23. kolo
03.02.2024 15:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Djed Spence v souboji s Emmanuelem Gyasim (© AFP)

Návod k poražení nového kouče Empoli nenalezli ani Janované

Empoli remizovalo ve 23. kole Serie A s Janovem 0:0. Bezgólový stav přetrval navzdory tomu, že ve 26. minutě dostal balon do sítě hostující Stefano Sabelli, jehož zásah však nebyl uznán kvůli ofsajdu. Empolesi i díky tomu bodovali i ve třetím zápase od angažování trenéra Davideho Nicoly. Při životě zůstala i série hostů, kteří v lize naposledy padli 10. prosince.

Empoli se po změně kouče začalo dařit, když po jasné výhře nad Monzou přidali Azzurri i cennou remízu s Juventusem. Domácí nyní čekala další velká výzva v podobě Janova. Ten neprohrál už sedm duelů za sebou, přičemž se během této série utkal i se suverénním Interem. Poslední dvě klání navíc především díky produktivnímu Mateovi Reteguimu Rossoblu ovládli.

Po čtvrthodině hry jako první výrazněji zahrozil domácí Nicoló Cambiaghi, když s míčem na noze prošel přes značnou část hřiště. Host z Atalanty se odhodlal i ke střele, ta ovšem proletěla těsně vedle levé tyče. Úspěšnější byl na druhé straně ve 26. minutě Sabelli, jemuž se podařilo procpat po několika odrazech balon až do sítě. Rozhodčí však během situace odhalil ofsajdové postavení a branku neuznal. Po zbytek první půle se hrálo bez větší příležitosti ke skórování, a týmy tak zamířily do šaten za nerozhodného stavu.

Domácí celek vstoupil do druhého poločasu aktivněji. Napřed si v 50. minutě naskočil na centrovaný balon Alberto Cerri, jehož hlavičku lapil Josep Martínez. Následně obdržel ve vápně přihrávku Cambiaghi, proti jeho ráně ale brankář zasahovat nemusel, jelikož se otřela o jednoho z obránců a sjela po tyči.

Po rychlém startu poločasu hra zpomalila a až v 78. minutě byli diváci svědky velké šance. Janovský Djed Spence si naskočil na centr ze strany a překonal Eliu Caprileho, který špatně vyběhl. Na brankové čáře však balon odhlavičkoval Sebastiano Luperto a zachránil svůj celek. V závěru ještě Koni De Winter obdržel druhou žlutou kartu a vzal Rossoblu poslední šanci na triumf.

Azzurri tak potřetí za sebou neprohráli. Další zápas je čeká 9. února se Salernitanou, Janov o dva dny později vyzve Atalantu.

Autor: Livesport.cz / Lukáš Matoušek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele