Preview Premier League 2015/16: 4. část

07.08.2015, 21:02, aktualizováno 07.08.2015, 21:02
Previews
Zaujalo nás
Už zítra skončí dvouměsíční čekání fanoušků Premier League na sezónu 2015/16. Anglická redakce Eurofotbalu si pro vás proto připravila velké preview, které by každému čtenáři mělo odhalit přednosti a slabiny všech dvaceti celků. Mimo jiné se dozvíte o manažerech, jejich změnách v kádrech a letní přípravě, Chybět nebude ani předpokládaná sestava a prognóza na umístění.

Nejočekávanější část velkého sezónního preview Premier League z dílny Eurofotbalu je tu. Jen necelých sedmnáct hodin před startem nové sezóny si můžete přečíst nejpodstatnější info nejsilnějších týmů nadcházejícího ročníku. Nechybí ani jeden z účastníků letošní Ligy mistrů.

Kdo si však podle anglické redakce našeho portálu odnese vavříny? Obhájí londýnská Chelsea ligový titul nebo po dlouhých letech triumfuje městský rival Arsenal? Anebo se opět po roční pauze dostane ke slovu celek z Manchesteru? Velmi nabitý kádr má po letní pauze i Liverpool, který touží znovu okusit milionářskou soutěž. Premier League už brzy vypukne a všech dvacet týmů hoří odhodláním!

Prognóza a tip na umístění klubu nemusí nutně odrážet názor autora článku.


Liverpool


Přišli: Christian Benteke (Aston Villa), Adam Bogdan (Bolton), Nathaniel Clyne (Southampton), Roberto Firmino (Hoffenheim), Joe Gomez (Charlton), Danny Ings (Burnley), James Milner (Man City).

Odešli: Steven Gerrard (LA Galaxy), Iago Aspas (Sevilla), Raheem Sterling (Manchester City), Rickie Lambert (West Bromwich) Glen Johnson, Brad Jones (oba konec smlouvy).

Výsledky v přípravě:

5 výher, 1 remíza; nejlepší střelci: James Milner, Divock Origi, Adam Lallana (všichni 2 góly)

Thai All Stars - Liverpool 0:4 (Marković, Sakho, Lallana, Origi)
Brisbane Roar - Liverpool 1:2 (Lallana, Milner)
Adelaide United - Liverpool 0:2 (Milner, Ings)
Malaysia XI - Liverpool 1:1 (Ibe)
HJK Helsinki - Liverpool 0:2 (Coutinho, Origi)
Swindon - Liverpool 1:2 (Benteke, Ojo)

Manažer: Brendan Rodgers

Po loňské nepovedené sezóně to měl Brendan Rodgers v Liverpoolu hodně nahnuté. Vedení klubu mu však dalo důvěru a všichni na červeném břehu řeky Mersey věří, že severoirský manažer dokáže zopakovat skvělý ročník 2013/14. Za minulou sezónu mu fanouškové vytýkali nejen špatně utracené peníze za prodej Luíse Suáreze, ale také časté změny formace a nejasnou herní strategii. Příznivce si nezískal ani svým často dosti alibistickým pozápasovým hodnocením.

Stejně jako před rokem i nyní musí Rodgers nahradit klíčového hráče, Raheema Sterlinga. Vyplatí se mu jeho nákupy nyní lépe než loni, kdy příchody Balotelliho, Manquilla nebo Lamberta skončili fiaskem a příliš se nedařilo ani balkánským akvizicím Markovićovi a Lovrenovi? Další špatný ročník si už někdejší manažer Swansea nemůže dovolit.

Přednosti

Liverpoolu po odchodu Suáreze a zranění Sturridge chyběl hráč, který by byl schopen pravidelně střílet góly. To by se teď mohlo změnit. Zanedlouho uzdravený Sturridge i nová posila Benteke patří k vyhlášeným kanonýrům, navíc na šanci čekají také velmi talentovaný Danny Ings, loňská opora Burnley, a Divock Origi, jenž se výborně jevil v přípravě. Ofenziva by měla být hlavní předností Reds, zmiňované forwardy budou hodně vydatně podporovat šikovní Coutinho, Firmino, Ibe či Lallana.

Slabiny

Příznivci klubu z města Beatles už dlouho volají po příchodu kvalitního defenzivního záložníka. Lucas Leiva střídá lepší výkony s horšími, přičemž ty špatné převažují, a jiný klasický zloděj míčů v kádru chybí. Na svůj obvyklý post do středu pole by se mohl vrátit Emre Can, který v uplynulé sezóně při systému na tři stopery nastupoval v obraně. Právě střední obránce je další post, kde by Liverpool potřeboval posílit. K vynikajícímu Škrtelovi jsou k dispozici nejistí Sakho s Lovrenem a čtyřiatřicetiletý Touré.

Oproti špičkovým celkům usilující o titul by pak slabinou Liverpoolu mohl být i manažer Brendan Rodgers. Dvaačtyřicetiletý lodivod se zkušenostmi a taktickou vyzrálostí nemůže rovnat ostříleným stratégům, jako jsou José Mourinho, Louis van Gaal, Arsene Wenger či Manuel Pellegrini, což by se mohlo projevit v klíčových momentech sezóny.

Hráč ke sledování: Christian Benteke

Christian Benteke na sebe upoutal pozornost hned při své premiérové sezóně na Britských ostrovech, kdy v dresu Aston Villy nasázel během 39 startů 23 gólů a okamžitě se dostal do hledáčku velkých klubů. Další dvě sezóny sice byly i vinou zdravotních problémů trochu slabší, nicméně i tak vždy v Premier League překonal hranici deseti branek, což se v minulém ročníku nikomu z Reds nepovedlo.

Fyzicky velice silný, 190 cm vysoký útočník je typickým hrotovým hráčem, který dokáže podržet míč a vyhrávat hlavičkové souboje, jeho největší předností je ale perfektní výběr místa v šestnáctce. K zahození není ani jeho tvrdá střela, což dokázal při svém debutu proti Swindonu, když zpoza vápna vsítil nádherný gól z voleje. Typově je trochu podobný odcházejícímu Lambertovi, oproti němu je však rychlejší a o osm let mladší.

Předpokládaná sestava: Mignolet - Clyne, Škrtel, Sakho, Gomez (Moreno) - Milner, Henderson, Coutinho - Firmino, Benteke, Ibe

Příznivci Liverpoolu doufají, že si Simon Mignolet udrží formu z jarní části sezóny a bude znovu oporou. Krýt záda mu bude nezkušený Maďar Ádám Bogdán, jemuž většina fanoušků příliš nevěří. V defenzivě visí otazník pouze nad postem levého obránce, kde měl zá běžných okolností hrát Alberto Moreno, jenomže osmnáctiletý Joe Gomez odehrál přípravu fantasticky a je možné, že dostane důvěru i v Premier League.

Střed pole by měli ovládat nový kapitán Jordan Henderson a James Milner přicházející z Manchesteru City. Před nimi bude operovat kreativní trio Firmino, Coutinho a Ibe. Na tuto pozici se tlačí také Adam Lallana, přednost však nejspíše dostane nová posila z Hoffenheimu Roberto Firmino a Jordan Ibe, který se výborně prezentoval v přípravných zápasech. O post na hrotu útoku se popere Benteke, Ings, Origi a Daniel Sturridge, jehož zdravotní stav ovšem ještě stále není optimální.

Prognóza: 5. místo

Liverpool sympaticky posílil a mohl by zažít lepší sezónu než loni. Pokud si formu z předešlých působišť přenesou Firmino, Clyne, Benteke nebo Ings, budou Reds bojovat o nejlepší čtyřku až do posledního kola. Nakonec se ale i kvůli viditelným slabinám v defenzivě budou muset spokojit pouze s pátou příčkou zaručující postup do Evropské ligy.

(mko)


Manchester City


Přišli: Raheem Sterling (Liverpool), Fabian Delph (Aston Villa), Patrick Roberts (Fulham).

Odešli: Frank Lampard (New York City), James Milner (Liverpool), Álvaro Negredo (Valencia), John Guidetti (Celta Vigo), Scott Sinclair, Micah Richards (oba Aston Villa), Matija Nastasić (Schalke), Dedryck Boyata (Celtic), Stevan Jovetić (Inter Milán).

Výsledky v přípravě:

3 výhry, 1 remíza, 2 prohry; nejlepší střelec: Raheem Sterling (3 góly)

Adelaide United - Man City 0:2 (Barker, Zuculini)
Melbourne City - Man City 0:1 (Nasri)
AS Řím - Man City 2:2 (4:5 na penalty; Sterling, Iheanacho)
Real Madrid - Man City 4:1 (Touré)
Vietnam - Man City 1:8 (Sterling 2x, Silva 2x, Kolarov 2x, Lopes, Pozo)
Stuttgart - Man City 4:2 (Iheanacho, Džeko)

Manažer: Manuel Pellegrini

Těžko říct, zda je jeho setrvání na lavičce Man City správným krokem. Vedení klubu si brousilo zuby na Jürgena Kloppa, který ovšem hodlá rok odpočívat. A tak musí Manuel Pellegrini pokračovat tam, kde to už loni pěkně skřípalo. 61letý veterán se v progresivního kouče, kterého Citizens tak zoufale potřebují, ze dne na den nebo z roku na rok zkrátka nezmění; pod jeho vedením přijde letos výrazná stagnace.

Přednosti

Tady není o čem; triangl Agüero - Silva - Sterling bude řádit ve velkém stylu. Pokud vydrží zdravotně, nemá Sergio Agüero mezi útočníky v Premier League žádnou konkurenci. Kane s Costou se loni snažili Argentinci vyrovnat, ale ten je výkonnostně i střelecky přeci jen o fous předčil. Jeho rychlost a dynamika je pro obránce noční můrou; a ve spolupráci s dalším fantastickým běžcem Raheemem Sterlingem a bez nadsázky geniálním Davidem Silvou, mohou zneškodnit jakéhokoli soupeře. Ale jak říkám - ve formě a ve zdraví.

Pomocnou ruku v defenzivě bude muset letos konečně natáhnout Joe Hart, jenž pomalu ale jistě dozrává ve velkou osobnost a třeba letos v dubnu a květnu City výrazným způsobem držel. Jeho stabilní forma je klíčem k tomu, aby celek z Manchester držel krok s ostatními rivaly v boji o nejvyšší příčky.

Slabiny

Loni byl nejlepším stoperem týmu Martín Demichelis. Při vší úctě k ostřílenému Argentinci je to alarmující zpráva. Vincent Kompany po předloňské heroické sezóně brutálně sešel dolů s formou, a pokud bude v průměrných výkonech pokračovat, bude mít obrana Citizens veliké problémy. To samé platí i v případě Eliaquima Mangaly, který po přestupu o své astronomické cenovce skutečně nepřesvědčil.

Slabinou by se teoreticky mohl stát i střed zálohy, kde k Fernandovi a Fernandinhovi přišel další fotbalista nedosahující úplné světové třídy - totiž Fabian Delph z Aston Villy. Už loni Yaya Touré připomínal svůj slabší odvar a nedá se očekávat, že by tohle "africké zvíře" dosáhlo zpět na svou mistrovskou formu ze sezóny 2013/14.

Hráč ke sledování: Raheem Sterling

Bezmála padesát milionů liber s anglickým rodokmenem na trávnících ještě nikdy nepobíhalo. Raheem Sterling jistě na tuto cenovku momentálně nedosahuje, jeho věk a obrovský potenciál se však Man City do budoucna zcela jistě může vyplatit. Zázračné dítě z Liverpoolu každopádně nemá čas na pražádnou aklimatizaci, což by Sterling ve svém věku dvaceti let možná potřeboval.

Od počátku angažmá se však anglický reprezentant musí stát jasnou oporou týmu. Už v první předzápasové tiskové konferenci ho spolu s Agüerem, Sterlingem a Tourém označil za ofenzivní tahouny. Jeho největší předností je obrovská rychlost, akcelerace a také souboje 1 na 1, v nichž je právě díky zmíněným schopnostem velkou hrozbou.

Předpokládaná sestava: Hart - Zabaleta, Kompany, Mangala, Clichy (Kolarov) - Touré, Fernandinho - Nasri (Navas), Silva, Sterling - Agüero

Letní příprava Manchesteru City byla dosti problematická vinou absence četné řádky jihoamerických fotbalistů. Pablo Zabaleta, Martín Demichelis, Fernandinho ani Sergio Agüero neodehráli v přátelských zápasech ani minutu. Všichni čtyři by však měli být připraveni už na první pondělní zápas s West Bromwichem.

Pozice brankářské jedničky je jasná, před ním už však menší otazníky jsou. Zabaleta nejspíš Sagnu do příliš důležitých zápasů nepustí, ale situace na druhé straně obrany je složitější. Kolarov odehrál téměř celou přípravu - Clichy se totiž v jejím průběhu zranil a nestihne ani start Premier League. Francouz sice z loňska hájí (u Pellegriniho rotujícího stylu dosti relativní) pozici jedničky, může však o ní přijít. Místo Demichelise se letos počítá spíše s Mangalou - samozřejmě pokud nebude hrát stejně špatně jako loni.

Yaya Touré i přes slabší výkony v minulé sezóně bude mít hlavní roli uprostřed zálohy, kde chtějí sbírat minuty i favorizovaný Fernandinho, Fernando a nováček Delph. Jasná útočná jednička Sergio Agüero bude mít pod sebou podporu Davida Silvy a Raheema Sterlinga; třetím do party bude zpravidla Samir Nasri a Jesus Navas.

Prognóza: 4. místo

Městský rival Manchester United na přestupovém poli řádil, zato Citizens jej zřejmě po rekordním nákupu Raheema Sterlinga zcela prospali. Poměrně velké množství hráčů na pomezí základní sestavy a lavičky je pryč, Yaya Touré je zase o rok starší a pomalejší a do obrany žádná posila nepřišla. Manuel Pellegrini naopak dostal novou smlouvu do léta 2017. Podle mého názoru ji však nebude moci dodržet do konce a vzhledem k neuspokojivým výsledkům bude Chilan odejit někdy po Vánocích. A za rok už bude Agüera a spol. trénovat odpočatý Jürgen Klopp...

(mu)


Manchester United


Přišli: Memphis Depay (Eindhoven), Bastian Schweinsteiger (Bayern Mnichov), Morgan Schneiderlin (Southampton), Matteo Darmian (Turín), Sergio Romero (Sampdoria).

Odešli: Robin van Persie, Nani (oba Fenerbahce), Tom Cleverley (Everton), Ben Amos (Bolton), Tom Thorpe (Rotherham).

Výsledky v přípravě:

3 výhry, 1 prohra; nejlepší střelec: sedm hráčů (všichni 1 gól)

Club América - Man Utd 0:1 (Schneiderlin)
San José Earthquakes - Man Utd 1:3 (Mata, Depay, Pereira)
Barcelona - Man Utd 1:3 (Rooney, Lingard, Januzaj)
Paris Saint-Germain - Man Utd 2:0

Manažer: Louis van Gaal

O jeho povaze, zatvrzelosti nebo tvrdohlavosti si může říkat kdo chce, co chce, po Moyesovi však někdo jako Louis van Gaal k Man Utd přijít musel. Absolutní autorita, neochvějný lídr týmu, osobnost s neutuchající kuráží, proti kterému si hráči nedovolí vystoupit. A když ano, prostě a jednoduše skončí. Žádný hráč není v Manchesteru United víc než trenér, nebo dokonce víc než klub a to poznal i David De Gea, jehož odchod do Realu Madrid je stále reálnější.

Přednosti

Střed zálohy Manchesteru United by měl být skutečnou oporou týmu. Hned čtveřice mužů má bez nejmenších pochyb na to, aby nastupovala v základní sestavě - Herrera či Schneiderlin (ve většině podzimní části) se tak často budou muset spokojit s lavičkou náhradníků. Je nicméně otázka, stálice Michael Carrick sehraje s dvěma posilami, jíž je vedle zmíněného Francouze také superhvězda Bastian Schweinsteiger.

Po gólově hlušších letech se na pozici "lone strikera" vrací Wayne Rooney a jeho staronová role může být velkým příslibem. Anglický forvard by rád zavzpomínal na sezóny 2009/10 a 2011/12, kdy nastřílel 26, respektive 27 ligových branek. Pomoci by mu k tomu měl i Memphis Depay, který podle přípravných zápasů dostane velmi zodpovědnou roli.

Slabiny

Obrana; a to s velkým vykřičníkem. Už loni Van Gaal měl přivést oporu doprostřed zadní řady, místo toho přivedl na hostování Falcaa. A letos? Zase nic. Stopeři United se těší podivuhodné důvěře od svého manažera, který na Jonesovi a Blindovi (!) hodlá stavět. Ano, nejlepší stoper United v minulé sezóně Chris Smalling v přípravě ani jednou nehrál od první minuty a vše nahrává tomu, že Van Gaal sehrával výše zmíněnou dvojici. Představa holandského univerzála coby regulérní stoperské opory v týmu v anglické Premier League je poměrně zajímavá, neřkuli úsměvná.

Ještě větší potíže může mít Manchester United na pozici brankáře, kde po pátečním vyjádření Louise van Gaala patrně nebude nastupovat David De Gea. Red Devils se podle Nizozemce musí poohlédnout po novém gólmanovi. Aktuální a zřejmě i potenciální jednička Sergio Romero přitom nastoupil za poslední dvě sezóny (Monaco, Sampdoria) v ligové základní sestavě pouze jedenáctkrát a jen dvakrát udržel čisté konto.

Hráč ke sledování: Memphis Depay

V pouhých jednadvaceti letech se stal významnou oporou PSV Eindhoven v mistrovském tažení a nejlepším střelcem Eredivisie. Borec s velkým sebevědomím je často srovnáván s Cristianem Ronaldem, s nímž jej pojí řada společného. Depay je velmi rychlý, nesmírně šikovný, a proto i výjimečný v soubojích jeden na jednoho.

Umí zakončovat z různých pozic, a to jak z křídla, tak z centrálnějších míst. V přípravě nastupovat pod Waynem Rooneym, ale v rozestavení 4-3-3 s ním musíme počítat spíše u levé lajny. Jeho oblíbenou kličkou je "Robbenova" finta s navedením míče do středu a dělovým zakončením. Jen z opačné strany. Na druhou stranu je tahle finesa poměrně čitelná.

Předpokládaná sestava: Romero (?) - Darmian, Jones, Blind, Shaw - Schneiderlin (Herrera), Carrick, Schweinsteiger - Mata (Young), Rooney, Depay

David De Gea je dost možná "odstřižen" ze sestavy poté, co jej Louis van Gaal vyřadil z nominace na Tottenham. Spurs bude pravděpodobně čelit Sergio Romero, ale do sezóny chtějí United sehnat ještě jednoho brankáře. Obrana ve výše zmíněném složení hrála pospolu celou přípravu; její konzistenci však dost možná nahlodají první kola - do sestavy by se chtěl vrátit Chris Smalling, jemuž závěr minulé sezóny vyšel na jedničku.

Pokusy Louise van Gaala o systém 4-2-3-1 se v přípravě sešel s rozpačitými výkony a dá se předpokládat, že Man Utd opět obnoví oblíbenou formaci 4-3-3. V těžišti by měli pravidelně nastupovat Michael Carrick a Bastian Schweinsteiger (jenž první kolo nestihne), vedle nich pak o místo bojují další posila Morgan Schneiderlin a Ander Herrera. Vedle jasné útočné jedničky Wayna Rooneyho pak bude hrát nováček Memphis Depay a Juan Mata. Byť mu na záda významně dýchá loňské překvapení Ashley Young.

Prognóza: 3. místo

Kdyby Louis van Gaal nepřivedl dvě hvězdy doprostřed zálohy, ale po jedné do zálohy a na stopera, možná bych Manchester United tipoval ještě výše. Tým dostává vskutku mistrovských obrysů - jenže v konkurenční válce Premier League je potřeba mít dokonale pořešených 11 pozic. Blind na stoperu a Smalling na lavičce není úplně nejlepším základem do boje o titul. A to nemluvíme o tom, že absolutní "držák" a zachránce loňského čtvrtého místa je pravděpodobně na odstřel...

(mu)


Arsenal


Příchody: Petr Čech (Chelsea).

Odchody: Wojciech Szczesny (AS Řím, hostování), Abou Diaby (konec smlouvy), Lucas Podolski (Galatasaray).

Výsledky v přípravě (a Community Shieldu):

5 výher; nejlepší střelec: Chuba Akpom (3 góly)

Singapore XI - Arsenal 0:4 (3x Akpom, Wilshere) Everton - Arsenal 1:3 (Walcott, Cazorla, Özil) Lyon - Arsenal 0:6 (Giroud, Oxlade-Chamberlain, Iwobi, Ramsey, Özil, Cazorla) Arsenal - Wolfsburg 1:0 (Walcott) Chelsea - Arsenal 0:1 (Oxlade-Chamberlain)

Manažer: Arsène Wenger

Nikdo ze zbylých manažerů Premier league nepůsobí ve svém klubu ani z poloviny tak dlouho, jako je Arsene Wenger spjat s Arsenalem. Přesto jde svým způsobem pro Wengera o průlomovou sezonu, neboť takto ambiciózní tým neměl snad od sezony 04/05. V posledních letech spolu s nárůstem příjmů se Wenger proměnil z vysmívané "držgrešle" v pohotového lovce na přestupovém trhu, jenž se nebojí sáhnout hluboko do kapsy i za cenu toho, že drahým nákupem prvotřídního hráče zmaří vývoj doposud piplaných talentů. Nejčerstvěji se o tom mohl přesvědčit Wojciech Szczesny, jehož příchod Petra Čecha odsunul až na hostování do římského AS, odkud již zpět dost možná nebude návratu. Wenger to s útokem na trofeje jednoduše opravdu myslí vážně.

Přednosti

Nabitá ofenzíva. A to jak po kvalitativní, tak kvantitativní stránce. Wenger má nyní v záloze i útoku tolik možných variant, že v uvozovkách může mávnout rukou i nad čerstvým zraněním Jacka Wilsherea.

Na pravé křídlo se mu tlačí hladový Oxlade-Chamberlain spolu s Walcottem, ve středu pole si konkuruje dvojice Cazorla-Ramsey, která se loni předháněla v otázce důležitosti pro tým, Welbeck s Giroudem nabízí obdobné, a přece odlišné služby na hrotu útoku. Hvězdní Mesut Özil s Alexisem Sánchezem potom mají svá místa takřka jistá.

Nečekanou a takřka bez varování vyklíčenou silnou stránkou Arsenalu se loni ukázalo být ještě obsazení pozic obou krajních beků. Ofenzivně laděný Héctor Bellerín se na místě zraněného Francouze Debuchyho zařadil mezi nejzářivější komety sezony, zatímco na druhé straně ho většinou perfektně vyvažoval opatrnější a nesmírně konzistentní Nacho Monreal.

Slabiny

Při poukazování na herní nedostatky Oliviera Girouda se často přehání. Faktem je, že jeho schopnost podržet i narazit balon je pro toto Wengerovo mužstvo naprosto zásadní, a taky že 30 gólů napříč dvěma posledními ročníky není žádná tragédie; to spíš ještě s přihlédnutím k loňskému zranění zcela adekvátní vizitka.

Jenže zároveň nelze ignorovat ani skutečnost, že francouzský útočník je poněkud labilní postavou, na kterou by jeden nerad plně spoléhal. Nic to nemůže dokumentovat lépe než jeho sedmizápasová šňůra bez gólů na konci uplynulé sezony, která nikoliv náhodou následovala kritická slova Thierryho Henryho, který je toho názoru, že by si Arsenal mohl a měl přát lepšího hrotového útočníka číslo 1. Může jím snad letos být doposud neefektivní Danny Welbeck či křídelník Theo Walcott...?

Dalším otazníkem je dále klíčový post štítového záložníka. Francis Coquelin loni vyletěl zničehonic a těžko říct, zda skvělé jaro dovede zopakovat i ve větším. Tandem Arteta-Flamini je potom evidentně za zenitem.

Hráč ke sledování: Alex Oxlade-Chamberlain

Vybrat ze soudržného týmu Gunners jedinou individualitu je nezáviděníhodný úkol. Průlom letos mohou zaznamenat kupříkladu zraněními sužovaní Wilshere s Walcottem, nemluvě o výtečných Ramseym s Cazorlou. Zraky všech se budou také upírat na loňskou kometu Francise Coquelina, stejně jako na Mesuta Özila, jenž vůbec poprvé s klubem absolvoval plnohodnotnou letní přípravu a zdá se být plně připraven ukázat svůj doposud nenaplněný potenciál. Přesto všechno však věnujme pozornost hladovému mladíčkovi číhajícímu ze závětří, oblíbenému "Oxovi".

Jednadvacetiletý rychlonohý záložník si již loni proklestil cestu k pravidelnému základu, o nějž jej připravilo až zranění. V letošní přípravě již znovu sršel aktivitou a nadšením jak na hřišti, tak mimo něj, a k ideálu ofenzivního hráče světových kvalit mu schází snad jen spolehlivější zakončení. Pokud si někdo v konkurenci daleko provařenějších či lépe placených hráčů zaslouží pozornost, je to právě Alex Oxlade-Chamberlain.

Předpokládaná sestava: Čech - Bellerín (Debuchy), Mertesacker, Koscielny, Monreal - Coquelin, Ramsey (Cazorla) - Oxlade-Chamberlain (Walcott), Özil, Alexis - Giroud (Walcott)

Dokud na Arsenal nepadne z minulých let již proslulá epidemie zraněných, čeká Wengera kolo co kolo náročné rozhodování, koho kam nasadit. Vytlačí Ramsey ze základu Cazorlu? Vytlačí Walcott na hrotu Girouda? A co bude s Oxlade-Chamberlainem, Wilsherem či zcela opomenutým Welbeckem? Na šířku kádru se letos Gunners vymlouvat opravdu nemohou.

Prognóza: 2. místo

Bezprostředně po druhém zisku FA Cupu v řadě hráči Arsenalu hlásili, že nyní již cílí na metu nejvyšší, tedy ligový titul. Tuto rétoriku si uchovávají dodnes, a proč by také ne? Mourinhovy třetí sezony jsou doposud takřka neprobádané teritorium, Manchester City se zdá být jen stínem úspěšných let minulých a jeho městský kolega United pro změnu prochází velkou proměnou, kterou nemusí být snadné od samého startu sezony ukočírovat. Arsenal je naopak nejsilnější za dlouhé roky. Již neprodává své přední hráče, ba naopak umně posiluje. Díky dvěma trofejím má již potřebné sebevědomí i zkušenosti a co do počtu hráčů konečně disponuje vyrovnanou soupiskou na všech postech. Připočtěte k tomu suverénní přípravu se skalpy Evertonu, Lyonu, Wolfsburgu a Chelsea s celkovým skóre 11:1 a máte k dispozici sebevědomý tým, hladový po úspěchu.

Otázkou ovšem zůstává, zda Francis Coquelin zopakuje výtečné loňské výkony, a pokud ne, zda jej dokáže zastat stárnoucí Mikel Arteta. Druhým palčivým problémem je absence prvotřídního útočníka. Úděl bohaté střelby branek tak leží na všech hráčích ofenzivy, kteří se o góly musí rovnoměrně podělit. Bude to nakonec stačit?

(mka), (td)


Chelsea


Přišli: Asmir Begović (Stoke), Radamel Falcao (Monaco, hostování), Kenedy (Fluminense).

Odešli: Petr Čech (Arsenal), Filipe Luís (Atlético Madrid), Didier Drogba (konec smlouvy), Andreas Christensen (Mönchengladbach, hostování), Mohamed Salah (AS Řím, hostování), Dominic Solanke, Isaiah Brown (oba Vitesse, hostování).

Výsledky v přípravě (a Community Shieldu):

2 remízy, 3 prohry; nejlepší střelec: Eden Hazard (2 góly)

New York Red Bulls - Chelsea 4:2 (Rémy, Hazard)
Paris Saint-Germain - Chelsea 1:1 (5:6 na penalty; Moses)
Barcelona - Chelsea 2:2 (2:4 na penalty; Hazard, Cahill)
CS: Arsenal - Chelsea 1:0
Chelsea - Fiorentina 0:1

Manažer: José Mourihno

Dřív platilo, že jej půlka fotbalového světa nenáviděla a druhá půlka milovala či obdivovala. Dnes je rozhodně plnější negativní miska, v oblibě mají Mourinha ve větší míře už jen fanoušci Chelsea, a i mezi nimi se najde řada odpůrců. Hlavní důvody? Čím dál větší Portugalcova nevraživost vůči kritice nebo špatná schopnost reagovat, když mu nevychází předem vytvořený taktický plán.

Nutno však podotknout, že se to stává minimálně. José Mourinho je mistrem podrobné taktiky, dokáže dokonale eliminovat soupeřovy silné stránky; byť je to občas na úkor krásy hry. Už jeho aura nicméně dělá z Chelsea silnější celek, Portugalec má velkou autoritu v kabině i na hřišti, což je také nezanedbatelné plus, které drží tým na správných kolejích. A nově držet má až do léta 2019!

Přednosti

Těžko narazit na jednu či dvě nejsilnější stránky týmu, který si Mourinho přes rok piplal k obrazu svému. Chelsea má nejsilnější obranu v lize, díky Ivanovićovi, Terrymu a Cahillovi (či Zoumovi) je nepřekonatelná ve vzdušných prostorech. Ivanović i Azpilicueta jsou navíc schopni přečíslovat soupeře i v ofenzivě. Po slušné (byť místy rozpačité) úvodní sezóně by se suverénní oporou měl stát i gólman Thibaut Courtois.

Další předností je rozhodně střed zálohy, který díky Matićovi a Fábregasovi nemá slabinu. Síla, čtení hry, její tvorba i precizní technika. Nic nechybí. Díky Willianovi, který rád bleskově přenáší hru s míčem na kopačkách až k brance soupeře, navíc vznikne spojka mezi zálohou a útokem. Dále je tu samozřejmě Eden Hazard, který už mnohokrát prokázal, že i když se celému mužstvu nedaří, je schopen sám rozhodnout o výhře svého týmu.

Nezanedbatelnou výhodou Chelsea oproti zbytku ligy je pozice manažera. Velkému množství fotbalových fanoušků José Mourinho "nevoní", ať už pro svoje vyjadřování či pasivní styl hry proti silným soupeřům. Jedno se však muži na lavičce Blues upřít nedá - na každého protivníka je dokonale připraven a takřka vždy ušije taktiku tak, aby eliminoval jeho přednosti. V tom je naprosto výjimečný.

Slabiny

Jediným slabým místem sestavy Chelsea je pozice pravého křídla, a to ještě za předpokladu, že se Willian stáhne pod útočníka a na lajně nastoupí Ramires, Moses, Traoré nebo někdo úplně jiný. Minulou sezónu pak Chelsea na jaře oslabila vinou poklesu formy Fábregase a Oscara. Většina neduhů Blues je čistě na hypotetické úrovni; není však vyloučeno, že k nim dojde.

Příprava odhalila kolísavou formu Branislava Ivanoviće, který v jednatřiceti letech možná začíná pomalu ztrácet na rychlosti. Tento problém by mohl postihnout i o tři roky staršího Johna Terryho, v jehož případě se úplně nedá očekávat fenomenální forma z loňského roku. Trable může mít Chelsea i v útoku, jelikož Diego Costa dlouhodobě laboruje se zraněním.

Hráč ke sledování: Willian

Pochopitelně se nabízí mnohem větší hvězdy, jejichž (ne)hvězdné výkony mohou být pro Chelsea určující. Fenomenální Hazard, stárnoucí Terry nebo podzimový Fábregas. Oči veřejnosti by však jednoznačně měly být upřeny rovněž (a možná i přednostně) na brazilského ofenzivního záložníka, který má potenciál stát se letos regulérní kometou Premier League.

Willian je dokonalým prototypem "Mourinhovského střihu". Je nesmírně poctivý, dokonale zvládá defenzivní úlohy - i jeho práce na pravém křídle stojí za minimem šancí, jež si protivníci vytvoří. V dubnu a květnu však předvedl, jak nepostradatelnou postavou pro Chelsea je. Snad mu aklimatizace trvala trochu déle; tak nebo jinak byl Brazilec v závěru ročníku zjevením, nejlepším hráčem mužstva (s Terrym) - prospěl mu také přesun doprostřed zálohy. Když se chopí míče v hloubi pole a vyrazí vpřed, není možné ho zastavit. Famózní driblér a technik, připravit jej o míč je takřka nereálné.

Předpokládaná sestava: Courtois - Ivanović, Cahill, Terry, Azpilicueta - Fábregas, Matić - Willian, Oscar, Hazard - Diego Costa

Defenzíva se minimálně v prvních kolech rozhodně nezmění; proč taky. Chelsea loni vyhrála ligu především díky precizní hře celé obranné čtyřky. V přípravě však byly znát určité výkyvy ve výkonnosti - hlavně Ivanović s Terrym chvílemi nestačili rychlostně. Na šanci proto čeká univerzální Kurt Zouma, jenž i letos bude při náročném programu dostávat nespočet příležitostí. Možné také je, že pravděpodobná posila z Augsburgu Baba Rahman pro sebe uzurpuje post levého beka a Azpilicueta se přesune napravo.

Ani prostředek zálohy s Matićem a Fábregasem nestojí za žádné podrobné vysvětlování, vždyť výkony obou fotbalistů (minimálně na podzim) byly naprosto špičkové. Drobné starosti bude mít Mourinho v ofenzivě. Willian v přípravě na "svém" pravém křídle prakticky nehrál, stejně jako na konci minulé sezóny ho Portugalec zkoušel na pozici desítky i hlouběji uprostřed pole. Proti těžším soupeřům (viz Community Shield s Arsenalem) proto můžeme očekávat na podhrotu právě jeho, zatímco křídlo obsadí defenzivnější Ramires, nebo Victor Moses, jenž se v přípravě jevil opravdu velmi pozitivně.

Jedničkou v útoku bude opět Diego Costa; jak Loïc Rémy (který občas bude hrát i z křídla), tak Falcao ovšem v přípravě zaujali a při dobré střelecké formě mohou naturalizovaného Španěla klidně vytlačit ze sestavy. Costu navíc u dlouhou dobu provází potíže se zadním stehenním svalem.

Prognóza: 1. místo

Obhájce loňského titulu nepřišel o jedinou oporu základní sestavy; má ve svém kádru nejlepšího hráče Premier League, nejlepší obranu a pravděpodobně i nejlepší střed zálohy v lize. Konkurence se oproti minulé sezóně nepatrně zvýšila, především Arsenal letos konečně vypadá na reálný boj o zlato. Velký progres v přestupovém okně učinil i Manchester United, jemuž však k absolutní špičce stále schází světová třída na pozici stopera. Přesto přese všechno je největším favoritem na zisk titulu (a tedy i obhajobu) londýnská Chelsea, k čemuž ji předurčuje i postava geniálního (byť často otravného a neurvalého) stratéga Josého Mourinha.

(mu)

Autor: Marek Ustohal, Martin Kantor, Michal Kovalčík, Tomáš Daníček

Komentáře (403)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1?

Reagovat
Melisko

Ti vyjebem mozog z hlavy hneď!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Spalovač šancí

Ty musíš mít hodně malýho ptáka, když ti proleze zvukovodem ...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Miguel19

Za Williana

Jinak já favorizuji Arsenal.

Reagovat
smazaný uživatel

Kto je "mko"? Odkedy je Ings velmi talentovany a ako si prisiel na to, ze DM je Canov obvykly post? Inak nesuhlasim s tym, ze Sakho je rovnako ako Lovren neisty. Inak sa s tym da suhlasit, no...

Reagovat
Murtago

Reagovat
fantomas

Co takle se podívat do autorů

Reagovat
smazaný uživatel

Kantor a to "o" na konci?

Reagovat
smazaný uživatel

Alebo Michal Kovalcik dpc?

Reagovat
fantomas

Woho, šikula.

Reagovat
smazaný uživatel

Takze tak ste vyriesili tie iste inicialy . Aky ma Michal nick?

Reagovat
T44v3tt1

Nakonec si to zvládnul

Reagovat
Usty

moc sem nechodí, ale myslím, že You4G

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ty pes

Reagovat
Murtago

By byl takovej problém tam napsat jména

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fantomas

Ne, protože se běžně píšou iniciály, a myslim, že při zapojení i jen poloviny mozku to každýmu dojde.

Reagovat
smazaný uživatel

Ten nick...

Reagovat
Murtago

Já si vaše jména zpatra nevybavuju, takže musím sjet dolů a pak to složitě vyhledávat. Když vidím td, říkám si turbodiesel, když mu tak Manchester United a nechápu.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fantomas

Jak řikám, při zapojení aspon poloviny mozku.......

Reagovat
smazaný uživatel

Ol!ver

07.08.2015 21:29

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

Ol!ver

07.08.2015 21:

Reagovat
smazaný uživatel

*

07.08.2015 21:20

Reagovat
fantomas

Aha, s tim bych ti stejně nepomoh ho znám jen jako redaktora z FB.

Reagovat
smazaný uživatel

Aha .

Reagovat
Robochelsea

Jasné, vy ste také celebrity, že to musí človeka hneď napadnúť.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Neni to ten Ruda z Ostravy?

Reagovat
smazaný uživatel

Lovren je daleko nejistější než Sakho, ale že by ten byl nějaký šílený vzor jistoty... Někdy řeší situaci úplně blbě rozehrávkou po zemi místo odkopu atd... Ale souboje Lovrena s míčem jsou téměř legendární, na takovém levlu Sakho není, to je fakt...

Reagovat
smazaný uživatel

Jj Sakho sa obcas prilis snazi riesit situaciu futbalovo a pri nasej super zalohe sa to nevyplaca...

Reagovat
smazaný uživatel

Ings převáděl loni v Burnley velice dobré výkony, dal v sestupujícím týmu 11 gólů, před tím byl nejlepším střelcem v Championship. Góly dával i za anglickou "21", takže nevím, proč by si nemohl zasloužit přívlastek "velmi talentovaný".

K Sakhovi už se někdo vyjádřil níže a nakonec, jaký je tedy podle tebe obvyklý post Emreho Cana?

Reagovat
smazaný uživatel

Aj Borini dal v Sunderlande vela golov a je to lama, to je necypovedajuca statistika, ja Dannymu neverim, to by sa musel stat zazrak, aby daval goly.

Canov obvykly a oblubeny post je CM, branit dobre nevie a je v defenzive malo dorazny, ale to nemeni nic na fakte, ze na DLP ma najvacsie predpoklady on, no, pretoze nam chyba kvalita.

Reagovat
smazaný uživatel

Je to hodně relativní, v Německu hodně hrával ve formaci 4-2-3-1, kde většinou nastupoval v té záložní dvojici, nicméně on je spíše defenzivní než ofenzivní.

Reagovat
smazaný uživatel

A to, že mu nevěříš je tvůj názor, ale neznamená to, že si o něm někdo jiný nemůže myslet, že je velmi talentovaný.

Reagovat
smazaný uživatel

Miško, pls .

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Usty ma oklamal .

Reagovat
Usty

Reagovat
smazaný uživatel

uz som z toho zmateny, You4G je teda "mko"?

Reagovat
smazaný uživatel

Přijdeš mi trochu zmatený už od prvního příspěvku. Potřebuješ ještě nějaké vysvětlení?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
T44v3tt1

Reagovat
lucius6

To podceňování City mě docela překvapuje, jasně jako favority na titul bych je taky objektivně neviděl, ale prostě nevěřim tomu, že skončej na 4. místě, už to tady bylo několikrát a přijde mi, že každou sezonu jsou na začátku City dost podceňovaný a naopak Arsenal hrozně přeceňovanej, no víme jak to vždycky dopadlo.

Reagovat
kiwwi

nemyslim si, ze by City niekto posledne 4 sezony podcenoval

Reagovat
Gunner14

jak jako : ''no víme jak to vždycky dopadlo' ? Však Arsenal tady byl skoro každou sezonu tipován mimo TOP 4

Reagovat
kiwwi

nejlepší střelec: sedm hráčů

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Murtago

Reagovat
Infernoqt

Takže z toho, co jsem pochopil na fb, LVG hledá kreativního hráče do útoku a otazník visí nad golmanem, takže golmana... obránce nic?

Reagovat
Murtago

3-5-2

Reagovat
smazaný uživatel

City čtvrté, Arsenal druhý. Ok, dost bylo srandy.

Reagovat
Infernoqt

ok, tak opačně

Reagovat
Miguel19

Proč je ten vykřičník u Blinda? Však odehrál na stoperu 3 solidní utkání...

Reagovat
Infernoqt

prej je to dočasná metoda, což nechápu proč jen dočasná, když nesháníme stopera...že by Rojo?ale ten Blind má zase neskutečný přehled, ta vize na přihrávky, on musí ty míče rozdávat z vyšší pozice, jen na DM krom interceptions není zrovna unikátní, hlavně je to vyklusávač jako prase

Reagovat
r.mrazik

to rikal kdo? želva a kiwwi (kterej ty zapasy nevidel )

Reagovat
kiwwi

Okrem PSG som videl všetko a aj to som si pozrel 25 minútový zostrih

Reagovat
smazaný uživatel

Jake Humphrey ‏@mrjakehumphrey 37m37 minutes ago

A source who is rarely wrong tells me Arsenal are close to the signing that would make them genuine contenders. We shall see...

Reagovat
vladis271

fakt im chýba už len ten hrot. Ak ho získajú, tak si tú ligu s ich jarnou a prípravovou formou povodia s prstom v nose.

Reagovat
smazaný uživatel

ak kupia Benzemu, tak titul daju no

Reagovat
Heisenberg

Zraní se Coq a jsme stejně v říti jak loni. Ale Benzema by šance o hodně zvýšil, to jo.

Reagovat
kiciN

Asi tak, jednoznacne jedno DM melo prijit, Flamini a Arteta proste Coqa kvalitativne nezastoupi ani na 50%

Reagovat
Pasha

Nedajú, lebo majú problém na lavičke.

Reagovat
Kovi81

ukludni sa

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fff

Lewandowski, Benzema, Lacazette? Je niekto taky realny

Reagovat
smazaný uživatel

kto je Jake Humphrey?

Reagovat
M0rb1D4S

Ten moderátor na BT Sport.

Reagovat
kiwwi

Stopeři United se těší podivuhodné důvěře od svého manažera, který na Jonesovi a Blindovi (!) hodlá stavět. Ano, nejlepší stoper United v minulé sezóně Chris Smalling v přípravě ani jednou nehrál od první minuty a vše nahrává tomu, že Van Gaal sehrával výše zmíněnou dvojici

to proste nie je pravda...Jonesy dostal priestor aby presvedcil van Gaala, ci je lepsi ako Smalling a absolutne sa mu to nepodarilo, cize Smalling bude hlavny stoper a s najvacsou pravdepodobnostou mu bude dvojicku robit Rojo akonahle sa dostane do kondicie

Reagovat
fff

Tvoja teoria, ze ked hrac nehra tak je to preto, lebo ho trener nemusi skusat... Nemal si to este pri niekom? Herrera tusim?

Reagovat
fff

Resp. hra menej.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
kiwwi

omg jaka zas moja teoria

u Herreru si nieso nicim isty, tam je to nabite a mosi proste kazdy bez pardonu bojovat o svoj flek, ale Smallingom som si isty, ze ked bude fit a zdravy, tak bude hrat zaklad na RCB

Reagovat
fff

No pri Herrerovi sa mi zda si pisal daco podobne v tom duchu, ze nehraval moc v priprave preto, ze ho LvG uz nemusi skusat a hravat bude.

Reagovat
kiwwi

zo srandy (co som tam aj napisal)

naozaj, Herrera nema nic iste a bude musiet o svoju poziciu bojovat, pretoze su tam skveli hraci a potencialne ma este konkurenciu aj v Matovi

Reagovat
I am Mancunian

mam pocit, ze to pisal prospero a este busby babes, ivan pisal, ze ma znova dokazat, ci ma na zaklad, co je tiez na hlavu, ale aby sme mu nekrivdili..

Reagovat
I am Mancunian

ale pisalo sa, ze fakt miesto jonesa bude hrat smalling, ktory presvedcil v treningovom zapase

Reagovat
fff

A Herrera bude hrat?

Reagovat
I am Mancunian

na 99% nie, co chape len lvg a ivan

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Pasha

Ignorovanie Anderita je trestným činom.

Reagovat
Usty

Opravdu? Bavil jsem se s fanoušky MU, abych měl věrný info a shodli jsme se, že Jones má větší důvěru. Proč nehrál aspoň generálku v základu?

A Blinda jsem takhle pochopil z těch LvGových řečí.

Nicméně i kdyby to bylo, jak tvrdíš, stále je to největší slabina.

Reagovat
smazaný uživatel

podla sprav z tohto tyzdna sa Gaal pre zajtrajsok rozhodol pre Smallinga vedla Blinda

Reagovat
vladis271

Reagovat
kiwwi

to samozrejme je, o tom ziadna...

LVG chce hrat na herbagovym systemom stoperov tj. pravak na RCB a lavak na LCB, cize momentalne ak by boli vsetci fit a v kondicke, tak zaklad by bol Rojo - Smalling a za nimi backup Blind - Jones

predpokladam, ze zajtra nastupi Blind - Smalling, pretoze Rojo nie je na tom kondicne dobre

Reagovat
fff

A ten stoper vyzera, ze este pride alebo nie? Lebo toto je fakt nic moc.

Reagovat
I am Mancunian

zatial to vyzera, ze nepride a nase posledne 2 nakupy budu pedro a cillessen

Reagovat
kiwwi

uz s tym niesi zaujimavy

Reagovat
smazaný uživatel

uz to je otravne trosku

Reagovat
I am Mancunian

ty nepiskuj a radsej posli peniaze

Reagovat
smazaný uživatel

ake?

Reagovat
I am Mancunian

sme sa nestavili o 10€ ? ale aj keby, tak si robim srandu

Reagovat
smazaný uživatel

ja som chcel o tisic eur ale neviem, prehral som stavku o desiatku? ked hej tak povedz a ja poslem teda

Reagovat
I am Mancunian

neodpisal si mi tam uz, tak mozno si to necital dame dalsiu s pedrom, ked pride a hotovo

Reagovat
smazaný uživatel

plati

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

co je, Samo ti slubil desiatku?

Reagovat
smazaný uživatel

2e podiel za vymahanie

Reagovat
I am Mancunian

*y

Reagovat
I am Mancunian

pisem, ze to zatial tak vyzera, ci spominaju sa od ludi co sa vyznaju nejake ine mena ? a to este neznamena, ze sa to aj tak stane

Reagovat
smazaný uživatel

pride Ramos, alebo nic

Reagovat
I am Mancunian

fakt, ramos je uplne nerealny

Reagovat
smazaný uživatel

fakt, kto ti hovoril?

Reagovat
I am Mancunian

mne nikto, samozrejme moze prist, ale nic tomu nenaznacuje zatial

Reagovat
smazaný uživatel

uvidime..zajtra Blind vygumuje Kanea a mame vyriesene

Reagovat
I am Mancunian

vygumovat Kanea, ale nie je ziadne umenie

Reagovat
smazaný uživatel

sám jsi vygumovaný

Reagovat
kiwwi

ja si myslim, ze na niecom sa pracuje, ale v tomto su moznosti velmi, velmi obmedzene...snad neexistuje iny post ako stoper, kde by bolo tak malo dostupnych hracov, ktori by nas niekam posunuli

Reagovat
Infernoqt

ona i ta výška- Daley Blind 1,8m, Phil Jones 1,8m, Darmian 1,82m ... z toho musí jít strach

Reagovat
smazaný uživatel

to co je zas toto Vidic ma 1,9m a co

Reagovat
Infernoqt

při těch standardkách strašně tečeme

Reagovat
KnoxXx

a Romero v branke to posunie este na vyssi, doteraz nepreskumany, level

Reagovat
Whitemedia

Super, konečně..

jinak teda v Tescu jsou šmejdi prašiví... prodávat zkažené pivo

Reagovat
smazaný uživatel

Chod vyreklamovat

Reagovat
Whitemedia

Taky že půjdu, ale tohle Tesco není nonstop a musím až zítra.. jenže já si chtěl vypít pivko dnes!

Reagovat
Whitemedia

pěkně v klidu, ne v knajpě...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to je smola no

Reagovat
smazaný uživatel

A to kdybys věděl, jak se tam zachází s jídlem tak by sis tam už nic nekoupil, pár brigád mi ponaučilo.

Reagovat
vladis271

Myslím, že to City sa až veľmi podceňuje, ale na boj o titul to tiež v ich podaní nevidím. Ale 3. miesto dajú. CFC tento rok jednoducho neverím, a ako som spomínal, mymslím, že Costa zažije horšiu sezónu, možno sa do boja o titul zapoja, ale Wenger ho nakoniec uchmatne pre seba. Teda ak sa neposerie. MU 4. A ak teda nedáme B4, tak mi je srdečne jedno na akej pozícii skončíme, nech si to 5. miesto uchmatú Spurs, keď po ňom tak túžia.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

ô

Reagovat
vladis271

Reagovat
kiwwi

Reagovat
fff

Arsenal a Chelsea si podelia prve a druhe, MU a MC tretie a stvrte podla mna.

Reagovat
I am Mancunian

Reagovat
smazaný uživatel

Proč je hráč ke sledování Willian a ne Loftus-Cheek?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Miguel19

Reagovat
vladis271

Reagovat
kiwwi

Reagovat
Heisenberg

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Mimalu

Reagovat
smazaný uživatel

Ty seš takovej pičus, mám tě rád

Reagovat
Svatej

napadlo mě přesně to samý

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Robochelsea

Reagovat
Kincl

Přeju si

Chelsea 1

City 2

Arsenal 3

United 4 :D

Reagovat
smazaný uživatel

ja

1. Liverpool

2. Man. City

3. Tottenham

4. Arsenal(Crystal Palace)

Reagovat
smazaný uživatel

3. a 4. místo

Reagovat
smazaný uživatel

Uvidíme, co Brenny vymyslí v tom úvodu, kdy máme kompletní špičku a ještě téměř stoprocentně venku... Jaro máme tradičně silnější, takže kdyby se zadařilo posbírat nějaké body s United, City, Spurs a Evertonem (Arsenal ani Chelsea nevěřím, že tam něco uhrajem), tak můžeme klidně s oběma Manchestery bojovat o TOP 4... V opačném případě by se mohl BR pakovat, takže taková skoro win win situace, i když v případě, že budem někde těsně před sestupem a bez BR nevím, jestli je to win situace no Každopádně se těším, hlavně nedostat šestku na Stoke jako na konci sezony... Věřím Bentkemu i Firminovi, naopak střed zálohy je na

Reagovat
vladis271

3. kolo ES (kde tradične hráme tužku) a ešte k tomu Arsenal, ktorý podľa mňa vstúpi do ligy suverénnym štýlom. To nemdopadne dobre.

Reagovat
smazaný uživatel

Taky v to nějak nevěřím, ale nezbejvá nic jinýho než fandit a doufat, že se Čechíno blbě vyspí nebo, že z Bentkeho s Firminem a Coutsem se stanou zabijáci obran jako svého času S&S&S...

Reagovat
vladis271

Reagovat
vladis271

Ozaj, ten článok od Ogdena, že ak LVG nedá tento rok trofej, tak končí. Je to fakt reálne?

Reagovat
I am Mancunian

je to kurva realne

Reagovat
kiwwi

myslim ze to vychadza tak nejak zo slov LVG, ze ak za 2 roky nevyhra ligu, tak by ho mali vyhodit

Reagovat
smazaný uživatel

jj, dokonca v Spanielsku uz v tom maju jasnu..Guardiola k nam v tom pripade a v Bayerne Klopp

Reagovat
vladis271

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
vladis271

Reagovat
nani92

Reagovat
smazaný uživatel

nie si ok Zajo v tomto

Reagovat
nani92

prečo? radšej by som chcel Kloppa ako Pepa..ale samozrejme by som mu fandil, tak ako som na začiatku fandil LVG

Reagovat
I am Mancunian

zdravy jedinec nemoze chciet radsej pepa ako kloppa

Reagovat
Infernoqt

Ancelotti

Reagovat
I am Mancunian

aj toho radsej ako pepa

Reagovat
nani92

Reagovat
smazaný uživatel

naštěstí mufani nejsou zdravi jedinci

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
I am Mancunian

janko, neurazaj nas

Reagovat
kiwwi

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kovi81

Reagovat
nani92

Reagovat
kiwwi

Reagovat
nani92

no čo Ivo, po takých investíciach a po toľkých rôznych spôsobov ako ma nasrať už musí doviesť trofej, aj keby to mal byť len FA Cup

Reagovat
smazaný uživatel

ze len, po lige najdolezitejsia trofej

Reagovat
nani92

LM > FA Cup

Reagovat
Corabeu

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavně posilovat za takový prachy a mít takový díry v obraně a útoku....

Reagovat
I am Mancunian

ak nie trofej, tak aspon uzasnu hru

Reagovat
nani92

alebo

Reagovat
stas87

Griezmann prave predlzil zmluvu s Atleticom do roku 2019.

Reagovat
fantomas

AS English ‏@English_AS 2h2 hours ago

L’Equipe say Griezmann has signed a new deal with Atleti to 2019. Odd, as his current deal is to 2020. Atleti say nothing's happened.

Reagovat
kiwwi

to su spravy

Reagovat
stas87

Tak ja nie som nonstop 24 hodin na twitteri.Tam kde som to cital,bol cas vydania tejto spravy 21:29.

Reagovat
kiwwi

Reagovat
stas87

Hm,nemal som skoncit u toho 2 hours ago.

Reagovat
fantomas

No, a já ti normálně podávám aktualizovaný info.

Reagovat
stas87

Tak na co vobec niekto vydava takuto kokotinu? Boha,to si clovek musi fakt vsetko ist kontrolovat.

Reagovat
fantomas

Ježiš, aby ti nepraskla žilka z takový kraviny a na EF to nevyšlo

Reagovat
smazaný uživatel

tak zajtra vraj Romero, budu srandy

Reagovat
I am Mancunian

vyborny brankar

Reagovat
smazaný uživatel

Kto povedal? Miso Srandastrom a Ivan Cudak?

Reagovat
kiwwi

nikto, tvojmu braskovi jebe

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
I am Mancunian

si ho nevidel na ms ? spolahlivy, tak nechapem, co sa kazdy smeje, ze. mozno bude zajtra chytat a ze budu srandy

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Olo, totalne bez vtipu..

Reagovat
smazaný uživatel

O to mi slo .

Reagovat
nani92

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
kiwwi

vraj podla koho?

Reagovat
smazaný uživatel

BBC a nieco v Argentine o tom prave informovalo

Reagovat
kiwwi

hej v argentine isto vedia kto bude chytat

Reagovat
kiwwi

ale dneska chytal na treningu no

https://vine.co/v/ew5EUKDXibY

Reagovat
I am Mancunian

to uz palo videl, ale zaujal ho skorej blind

Reagovat
smazaný uživatel

Jsem si všiml až teď, že máme útok FCB Budem nabírat fanoušky Baníku!

Reagovat
smazaný uživatel

Dele Alli wants another 4-0 win over Manchester United when Tottenham head to Old Trafford on Saturday.

Reagovat
FUnk

doufam ze bude zaklad

Reagovat
smazaný uživatel

ani by mi nevadili tak tie prognózy na umiestnenia (nech ich má každý aké chce) ale obsahovo sú tie preview jednotlivých tímov totálne chudobné a nepravdivé. neviem či je to autorova neznalosť, alebo skôr odfláknutosť

Reagovat
I am Mancunian

Reagovat
Usty

můžeš být konkrtétnější?

Reagovat
kiwwi

no cele to prewko o MU sa toci okolo toho ako je odstaveny Smalling a LVG ide stavat na Blindovi a Jonesovi

Reagovat
smazaný uživatel

no to je brutálně nereálný

Reagovat
Usty

já si prostě nemyslím, že je to neinformovaný názor, LvG quotes i přípraváky tomu nasvědčují... jestli skutečně bude při 100% fit hrát Smalling a Rojo, jsou spíš tvoje dohady

Reagovat
smazaný uživatel

a sakho v základnej zostave je informovaný názor?

Reagovat
smazaný uživatel

keď celé merseyside noviny idú, že lovren bude pairovať skrtelovi a do sezóny pôjde ako 2nd choice CB?

Reagovat
smazaný uživatel

ale samozrejme to je len kúsok vytrhnutý z toho, čo som tam našiel a len krútil hlavou

Reagovat
kiwwi

tak potom mate minimalne dvojity meter a citatel nevie kde prave aky pouzivate a podla coho sa ma orientovat...ci na zaklade info alebo vasich pocitov ktore idu proti info

Reagovat
fantomas

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
avicii

nemam velke ocakavania od nas, ale aj tak sa uz tesim ze je to konecne tu dufam ze sa bude darit Bentekemu a Firminovi, to bude pre nas podstatne pre ofenzivu....obrana bude zase prichodak bez DM...

Reagovat
SpecialOne

Za Williana, na konci loňské sezóny už to byl ten Willian "ze Šachtaru" který si z nás před 2 lety dělal dobrý den. Jinak bych autorovi jen připomněl, že máme na soupisce Cuadrada, který ač hrál na jaře špatně, může ukázat že na to má, přišel z Itálie do rozjetého vlaku nebo autobuse chtějí-li kritici, ale já s ním letos počítám.

Reagovat
formic81

letos to uz musi vyjit.. Mame nejlepsi zalohu v cely PL. jediny co nas muze zastavit jsou zase zraneni...

Reagovat
smazaný uživatel

"Liverpool sympaticky posílil a mohl by zažít lepší sezónu než loni. Pokud si formu z předešlých působišť přenesou Firmino, Clyne, Benteke nebo Ings, budou Reds bojovat o nejlepší čtyřku až do posledního kola."

"Zpola nově vytvořená obrana si nejspíš také bude vyžadovat chvíli na sehrání a neprospívá tomu ani zranění Huga Llorise, jenž si s letošními posilami nezahrál v jediném přátelském zápase."

když pominu diletanství Martina Kantora ohledně Llorise, tak je to zajímavý dvojí metr, kdy my budeme vyžadovat chvíli na sehrání obrany, zatímco Liverpool, který přivedl klíčové posily do všech řad, zřejmě ne

Reagovat
I am Mancunian

Reagovat
smazaný uživatel

Pisal to Kovalcik, JD .

Reagovat
smazaný uživatel

ale to je jasný amaterismus, když pak tak odlišně zpracované názory prezentuje redakce jako jeden celek, OR

Reagovat
smazaný uživatel

S tym suhlasim Jany. Aky steak si si dal vcera? S amer.zemiakmi dufam .

Reagovat
smazaný uživatel

chilli steak, ale jen se zeleninkou

Reagovat
smazaný uživatel

Mnam, chilli mam rad

Reagovat
stas87

Takuto sracku si k tomu davat.

Reagovat
smazaný uživatel

Mne chutia. Ale zelenina samozrejme nesmie chybat.

Reagovat
Robochelsea

Ty ješ americké zemiaky? Prečo nie radšej ruské?

Reagovat
vodka

to by musel jíst kamení...

Reagovat
smazaný uživatel

Pls

Reagovat
fenixLFC

neplac furt

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Spalovač šancí

Já to taky psal, že to trošku škodí kvalitě (zejména konzistenci), že preview píše více lidí

Reagovat
Counter

Sry no.

Reagovat
madridcan

prednosti City pisal Counter?

Reagovat
smazaný uživatel

Ee, Usty.

Reagovat
Usty

Reagovat
madridcan

to honcovanie nad Aguerom ma pomylilo...

Reagovat
Usty

aha, no, nemyslím, že to je minoritní názor

Reagovat
iamek

Sirigu na lavce v PSG? Jsme meli vymenit za cigana :-\

Reagovat
smazaný uživatel

Romero postaci

Reagovat
iamek

Na vas i Perreira, ale na tech x zapasu by to chtelo jeste nekoho.

Reagovat
smazaný uživatel

jojo, hlavne na Old Trafford naposledy by vam stačil hocikto..Nebyť tam de Gea tak je to tak 3:5 tvle

Reagovat
smazaný uživatel

co

Reagovat
CubONE

okamzite brat, ak pustime Davida

Reagovat
Heisenberg

United mají skvělou zálohu a pokud se nezrakví Rooney, tak i útočnou trojku, ale stopeři jsou buď častokrát zranění, nebo nedostateční pro boj o titul. K tomu se ještě asi chvíli bude celý tým sehrávat a jestli odejde De Gea, tak by jim to mohlo haprovat. Asi budou hrát s námi o druhý flek, jestli to Chelsea posere, tak by mohli i o první. City vůbec nevěřím a celkově se moc netipují na boj o titul, o to víc by mohli překvapit.

Reagovat
smazaný uživatel

Sorry kluci snažíte, ale:

preview L1 >>>>> preview PL

Reagovat
smazaný uživatel

Eriksen > Ozil

Reagovat
smazaný uživatel

Kenneth > owny

Reagovat
smazaný uživatel

sorry to bylo trochu moc

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

kua, že ty máš v mobilu appku která tě upozorní vždy když sem někdo napíše ">"?

(schválně, pokud zareaguješ do 2 minut, tak jo)

Reagovat
smazaný uživatel

nemám, ale dobrý nápad

Reagovat
smazaný uživatel

Ta si bude rozumet s botem pk4 na Eriksen > Ozil

Reagovat
Robochelsea

Loftus-Cheek> Mason+Bentaleb+Townsend

Reagovat
iamek

Neporovnatelne,

Reagovat
smazaný uživatel

k

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Spalovač šancí

Letos to v Anglii snad bude bez mistra. Ať to beru, jak to beru, nikoho tam na titul nevidím. Tak třeba to nakonec zůstane Liverpoolu kvůli Gerrardovi

Reagovat
bloodonor

Všem přeji titul, ale nejméně Chelsea Costa zlom si nohu Curtis ruce

Reagovat
I am Mancunian
Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
el Principito

Reagovat
I am Mancunian

200. pre titul MU v tejto sezone

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Infernoqt

Reagovat
smazaný uživatel

nikdyyyyy

Reagovat
smazaný uživatel

je to 203.

Reagovat
vladis271

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
Infernoqt

Mirror, to jsou fakt nejhorší noviny v Anglii. Oni udělají článek s nadpisem jako hrom, aby si toho všiml i slepej, kde se tě snaží přesvědčit, že United o Pedra nestojí, neposlali žádnou nabídni ani NIKDY neprojevili zájem, ale pak ti daj anketu- přijde Pedro do United?

Reagovat
Infernoqt

nabídku*

Reagovat
Liquid

pochvala pro EF za to, že uhodla vítěze Premier League

Reagovat
smazaný uživatel

zlý článok

Reagovat
minoLFC

Ja ManU na 3. miesto neverím. Nemajú ok obranu, nemajú utočníkov okrem Rooneyho a vyzerá to, že prídu aj o brankára.

Reagovat
smazaný uživatel

tento rok je to okrem chelsea a arsenal najviac netipovatelné...3,4 flek uplne otvorený

Reagovat
afc

Karim Benzema's agent Djaziri: "Transfer window will remain open until Sep 1 & anything can happen in football but at the moment Nothing."

Pod Arsene.Vybav to.

Reagovat
Infernoqt

hmm, to by byla sranda, kdyby ten náš surprise striker byl Benzema

Reagovat
afc

Z 1000% ze neodide je zrazu vsetko mozne.Twitterom letia spravy,ze jednania medzi Arsenalom a Realom zacali.

Reagovat
Infernoqt

asi jsme se nepochopili, já myslel nás jako MU, ne nás jako Arsenal

ale hodně štěstí

Reagovat
Spalovač šancí

Bude to Ibra

Reagovat
smazaný uživatel

momentálně s jejich stavem útočníků je to stejná utopie, jako by chtěl někdo kupovat Kanea

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Gunner14

Kane - Madrid

Benzema - Arsenal

a vám zůstane Adebayor . Easy

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Gunner14

deluded superfrankie . Doufám , že si pochopil mojí serioznost

Reagovat
Heisenberg

Reagovat
smazaný uživatel

Tomuhle fakt nemůžete věřit, vždyť to je kachna jako svině. Už se o tom píše tři roky.

Reagovat
miezto

AW už Benzemu ve 3 nebo kolika rozhovorech zapřel...

Reagovat
smazaný uživatel

TD ven.

Reagovat
I am Mancunian

tak podla najnovsich info si ddg nezachyta cely tento mesiac a zajtra bude chytat johnston

Reagovat
nani92

Reagovat
I am Mancunian

potom si nezachyta ani ku koncu sezony, lebo bude mysliet uz na real nejak to nezvladame, mam pocit

Reagovat
habinity

Skor lvg to nezvlada, aj z jeho kondickami a recami

Reagovat
nani92

no podla man si to nezaslúži, má platný kontrakt ktorý dodrží, nemá žiadne jebnuté vyhlásenia, tak neviem..ak ho posadiť tak už ku koncu ako hned od začiatku..ak nakoniec ostane na sezonu, tak toto ničomu neprospeje..

Reagovat
I am Mancunian

ved pisem, ze to nezvladame, museli sme s tymto ratat, ked sme sa rozhodli ho nepredat a mal by teda chytat, ked uz zostane

Reagovat
habinity

Hovorim ze lvg je na hlavu.nevie sam co chce..najprv degeu nepredame je to opora..a ked ostane mysli na real nebudes chytat do konca sezony je ten mike gaal na hlavu?

Reagovat
I am Mancunian

Reagovat
smazaný uživatel

co si nezasluzi? vsak on ho vidi kazdy den v treningu, ked sa rozhodol ho posadit, tak asi vie preco...druha vec je, ze by sme ho mali predat

Reagovat
I am Mancunian

cital si teraz vecer celu tu tlacovku ? to vyzera uz ze pojde

Reagovat
smazaný uživatel

pojde, zachvilu povie Gaal vetu, ze "Je to proces, ak Manchester United bude chciet nieco oznamit, tak to oznami" po tejto vete odisiel Persie, neskor Di Maria a teraz pojde aj David

Reagovat
I am Mancunian

veru, fakt som cakal, ze ten rok zostane, som zvedavy, ci budeme chciet z realu nejakeho hraca, ale aj to uz vyzera ako utopia, ked vyhlasil, ze chceme peniaze

Reagovat
kiwwi

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Whitemedia

A proč ne Romero?

Reagovat
I am Mancunian

neabsolvoval tour, zevraj nevie dobre anglicky ani

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
I am Mancunian

Reagovat
smazaný uživatel

Hmm, Cillesen do fanty, uz se tesim

Reagovat
smazaný uživatel

Tak sa pochváľte, aké tímy ste stvorili na fantasy..

Za mňa: Čech/Ruddy-Coleman/Kos/Terry/Richards/Baines-Bolasie/Santi/Sterling/Sissoko/Mahrez-Benteke/Kane/Diouf

Reagovat
smazaný uživatel

kiwwi má vraj 10x lepší než ostatní súťažiaci

Reagovat
smazaný uživatel

Tak kiwwi by vychvalil aj svoje hovno, ze je zlato...

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
kiwwi

Ne... Ako ty

Reagovat
smazaný uživatel

Brankář: Čech

Obrana: Mangala, Baines, Gibbs

Záloha: Hazard, Wilshere, Mata, Depay

Útok: Rooney, Costa, Lukaku

Reagovat
smazaný uživatel

Wilshere

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Spalovač šancí

Costa je tragickej na křídlo, natož v útoku

Reagovat
smazaný uživatel

Třeba se ukáže

Reagovat
smazaný uživatel

Gibbs, Wilshere, Costa. Ty si šéf

Reagovat
smazaný uživatel

Lloris - Koscielny, Clichy, Rose, Kaboul - Chamberlain, Nasri, Herrera, Chadli - Welbeck, Falcao

Reagovat
smazaný uživatel

Chamberlain

Reagovat
smazaný uživatel

a Kos

Reagovat
Rarášek

Reagovat
smazaný uživatel

ja sa furt neviem rozhodnúť na veľa postoch fanta mi nikdy moc nešla, tak ale snáď to zlomím

Reagovat
smazaný uživatel

Hotovo, už to nechám tak.

http://oi61.tinypic.com/2dkyhw9.jpg

Reagovat
fantomas

Já můžu, páč mám tradičně hipsterskou sestavu jenom tak pro radost

(...a pro první tři kola, než mě to omrzí )

http://s7.postimg.org/fvcozom57/fpl.png

Reagovat
Kenneth

Ty stary hipster.

Reagovat
fantomas

Jé, ahoj, tys mě už dlouho neotravoval.

Reagovat
nani92

Mignolet - Ivanovic, Baker, Clyne - Hazard, Silva, Tadič,Wanyama (Ki Sung) - Rooney, Giroud, Benteke

Reagovat
smazaný uživatel

Brána: Hart

Obrana: Clyne, Kos, Ivanovic, Coleman

Záloha: Silva, Chadli(C) jak víno, Milner, Fabregas, Mané

Utok: Wickham (toho ešte možno zmením)

Reagovat
Malresi

Čech - Clyne, Merte, Fonte, Coleman - Sterling, Coutinho, Yaya, Mahrez - Benteke, Kane

Reagovat
Nikikrew

Cech - Koscielny - Williams - Terry, Ozil - Silva - Matic - Sterling - Mahrez, Benteke - Kane

Reagovat
drussbarb

Tak po loňské snové sezóně by mi stačilo toto: V PL titul Arsenal, Liverpool postup do LM, V LL Barca, která obhájí LM. Nechť to začne, už se nemůžu dočkat

Reagovat
smazaný uživatel

skromnost

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Chelsea? To radši kulkou do zad

Reagovat
miezto

prohodí se 1-2 a 3-4

Reagovat
smazaný uživatel

Chelsea- kopáči z Londýna, když proti nim nastoupí top tým, tak zalezoou do ulity a bojí se ůtočit jako čert kříže, tento tým má dělat problémy top klubům v LM? dobrý joke

Arsenal- průměrný klubík, co získal nepotřebného Ozila a Alexise za totální dardu a chce se rovnat klubům z Evropy? LOL. první by se měli naučit taktiku, ale s tím idiotem na lavičce asi těžko, osmifinále max.

Man City- wtf. když se řekne klub žoldáků jsou to oni. v LM jsou k smíchu pořád, a může je trénovat i Santa Claus

Man Utd- ti jsou na dně jako Tiger. Zkupují půlku Evropy ale vůbec jim nevadí, že v kádru nemají ani jedonoho top hráče. A ti dementi co jim fandí si myslí jaký je Shrek top hráč, aní zdaleka. Jedinýho top hráče prodali...no nic jim jinýho nezbývalo, protože Angel není dement a pozná, když hraje s totálníma průměrákama...

Liverpool- víc směšnější klub neznám, ti idioti koupili minulé léto 5 hráčů s cenovkou +20 mega a ani jeden se neprosadil...a co udělali další léto? to samé...

Tottenham- taková druhá farma Realu po Manchesteru, když nějaký hráč svojí výkonností vylétne, hned jde z toho klubu pryč... nemá smysl se vůbec o tom klubu vůbec bavit

Reagovat
smazaný uživatel

???????????

Reagovat
smazaný uživatel

tak a teraz čakám už len na Rakbyho

Reagovat
smazaný uživatel

mladý hejter

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Infernoqt

pořid si klimatizaci

Reagovat
Spalovač šancí

Už se nauč, že útok, útočník, útočit je "ú" s čárkou, ne kroužkem

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
VasAFC

Máš na piču flow! Zmiz

Reagovat
Nikikrew

ale pobavilo

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
smazaný uživatel

Bacil, jebe ti? Si nevedel odpovedať ani na pojebaný diss, ty dilino, čo si s Rakbym jak lacná atrapa cirkusová, sedemkorunová, jak žebráci ty kokot, jak čuk a gek...ty kokot.

Reagovat
smazaný uživatel

Vyjadřujte se prosím slušně. Tady nejste v Tatrách někde na pastvě mezi ovcemi. A panu Bacilovi se okamžitě omluvte.

Reagovat
CHONG

Drž tlamu, buzno.

Reagovat
smazaný uživatel

1. Arsenal

2. City

3. Chelsea

4. KFC/ManUtd

Reagovat
smazaný uživatel

Až na to první, druhé, třetí a čtvrté místo je to dobře

Reagovat
smazaný uživatel

tohle si vyscreenuju a pošlu ti to přes PM na konci sezóny

Reagovat
smazaný uživatel

OK

Reagovat
smazaný uživatel

za 1., 2., 3. za 4.

Reagovat
diastan

Ale jo Arsenalu to přeji, jestli to nezíská City

Reagovat
smazaný uživatel

Míša fanta, stojím si za tím http://tinyurl.com/p9pfp77

Reagovat
smazaný uživatel

Bamford

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
I am Mancunian

kurva dopice vypnite to teplo uz

Reagovat
CubONE

Reagovat
smazaný uživatel

ukľudni sa

Reagovat
I am Mancunian

pls

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Visca el barca

Reagovat
VdV

TO JE HROZNÝ...hnus, nechápu, jak si v tom někdo libuje

Reagovat
CHONG

V tom si někdo libuje?

Reagovat
ADM

Niektorí ľudia sa v tom vážne vyžívajú..pri mori som raz stretol jednu ženu, ktorá ani nechodila do mora lebo milovala teplo

Reagovat
CHONG

Tak to je šílenost, já mám horko taky rád, ale jenom pokud jsem v Andalusii s bazénem nalevo, mořem napravo a barem s neomezenou konzumací uprostřed, v ČR v kvádru na šestihodinovém jednání ho mít rád přestávám

Reagovat
iamek

Jaaa. Klidne 365 dni v roce. Jen v noci by to chtelo dest, prtz mam travnik spalenej a nechce se mi to cele zasivat travu.

Reagovat
CHONG

To pracuješ jako plavčík nebo co?

Reagovat
smazaný uživatel

Je to skandální. Někdo by s tím měl něco udělat. Pro tohle jsme klíčema nezvonili.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

*

Reagovat
smazaný uživatel

lepší než kdyby bylo hnusně...ale hrát se mi moc nechce

Reagovat
Rarášek

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
diastan

Reagovat
cristiano.K.

přitom zaměření se na hráče Arsenalu nevzpomenout na Alexise

Reagovat
smazaný uživatel

Vsak jeho kvality kazdy zna... Ten odstavec by nemel byt jen o proflaklych tahounech

Reagovat
cristiano.K.

Vybrat ze soudržného týmu Gunners jedinou individualitu je nezáviděníhodný úkol. Průlom letos mohou zaznamenat kupříkladu zraněními sužovaní Wilshere s Walcottem, nemluvě o výtečných Ramseym s Cazorlou. Zraky všech se budou také upírat na loňskou kometu Francise Coquelina, stejně jako na Mesuta Özila, jenž vůbec poprvé s klubem absolvoval plnohodnotnou letní přípravu a zdá se být plně připraven ukázat svůj doposud nenaplněný potenciál. Přesto všechno však věnujme pozornost hladovému mladíčkovi číhajícímu ze závětří, oblíbenému "Oxovi".

To Ozilovi,Ramseyho taky a jsou tam zmíněni, o to jde

Reagovat
Counter

Vsak ti vsichni muzou jit od lonska nahoru (meli by), zatimco Alexis byl loni spica a letos to ma jen zopakovat. Je to proste automaticke od nej

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
VdV

kod do EF fanty pls?

Reagovat
doocetung

to se jako ted nemuzu podivat na svuj tym ve fante kdyz uz zaclo todle kolo ?

Reagovat
smazaný uživatel

mozes, zachvilu

Reagovat
smazaný uživatel

jde se na to!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele