23. kolo
04.02.2024 15:00 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Radost hráčů Neapole (© AFP)

Podzimní opora pomohla Veronu připravit o čtvrtý bodový zisk z Neapole v řadě

Neapol zvítězila ve 23. kole Serie A na domácí půdě s Veronou 2:1. Nadějné ofenzivní výpady domácích dlouho odrážel skvěle chytající Lorenzo Montipó. Hellas se navíc v 72. minutě dočkal úvodního zásahu, když se po nenápadném přímém kopu prosadil premiérovou trefou v italské nejvyšší soutěži Diego Coppola. S hořkou odpovědí přispěchal chvíli nato Cyril Ngonge, jenž v zimě přestoupil právě z kádru Mastini. V závěrečných minutách zvrátil výhru na stranu Neapolitánců skvěle hrající Khvicha Kvaratskhelia.

Utkání mělo na první pohled jasného favorita, na ten druhý však byla situace zamotanější. Verona totiž na neapolském stadionu třikrát v řadě bodovala, úřadujícího mistra navíc obecně tížila v aktuálním ročníku domácí forma. K tomu stále nemohl spoléhat na Victora Osimhena, vzkříšení skomírající ofenzivy tak bylo zejména na Kvaratskheliovi vracejícím se po disciplinárním trestu.

Právě gruzínskému útočníkovi patřil začátek utkání. Po úvodním tlaku domácích Kvaratskhelia vypálil zpoza pokutového území a provětral Montipa, jenž jeho pokus vyrazil. Za malou chvíli vyslala neapolská 77 po rohovém kopu další dalekonosný projektil, který skokem ke své pravé tyči vykryl Montipó. Poté se hra zklidnila a diváci sledovali vyrovnaný duel, v němž se ani jednomu z týmů nedařilo projít přes zabezpečenou obranu soupeře.

Ve druhé půli mohli jít hosté velmi rychle do vedení, když se po standardní situaci objevil na vzdálenější tyči Coppola, ten ale nedokázal usměrnit míč mezi tři tyče. O pár minut později se po přihrávce z levé strany natahoval po míči v malém vápně Giovanni Simeone, ale jeho šanci vychytal Montipó. V 72. minutě zahrávali Scaligeri další z několika volných přímých kopů. Postavil se k němu Tomáš Suslov, jehož centr dopravil zády do sítě skákající Coppola.

Nedlouho poté se Neapoli podařilo srovnat. Jesper Lindström nahrál z levé strany do vápna volnému Ngongemu, který nekompromisně poslal balon mezi tři tyče. Vyrovnávací trefa dodala domácím potřebnou energii, díky níž se dostali do mnoha příležitostí. V 87. minutě jednu z nich využil Kvaratskhelia, jenž zpoza šestnáctky vyslal nádhernou střelu, jež zapadla do horního pravého rohu brány.

Neapol se tak rozpomněla na období mezi lety 2014 a 2019, během nějž vyhrála všechny vzájemné domácí souboje, a zapsala tři body. V příštím kole se představí 11. února na půdě AC Milán, Verona bude hrát tentýž den v Monze.

Autor: Livesport.cz / Matěj Kourek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele