Ruská Premier Liga - preview 15. kola

09.11.2012, 08:28, aktualizováno 11.11.2012, 09:02
Previews
CSKA Moskva včera potvrdil své vedení v tabulce, dnes ho budou dohánět jeho konkurenti. Machačkala se představí na půdě Lokomotivu, Petrohrad hraje v Novgorodu, Spartak Moskva hostí Krasnodar a Kazaň změří síly se Samarou.
Lokomotiv Moskva - Anži Machačkala  (neděle 10:30)
Šlágr patnáctého kola bude sehrán v Čerkyzovském parku, kam zavítá dagestánská Machačkala. Domácí jsou z formy, hosté ve formě, ale v nohách mají střetnutí s Liverpoolem. Čeká nás zajímavý zápas.

Lokomotiv se utápí ve velké výsledkové i herní krizi. V minulém kole Biličovi hoši sahali po bodu z horké půdy CSKA, jenže švédské duo Elm - Wernbloom jejich snahy zhatilo a Armějci tak brali všechny tři body. Pro populární Loko to musí být obrovská rána do už tak pošramoceného sebevědomí. Vždyť poslední ligová výhra se datuje do konce září. Vzhledem k ambicím moskevského celku to není moc dobré... Bilič bude k tomu postrádat vykartovaného Tarasova, navíc se v minulém kole zranili Maicon a Ďurica. No, vyhlídky nevypadají moc dobře.

Anži je ve formě. Kouč Hiddink za posledních osm dní nasměroval Machačkalu ke třem výhrám. Nejdřív v poháru proti Samaře, pak v lize proti silnému Těreku a nakonec ve čtvrtek proti Liverpoolu. Anglický celek byl většinu zápasu lepším týmem, měl územní převahu, ale nakonec rozhodly zkušenosti v zakončení. Traoré totiž na konci poločasu poslal žluté do vedení, na což hosté se sestavou plnou mladíků nedokázali zareagovat. Dagestánci se tak vyhřívají na prvním místě skupiny v Evropské lize, a pokud doma porazí Udine, tak si zahrají v evropských pohárech i na jaře. Jedinou vadou na kráse je vykartování Joaa Carlose. Toho by měl nahradit Gadžibekov.

Zápas začne v 10:30 CET a bude jej řídit pan Nikolajev z Moskvy.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.75 - 3.30 - 2.50
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Rubin Kazaň - Křídla Sovětů Samara  (neděle 12:45)
Jasného favorita bude mít druhý duel nedělní "rundy". Ve formě hrající Rubin doma přivítá tragickou Samaru. Je tedy jasné, kdo by měl v tomto zápase hrát prim...

Berdyjevova parta si vede skvěle. V minulém kole v pohodě vyhrála na hřišti Saransku a v týdnu Rubin zvítězil na půdě Něftči Baku. Tím si zajistil účast v Evropské lize i na jaře, neboť spolu s Interem Milán má nedostižný náskok na dvojici Partizan a právě Něftči. V těchto dvou zápasech se trefil útočník Vladimir Ďaďun, jenž by tak mohl zaujmout místo prvního útočníka, protože v Kazani je právě tento post dlouholetým problémem. Kouč Berdyjev si mnohokrát stěžoval, že jeho tým musí spoléhat na záložníky, protože forvardi nejsou s to dát víc jak deset branek za rok. Nicméně v tomto duelu bude Ďaďun připraven rozšířit svou sbírku skalpů, ale na druhé straně v obraně budou chybět Cesar Navas a Ivan Marcanko, kvůli kartám.

Samara se v minulém kole pokusila zaskočit Spartak Moskva. Neúspěšně. Kobelevovi hoši dostali nepopulárního bůra a to ještě gólman Věremko chytil spoustu šancí a byl nejlepším hráčem Povolažanů. Právě o Kobelevovi se v týdnu hodně mluvilo. Tým pod ním nešlape a stále se propadá tabulkou. Samara má štěstí, že letos bude boj o záchranu hodně vyrovnaný, protože Saransk je teď skoro jasným sestupujícím a Volga s Alanijí také nevypadají svěže. Kouč Kobelev tedy ještě dostal poslední šanci. V tomto duelu mu však nepomůže záložník Bajlajkin.

Zápas začne v 12:45 CET a bude jej řídit pan Jeskov z Moskvy.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.40 - 4.33 - 8.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Volga Nižnij Novgorod - Zenit Petrohrad  (neděle 15:00)
Zenit již nesmí ztrácet. Pokud chce obhájce titulu pomýšlet na třetí titul v řadě, tak musí vyhrávat. V tomto kole se proti silnému týmu z Petrohradu postaví ve formě hrající Volga. I přesto jsou hosté jasným favoritem.

Volga si v minulém kole zapsala povinné extrémně důležité tři body, protože její soupeř, Alanija Vladikavkaz, se také snaží vší silou udržet v lize. Jednalo se sice o 14. kolo, ale můžeme říci, že oba týmy již sehrály záchranářský duel o pomyslných 6 bodů. Nižnyj Novgorod se tak vyhoupl na nesestupové, leč barážové místo. Kouč Gadžijev si tak může mnout ruce. Z posledních tří duelů jeho tým totiž vydoloval pěkných 7 bodů. Na stadionu Lokomotiv by se tak mohla zlepšit atmosféra, protože Volga jinak hraje před poloprázdnými tribunami a dobré výsledky týmu a zvučný soupeř snad přilákají diváky do ochozů. Fanoušci však neuvidí Andreje Karjaku, protože sedí kvůli kartám.

Zenit se v říjnu nadechl k velké ofenzivě a prohrál pouze úvodní střetnutí s Milánem v Lize mistrů. Jinak všechna důležitá utkání dokázal vyhrát. Bohužel přišel nový měsíc a forma se zdá být ta tam. Důkazem je předvedená hra na hřišti Anderlechtu, kde ruský mistr předvedl mdlý výkon a Belgičané po zásluze zvítězili. Trenér Spaletti se nechal slyšet, že si chce napravit chuť v domácí soutěži, protože první CSKA už není tak daleko a po případném neúspěchu v milionářské soutěži bude ligový titul hlavním cílem. Bohužel, v zápase v Nižném Novgorodu nezasáhnou do hry zranění Lombaerts s Hulkem. I tak ale soupiska Zenitu budí respekt.

Zápas začne v 15:00 CET a bude jej řídit pan Kazmenko z Rostova.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 8.00 - 4.50 - 1.40
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Spartak Moskva - FK Krasnodar  (neděle 17:15)
První polovinu soutěže uzavře duel mezi moskevským Spartakem a krasnodarským FK. Favorit je jasný, domácí chtějí v tabulce výše a musí zvítězit. Hosté se nacházejí v klidném středu.

Spartak střídá dobré výkony s těmi horšími. V tomto utkání by měl tedy zvítězit, protože v minulém zápase prohrál. Na svědomí ho měl lisabonská Benfica a její kanonýr Oscar Cardozo, jenž vsítil obě branky utkání a to ještě z penalty trefil brankovou konstrukci. Emeryho hoši mají v poslední době v lize lepší bilanci. Dva poslední duely vyhráli a stoupají tabulkou. Minule jejich formu odnesla Samara, která doma dostala bůra. Trefil se i konečně útočník. Konkrétně se jednalo o Arťoma Dzjubu. Na tom bude ležet tíha zodpovědnosti i v tomto duelu, neboť Welliton hrát ještě nebude a Emenike podle všeho nezasáhne do hry od začátku. Spartaku bude chybět ještě vykartovaný záložník Carioca.

Krasnodar v minulém kole doma trochu překvapivě porazil lepšící se Dinamo. O to více překvapivější vítězství bylo, když Muslinova skvadra nastoupila bez nejlepšího střelce ligy Jury Movsisjana, který léčí zranění a do hry nezasáhne ani v tomto střetnutí. Jeho devět branek dává skoro polovinu branek celého FK. I přesto vyhrál Krasnodar 2:0 díky brankám Wandersona a Konatého, kteří by měli Juru gólově zastoupit i v Lužnikách proti Spartaku.

Zápas začne v 17:15 CET a bude jej řídit pan Karasev z Moskvy.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.53 - 4.10 - 6.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Dinamo Moskva - Alanija Vladikavkaz  (sobota 10:30)
V úvodu soboty se proti sobě postaví týmy Dinama Moskva a Alanije Vladikavkaz. Domácí Dinamo se v posledních kolech sápalo vzhůru, naopak Alanija se topí v krizi a je jednoznačně v boji o udržení.

V modrobílém táboře není pořád příliš do zpěvu. Jedenácté místo v tabulce stále nekoresponduje s obrovskými ambicemi klubu, a i když se Dinamo z té nejhorší krize dokázalo vyhrabat a vypadalo to, že půjde nezadržitelně vzhůru, sestřelil jej v minulém kole Krasnodar. Dan Petrescu se může opřít o všechny své svěřence - nikdo není vykartovaný ani podle dosavadních zpráv zraněn. Jediné, co Petresca může trápit, je to, kdo obstará góly. Alexandr Kokorin sice má letos formu jako hrom, ale na všechno očividně nestačí. Dinamo je letos opravdu mdlé a ofenziva je druhá nejhorší v lize! Méně gólů dal pouze Rostov, který stejně jako Dinamo táhne v podstatě jediný hráč. "Musoři" doufají hlavně v probuzení Kevina Kurányiho, který se letos neskutečně trápí. Šestnáct zápasů, 1 gól, takto hovoří jeho letošní hrůzostrašná statistika.

Kavkazané jsou v obrovských problémech. Naposledy vyhráli v srpnu a od té doby dokázali urvat pouze tři body. Není se co divit, že trenér Vladimir Gazzajev, syn slavného otce, přemítá o své budoucnosti v klubu a už tento zápas by ji mohl zpečetit. O tom, že tento zápas bude opravdovým oříškem, se nelze vůbec přít. "Levhartům" bude kromě gólmana Chomiče, za kterého zaskakuje mladičký 17tiletý Gudjev, chybět i největší postava ofenzivy - Danilo Neco. Brazilský útočník se letos blýskl zatím devíti góly a tak se dělí o první místo v tabulce střelců, avšak v minulém kole se však vykartoval. Další pravděpodobnou absencí je dlouhodobě zraněný Chobulov.

Zápas odstartuje v 10:30 CET hvizdem hlavní rozhodčí Jegorov ze Saransku.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.50 - 4.00 - 7.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Těrek Groznyj - Mordovija Saransk  (sobota 13:00)
V dalším sobotním zápase se nám představí týmy Těreku a Mordovije. Domácí z Grozného letos hrají překvapivě nahoře, a přestože poslední dva zápasy prohráli, tak nehráli vůbec zle. Nutno podotknout, že šlo o soupeře nejvyšší kvality - CSKA a Anži. Nováčci ze Saransku se naopak krčí na posledním místě a nedá se očekávat, že by se měli posunout výše.

Letos může být celá Čečna opravdu pyšné na svého zástupce v nejvyšší fotbalové soutěži. Nejenže se Těrek reprezentuje pěkným fotbalem, dokáže s ním i získávat hromady bodů a bojovat o pohárové příčky. Forma ze začátku sezóny sice již značně ustoupila a Čečenci neokupují první příčky, pořád je se na co koukat. Pro trenéra Čerčesova bude zřejmě hlavním úkolem, aby jeho svěřenci soupeře nepodcenili. V Achmat Aréně si však hosté nepřicházejí na body vůbec snadno, domácí zde vyhráli čtyři ze šesti zápasů a opravdový propadák byl jen výkon proti Lokomotivu. V honbě za třemi body stále týmu z Grozného nepomůže Polák Maciej Rybus.

Mordovija platí krutou daň. Má nejhorší obranu v lize a ani v útoku to není kdovíjak růžové, dá se říci, že poslední příčka jim patří zcela oprávněně, protože soupeře v podstatě nedokáží ničím překvapit. Jediným jejich skalpem na hřišti soupeře byla výhra nad Volgou a hráči by určitě rádi tuto "kolekci" rozšířili. V útoku se budou opírat jistojistě o osvědčenou dvojici Pančenko-Muchacemin. Do brány se od první minuty vrací Jurčenko, který však již nastoupil proti Kazani, kdy střídal v průběhu zápasu Abakumova.

Start zápasu je naplánován na 13:00 CET a řídí jej pan Arslanbekov z Moskvy.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.44 - 4.10 - 7.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Kubaň Krasnodar - CSKA Moskva  (sobota 15:30)
Sobotu zakončí velice atraktivní utkání mezi Kubaní a CSKA. Vedoucí tým tabulky si určitě brousí zuby na páté vítězství v řadě, ale je potřeba poukázat na statistiku - Kubaň doma posbírala 16 z 18ti možných bodů a v loňské sezóně ji CSKA ani jednou neporazilo. V posledních zápasech mají i domácí velice dobrou formu, a tak se můžeme těšit na perfektní zápas.

Tým z Krasnodaru se letos prezentuje krásným fotbalem, který jim naordinoval trenér Jurij Krasnožan a co víc, toto pojetí nese ovoce a tudíž se jeho svěřenci nacházejí na pátém místě, které zajišťuje postup do pohárové Evropy. Kubaň v minulém zápase, zejména ve druhém poločase, smetla Amkar a demonstrovala svou sílu. Na vlně výborné formy se veze mladík Özbiliz, který by se dal považovat za mozek hry domácích. Čekání na gól v minulém zápase prolomil Baldé, který by měl prohánět obranu hostů i v sobotu. Naopak se trenér Krasnožan nemůže opřít o obránce Kozlova, který se v zápase s Amkarem zranil, a tak nebude v následujícím utkání k dispozici.

Svěřenci trenéra Sluckého v posledních kolech drtí jednoho soupeře za druhým a na jih nejedou s jiným cílem. Přestože se Armějci nemohou stále spolehnout na útočníky Doumbiu s Necidem, a tak vlastně jediným, kdo do útoku zbývá, je mladičký Musa, jejich ofenzivní síla je stále obrovská a hlavním tahounem je bezesporu skvěle hrající Keisuke Honda, ke kterému se v posledních zápasech přidali Švédové Elm s Wernbloomem. Ovšem právě absence Doumbii může být pro Armějce klíčová, přes Kubaň se budou hodně těžko probíjet a útočník, který zvládá rozhodující chvíle, by se hostům opravdu hodil.

Zápas uzavře sobotní kolo startem v 15:30 CET pod taktovkou pana Lapočkina z Petrohradu.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 3.20 - 3.40 - 2.20
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
FK Rostov - Amkar Perm  (pátek 16:00)
Předehrávku 15. kola ruské Premier Ligy v pátek obstarají celky Rostova a Permi. Rostov bude bojovat o opuštění sestupových příček, naopak hosté se budou snažit odčinit vysokou porážku z minulého kola.

Ačkoliv tomu moc výsledky nenapovídají, Rostov se trochu zvedá z mizérie, důkazem budiž postoupení přes Spartak v poháru a těsně uniklý cenný bod na Zenitu. Tým Miodraga Božoviće ovšem nemá moc proč jásat - jeho svěřenci se krčí až na 15. místě ligy. Pro odražení ode dna mu v tomto zápase nepomůže litevský levý křídelník Edgaras Česnauskis, který v minulém kole hodně zlobil Zenit a byl to nakonec on, kdo připravil gól pro Jana Holendu. Na něj se taky budou upírat zraky domácích příznivců. Český forvard má neotřesitelnou pozici v týmu a s gólmanem Pletikosou jsou opravdu jedinými držáky týmu od Donu.

Hosté letos nehrají vůbec špatně, bez nějakých velkých výkyvů pravidelně sbírají body a mohou se těšit ze zatím 10. místa v tabulce. Prohra rozdílem třídy v minulém kole s Kubaní je sice mohla trochu rozhodit, ovšem Permští jsou letos velice nadprůměrní hlavně na hřištích soupeřů. Deset bodů z venku je velice pěkný výsledek a určitě budou v těchto výkonech chtít pokračovat. Trenér Chuzin se ovšem bude muset zřejmě obejít bez křidelníka Breznaníka, dlouhodobě zraněného útočníka Jakubka a v minulém kole červeného Volkova.

Zápas je na programu v pátek v 16:00 a jeho řídit jej bude pan Bezborodov z Petrohradu.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.10 - 3.25 - 3.60
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.CSKA Moskva14110324:1233
2.Anži Machačkala14102228:1532
3.Zenit Petrohrad1493228:1230
4.Spartak Moskva1481528:2025
5.Kubaň Krasnodar1481523:1525
6.Těrek Groznyj1481518:2025
7.Rubin Kazaň1480622:1524
8.Lokomotiv Moskva1463521:1721
9.FK Krasnodar1454523:1919
10.Amkar Perm1453617:2018
11.Dinamo Moskva1450913:2315
12.Křídla Sovětů Samara1434715:2713
13.Volga Nižnij Novgorod1432915:2611
14.Alanija Vladikavkaz1424818:2510
15.FK Rostov1424811:2210
16.Mordovija Saransk14221015:318

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

lokomotiva by mela vyhrat aby se udrzela na dostrel spicce tabulky

Reagovat
Han střelil první

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele