Sakala si za faul a zranění Daníčka osm zápasů nezahraje

24.08.2023, 15:49
Aktuality
Benson Sakala (© twitter.com/fkmladaboleslav)

Mladoboleslavský Benson Sakala si nezahraje osm soutěžních zápasů za vyloučení a surový zákrok na Vlastimila Daníčka ze Slovácka ve víkendovém utkání 5. ligového kola. Disciplinární komise Ligové fotbalové asociace udělila šestadvacetiletému zambijskému záložníkovi nezvykle vysoký trest proto, že soupeři způsobil vážné zranění, které ho na několik týdnů vyřadí ze hry. Komise o tom informovala v komuniké po dnešním zasedání.

Sakala v nastavení zápasu v Uherském Hradišti ostře fauloval Daníčka a sudí Karel Rouček ho rovnou vyloučil. S přímou červenou kartou pro letní posilu Středočechů v pondělí souhlasila i komise rozhodčích FAČR. Disciplinární komise měla k dispozici lékařskou zprávu a zákrok označila za naprosto bezohledný.

Trest znamená vyrovnání nejvyšší sankce za faul od doby, kdy komisi vede Richard Baček. Zákazem činnosti na osm utkání potrestala disciplinárka v září 2017 rovněž mladoboleslavského Nikolaje Komličenka za úder loktem, později byl distanc zmírněn na šest duelů. Maximem v samostatné ligové historii je distanc na 12 zápasů pro sparťana Léonarda Kweukeho z května 2013.

"Zákrok Sakaly na Daníčka byl dle názoru disciplinární komise naprosto bezohledný a surový. Hráči Slovácka navíc způsobil vážné zdravotní následky, zranění ramene a nohy, kvůli nimž bude hráč omezen v běžném způsobu života a sportovní činnosti po dobu několika týdnů," uvedl v komuniké Baček.

Vzhledem k vážnosti zranění a omezení Daníčka i v běžném životě mohla komise sáhnout k ještě o poznání vyššímu trestu, nakonec zvolila sankci spíše na spodní hranici sazebníku. "Disciplinární komise se při svém hodnocení opřela mimo jiné i o lékařské zprávy z Krajské nemocnice Tomáše Bati ve Zlíně," uvedl Baček.

"Komise se rozhodla přistoupit k trestu, kterým chce dát opět jasně najevo, že podobné zákroky ohrožující zdraví hráčů bude i nadále přísně trestat. Můžeme navíc mluvit o štěstí, že střet neměl ještě výrazně horší následky pro hráče Daníčka," dodal Baček.

Mladoboleslavští po vyloučení Sakaly dohrávali v Uherském Hradišti v devíti, červenou kartu v první půli dostal i Matěj Pulkrab. Tomu komise zastavila činnost na dvě soutěžní utkání. Středočeši na stadionu Slovácka navzdory oslabení získali bod za remízu 2:2.

Výběr nejvyšších trestů za nedovolené zákroky v české nejvyšší soutěži

Hráč
Klub, datu
Výše trestu
1.
Léonard Kweuke
Sparta, květen 2013
12 zápasů
2.
Milan Matula
Teplice, srpen 2009
8 zápasů
3.
Nikolaj Komličenko
Mladá Boleslav, září 2017
8 zápasů
4.
Benson Sakala
Mladá Boleslav, srpen 2023
8 zápasů

Autor: ČTK

Komentáře (42)

Přidat komentář
Stannis Baratheon

Hodně přísné. Holt LFA je stále prorostlá rasismem.

Reagovat
Kucka

Jako než jsem otevřel článek, přišlo mi to taky jako přepal, ale pokud zrakvil Daníčka na pár týdnů, stopka na dobu zotavení je naprosto v pořádku.

Reagovat
mistr129

Reagovat
Kucka

?

Reagovat
$dolar$

Reagovat
Lexi Belle

Ten článek je tu stejně jen kvůli jménu Daníček

Reagovat
Lemond Laws

Daňku

Reagovat
inferno08

Měl zůstat u lyží.

Reagovat
Pablos

Je treba zabít Sakala

Reagovat
Mass

Reagovat
mrtvej ofsajd

Reagovat
risk je zisk

Reagovat
Kucka

Reagovat
8lampard8

Reagovat
Lemond Laws

Chudák Jarda

Reagovat
PISTOLERO

Zaslouženě...Hovado!

Reagovat
AjaxFans

Reagovat
kecipep

Hlavně že po zákroku líbal klubové logo na dresu a bušil do něj, jak se mu to vydařilo

Reagovat
inferno08

Do Daníčka?

Reagovat
ratusek

Ten si na můstcích dlouho nezaskáče

Reagovat
Moshe Dajan

Nomen omen, dle článku Daníčka poSAKAL na hodně malé kousky. Ale co mi připadá nepochopitelné, že v celém článku není zmínka o jaké konkrétní zranění se jedná. Ale hlavně, že asi pětkrát je tam VÁŽNÉ ZDRAVOTNÍ DŮSLEDKY, zní to skoro jako kdyby byl blízko ochrnutí. Možná by člověku pomohl k lepší představě aspoň popis samotného zákroku, ale BEZOHLEDNÝ, SUROVÝ může být jak běžný neodhadnutý skluz nebo taky pěst s boxerem do ksichtu (dle článku vypadá tahle možnost blíže pravdě), ale zase tam nesedí to rameno a noha. Měl Sakala u sebe nějaké zbraně? Nebo útočil chemickými látkami? Nebo Daníčka prostě skopal? Nebo mu nadával a Daníček se ´doslova fyzicky sesypal? Samé otázky, žádné odpovědi.

Reagovat
inferno08

Jaké má konkrétní zranění netuším, ale ty tvoje hovadiny o zbraních se dají celkem snadno vyloučit během pěti vteřin hledání na netu:

https://isport.blesk.cz/clanek/fotbal-1-liga-rocnik-2023-24/435648/sakala-dostal-trest-na-osm-zapasu-bezohledny-zakrok-rika-komise.html

Reagovat
db18

Zase nepřiměřený trest jen na základě toho, co si z toho souboje Daníček odnesl... jinak to nebylo až tak neběžné a v porovnání s Kinským, který ještě tupoun prskal, že to je moc, o nic nešlo...

Reagovat
inferno08

No jako na první pohled byl ten Pukrabuv faul horší. Tam jako fakt bylo štěstí, že nepraskaly kosti.

Reagovat
Firkraag

Mně přišly oba dost prasácké, za jeden dva a za jeden osm je divný měřítko.

Reagovat
inferno08

Oba hnusný, ale prostě u toho Pulkraba mi to přijde horší.

Reagovat
db18

Reagovat
Kily

já to vidím až teď a za tohle by někteří čeští prvoligoví rozhodčí ani neudělili červenou, trestání na základě zranění faulovaného je šílený alibismus křížený s debilitou a u nás to není jen o fotbale

Reagovat
db18

ještě když jedno zranění si přivodil až pádem (a nebylo to při nastavené stoličce apod)

Reagovat
$dolar$

Reagovat
mistr129

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
srandamač

Přeháňka. Sakala nemůže za to, že Daníček neumí padat a zrání si rameno. Kdyby mu zlomil nohu, budiž, ale tohle je už moc.

Reagovat
mistr129

to si dělají prdel, tak za úmyslné likvidace soupeře se dávají čtyři zápasy a za zákrok ve hře dostane 8

Reagovat
PISTOLERO

Přejet takto někdo třeba Zafeirise, tak tady křičíte jak by měl dostat víc

Reagovat
mistr129

Problém je, že když takhle přejeli Ewertona, tak to víc nebylo nemam nic proti tomu, aby za takový zákrok bylo 8 zápasů, ale je nesmysl, že tady dostal prakticky dvojnásobek, co třeba Cedidla nebo Krejčí za podobně likvidační zákroky

Reagovat
Greny

Cedidla když už tak dostal pět pokud se nepletu a za druhé ty jsi viděl tu lékařskou zprávu že víš jasné kolik by měl dostat

Reagovat
mistr129

Pokud vím, tak se trestají zákroky, na to nemusím mít lékařskou zprávu. Předloni jsem si natrhnul vazy při běžném podražení od soupeře, které ani nebylo na kartu - měl by tedy ten hráč dostat měsíc stopku, protože jsem se blbě zranil?

Reagovat
Greny

Tal to víš blbě, protože surová hra se na disciplinarce rozděluje ještě do tří skupin a podle toho se potom dávají tresty (a že jsou rozdílné a tam se bere i to zda zápas se dohraje, lékařské zprávy atd)

Ne neměl protože to nebyla bezohledná a surová hra

Reagovat
Zdechlina

V pořádku

Reagovat
kecipep

Ten borec běžel 15 metrů k němu s jasným úmyslem https://g.denik.cz/1/a5/profimedia-0798523890_denik-galerie-800.jpg

Reagovat
doshcz

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele