Primera Division - preview 20. kola

24.01.2009, 08:12, aktualizováno 25.01.2009, 09:44
Previews
Španělsku zatím jasně vládne Barcelona, ostatní bojují o místa za ní. O druhé místo se perou Real Madrid a Sevilla, které čekají domnácí zápasy s La Coruňou a Santanderem. Čtvrtá Valencia hraje na Mallorce, Atlético v Málaze. Trápicí se Espanyol chce přivést body z Valladolidu, Almería přivítá Bilbao.
Villarreal CF - CA Osasuna  (sobota 20:00)
Na stadionu El Madrigal se v prvním utkání dvacátého kola Primera Division utká domácí Villarreal s hostující Osasunou.

Villarreal se v minulém kole konečně dočkal vítězství. Tým Manuela Pellegriniho se dostal do těžké krize a pětkrát v řadě nevyhrál, z druhého místa následoval pád na šestou pozici. Jak už bylo zmíněno, v minulém kole však východošpanělský celek dokázal zvítězit, když na domácím stadionu porazil Mallorcu 2:0 a v tabulce se posunul na páté místo. Ztráta na druhé místo zaručující start v Lize mistrů činí pět bodů. V utkání proti Osasuně se bude muset kouč Manuel Pellegrini obejít bez zraněného útočníka Nihata Kahvečiho a vykartovaného Diega Godina, zatímco stoper Gonzalo Rodriguez se zotavil ze zranění kolena.

Poslední Osasuna v dosavadní části sezony nasbírala pouhých třináct bodů, v tabulce ztrácí na první nesestupuvou pozici už sedm bodů. Před duely s dvěma španělskými giganty si Osasuna alespoň trochu zvedla sebevědomí, když vyhrála doma nad Getafe vysoko 5:2 a remizovala na hřišti Sevilly 1:1. Ze dvou duelů proti Barceloně a Realu Madrid však Pamplona nevytěžila ani bod, ovšem její výkony byly velmi bojovné a k bodu jí moc nechybělo, ať už v duelu s Barcou, anebo s Realem. Nad katalánským týmem Pamplona na domácím stadionu až do 80. minuty utkání vedla, potom ovšem dvěma brankami v poslední desetiminutovce utkání prohrála 2:3. S Realem sice prohrála 1:3, když poslední gól dostala až v poslední minutě utkání. V tomto zápase měla Pamplona kopat dvě penalty, ani jednou však rozhodčí pokutový kop neodpískal a Osasuna tak dost možná kvůli němu přišla o bodový zisk. Osasuna nastoupí do sobotního utkání bez zraněných Roversia, Sergia a Kikeho Soly. Vykartovaní jsou Patxi Punal a Masoud Shonay.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.70 - 3.25 - 4.80
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
FC Barcelona - CD Numancia  (sobota 22:00)
Sobotní večer bude pro mnoho fanoušků lídra španělské ligy dnem odplaty. Vrátí Barca Numancii svou jedinou porážku hned z prvního kola, nebo Los Parajitos vyhrají i na hřišti lepšího barcelonského celku?

Barcelona remizovala v prvním poharovém utkání s městským rivalem bez branek. Právě Espanyol je ovšem jediným týmem, který dovolil Numancii odvézt body z vlastního hřiště. Z deseti zápasů, které sedmnáctý tým tabulky odehrál na cizím hřišti, skončilo devět vítězstvím domácích. V paměti hráčů se ale určitě zjevuje myšlenka na druhé pokoření suveréna španělské ligy.

Katalánský klub pokořil historický rekord v počtu nasbíraných bodů během poloviny sezóny a pár dní poté se dočkal i ocenění pro nejlepší tým za posledních osmnáct let, kdy s relativně velkým náskokem vyhrál před anglickým Manchesterem. To Sergio Kresic tak příjemný týden neměl. Po skvěle organizované hře totiž jeho tým poškodil rozhodčí a Sevilla si připsala nejtěsnější možnou výhru.

Zdálo by se, že Barcelona má svého soupeře lehce přejet, Numancia však nepatří k těm nejoblíbenějším protivníkům Blaugranas. V sedmi předešlých zápasech se totiž hned čtyřikrát rozcházely týmy smírně. Obě mužstva si pak připsala po jednogólovém vítězství a vzájemnou bilanci vede favorit díky čtyřbrankovému debaklu v roce 2000.

Pep Guardiola nešetřil chválou směrem k protivníkovi, vyzdvihl jak hru, tak i defenzivní inteligenci trenéra Kresice. A právě obrana hostů bude hrát v zápase asi tu největší roli. Camp Nou totiž oslavuje v průměru více jak tři a půl branky za zápas, naopak brankář Numancie inkasuje na hřištích soupeře dvě a půl branky za každých devadesát minut, díky čemuž je v tomto ohledu nejhorším v Premier Division.

V domácích barvách se v sobotu neukáží pouze dlouhodobě zraněný Milito, a také Marquez, který se zranil v pohárovém derby. Vyhození z tréninku by nemělo zabránit v nástupu do hry od první minuty Eto'oovi. Na druhé straně by se opět sestava nikterak výrazně měnit neměla, výkon proti Seville rozhodně špatný nebyl a žádného z hráčů zranění naštěstí nepostihlo.
FC Barcelona - pravděpodobná sestava:
Valdés, Alves, Abidal, Puyol, Piqué, Touré, Keita, Xavi, Messi, Henry, Eto'o
CD Numancia - pravděpodobná sestava:
J. Pablo, Juanra, Bellvis, Boris, S.Ortega, Dimas, Nagoré, Pino, Brit, Barkero, Goiria
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.12 - 7.00 - 17.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Málaga CF - Atlético Madrid  (neděle 17:00)
Ve dvacátém kole nejvyšší španělské soutěže se utká na stadionu La Rosaleda Malága s Atletikem Madrid, oba soupeři mají v tabulce stejně bodů a bojují o evropské poháry, půjde tak o velmi zajímavý duel.

Malága je zatím asi nejpříjemnějším překvapením sezony, nováček soutěže se v posledních zápasech dostal do parádní formy a zatím jí velice dobře využívá. V posledních pěti utkání neprohrál tým Antonio Tapii ani jedno utkání v těchto pěti utkání ztratil body jedinkrát, a to za remízu 1:1 na hřišti Santanderu.

Naposledy Malága na domácím stadionu doslova přejela Espanyol, když nad katalánským celkem zvítězila 4:0 a v tabulce se posunula už na sedmou pozici, za šestým Atlétikem je jen o skóre. Kouči Tapiovi budu chybět v duelu s Atletikem útočník Adrian Lopez, kterého svalové zranění vyřadí ze hry možná až na šest týdnů.

To Atlétiko po skvělém listopadu a prosinci v lednu stagnuje a zatím na vítězství v novém roce čeká. Madridský celek získal ze tří letošních duelů jediný bod za v minulém kole remízu 1:1 s Almerii. Před touto remízou tým Javiera Aguirreho dvakrát prohrál a to s Valencii a Villarrealm. Šestý celek Primera Division v tabulce ztrácí na pozice zajišťující start v Lize mistrů tři body. Rojiblancos nastoupí do nedělního utkání bez vykartovaného Every Banegy, zatímco otazník visí nad startem kapitána Maxi Rodrigueze, jehož trápí pravý bok.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.70 - 3.25 - 2.35
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Recreativo Huelva - Real Betis  (neděle 17:00)
Recreativo Huelva i Betis se pohybují jen pár bodů nad sestupovými příčkami. Andalusie zažije další derby, ani jeden z celků nemá body na rozdávání.

Domácím týmem je Recreativo Huelva, bude spoléhat na podporu Estadio Nuevo Colombino. Ještě před třemi koly byl tým mnohými pasován na velkého kandidáta sestupu, už tři zápasy je ale Huelva neporažena a vystoupala na šestnáctou příčku tabulky, pět bodů od sestupového osmnáctého místa. A rozhodně Recreativo nechce svou sérii přerušit právě v derby s Betisem.

Stále je ale velkým problémem střílení branek. Na kontě jich má 17, což je společně s Espanyolem nejméně. Podzimní zápas skončil velkým triumfem Huelvy, která zvítězila na Betisu 1:0. Bohužel ji pak mezi sestupové týmy uvrhla sérii deseti zápasů bez výhry. V posledním kole porazila Huelva doma Gijon 2:0. Kouč Lucas Alcaraz má k dispozici kompletní tým.

Betis má opět rozporuplnou sezonu, poslední výsledky ale spíše nasvědčují poklesu formy. Sedm zápasů čekal na vítězství, aby pak v posledním kole vyhrál přesvědčivě 3:1 ve Valladolidu. Betis se také ještě účastní další soutěže, Copa del Rey. Ve čtvrtfinále ale podlehl v prvním zápase 0:1 Mallorce.

Se čtyřmi ligovými výhrami na hřištích soupeřů má tým jako jeden z mála lepší bilanci než doma. Proto i on jistě bude vyhlížet třibodový zisk. Trenér Paco Chaparro bude ještě tři týdny bez hrotového útočníka Mariana Pavoneho, do konce sezony je kvůli zlomené noze mimo hru Capi. Nemohou hrát ani Edú a Nélson.
Recreativo Huelva - pravděpodobná sestava:
Riesgo - Casado, Arzo, Morris, Bouzón - Aitor, Barber, Javi Fuego, Sisi - Camuñas, Adrián Colunga
Real Betis - pravděpodobná sestava:
Ricardo - Ilič, Juanito, Rivas, Vega - Arzu, Aurelio, Rivera, Damià - Xisco, Sergio García
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.30 - 3.15 - 2.85
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
RCD Mallorca - Valencia CF  (neděle 17:00)
Na ONO Estadi se v jednom z dalších nedělních utkání dvacátého kola Primera Division utká Mallorka s Valencii.

Tragicky hrající Mallorka už deset utkání v řadě nevyhrála a jde od porážky k porážce. V těchto deseti utkání získali ostrované jen tři body za tři remízy v dalších sedmi duelech pokaždé prohrála. V mediích se už objevili spekulace o pozici zkušeného kouče Manzana, který však zatím zůstává trenérem Realu.

V tabulce patří Mallorce devatenáctá předposlední příčka, na sedmnáctou Numancii ztrácí už šest bodů. Navzdory špatné formě v lize se Mallorka probojovala do čtvrtfinále Copa del Rey, kde v úvodním duelu uprostřed týdne porazila 1:0 Betis Sevilla. Do utkání proti Valencii nastoupí Mallorka bez dlouhodobně zraněného brankáře Miguela.

Čtvrtá Valencie podává v této části sezony průměrné výkony a vítězství střídají porážku. Naposledy v minulém kole nenavázal tým Unaie Emeryho na vítězství nad Atletikem a remízu s Villarrealem, když prohrála trochu smolně 2:3 s Athleticem Bilbao gólem z penalty v poslední minutě.

Náladu si netopýři zlepšili alespoň trochu v týdnu, když v úvodním duelu čtvrtfinále Španělského poháru porazila 3:2 Sevillu. Co se týče marodky, tak do hry nezasáhne nejlepší klubový střelec David Villa, který se zranil v duelu se Sevillou. Nenastoupí ani suspendovaný Manuel Fernandes. Zraněný je brankář Renan, otazník visí nad startem Joaquina.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.17 - 3.20 - 2.10
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
UD Almería - Athletic Bilbao  (neděle 17:00)
V souboji patnáctého s devátým na sebe narazí Almerie s Bilbaem. Obě mužstva neberou v tomto duelu nic jiného než vítězství, což slibuje velmi zajímavou podívanou. Mírnými favority jsou hosté, kterým se momentálně velmi daří.

Kouč Almerie Hugo Sanchez si je velmi dobře vědom, že jeho svěřence nečeká proti Bilbau žádný lehký zápas. V posledních třech zápasech nasbíral domácí celek pět bodů a celý týden se řádně připravoval na to, aby úspěšné zvládl i nadcházející duel.

"Měli v tomto týdnu utkání v Copa del Rey a to by mohla být výhoda pro nás, ale rozhodně na to nemůžeme sázet. V lize už totiž soupeř neprohrál sedm utkání v řadě a bude to chtít potvrdit. Proto očekávám velmi složitý duel, ve kterém bychom měli být odpočatější a bude záležet jen na nás, zda této výhody využijeme."

"Náš soupeř hodně sází na vysoké míče, hodně hraje vzduchem také na útočníky. Můžeme tedy očekávat velké množství centrů do našeho pokutového území a taky jsme se na tuto variantu celou dobu připravovali." Zatímco se Almeria pod Sanchezem zvedá, v Bilbau jsou se svými výkony spokojeni již delší dobu. Dokonce to vypadá, že by Athletic mohl okupovat pohárové příčky.

Svěřenci trenéra Caparrose dokázali v poslední době přehrát i takové celky jakými jsou Valencia nebo Atletico Madrid. Dokonce se Bilbau podařilo postoupit do semifinále domácího poháru Copa del Rey. Zkušený forvard Etxeberria věří, že pohárový zápas nebude mít na duel s Almerií vliv.

"Nechceme tu nechat tři body jen tak ležet, naopak chceme prodloužit naší šňůru a navázat na dobré výsledky v lize." Caparros veze do Almerie 19 hráčů, v nominaci budou chybět suspendovaní Ocio a Martinez a dále zraněný Murillo. Na druhé straně domácí Almerii bude chybět Pellerano, který má distanc a Santiago Acasiete je stále na marodce.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.20 - 3.10 - 3.06
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Getafe CF - Sporting Gijón  (neděle 17:00)
Domácí Getafe nemá za sebou příliš povedenou šňůru zápasů, v posledních čtyřech utkáních nedokázalo získat ani jeden bod a v tabulce se propadlo o několik příček. Ani hosté nepodávají příliš vyrovnané výkony a téměř pravidelně střídají vítězství a porážky.

V minulé sezóně se Getafe dostalo do finále Copa del Rey a do čtvrtfinále Poháru UEFA, letos tyto úspěchy zopakuje jen stěží. Trenér Getafe Munoz za letošní výkony svých svěřenců čelí kritice jak ze strany fanoušků, tak z místního tisku. Munoz i přes nepříznivé výsledky doufá, že za jeho týmem budou příznivci klubu stát i nadále.

"Je důležité, aby fanoušci podporovali naše hráče. To je základ našeho úspěchu. Vím, že se nám teď nepovedlo několik utkání po sobě, ale pevně věřím, že tento důležitý zápas proti Gijónu zvládneme. Jsme teprve na začátku druhé poloviny soutěže a naším cílem je vylepšit hru na domácím hřišti, na kterém jsme dosud dokázali v letošní sezóně vyhrát pouze třikrát," řekl lodivod Getafe.

Domácímu celku se příliš ani nedaří v koncovce, z posledních dvou utkání vyšlo Getafe naprázdno. "Na zakončování gólových příležitostí usilovně pracujeme, ale v posledních zápasech nám chybělo ve finální fázi štěstí. Jsem přesvědčený, že se ale paní štěstěna otočí čelem k nám a budeme zase střílet branky," dodal Munoz.

Zápas by mohl být posledním v dresu Getafe pro gólmana Abbondanzieriho, které láká Boca Juniors. Náhradu našlo Getafe téměř okamžitě, ze Sportingu Lisabon přišel Vladimír Stojkovič, který bude v domácím celku po celé jaro hostovat.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.95 - 2.88 - 4.10
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Real Valladolid - Espanyol Barcelona  (neděle 17:00)
Espanyol zatím jízdu letošním ročníkem příliš nezvládá. Nachází se na 18. příčce a vedení se rozhodlo učinit rázný krok - vyměnit trenéra. V katalánské metropoli teď doufají, že se na půdě neobvykle tápajícího Valladolidu odrazí vzhůru tabulkou.

Už podruhé v letošní sezoně v Espanyolu sáhli k odvolání hlavního kouče. Nejprve to odnesl Bartolome Marquez, když jeho svěřenci nedokázali pětkrát v řadě bodovat, po nástupu Maneho se však prakticky nic nezměnilo. Ani pod jeho vedením "Pericos" neožili a jejich vrcholem byly pravděpodobně dvě remízy za poslední tři kola.

Minule ovšem barcelonské vypráskala Málaga a Mane se musel pakovat. Do třetice všeho dobrého přichází na jeho místo úřadovat Mauricio Pochettino, jenž Espanyolu věnoval osm let své hráčské kariéry. Na jaře má za úkol především dotáhnout pětibodové manko na příčky zajišťující záchranu prvoligové příslušnosti.

Nedělní klání však není Pochettinovou premiérou, tu už si odbyl minulou středu. Tehdy vedl své ovečky v městském derby s FC Barcelona u příležitosti čtvrtfinále Copa del Rey. Oba nesmiřitelní rivalové se tenkrát rozešli bez branek. Může se to zdát jako slušný výsledek pro Espanyol, sám trenér "Blanquiblaus" však jeho význam nepřeceňuje. "Středeční zápas měl fanouškům a hráčům dodat trochu sebeúcty, ale naše liga startuje až teď a to je to podstatné," líčí priority a nabádá své svěřence k pozitivnějšímu přístupu k práci.

Jenže když vám chybí dva klíčoví ofenzivní hráči, Ivan de la Pena s Raúlem Tamudem, je to těžké. Navíc k těmto delší dobu absentujícím borcům se na marodku přidal i mladík Sielva, jenž přišel v minulém kole k těžkému úrazu, který ho ze hry vyřadí zhruba na dva měsíce. Naopak Rufete se zbavil svého zdravotního neduhu, přičemž stoper Parejo je zpátky po odpykání si karetního trestu.

Nebýt posledních čtyř kol, v nichž ani jednou nedokázal Valladolid bodovat, zřejmě by mohli Mendilibarovi svěřenci pomýšlet na pohárové příčky. Takhle se sice pohybují v klidném středu tabulky, ovšem do Copa del Rey už vinou vypadnutí s Gijonem nezasáhnou, a tak jejich šance na účast v příštím ročníku Poháru UEFA nenabývají přílišných rozměrů. Zvednout náladu by si Real sice podle papírových předpokladů měl zvednout hned v neděli, avšak jeho kapitán Alberto Marcos zůstává ostražitý. "Espanyol má nového kouče, remizoval s Barcelonou a půjde do tohoto zápasu s obnoveným sebevědomím," odhaduje.

Javier Baraja si už možná ani nepamatuje, kdy naposledy kopnul do balonu v soutěžním utkání, teď by si však mohl osvěžit paměť, neboť se dal konečně do kupy. Zato brankář Asenjo je nadále mimo hru.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.92 - 3.25 - 3.65
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Sevilla FC - Racing Santander  (neděle 19:00)
Jedním z těch očekávanějších zápasů bude souboj mezi FC Sevillou a Racingem Santander. Domácí jsou na třetí příčce, Racing desátý.

Na druhý Real Madrid ztrácí Sevilla jen díky horšímu skóre. Sezonní cíl skončit do druhého místa v tabulce je tak stále reaálný, navíc se už Andalusané nemusí vysilovat v evropských pohárech, kde vypadli v základní skupině Ligy mistrů. Napínavá je situace v Copa del Rey, kde Sevilla prohrála první zápas s Valencií 2:3 a v odvetě bude deficit dohánět. V lize má naopak na čtvrtou Valencii již čtyřbodový náskok.

Podle záložníka Renata Dirneie je ale tento ročník velmi vyrovnaný, jeho tým se na všechny body nadře a situace v tabulce se může zase velmi rychle promíchat. Kouč Manolo Jimenez může opět počítat s útočníkem Frederikem Kanoutém, mimo hru jsou ale Arouna Koné, Jesús Navas, Aquivaldo Mosquera, Abdoulay Konko a Aldo Duscher. Z rezervy tak byli povoláni Teemu Pukki, Emiliano Armenteros a Miguel Angel Cordero.

Racing sídlí v klidném středu tabulky, deset bodů od sestupových příček a také šest od míst pro Pohár UEFA. Kantabrijci se v druhé polovině podzimní sezony zlepšili a zaplašili tak nejhorší možné obavy - ty sestupové. Kouč Juan Ramon Lopez Muňiz ale nerad hovoří o dlouhodobých cílech, o umístění svého týmu na konci sezony. Od startu nového roku se Santanderu daří, z možných devíti ligových bodů jich získal sedm. Nyní jej ale čeká těžký los, soupeři budou Barcelona, Real Madrid a Villarreal. Nyní proti Seville chybějí Ezequiel Garay a Mohamed Tchité.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.46 - 3.70 - 6.75
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Real Madrid - Deportivo La Coruña  (neděle 21:00)
Španělská La Liga se přehoupla do své druhé poloviny. V úvodním kole jarní části přivítá Real Madrid na svém hřišti Deportivo La Coruňa. Domácí drží druhou pozici za suverénní Barcelonou, která právě hostům uštědřila pětigólový příděl v minulém kole.

Polemickým vítězstvím nad Osasunou uzavřel Bílý balet první část Primera División. Na svého hlavního rivala z Barcelony však ztrácí dvanáct bodů, takže pro zachování naděje na obhajobu titulu musí neustále vyhrávat.

Galicijci z La Coruni se drží v první polovině tabulky, ovšem debakl z Camp Nou otřásl citelně morálkou mužstva. Přesto je Deportivo týmem, který dokáže Real potrápit, o čemž svědčí výhry v posledních dvou zápasech. Navíc se chce tým ze severozápadu Španělska ještě poprat o účast v pohárové Evropě.

Juande Ramos se znovu opře o sestavu, která mu přinesla výhru v posledních čtyřech zápasech. Chybět budou Van Nistelrooy, Diarra a De la Red. Na soupisku se nevešli Saviola, Marcelo a Palanca. Otázkou bude do posledního okamžiku start Cannavara.

Osvědčená sestava Realu bude mít v brance Casillase, se čtyřkou Ramos, Pepe, Cannavaro a Heinze v obraně. Záložní středový dvojblok Lass - Gago doplní po stranách Sneijder a Robben. V útoku nastoupí Higuaín s Raúlem.

Kormidelník Deporu Miguel Ángel Lotina se nemůže spolehnout na Guardada a Aranzubiu, do základní sestavy se ovšem vrací špílmachr Juan Carlos Valerón. Na trávník Santiago Bernabéu vyběhne jedenáctka, kde bude mezi třemi tyčemi stát Munúa, před ním obranný val ve složení Filipe, Zé Castro, Lopo a Manuel Pablo. Zálohu vytvoří Rodríguez a Tomás uprostřed formace a po stranách Verdú a Lafita. Na spojce si zahraje Valerón, na hrotu bude operovat Bodipo.

Utkání mezi Realem a Deportivem začne hvizdem sudího Teixeiry Vitienese ve 21.00 CET.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.38 - 3.80 - 8.60
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.FC Barcelona19162159:1350
2.Real Madrid19122541:2738
3.Sevilla FC19115328:1638
4.Valencia CF19104538:2734
5.Villarreal CF1996432:2533
6.Atlético Madrid1994642:3031
7.Málaga CF1994631:2731
8.Deportivo La Coruña1993723:2730
9.Athletic Bilbao1975727:2926
10.Racing Santander1967621:2325
11.Sporting Gijón19801126:3924
12.Real Valladolid19721027:3023
13.Real Betis19631025:2621
14.Getafe CF1956824:3021
15.UD Almería1956820:2821
16.Recreativo Huelva1955917:2820
17.CD Numancia19621124:3720
18.Espanyol Barcelona19361017:3215
19.RCD Mallorca19351118:3714
20.CA Osasuna19271020:2913

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (121)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tak Numancia má opravdu velmi zajímavou statistiku posledních 6-ti zápasů. Tři domácí výhry a tři porážky venku. Předpokládám, že Barcelona nedovolí porušení takové krásné série a prodlouží jí. Tip: 4:1

Reagovat
Xavi

Bude nějaký souhrn za první polovinu PD?

Reagovat
smazaný uživatel

No jediný púokořitel si dnes přijíždí pro další body ... Ne, myslím, že není o čem - Barca patrně opět bez problémů vyhraje. Už se těším na krásný fotbal a příjemné usínání. Visca el Barca

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

skusil by som to už s iniestom na krídle ( aj keď iniesta hral vo štvrtok pohár ),ale ked si to tak vezmeme,henry je veľmi produktívny najradšej by som ich tam videl štyroch po kope

Reagovat
smazaný uživatel

dnes opět vraždění neviňátek

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
madridcan

Bohuzial dneska to vyzera na dalsi trapas zo strany barcelony a nedaju mi ani na chvilu pocit,ze toto kolo znizime naskok

Reagovat
smazaný uživatel

....a teď tu o Sněhurce, prosím

Reagovat
madridcan

toto ti vyslo Doma su urcite na teba pysni

Reagovat
smazaný uživatel

Samosebou....

Reagovat
Lorcan

Villareal - Osasuna 1

Barcelona - Numancia 1

Reagovat
satan_666

tipuju 6:0

Reagovat
smazaný uživatel

Express - Javier Saviola postavil vedení Realu Madrid před jednoznačnou volbu. Buďto nechají argentinského útočníka hrát, nebo by mu měli umožnit odchod jinam. Jouda

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
madridcan

hlavna vec,ze este nedavno vravel,ze chce bojovat o miesto v zaklade.Ked sa donho nezapracuje tak je ochotny byt ako zolik na lavicke

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

verím že strelíme 5000.gól histórie a najlepši by bolo keby ho dal xavi alebo puyol za tú oddanosť klubu si to zaslúžia

Reagovat
smazaný uživatel

bude to sviatočný strelec abidal

Reagovat
smazaný uživatel

Dík tomu, že nemůže hrát Keita, tak bych to zkusil se zálohou Xavi - Toure - Iniesta + klasik útok. S tím, že v případě příznivého průběhu bych některé hráče pošetřil na čtvrteční pohár.

Reagovat
smazaný uživatel

trochu ma mrzí že A. Hleb hrá dosť málo .. mohol by ho častejšie dávať hrať ..aj ked v pohároch hráva pravidelne ale v lige dosť málo.

Reagovat
smazaný uživatel

Více prostoru si nezaslouží.

Reagovat
herbage

Myslím že přestupem udělal chybu, nevěřím, že se někdy vypracuje stabilně do základní sestavy a jestli mu stačí lavička či tribuna, tak proč ne. Momentálně není ani třetí volba na střídání.

Reagovat
smazaný uživatel

Hlebovým transferem si pohoršily všechny tři strany. ale i to se stává, prostě nemůže vyjít všechno.

Reagovat
herbage

Tak Londýn byl na něj moc hlučný, tak alespoň bydlením si polepšil. Otázka je, jestli mu to stačí ke štěstí. Zase může koukat na Barcu zadarmo, kdo by to nebral

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

V Arsenalu mu trvala adaptace dlouho, takže je možné, že se v Barce rozehraje a bude platným hráčem. Konec konců několikrát už jím byl, když nastoupil v průběhu utkání.

Reagovat
smazaný uživatel

to si děláš srandu ne

Reagovat
smazaný uživatel

A kdo jsou první tři volby na střídání?

Reagovat
herbage

Většinou Iniesta, Keita a Sylvinho nebo Bojan

Reagovat
smazaný uživatel

A dle čeho tak usuzuješ?

Reagovat
herbage

Dle zápasů, co koukám. Když nepočítám pohárová utkání, tak posolední dobou v lize ani Hleb nestřídá.

Reagovat
smazaný uživatel

Pořadí střídajících hráčů rozhodně nedokážež určit, protože ta sestava se tak mění, že to není možná. Hleb teď hraje pravidelně pohár, prakticky dík tomu máme dvě jedenáctky a střídaní se odvyjí od výsledku, soupeře a budoucího soupeře.

Reagovat
herbage

To ano, ale má smůlu, že Iniesta mu je typově podobný, má přednost a proto už na Hleba nezbývá místo.

Reagovat
smazaný uživatel

To ano, není v lehké situaci, já narážím na to, že nelze říct, kolikátý je v pořadí volby na střídaní. Je jasné, že první volba není, ale jestli je druhý či desátý, tak to už záleží na mnoha okolnostech.

Reagovat
herbage

To ano, ale v poslední době není ani to třetí volbou, i kdžy je to dáno právě těmi soupeři a pohárovými zápasy.

Reagovat
smazaný uživatel

Právě, teď jsou vytvořeny prakticky dvě jedenáctky, s tím, že v té pohárové on hraje celé zápasy. A třeba na konci roku nastoupil co by střídající jak proti Realu, tak proti Villarrealu a proti Mallorca byl v základu.

Reagovat
herbage

No hraje, když Messi není k dispozici nebo odpočívá, jinak v podstatě ne.

Reagovat
smazaný uživatel

Řeč je pořadí střídajích a když se kouknu na statistiku, tak zjistím, že v zápasech, kdy byl připraven nastoupit, tak ve velké většině do zápasu zasáhl a to i když hrál Messi (viz ten Real,...). A momentálně si na celkovou nevytíženost taky stěžovat nemůže.

Reagovat
herbage

Tak Messimu dokonce nahrál na gól, ale poslední dobou nastupuje právě výhradně na jeho pozici, i kdžy mě se zdá platnější v záloze nebo jak hrál proti Vale místo středního útočníka, samozřejmě hodně staženého s tím že se Messi a Henry více vysouvali na hrot. Zajímavá herná varianta. Na pravém křídle mi přijde utopenej.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak v záloze toho odehrál minimum a i v tom minimu se mi vůbec nelíbil. Na křídle je to zatím den a noc, jednou předvede dobrý výkon, podruhé špatný. Z celého jeho působení jsem dosti rozpačitý, nedalo se čekat, že toho dík konkurenci odehraje výraznějí víc, než odehrál, ale myslel jsem, že mu nebude dělat problém styl hry i pozice na křídle.

Reagovat
smazaný uživatel

Sylvinho... no to už snad nemyslíš vážně.

Reagovat
herbage

Poslední zápasy ano, ale jak píše Jakub, je to dáno situací na hřišti a soupeřem.

Reagovat
smazaný uživatel

Sylvinho odehrál v lize tři zápasy, Hleb jedenáct. Ještě jednou tě prosím: zjsiti si fakta a nevymýšlej si. Je tu spousta lidí, kteří si to třeba ověřit neumí a budou věřit tomu, co píšeš.

Reagovat
herbage

Jo, potom už jsem se podíval a máš pravdu, ale poslední zápasy včetně pohárových střídal Sylvinho celkem často, takže mě to zmátlo. Hleb hraje celkem často, ale v základu z 90%, jen když není k dispozici Messi, střídá, když hrají Messi i Iniesta současně a do hry nezasáhne když hraje jen Messi a Iniesta střídá. Pokud jsou všichni zdraví, tak to má těžké, aby se vůbec dostal na hřiště, ale v rotačnímk systému si celkem zahraje.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to je pochopitelné, že přes Messiho a Iniestu (ovšem ten hraje zatím výhradně v záloze nebo nalevo, zatímco Hleb napravo, taže to je trochu něco jiného) tolik nehraje.

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle bude hnus, beton a okopávačka... Pro mě hodně důležitej zápas.

Reagovat
One-Real

Barcelonu postihla tragédie

Barcelonu od pátku trápil silný vítr, jeho sílu nevydržela dnes o půl dvanácté střecha sportovní haly v Sant Boi. V ní hrály děti baseball, pád střechy tři ve věku devět až dvanáct let nepřežily, dalších nejméně šestnáct osob je zraněno. Je možné, že v důsledku tragédie bude odloženo večerní utkání Barcelona - Numancia.

RIP

Reagovat
smazaný uživatel

Descanse en paz.

Reagovat
$dolar$

Uprimnou soustrast

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Tam jsem zrovna v létě byl, děs. Zajistit kvalitní konstrukci hřišť přece nestojí tak moc.

Reagovat
-Kopy-

hrůza...

Reagovat
GEGE

Reagovat
smazaný uživatel

Tři děti? Tak to je tragédie

Reagovat
plechi

už bohužel 4...

Reagovat
didosh

OUUUU!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
božský John

Reagovat
smazaný uživatel

doplatili na to nevinné deti

Reagovat
smazaný uživatel

6:1 5000. gol - Carles Puyol

Reagovat
madridcan

aby si zase prilisne neveril numancii ako minuly tyzden la coruni

Reagovat
smazaný uživatel

Taky pravda , ale ani 6:0 by nebylo špatný

Reagovat
smazaný uživatel

no kdyby to dal fakt Carles, tak je to pěkná odměna za tu mnohaletou dřinu

Jinak ta tragédie v Barceloně mně hodně překvapila. Čtyři mrtví...

Reagovat
smazaný uživatel

Já vím, je to tragedie, možná se ani nebude hrát ...fakt strašný

Reagovat
smazaný uživatel

Dotaz: nevíte někdo, jak to vypadá s plánovanou přístavbou a rekonytrujcí Nou Campu? Před nějakým časem psali, že chcou zvýšit kapacitu myslím a už o tom dlouho nikde nic nebylo...dík za info

Reagovat
smazaný uživatel

No ta kapacita by měla být myslím nějak 110 až 120 tisíc a nad všema tribunama by měla být střecha , ale obrázky si asi viděl ne ? :) Ale že by se už začalo jsem si nějak nevšiml, myslím že jsou nějaké problémy s lidmi co bydlí kolem Nou Campu protože se nemá rekonstruvat jen Nou Camp ale také okolní ulice a domy a s tím někteří nesuhlasí tak nevím, ale myslím že se nic neděje a snaží se to vyřešit...ale kdy to bude hotové ? netuším

Reagovat
smazaný uživatel

dík

Reagovat
smazaný uživatel

Huntelaar je zraneny alebo je to len dalsi "super" nakup Realu ???

Reagovat
smazaný uživatel

je po zraneni a nehral dost dlho

Reagovat
smazaný uživatel

Má to těžké,dostat se přes Raúla a Higuaína do základu...ale jeho čas ještě příjde.

Reagovat
Tomanatura

V jiném týmu by se ti dva nedostali přes něj... V Realu tomu bude opak.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ale tak pokud Real sleduješ a vidíš dlouhodoběji výkony Higuaína,tak musíš dát za pravdu,že se přes něj jen těžko dát prosadit. To už spíš přes Raúla.

Reagovat
Tomanatura

Taky na Raula jsem to hlavně myslel...

Reagovat
smazaný uživatel

Doufam v Depor a patnácti bodovej náskok nad Realem

Reagovat
smazaný uživatel

Real vs Deportivo 2:2

Reagovat
smazaný uživatel

3-2 po prodloužení

Reagovat
smazaný uživatel

na nájezdy co

Reagovat
smazaný uživatel

Huelva - Betis tip: 3:4

Ještě se musim vyjádřit k Realu ukopaná výhra v posledních 10 minutách tip: 1:0

Reagovat
smazaný uživatel

to je trapne,komentator na sport 1 nevi,proc je minuta ticha

Reagovat
Radin

Ot:pls kdyby jste věděli stránky na povlečení od týmů atd tak je napište,dík

Reagovat
smazaný uživatel

www.tomanatura.cz

Ten má FC Liverpool.

Reagovat
Tomanatura

Reagovat
Radin

voe :-D

Reagovat
Tomanatura

V oficiálních položkách fanclubů by normálně měly být.

Reagovat
Radin

Jurado ,Mallorca

Reagovat
smazaný uživatel

Vale

Reagovat
smazaný uživatel

3:0 poločas

Reagovat
Josifek

JJ, zatím dělá radost, na tři body to už asi nebude .

Reagovat
smazaný uživatel

Se dalo čekat, že na Mallorce rupnou. Stejně na boj o druhý, natožtak první místo, nemají.

Reagovat
smazaný uživatel

Dalo se to čekat?

Reagovat
madridcan

tiez pozeram...Ale po vojne je kazdy general vies

Reagovat
smazaný uživatel

Já osobně to čekal. Co kroutíš očima?

Reagovat
smazaný uživatel

Čekal výhru, ne takovou.

Reagovat
smazaný uživatel

Zrovna Mallorca, která byla v předchozích kolech tragická.

Reagovat
smazaný uživatel

Právě proto. Nevyhráli (co vím) deset zápasů a potřebovali se doma chytnout na silném soupeři, kterej venku pokulhává.

Reagovat
Tomanatura

To stejné se dalo říct i o výsledcích Valencie. Já jsem viděl před zápasem jen výsledky Valencie a vsadil jsem 10. Dalo se to čekat.

Reagovat
smazaný uživatel

To ses asi blbě díval, když nazveš výsledkY Valencie tragickými. Když se to dalo čekat, tak proč jsi dal na tiket připosranou neprohru domácích?

Reagovat
Tomanatura

Špatně jsem formuloval. Rozhodně se dalo čekat, že ztratí. Kurs 1,5 byl vynikající.

Reagovat
Tomanatura

Jo a ty tragické výsledky - podívej se na poslední venkovní zápasy a řekni mi, kdy naposledy vyhráli

Reagovat
smazaný uživatel

Tak příště napiš výsledky venku, ať si rozumíme.

Reagovat
smazaný uživatel

Mám nejradši, když se někdo zapojuje do něčí diskuse a pak je úplně mimo. Já jsem mluvil o prohře, ne o ztrátě, která měla (remíza) reálnější obrysy.

Reagovat
Tomanatura

Ale i prohra se dala čekat. Takže se stotožňuji s názorem R9

Reagovat
smazaný uživatel

Tak proč jsi tedy, generále, nezkusil za ten krásný kurz ostrou jedničku?

Reagovat
Tomanatura

Protože nejsem takový riskant. Dala se čekat jednička, ale já jsem se radši pojistil, jelikož Valencie je Valencie.. Raději míň než nic.

Reagovat
smazaný uživatel

Valencie je těžkej soupeř. Nemyslím, že bylo připosraný dát tip na ztrátu favorita. Spanhel holt asi nedokáže překousnout, že jsme si to mysleli a on ne nebo já nevím o co se snaží.

Reagovat
smazaný uživatel

No mě trochu překvapilo spojení "dalo se to čekat". U tomanatury to je něco jiného, ten vítězství domácích moc nečekal, když dal neprohru. Já bych v tom zápase dal na remízu nebo na Vale.

Reagovat
smazaný uživatel

V pohodě, z mého pohledu se to prostě dalo čekat, ale je to jen blbej tip.

Reagovat
smazaný uživatel

No já čekal remízu, takže mam po tiketu

Reagovat
smazaný uživatel

100. pro výhru Deportiva

Reagovat
plechi

damned

Reagovat
plechi

100. pro dnešní výhru Madridu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Už vyhrálo Getafe, to Madridu stačí

Reagovat
madridcan

to mame vtipnu nedelu...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Logan
Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele