Ruská Premier Liga - souhrn 15. kola

09.11.2012, 17:57, aktualizováno 11.11.2012, 19:13
Komentáře a souhrny
CSKA vyhrálo v Krasnodaru nad Kubaní a drží si vedení v tabulce. Machačkala si odvezla bod z půdy Lokomotivu Moskva, Zenit na poslední chvíli utrhl výhru na půdě Volgy. Jinak se v tomto kole daří domácím a tři body získaly Spartak, Dinamo Moskva, Rostov, Kazaň a Těrek...

Spartak Moskva - FK Krasnodar 2:0

11.11.2012 17:15

Góly: 55. Ari Ferreira, 88. Dmitrij Kombarov (pen.)

Závěr kola obstaraly před téměř prázdnými Lužnikami celky Spartaku Moskva a FK Krasnodar. Domácí svého soupeře zcela přehráli, zaslouženě zvítězili a posunuli se na čtvrté místo v tabulce. Krasnodar naopak zůstává na příčce deváté.

Spartak hned od začátku naznačil, že to Krasnodar v Moskvě nebude mít nijak ulehčené. Domácí začali do svého soupeře bušit již od úvodního hvizdu. Problém dělali zeleným zejména Dzjuba s Dimitrijem Kombarovem. K první opravdu vážně situaci se ale dostali ve 14. minutě krasnodarští. Joazinhův přímý kop hlavičkoval před Rebrovem Tubić. Gólman domácích pohotově zareagoval, ale dokázal míč vyrazit jen k Wandersonovi - Brazilec ve službách Krasnodaru ovšem nedokázal propálit blok domácí obrany. Obranu hostů dále provětrával velice agilní Kombarov a o deset minut později připravil téměř gól pro Dzjubu, kterého taktak stačil předskočit Smolnikov. Do konce poločasu jsme měli možnost vidět jen pár zajímavých průniků Kombarova, ovšem ani jeden nakonec neznamenal větší nebezpečí pro hosty.

Druhý poločas nám načala série explozí v hledišti, ovšem na hru na trávníku měla tato událost pramalý vliv, prozatím. Po pár minutách totiž dým zahalil Rebrovovu svatyni. Domácí brankář si s tím však moc hlavu nelámal. V 54. minutě se do útoku vydal Makejev a značně protáhl Sinicyna. Ten dokázal s vypětím všech sil vytěsnit střelu domácího beka mimo branku. Uběhla pouze minuta a už se konečně měnilo skóre! Kombarov zatancoval na levé straně vápna hostů, poslal ostrý centr na zadní tyč Sinicynovy brány, kde měl Ari už lehkou úlohu - 1:0! Hosté ale nehodlali složit zbraně. Začali ovládat hru a snažili se o vyrovnání. Jejich snahy však zničilo nešťastné vyloučení Martinoviče v 75. minutě. Obránce hostů při stíhání Dzjuby nešikovně škobrtl o domácího útočníka a sudí Karasev se, po poradě s asistenty, rozhodl vytasit kartu červené barvy. Výhru domácích pak v závěru pečetil gólem z penalty Dimitrij Kombarov. Joazinho v pokutovém území podrazil jeho dvojče Kirilla a rozhodčí ukázal na puntík. Dimitrij se z pokutového kopu nemýlil - 2:0!

Více informací k zápasu

Volga Nižnij Novgorod - Zenit Petrohrad 1:2

11.11.2012 15:00

Góly: 90. Ilja Maksimov - 32. Alexandr Aňukov, 90. Aleksandr Keržakov

Zenit taktak dokázal porazit Volgu a dostává se na druhé místo před Anži. Volga naopak zůstává přímo ohrožena v bojích o udržení.

Domácí se do svého slavnějšího soka pustili hned ze startu a jen během první minuty získali dva rohy. O minutu později už Zenit mohl inkasovat. Malafejev vyvedl obrovskou hrubici a nahrál přímo na nohy soupeřům, míč se následně dostal k Sapogovovi, který Malafejeva těsně obstřelil a jeho pokus zastavila až tyč! V sedmé minutě měl obrovskou příležitost Širokov, avšak tváří v tvář brankáři Keržakovovi neuspěl. Ve 21. minutě se do zakončení prodral Maximov, Malafejev byl však na svém místě. O sedm minut později se za obranou hostů ocitl Keržakov. Jeho bratr Michail však dokázal včas zakročit. Ve 31. minutě se už ale skóre měnilo. Za hranicí vápna se míč dostal k Aňukovovi a ten perfektní dělovkou poslal hosty do vedení. Asi o deset minut později to byli opět hosté, kteří se hnali do útoku. Míč se dostal ke Keržakovovi, který tvrdě vypálil z pravé strany, bratra však znovu nedokázal prostřelit - střela totiž mířila vedle.

Do druhého poločasu vstoupili opět lépe Volžané a už v 50. minutě prověřil pozornost Malafejeva Maximov. Sapogov rychle rozehrál standardní situaci právě na ruského středopolaře a jeho tvrdá rána byla mířená velice dobře k tyči. Gólman hostů však skvěle zasáhl. O čtyři minuty později se domácí dožadovali penalty po zákroku Hubočana na Maximova, ale rozhodčí nechal hru pokračovat. Následující minuty byl ale aktivnější Zenit. Zejména Danny s Keržakovem překonávali obranu domácích. V řadách Volgy byl hlavní hnací silou agilní Maximov. V 82. minutě vtrhl do pokutového území hostů Salugin, avšak ani jeho snaha nebyla úspěšná. Vyrovnání přinesla až minuta 90. K Maximovovi se dostal míč za hranicí šestnáctky a neskutečnou ranou překonal Malafejeva. Zasloužené vyrovnání - 1:1! Domácí však ani nestačili doslavit a dostali gól! Ajdov chtěl odhlavičkovat pryč z pokutového území, ovšem našel jenom Keržakova a útočník hostů polonůžkami překonal svého bratra - 1:2! Volga by si jistě dnes za svůj výkon bod zasloužila, ovšem 3 body putují do rukou obhajujícího mistra.

Více informací k zápasu

Rubin Kazaň - Křídla Sovětů Samara 2:0

11.11.2012 12:45

Góly: 6. Roman Šaronov, 84. Bebars Natcho (pen.)

Rubin potvrdil roli favorita s dobrou formou a dokázal přetlačit Samaru. Křídla Sovětů se topí v krizi a jsou stále zapletená do bojů o udržení. Domácí naopak konečně začínají prohánět špičku tabulky.

Tataři se rozhodli s ničím nepárat a na svého dnešního soupeře opravdu vletěli hned od první minuty. Ďaďun se ještě do zakončení ve čtvrté minutě nedostal, o dvě minuty později však již domácí vedli. Po faulu na Kuzmina kopal přímý kop Natcho. Jeho nabídku dokonale využil Roman Šaronov a nechytatelnou hlavičkou překonal gólmana Věremenka - 1:0! Domácí se dále hnali do útoku, Samara byla naprosto neškodná, ovšem ani Rondón, ani Ďaďun nedokázali vstřelit branku, případně se prodrat do větší příležitosti. Hosté se snažili vepředu opravdu sporadicky a většina jejich snah končila již na půlce. Jedinou aktivitu předváděli Kornilenko s Tsagallovem. Přestože byla Samara naprosto marná, málem vyrovnala. Ryžikov při výkopu podklouzl a míč se dostal k osamocenému Kornilenkovi. Hráč hostů, však zběsile vypálil úplně mimo branku. Ve 35. minutě měli hostě opět velkou příležitost, ale Tsagallov nedokázal protlačit míč za Ryžikova.

Velice nudný první poločas nahradil druhý, který se konal ve velmi podobném duchu. Vítr v obraně hostů dělal tentokrát zejména Kasajev. V 62. minutě se prodral zleva do vápna a směřoval před bránu přízemní centr. Věremenko dokázal výborně zareagovat, ale míč pouze vyrazil před sebe. Pro hosty se naštěstí k volnému míči nedokázal probít žádný z domácích útočníků, a tak bylo nebezpečí zažehnáno. O deset minut později skvěle střílel Rondón, ale Věremenko se vytáhl. V 83. minutě se ke střele zpoza vápna odhodlal Roman Jeremenko. Jeho střela se uvnitř šestnáctky však setkala s rukou Konstedalova a rozhodčí ukázal na penaltový puntík. K její exekuci se jako vždycky dostal Natcho a nemýlil se - 2:0! Do konce zápasu se už nic zajímavého, kromě naprosto zbytečného vyloučení Kuzmina, 10 vteřin před závěrečným hvizdem, nestalo, a tak Rubin po velkém boji přemohl Samaru.

Více informací k zápasu

Lokomotiv Moskva - Anži Machačkala 1:1

11.11.2012 10:30

Góly: 84. Dame N'Doye - 73. Mehdi Carcela-González

Anži nedokázalo porazit Lokomotiv a nechává si odskočit první příčku. Oslabený Lokomotiv svého soupeře přesvědčivě přehrál a tak určitě lituje, že bral pouze bod. Hosté potom mohou děkovat zejména výtečnému Gabulovovi.

Zápas začal opravdu v pomalém a nudném tempu, domácí byli jasně aktivnější, ale zejména snahy Šiškina k ničemu nevedly. Ve 21. minutě byl podél pravé lajny v úprku Caicedo. U vápna si obhodil Logašova a nahrál osamocenému N’Doyemu, senegalský forvard však těsně netrefil bránu hostů. Ve 30. minutě se už Gabulov musel vytáhnout - Samedov zahrával přímý kop, který hlavou trefil N’Doye přesně k tyči, gólman hostů byl však připraven a fantastickým zákrokem vytěsnil na roh. Domácí byli jasně aktivnější a hrozili zejména ze standardek, ani jedna však úspěch nepřinesla. Ve 38. minutě se ocitl v obrovské šanci Traoré. Po trochu divokém rohu se dostal míč k Žirkovovi, který z velké dálky zřejmě pálil na bránu. Jeho polostřela se však dostala k Traorému, který tváří v tvář Guillhermemu přestřelil. Gól by však nebyl nic moc platný, protože pomezní chybně odmával ofsajd. Hosté mohli domácí zarmoutit ještě v nastaveném čase. Po přímém kopu Carcely-Gonzáleze se nejlépe zorientoval Tagirbekov, avšak jeho hlavička skončila na tyčce.

Do druhého poločasu nám v dresu domácích nevyběhl Samedov, který se zřejmě zranil, a tak jeho místo zaujal Obinna. Hra byla zpočátku hodně kouskována fauly na obou stranách a nepřesnostmi. Po deseti minutách hry se do první vážnější příležitosti dostal N’Doye, ale trefil pouze Gabulova. Stejný souboj jsme mohli sledovat i v 68. minutě. N’Doye se dostal do palebné pozice z velkého úhlu a téměř Gabulova propálil malou škvírkou, která byla mezi jeho tělem a tyčkou. Ruský gólman však míč srazil svou hýždí na brankovou čáru. O čtyři minuty později se však již otevíralo skóre, kupodivu na druhé straně. Carcela-González pálil z poza vápna. Přízemní střela letěla přímo na Guillhermeho, a tak jeho chycení měla být jen formalita. Bohužel nestalo se tak, na nerovném povrchu balón odskočil a proletěl kolem Brazilce do brány - 0:1! Lokomotiv se hnal za vyrovnáním, ale proti byl perfektní Gabulov. V 81. minutě se na hřiště dostal Roman Pavljučenko a s jeho příchodem přišel i gól. V 84. minutě střílel z 23 metrů. Jeho pokus však tečoval N’Doye do opačného rohu brány a zároveň protipohybu Gabulova. Brankář Machačkaly byl však neskutečný a míč ještě dokázal vytáhnout, nejblíže byl však N’Doye, který jej následně bez problému zabil do sítě - 1:1!

Do konce zápasu se už nic zajímavého nestalo, a tak se oba soupeři rozešli smírně. Loko nedokázalo vyhrát pošesté v řadě, ale určitě se nemůže za svůj dnešní výkon stydět.

Více informací k zápasu

Kubaň Krasnodar - CSKA Moskva 1:3

10.11.2012 15:30

Góly: 45. Aras Özbiliz (pen.) - 35. Ahmed Musa, 52. Ahmed Musa, 56. Rasmus Elm

CSKA si podle předpokladů poradilo s Kubaní a na jejím stadionu v Krasnodaru v pohodě zvítězilo 3:1. Hrdinou utkání se stal Musa, jenž dal 2 branky.

Armějci již od počátku utkání diktovali tempo zápasu a otěže utkání drželi pevně ve svých rukou. Ve čtrnácté minutě poprvé zahrozili, Honda z hranice vápna vystřelil, ale Bělenov míč zvládl vyrazit na roh. Obranu žlutozelených hodně větrali Tošič s Dzagojevem a CSKA se prosadilo až v 35. minutě, kdy právě Dzagojev ve vápně uvolnil Musu, který Bělenova propálil a nedal mu šanci. 0:1.

Když se již zdálo, že do šaten se půjde za příznivějšího výsledku pro hostující CSKA, tak zaúřadoval gólman Akinfejev, ve vápně fauloval Beldého a kopala se penalta. Tu proměnil Ozbiliz, když střílel prudce doprava a ani Akinfejev, který uhádl směr, tak neměl šanci. Do kabin se tak šlo za stavu 1:1.

Začátek druhé půle byl jednoznačně pod režií Moskvanů. V 51. minutě pálil zblízka aktivní Dzagojev a Bělenov vyrazil balon před sebe, jenže tam se nacházel Ahmed Musa a v pohodě balon dorazil do brány. Armějci se tak ujali vedení - 1:2. A o pět minut později bylo vymalováno. Elm si vyměnil balon s Tošičem a z pětadvaceti metrů napálil ke střele. Balon trefil Zelaa do hlavy a zapadl přímo k tyči. Bělenov byl bez šance. 1:3.

Poté se utkání již více méně jen dohrávalo. CSKA si zkušeně drželo vedení a Kubaň neměla na zvrat sílu. Zmar domácích podtrhl ke konci ještě Zelao, který podruhé fauloval Hondu a vysloužil si druhou žlutou kartu a možnost odejít do sprch o něco dříve než zbytek skvadry. O nic zajímavého nepřišel. Hosté si v pohodě pohlídali vedení a zaslouženě si z Krasnodaru odváží tři body!

Více informací k zápasu

Těrek Groznyj - Mordovija Saransk 2:1

10.11.2012 13:00

Góly: 12. Jonathan Legear, 66. Aílton - 90. Ruslan Muchamecin

Těrek podle předpokladů porazil slaboučkou Mordoviji. Výsledek sice ukazuje výhru o jeden gól, ale domácí po celý zápas na hřišti dominovali a hosté snížili až v nastavení druhé půle.

Domácí si hned na začátku utkání sjednali pořádek a na bránu Mordovije se valil jeden útok za druhým. A ve dvanácté minutě se poprvé pohlo skóre utkání. Po pěkné akci se do vápna dostal Lebeděnko, nacentroval naslepo pod sebe před bránu a mezi obránci Saransku se najednou zjevila noha Belgičana Legeara, která posunula balon do brány.

I poté Čečenci nepřenechali iniciativu hostujícímu nováčkovi. Hlavně Lebeděnko větral obranu modrých, ale žádná další šance se neuchytila. Útočníci hostující Mordovije Saransk se k zápasu buď vůbec nedostavili nebo se šikovně celou první půli schovávali. Hlavně od Muchamecina se čekal lepší výkon. První poločas tak skončil výhrou Těreku 1:0 a nebýt chyb v zakončení, tak to mohlo být s Mordovijí ještě horší.

Druhá půle byla od začátku rozkouskovaná častými střídánimi, i tak se domácí dostali k další akci, která vyvrcholila gólem, dnes již druhým. Georgijev zahrával roh a Ailton si našel míč a prudkou hlavičkou zvýšil vedení domácího celku. Hosté se poprvé dostali za půlku zhruba v 80. minutě utkání, jenže zas tak horké to nebylo, spolupráce Muchamecina s osipovem skončila kdesi za bránou. Hosté se přeci jen dostali do jedné šance. Běželo nastavení, když Šitov vyslal Muchamecina, jenž v souboji jeden na jednoho ve spolupráci s tyčí překonal Godzjura.

Tímto výsledkem skončilo i celé utkání. Domácí mužstvo po dvou prohrách opět zabralo a přihlásilo se o boje do poháry. Předsednictvo Mordovije zas může studovat, kam bude jezdit v druhé lize na zápasy.

Více informací k zápasu

Dinamo Moskva - Alanija Vladikavkaz 2:0

10.11.2012 10:30

Góly: 27. Kevin Kurányi, 85. Kevin Kurányi

Dinamo si napravilo chuť po minulé porážce s Krasnodarem a porazilo Alaniji Vladikavkaz 2:0. Oba góly vsítil německý střelec Kevin Kurányi.

Alanija nezačala utkání špatně. Sice se čekal úvodní tlak domcího Dinama, ale Čečenci se nenechali zastrašit a útočili. V 23. minutě dokonce mohli získat vedení. Čičerin však z dobré pozice pálil nad. Domácí se nenchali zahanbit a čtyři minuty na to se dostali do vedení. Dzsudzsák poslal dlouhý míč, ten se po pár peripetiích dostal ke Kurányimu, jenž se ocitl sám před brankářem a přehodil jej. balon zapadl do sítě jako do peřinky.

Poté se Moskavné ujali aktivity a hráči Alanije museli pozorně bránit a na nějaké útočení se nezmohli. Nicméně i přes územní převahu Dinama se skóre nepohlo a do šaten se šlo za stavu 1:0.

Druhá půle za moc nestála. Domácí se snažili dobýt čečenskou tvrz, ale ta vytrvale odolávala a omezovala se na občasné brejky, které ovšem nebezpečné moc nebyly. Když se už zdálo, že utkání skončí výhrou 1:0, tak německý snajpr Kurányi ještě jednou rozvlnil síť hostující branky. Stalo se tak po rohu Dzsudzsáka, ten načechral balon přímo na hlavu Kurányiho a skóre se měnilo podruhé. Stejným výsledkem skončil celý nudný zápas. Dinamo vyhrálo zaslouženě 2:0.

Více informací k zápasu

FK Rostov - Amkar Perm 3:0

09.11.2012 16:00

Góly: 27. Răzvan Cociş, 69. Kornel Saláta, 74. Dmitrij Kiričenko (pen.)

Možná až příliš jednoduše zvítězil zachraňující se Rostov nad hosty z Permi. Čekal se vyorvnaný duel s minimem branek, ale opak byl pravdou. Domácí rozhodli o výhře kolem 70. minuty, kdy vsítili dvě branky za pět minut.

První šanci si připsali aktivně hrající hráči Rostova. V páté minutě vystrašil Česnauskis Narubina ostrou ranou z úhlu. Brankář Permi balon vyrazil před sebe, kde jej uklidil jeden z obránců. Domácí svého soka tlačili i nadále a krátce před půlhodinou hry se radovali z první branky. Sinama-Pongolle utekl po levém křídle, nacentroval před bránu, kde do balonu trknul útočník Cocis, Narubin byl bez šance.

O deset minut později brankář Amkaru po závaru fauloval aktivního Česnauskise a Sinama kopal penaltu, jenže hostující brankář jej vychytal. Do šaten se tedy šlo za stavu 1:0 pro Rostov.

Druhá půle se nesla v podobném duchu jako ta první. Domácí celek útočil a Permjaci se snažili útočit zejména z protiútoků, jenže ty tentokrát byly zcela bezzubé. Domácí měli spoustu šancí, ale až v 69. minutě zvýšili na 2:0. Po rohu se k hlavičce dostal Saláta a hlavou překonal bezmocného Narubina.

A aby toho nebylo málo, tak o pět minut později hosté opět faulovali ve vápně, když jeen ze zadáků podtrhl Kalačova. Kiričenko penaltu tentokráte proměnil a Rostov zvítězil jasně a bez problémů 3:0.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.CSKA Moskva15120327:1336
2.Zenit Petrohrad15103230:1333
3.Anži Machačkala15103229:1633
4.Spartak Moskva1591530:2028
5.Těrek Groznyj1591520:2128
6.Rubin Kazaň1590624:1527
7.Kubaň Krasnodar1581624:1825
8.Lokomotiv Moskva1564522:1822
9.FK Krasnodar1554623:2119
10.Amkar Perm1553717:2318
11.Dinamo Moskva1560915:2318
12.FK Rostov1534814:2213
13.Křídla Sovětů Samara1534815:2913
14.Volga Nižnij Novgorod15321016:2811
15.Alanija Vladikavkaz1524918:2710
16.Mordovija Saransk15221116:338

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Jaktože nehrál Golenda ?

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Dinamo, byla iná tutovka. zadarmo kurs 1,65

Reagovat
kubys

Hlavně Alaniji sestřelil Kurányi, což mi přijde skoro jako zázrak.

Reagovat
smazaný uživatel

no tak to sem čuměl čekal sem Kokorina , že to udělá

Reagovat
kubys

Ale myslím si, že s Gazzajevem je konec, jediný, kdo něco hrál, byl Šemberas.

Reagovat
smazaný uživatel

zadarmo by som skôr povedal: Kuban Krasnodar - CSKA Moskva 2 za 2,00 na Niké!

Reagovat
smazaný uživatel

Seláta

Reagovat
smazaný uživatel

*a

Reagovat
smazaný uživatel

Vymyšlená penalta Ovšem gól kola v podání Elma Škoda Musa, že ne hattrick

Reagovat
smazaný uživatel

Zenit v posledných 3 zápasoch rozhodoval od po 89.minúte ....

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele