Primera División - preview 27. kola

20.03.2010, 09:49, aktualizováno 21.03.2010, 08:59
Previews
Real Madrid nezaváhal proti Gijonu a na tahu je nyní Barcelona, který cestuje do Zaragozy. Mallorka přivítá Atletiko a může se posunout na čtvrtou příčku před Sevillu, které navíc může odskočit třetí Valencia. Malaga hostí Villarreal, Osasuna se střetne se Santanderem...
RCD Mallorca - Atlético Madrid  (neděle 17:00)
Real Mallorca je na domácím trávníku skutečně famózní. Vyhrává, baví, je takřka nepřekonatelný, ale na tribunách to není znát. Podpora je jen o málo vyšší než v dobách, kdy se Mallorca obávala o setrvání mezi prvoligovou smetánkou. Přiláká fanoušky do ochozů ONO Estadi Atlético Madrid?

Atlético Madrid letos umí své fanoušky pořádně potěšit a zároveň jim dát pěkně studenou spršku. Jednou Atléti přesvědčivě vyhrají, poté ztratí se slabším soupeřem, tu zazáří, tu zhasnou. V posledních týdnech se však wolframové vlákno žárovičky značky Rojiblancos rozehřívá a svítí jako za starých, loňských časů. V Evropské lize se Atlético Madrid dostalo až do čtvrtfinále, ve kterém se utká v bratrovražedném, španělském souboji s Netopýry z Valencie, v samotné domácí soutěži pak pomalu a jistě stoupají tabulkou vzhůru. Kam až vystoupí? Jakousi předpověď by nám mohl poskytnout právě zápas s Mallorcou.

O baleárské pohádce, spanilé jízdy outsidera za evropskými poháry, toho bylo naškrábáno již mnoho. Svěřenci Gregoria Manzana se prezentují svěží, pohlednou a útočnou kopanou podpořenou tu a tam i neprostupnou defenzívou. Defenzíva však není největší zbraní Manzanových oveček. Útok, dobrá ofenzíva táhne Mallorcu do pohárů! Však má Mallorca podle statistik doma třetí a celkově čtvrtou nejlepší ofenzívu soutěže! Občas děravá obrana Rojiblancos to nebude mít jednoduché...

Nyní přejděme k absencím. Mezi citelné ztráty hostujícího mužstva patří neúčast Sergia Agüera a Simaa, kteří by měli být nahrazeni Baldem, respektive Juradem. Na druhé straně bude chybět vykartovaný velmi důležitý stoper Nunez, který by měl být nahrazen Mattionim, a útočník Alhassane Keita. Můžeme se jen domnívat, jestli budou Atléti ztrátou dvou důležitých mužů ofenzívy poznamenáni natolik, že v Mallorce nedokážou vstřelit branku. Ať tak či onak, chtějí-li pomýšlet na evropské poháry, je to pro ně přímo povinnost na ONO Estadi vyhrát. Mallorca by se naopak mohla zbavit jednoho ze vzdálenějších konkurentů v boji o Evropskou ligu.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.05 - 3.50 - 3.30
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
CA Osasuna - Racing Santander  (neděle 17:00)
Obránce domácích Cesar Azpilicueta nabádá své spoluhráče k mnohem většímu důrazu v útoku. Jedině tak se prý dá odvrátit hrozba případného pádu do sestupových pozic. Z tohoto hlediska je na tom však hůře celek Santanderu.

Osasuna mívá problémy se záchranou často. Loni se díky zázračným výkonům v posledních třech zápasech zachránila o jediný bod, letos jsou její vyhlídky mnohem optimističtější. Přesto ale celek z Pamplony prožívá další krušné období. Z posledních osmi zápasů získal jen dva body a namísto bojů o poháry nyní válčí o přežití. Náskok na sestupem ohrožené Tenerife ovšem činí pouze osm bodů.

Azpilicueta k nedělní bitvě říká: "Je to pro nás nesmírně důležitý souboj. Po čtyřech výhrách v řadě na nás dolehla krize. Je to takřka přímý boj o záchranu a naším jednoznačným cílem je zvítězit. Navíc hrajeme doma a nechceme zklamat své diváky," ví. Vzápětí ale nebezpečnou situaci poněkud zlehčuje. "Pokud porovnáme loňský rok a ten letošní, pak nevidím důvod, proč bychom měli bít na poplach. Nehrajeme sice špatně, v útoku ale určitě musíme být mnohem více agresivnější. Šance si sice vytvořit dokážeme, s jejich proměněním to je ovšem horší," tvrdí.

Domácím ale bude chybět klíčové útočné duo - Aranda a Pandini. To znamená, že trenéru Camachovi zbyli pouze dva forvardi. Mezi nimi je také mladíček Jorge Galan. Dobrou zprávou pro celek z Pamplony je ještě horší forma soupeře. Z možných jednadvaceti bodů Racing získal jen čtyři. Čtyři body tak dělí Santander od sestupové propasti. Podobně jako Azpilicueta vidí utkání i hostující trenér Portugal. "Věřím, že budeme pokračovat v našich dobrých výsledcích a výkonech a odvezeme si odtud tříbodový zisk. Ligová střetnutí mají obvykle velký náboj, toto utkání ho však bude mít dvojnásobný," věří.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.05 - 3.25 - 3.50
více informací
Málaga CF - Villarreal CF  (neděle 17:00)
Málaga se po skvostné sérii minulých měsíců dostala do velkého herního srabu, načež prohrála v posledních třech utkáních a značně si zkomplikovala cestu za záchranou. Hosté z Villarrealu naopak od debaklu na San Bernabeú z před tří týdnů neprohráli, neinkasovali a těší se dobré formě. Potvrdí fazónu i na horké půdě stadionu La Rosaleda.

Svěřenci Juana Ramose Muñíze prohráli od konce listopadu do půlky února jen jediné utkání, a to na San Bernabeú proti Realu Madrid. Jenže od zápasu s Barcelonou jako když utne. Prohra s Blaugranas byla vcelku očekávaná, ale proti Deportivu Xerez či Almeríi se očekával alespoň malý bodový přísun. Kdepak, Xerez na La Rosaledě zvítězil v úchvatném utkání 2:4, taktéž o záchranu bojující Almería doma zvítězila těsně a pro ní tradičně 1:0. Muñízovi svěřenci mají co napravovat.

Totéž platí i o soupeři, Villarrealu. Celek z castellónského kraje sice náleží do středu tabulky a nemusí mít strach o udržení se v nejvyšší soutěži, ale devátá pozice se ztrátou šesti bodů na vytoužené pohárové příčky je pro tento klub zatraceně málo. Na druhou stranu - po zbabraném začátku sezóny mohou být ve Villarrealu za podobnou pozici vděční.

Zatímco Málaga upřednostňuje rychlou, kombinační kopanou, Villarreal je znám svými účinnými průniky a velmi dobrou defenzívou v čele s vynikajícím Diegem Lopézem, který nebude ani tentokrát chybět mezi třemi tyčemi Villarrealu. Na hřiště se ještě nepodívá Santi Cazorla, start důležitého článku defenzívy Gonzala Rodrígueze je pak nejistý. Do základní sestavy se vrací po týdenní odmlce i David Fuster, který zažívá výbornou sezónu a patří mezi největší opory týmu. Dres Málagy protentokrát neobléknou Santamaria a pravděpodobně i Mtiliga, Benachour a Rosario. Snad až na Mtiligu nejde o žádnou větší ztrátu. I na straně Málagy se po jednozápasové stopce vrací na hřiště jedna z opor týmu, a to Dudu.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.70 - 3.25 - 2.50
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Valencia CF - UD Almería  (neděle 19:00)
Úkol Valencie je nyní naprosto jasný. Po euforii v Evropské lize, kdy po strhující odvetě odstavila z cesty německé Brémy, se rychle přeorientovat na domácí soutěž.

Hrdinou čtvrteční pohárové odvety byl bezesporu David Villa. Autor hattricku už je opět připraven do hry. Svému týmu tak určitě bude jako již tradičně hodně platný. Na Valencii ovšem nečeká příznivý los. V následující rundě totiž změří síly s krajany z Atletica Madrid, poté na ni čeká lepší z dvojice Liverpool/Benfica. "Jsme zklamaní, nechtěli jsme Atletico. To vlastně navíc znamená, že pouze jediný španělský tým bude hájit barvy naší země v semifinále, a to je věc, která našemu fotbalu neprospěje," prohlásil krátce po losu David Villa.

Tým trenéra Emeryho si navíc poměrně zdatně vede i ve španělské La Lize. Drží cennou třetí příčku zajišťující účast v Lize mistrů. Náskok na pronásledovatele ovšem není nikterak výrazný. Čtvrtá Sevilla ztrácí tři body, Mallorca a Deportivo o další jeden, respektive dva body více. Obránce Dealbert soudí, že přílišná zranění postihla jeho tým v ten nejnevhodnější moment. "Je to velká škoda. Zranění bohužel přichází v klíčové fázi sezony. Nejsou navíc alternativy, jak jednotlivé hráče zastoupit. Musíme se s tím porvat," řekl.

Almeria pod trenérem Lillem nadále vzkvétá. Okupuje poklidnou 11. pozici s desetibodovým náskokem na týmy ohrožené sestupem. Od doby, kdy se Lillo ujal kormidla mužstva, se z Almerie stal naprosto konkurenceschopný celek. Ostatně bilance z posledních jedenácti zápasů hovoří za vše. Pět výher, pět remíz a jen jedna porážka. V minulém kole si Lillův celek poradil na svém hřišti s Malagou těsně 1:0. Na stadionu Mestalla se ale vinou zranění možná nepředstaví duo Crusat - Guilherme. Do sestavy se naopak opět vrací obránce Michel.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.55 - 4.00 - 5.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Real Zaragoza - FC Barcelona  (neděle 21:00)
Obhájce prvenství z Barcelony čeká třísetkilometrová zajížďka do centra aragonské provincie Zaragozy, ale až devadesát minut určitě pohledného a bojovného utkání ukáže, zda byla tato jízda úspěšná či neúspěšná. Barca nesmí ztratit krok, Zaragoza by jakýkoliv bodík uvítala s otevřenou náručí.

Asi netřeba donekonečna opakovat, o co katalánskému jde. Jde mu předně o prvenství v La Lize, o které se bude muset po jedné vcelku oddechové sezóně porvat s Realem Madrid, jenž se v současnosti vyhřívá na první příčce tabulky La Ligy a je rozhodně konkurenceschopnější, než loni.

Blaugranas přijíždí do Zaragozy posilněni vědomím, že se jim začalo opět herně dařit, že si s přehledem zajistili postup do čtvrtfinále Ligy mistrů a že mají ve svých řadách vzrůstem malého, osobností velkého fotbalového génia Lionela Messiho, tedy zbraň hromadného ničení.

"Je ve formě. Vše, na co sáhne, skončí gólem, přihrávkou nebo nějakým nebezpečím pro soupeře. Užívá si to. To, co dokáže, není normální. Pro dobro týmu věřím, že v tom bude pokračovat," žasne nad výkony svého spoluhráče Thierry Henry. Trenér Stuttgartu, osmifinálového soupeře Barcelony, Christian Gross jej dokonce přirovnal k Diegu Maradonovi. Jen jestli už Maradonových kvalit a umu dávno nedosáhl ...

Mezi hráče, kteří budou mít co dočinění s hlídáním argentinského kouzelníka, patří i český reprezentant Jiří Jarošík. On, respektive tým, v němž působí, patří mezi vážné kandidáty na sestup. Trable má Zaragoza již nyní, neboť má jen tříbodový náskok na první sestupovou příčku. Tři pouhopouhé bodíky, to není zrovna uspokojivý náskok! Slovy proroka - o sestup se bude bojovat až do posledního kola!

José Aurelio Gay již může počítat s Gabim, ale mimo hru jsou Uche a Obradovič. V žádném případě nejde o žádné vážné ztráty, tito hráči nepatří mezi základní pilíře základní sestavy. Josep Guardiola nemůže počítat se službami právem kritizovaného Zlatana Ibrahimoviče a s Éricem Abidalem, který se teprve vrací do tréninkového cyklu po zdravotních potížích. Švédskou mašinu vystřídá na hrotu poněkud gólovější Pedro, Éric Abidal bude nahrazen Maxwellem. Jaké jsou naše reference? Zaragoza bude ráda za bod...
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 10.00 - 5.50 - 1.25
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Athletic Bilbao - Getafe CF  (sobota 18:00)
Baskičtí Lvi se utkají ve své překrásné fotbalové kleci nazývané San Mamés s fotbalisty Getafe a že nepůjde o mírumilovnou a přátelskou besedu, prozrazuje již postavení obou týmů v tabulce. Hraje se o hodně, nejvíce o peníze. Zatímco hostitelé utkání by rádi rozcupovali svého soupeře a tím se možná nadobro zbavili jednoho ze svých úhlavních nepřátel v boji o evropské poháry, Getafe touží po importu znamenajícím přiblížení se pohárů. Je v silách Muñízových mužů na San Mamés zvítězit?

Položil jsem řečnickou otázku, na kterou existuje pouze a jen kladná odpověď. Getafe nepatří mezi žádná ořezávátka a v této sezóně hraje nad veškerá očekávání dobrou a celkem i pohlednou kopanou, a to i díky velkým oporám Manu del Moralovi, Danimu Parejovi, Francisco Casquerovi Pedro Leónovi či Robertu Soldadovi. Zatímco první dva jmenovaní borci na trávník v Bilbau vyběhnou, suverénně nejlepšího střelce týmu Roberta Soldada bychom na pažitu hledali marně.

Střelec dvanácti ligových branek má obrovské problémy s levým kolenem, v následujícím týdnu se podrobí operaci a bude svému mužstvu chybět po dobu půldruhého měsíce. Nejen pro utkání s Athleticem Club jde o obrovskou ztrátu. Místo tradiční opory by mohl nastoupit mladičký Miku. Pro úplnost - mezi absence patří i zraněný Mario Álvarez.

Joaquín Caparrós, který nedávno prodloužil smlouvu o další jeden rok, by mohl počítat i s pochroumaným Andoni Iraolou i hrdinou několika posledních týdnů Igorem Gabilondem, který měl žaludeční potíže. Nezahraje si Oscar de Marcos, kterému ve startu brání zlomenina prstu. Toť vše k absencím na straně domácího mužstva.

V minulém kole Athletic sahal po třech bodech na půdě Sportingu Gijón. Nedosáhl, odvezl si pouhopouhý bod za bezbrankovou remízu, ač měl více ze hry. V zápase s asturijským klubem se potvrdila jedna věc, a to ta, že Caparrósovi svěřenci neumí, neumí a ještě jednou neumí kopat penalty. Letos ztroskotali již popáté, což je vskutku neuvěřitelná série. O kolik už takhle přišel baskický celek bodů? Kde mohl nyní být? I proto se na čtvrté příčce vyhřívá Sevilla a ne Athletic. Podaří se Athleticu tentokrát zvítězit? Nebo si odveze body mužstvo z Getafe?
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.95 - 3.30 - 3.80
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Deportivo La Coruña - Real Valladolid  (sobota 18:00)
Valladolid se propadl do výsledkové mizérie. V tabulce okupuje předposlední příčku a stává se z něj žhavý adept sestupu. Přesto kouč Onesimo Sanchez doufá v lepší zítřky. Bodový zisk už totiž jeho tým potřebuje jako sůl.

Hosté se z výhry radovali naposledy v roce 2009, to porazili na svém stadionu Gijon 2:1. Od té doby získali pouhé čtyři body z jedenácti duelů a začali se propadat do pásma sestupu. Onesimo i přes porážky v posledních třech zápasech (Mallorca 1:2, Bilbao 0:2, Real 1:4) věří, že bude lépe. "Situace je pro nás v tomto momentě krajně nepříznivá. Naším úkolem teď není řešit, proč jsme se do ní dostali, ale jak z ní ven," tvrdí Onesimo, který v průběhu sezony vystřídal v trenérském křesle Mendilibara.

"Přesto se nemohu ubránit dojmu, že v naší hře vidím pokrok. Například proti Madridu jsme měli držení míče ve své moci a inkasovali pouze ze standardních situací. Teď nás čeká La Crouna a v nic jiného než výhru nemůžeme myslet. Čekají nás tři zápasy během sedmi dnů a to je šance na zisk devíti bodů," tvrdí odhodlaně lodivod hostů. Poté se totiž jeho výběr utká s Espanyolem a posledním Xerezem. Na počátku sezony se dokonce objevily různé spekulace o postupu Valladolidu do pohárové Evropy. "Jsme celek s druhým nejnižším rozpočtem, to je doslova utopie," vyvrací Sanchez.

Chybět mu bude hned celá řada hráčů. Namátkou můžeme jmenovat Manucha, Prieta či Fernandeze. Svůj debut by si naopak měl odbýt Henrique Sereno. Nová posila týmu se totiž zotavila po zranění. Zatímco Valladolid úporně bojuje o záchranu, Deportivo ťuká na vrátka vedoucí směrem do pohárové Evropy. Šesté místo a zisk 42 bodů dokonce dává reálnou naději na atak milionářské Ligy mistrů. Ztráta na kýžené čtvrté místo, na němž zatím trůní Sevilla činí přesně dva body. Domácí už budou moci počítat s přítomností Misty, obejít se ale budou muset bez Gonzáleze, Rikiho, Luise Felipeho či Angula.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.57 - 3.80 - 5.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Xerez CD - CD Tenerife  (sobota 18:00)
Deportivo Xerez si letos odbylo premiéru mezi španělskou fotbalovou smetánkou, ale nyní se s ní pomalu loučí. Často si říkáme, že naděje umírá poslední, ale buďme realisté, zde již takřka zemřela. Dvanáct kol do konce, jedenáctibodové manko, velmi mizivá šance - uznejte sami.

Zato u hostů z Tenerife plamínek naděje neustále plápolá, ba hoří jak ropná pole v Kuvajtu při válce v Perském zálivu. U Ostrovanů je naděje na udržení skutečně veliká, neboť ztrácí jen tří body na sedmnáctý Real Zaragoza. K udržení stačí jen jediné, potvrzovat formu jak na domácím, tak na hostujícím trávníku. Jinak řečeno - potvrdit formu z utkání s Espanyolem i na stadionu Chapín. Obzvláště pak střeleckou formu a potenci! Čtyři branky v síti Carlose Kameniho čekal jen málokdo, však podobné příděly známe spíše z opačného gardu. Co máme očekávat nyní? Co můžeme čekat od nejhorší defenzívy a nejhorší ofenzívy soutěže?

Rozhodně boj - urputnou bitvu na ne zrovna kvalitním trávníku! Když už nic, tak alespoň souboje na ostří nože, souboje takové, které k soubojům o udržení patří. Do těchto soubojů se s největší pravděpodobností nezapojí opory týmu Francis a Momo. Na straně druhé bychom na hřišti marně hledali Marca Bertrana, který se zotavuje z vážného zranění, které utrpěl na podzim. Do sestavy se vrací Mikel Alonso, který se společně se spoluhráči pokusí dobýt Chapín a přiblížit se záchraně, která je na dosah.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.40 - 3.25 - 2.80
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Real Madrid - Sporting Gijón  (sobota 20:00)
Real Madrid se již otřepal z vyřazení z Ligy mistrů v minulém kole ve Valladolidu a dokázat to může poprvé i před vlastním publikemi v 27. kole La Ligy. Soupeřem mu bude asturský Sporting Gijón, tým, který již dvě kola nevyhrál ani neskóroval. Bílý balet bude usilovat o prodloužení šňůry 13 ligových vítězství na domácí půdě.

Manuel Pellegrini nemůže stále počítat s Brazilcem Kaká, dlouhodobě zraněným Pepem a s dalšími marody Diarrou, Drenthem a Benzemou. Chilský stratég pošle do branky Casillase, před ním budou bránit Arbeloa, Ramos, Albiol a Marcelo a středový záložní dvojblok vytvoří Xabi a Lass. V útočné formaci nahradí Kaká v dobré formě hrající Van der Vaart, k němu se postaví Granero. Útočnou hrozbu pro Gijón budou představovat Cristiano Ronaldo s Higuaínem.

Kouč Gijónu Manolo Preciado se prostředí stadionu Santiago Bernabéu nebojí: "Máme hodně co prohrát a málo co ztratit," prohlásil nedávno. Nejvyšší prioritou je zastavení Cristiano Ronalda, čemuž by se měli věnovat Sastre a odchovanec Realu ve službách Gijónu Lora. První utkání letošního ligového ročníku mezi oběma týmy skončilo bezbrankovou remízou, a tak by se tento výsledek Preciadovi jistě zamlouval.

Asturijci nastoupí v brance s Pablem, před ním bude hrát stoperská dvojice Gregory - Botía, vystužená po stranách Canellou a Sastrem. Camacho a Rivera budou mít na starosti blok ve středu zálohy, na spojce se objeví Miguel de las Cuevas a útočný trojlístek bude mít podobu Castro - Barral - Morán.

Utkání mezi Realem a Sportingem Gijón začíná ve 20.00 CET a jeho rozhodčím bude Paradas Romero.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.14 - 7.25 - 15.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Espanyol Barcelona - Sevilla FC  (sobota 22:00)
Ve fotbalistech Sevilly zcela jistě panuje hořkost. Sen o prolomení čtvrtfinálové brány prestižní Ligy mistrů se v úterý definitivně rozplynul. Andalusané doma podlehli CSKA Moskva a dali soutěži vale.

Ovšem ani Espanyol si nemůže zrovna prozpěvovat. Dá se jednoduše říci, že nad vodou ho drží pouze výborná forma na svém stadionu Cornella el-Prat. Venku je to jedno velká mizérie. Možná právě kvůli tomu se nyní druhý barcelonský klub nachází na 14. místě a čeká ho ještě tuhý boj o setrvání mezi španělskou klubovou elitou. Oba týmy na sebe nenarážejí jen v La lize. V roce 2007 byl svědkem jejich bitvy stadion v Glasgowě. Finále již neexistujícího poháru UEFA tehdy zvládla lépe Sevilla, která tak obhájila titul z předchozího ročníku.

Cesty obou týmů byly po této události v lecčems podobné. Obě strany totiž tragicky přišly o jednoho ze svých hráčů. Sevilla ztratila obránce Puertu, Espanyol pak Dani Jarqueho. Výkonnostně se ovšem obě mužstva po glasgowském finále výrazně rozešla. Zatímco Espanyol bojuje téměř každý rok o udržení v soutěži a málokdy překročí hranici klidného středu tabulky, Sevilla tradičně míchá kartami v popředí tabulky a stává se z ní pravidelný účastník Ligy mistrů. Jenže trenér Sevilly Manolo Jimenéz se nyní ocitá pod velkým tlakem. Vypadnutí z Ligy mistrů a nepřesvědčivé výsledky v domácí soutěži dávají podněty k zamyšlení.

Espanyol však spoléhá právě na to, že by fotbalisté Sevilly mohli být po vyřazení z milionářské soutěže otřeseni. "Každý tým, pokud vypadne z nějakého turnaje, ligy či poháru, si poté prochází těžkým obdobím. Musíme věřit, že to na nich zanechá určité negativní stopy a my získáme nesmírně cenné body," věří kouč Barcelonských Pocchetino. Ten vzápětí ke svým slovům dodává. "Je na čase, abychom se opět vrátili do úspěšných kolejí. Musíme vymazat stopu, kterou v nás zanechal minulý zápas na Tenerife. To byla ostuda," připouští.

Jako již tradičně bude muset oželet služby De la Peni, Corominase či Davida Garcii. Do hry nezasáhne ani Verdú, jehož postihlo zranění. Na druhé straně lávky může být veselo, lídři Kanouté a Renato jsou připraveni opět naskočit do boje, Luis Fabiano naopak bude chybět. Kouč Jimenéz ale i přes neuspokojivé výkony zatím o rezignaci neuvažuje. "Kontrakt mám uzavřený do konce června a do té doby je třeba soustředit se na práci. Zbytek záleží na vedení klubu. V sobotu potřebujeme uhrát tři body a odvrátit vzniklé nesváry," ubezpečuje lodivod hostí.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.00 - 3.30 - 2.25
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Real Madrid26212371:2165
2.FC Barcelona26205164:1665
3.Valencia CF26138542:2947
4.Sevilla FC26135839:2944
5.RCD Mallorca26134941:3143
6.Deportivo La Coruña26126830:2842
7.Athletic Bilbao26125934:3041
8.Getafe CF261131234:3236
9.Villarreal CF261061038:3736
10.Atlético Madrid26971039:3834
11.UD Almería2689930:3533
12.Sporting Gijón26881028:3232
13.CA Osasuna26871124:2731
14.Espanyol Barcelona26771219:3628
15.Málaga CF26691131:3427
16.Racing Santander26691124:3727
17.Real Zaragoza26681230:4826
18.CD Tenerife26651525:5323
19.Real Valladolid263111228:4820
20.Xerez CD26361718:4815

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (86)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Sport1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
madridcan

jo presne to som chcel napisat,ale necakam,ze v getafe to nebude na SPORT 2...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

neludske zarty

Reagovat
smazaný uživatel

Tenerife neprohraje. Mozna vyhraje.

Reagovat
smazaný uživatel

Gijon

Reagovat
homeles8

Real Madrid

Reagovat
madridcan

dneska je hlavna otazka aku nadielku si Gijon odvezie

Reagovat
smazaný uživatel

Můj osobní tip: 4:0 nebo 1:2 (a to jsem dneska skromný)

Reagovat
madridcan

OT: Jiri tak nakoniec som mal temu na sloh z angliny ,,A birthday party".Mal som pozvat kamarata s ktorym pisem(penfriend),ktory je z Britanie,na oslavu narodenin svojej sestry Dopadlo to tak,ze som odisiel prec o 20 minut skor

Reagovat
smazaný uživatel

odešel jsi o 20 minut dřív. To je super. Ale znamená to co?

Reagovat
smazaný uživatel

je to dobrá zpráva? Nebo je to blbá zpráva? Nebo, kua, jaká je to zpráva?

Reagovat
madridcan

tak,ze ma to zaskocilo ake to bolo lahke Mal som tam zahrnut body:

-plan party

-zaciatok a miesto

-ludi co som pozval

-co som jej kupil

-a co bude na jedlo a pitie

mal som sa zmestit do 160-180 slov kazdych desat hore alebo dole sa strhavaju 3 body a zbytocne si body strhnut nedam som napisal tusim na nejakych 173 slov a uplne lahko mi to islo,lahko som sa rozpisal a po 40 minutach uz som to mal prepisane z konceptu Anglina test len som naopak stihol len tak tak,na pocudovanie mi najvacsi problem robil reading a boli tam uplne ine veci ako sme precvicovali s profkou.Sme opakovali stale kol dokola rovnake cvicenia a nakoniec ani jeden nebol na maturach Ale ako nestazujem sa...Slovencina test si myslim,ze bol v pohode-napriklad tam bol uryvok z jedneho dennika ohladom bezpecnosti v lietadle a k tomu bola otazka,ze ako sa vola muzska obdoba letusky(nieco v tom zmysle neviem aka bola presne otazka)...akoze niektore otazky co vobec nemaju spolocne so slovinou.Na sloh sme mali 4 temy-1.Uroven spolocnosti sa hodnoti podla toho,ako sa chovaju k bezbrannym(diskusny prispevok) 2.Moj svet(umelecky opis skoly)-ani nechcem poukazovat na tu ironiu,ze skola rozhodne nneni moj svet 3.Bolo by Holdenovo rebelstvo tolerovane aj v sucasnej dobe(uvaha)-Z romanu Kto chyta v zite 4.Ako ta vnimaju iny alebo nieco take...som si zobral ten umelecky opis.AKo prisiel som tam bez stresu,s chladnou hlavou som to zmakol a co mam taky pocit tak si myslim,ze kludne by mohla byt taka dvojecka a ked bude trojka tak velmi tesna...aj tak podstatne su az ustne matury co mam v maji Sorry za rozpisanie,dajak to amo prislo

Reagovat
smazaný uživatel

tak gratulace teda.

Reagovat
smazaný uživatel

tak pekne .. ja som bol pred 2 rokmi a dostali sme nieco podobne s tym penfriendom.. potom na ustnych som sice chytil taky hnoj ze zivotne prostredie ale dal som na 1 aj tak

Reagovat
smazaný uživatel

drzim teda palce do dalsich bojov

Reagovat
blaugrana

Zrejme dobrá, keďže odišiel skôr.

Reagovat
madridcan

mozno myslel,ze ma vyrazili blbo som sa vyjadril

Reagovat
blaugrana

Dozor nevidí a nepočuje, takže by nebol dôvod.

Reagovat
madridcan

no nahodou ja som strasne blbe profky vychytil,vedla v triede mali skupinovu pracu a u nas ked dakto len hlavou kusok pootocil ta čumela jak teľa

Reagovat
blaugrana

Njn, je to dosť nefér, ale čo sa dá robiť. Ala ta skupinová práca je tiež občas na dve veci. %Clovek sa spolieha, že jednotkár to bude mať dobre a drb, má to tiež na pp.

Reagovat
madridcan

ako ja sa nestazujem,najprv to bolo na p...,ale koniec koncov chlieb sa bude lamat na ustnych.Kamarat co odisiel z mojej skoly pred rokom z pisomnych vychytil 5 a z ustnych mal 1 ta celkovo mal 2.Aj tu vidno co ma aku vahu

Reagovat
smazaný uživatel

u našich praktických minulý rok dělal dozor učitel stylem: "Co Nevíš?" "Tohle." učitel odešel o lavicu vedle, vrátil se a řekl: "Má tam tohle..."

Reagovat
smazaný uživatel

za půl hodinky začínáme doufám že padne hodně branek do hostující branky HALA MADRID

Reagovat
smazaný uživatel

Jednu vec nechápem...prehliadal som si zostavy a v obrane je Sergio Ramos...ako môže hrať keď má stopku? Žeby to Real nejak obišiel?

Reagovat
smazaný uživatel

to ti nepovim proč to tak je podle statistik má 10 žlutých tak nwm ale už sem to viděl kolikrát a ne jenom u Realu

Reagovat
smazaný uživatel

Real by sa mohol už aj zobudiť zatiaľ nudný futbal...

Reagovat
smazaný uživatel

slabý první poločas....nuda jak na zápasech barcelony

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Al Capone

a ne snad, na hru Barcelony se nedá dívat

Reagovat
smazaný uživatel

hádzaná...

Reagovat
smazaný uživatel

Ano, a proto ji většina fanoušků považuje za nejlepší na světě.

Reagovat
smazaný uživatel

Nejlepsi se nerovna nejkrasneji predvadeny fotbal.

Reagovat
smazaný uživatel

v tejto sezone tazko

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Al Capone

Zatím teda bída, neskutečně mě vytáčí Arbeloa a jeho ''zpracování'' balonu, hráči na takové urovni by s tím neměly mít problémy, chápu, že se to občas stane, ale toto není první zápas co mu to nejde.

Reagovat
smazaný uživatel

No on je.. neviem ako to vyjadriť...proste mne sa javí ako netechnický obranca a z toho vznikajú aj tie problémy so zpracovaním, odskakujú mu lopty a tak... ale dozadu je túto sezónu spoľahlivý

Reagovat
smazaný uživatel

no tak im treba

Reagovat
smazaný uživatel

tak koledovali si - dostali gól na 0:1, ale klobúk dole ako to otočili...zásah Gijónu ich naštartoval

Reagovat
smazaný uživatel

2:1.....HALA MADRID!

Reagovat
smazaný uživatel

pipita!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

ou pěkně CR...skrytá střela

Reagovat
smazaný uživatel

Keby ten odraz od Ronalda ide do brány, tak gólman by toho asi moc nenarobil

Reagovat
smazaný uživatel

Ikerovi sebavedomie rozhodne nechýba

Reagovat
smazaný uživatel

první poločas nic moc....real byl lepší, ale ta hra taková nuda...začátek druhé půle byl lepší, pak přišla studená sprcha v podobě inkasované gólu, naštěstí to Real hned otočil....pak byla hra celkem solidní, nějaké šance tam byly...posledních 10minut bylo hodně slabých, Real to jen dohrával....

Reagovat
smazaný uživatel

asi tak, si to presne vystihol inak bohvie ako keby ten zápas vyzeral, ak by Sporting nedal gól..či by Real spal ďalej, alebo by aj tak zapol motory to je teraz už jedno, dôležité je, že máme 3 body pred ťažkými zápasmi s Getafe a Atléticom....HALA MADRID!

Reagovat
smazaný uživatel

to mala byť reakcia...

Reagovat
smazaný uživatel

Copak Messimu zacaly rust zuby moudrosti?

Reagovat
smazaný uživatel

to je humor, teda ...

Reagovat
smazaný uživatel

Procpak zase az takovy humor? Vzdyt je v tom veku, kdy se zuby moudrosti byvaji nejvetsi problemy. Znam i pripady, kdy kvuli nim nekdo nejedl nekolik dnu, jake s nimi mel problemy. Jinemu zase rostly blbe a tak mu je zubarka musela vyndat a ohla pri tom nekolik svych nastroju...Kdyby to byl kaz, tak mu to zubar vyvrta a neni s tim problem. Moudraky jsou vesti problem.

Reagovat
smazaný uživatel

nemyslím si, že bychom si teď měli hrát na schovávanou. Oba víme, jak jsi to myslel

Prostě se to nepovedlo a je potřeba to tak brát

Reagovat
smazaný uživatel

Mozna trosku sarkasmu tam bylo, ale co jinak myslis, ze by mohl mit se zubama za problem? Rovnatka to asi nebudou

Reagovat
smazaný uživatel

tak dneska nevim, ty zranění a karty jsou mor, ale snad to klucí zvládnou

Reagovat
smazaný uživatel

Zaragoza 2:1 barcelona

Reagovat
madridcan

neviem co je natom smiesne

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

dufajme

Reagovat
smazaný uživatel

1:4

Forza Barca ...

Reagovat
smazaný uživatel

Dneska čekám, že se na hřišti ukáže Barcelona, která jde herně nahoru!!! 3 body jsou samozřejmost jaká koliv ztráta s týmem bojujícím o setrvaní v La lize bude obrovským zklamaním.. Jestli teda nastoupí Pedrito tak citím že tam jeden nejmín dá a doufám že Leo zůstane na střelecké vlně! Co se týče zálohy tak doufám, že Andrés opět předvede to na co jsme od něho zvyklí a přidá i něco navíc

Reagovat
madridcan

dost podpasovka,ze Barcu nedavaju na Sport 1

Reagovat
smazaný uživatel

je to škoda, ale prostě tam dávají ty míň zajímavé věci. Není to žádné vrtání. Je to obecně tak. Jsou to ichtylové

Reagovat
Xavi

Spíš to vypadá, že Primera bude v sobotu...

Reagovat
smazaný uživatel

myslím to tak, že když na Sportu vybírají mezi dvěma přenosy ve stejný čas, tak ten atraktivnější dají na Sport 2

Reagovat
madridcan

ako ja sa nestazujem,ja mam aj sport 2.Ale ostatni fanusikovia,napriklad ide dobry zapas a ja ked pridem cez polcas pozriet diskusie tak kazdy len pyta nejaky prenos,potom su nasraty,ze to seka alebo,ze to neide vobec a je mi aj kusok luto,ze si fanusik nemoze pozriet dobry zapas svojho timu

Reagovat
smazaný uživatel

já Sport 2 nemám a nasraný na ně jsem. Už jsem si teda zvyknul na přenosy na netu, ale TV je TV, no. Jsou to hnusáci

Reagovat
rufus

Jj, příští týden opět La Liga v sobotu na Sport1, v neděli na Sport2. Vložený kolo ve středu a ve čtvrtek už tradičně Sport2. Ale aspoň malý pokrok s tou sobotou.

Reagovat
smazaný uživatel

hm příští víkend (pokud to nezmění), tak dávají Barcu i Vale. Tak to bude asi nějaký kompromis

Reagovat
smazaný uživatel

to bude morda, keď bude El Clasíco na 2

Reagovat
madridcan

urcite bude

Reagovat
smazaný uživatel

mne to je jedno, aj tak budem pozerať cez net čo sa týka toho zápasu, tak dátum a čas je už určený, alebo ešte nie?

Reagovat
smazaný uživatel

podzimní clásico bylo taky na Sportu 2, žádná morda

Reagovat
madridcan

ved vlastne Clasicom to vsetko zacalo...

Reagovat
smazaný uživatel

nechci kecat, ale mám pocit, že ne. Začalo to už někdy v říjnu a clásico bylo na konci listopadu

Reagovat
madridcan

ano to mas pravdu.Ide skor o to,ze Spanielsku ligu zarazili na Sport 1,presunuli na Sport 2 a potom v jednom kuse aj dvakrat trikrat za jednu reklamu robili promo na Clasico,ktore malo ist na Sport 2.Proste ludia platte,lebo neuvidite Clasico...

Reagovat
smazaný uživatel

El Clásico by se mělo hrát v sobotu 10. dubna od 22:00 a tudíž by mělo být na Sport 1.

Reagovat
smazaný uživatel

To by byl luxus

Reagovat
smazaný uživatel

Nevíš, který dny se určují termíny zápasů?

Reagovat
smazaný uživatel

to se určuje cca 10 dní před tím

Reagovat
smazaný uživatel

OK, to vím. Ale díky.

Reagovat
rufus

Mám takovej blbej pocit, že když se bude hrát Clásico v sobotu, tak to přesunou na Sport2..

Reagovat
X-bano-X

Celkom sa na zapas tesim. Posledne 2 sme zvladli v pohode, uvidime aka zostava nastupi, ci uz aj Keitic nastupi v zaklade, kazdopadne Yaya si zaklad za vykon v LM zasluzi. No a nakoniec Vicky velmi mu prajem aby vychytal ciste konto, vo viacerych zapasoch nas podrzal aj ked to pravdepodobne na repre stacit nebude tak nech je z toho aspon obhajoba zamorovej trofeje.

Reagovat
smazaný uživatel

jak hraje César Azpilicueta? hraje dobře pač to je pry jeden z talentovaných pravých beků

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele