Primera Division - souhrn 27. kola

20.03.2010, 20:03, aktualizováno 21.03.2010, 23:04
Komentáře a souhrny
Messi se opět předvedl, hattrickem pomohl Barceloně porazit Zaragozu. Valencia si výhrou s Almerií pojistila třetí místo. Osasuna doma podlehla Santanderu, naopak před vlastními fanoušky se dařilo jak Málaze, tak i Mallorce. Real má po výhře nad Gijonem opět tříbodový náskok v čele.

Real Zaragoza - FC Barcelona 2:4

21.03.2010 21:00

Góly: 85. Adrián Colunga, 89. Adrián Colunga - 5. Lionel Messi, 66. Lionel Messi, 78. Lionel Messi, 90. Zlatan Ibrahimović (pen.)

Lionel Messi znovu ukázal, že je hráčem světové extratřídy, když v utkání na půdě Realu Zaragozy svým hattrickem pomohl k vítězství hostující Barcelony 2:4.

Začátek utkání patřil jendoznačně favoritovi z Barcelony. Ten se do svého soupeře zakousl již od samého začátku. Hostům se nakonec úvodní nátlak podařilo proměnit v brzkou branku, když si na dobrý centr z páté minuty naskočil střelec Messi a přesnou hlavičkou poslal Barcu do vedení.

Poté však hosté povolili domácím zahrozit. Zaragoza se dostávala více do hry a zejména po stranách hrozila rychlými výpady. Zajímavě vypadal protiútok Humberta Suazy, toho si ovšem na paškál vzal hostující obránce Dani Alves. Alves svého soupeře hravě dostihl a precizní obrannou prací mu jeho další postup znemožnil.

Krátce na to o sobě znovu dala vědět Barcelona. V zajímavé pozici se objevil švédský útočník Ibrahimovič. Ten se svou technickou hrou dostal do dobré pozice odkud prudkou střelou vyzkoušel pozornost domácího brankáře. Ten byl naštěstí pro zaragozu na správném místě a se střeleckým pokusem si poradil.

To bylo z prvního poločasu prakticky vše a na řadu přišel poločas druhý. Diváci na stadioně si přáli vidět více branek a s totožným cílem šli do další půle i hráči obou celků.

Již samotný úvod druhého dějství naznačoval, jakým směrem se bude hra odvíjet. Barcelona Zaragozu doslova zatlačila do obrany a vidět byl hlavně argentinský kanonýr Messi. Přišla 66. minuta a s ní i kombinace Ibrahimoviče a Messiho, při čemž se druhý jmenovaný objevil osamocený před domácím brankářem. Hráč jeho formátu si v tomto okamžiku poradil jako vždycky a přesnou ranou poslal hosty do dvoubrankového vedení.

Na řadu přišla 76. minuta a s ní další radost malého Argentince. Tentokrát si vyšlápl sám na domácí obranu a díky své rychlosti se dostal do perfektní pozice, ve které znovu nezaváhal. Messi vstřelil další hattrick a Barcelona vedla již o tři branky.

Zaragoza ovšem nešla do kolen. Za stavu 0:3 se odhodlala s výsledkem něco udělat. V 85. minutě se k míči dostal Colunga. Díky své rychlosti se uvolnil po levé straně a prošel až před Valdése. Colunga se své šance nezalekl a přesnou střelou snížil na 1:3.

Domácí nakonec dokázali vykřesat naději na bod, když na tabuly svítila minuta 89., ve které se k míči dostal znovu aktivní Colunga a svou durhou brankou vyvoval na domácím svatostánku doslova chaotickou atmosféru.

Barcelona ovšem tuto atmosféru hodně rychle zchladila. V následující minutě se totiž do dobré šance dostal Messi. V okmažiku, kdy se tříbrankový střelec chystal zasadit smrtící úder však do akce vkročil Matteo Contini, který nejlepšího fotbalistu planety poslal nekompromisně k zemi. Rozhodčí neváhal a okamžitě nařídil pokutový kop, ke kterému se postavil Ibrahimovič a přesnou ranou stanovil konečný výsledek 2:4.

Více informací k zápasu

Valencia CF - UD Almería 2:0

21.03.2010 19:00

Góly: 63. Juan Mata, 70. David Silva

Fotbalistům Valencie se opět dýchá o něco lépe. Po trefách dvou španělských reprezentantů Silvy a Maty přehrála Almerii 2:0 a završila tak svůj veleúspěšný týden. Ve čtvrtek totiž v Evropské lize odstavila z cesty německé Brémy.

Tento zápas navíc ukončil nepříznivou sérii Valencie. Ta se pět utkání včetně zápasů v Evropské lize nedočkala výhry a až nyní nepříznivou řadu prolomila. Náskok na čtvrtou Mallorcu tedy nyní činí čtyři body a vyhlídky na účast v Lize mistrů stále nabírají reálnějších obrysů. Nedělní zápas ovšem svěřenci kouče Emeryho odehráli v naprosté pohodě. Góly sice padaly až ve druhé půli, rozhodnuto ale mohlo být už mnohem dříve.

Domácí fotbalisté si totiž vytvářeli doslova jednu větší šanci než druhou. Už ve druhé minutě připravil Silvu o gólovou radost vynikajícím zákrokem hostující gólman Alves. Z následného rohového kopu pak hlavičkoval Baraja a Alves měl opět plné ruce práce. Fantastickým zákrokem jednou rukou ovšem uchránil svůj tým od pohromy. Po kombinaci Hernandeze s Villou pak z nadějné pozice pálil opět Silva, Alves byl ale zase připraven.

Na konci první půle přišla jedna z vážnějších šancí Almerie. Piatti ale hlavičkoval po rohovém kopu nad. Matův gól z ofsajdu pak nebyl uznán. Velká euforie tak na stadionu Mestalla propukla až v 63. minutě. Silva ve vápně elegantně uvolnil Matu a ten nedal Alvesovi žádný nárok. Definitivní pojistku valencijského vítězství pak přidal krátce poté Silva. Ten dostal ve vápně trochu více prostoru, svou přihrávkou chtěl hledat Villu, nakonec ovšem vystřelil a vymetl pavučiny v Alvesově svatyni. Na konečné výsledku už nic neměnila ani obrovská šance Piattiho.

Více informací k zápasu

RCD Mallorca - Atlético Madrid 4:1

21.03.2010 17:00

Góly: 10. Víctor Casadesús, 28. Aritz Aduriz, 86. Luis Perea (vl.), 90. Felipe Mattioni - 26. Diego Forlán

Mallorca deklasovala Atlético Madrid a po zásluze se posunula na čtvrtou příčku tabulky. Manzanovi svěřenci předvedli výborný výkon, mužstvo z Madridu přehrávali zejména ve druhém poločase, kdy hráli hosté oslabeni o vyloučeného Raúla Garcíu. Mallorca předčila svého soupeře hlavně v osobních soubojích, rychlosti a kombinaci. Atléti nestačili, náročné čtvrteční představení v Lisabonu není omluvou.

Gólový účet otevřel již po deseti minutách Víctor si pohrál s Pereou, Assuncaem i vrátivším se Diegem Forlánem a prostřelil De Geu, který měl přes bránící hráče zhoršený výhled a střelu nedokázal odvrátit. Další dvě velké šance Víctora však pohotově zlikvidoval.

V šestadvacáté minutě přišlo trošku překvapivé vyrovnání. Jurado poslal prudce míč z rohu vápna na hranici malého čtverce, kde jej tečoval Diego Forlán a nedal Aouatemu šanci. Radost Rojiblancos však netrvala dlouho. Aritz Aduriz prodloužil míč na Castra, který mu následným nadýchaným centrem nabídl možnost překonat bezmocného De Geu, který následně nešetřil hrubými slovy a nadávkami směrem k Luísovi Pereovi, který Adurize nebránil, ale sledoval jako ve 3D kině.

Do konce poločasu spálil jednu dobrou příležitost Diego Forlán, ale k potěše fanoušků Mallorcy netrefil branku. Po obrátce přišla pro hosty velká rána, když se zbytečně během sedmi minut vykartoval Raúl García a poslal svůj tým do oslabení. Toho Mallorca využila, vytvořila na obranu Atlétů obrovský tlak a v závěru přidala další dvě branky.

V pětaosmdesáté minutě ošperkoval svůj impozantní výkon Luís Perea, který krásnou brankou rozvlnil síť za zády Davida De Gey. Dvě asistence, jedna branka - skvostná bilance zasluhující obdiv! V samotném závěru utkání odlepil domácí fanoušky a všechny přítomné od sedadel dvaadvacetiletý pravý bek Filipe Mattioni, který přenádherným volejem zpoza šestnáctky oslavil svou první branku v této sezóně.

Více informací k zápasu

CA Osasuna - Racing Santander 1:3

21.03.2010 17:00

Góly: 32. Miguel Flańo - 35. Gonzalo Colsa, 51. Christian Fernández, 89. Papakouli Diop

Souboj dvou celků ze severní části země vyzněl překvapivě lépe pro Racing. Ten se nezastrašil brzkým gólem domácích a třemi góly si zajistil důležitou výhru ve vyrovnaném boji o záchranu.

Od doby, kdy fotbalisty Santanderu vyřadilo z národního poháru Atletico Madrid, se svěřencům trenéra Portugala v pěti po sobě jdoucích zápasech nepodařilo ani jednou skórovat. Zatímco Osasuna mohla hrát v klidu, neboť jí od pozic znamenajících sestup dělilo sedm bodů, Santanderu velela povinnost vyhrát. Po Portugalově návratu do klubu se zdálo být vše na nejlepší cestě, poslední výsledky ovšem vrátily Racing do záchranářských peripetií.

První dobrou příležitost měl již ve třetí minutě Sergio Canales, jeho přímý kop ale výrazně minul Coltortiho svatyni. Osasuna do utkání nastoupila bez dvou svých klíčových útočníků a s výrazným útočným oslabením. Shojaei jí však po patnácti odehraných minutách mohl poslat do vedení, proti jeho tvrdé ráně ovšem včas zasáhl Coltorti. Domácí první půlhodině hry dominovali a zanedlouho sklidili gólové ovoce. Centr Torrese prodloužil do sítě přesně hlavičkující Fiano.

Poté ale kraloval Racing. Zpoza vápna se k nádherné střele napřáhl Colsa a nedal brankáři Richardovi absolutně žádnou šanci. Hosté byli při chuti rovněž na začátku druhé půle. Munitisův centr našel Christiana a ten hlavou překulil vedení na stranu svého týmu. Pamplona si poté vypracovala několik dobrých možností na vyrovnání, Coltorti byl ale proti Nekounamovi a Camunasovi neúspěšný. Rozhodnutí tak padlo na opačném konci hřiště. S blížícím se koncem zápasu domácí otevřeli obranu, do níž vletěl Diop a vsítil pojistkový třetí gól.

Více informací k zápasu

Málaga CF - Villarreal CF 2:0

21.03.2010 17:00

Góly: 64. Nabil Baha, 84. Nabil Baha

Střídající Nubil Baha se zvedl z lavičky a dvěma trefami zachránil Malaze cenné tři body v zápase proti Villarrealu. Díky vítězství se tak na čas odkládají sestupové starosti.

V 53. minutě došlo k osudovému střídání. Baha nahradil Selima a na trávník use začaly dít věci. Díky jeho gólovému příspěvku se tak Malaga vzdálila pásmu sestupu na sedm bodů. Villarreal naopak truchlí, tato porážka ještě více zkomplikovala jeho cestu do pohárové Evropy. Oba týmy nutně potřebovaly vyhrát a podle toho se také zápas v úvodních minutách odvíjel.

Na vážnější gólovou příležitosti byste čekali marně. Snad jen vlaštovka v podobě pokusu Fernandeze mohla hostujícího brankáře Lopeze trochu vyrušit z klidu. O přestávce docházelo k řadě střídání. Domácí oživili svůj kádr jedním novým fotbalistou, Villarreal hned dvojicí. Změny však více prospěly hostitelům. Baha přišel na trávník až v 53. minutě, po deseti minutách pobytu na něm ale rozvlnil síť.

Dudův roh dopadl přímo na hlavu Bahy, na jehož hlavičku k bližší tyči neměl Polez vůbec žádný nárok. Hosté se do zápasu dostávali jen obtížně. Jejich největší šanci spálil čtvrt hodiny před koncem Brazilec Nilmar. Munua byl ovšem proti jeho ráně ve správný čas na správném místě. Následně vymyslel další čerstvý hráč Polez geniální přihrávku na Bahu a ten s klidem elitního střelce stanovil stav utkání na konečných 2:0.

Více informací k zápasu

Espanyol Barcelona - Sevilla FC 2:0

20.03.2010 22:00

Góly: 8. Daniel Osvaldo, 60. Daniel Osvaldo

Tento týden se do paměti sevillských fanoušků či členů klubu nevryje zlatým písmem. Po vyřazení z Ligy mistrů, které Andalusanům připravilo CSKA Moskva, si totiž jejich skalp odnesl rovněž tápající Espanyol.

Sevilla měla po porážce Deportiva La Coruňa ideální možnost k tomu, aby zvýšila svůj náskok na čtvrtém místě zajišťujícím účast v předkole milionářské Ligy mistrů. Zároveň se také mohla dotáhnout na třetí Valencii, všechny spekulace ale vzaly rychle za své. Espanyol potvrdil, že v letošní sezoně ho drží nad vodou pouze výborné výkony a výsledky z domácích střetnutí. Hrdinou zápasu byl naprosto bezesporu domácí útočník Pablo Osvaldo, autor dvou branek.

Už v osmé minutě mu totiž jako na zlatém podnose připravil první gól Marques. Jeho první centr sice hostující zadáci zablokovali, na podruhé se však balon dostal až na kopačky Osvalda a ten zblízka otevřel gólový účet zápasu. Barcelonští byli při chuti, činil se zejména Callejón. Jeho další dva pokusy ale cíl v podobě branky minuly. Vzápětí ovšem domácí museli za své vedení vděčit rovněž svému brankáři Alvarezovi. Ten se zdál být po hlavičce Escudého již překonán, proti míči letícímu nad ním směrem do brány ovšem reflexivně vytasil svou ruku a vyrazil ho na rohový kop.

Sevilla navíc už během úvodních pětačtyřiceti minut přišla o obě svá křídla. Diego Capel a Jesus Navas byli nahrazeni dvojicí Perotti - Acosta, ti se ale o mnoho vzruchu před Alvarezem nepostarali. Osvaldo nadále motal hostujícím obráncům hlavy a dvě minuty po přestávce musel po jeho individuální akci na poslední chvíli zasahovat brankář Palop. Španělský brankář přesto druhému míči ve své síti nezabránil. Opět se opakovala osvědčená souhra mezi Marquesem a Osvaldem a druhý jmenovaný tváří v tvář Palopovi definitivně rozhodl. Stejný hráč mohl čtvrthodinu před koncem dovršit hattrick, proti jeho průniku z křídla však Palop zasáhl na jedničku.

Více informací k zápasu

Real Madrid - Sporting Gijón 3:1

20.03.2010 20:00

Góly: 55. Rafael van der Vaart, 57. Xabi Alonso, 68. Gonzalo Higuaín - 53. David Barral

Fotbalisté Realu Madrid si připsali 14.domácí výhru v řadě a nejméně do neděle mají na druhou Barcelonu náskok tří bodů. Hostující Sporting se však nedal lacino, otevřel skóre a teprve to donutilo Bílý balet zareagovat a otočit třemi góly zápas.

Trenér Gijónu Preciado dokázal v prvním poločase udržet účinnou taktikou hvězdy Realu na uzdě, jeho tým ovšem po úvodním gólu vzápětí inkasoval ze dvou standardních situací. Nahrávky k brankám Van der Vaarta a Xabiho zařídil Cristiano Ronaldo, gólový účet završil svou 20. ligovou trefou Higuaín.

Domácí nastoupili s jedinou změnou, když v obraně nastoupil místo Albiola Garay. I hosté učinili v základu jednu změnu, na pravém beku Lora nahradil Sastreho. Podle očekávání začal Real tlakem, přičemž první možnost měl po centru Marcela v 8. minutě Higuaín, ale jeho hlavička šla nad.

Sporting dobře vykrýval výpady domácích a De la Cuevas dokonce zahrozil střelou, kterou nadvakrát chytil Casillas. Pokud se Bílý balet dostal do náznaku šance, buď ji překazila obrana hostí nebo výborný gólman Juan Pablo. Granero střílel ve 22. minutě vysoko nad. Domácí se následně dožadovali penalty po ruce Gregoryho a poté střelu Ronalda zblokovala obrana Gijónu.

Ve 32. minutě pálil do náruče Pabla opět Ronaldo a následně po dlouhé přihrávce Xabiho se na branku hostí řítil Higuaín, ale jeho křižná střela minula branku. I ke konci poločasu měli domácí šance, ale Cristiano Ronaldo přestřelil a chvíli nato lapil ránu Higuaína brankář Pablo, a tak skončil i první poločas.

Hned po přestávce měl obrovskou příležitost Van der Vaart po centru Higuaína, ale jeho hlavička se otřela o břevno. Real se do hostů pustil aktivněji, což dokumentovaly střely nad z kopaček Ronalda a Granera. Avšak další vývoj zápasu zmrazil domácí publikům.

V 53. minutě vysunul Camacho krásně Barrala, ten se prodral do šestnáctky a z úhlu k bližší tyči pod břevno prostřelil Casillase a otevřel gólovou pětiminutovku. Domácí však bleskurychle odpověděli, z přímého kopu vypálil Ronaldo, Pablo vyrazil před sebe a Van der Vaart doklepl míč do sítě. Hosté reklamovali Holanďanovu ruku, ale gól platil.

To však nebylo všechno, Vzápětí se dostal ke střele Marcelo, ale Juan Pablo skvěle konečky prstů vyrazil na roh. Z něj však udeřilo podruhé, na centr Granera se do neuvěřitelné výšky vyšrouboval Cristiano Ronaldo, ač inkasoval ránu od Gregoryho, tak hlavičkoval a míč další hlavičkou dorazil do sítě Xabi Alonso. Domácí tak během pěti minut obrátili vývoj utkání ve svůj prospěch.

V 64. minutě chytil dalekonosný pokus Ronalda opět Juan Pablo. Na druhé straně vyslal Rivera do šance De las Cuevase, ten prošel až před Casillase, který ovšem jeho ránu vyrazil. Po další šanci hostů, kteří reklamovali zatažení za dres Castra, se jako tank prodral do vápna Gijónu Higuaín a prostřelil Pabla potřetí.

V 77. minutě nabídl šanci hostům ke skórování chybou Ramos, který špatně pustil míč na Casillase, ale ani Castro ani střídající Bilič nedokázali zavěsit, míč do bezpečí nakonec odpálil Garay. Ani kapitán Raúl nedokázal hlavičkou překonat Pabla, a když se neujal ani pokus Ronalda, Real se nejméně do neděle dostal do tříbodového vedení v tabulce. Svěřenci Manola Preciada podali statečný výkon a patří jim prozatím 12. místo.

Více informací k zápasu

Athletic Bilbao - Getafe CF 2:2

20.03.2010 18:00

Góly: 14. Pablo Orbaiz, 77. Fernando Llorente (pen.) - 32. Manu Del Moral, 86. Pedro León

Hodně živý průběh měl zápas mezi Athleticem a Getafe. Čtyři góly, dvě červené karty a spravedlivá remíza 2:2. Spokojenost ale určitě panuje spíše na straně Getafe. Pro Bilbao je remíza ztrátou v boji o evropské poháry.

Divoký zápas poznamenalo brzké vyloučení Orbaize. Díky němu hrálo Getafe dlouhou přesilovou hru, o kterou se ovšem připravilo v 77. minutě, kdy předčasně do sprch putoval Goméz. Athletic, jenž stále pomýšlí na účast v Lize mistrů, nutně potřeboval vyhrát. Dlouho byl k potřebnému tříbodovému zisku blízko, zbytečná nepozornost v obraně ho ale v závěru stála cenné dva body.

Hosté začali lépe. Už v úvodních minutách hry donutil Iraizoze k reflexivnímu zákroku Manu. Přesto se skóre poprvé měnilo na druhé straně. Přesný Llorenteho centr posunul za záda brankáře Orbaiz. Hostitelé byli při chuti, Martinez však svou dalekonosnou ránu poslal mimo tři tyče. O vyrovnání se na opačném konci hřiště pokoušel Parejo, dopadl ale podobně jako jeho kolega Miku. To, co se jim dvěma nepovedlo, dokončil ve 32. minutě aktivní Manu. V souboji tváří v tvář Iraizozovi si zakončení nekomplikoval a s přehledem srovnal.

Paradoxně právě tato nepříjemnost domácí tým ještě více povzbudila. Do zakončení se krátce po inkasované brance hnali Gabilondo a Llorente, ovšem bezúspěšně. Na závěr poločasu přichystal sudí Burrull karetní mariáš. Nejprve dva hosty potrestal žlutými kartami, načež bez varování poslal ze hřiště domácího Orbaize. Athletic však dominoval i v deseti, Parejova hlavička skončila na Codinových rukavicích. Největší šance Getafe ve druhé půli spálili Miku a následně také hlavičkující Boateng. Jenže poté dostal dvě žluté karty v rychlém sledu Goméz a jeho druhý faul na Martinéze byl navíc posouzen jako penaltový. Desítku proměnil Llorente a zdálo se, že Bilbao dokráčí k cenné výhře. Nicméně čtyři minuty před koncem vyslal před Iraizoze ostrý centr Miku a Leon byl ve správný čas na správném místě. Remíza 2:2 vydržela až do konce této strhující podívané.

Více informací k zápasu

Deportivo La Coruña - Real Valladolid 0:2

20.03.2010 18:00

Góly: 40. Nauzet Alemán, 90. Haris Medunjanin

Ambice Deportiva La Coruni na účast v předkole Ligy mistrů dostaly povážlivou trhlinu. Riazor totiž vyplenili kočovníci z Valladolidu. Ten před zápasem okupoval až předposlední příčku a tímto triumfem výrazně oživil své naděje na záchranu.

Pravděpodobně nastalo podcenění. Domácí fotbalisté si při pohledu na tabulku museli mnout ruce, jakého soupeře jim to přívětivý los přihrál. Valladolid však soupeře předčil v bojovnosti a důrazu a zaslouženě si odváží tříbodový zisk. Porážka tak Deportivo nejspíše vyřadí z elitní šestky, na osmnácté místo naopak poskočil soupeř z Valladolidu. Naděje na první start v milionářské soutěži od roku 2005 tak dostala pořádně za vyučenou.

Hosté začali lépe a už ve druhé minutě sebral pomalému Lopovi míč Borja Fernandéz, svou střelu z hranice vápna ale nasměroval nad. Na protější straně otestoval gólmana Villara jedovatou ranou Juan Rodriguez. Přesto působili hosté určitě aktivnějším dojmem a ke konci první půle se dočkali zaslouženého vyrovnání. Lopezův pokus Aranzubia neudržel a téměř do prázdné branky doklepával Nauzet.

Druhý poločas měl přece jen výraznější náboj. Přibylo šancí a vzruchu před oběma brankami. Tentokrát to ovšem byl zcela jiný Valladolid než ten před týdnem, který nestačil na Real poměrem 1:4. Domácí sice kroužili kolem Villarovy brány, k pořádnému zakončení se ovšem nemohli dostat. V samotném závěru navíc otevřeli zadní vrátka a toho málem využil Costa. Ten ale mířil těsně mimo. O minutu později už ale razítko pod výhru Valladolidu přidal Medunjanin. Svou ranou do horního růžku branky nedal Aranzubiovi nárok.

Více informací k zápasu

Xerez CD - CD Tenerife 2:1

20.03.2010 18:00

Góly: 7. Mario Bermejo, 15. Aythami - 49. Nino

Fotbalisté Xerezu si těsným vítězstvím 2:1 nad celkem Tenerife udrželi alespoň zlomek naděje na záchranu. Ostrovanům navíc výrazně zkomplikovali situaci, neboť na půdě La Coruni uspěl i další konkurent, tým Valladolidu.

Takový začátek utkání v Xerezu nepamatují. Během prvních patnácti minut dvě rychlé branky a výrazný krok směrem k vítězství. Domácí si tak došli pro čtvrtou ligovou výhru a v posledních týdnech si přece jen výrazněji začínají napravovat reputaci. Pod novým trenérem Gorositem to byla už třetí výhra, ta však zatím výrazný vliv na boj o záchranu nemá. Tenerife je naopak dole. Po minulé famózní výhře 4:1 nad Espanyolem nyní nestačilo na poslední celek tabulky. To je zajisté velký zásah do záchranářských plánů.

Hosté v čele s brankářem Aragonesesem totálně zaspali úvod zápasu. Byl to právě gólman Tenerife, který v šesté minutě vyrobil fatální minelu, když hlavičku Bermeja chytil až za brankovou čárou. Z opakovaného záběru však pravdivost výroku čárového rozhodčího nešla zcela jednoznačně určit, hostitelé se každopádně mohli radovat z vedení. Osm minut nato byl náskok domácích už dvoubrankový. Vildovu hlavičku vyrazil Aragoneses jen před sebe a pohotový Aythami doklepl míč do sítě.

Až poté se začal útočné akce rojit i na druhé straně. Nejprve si na výborného brankáře Chemu dvakrát v rychlém sledu nepřišel Almaro, poté domácí gólman bravurně zneškodnil rovněž Ninovu penaltu. Ze vstřelené branky se tedy ostrované radovali až po přestávce. A střelcem gólu nebyl nikdo jiný než Nino. Ten uklidil do brány precizní centr Almara a odpracoval tedy svou chybu. Hosté tlačili, ovšem do jejich otevřené obrany stále častěji pronikali útočníci Xerezu. Bermejo nicméně nemířil přesně, nezadařilo se ani Vicqeirovi. Na konečném vítězství 2:1 to ale nic neměnilo.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Real Madrid27222374:2268
2.FC Barcelona27215168:1868
3.Valencia CF27148544:2950
4.RCD Mallorca27144945:3246
5.Sevilla FC27135939:3144
6.Athletic Bilbao27126936:3242
7.Deportivo La Coruña27126930:3042
8.Getafe CF271141236:3437
9.Villarreal CF271061138:3936
10.Atlético Madrid27971140:4234
11.UD Almería27891030:3733
12.Sporting Gijón27881129:3532
13.CA Osasuna27871225:3031
14.Espanyol Barcelona27871221:3631
15.Málaga CF27791133:3430
16.Racing Santander27791127:3830
17.Real Zaragoza27681332:5226
18.Real Valladolid274111230:4823
19.CD Tenerife27651626:5523
20.Xerez CD27461720:4918

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (392)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele