhrálo. O další překvapení se pokusí 11. února na hřišti Bologni, Fiorentina ve stejný den přivítá Frosinone.

Autor: Livesport.cz / Lukáš Barták

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele