Nigérie ukončila hledání trenéra, Super Eagles nadále povede George

29.04., 19:55
Aktuality
Finidi George (© Profimedia)

Nigerijskou reprezentaci bude trénovat bývalý reprezentant Finidi George. Někdejší hráč Ajaxu se posunul do role hlavního kouče z pozice asistenta Josého Peseira, jenž skončil poté, co letos tým dovedl do finále afrického šampionátu.

Třiapadesátiletý George už mužstvo přezdívané "Super Eagles" vedl ve dvou březnových přípravných zápasech a národní svaz dnes na webu oznámil, že se hlavním koučem stane trvale. Jeho hlavním úkolem bude zvrátit nepříliš nadějně rozehranou kvalifikaci o mistrovství světa 2026.

George byl členem takzvané zlaté nigerijské generace, jež v roce 1994 vyhrála mistrovství Afriky a startovala na MS 1994 a 1998. Křídelní hráč triumfoval s Ajaxem v roce 1995 v Lize mistrů, hrál také za Betis Sevilla, Mallorcu či Ipswich.

Autor: ČTK

Komentáře (8)

Přidat komentář
Nadržený šimpanz

Nigérie 1996-1998 Jeden z mých nejoblíbenějších reprezentačních týmů

Reagovat
ACSeRw!n

a MS 94

Reagovat
djwenca

Obecně mi přijde, že se u některých afrických hráčů zaměňují jména a příjmení: Nejmenuje se spíše George Finidi, stejně jako je třeba Victor Osimhen? Třeba mě to vždy zajímalo u Bonyho, všude se uvádělo Bony Wilfried, a podle mě to je správně Wilfried Bony

Reagovat
fabec1222

Tak když ani neví, kdy se narodili, tak si sotva můžou bejt jistý tim, jak se vlastně jmenujou.

Reagovat
inferno08

Kanga se narodil několik let po smrti své matky a my tady budeme řešit jména...

Reagovat
Nadržený šimpanz

George je příjmení, stejně jako Bony...i když se to teda pletlo

Reagovat
FC-RUBRIKA

Many Nigerians were given or adopted English last names as a result of the influence of British colonial administrators, missionaries, and trader

Reagovat
Nieuwendyk

Trader

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele