23. kolo
03.02.2024 18:00 CET
2 : 3
(1:1)
Stadión:
 

Reportáž

Olivier Giroud (© AFP)

Araby vytipovaný host z Juventusu nedotáhl Frosinone k historickému skalpu AC

Frosinone prohrálo ve 23. kole Serie A s AC Milán 2:3. Hostujícího favorita přiblížila k třetí venkovní výhře v řadě hlavička Oliviera Girouda, jenže krátce nato srovnal z penalty Matías Soulé. Kmenový hráč Juventusu, jenž v průběhu zimního přestupového období odmítl přesun do Saúdské Arábie, pak po změně stran asistoval u branky, která nechala fanoušky snít o premiérovém triumfu nad Rossoneri v historii. Miláňané ovšem odpověděli stejnou mincí a vedení opět strhli na svou stranu, když se devět minut před koncem prosadil Luka Jović, jenž se dostal na hřiště o pouhých několik desítek vteřin dříve.

AC Milán si držel velmi dobrou ligovou formu, když sedmkrát v řadě neprohrál a v tabulce se začal pomalu dotahovat na druhý Juventus. V posledním utkání ovšem Rossoneri klopýtli proti Bologni, se kterou získali po remíze 2:2 jen bod. Tentokrát se vydali na hřiště Frosinone, jež po dlouhé šňůře proher zabralo a z předešlých dvou klání získalo čtyři body.

Milán sice od úvodních minut absolutně dominoval v držení míče, jeho kombinace kolem středového kruhu však nevedla k žádnému většímu nebezpečí. První střela - hned gólová, tak přišla až v 17. minutě, kdy si centr na zadní tyči našel Giroud, jenž usměrnil balon do sítě. První branka ovšem hosty ještě více utlumila, a Canarini se tak dočkali ve 24. minutě po smolné ruce Rafaela Leãa penalty. Tu si vzal na starost Soulé a přesnou ranou k tyči ji proměnil. Ve zbytku poločasu s minimem šancí už vynikl pouze provinilec Leão, jehož centr z hranice malého vápna nasměroval za brankáře obránce Caleb Okoli, avšak Stefano Turati se natáhl a míč z jeho trajektorie nakonec vychýlil.

Pohledné fotbalové momenty druhý poločas zpočátku nenabízel. O výpad z levé strany se pokusil po hodině hry Leão, defenziva ho ale obrala o míč ještě než se dostal k zakončení. A tak přišla překvapivá akce na druhé straně, když si přihrávku Soulého za obranu našel Luca Mazzitelli a ranou mezi nohama překonal gólmana.

To už AC stačilo, aby se vzchopilo a zápas otočilo. O sedm minut později tak srovnal Matteo Gabbia, kterému vracel míč před branku Giroud. Obrat pak dokonal v 81. minutě Jovič, jenž se nejlépe zorientoval v předbrankovém zmatku a prostřelil domácího gólmana.

AC Milán tak odčinilo poslední ztrátu a z Frosinone si odvezlo tři body. Oba celky sehrají další ligový zápas 11. února. Giallazzurri vyzvou Fiorentinu, Rossoneri se ve šlágru kola střetnou s Neapolí.

Autor: Livesport.cz / Robin Zemánek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele