Preview Premier League 2015/16: 3. část

05.08.2015, 22:52
Previews
Zaujalo nás
Už za tři dny skončí dvouměsíční čekání fanoušků Premier League na sezónu 2015/16. Anglická redakce Eurofotbalu si pro vás proto připravila velké preview, které by každému čtenáři mělo odhalit přednosti a slabiny všech dvaceti celků. Mimo jiné se dozvíte o manažerech, jejich změnách v kádrech a letní přípravě, Chybět nebude ani předpokládaná sestava a prognóza na umístění.

Ve třetí části velkého sezónního preview nejvyšší anglické soutěže se již dostáváme k celkům, které zasáhnou do boje o nejvyšší příčky. Poradí si Southampton s náročnějším programem souvisejícím s účastí v Evropské lize? Pomůže naopak absence druhé nejprestižnější evropské soutěže Evertonu k lepšímu umístění v Premier League? A co Tottenham, jehož jediným útočníkem a patrně i nejlepším hráčem je mladičký Harry Kane?



Prognóza a tip na umístění klubu nemusí nutně odrážet názor autora článku.


Southampton


Přišli: Jordy Clasie (Feyenoord), Juanmi (Málaga), Cedric Soares (Sporting), Steven Caulker (QPR, hostování), Maarten Stekelenburg (Fulham, hostování), Cuco Martina (Twente).

Odešli: Morgan Schneiderlin (Manchester United), Nathaniel Clyne (Liverpool), Artur Boruc (Bournemouth), Dani Osvaldo (konec smlouvy).

Výsledky v přípravě (a v Evropské lize)

5 výher, 1 remíza, 3 prohry; nejlepší střelec: Jay Rodriguez, Graziano Pellé (oba 6 gólů)

RB Leipzig - Southampton 5:4 (Rodriguez 2x, Juanmi, Soares) Valencia - Southampton 1:0 Red Bull Salzburg - Southampton 2:0 Southampton - Brighton & Hove Albion 1:0 (McQueen) Groningen - Southampton 0:3 (Fonte, Mané, Pellé) Quick ’20 - Southampton 0:10 (Rodriguez 3x, Pellé 3x, Davis 2x, Juanmi, Turnbull) Feyenoord - Southampton 0:3 (Pellé, Tadić, Long) EL: Southamtpon - Vitesse Arnhem 3:0 (Pellé, Yoshida, Juanmi) Southampton - Espanyol 1:1 (Rodriguez) EL: Vitesse Arnhem - Southampton (6. srpna, 20:00)

Manažer: Ronald Koeman

Jeho schopnost vypořádat se v exodem hvězd ze základní sestavy loni fascinovala celou Anglii. Letos přišel o menší množství opor, ale opět jej čeká těžká úloha. O to těžší, že Southampton čeká náročná mise v Evropské lize. Samozřejmě pokud postoupí přes Vitesse a zvládne play-off. Loni jeho tým exceloval v defenzivní hře, Koeman však umí ordinovat i ofenzivní hru, což mu systém 4-3-3 umožňuje.

Přednosti

Southampton bude letos velká neznámá. Loni takřka dokonalá obrana se rozpadla a Southampton najednou možná bude muset spoléhat na ofenzivu. Ta oproti defenzivě zůstala pohromadě, navíc získala velmi dobrou posilu v podobě Jaye Rodrigueze, který se po téměř roce a půl konečně vrací do hry. Velmi zajímavou alternativu nabízí taky posila z Málagy Juanmi.

Slabiny

Loni patřila pozice brankáře spolu s defenzivou k největším přednostem Southamptonu, letos je však situace jiná. Forster propásne zřejmě celou sezónu, nový brankář Maarten Stekelenburg přitom v brance Fulhamu často předvedl nevídanou minelu, což (předpokládám) ukáže i při návratu na elitní scénu. Návrat do formy, jakou měl v době světového šampionátu 2010, by nicméně pro Saints znamenal obrovský boost.

Stejně tak "jižané" oslabili i v dalších řadách. Toby Alderweireld je pryč, Nathaniel Clyne taktéž, stejně jako Morgan Schneiderlin. Steven Caulker, Cédric Soares a Jordy Clasie při vší úctě nabízí jen částečnou náhradu. V přípravě (a Evropské lize) sice Southampton inkasoval v posledních šesti zápasech jen jednou, ostrý anglický start však jejich připravenost ukáže podrobněji.

Hráč ke sledování: Jay Rodriguez

Rok, čtyři měsíce a čtyři dny. Tak dlouho bude v době výkopu prvního utkání nové sezóny trvat absence Jaye Rodrigueze v soutěžním utkání. Jeden z nejlepších ofenzivních hráčů sezóny 2013/14 propásl celý minulý ročník a nyní je konečně připraven a nabuzen na další ligové minuty. Dle svých slov je dokonce rychlejší a silnější.

Čerstvě 26letý ofenzivní záložník si nejvíce libuje na křídle, kde může využít svoji rychlost a přímočarost. Obrovsky silný je i v okolí šestnáctky a v jejím vnitřku, pyšní se perfektním zakončením. U Saints má na tomto postu velkou konkurenci, zápas od zápasu by však měl dostávat více a více šancí. Má potenciál být jedním z hlavních tahounů týmu v anglických soutěžích i v Evropské lize.

Předpokládaná sestava: Stekelenburg - Soares, Fonte, Caulker, Bertrand (Targett) - Clasie, Wanyama, Davis - Mané, Pellé, Tadić (Rodriguez).

Fraser Forster si v březnu vážně poranil koleno a předpokládaná absence sahala od devíti k dvanácti měsícům. Nejčernější odhady však nyní hovoří o tom, že anglický gólman bude fit až příští sezónu. V brance tak dostane od úvodu šanci Maarten Stekelenburg, který přišel na hostování z Fulhamu. Před ním taktéž nezůstane kámen na kameni - rošády Clyne/Soares a Alderweireld/Caulker doplní zraněný Ryan Bertrand, jenž první kolo, dvě taktéž propásne.

Ani ofenzivní část sestavy nezůstane oproti loňsku beze změny - Schneiderlin je fuč, naopak Jordy Clasie zaujme jeho místo. Vedle něj v přípravě nastupovali především Steven Davis a Victor Wanyama - myslím však, že je otázkou času, kdy místo prvního jmenovaného začne nastupovat Juanmi (využívaný v přípravě vskutku jako nejofenzivnější ze středních záložníků) či James Ward-Prowse. Velký otazník vyvstává na křídlech, kde kromě Saida Maného a Dušana Tadiće čekají na šanci především Jay Rodriguez a Shane Long.

Prognóza: 10. místo

Southampton jako jeden z mála celků v Premier League neposílil, ale naopak oslabil. Odchody Morgana Schneiderlina a Nathaniela Clynea byly zalepeny podobným způsobem, jako to Saints dělali minulé léto; tehdy to sice vyšlo, ale letos budou ztráty citelnější - především Jordy Clasie zatím nepůsobí jako rovnocenná náhrada. Koemanovi svěřenci taktéž doplatí na účast v Evropské lize, která nezkušeným celkům rok co rok ubírá síly a pravidelně jim zhoršuje ligové umístění.

(mu)


Crystal Palace


Přišli: Yohan Cabaye (Paris Saint-Germain), Connor Wickham (Sunderland), Patrick Bamford (Chelsea, hostování), Alex McCarthy (Queens Park Rangers), Bakary Sako (Wolverhampton).

Odešli: Shola Ameobi, Jerome Thomas (oba konec smlouvy).

Výsledky v přípravě

3 výhry, 1 remíza, 3 prohry; nejlepší střelec Dwight Gayle (4 góly)

Barnet - Crystal Palace 3:5 (Gayle 3x, Allassani, Campbell)
Union Berlin - Crystal Palace 2:0
Supersport United - Crystal Palace 0:4 (Jedinak, Lee, Mutch, Campbell)
Sporting Lisabon - Crystal Palace 2:0
Bromley - Crystal Palace 0:6 (Bamford 3x, Gayle, Zaha, Kaikai)
Fulham - Crystal Palace 1:1 (Souaré)
Dagenham & Redbridge - Crystal Palace 1:0

Manažer: Alan Pardew

Jeho loňský příběh byl zkrátka kouzelný. Coby druhý nejdéle sloužící manažer z tehdy aktivních manažerů Premier League byl jednou nohou vyhozený z Newcasltu - musel žít ve velké nelibosti fanoušků. I jejich vrtkavou přízeň si nakonec zlepšenými výsledky vybojoval zpátky, jenže zvolil návrat do někdejšího působiště v Crystal Palace. Eagles šli pod jeho vedením rapidně nahoru, zatímco Magpies málem opustili elitu. Jeho první kompletní sezónu ve staronovém angažmá bude jistě zajímavé sledovat

Přednosti

Střed zálohy. Jednoznačně. Mile Jedinak patří k vůbec nejlepším defenzivním záložníkům celé Premier League - a teď k sobě dostal dokonalého tvořivého středopolaře, jenž umí góly jak střílet, tak je prvotřídně připravovat. Yohan Cabaye by zastával významnou roli snad v každém týmu v Premier League, snad s výjimkou Arsenalu. James McArthur celý střed ještě více vyztuží.

Stejně jako loni - předností Crystal Palace by měla být taky ofenzivní záloha. Křídelníci Wilfried Zaha, Jason Puncheon a Yannick Bolasie byli v minulé sezóně tak výborní, že je Alan Pardew mnohdy stavěl všechny tři; jednoho v roli podhrotového hráče. Další do party je Korejec Lee. Pokud si tito muži porozumí s útočníkem (ať už to bude Bamford, Wickham, Murray, nebo někdo jiný), budou hrozbou úplně pro každého v lize.

Slabiny

Může se stát, že ani jeden z útočníků se nestane střeleckou oporou, pak by právě tento post mohl být skutečnou slabinou. Jinak ale žádnou nekvalitně obsazenou pozici v sestavě Crystal Palace nalézt nelze. Obrana je zkušená, byť stoperské dvojici by mohla chybět rychlost. Záleží také na tom, kdy se stihne vyléčit gólman Julian Speroni.

Hráč ke sledování: Yohan Cabaye

V Newcastlu byl zjevením, dva a půl roku patřil k nejzajímavějším fotbalistům v Anglii. Předloni na podzim hrál tak dobře, že si jej vyhlédlo Paris Saint-Germain, kde se však nedokázal prosadit naplno. Spekulovalo se o jeho návratu do Newcastlu nebo do klubu s ambicemi hrát Ligu mistrů. Nakonec si Francouz překvapivě vybral obnovenou spolupráci s Alanem Pardewem a rozhodně se máme na co těšit. Brilantní technik a střelec ze středních i bližších vzdáleností nás ostatně o svých nesporných kvalitách už přesvědčil.

Předpokládaná sestava: Speroni - Ward, Dann, Delaney, Souaré - Jedinak, McArthur - Zaha (Lee, Puncheon), Cabaye, Bolasie - Murray (Wickham, Bamford)

Julian Speroni se zranil a patrně o první kola Premier League přijde. Stále však zůstává jedničkou mezi třemi tyčemi, kterou by měl zhruba do konce srpna zastoupit Wayne Hennessey. Obrana by měla v předpokládaném složení odehrát většinu sezóny, o místo se z náhradníků hlásí krajní bek Martin Kelly a stoper Brede Hangeland.

Proti silným soupeřům by Jedinak s McArthurem měli zaujímat střed zálohy a před nimi bude tvořit hru Yohan Cabaye. Obrovská konkurence je na křídlech a v útoku. Krajní pozice budou zaujímat Wilfried Zaha, Yannick Bolasie, Jason Puncheon a Lee, přičemž největší hvězda Bolasie zřejmě vinou stehenního svalu propásne úvod sezóny. V útoku se pak vytvořila velká tlačenice díky příchodu Connora Wickhama a Patricka Bamforda. Další hráči, kteří by rádi ukořistili pár minut, jsou Fraizer Campbell, Dwight Gayle, Marouane Chamakh a především Glenn Murray. Jeden nebo dva z nich však zřejmě do konce sezóny klub budou muset opustit.

Prognóza: 9. místo

Pro Crystal Palace by mohla být letošní sezóna přelomovou. Vynikající počínání na přestupovém trhu udělalo z Eagles regulérního kandidáta na boj o poháry, kde však možná budou ztrácet vinou slabší obrany. V záložní řadě však mají fantastické hráče, od Jedinaka, přes Cabayeho až třeba po Bolasieho. Otazník, jenž může rozhodnout o úspěchu i neúspěchu, je pozice hrotového útočníka, který se musí z přítomných forvardů teprve vykrystalizovat.

(mu)


Tottenham Hotspur


Přišli: Kieran Trippier (Burnley), Toby Alderweireld (Atlético Madrid), Kevin Wimmer (Cologne).

Odešli: Benjamin Stambouli (PSG), Vlad Chiriches (Neapol), Paulinho (Guangzhou Evergrande), Etienne Capoue (Watford), Younes Kaboul (Sunderland).

Výsledky v přípravě

3 výhry, 2 prohry; nejlepší střelec: Harry Kane (4 góly)

Malaysian XI - Tottenham 1:2 (Kane 2x)
Sydney FC - Tottenham 0:1 (Kane)
MLS All-Stars - Tottenham 2:1 (Kane)
Real Madrid - Tottenham 2:0
AC Milán - Tottenham 0:2 (Chadli, Carroll)

Manažer: Mauricio Pochettino

Loňský příchozí ze Southamptonu má za sebou nevýrazný start, ve kterém pouze vyrovnal výsledky svých předchůdců, jež byly ostatně také příčinou jejich vyhazovu. Pokud se Tottenham má znovu dostat do vytoužené Top 4 a kvalifikovat do Ligy mistrů, potřebuje předčit alespoň dva finančně movitější kluby, a právě proto je Pochettinův úkol tak těžký - konkurence je jednoduše ohromná.

Dobrou zprávou pro Spurs je, že jejich nynější manažer preferuje nově nastolenou opatrnější přestupovou politiku a namísto záplavy nákupů (za poslední dekádu již Tottenhamem prošlo více než dvě stě hráčů) s vesměs nedokonalými výsledky se soustředí na herní systém a taktickou vyspělost. Defenzivní trable z minulého roku mají vyřešit citlivě vybrané dvě nové akvizice, zatímco na dalších pozicích je na místní poměry až nečekaný klid.

Přednosti

Hugo Lloris v bráně je jistotou, Christian Eriksen bude i letos patřit k oporám. Tottenham navíc konečně vyztužil střed obrany, kde snad nebude muset střídat složení ob zápas.

Slabiny

Střed zálohy ve složení Mason - Bentaleb rozhodně není světovou extratřídou a v konkurenci Premier League rozhodně na boj o nejvyšší příčky nestačí. Potíž je momentálně i v tom, že k Harrymu Kaneovi nemá Pochettino žádnou náhradu. A i když ji přivede; unese mladý forvard roli absolutní opory týmu?

Hráč ke sledování: Harry Kane

Je samozřejmě možné, ba pravděpodobné, že do konce přestupového období ještě Spurs někoho přivedou, ovšem momentální situace nasvědčuje tomu, že jejich střelecké úspěchy rostou a padají s výkony Harryho Kanea. Mladý anglický reprezentant loni do sezony vlétl jako kometa, ovšem letos se bude muset vypořádat se zcela novou rolí spasitele.

Očekávání jsou totiž na držitele ceny pro nejlepšího mladého hráče Premier league patřičně vysoká, mnohem vyšší než loni. Pro jednadvacetiletého Kanea to každopádně nebude nic lehkého, aby jakožto nejlepší klubový střelec i letos útočil na korunu krále střelců celé ligové soutěže. Tím spíše, pokud mu klub neposkytne vhodnou náhradu, aby nemusel odehrát každý jednotlivý zápas včetně Evropské ligy.

Předpokládaná sestava: Lloris - Trippier, Alderweireld, Vertonghen, Rose - Bentaleb, Mason - Lamela, Eriksen, Chadli - Kane

Na pohled slibně vyhlížející jedenáctku sráží pouze nedostatek kvalitních alternativ do středu zálohy a zmiňovaného útoku. Zpola nově vytvořená obrana si nejspíš také bude vyžadovat chvíli na sehrání a neprospívá tomu ani zranění Huga Llorise, jenž si s letošními posilami nezahrál v jediném přátelském zápase. Jako téměř každý rok se tak Tottenham bude muset popasovat s kombinací čtvrtečních utkání v pohárové Evropě a víkendových mačů v Anglii a s tím související rotací.

Prognóza: 8. místo

Spurs letos představují jednu z největších neznámých. Podivně zvolená příprava výsledkově neslavila pražádný úspěch a odehrát své poslední střetnutí až ve středu večer v Mnichově před víkendovým ostrým zápasem na Old Trafford se jeví přinejmenším kuriózně. Pokud se opravdu podaří prodat nechtěné útočníky Adebayora se Soldadem, musí dorazit nová alternativa, aby pomohla Kaneovi s jeho monstrózním nákladem tlaku na střelbu gólů. Právě podle míry uchycení útočné posily a zkonsolidování obrany se dost možná bude odvíjet úspěch, či neúspěch Kohoutů v celé sezoně.

Kolem Spurs je jednoduše až příliš mnoho otazníků, místo nichž si odpovědi zasadíme až v příštích měsících. Když si vše sedne, boj o top 4 vypadá zcela uvěřitelně. V opačném případě však hrozí i nedosažení na Evropskou ligu.

(mka)


Swansea City


Přišli: André Ayew (Marseille), Franck Tabanou (Saint-Étienne), Éder (Braga), Kristoffer Nordfelt (Heerenveen), Oliver McBurnie (Bradford).

Odešli: Jazz Richards (Fulham), Alan Tate (konec smlouvy), Gerhard Tremmel (konec smlouvy), Kenji Gorre (ADO Den Haag, hostování)

Výsledky v přípravě:

1 výhra, 4 remízy; nejlepší střelci: pět různých hráčů (1 gól)

Swansea - Mönchengladbach 1:1 (Grimes);
Mnichov 1860 - Swansea 1:2 (Cork, Gomis);
Reading - Swansea 1:1 (Bartley);
Nottingham Forest - Swansea 1:1 (Ayew);
Swansea - Deportivo La Coruňa 0:0.

Manažer: Garry Monk

Někdejší obránce Swansea, který má patrně ve svých 36 letech pořád blíže na hřiště než na trenérskou lavici, se na prostoru uplynulých 12 měsíců ukázal být učiněným zjevením mezi manažery Premier League. V dobrém slova smyslu. Jeho důraz na fyzickou kondici a týmovou spolupráci vynesl Labutím nejlepší prvoligové umístění od Toshackových 80. let, což samo o sobě vypovídá o Monkových schopnostech ažaž.

Rodák z anglického Bedfordu toho ovšem ve Walesu dokázal ještě více. Symbolický význam skutečnosti, že se jako vůbec první manažer Swansea v celé éře Premier League párkrát rozhodl odchýlit od osvědčeného rozestavení 4-2-3-1, vskutku nelze dost dobře přecenit. Stejně jako fakt, že se jeho taktický plán čte mnohem hůře než ten Rodgersův i Laudrupův, a že jeho Swansea daleko efektivněji napadá i zakončuje. Nový tříletý kontrakt si zelenáč Garry Monk jednoduše nemohl zasloužit víc.

Přednosti:

Nevyzpytatelnost ofenzivní vozby, co se gólové potence týče, anebo jak to běžně pojmenovávají v anglofonních zemích - 'secondary scoring'.

Za Labutě zkrátka může udeřit kdokoliv a kdykoliv, ať už je to Gylfi Sigurdsson z přímého kopu či ranou z dálky, Jonjo Shelvey skrze vlastní pumelice, Ki Sung-yueng z nenadálého výletu kupředu, potažmo jeden z hbitých křídelníků... těch variant je nepočítané množství, a s příchodem Andrého Ayewa, který především v ghanské reprezentaci dlouhodobě osvědčuje čich na důležité góly, jich je letos na papíře ještě víc.

Korejec Ki si loni stanovil kariérní maximum v nastřílených ligových brankách, přičemž Sigurdsson si alespoň vyrovnal to své anglické. Takové výsledky jsou dány mimo jiné tím, že Swans zpravidla útočí jako jeden muž, ve velkých počtech. Všichni se dobře doplňují a záložníci při presinku vyhrávají mnoho balonů v zajímavých výchozích pozicích.

Slabiny:

Absence v Premier League (!) ostříleného kanonýra. Garry Monk od svého hrotového útočníka tradičně požaduje kvanta černé práce a vzdušnou sílu, což nabízí jak Bafetimbi Gomis, tak nově koupený Portugalec Éder, ovšem hmatatelnou a hlavně osvědčenou gólovou hrozbu neztělesňuje ani jeden z nich. A ta se v bojích o poháry hodí vždy.

Ex-lyonský Gomis se po odchodu Wilfrieda Bonyho a chvilce zvykání na úlohu hlavního forvarda přeci jen slušně chytil, nicméně jako útočník, který v osmi po sobě jdoucích ročnících Ligue 1 (!!) dosáhl na 10gólovou hranici, zrovna nevypadal - pokles v produkci střeleckých pokusů byl v jeho přítomnosti patrný až zarážejícím způsobem.

Typologicky velice podobný Éder byl potom v dresu Bragy mezi zářím 2012 a únorem 2013 zcela nezastavitelný, následné těžké zranění ho však dramaticky vykolejilo a z mizerného mistrovství světa se v uplynulé sezoně sbíral jen rozpačitě.

Hráč ke sledování: André Ayew

Když Garry Monk letos na jaře laškoval s diamantovým rozestavením, Wayne Routledge vedle Bafetimbiho Gomise očividně tápal. Na pozici jednoho ze dvou útočníků se dostával do palebných pozic, které nikdy příliš nevyhledával, a které vůbec neumí řešit - což je přesně okamžik, kdy na scénu triumfálně vchází tento stále teprve 25letý ghanský rutinér. André Ayew vám v poklidu zakončí hlavou i oběma nohama, a všestrannost je jeho silnou stránkou tak nějak obecně. Pokud tedy Nathan Dyer loni po většinu sezony za ostatními ofenzivními trumfy Swansea výrazně zaostával, Ayew nabízí okamžitý upgrade i na případné pozici pravého křídla v klasickém 4-2-3-1.

"Loni se (v Marseille) stal jednou z nejdůležitějších figurek na Bielsově experimentální šachovnici. Ať už hbitý Afričan hrál ve 3-3-1-3 či 4-2-3-1, na levém či pravém křídle, uprostřed zálohy či dokonce na beku, vždy dával na odiv svoji nevídanou bojovnost, rvavé nadšení, skvělý cit pro míč a velmi solidní střelu. Ayew je vynikajícím týmovým hráčem, který své kolegy nenechá nikdy na holičkách, umí se přizpůsobit a zvládá hrát i rozhodující úlohu, je-li to třeba," popisuje novou posilu Labutí můj kolega-redaktor Dominik Zezula.

Předpokládaná sestava: Fabianski - Naughton, Fernández, Williams, Taylor (Tabanou) - Ki Sung-yueng (Shelvey), Cork - Ayew, Sigurdsson, Montero - Gomis.

Garry Monk má v zásobě zhruba dvě taktické varianty; jednu ortodoxní, jednu ne až tak. K té tradiční, kterou můžete nahlédnout výše, se sluší dodat, že Swansea v uplynulých měsících výborně vyztužilo klíčové krajní prostory. Monk má nyní výborně zdvojené posty krajních beků, kde stálicím Ángelovi Rangelovi s Neilem Taylorem konkurují o něco univerzálnější posily z letošního roku, Kyle Naughton s Franckem Tabanounem. A navíc se mu po loňském MS vydařil nákup Ekvádorce Jeffersona Montera, jenž vykazoval nevídanou efektivitu před bránou, kde dostával mezi tři tyče až 54 % vlastních střel a asistoval u sedmi branek (jeho konkurent Routledge u jedné jediné).

Druhou variantou je hned sedmkrát užitý diamant (4-1-2-1-2), který by takřka automaticky znamenal větší roli pro Jonja Shelveyho. Ex-liverpoolskému brouskovi se vůbec nevydařil loňský podzim, potom ale výrazně zlepšil přístup a zvláště kritizovanou disciplínu, a potichu se vypracoval v oporu jarního Swansea. Shelvey sice může operovat i v klasickém 4-2-3-1 na místě Ki Sung-yuenga, to je však jednak škoda vzhledem ke Korejcově talentu, jednak většímu osvojení formace 4-1-2-1-2 nahrává rovněž vidina partnerství dvou francouzsky mluvících a produktivních forvardů Gomise s Ayewem. Pokud by se tedy v tomto systému naplno chytil i Gylfi Sigurdsson, jenž dosud při aplikaci takového rozestavení vytvářel až zoufale málo šancí pro spoluhráče, nebylo by zřejmě dále co řešit.

Tip na umístění: 7. místo

Pro případ manažera, který kdekoho uchvátil ve své debutové sezoně v Premier League, aby záhy scénu s nemalou hanbou opouštěl, nemusíme chodit dvakrát daleko - takovým exemplářem je třeba sám Monkův předchůdce Michael Laudrup. Jenže tenhle 36letý Angličan se zdá být skutečně jiný; s klubem je sžitý, vykazuje větší flexibilitu, a na rozdíl od problémového Dána (resp. jeho agenta) má na své straně celé vedení Swansea. Za takových okolností potom není moc důvodů nevěřit dalšímu skvělému umístění Velšanů. Ti loni finišovali osmí, aby před nadcházející sezonou nijak neoslabili a ještě v Ayewovi získali jednoho rozdílového borce par excellence.

(td)


Everton


Přišli: Tom Cleverley (Manchester United), Gerard Deulofeu (Barcelona), David Henen (Olympiakos).

Odešli: Sylvain Distin (Bournemouth), Luke Garbutt (Fulham, hostování), Antolin Alcaraz (konec smlouvy).

Výsledky v přípravě

3 výhry, 1 remíza, 3 prohry; nejlepší střelec: Romelu Lukaku (4 góly)

Swindon Town - Everton 0:4 (Mirallas 2x, Lukaku, McAleny)
Stoke City - Everton 0:0 (4:5 na penalty)
Arsenal - Everton 3:1 (Barkley)
Hearts - Everton 1:3 (Lukaku 3x)
Dundee - Everton 0:2 (McAleny, Barkley)
Leeds United - Everton 2:0
Everton - Villareal 1:2 (Browning)

Manažer: Roberto Martínez

Až do loňska byl považován za jednoho z nejtalentovanějších manažerů v Premier League. Minulá sezóna však Robertu Martínezovi vůbec nevyšla; jeho Everton se dokonce nevešel ani do první poloviny tabulky, a co hůř - byla to z velké části vina právě španělského manažera. Klíčové bude, zda se na rozdíl od minulé sezóny dokáže konstruktivně ohlédnout za svými chybami a upravovat podobu sestavy podle aktuální formy (případně je stavět na vhodné pozice, viz loni Barkley na křídle). Už příprava, kde dostával ke svým kvalitám neúměrně velké množství minut Steven Naismith, však slibuje neblahé opakování loňských pochybení.

Přednosti

Tradičně to budou krajní obránci, kteří patří k absolutní anglické špičce. Coleman i Baines jsou pečliví vzadu a nebývale aktivní v ofenzivě, takže dokonale splňují vzor beka moderního střihu. Právě jejich horší forma vloni Karamelkám značně uškodila. Výraznou oporou týmu bude i Romelu Lukaku, jenž by ve dvaadvaceti letech konečně měl vyrůst v lídra nejen útočné vozby Evertonu.

Slabiny

Obrana. Everton sice má čtyři fotbalisty se značkou prvotřídní kvality, jenže ani jednu rovnocennou náhradu. Problém to je především ve středu zadní řady, kde za sehraným anglickým duem Stones - Jagielka číhá na šanci pouze dvojice mladých a nezkušených borců - Tyais Browning a Brendan Galloway. Příchod další zkušené akvizice právě na tento post je nutností (obzvlášť vzhledem k zájmu špičkových klubů o Stonesovy služby). Problém se může vyskytnout i v bráně, kde byl Tim Howard čas od času dost nejistý.

Další slabina se rovněž skrývá v pozici, kde jsou Toffees silní. Romelu Lukaku má kvality i talent na to, aby patřil několik příštích let k elitním kanonýrům, jenže i když bude mít fantastickou formu, není n lavičce jediný hráč, jenž by mu mohl solidně krýt záda. Arouna Koné byl v přípravě mizerný a žádný jiný typický hroťák v týmu zkrátka není. Stejně jako tvůrčí záložník, jenž minulou sezónu Evertonu zoufale chyběl.

Hráč ke sledování: Romelu Lukaku

I vzhledem k výše zmíněnému naprosto klíčová postava týmu. Není příliš potřeba jej blíže představovat, jeho přednosti zná snad každý fanoušek Premier League - je nesmírně silný, na svou postavu i velice rychlý, kvalitní v šestnáctce a perfektní v zakončení. Snad jedinou jeho slabinou je kolísavá mentalita, která (mimo jiné) způsobila, že zatímco v Evropské lize v únoru a březnu nasázel ve čtyřech utkáních osm branek, v Premier League dokázal vsítit od začátku prosince do začátku března jediný gól.

Předpokládaná sestava: Howard - Coleman, Stones, Jagielka, Baines - McCarthy, Barry - Mirallas, Naismith (Barkley), Cleverley - Lukaku.

V defenzivě není příliš o čem, výše zmíněná pětice nemá v kádru Evertonu pražádnou konkurenci. Martínezovi udělal čáru přes rozpočet Muhamed Bešić, jenž se v přípravě zranil a zpátky do hry se dostane až na přelomu srpna a září. Postupně by ale měl ze základní jedenáctky vytlačovat Garetha Barryho. Posila Tom Cleverley do boje o post středního záložníka patrně nezasáhne, jelikož jej trenér využíval především na levém křídle - a dařilo se mu dobře. Ne tak Stevenu Naismithovi na pozici desítky, kde svede bitvu s Rossem Barkleym.

Prognóza: 6. místo

Loni vypadl Everton z bojů o evropské poháry poměrně záhy po startu Premier League a nebyla to náhoda. Toffees zkrátka nezvládl náročnou kombinaci domácí soutěže a Evropské ligy. Letos se můžou Karamelky soustředit čistě na PL - navíc v jejich případě není na škodu ani dosavadní liknavost na přestupovém trhu. Martínez ustálil velmi kvalitní kádr, který jen kosmeticky doplnil o Cleverleyho či Deulofeua. Potřebné jedna či dvě posily by pak měly dorazit v průběhu srpna.

(mu)

Autor: Marek Ustohal, Tomáš Daníček, Martin Kantor

Komentáře (746)

Přidat komentář
kiwwi

Spurs 8. miesto? C'mon, su to sice sasci, ale toto snad nemozete mysliet vazne

Reagovat
El Dejf

Reagovat
smazaný uživatel

Brejk?

Reagovat
El Dejf

jojo :-)

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Nikikrew

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Jsou to šašci

Reagovat
smazaný uživatel

je fakt ze treba vymysliet novu nerovnicu.

Bentaleb > Buskets

Reagovat
smazaný uživatel

Jen o fous.... jen o fous lepší než Oriol Busquets

Reagovat
smazaný uživatel

doprdele to je zas kto

Reagovat
smazaný uživatel

Wonderkid, který jednou posadí jak S.Busquetse, tak i Sampera

Reagovat
Darren Fletcher

niekoho tu porazi

Reagovat
Spalovač šancí

Já bych to omezil, jenom na to, že jsou to šašci

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Felitel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
vodka

Reagovat
FUnk

Reagovat
vladis271

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Manik...

Reagovat
iamek

Tak Pedro prej hotovej. Tohle bude nase nejvetsi posila a vsem zavre tlamy

Reagovat
I am Mancunian

snad zavre

Reagovat
vrabejka

zavre tak vase prestupove obdobi jedine

Reagovat
formic81

ale mel by se odnaucit ty herecky kreace co predvadel v Barce. Tady mu to lidi jako Cattermole hodne rychle vysvetli co a jak..

Reagovat
smazaný uživatel

To bude hodně nebezpečný. V případě hrozící porážky se do hry šoupne ještě Young a jeden z těhle letců penaltičku udělá. United jdou pro titul.

Reagovat
smazaný uživatel

Má cenu snažit se to nějak rozumně komentovat?

Tohle je hodně slabý trolling i na zdejší poměry.

Reagovat
smazaný uživatel

v ankete som odpovedal ano, ale s tym, ze to uz bude v drese United

Reagovat
kiwwi

Reagovat
Infernoqt

Reagovat
I am Mancunian

a to by prisiel na lavicku ? alebo koho posadil ?

Reagovat
smazaný uživatel

nie nie, urcite nepride..hlavne nech sa uz dotiahne Pedrito

Reagovat
I am Mancunian

mozno este teraz po zapase barcelony bude nieco nove ohladom pedra, ale si hrozny, tebe je jedno koho kupujeme, hlavne, ze sa nakupuje

Reagovat
smazaný uživatel

to nie, ale ked vidim, ze to je hrac, ktory pre nas bude posila, tak je mi jedno, ci je to sympatak, nesympatak atd..

Reagovat
I am Mancunian

hm, no dobre. som radsej ticho

Reagovat
smazaný uživatel

si výnimočný mladý muž

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

a ty si trapny, ale rozosmial si Olivera, super

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

smejem sa az teraz

Reagovat
vladis271

Reagovat
smazaný uživatel

K tý předpokládaný sestavy Sotonu.. Caulker bude spíš stoper za Fonteho než stoper k Fontemu. Stoper k Fontemu by měl ještě přijít a do tý doby by měl vedle něj hrát Yoshida.

Reagovat
Infernoqt

Everton 6. , Spurs 8., tak vidno, že nejsem sám, komu z toho horka už hrabe

Reagovat
SunFells

Reagovat
Felitel

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
Manik...

Reagovat
Zaschrona

No nevim, mozna leckoho prekvapim, ale aktualne Evertonu na 6. misto neverim. Az/pokud prijdou posily, tak dejme tomu, ale vys v tuhle chvili teda ne. Vidim tam prilis mnoho slabin na prilis mnoho postech v tymu - Spurs i Saints bych tipoval pred nas.

Reagovat
Infernoqt

už jsem si říkal, žes mu ten článek diktoval

Reagovat
smazaný uživatel

Předpokládaná sestava: Howard - Coleman, Stones, Jagielka, Baines - McCarthy, Barry - Mirallas, Naismith (Barkley), Cleverley - Lukaku....takto nejak to bude vyzerat? idealne by som to videl na 433 s McCarthym, Barrym a Clevom, lenze v tom rozostavenie kam s Barkleym? keby hral na kraji, to mi pride jeho zabijanie celkom, ale zase Naismith v zaklade stale je pre mna nepochopitelna vec..

Reagovat
Zaschrona

Ja bych si tipnul, ze Martinez planuje zase hrat neco ve stylu 4-2-3-1, kde ale ten levy zaloznik bude plnit roli "Pienaara" - takze ten hrac to bude hodne stahovat do stredu hriste a bude prakticky takovy dalsi falesny CM. A protoze Pienaar je zas dlouhodobe mimo, tak do te role bude cpat Cleva, Ossieho a Barkleyho. A idealne k tomu koupit misto Naismitha tvurce hry, ktery bude schopny rozdavat balony, predevsim na Lukakua. Snad zkusime nekoho typu Shaqiri, Praet.

A ja bych si taky pral videt 4-3-3, kde by ten stred byl idealne McCarthy, Clev a Barkley, ale to asi bohuzel hrat nebudem. A prave Barkleyho budoucnost podle me bude ve stredu zalohy, na to hrat jako AM nema dostatecnou kreativitu, naopak ve stredu zalohy celkem zvlada hrat smerem dozadu, pokud vedle sebe bude mit hrace schopne hrat dozadu, mohlo by to fungovat, treba v tom 4-3-3 by to mohlo byt dobre. Naismitha s Konem nejradsi poslat nekam daleko do pryc.

Reagovat
smazaný uživatel

Co myslíš ten Stones? Odolá Everton nabídkám Chelsea? 30m liber už je docela pálka.

Reagovat
Zaschrona

Pokud v nasem vedeni nesedi totalni diletantni, tak jednoznacne odola.

Reagovat
SunFells

Reagovat
mr.Silver

Reagovat
smazaný uživatel

Saints mají všechny předpoklady k tomu, aby shořeli. Kdo naposled dokázal ustál EL kromě nás a LFC? Nedokázal to Newcastle, nedokázali jste to vy a u Saints nevidím jediný důvod, proč by to mělo skončit jinak. Navíc ten rozpad obrany.

Reagovat
Dufan

Bohužel musím souhlasit. Základní jedenáctka relativně silná, ale pak nic. Konkurence a schopnost nahradit někoho zraněného nebo bez formy je velmi slabá. Snad nám aspoň pomůže to, že letos se budeme soustředit jen na ligu. Ale i tak to vidím na plácání okolo 10. místa.

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
smazaný uživatel

To kolkymi hlasmi disponuje owny

Reagovat
smazaný uživatel

LOL! 5. Flek dáme s prstem v nose. Už vloni to stačilo a jen jsme posílili obranu, nikde jsme neoslabili. A Bobby ani Ade ještě neodešli, takže pokud nikdo nepřijde (jakože do konce přestupáku daleko) tak pořád není vše jen na Huricaneovi. A góly u nás umí střílet i Chadli, Eriksen a pár dalších by se ještě našlo. Jestli vám tahle prognóza vyjde, tak sním vlastní dres...

Reagovat
Gareth Bale 11

Reagovat
El Dejf

Tottenham na 8. místě? to jste se doufám hodně sekli... podle přípravy to vypadá, že budou hrát asi tak stejně kvalitně jako minule - moc se toho taky nezměnilo, takže spíš zas to 5. až 6. místo

Reagovat
Felitel

Tottenham 8. místo? TO jako srsly?

Reagovat
smazaný uživatel

tiez kukam ze preco v prvej polke tabulky :D :D ale ne tipujem to na 5-6 a bude to boj so sotnom a lpoolom ;-)

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
I am Mancunian

fantomas+cunter, necudujem sa

Reagovat
fantomas

Counter se nezapojil

Reagovat
I am Mancunian

to by bol tottenham este nizsie ?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
vrabejka

Usty nam nejak veri....

Reagovat
formic81

Spurs meli docela klidny leto a to jim podle me pomuze ne zas jak Liverpool kterej koupil 7 hracu nebo kolik. Spurs budou sehrany a budou kousat, osobne to vidim na 5 místo a Liverpool na 6 ale bude to tesny. Na 7 vidim Everton nebo trochu bold prediction West Ham, ale vic verim Evertonu.

Reagovat
smazaný uživatel

jaksi nechápu, proč se nám do přípravy počítají zápasy, které se hrály v květnu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fantomas

By to jinak vypadalo jeste hur ne?

Reagovat
smazaný uživatel

jestli chceš hezkou přípravu, vrať se o 7 let zpět

Reagovat
fantomas

Lol. Ten Counter to prevko fakt nemoh odflaknout vic

Reagovat
smazaný uživatel

Ještě výhra na Readingem. Prostě šašci.

Reagovat
mr.Silver

Tottenham urcite vys, Soton asi taky. Evertonu neverim vubec, budou radi za to 8-10. misto.

Reagovat
Robochelsea

No ten Tottemham môže fakt tak skončiť. Však nemajú žiadnu posilu a Kane nedá podľa mňa viac ako 15 gólov a nikto iný ich nemôže tiahnuť. Možno budú 7..

Reagovat
smazaný uživatel

Posila přijde a Chadli s Eriksenem jsou taky docela tahouni.

Reagovat
formic81

hlavne Levy jeste letos moc neutracel, takze urcite nejaky libry jeste v prasatku ma.. mozna by se hodil nejakej CM a nějakej ten křídelník ne? a samozrejme backup za Kane pokud se zbavi Soldada a Adeho..

Reagovat
smazaný uživatel

Everton a Swansea před Tottenhamem. LOL... EF experti se snaží být až moc experti mi přijde

Reagovat
Spalovač šancí

Swansea bych to i věřil

Reagovat
smazaný uživatel

je nám vytýkán střed zálohy, ale že by byl horší než střed Swansea, Evertonu nebo Liverpoolu, to asi ne

Reagovat
smazaný uživatel

vsetci z nich maju zalohu lepsiu ako je Mason-Bentaleb

Reagovat
smazaný uživatel

děláš si prdel?

Reagovat
smazaný uživatel

ok, tak Swansea zrejme nie, aj ked Ki je urcite lepsi hrac ako Mason, alebo Bentaleb..Everton a Liverpool ju maju lepsiu no..

Reagovat
smazaný uživatel

Ki > Mason + Bentaleb

Reagovat
smazaný uživatel

Bentaleb > KOK

Mason = KOK

Reagovat
smazaný uživatel

děláš si prdel?

Reagovat
Jardin

Teď právě vidíš, co se nám honí hlavou když čteme tvoje příspěvky

Reagovat
fantomas

Swansea zrovna v pohode lepsi stred ma.

Reagovat
smazaný uživatel

Samozřejmě, protože tam je Korejec. Ach jo...

Reagovat
fantomas

Samozrejme, protoze tam je genialni rozehravac s drajvem dopredu a nadprumernej drzak. Nicim z toho Spurs nedisponujou.

Reagovat
smazaný uživatel

A nebo to jenom prostě nechceš vidět.

Reagovat
fantomas

Tak to je samozrejme picovina, ja nejsem zadna owny, abych nekoho slepe kritizoval jen proto, ze hraje u rivala. Bentaleba mam treba rad a fandim mu, ale sami ste se tady shodli, ze by mu svedcila ofenzivnejsi role, takze neni duvod vyvadet. Stred ma Swansea silnej proste.

Reagovat
smazaný uživatel

Podle tebe je geniem kazda kopacka, co dokaze dvakrat za sezonu nahrat na gol

Reagovat
SunFells

To podle vás z kurníku taky.

Reagovat
smazaný uživatel

Ne. Zrovna vasi youtube autisti zacnou vzdycky titulovat nejakeho juniora "novy xy" po jednom zapase s nejakym asijskym vyberem.

Reagovat
SunFells

To už kvokáš nesmysly trochu mimo téma.

Reagovat
smazaný uživatel

Ne.

Reagovat
SunFells

Jojo, snaž se dávat pozor.

Reagovat
fantomas

No ti ses mi ale vesela kopa.

Reagovat
miky10

ti

Reagovat
domingo

Hele Cabaye jde fakt na AM?

Reagovat
fantomas

Coo kam?

Reagovat
domingo

Předpokládaná sestava: Speroni - Ward, Dann, Delaney, Souaré - Jedinak, McCarthy - Zaha (Lee, Puncheon), Cabaye, Bolasie - Murray (Wickham, Bamford)

To je jenom blbe prepsany 4-3-3, ne? Nebo po nem bude Pardieux fakt chtit, aby hral normalne vytazenyho playmakera mezi tema dvema expresama?

Reagovat
SunFells

Těžko si to myslet, Usty ty formace dělá trochu zvláštně.

Reagovat
fantomas

Aha, tak to mi teda soude dle jeho vyuzivani v NUFC prijde jako kravina. Spis bych cekal, ze postupne se ustali dvojka McCarthy-Cabaye a Jedinak pude do kopru. Ten mel stejne vrchol 2013/14, loni uz byl slabsi. Ve stredu loni Pardewovi hraval Chamakh (uz jen proto by tam Cabaye najednou byl moc velkej sok) a letos bych se tam vubec nedivil Leemu.

Reagovat
smazaný uživatel

Jedinak šel po své výjimečné sezóně opravdu trochu dolu, ale pořád se jednalo o jeden z nejlepších defensivních štítů minulé sezóny. V téhle sezóně určitě hrát v základu bude.

Reagovat
fantomas

Hm, a já bych tam prostě žádný "určitě" nevkládal no. Všichni tři hrát budou těžko, to neni Pardewův styl a bylo by to i zbytečný.

Reagovat
Usty

Na oficiálkách je sestava psaná jako 4231 a Cabaye byl skoro vždy psanej na AM (jen jednou tam byl Mutch a Cabaye na CM). Možná to v reálu bude vypadat jako 433, ale minimálně proti silnejm bude Yohan z tý středový trojice nejofenzivnější.

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
smazaný uživatel

Palace ten utok to je solidna tlacenka

Reagovat
tomasinho

Wow, Everton šestý. Ten zatím po tom přestupáku ani moc nechápu. Ať chceme nebo ne, Spurs budou s náma bojovat o pátý flek, Everton líp jak osmý určitě nebude.

Reagovat
Felitel

Reagovat
smazaný uživatel

Spolu s City máme jsme měli jako jediní 3 desetigólové střelce.

"jejich střelecké úspěchy rostou a padají s výkony Harryho Kanea."

"letos se bude muset vypořádat se zcela novou rolí spasitele."

"unese mladý forvard roli absolutní opory týmu? "

"musí dorazit nová alternativa, aby pomohla Kaneovi s jeho monstrózním nákladem tlaku na střelbu gólů"

No kurva, z toho bych měl pocit, že Kane má sehrát podobnou roli, jako Churchill za WWII.

Je to ubohý pokus, jak se Chelsea/Arsenal fan snaží udělat z nás one man team. K tomu snad jen obligátní Eriksen > Ozil.

"Loňský příchozí ze Southamptonu má za sebou nevýrazný start, ve kterém pouze vyrovnal výsledky svých předchůdců, jež byly ostatně také příčinou jejich vyhazovu."

Tak tohle buďto psal člověk, co minulý rok vůbec nesledoval ligu, nebo hater. Všichni ostatní totiž ví, že Pochovou vizitkou za poslední sezónu (a následující přestupák) je obměna/omlazení kádru. Umístění o místo vylepšil. S nejmladší základní sestavou v lize. A do nové sezóny bude nejmladší i celý kádr.

Dál už jenom rychle. Cíl je 5. místo. Vzhledem k šetření na stadion na Poche nikdo netlačí ohledně umístění v top 4. Kvůli tomu šetření se taky najímal trenér, který bude sázet na malé hráče s nízkým platem a, pokud nejsou z akademie, rozumnými přestupovými částkami. Skončíme 5. / 6. Posílili jsme - neoslabili jsme. Obrana posílena, záloha +/- stejná - odešli hráči, kteří odehráli málo a špatně, přišel Alli - u toho věřím, že autorovi článku vytře oči cibulí. A v útoku pořád máme tři útočníky. Nikdo neodešel a dokud nikdo nepřijde, Adebayor i Soldado zůstávají. A Adebayor umí střílet góly, kdyby bylo potřeba.

Reagovat
mr.Silver

Ja vam teda letos, ac nerad, hodne verim i na TOP 4. Celkove to bude celkem zajimava bitka o 3. az 6. misto. Vubec neverim City, moc neposilili, ten stred bude katastrofa, vyhodili drice a nechapi si hrace, kteri uz loni ukazovali, ze jim to moc nejde. Yaya je s kazdym rokem horsi, a pokud letos nebude mit top sezonu, tak City muzou klidne skoncit mimo ctyrku.

Reagovat
smazaný uživatel

V to taky doufám, ale jelikož jsme Tottenham, pokud vypadnou City, uhrajeme v posledních třech zápasech přesně jeden bod a do čtyřky se dostane Liverpool

Reagovat
mr.Silver

much better

Liverpoolu taky moc neverim, zase hodne prestupu, nez se to sehraje, budou nekde na 10. miste. Plus Brendan s yolo stylem jako minulou sezonu. Zustavate mi tam vy, City a United. Arsenal a Chelsea si to rozdaji o titul

Reagovat
frank

Já to vidím podobně. O titul Arsenal, Chelsea a United, potom 4.-6. City, Spurs a Liverpool. Jít ale do sezony s Masonem v základu pro mě není úplně lákavá představa.

Reagovat
smazaný uživatel

top 4 si podla mna velmi prestrelil. City zaloha..toure, sterling, silva, delph a utok aguero, bony je dost na vyssej urovni ako cely tott dokopy. City do top 3. bude to bitka dost som zvedavy na United a Lpool, Chelsea naopak podla mna pojde dole.

Reagovat
smazaný uživatel

A kolik zápasů odehraje Kun? Ten zbytek buďto rychle stárne, nebo v City zatím nic neukázal a jejich stopeři vypadají špatně i na papíře, natož pak ve skutečnosti.

Reagovat
smazaný uživatel

obrana city je katastrofa to mas pravdu. nechapem preco nikoho nepriviedli ale mozno este niekto narychlo pride. ale co sa tyka zalohy + utoku patria medzi spicku PL. ako si to myslel s tym Aguerom, ze kolko odohra? no normalne ako vzdy

Reagovat
smazaný uživatel

Jako vzdy, to znamena pul sezony zrakvenej. A pak jde taky o to, na jake zapasy to vyjde, Watford asi ukopou i bez nej, ale do derby bych jim vubec neveril.

Reagovat
fenixLFC

na top 4 urcite nemaju

Reagovat
smazaný uživatel

Jo už to vidim, Counter . Jak říkám, neunášíš Tottenham.

Reagovat
fenixLFC

tak s tym kaneom je to pravda....cela vasa sezona bola viacmenej o tom ci prvy polrok dal v zavere gol eriksen a ci to v druhom polroku rozstrielal kane....vsetka pozornost bola sustredena nanho, je hypovany na nového shearera a spasitela repre...takze je jasne ze sa caka ci to unesie alebo nie a halvne ci ta jeho minula sezona nebola len zazrak. uz minulu sezonu, najma ked dostal pasku, tak to bral na seba az prilis a nefungovalo mu to...a dalsia posila ktora by mu pomohla je rozhodne dobra vec...cize, co je na tom co je hore napisane, zle?

Reagovat
smazaný uživatel

Hype jedou media a pak prave lidi jako Counter, kteri ho chteji videt horet. My mezitim spravujeme obranu a jak rikam, porad mame Adebayora. O cem byla nase sezona je samozrejme uplny bullshit, goly daval utocnik a bylo jich hodne, sance mu pripravovali AMka, na coz se hlavne u Lamely uplne zapomina. Vynikajici sezonu na LB odehral Rose a Bentaleb s Dierem ukazali svuj potencial. Vsechno mladi hraci, od kterych se da cekat jen zlepseni (vyjma Kanea, tam uz neni moc kam rust). A Chadli je snad nejpodcenovanejsim hracem v lize.

To ti vsechny ty citace nestacily jako dukaz, co je spatne? Vzdyt je to jak sezonni vyber bulvarnich titulku.

Reagovat
smazaný uživatel

Taky nechapu jak vsichni prechazeji Chadliho, vyborne kridlo se stabilnimi vykony. Spousta golu i asistenci

Reagovat
smazaný uživatel

Iacob wins. Flawless victory.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Pěkně řečeno.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Gareth Bale 11

Reagovat
kiciN

To autori prepiskli, zavani to primym utokem na ownyho Urcite skonci pred saints, evertonem a mozna i liverpoolem

Reagovat
lucius6

Čus, hele nemáte někdo zkušenost s O2 TV go, chtěl bych si to objednat čistě kvůli Premier League, ale zase si řikám jak to bude s kvalitou a hlavně jestli si třeba můžu vybrat jakej zápas chci sledovat nebo tak něco, na jejich stránce se toho moc nepíše, tak se ptám, vyplatí se to? Nebo je jiná stránka která umožňuje sledovat PL na netu a legálně v nejlepší možný kvalitě?

Reagovat
smazaný uživatel

Mam to týden a je to dobré. Kvalita prostě SD. Zkus si zapnout na netu infokanal, který je dostupný i bez úctu. Vybrat si budeš moct jen že zápasů LM. Ale PL vysílá digi 1,2 i o2 sport. Takže zápasů tam bude hafo. Ikdyz je možné že někdy budou obě stanice dávat to samé. Legálně to na netu v Česku jinak asi nejde.

Reagovat
smazaný uživatel

Kvalita není nic moc. Na HD vůbec nemysli.

Reagovat
smazaný uživatel

Je to škoda. Podle mě by do toho šlo hodně lidí i kdyby to bylo třeba za 500 měsíčně. Momentálně si ale za ty 2 stovky nemůžou dovolit dělat konkurenci o2 TV u které se musíš vázat. Žijeme holt v Česku

Reagovat
smazaný uživatel

A ještě si dej bacha,, v ceniku už jee psané že je to za 250, ale měly byt i programy jako Sport 1,2, Eurosporty, Nová sport.... Radši to kdyztak ber přes telefon a zeptej se. Na stránkách o tom není ještě ani zmínka.

Reagovat
smazaný uživatel

Caulker>Alderweireld

Reagovat
smazaný uživatel

Tottenham 8 Jestli bude nekdo prohanet na te ctyrce United, tak oni a ne Liverpool

Reagovat
smazaný uživatel

ze na ctyrce

Reagovat
smazaný uživatel

Na Chelsea s Arsenalem se budete divat z povzdali a City verim tez vic, i kdyz Pelle a Kun s jeho zdravim...

Reagovat
smazaný uživatel

respektujem tvoj chybny nazor..

Reagovat
smazaný uživatel

Chelsea bude mit ale pomalejsi rozjezd bych rekl, celkem zachrapali mi prijde..

Reagovat
smazaný uživatel

*chory

Reagovat
smazaný uživatel

United bude hrát letos o titul. Nedivil bych se, kdyby to skončilo United, Arsenal, Chelsea, City, Tottenham, Liverpool. Navíc od té 5+ lze očekávat i nějaké překvapení. I když Soton, Swans nebo Everton by zas takové překvapení nebylo.

Reagovat
mr.Silver

Reagovat
domingo

Counter se u tech prednosti Spurs teda rozkecal

Reagovat
domingo

A celkove to preview vyzniva jak delany pro tymy typu Swansea / WHU.. jako ja Tottenham vlastne nemam vubec rad, ale na top 6 podle me maji s prehledem..

Btw, je Bentaleb dobrej v klubu stejne jako v repre?

Reagovat
smazaný uživatel

Nevim, jak moc děravou obranu má Alžírsko. On má u nás roli staženějšího z té středové dvojice. Na míči super, ale mám pocit, že by mu seděla pozice ofenzivnějšího střeďáka s kovaným DM po boku. Uvidíme s Alderweireldem na stoperu. Minulý rok byla naše obrana moc propustná středem a asi nikdo moc neví proč. Podle mě kombinací vysokého pressingu, absencí DM a relativní pomalostí + slabou koncentrací stoperů.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
domingo

V Alzirsku ted hraval stita ve 4-1-4-1, ale to je tym, kterej vylozene diktuje hru, drzi mic, vlastne tam neni pod nejakym extra tlakem. Mne se prave vzdycky dost libil, umi rozehrat, je videt, ze u toho fotbalu premysli, neni to takovy to klasicky DM prase.. Preju mu, aby se prosadil.

Reagovat
smazaný uživatel

jo, to sedí

Reagovat
smazaný uživatel

V PL dost dobre nejde diktovat hru, no. Tady by mu nejaky Coquelin za zady prospel.

Reagovat
smazaný uživatel

ja verim ze stit este pride... Bentaleb ma jasny zaklad, a proti slabsim superom by k nemu snad mohol stacit aj Mason/Dembele, ale proti silnejsim tam proste potrebujeme nejakeho beasta.

Reagovat
smazaný uživatel

presne tohle tvrdim uz delsi dobu, Bentaleb je genius s neuveritelnym sebevedomim, ale na stita se nehodi, nema tak dobry odebirani mice a hlavne vsechno resi az moc fotbalove, takze minimalne dvakrat za zapas posle soupere do sance...Poche ale ze zapasu Audi Cupu krasne reaguje, uz nehrajou dva stitove vedle sebe, ale nechal hrat Diera jako cisteho stita a Alliho/Bentaleba (v druhem zapase) jako rozehravace....Mason v zakladu nebude, na OT podle me urcite nastoupi Dier - Bentaleb (na Alliho asi nebude mit koule, i kdyz bych ho tam mozna videl i radsi)

Reagovat
smazaný uživatel

Dier byl teda extreme tragickej

Reagovat
FUnk

Reagovat
FUnk

za aliho

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fantomas

Counter se na ne predne uplne vysral a dopisoval je Usty az tesne pred vydanim.

Reagovat
smazaný uživatel

To se musel teda zapotit.

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

Zato sugesci Hurrikana jako one season star venoval cely zbytek clanku (vlastne se divim, ze v predpokladane sestave neni 11x Kane).

Reagovat
fantomas

Jj, whatever, ja reagoval na domingovu stiznost

Reagovat
smazaný uživatel

Včera sem koukal na superpohár, to jako hráli naplno?

Reagovat
smazaný uživatel

United 'cleared to sign Kevin De Bruyne (metro)

Reagovat
smazaný uživatel

Metro

Reagovat
smazaný uživatel

Kvalitka, hned vedlejší článek je o tom že de do city

Reagovat
SpecialOne

Ten Tottenham jste mohli dát výši, nedivil bych se, kdyby byl za Evertonem, ale Swansea a podle mého i Liverpool předčí. Jinak, když je tu takové haló kvůli jedinému týmu, to se těším na poslední část preview

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Jeremy Wilson ‏@JWTelegraph 36m36 minutes ago

Jack Wilshere scan indicates hairline ankle fracture. Time-frame uncertain but 6-8 weeks likely and almost cert out of September Eng games

Nastesti se vraci Welbeck

Reagovat
smazaný uživatel

to je uz smutne

Reagovat
Swarley

Reagovat
smazaný uživatel

Oproti němu je Rosa držák...

Reagovat
afc

Paulista ho na treningu zrani

Reagovat
smazaný uživatel

Jako zrovna u něho bych neřekl, že za to zrovna může Paulista. Ale škoda ho je.

Reagovat
afc

Takze ak ti niekto prebrusi kotnik,tak za to si mozes ty sam?

Reagovat
smazaný uživatel

u jacka to tak vacsinou byva u neho ked sa uvadza kto ho zranil, tak to vacsinou znamena do koho on narazil

Reagovat
Lacko_Boh

to je život ,no

Reagovat
j_mrazik

Rosa na plac!

Reagovat
Free_player

Spurs 8. ?

Reagovat
Usty

Koukám, že někteří by asi byli nejradši, kdybychom zkopírovali do prognóz loňskou tabulku... Ale pokusím se zdůvodnit náš názor.

Tottenham opět hraje EL, na rozdíl od Evertonu, na rozdíl od Swansea - což jsou mimochodem týmy, který buď skvele posílily (Swans) nebo mají vyvážený kádr, který jen loni selhal - mimo jiné právě kvůli účasti v EL.

Střed zálohy je klíčovej a Mason s Bentalebem nám jako prikladni tahouni nepřijdou. Everton i Swansea má pak větší kvalitu na ofenzivní záloze, kde Lamela nepřesvědčil a Chadli hraje výborne jednou za čas.

Dalším a nezanedbatelnym důvodem je útok, kde podle nás Kane nepredvede loňskou sezónu a s ním se sníží efektivita celý ofenzivy.

No a nakonec, je to tip, prognóza, odhad, co chceš - založenej na nějakých pocitech, sečtením pro a proti, subjektivní názor. Základ těch tipů může být klidně mylný, ale od toho je to názor - PL se vyrovnává a bude to obrovsky zajímavý - mezi 6. a 10., nebo klidně 12. týmem budou malíčky rozdíly.

Reagovat
smazaný uživatel

Absolutně nechápu ten argument s tou EL. Nehrajeme ji poprvé, víme, co a jak, od roku 2006 jsme v evropských pohárech vynechali pouze jeden rok... Když nás ta EL tak vysílí, není náhodou LM pro týmy v TOP čtyřce ještě horší, když do těžších zápasu nutí dávat lepší sestavy?

To, že ti Mason s Bentalebem nepřijdou jako zvučná jména, je tvůj boj. Loni tato dvojka hrála často a dosáhla 5. místa.

Větší kvalitu v ofenzivní záloze? Uvědomuješ si, že ten Lamela, který nepřesvědčil, měl minulou sezonu víc asistencí než Coutinho a Ozil? Že Chadli zahraje výborně jednou za čas, jsi vypočítal jak? A o Eriksenovi jsi už slyšel?

Říkáš, že Kane nepředvede loňskou sezonu. Ale kde bereš jistotu, že Gomis a Lukaku, jakožto jasné jedničky do útoku Swansea a Evertonu, budou lepší?

Reagovat
smazaný uživatel

Navic jsou to oba hraci za zenitem a narozdil od Barryho se budou uz jenom zhorsovat Nemocna je i ta uvaha o vyrovnavajici se lize, na jsi proboha prisel kde, Usty? Se podivej, kolik let v kuse je prvni sestka z posledni sezony spolu v top 7. Nebo na pocty novacku, co se v lize udrzeli a kde se umistovali a umistuji. Fandovi Chelsea tezko vysvetlovat, ale kdysi davno, pred ustanovenim top4, byla liga tak vyrovnana, ze ji mohl vyhrat Blackburn. A z boje o pohary mohl byt za rok boj o zachranu a naopak.

Reagovat
Usty

*fandovi Chelsea... Degradovat cokoli na zaujatou hovadinu je tak snadný.

Reagovat
Robochelsea

Tu máš pravdu, EL neni argument. To,že EL zničila sezónu Evertonu nie je žiadne prekvapenie ale vy ste na to zvyknutí a hráte ju furt.

Reagovat
Usty

A kde bereš jistotu, že ne? Prostě se přestaň cítit ukrivdene a smiř se s tím, že to je tip redaktorů, který může, ale taky nemusí vyjít.

Reagovat
cristiano.K.

za argumentaci

Reagovat
smazaný uživatel

http://www.espnfc.com/club/arsenal/359/blog/post/2547677

Raz naňho budeme spomínať ako na legendu

Reagovat
smazaný uživatel

To bude pruser, az se v sezone zrani

Reagovat
smazaný uživatel

to sa nestane, on len bude zraňovať iných

Reagovat
smazaný uživatel

Na to tam je to prasa Flamini Ale zrovna z tohohle bych si prdel nedelal, bo pri nasem stesti se zrani v nejmin vhodnou dobu

Reagovat
smazaný uživatel

Arteta začne preraďovať a nebude to stále dusiť len na jednotke a sme v suchu

Reagovat
smazaný uživatel

Nevim, jestli ma tolik prevodovkovych stupnu

Reagovat
fenixLFC

nemohli ste nas tipnut na 6. miesto aby sme tu uz boli?

Reagovat
smazaný uživatel

To je vůbec největší záhada, jak jste pánům redaktorům vyšli na 5.+ místo. Po příchodu klíčových posil do útoku, zálohy i obrany, které se asi zázračně hned sehrají. Odchod jedné z největších legend v historii klubu a dalšího klíčového hráče nebude poznat. A rozviklaná židle pod Brendanem se zázračně vyspraví.

Reagovat
fenixLFC

urcite sme vysli na 5. miesto to nie je o com. Tam to je iba o tom ci tam budeme my alebo vy v sezone...

Reagovat
fenixLFC

ale fakt som zvedavy na nase prednosti, pretoze mi fakt nic nenapada

Reagovat
Kowe

pěkný venkovní dresy

Reagovat
fenixLFC

asi to tak bude

Reagovat
Kowe

vyjít na pátým místě je naprosto vpohodě, však jediným konkurentem jste byli vy a toto dilema se jim podařilo odstranit s grácií.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
vladis271

Reagovat
cristiano.K.

pátý místo LFC se furt obhajuje líp než osmé vaše

Reagovat
smazaný uživatel

ani som si nevšimol, že Wickham prestúpil do Crystalu, to bude pre nich neskutočná posila, ten slabého Murrayho nepustí do základu..

Reagovat
smazaný uživatel

Wickham a neskutočná posila v jednom súvetí

Reagovat
smazaný uživatel

verím tomu, že keď bude hrávať základ tak aspon 15 gólov dá

Reagovat
smazaný uživatel

Hrozně se mi líbí, jak fantomas pod každým kolektivní článkem, kde jsou nějaké odfláklé části neváhá hned přispěchat a nonšalantně upozornit na to, co on nepsal.

Reagovat
fantomas

Cože co? Dyt na to jako první upozornil domingo, já jen upřesňoval, jak to ve skutečnosti bylo. Že sem to nepsal, je snad evidentní na první pohled z těch iniciálů.

Reagovat
smazaný uživatel

Vždyť si dělám srandu. Jenom mi přijde úsměvný, že vždycky upozorníš, co neni tvoje práce.

Reagovat
fantomas

Znova... kde sem na to upozornil?

Reagovat
smazaný uživatel

Lol. Ten Counter to prevko fakt nemoh odflaknout vic

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

z toho jacka fakt nikdy nic nebude

Reagovat
smazaný uživatel

Kolik že mu už vlastně je?

Reagovat
afc

Stale iba 23.

Reagovat
smazaný uživatel

a v 19 hral lepsie a bol ovela blizsie zakladu ako teraz..a mal poziciu

Reagovat
afc

Dnes je kader nabuchanejsi ako ked mal 19...Stale ma vsetko pred sebou.

Reagovat
smazaný uživatel

Nový Hargreaves...

Reagovat
kiwwi

to ma este stale celkom cas naucit sa nieco robit aby sa uzivil

Reagovat
smazaný uživatel

nestraš mě, je mi 22 a jdu potřetí zkusit bc.

Reagovat
smazaný uživatel

aha, já to četl celé v minulém čase

Reagovat
smazaný uživatel

never give up!

Reagovat
Kowe

Reagovat
Lacko_Boh

stane sa

Reagovat
J0EL

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
j_mrazik

Proč? Zranění?

Reagovat
SunFells

Jj, kotník. A určitě ten, s kterým má furt problémy.

Reagovat
smazaný uživatel

Už je za zenitem

Reagovat
Nikikrew

Vzdy potesi rypnutie si do Tottenhamu ale prognozy autorov mi pridu celkom mimo. Neverim ze by Tottenham skoncil za Swans alebo Evertonu aj ked by som si to samozrejme prial

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
j_mrazik

Hodně odvážné tipy. Vypadá to jakoby zvítěžily sympatie k jednotlivým celkům nad nějakou tou objektivitou/tradičním umístěním/maximem jednotlivých celků, ale proč ne. Aspoň to podpoří diskuzi.

Jinak očekávám Arsenal na prvním místě, teda pokud se do toho Usty nebude míchat.

Reagovat
Nikikrew

Reagovat
fenixLFC

arsenal tip na prve miesto by mi neprislo az tak sokujuce

Reagovat
smazaný uživatel

Cunter nesklamal

Cele to preview je uplne mimo a prognoza este viac. V podstate mame zatial ten isty tim co vlani akurat solidne posilnenu obranu, ktora bola nasou najvacsou slabinou. Co odislo bol len odpad s ktorym sa nepocitalo. Este pride utocnik, holding mid a mozno aj nejake kridlo ak odide Lennon.

Podla mna budeme ovela silnejsi ako minuly rok, realne to 5-te miesto uhrame v pohode.

A Bentaleba s Masonom asi ani jeden z autorov nevidel nikdy hrat, inak by nemohol potit take sracky. Mason po tom zraneni uz nehral tak dobre ako prvu polku sezony, ale naopak Bentaleb sa vypracoval a je z neho velmi kvalitny hrac. Ako som nanho nadaval tak som sa nemohol viac mylit ten chlapec minulu sezonu dokazal ze bude oporou. Co tam nejaky KOK, ten sa nanho nechyta ani zdaleka

Reagovat
Ángel di María 22

Tipuju Spurs na 5. místo teda. Hned na úvod vyloupí to divadlo.

Reagovat
smazaný uživatel

Mimochodem se zapomíná na Moussu Dembelého, který odehrál slušnou přípravu. A nejsem úplně přesvědčený, že v 4231 musí být nutně jeden DM-bořič a druhý CM-tvůrce. Proč by nemohli být oba schopni jak tvořit, tak bránit? Moussa i Bentaleb (potažmo i Carroll a Mason) jsou toho schopni. S Matićem a Fabregasem se sice měřit nemůžou, ale nemyslím si, že by měli být nějakou slabinou. Já už teda nečekám nikoho kromě útočníka.

Reagovat
smazaný uživatel

jinak taková perlička, po odchodu Lennona bude Rose nejdéle sloužcím hráčem áčka

veterán

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Robochelsea

Ale najviac odohraných zápasov má asi Lloris, nie?

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
SunFells

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
smazaný uživatel

Dembele snad neodehrál na středu ani minutu, ne? Hrál křídlo a AM.

Reagovat
smazaný uživatel

minulu sezonu ked nastupoval, a myslim ze aj tu predtym uz tak hral vacsinou stiahnuteho stredaka. s tym ze bol vzdy ten defenzivnejsi a sustredil sa hlavne na odoberanie lopt.

Dembeleho problem je ze nevie nahrat na 3 metre a do kombinacie je nepouzitelny. Preto ho treneri prerobili na DM co vie odobrat loptu, obist hraca (1v1 je velmi dobry) a posunut ju niekomu kto vie rozohravat.

Tato rola mu celkom sadla ocakavam ze by mohol nastupit na OT spolu s Bentalebom

Reagovat
smazaný uživatel

No. Mě na tom DM právě sere, kurví tam celou rozehrávku. Ono když ten míč pokaždé pár vteřin podrží, ztrácíme šanci na nějaký rychlý a překvapivý útok a místo toho pak bezzubě obléháme.

Reagovat
smazaný uživatel

uplne by stacilo ak by mu Poche vysvetlil ze v momente ako odobere loptu ju musi hned odovzdat Bentalebovi a mohlo by to fungovat

ja fakt neviem kde inde s tym Dembelem. Na kridle je zalostny a na AM vie akurat obist hraca a vystrelit, ale to mu vyjde tak raz za 20 zapasov a inak je tam k hovnu lebo vytvorit sancu proste nevie.

najlepsie by bolo ak by si ho zobral kiwwi a kupil sa naozaj silny a kvalitny stredak

Reagovat
smazaný uživatel

To jest bohužel pravda, kdyby on dokázal zrychlit hru a dával to rychleji od nohy, tak by to bylo supr.

Reagovat
smazaný uživatel

Taky pravda no. Asi se s tou skutečností nějak těžce vyrovnávám, on mi totiž nepřijde jako typ křídla, které by Poche do svého týmu chtěl...

Reagovat
smazaný uživatel

Na audi cupu to vypadalo spis tak, ze byl jeden typicky stit (Dier/Bentaleb) a pak dve CM, co operovali na velkem prostoru (Alli, Dembele/Bentaleb/Mason/Carrol), cili hra bez typickeho AM...do zakladu urcite Moussa pujde, zbytek nevim jak posklada ale jes touhle novou obranou by tenhle system moh fungovat

Reagovat
kiwwi

Lacazette will sign new Lyon contract in coming days. Another Lyon forward Clinton Njie very close to sealing €15m move to #THFC ( L'Equipe)

Reagovat
smazaný uživatel

tak snad je ten Nije novy Lacazette

Reagovat
smazaný uživatel

Lepší Lacazette.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

lol, 15 mega? To už ani z Francúzska sa nechodí za drobné? kam to všetko speje?

Reagovat
kiwwi

to mal prist za milion libier ci co? 10 mega je pre klub ako Spurs malina

Reagovat
smazaný uživatel

Malina bych neřekl. Levy teď bude muset nasadit mód Žid level999, když se staví ten staďák a ještě předminulé léto byl náš strop 16m za Luku Modriće. To že se Levy posral u přestupů pod AVB to trochu zkresluje.

Reagovat
kiwwi

mohli by ste to vyriesit predajom Kana za 40 mega k nam

Reagovat
smazaný uživatel

120 a Levy mozno oslepne a bude si predstavovat ze to ponuka Real

Reagovat
smazaný uživatel

Píše žid level, ne výprodej

Reagovat
Lacko_Boh

to mu až tak veríš? ja neviem,nemam čuch na hračov, Baleovi som tiež neveril, prišiel mi iba one season star ale imho Kane na jednotku v United fakt nema

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Robochelsea

A načo vám je nový štadión, aj tak nezaujímate viac ako tých 38 tisíc ľudí čo koľko.

Reagovat
Zaschrona

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
kiwwi

on nefandi Chelsea...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
I am Mancunian

Reagovat
Gareth Bale 11

Reagovat
Diego2

Reagovat
smazaný uživatel

zevraj je to celkom talent... ma 21.

10 mega libier je celkom pohodicka

Reagovat
smazaný uživatel

Na jaře nejlepší hráč OL v podstatě. Na podzim neuměl kopnout do míče, všechno mu odskakovalo a nebyl schopný přihrát....takový černý Falcao, ale na jaře se opravdu spravil a zamakal, jako ale nevím, zda si u vás kopne.

Reagovat
smazaný uživatel

niekoho na EL a carling cup potrebujeme

Ale nie vazne, zhaname sikovneho rychleho utocnika co vie potiahnut loptu, rozohrat a sem tam aj dat nejaky gol + by mal vediet hrat aj s kridla.

pokial to splna, tak to bude dobry nakup. aj ked ja by som radsej toho Berahina, ale ten je moc drahy

Reagovat
smazaný uživatel

tak to je az prekvapive presna volba, protoze ten popis je vylozene njie (zacinal na kridle, neuveritelna rychlost i chut zamakat, umi prihrat na gol a i sam zakoncit, akorat se potrebuje naucit vic premyslet pri hre)

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to zacinam silno dufat ze to klapne. Poche vie s mladymi hracmi robit zazraky.

Nemate tam aj nejakeho silneho stita s dobrou rozohravkou do 20 mega EUR?

Reagovat
smazaný uživatel

podle me jako zolik muze byt vyborny, on to umi fakt skvele ozivit svoji dynamikou a bojovnosti, akorat na anglii, resp. na spurs by potreboval o dost zlepsit techniku a prehled, no...

myslis gonalonse? i kdyz ty pises do 20 mega, tak to nic

Reagovat
smazaný uživatel

techniku? v PL? Pff, hocikto z PD alebo SA sekcie ti vysvetli ze na take veci sa tam nehra. Bereme

Gonalons. Hm, o nom som uz pocul, ale pokial ho nepustite za 15 mega libier + Dembele tak asi nic. Aj ked nikdy nevies, Levy vie celkom dobre vyjednavat

Reagovat
smazaný uživatel

tak ta tvoje naznacena vymena mi vychazi tak na 30 mega eur (nevim, na kolik si ceni tottenham dembeleho, od oka bych tipl tak 10 mega v €), to by mozna i vedeni prijalo

Reagovat
smazaný uživatel

Levy si ceni Dembeleho na 30 mega eur. Jeho realna hodnota je tak 8 (s prizmurenim oboch oci)

To je na tom Lyon tak zle financne? Skoda potom ze sa o Gonalonsa nezaujimame. Ako L1 nesledujem vobec, ale sem tam si precitam aspon nejake reporty zo zapasov a viem ze on sa dost chvali.

Ako je potom mozne ze ste (vyzera to tak) udrzali Lacazetta? ci myslis ze ak by prisiel velky klub s realnou ponukou uz u vas nie je?

Reagovat
smazaný uživatel

lyon je na tom prave momentalne mozna nejlepe za posledni roky, protoze jde zase do ligy mistru, navic se finisuje dostavba noveho stadionu, ale zaroven bohuzel podobne jako vsechny ostatni francouzske kluby, s vyjimkou pg, neni v pozici, kdy by mohl odmitat za sve hrace podobne penize (loni malem odesel gonalons do neapole za nejakych 17 mega eur, coz je za hrace jeho kvalit legrace)

jedinou vyjimkou je prave lacazette a v budoucnu mozna fekir, ktere si vedeni ceni na hodne velke penize, ale stejne se aulas vyjadril, ze za 50 mega eur by lacazetta pustil... porovnejme si treba, kolik stal momentalne o dost min rozdilovej sterling jen proto, ze je HG

Reagovat
smazaný uživatel

Nj, to je asi fakt udel tych L1 klubov (-PSG).

Ak by hral Lacazette u nas a bol by HG tak by bol viac menej nepredajny. Jedine ak by sa zblaznili Real/Barca/Bayern a ponukli zidakovi 100+

Kazdopadne som rad za Lyon vzdy mi bol ten klub sympaticky. Tak snad si tych klucovych hracov podrzite co najdlhsie.

A ak nezozenieme ziadneho stredaka tak na tom Gonalonsovi sa este nejako dohodneme

Reagovat
smazaný uživatel

odchovanci se nastesti nikam nehrnou a chteji byt u otevreni noveho stadionu, coz je hodne sympaticke... gonalonse tipuju na odchod spis za rok, tak uvidime, treba prijdete s nejlepsi nabidkou

Reagovat
smazaný uživatel

Za 10 mega € si Levy cení možná tak ulízečky, s houserem a dvěma roky do důchodu.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
j_mrazik

Takže takovej horší Gervinho.

Reagovat
smazaný uživatel

Soldado odehrál přes 1800 minut minulou sezónu, přičemž byl celou dobu dvojkou za Adem/Kanem. N´Jie má za poslední sezónu míň. A pár minut by dostal i na křídle.

Reagovat
smazaný uživatel

Kto mi vie popisat hracov Clinton Nije a Alvaro Vadillo?

Ten Nije je uz vraj velmi blizko k prestupu k nam a o toho Vadilla sa zevraj zaujimame. Ani jeden mi absolutne nic nehovori

Reagovat
smazaný uživatel

Pochettino chtěl po Levym útočníka Lyonu. Nuž Daniel si to vyložil po svém...

Reagovat
smazaný uživatel

On umí i na křídle, my teď sháníme přesně takového. Já za něj budu radši než za Berahina.

Reagovat
smazaný uživatel

Inak cele toto Preview mi pride ako cisty Trolling.

To uz je fakt realnejsie ze skoncime 1. ako ze budeme za Swansea a Evertonom

Reagovat
kiwwi

tak to ani nahodou

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

njn ja viem ale je to proste podobna picovina

Reagovat
tweek

tak to teda ralnejsie neni... ale je fakt, ze za Evertonem a Swansea nejspis nebudete.

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
vladis271

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Miguel19

Místo koho by Cabaye zastával zásadní roli v Chelsea, United či City?

Reagovat
smazaný uživatel

Samozřejmě chápu, že může jít o subjektivní názor autora, ale spíš to na mě působí jako laciný tah k vyvolání zbytečné diskuze. Netuším, co je bizarnější - jestli 10. flek Saints nebo Spurs na 8. místě.

Tottenham momentálně aspiruje mnohem kvalitnějším kádrem než loni, jelikož zalepil děravou obranu skvělým Alderweireldem a Trippierem a zbavil se nepotřebných a drahých kopáčů, kteří stejně seděli na lavičce. V záloze má jisté místo Bentaleb, vedle něj může hrát Dembele, Alli (očekávám jeho start v sobotu na OT) a Mason, navíc se mluví o příchodu dalšího hráče - Bender, Kramer apod. V útoku má jistou pozici Harry, tam není co řešit.

Ano, je problém v tom, že nejsou doladěny přestupy, ale do konce srpna je ještě dost času a jsem si jistý, že minimálně dva hráči přijdou. Mluví se o Berahinovi, Yarmolenkovi a Njiem z Lyonu. Ostatně o tom Levy mluvil před měsícem, že přijde období, kdy se bude prodávat a velkou aktivitu lze očekávat až před koncem srpna.

Reagovat
fff

Fakt sa spomina Bender ci Kramer ?

Reagovat
smazaný uživatel

Bender, Kramer, Mccarthy a Meireles. Na tych sme sa zevraj popytovali.

Poche chce niekoho z prvych troch, tak mu Levy kupi Meirelesa

Reagovat
smazaný uživatel

Tak spominat se můžou, že jo. My jsme taky loni chtěli do útoku třeba Cavaniho nebo Falcaa a skončili jsme s Mariem.

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle jsou přece jenom reálnější cíle. Oběma můžeme nabídnout při dodržení naší platové struktury plat, při kterém si proti současnosti polepší. To jste vy Cavanimu nebo Falcaovi nabídnout nemohli. Navíc Bender v Dortmundu poslední půlrok lavičkařil. Ale Tuchel nedávno vyhlásil, že s ním počítá, což je drobná komplikace, no

Reagovat
smazaný uživatel

Jojo, to určitě, ale tak loni jsme byli i v LM už a Falcao byl na odchodu z Monaka.

Jako ten Kramer by vám určitě pomohl hrozně moc, ale ten mi přijde nereálnej, ikdyž pokud Leverkusen chce i toho chilana, tak nevím jak to tam chce poskládat všechno, tak třeba to vyjde. A u Bendera jsem myslel, že jste chtěli Larse z Leverkusenu taky.. ten mi přijde daleko lepší než Sven.

Reagovat
smazaný uživatel

lepsi mozno, ale daleko? to zas nie

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, Lars je podle mě taky lepší. Ale se Svenem bych se spokojil. Ti dva z Leverkusenu budou opravdu reální jen když přijde Aranguiz. Oni klidně mohou jít v BL na titul, k tomu LM, to jim nabídnout nemůžeme. To bychom je museli utopit v penězích, což není náš styl.

Reagovat
smazaný uživatel

Kramer by bol sen.

Reagovat
smazaný uživatel

Jako by to nebylo jedno, kdo koho kam tipuje. Čím větší podcenění, tím může být větší překvapení. Každou sezonu se tady Spurs tipovali na TOP 4 před Arsenal apod. a přišlo vyhoření. Letos to to může být opačně. Kádr se v celku ustálil, zpevnila se obrana, chce to jen ještě doplnit v útoku a nemuselo by to být špatný.

Reagovat
smazaný uživatel

5. / 6. místo není vyhoření. To je naplnění předsezónních očekávání (sázkovek a duševně zdravých lidí).

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
vitoAFC

Nejvíc mimo mi přijdou teda Swans... Kohouti, Soton a Toffies budou podle mě bojovat o to 6.-8. místo...

Reagovat
Masi

Townsend hrát nebude? V CSM má po třech sezonách stejně jako Hazard.

Reagovat
smazaný uživatel

V čem?

Reagovat
Masi
Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
FUnk

Reagovat
smazaný uživatel

Tomu bych věřil ještě tak ve Fifě, kde jeho největší slabost - herní inteligenci - obstarává hráč. V manageru je to parametr, který se bere do úvahy, ne?

Reagovat
Masi

No, v tomhle to moc nevypadá pokud ji opravdu nemá.

Reagovat
Zaschrona

Sunderland sign midfielder Yann M'Vila on season-long loan from Rubin Kazan

Reagovat
j_mrazik

Zrovna k čierným močkám.

Reagovat
smazaný uživatel

dobrý kauf

Reagovat
smazaný uživatel

K prognóze umiestnenia Tottenhamu sa vyjadrovať nebudem, je to subjektívny názor. Rovnako ma netrápi ani neustále tipovanie konečných výsledkov Mersona na SKY Sports, podľa ktorého by Tottenham každý rok bojoval o záchranu. Uvidí sa na konci sezóny.

Ale každopádne súhlasím s názormi tu diskutujúcich, že Tottenham toto prestupové okno slušne posilnil citlivo pozície, ktoré ho minulú sezónu trápili. Prišiel Trippier na RB, kde veľkú časť predchádzajúceho ročníku museli hrávať čistokrvní stopéri. Na CB nový partner k Vertonghenovi Alderweireld a na pohárové zápasy Wimmer. Dorazil Alli, ktorý sa v príprave ukázal v dobrom svetle. Odišli hráči, ktorí už v minulej sezóne nehrali v mužstve žiadnu rolu.

Určite nebol Tottenham minulý rok one man team. To len média urobili z Kanea boha, ako z každého priemernejšieho hráča albionu. Mali sme troch hráčov s dvojciferným počtom strelených gólov v PL, skvele hrali Lloris, Rose a určitú časť sezóny aj Mason s Bentalebom. V tejto sezóne nám verím viac ako v minulej, očakávam boj s Liverpoolom o 5. miesto.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Jasně, že je to jen prognóza, ale tady se autoři zcela evidentně oddali svému osobnímu zaujetí vůči klubu, i když se může Usty ohánět "argumenty", které je k tomu vedly. Není důvod nás tipovat níž než na 6. flek.

Reagovat
Swarley

tak to je složité, loni většina lidí v diskuzi tipovala Saints po těch odchodech pomalu na sestup a nebo právě na boj kolem toho 10. místa a hůř...většina se pletla a výsledek všichni známe...nevidím důvod proč by místní redaktoři nemohli nezaujatě (to už je na jejich svědomí) tipovat jinak, než třeba většina diskutérů tady...

Reagovat
smazaný uživatel

Psát to kdokoliv jiný, tak tomu i věřím

Reagovat
smazaný uživatel

To už nie je zaujatý tip, že

Reagovat
smazaný uživatel

Co je na tom zaujatého? Posledních kolik 5(?) let jsme neskončili hůř než 6. Proč by to měl tipovat právě teď, když jsme na tom po všech stránkách líp než vloni?

Reagovat
smazaný uživatel

Takže Ty máš patent na objektívnosť, áno?

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Podľa koho najobjektívnejší?

Reagovat
Usty

jj, zkopírujem loňskou tabulku..

Reagovat
fantomas

A abysme si to nedělali složitý, tak pěkně úhledně necháme sestoupit všecky nováčky

Reagovat
smazaný uživatel

Tak teď jsi ze sebe udělal hňupa Noel-Miki úrovně. Když se na ty kurzy podíváš pozorně, seznáš, že to není loňská tabulka. Největší rozdíly na první pohled Everton, Villa, Newcastle, Swans a Leicester. Naopak změny v top 6 se nečekají.

Vážně ti tu musí někdo vysvětlovat, jak funguje stanovování kurzů sázkovek? Věř mi, servery PaddyPower jsou objektivnější než ty + fantomas.

Reagovat
fantomas

Ne, nejsou, protože prognózy se samy o sobě objektivitě nikdy ani nepřiblíží.

Reagovat
smazaný uživatel

Vysvětlit, prosím.

Vaše prognózy teda opravdu ne. Pokud myslíš ty kurzy, pak si načti něco o statistice a o diferenciálních rovnicích.

Reagovat
fantomas

To si můžu načíst, stejně jako si můžu načíst věci o meteorologii a o tom, jak složitá (a ve finále zoufale nepřesná) je tvorba předpovědí počasí. Tohle je hodně podobný.

Reagovat
smazaný uživatel

Zoufale nepřesná teda rozhodně není. Ten statistický model přirozeně určuje nejpravděpodobnější jevy, byť samozřejmě všechny nevyjdou. A ty mi tu teď tvrdíš, že když ráno vylezeš z postele, zjistíš, že tě píchá v koleni, vyjdeš před barák a olízneš prst, že máš objektivnější předpověď než meteorologové.

Reagovat
fantomas

Eh... ne. Statistika ani omylem neni nejpřesnější metoda měření a vůbec čehokoliv, nevim, co to tady zkoušíš.

Reagovat
smazaný uživatel

Moje vzdělání je lež . Je načase zavřít ČVUT a MATFYZ. Až se o téhle skutečnosti dozvědí sázkovky, samy to zabalí.

Statistika je schopna přiřadit jevu míru pravděpodobnosti. Jev s nejvyšší mírou pravděpodobnosti se pak bere jako výstup.

Reagovat
fantomas

Hehe, to mi mohlo bejt jasný, že tu do krve hájíš svuj obor. Obor, kterej bezesporu má svý využití, ale furt prostě neni OBJEKTIVNÍ. A ani se objektivitě neblíží. To už zas možná bude problém v tvym výkladu slova "objektivní", kterej bude nejspíš dost zkreslenej.

Reagovat
smazaný uživatel

Není to přesně můj obor. Ale můj obor by bez těchto základů neexistoval. Základy statistiky na všech technických a asi i ekonomických školách.

objektivní = nezaujatý

subjektivní = nevěcný, předpojatý, zaujatý, jednostranný

Objektivita statistiky závisí na sběru dat, v samotných rovnicích už pak nenajdeš člen "fandím Arsenalu".

Reagovat
smazaný uživatel

*se učí

Reagovat
fantomas

Muj obor taky ne, jenže taky je muj obor rozdělenej sporem o tom, zda je lepší kvalitativní nebo kvantitativní měření. A u řady uznávaných odborníků vítězí to druhý. Takže tohle tvoje (subjektivní) nadřazování statistiky nade všechno je přinejmenšim pochybný.

A ne, objektivní nerovná se nezaujatý, to je jen deformace používánim. Objektivní rovná se věcný ve vztahu ke skutečnosti, nebo přímo skutečný, shodující se se skutečnosti... a to fakt netušim, jak jako taková prognóza může bejt "skutečná". To technicky ani neni možný. Něčeho takovýho může dojít až po hodně dlouhý době, kdy se do hry zapojujou proměnný, který sám statistik/bookmaker nikdy reálně nemohl všechny zvážit.

Reagovat
fantomas

*vítězí to první

Reagovat
smazaný uživatel

Fantíku ven!

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

Preview psané diskutéry

Reagovat
smazaný uživatel

14:26 a druhá část tohohle příspěvku archivována. Neskutečné hlody. Dál to s tebou nemá cenu. Jestli se budou (v jakémkoliv oboru) zpřesňovat metody měření, pak přidáváním nových proměnných do diferenciálních rovnic, rozhodně ne nějakými kvalitativními výroky.

Reagovat
fantomas

Archivována jako pro jaký účely? Ale jo, zrcadlově souhlasim s tim, že to s tebou nemá cenu. Běž si vypočítat nějaký rovnice na uklidnění.

Reagovat
smazaný uživatel

Fantík ven!

Reagovat
Usty

:D Ježiši tak se třeba zblaznete, ze jsme dali Spurs na osmy misto, proste je to nas nazor. Kdyz zijes v tom, ze ma na tomhle webu monopol na pravdu ctenar, tak prosim, ale nevnucuj to nekomu, kdo to vidi jinak. Tohle je fakt omezenost srovnatelna s tim plivanim na kazdej kontroverzní nazor v každým publicistickým článku, co tady vyjde.

Reagovat
smazaný uživatel

Od toho už jsme se dávno pohnuli. Ono už předtím ti nikdo nevnucoval tipy, dostali jsme se k objektivnosti a jejímu posouzení. Ty jsi do toho přišel s laciným a vztahovačným příspěvkem a od té doby ses nikam dál nedostal.

Reagovat
fantomas

To snad nemůžeš myslet vážně.

Reagovat
smazaný uživatel

je to len tipovačka, články tu na portáli by mali byť objektívne a nezaujaté, ale to bohužiaľ nie je možné tak ľahko docieliť. Môžme o tom diskutovať, hádať sa, ale to je asi tak všetko. Nerozumiem, prečo je Tottenham tu na fóre tak všeobecne neobľúbeným týmom, na rozdiel napríklad oproti Evertonu, na ktorý som tu nevidel toľko hejtu.

Reagovat
Zaschrona

Nahodou, ja pro tu neoblibenost EFC tu delam obcas docela dost.

Reagovat
smazaný uživatel

Málo . Žádný hádky s fandama LFC.

Reagovat
smazaný uživatel

ale vôbec, teba tu ma každý "rád"

Reagovat
smazaný uživatel

Tak chápal jsem to pod AVB, kdy jsme byli tak trochu k smíchu, ale loňský Tottenham je podle mě extrasympatický tým. S tolika mlaďasy a odchovanci víceméně (ok spíš méně ) atakovat Top 4 je zázrak.

Reagovat
smazaný uživatel

presne tak, podľa mňa by nejaká tá skúsenosť do stredu zálohy prospela. škoda toho Cabayeho

Reagovat
smazaný uživatel

To může být jak chce sympatický klub, ale tenhle server má svoje limity. Je to tu plné goonerů, které holt učili kopat do Tottenhamu. Včetně redaktorů, kteří se nestydí kopat do Spurs i v článcích. To nás pak koučuje Ital Manuel Pochettini (to se opravdu objevilo v preview PL, dokonce dvakrát).

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fenixLFC

tak popravde vy si tu moc dobru reklamu tiez nerobite....nie je vas proste dost (nastastie) aby ste vedeli zakryt tych debilnych uzivatelov

Reagovat
TopinB

Reagovat
Spalovač šancí

Tak já začnu nenávidět Everton. Sice jsem ještě nikdy nikoho a nic nenáviděl (no, možná mléčnou polívku), ale kvůli vyváženosti diskuse se o to pokusím

Reagovat
Zaschrona

Reagovat
Spalovač šancí

Jenom Everton, ne jeho fanoušky

Reagovat
smazaný uživatel

nepíšem o nenávisti, skôr mám na mysli určitú nesympatickosť voči Tottenhamu tu na fóre. samozrejme je to každého osobná vec, len mi to príde divné v porovnaní s ostatnými mužstvami.

Reagovat
Spalovač šancí

Hlavním Everton-hater by měli být fandové LFC. Ti ovšem proti Evertonu moc nejdou. Historicky je berou spíše za takové mladší nevlastní bráchy a rivalitu směřují jinam. Možná i proto, že Everton nemá potřebu nějakého srovnání s LFC.

Naopak mezi Arsenalem a Tottenhamem to vyostřené je, mj. i proto, že Tottenham žárlí na úspěšnějšího "bratra" mnohem více, což samozřejmě na druhé straně vyvolává odpovídající reakci.

Reagovat
Zaschrona

Everton rozhodne neni mladsi bracha, kdyz uz, tak starsi.

Reagovat
fenixLFC

tak senilny brat trebars

Reagovat
Spalovač šancí

Však víš, jak to bylo myšleno

Reagovat
Zaschrona

Vim, ale nesouhlasim s tim. Minimalne Everton tu potrebu srovnavat se s LFC ma.

Reagovat
Spalovač šancí

OK. Mně to tak nepřijde. Ale to bude asi tím, že jsem naprosto nezainteresován

Reagovat
Spalovač šancí

Mám pocit, že preview PL škodí, že ji dělá více lidí

Reagovat
Swarley

v čem by to mělo přesně škodit?

Reagovat
Spalovač šancí

Nekonzistentní porovnávání síly jednotlivých týmů, otevřených otázek, atd. Však stačí mrknout na diskuzi k Jedinakovi. V článku dle Ustyho jednoznačný základní kámen zálohy, v diskuzi dle fantomase spíše kandidát na lavičku. Potom dost těžko brát za konzistentní to srovnání vyhlídek jednotlivých týmů

Reagovat
fantomas

Zrovna to srovnání vyhlídek docela "konzistentní" je, páč sme ho tvořili společně s Ustym.

Reagovat
Spalovač šancí

Já to beru, ale stejně z toho mám divný pocit, no. Ono to může být mj. umocněné i tím, že jste Everton šoupnuli před Tottenham, přitom v článku nevidím jediný objektivní důvod pro toto. Obdobně se mi zdá, že je docela velký odstup mezi CP a Evertonem. Jo, kdybyste napsali, že o pořadí mezi 6. až 9. místem bude rozhodovat skóre, tak budiž. Ale takhle, když člověk vidí jenom umístění bez bodů, tak ty ne zcela konzistentní detaily tak nějak více křičí

Reagovat
fantomas

No, kdybys viděl, kolikrát sme to pořadí mezi 6. a 10. místem překopávali, tak bych měl větší pochopení. Usty to už výše psal, že očekává, že tam budou klidně bodový rozestupy, což se shoduje s mym názorem - seřadit se tam můžou uplně jakkoliv. (A zároveň teda nechápu, kam bys to jako chtěl psát tyhlety detaily.)

Bejt po mym, tak se na nějaký prognózy vyseru a dělám to zhruba jako domingo. Prognózy na sebe akorát strhávaj pozornost a diskuze pak podle toho taky vypadaj. Usty si to ale chce na konci sezony vyhodnotit, jako to dělali v BBC, no...

Reagovat
Spalovač šancí

To jsem psal i domingovi v případě L1, že by u prognoz nebylo od věci k očekávané pořadí udělat i několik "odrážek" s faktory, které mohou to pořadí posunout směrem nahoru, resp. dolu. Pak by ty nesouhlasy byly (snad) mírně omezeny

Reagovat
fantomas

To si nemyslim, lidi obecně neradi čtou, a pokud maj něco vytučněný, tak jim to stačí.

Reagovat
Spalovač šancí

Lidi možná neradi čtou, ale ta máš fotbalová hovada (i s rodinami), a ta čtou ráda

Reagovat
fantomas

Nooo, to neni tak uplně moje zkušenost.

Reagovat
Spalovač šancí

překvapivě

Reagovat
Swarley

bych řekl, že o to víc je to pak objektivnější, ale vidíš tady v diskuzi, že i tak panuje v tomhle ohledu nespokojenost...

každopádně chápu, jak to myslíš...já zase mám rád naopak různorodost, kdy si můžeš vzít od každého něco...každý nový dobrý názor se hodí, mám více informací, postupně se naučím mezi jednotlivými redaktory i diskutéry číst a v konečném důsledku si můžu udělat mnohem lepší obrázek z daleko většího vzorku informací...

Reagovat
fenixLFC

fantomas ale nepisal ze je kandidat na lavicku ale ze casom ho odstreli cabaye co je trochu rozdiel

Reagovat
fantomas

Jinak by to nešlo.

Reagovat
Spalovač šancí

Domingo to dává

Reagovat
fantomas

No, tak domingo je taky blázen.

Reagovat
Spalovač šancí

Anebo dělá svou práci, za kterou je placen

Reagovat
fantomas

Ale prosim tebe. Tu práci si zadal on sám. Já si práci "zadal" jinak a místo toho píšu třeba megapreview nováčků. Ve finále je to prostě individuální a při takle nastavenym formátu se nabízí, aby na tom nedělal jeden člověk.

Reagovat
Spalovač šancí

neber to klubově (ligově), ale osobně

Reagovat
fantomas

To nějak nechápu.

Reagovat
Spalovač šancí

Samozřejmě, že to bylo "neber to osobně". Ale já když chci někoho vytočit (v životě), tak to beru přes to, co ho sejří. A přes net člověka nejde pořádně poznat, tak to posílám do osobní roviny

Reagovat
fantomas

Hm

Reagovat
iamek

Reagovat
smazaný uživatel

A v PL si tii redaktori nerobia svoju pracu, ci co tym chces povedat, trochu mi to unika.

Reagovat
fantomas

Hlavně tady by si lidi měli uvědomit, že tyhlety preview sou čistě iniciativa redaktorů, jen jinak pojatá. Kdyby tady bylo v tyhle dny prázdno, my bysme si v podstatě "svou práci" dělali taky, protože tohle v jejim popisu jednoduše neni. Však předsezonní preview PL se ani loni nepsalo.

Reagovat
smazaný uživatel

Ja sa vam tak trochu cudujem ale zaroven aj obdivujem, ze ste schopni stale reagovat na tieto nezmysly.

Reagovat
habinity

V sobotu porazit totenham ....potom dotiahnut pedra a nejakeho stoperika a predkolo sa moze zacat...

Reagovat
smazaný uživatel

budem spokojný s remízou na Old Trafford

Reagovat
Busby babes

There will be a 3-match ban for any Premier League player caught diving this season.

Reagovat
smazaný uživatel

yeah

Reagovat
Spalovač šancí

bomba

Reagovat
smazaný uživatel

Posuzování podle záznamu, nebo musí dostat kartu od rozhodčího?

Reagovat
Busby babes

tezko rict, to jsem nikde nevidel. ale asi i ze zaznamu...

Reagovat
Robochelsea

Reagovat
Mimalu

Reagovat
smazaný uživatel

hezky

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Tak proto Di Maria zdrha

Reagovat
kiwwi

tak to aby sa uz pobral aj Ashley

https://pbs.twimg.com/media/CLteY0UWsAEfWmU.jpg

Reagovat
smazaný uživatel

s Januzajom

Reagovat
j_mrazik

Snad to bude možné být tak, že hráč to zkusí a dostane žlutou v zápas a pak dodatečně ještě 3 zápasy. Nebo to možná bude tak, že když mu to rozhodčí sežere, tak pak dostane tři match flastr.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to si Sunderland asi rozmysli toho Januzaja.

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
smazaný uživatel

Za londynske prdele nebude mat kto hrat

Reagovat
j_mrazik

Kdo jsou londýnské prdele? Mně to paradoxně nejvíc sedí na vás, ale radši se ptám.

Reagovat
smazaný uživatel

ARSEnal?

Reagovat
smazaný uživatel

ste sa našli so sandrom

Reagovat
smazaný uživatel

ARSEnal

ARSE(A)NAL

este sa pytaj

Reagovat
smazaný uživatel

A´nal ?

Reagovat
Side

že tam těch hráčů teda simuluje

Reagovat
Zaschrona

Reagovat
Error

Reagovat
smazaný uživatel

tak to Arsenal ten titul nevyhraje

Reagovat
jacobT

A pri opakovanom prehresku to pekne nasobit

Reagovat
smazaný uživatel

ouch. chudak Cazorla

Reagovat
SunFells

#vrabejkovina

Reagovat
smazaný uživatel

Takže Costa první zápas, další někdy v lednu a do konce sezóny klid

Reagovat
TopinB

Reagovat
smazaný uživatel

hezky

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

300. pro výhru MU nad Tottenhamem

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
FUnk

Reagovat
PePiG7

Reagovat
Usty

A vůbec, ty články jsou tady především proto, aby vám představili přednosti, slabiny, situace v sestavách všech týmů - informace, který nám dali (ve většině případů) dost práce a máme je tedy zjištěný líp než drtivá většina čtenářů.

Že je součástí článků taky prognóza, už je docela vedlejší, tam se prostě nikdo na světě shodnout nemůže.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Thelvin

A není lepší se vyhnout kontroverzi a prognózu tam vůbec nedávat? Případně jen slovně, například: "Tým A by za určitých podmínek mohl bojovat o poháry s dalšími 5-7 týmy?"

Když tam dáte číslo, je to hrozně konkrétní a lidi kterým se to nelíbí na to budou pochopitelně plivat a nadávat.

Reagovat
Usty

Ty tam jsou v první řadě proto, abychom v květnu mohli nalistovat zpátky a říct si, jací jsme hlupáci a amatéři. Oh wait, tuhle práci už za nás vzali jiní a dokonce před startem ligy...

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

Přednosti

Hugo Lloris v bráně je jistotou, Christian Eriksen bude i letos patřit k oporám. Tottenham navíc konečně vyztužil střed obrany, kde snad nebude muset střídat složení ob zápas.

Pri tomto by sa teda nejeden clovek zapotil. Dakujem za rozsirenie obrazu. Ako "ctenara" by ma nieco podobne nikdy nenapadlo

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fantomas

To je doslova jeden jedinej ostrůvek, kdy se improvizovalo.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Taky celý ten flame je jen o tomhle ostrůvku, že jo. Jinak proti těm preview nikdo necekl

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Usty

Ve většině případů no :) Tady to bohuzel neplatí, z určitých důvodů to musel psát člověk, který přípravu vůbec nesledoval a neměl čas si o týmu nic zjistit.

Reagovat
smazaný uživatel

neskutečný amaterismus

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Usty

Reagovat
FUnk

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
I am Mancunian

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Zaschrona

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

No...ne. Já tady v těch článcích vidím spíš hromadu pocitů, než nějaké informace (toho času rodu ženského). Když už dojde na informace, Counter nám započítá posezónní zlatokopáčskou tour mezi letní přípravu a vynechá 3 přáteláky, které naopak byly v rámci přípravy( a na základě toho se pak naváží do naší přípravy jako do pofiderní).

Reagovat
smazaný uživatel

*Cunter

Reagovat
fantomas

Jenže to zas celý vztahuješ na jedno preview z 20 no, to je potom těžký

Reagovat
smazaný uživatel

Hale tobě ty preview nováčků neberu, tam se zajímavé informace najdou. Ustyho argumentace, že v těchto preview máte "informace, které daly dost práce a máte je zjištěný líp než drtivá většina čtenářů"...Kdo tyhle informace, které tu jsou obsaženy neví - příchody, odchody a složení kádrů - přednosti a slabiny, není vůbec kvalifikovaný diskutovat o PL.

Na můj vkus je v těchto 15 na počet slov informací málo.

Reagovat
Spalovač šancí

tak to sorry

Reagovat
Usty

Tak si přečti preview na anglických serverech; pak se můžeme bavit o tom, kde jsou informace a kde jsou pocity.

Reagovat
smazaný uživatel

Četl. A vzhledem k tomu, jak moc se vy řídíte pocity, byste konečně měli přiznat barvu a začít se vyjadřovat v ženském rodě.

Reagovat
fantomas

Co to furt meleš s tim ženskym rodem?

Reagovat
smazaný uživatel

Že je vaše chování řízeno hormony jako u člověka s vagínou.

Reagovat
fantomas

Lol.

Reagovat
smazaný uživatel

Prostě jsi píča, Fantíku!

Reagovat
Usty

Tak to už fakt nestojí ani za give a shit. Neskutečný.

Reagovat
Hyrax

A co řídí chování člověka bez vagíny?

Reagovat
fantomas

Přece statistika.

Reagovat
Hyrax

moje chyba

Reagovat
fenixLFC

vo velkej casti pripadov vsetko co nejak suvisis s vaginou

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, nahoře jsem ten ženský rod myslel jako narážku na Ustyho pravopisnou chybu

Reagovat
Spalovač šancí

Teda, ještě trošku tě popíchnout a jsi zralý na jasnou červenou jako včera Matějovský

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
niflheim

Reagovat
vodka

proc vlastne neni u CP vubec na hrot uvazovany Gayle?

Reagovat
Zaschrona

Zrejme pujde pryc, dneska se o nem vyjadril Karanka, ze ho chteji.

Reagovat
smazaný uživatel

chelsea, arsenal o prvé, druhé miesto...3-4 je podla mna siroko otvorene medzi man city, united a LFC...

Reagovat
kiwwi

Reagovat
minoLFC

je odvážny vás tam radiť

Reagovat
smazaný uživatel

vrchol man city timu (toho vitazneho) podla mna prisiel v 13/14..uz ale ani vtedy to nebola rozpravka, minulu sezonu tam tych vypadkov bolo uz podstatne viac a podla mojho nazoru su na regrese, co by naznacoval aj vek tych hlavnych tahunov majstrovskych sezon..pre mna su tim, ktory sa bude coskoro obmienat pri zmene manažéra..veľa môže závisieť aj od zdravia Aguera. Man Utd a LFC sú zvláštne mužstvá na tipovanie. Man Utd fantasticky doplnil záložnú radu, obranu však majú slabšiu a útok podľa mňa nebude na úrovni, kedy van persie vystrieľal poslednú SAFovu sezónu - Depayovi trošku potrvá ten prechod, naopak Pedro sa imo okamžite chytí a bude najlepšia ofenzívna posila. U nás bude veľa záležať na tom, či sa Rodgers poučil a nebude sa správať nevhodne a kontraproduktívne pre tím. Pretože vlani nás LM stálo pravidlo van gaal > rodgers, v žiadnom prípade hráčsky káder a výkonnosť počas celej sezóny

Reagovat
smazaný uživatel

Chelsea se bojím, že vyhoří a ubojuje tak 3 místo za Arsenalem a United, v LM se paradoxně dostaneme do SF minimálně.

Reagovat
smazaný uživatel

Já si nemyslím, že vyhoříme, jen se bojím pomalejšího startu v PL, protože ti, na kterých naše hra stojí, vypadají, že jsou z formy.. na druhou stranu ty začátky míváme vždy skvělé, takže nevím no

Reagovat
smazaný uživatel

Máme herně naprosto šílenej střed obrany i zálohy, což je u Mourinha fakr problém, mám z toho hrůzu.

Reagovat
vitasrp

Přesně takhle to taky vidím, podle mě bude celej srpen docela slušnej boj, kdy se musí vyhrávat spíš na krev než na krásu, protože podle posledních dvou přípravnejch zápasů bych řekl, že ten začátek sezóny je pro nás moc brzo, hráči nejsou v ideální kondici, naše hra je pomalá a kompletně ji chybí intenzita ze začátku loňskýho ročníku.

Zároveň ale nepochybuju, že to s postupem času půjde nahoru - klíčový prostě bude, abychom na začátku nevyrobili nějak moc zbytečných ztrát, protože to by se pak dohánělo už jen těžko.

Reagovat
Kowe

Taky je otázky, kdy Chelsea naposledy vyhrávala na krásu.

Reagovat
Miguel19

Třeba loni v první půlce sezony no..

Reagovat
Kowe

Chápu, že po všech těch betonech a autobusech ti to muselo příjít jako krása, ale fakt nebyla.

Reagovat
Miguel19

Aha ok, ty víš asi lépe jak Chelsea hrála..

Reagovat
Kowe

Asi jo no.

Reagovat
smazaný uživatel

Očividně nevíš nic

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
TopinB

Reagovat
vitasrp

Loni první půlku sezóny, ono to vážně zase tak složitý není

Reagovat
Kowe

To fakt považujete za krásu? Jako byl to dobrej fotbal, na Chelsea obyvlášť, ale krása?

Reagovat
smazaný uživatel

A co je krása, hra Guardioly, LVG? Vždyť je to subjektivní. Ta hra v tu dobu měla super čísla i převahu. AUtobusem by to nazýval jenom pitomec.

Reagovat
Kowe

On to někdo nazýval autobusem?

Reagovat
cokoliv

Měl si to jinak formulovat - kdy Chelsea naposledy vyhrála na krásu s někým kdo nemá o 200 milionů liber horší kádr.

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Swarley

ještě to široko tam

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
I am Mancunian

nastupili tepla a duso uz bluzni

Reagovat
smazaný uživatel

Ty kráso, to je jak když bodneš do vosího hnízda.

Reagovat
fantomas

Do kurníku spíš.

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
smazaný uživatel

Tak říkáte redakci?

Reagovat
fantomas

Muhaha.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ale tys začal s humorem na úrovni prvního stupně ZŠ.

Reagovat
smazaný uživatel

Jsem myslel, že poukazuješ na to, jak zuřivě se tu obhajují Usty s fantomasem

Reagovat
Usty

vysvětlování zřejmého a nepochopeného je trošku něco jinýho než obhajování

Reagovat
smazaný uživatel

Takže zřejmé tady podle tebe nikdo nepochopil.

Reagovat
Usty

Pár kricicich = všichni. Ty žijes fakt v malým světě :)

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Tak ono to chtě nechtě funguje na obě strany...

Reagovat
smazaný uživatel

Bodejť, když redakce vydá tak amatérský preview pro náš tým a podtrhne to neopodstatněným tipem.

Reagovat
smazaný uživatel

;Lacazarette in Kane out? To by byl dobrý deal s net profitem tak klidně 40 mega

Protože Lacazarette > Kane

Reagovat
smazaný uživatel

Lacazette >> Kane

Reagovat
Gunner14

Jj dobrej deal hlavně pro Lacazetteho z Lyonu kde má LM a zajímají se o něj TOP kluby a on by šel do Kurníku

Reagovat
smazaný uživatel

To jméno už moc víc zkurvit nešlo

Reagovat
smazaný uživatel

to musíš svést na autocorrect

Reagovat
smazaný uživatel

Lacazette je ale úplně jiný hráč. By museli změnit celý styl hry. Po tom zranění co měl v únoru hraje bídně a jeho výkonnost jde nahoru dolů. Kane může zahrát Target Mana a zničeho nic rozhodnout zápas. Podle mě by se spíš ale hodil Lacazette do United, protože jestli vážně přijde Pedro, tak budeme moct snad poprvé hrát na 3 kreativní útočníky podobně jako Barcelona... a to by mu mohlo sedět. Osamocený na hrotu Tottenhamu mu moc šancí nedávám. Jedině změnit ten styl hry no....

Reagovat
smazaný uživatel

ty co uz nevymyslis fakt

Reagovat
smazaný uživatel

LOl, vždyť to by pro vás bylo pozitivní, ne? 55 za Kanea, adekvátní náhrada 40 v plusu, ještě řekni že bys nebyl rád.

Reagovat
smazaný uživatel

ty si chory clovek

Co na tom ze Lacazette je uplne iny typ hraca ako Kane a ze by sme zahodili celu jednu sezonu a museli prerabat system hry.

Navyse Kane je nepredajny. 120 zanho nikto neda a za menej ho nepredame. A Lacazette by k nam nikdy nesiel... uprimne, ma na viac.

Takze uplna blbost o takom niecom vobec spekulovat

Reagovat
smazaný uživatel

Každý je prodejný, nedělejte z Kanea víc než je.

Reagovat
smazaný uživatel

ani nechci vedet, jak jsi prisel na ty cisla

Reagovat
smazaný uživatel

Jak ybch přišel? Padly tu ve spekulacích.

Reagovat
smazaný uživatel

minimalne v tehle diskusi od lidi, co to sleduji, ne

Reagovat
Heisenberg

Counter Zatímco o Arsenalu a defenzivní dominanci tu budou rozsáhlé statě, tak chudáci Spurs dostali 4 věty o přednostech. Prognozy mi nevadí, rozhodně to bude od 5. do 11.-13. místa těsné, při zranění nebo neformě Kanea by klidně mohli kohouti padnout níž, ikdyž si to nemyslím.

Reagovat
kiwwi

nase transfer okno zatial

http://tinyurl.com/qydjbpz

net spend 19.7m libier a na platoch usetrenych 470k libier tyzdenne (24.5m libier rocne)

este teda asi niekoho kupime, ale zatial to counterovi nijak nevychadza

Reagovat
smazaný uživatel

Zajímavý, že když ti tu ještě nedávno někdo psal těch 280 u Falcaa, tak ses do krve hádal, že tolik teda fakt ne

Reagovat
Kowe

Reagovat
smazaný uživatel

je to kokot

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

ani tohleto není nějaké oficiální. Ty platy nikdo veřejně neví.... ve FM bylo, že něco z toho obrovského platu platilo Monaco

Reagovat
smazaný uživatel

To je celkem možný, vtip je v tom, že se tenkrát fakt do krve hádal a teď se mu najednou hodí, že se hodně ušetří víc.

Reagovat
smazaný uživatel

Podľa mňa by teraz mohol mať Falcao aj cez 300, len aby to vyzeralo pekne na papieri a kiwwi si tu vyhonil vtáka, aký sú skvelý klub

Reagovat
kiwwi

konecne ste sa s masopustom nasli

Reagovat
smazaný uživatel

Už jsi nám to psal několikrát ty dilino.

Reagovat
smazaný uživatel

už len tebe nájsť podobného exemplára..ale bude to ťažké

Reagovat
fenixLFC

kenneth

Reagovat
smazaný uživatel

Ten je extrém no

Reagovat
smazaný uživatel

Čo tam máš ďalej?

Reagovat
smazaný uživatel

aj ked tento novy cukotkarsky vyrastok sa mi zda ako ovela vacsi kokot

Reagovat
smazaný uživatel

este podporuj kiwwiho, ked je podobny kokot

Reagovat
smazaný uživatel

Dusooo, nechapem, na jednej strane sa celkom vyznas a vies pisat normalne o futbale atd, na druhej mas stale tendenciu spravat sa ako kokotko Noel, preco

Reagovat
smazaný uživatel

Že nový, Ty si si o čukotke prečítal predvčerom, keď si začal fandiť Tottenhamu a niekde si si prečítal, že Chelsea sa má nenávidieť. Nevieš ani prečo, načo a začo a ako hydina hrabavá len opakuješ.

Reagovat
smazaný uživatel

ak by vedel cunter po slovensky bolo by mi jasne koho si fake

cunterovo retardovane slovenske alter ego

Reagovat
Lacko_Boh
Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

to je nehorazne nieco, co je on zac

Reagovat
smazaný uživatel

Nefandí nám, ale Portsmouthu

Reagovat
Robochelsea

Reagovat
kiwwi

a tak isto som pisal, ze RvP ma 275k a? Ja som tuto tabulku nerobil ty dilino

Reagovat
kiwwi

(a napr. Basti ma podla vacsiny zdrojov 10m eur co by malo byt 130-140k libier tyzdenne - to by sa mi nehodilo?)

Reagovat
Robochelsea

Hlavne by sa ti hodil psychiater.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

"Ty dilino" mne neskutečně utřelo

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kowe

Zajímavý, že potom, co Falcao odešelm už ten jeho obrovskej plat nepopíráš.

Reagovat
kiwwi

takisto ako sa nehadam o tom, ze Basti by mal mat o 60-70k menej, RvP o 25k viac a pod. co by sa mi tiez hodilo do kramu, ze?

tu tabulku som nerobil ja, akurat ze +- to vyjde narovnako tak naco?

Reagovat
Kowe

já nevycházím přímoz téhle tabulky, už i předtim byla někde debata o platech a ušetření a tam jsi to taky nezmiňoval.

Reagovat
kiwwi

pretoze pointa je, ze sa usetri nejaky budget a nie to kto mal presne aky plat...a +- to vyjde rovnako ako z tejto tabulky

Reagovat
Kowe

tak předtim, ale o žádné tabulce nebylo vidu ani slechu

Reagovat
kiwwi

teraz naozaj neviem o com hovoris

Reagovat
Kowe

Že jsi tu sumu nepopíral ani předtím, když jsi sem tuhle tabulku ještě nedával. Přitom v sezoně jsi se tu pomalu do krve hádal o tom, že to tak určitě není.

Reagovat
kiwwi

po prve do krvi som sa nikde nehadal, po druhe, kedy predtym - nechapem a po tretie ja si stale myslim, ze cast Falcaovho platu platilo Monaco

Reagovat
Kowe

Vzhledem k tomu, že měl v monaku 360 tak asi jo no. A předtym znamená zhruba v době kdy Falcao šel do Chelsea, přesnějc to konkretizovat nedovedu, někde v té době o tom byla debata.

Reagovat
Lacko_Boh

nechapem,na kom ste vlastne usestrili?Ved hračov na hostovačkach ste neplatili(?). Podla mna tento rok platite na platoch viac.

Reagovat
Lacko_Boh

neplatite,zle som to zratal...ale aj tak ten mi rozdiel nevychadza až 470k

Reagovat
kiwwi

no zaratal som tam uz aj 200k plat Di Mariu

Reagovat
kiwwi

vsak to mas v tej tabulke (a Naniho sme platili my - nieco sa pisalo, ze Sporting tam nejaku cast platil, ale drvivu vacsinu my)

Reagovat
Lacko_Boh

šak ratam tu tabulu..ale je spravne zaratávať Claverleyho a Naniho plat do minuleho roku keď boli na hostovaniach?( oni dvaja ti spravia 180k)

Reagovat
kiwwi

platili sme ich platy a platili by sme ich nadalej keby ostali, takze ano, je to spravne

Reagovat
Lacko_Boh

tak to chalani z vedia minuly rok neošefovali najlepšie.A aj tak ste boli v pluse,to je v pici

Reagovat
smazaný uživatel

najzdravšia platová politika

Reagovat
smazaný uživatel

Naniho plat platili určite oni, takže v tej tabuľke je Nani oprávnene, Cleverley neviem...

Reagovat
fenixLFC

falcao persie

Reagovat
Zaschrona

Roberto Martinez says Everton still need three new players "to allow us to be in the shape that we want to be in." He also confirms Argentine wonderkid Tomas Andrade is close to joining on loan but will join the Academy.

Guillem Balague ‏@GuillemBalague

Di Maria's departure to be confirmed in the next few hours (£44.2m agreed 29th July). MUFC and Pedro agreed terms but no offer to FCB... yet

Reagovat
smazaný uživatel

na co cakame teda..

Reagovat
smazaný uživatel

Viděl někdo včera Douglase Costu? Bych se nedivil kdyby Bayern střelil Robbena suprise striker

Reagovat
kiwwi

videl som ho uz v troch zapasoch a hra vyborne...

Reagovat
smazaný uživatel

což se dalo i očekávat.. svkělej hráč

Reagovat
Robochelsea

Jak všetci zo Shaktaru

Reagovat
smazaný uživatel

Kevin de Bruyne told SPORT1 media: "I am not the one telling the people I am definetely going to stay. Just to move on two weeks later. You always have to keep these things without a definitive statement. I believe people know the way I am. I am just trying to stay loyal and tell the truth."

Pry i něho bojuje City i MU

Reagovat
smazaný uživatel

Pro oba by byl i přes svojí produktivitu ptákovina no....

Reagovat
Swarley

Wazza

Deapay - KdB - Mata

Reagovat
smazaný uživatel

Deapay

Reagovat
smazaný uživatel

Deepay by znělo líp

Reagovat
smazaný uživatel

furt lepší než někteří komentátoři

DeepEye

Reagovat
smazaný uživatel

Deep-A

Reagovat
Swarley

neposear se

Reagovat
smazaný uživatel

ako povieas

Reagovat
kiwwi

neee to fakt ne...uz teraz nemame kam poriadne dat Herreru resp. Matu a to sa tam este tlaci Pereira...AM fakt nepotrebujeme

Reagovat
Swarley

já neříkám, že to je moje ideální varianta...jen prostě jak by to mohlo být...

když už 4-2-3-1, tak s Wazzou na hrotu a pod něj trojka Deepay, Mata a Pedro...takhle by byly ty varianty jasné, buď s Matou na AM nebo 4-3-3 s tím lepším středem a Herrerou...

Reagovat
Pagy

proč všichni cpete matu na pravé křídlo ?

Reagovat
Swarley

protože když budeme hrát 4-3-3, tak nemá kde jinde hrát...jinak ho tam nikdo necpe, viz nahoře..

Reagovat
Pagy

v pohodě, jen se ho spousta lidí snaží nacpat do sestavy, právě proto, že jinak by pro něho nebylo uplatnění a to mi přijde špatně, je to sympaták, skvělý hráč, loni dost pomohl, ale i tam ve většině zápasů co hrál patřil k nejhorším.Já jsem v tomhle radikální a radší bych ho prodal než ho nasilu stavěl. Radši bych tam viděl běhat Valenciu případně Younga pokud by hrál jak loni a v nejlepším případě pořídit čistokrevnější křídlo. Ale ne zrovna Pedra

Reagovat
smazaný uživatel

----------Kun--------

Sterling-KdB-Silva

Reagovat
Swarley

to smrdí průserem

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

toto by bolo silne no, ale k Pellemu sa to nehodi..

Reagovat
mithro

Viac ako bojovat o hraca, kt je pre nas zbytocny, pekne utvorme prayinbg circle, aby DDG neodisiel este tuto sezonu, lebo jeho nahrada ma byt fakt ten zazrak z Ajaxu. A to by bola s nasou obranou ta spravna sranda

Reagovat
I am Mancunian

ked odide ddg o rok, tak pojdeme uz po inom brankarovi ?

Reagovat
mithro

podla mna ano, mas rok nato aby si zaistil nieco zaujimavejsie. dufajme, ze to zistime.

Reagovat
I am Mancunian

ved ale o odchode davida sa vie uz dlho, takze sme mali fakt dost casu niekoho vyhliadnut a ak nam z toho vysiel cillessen, tak amen s nami ..ozaj co hovoris na prichod pedra ? vcera sme sa o.tom bavili a zaujimal by nas aj tvoj pohlad na to

Reagovat
mithro

no prave, vie, on sice na konci sezony nebol uplne rozhodnuty, reakcie ludi etc ho podla mna celkom rozhodili, len prisiel domov, mlada (v jeho pripade stara) buchla do stolu a bolo. Ale tiez sa musi citit, ze zrovna Real nie je schopny dat na stol tych cca 25-30 mega eur a vybavene.

druha vec je, ze mame jedneho z najlepsich trenerov brankarov na svete a prave na tomto poste mame taky bordel, Valdes, Romero (kt aj pold aLVG musi na sebe dost zamakat), Sam, kt chce hrat v prvom time niekde plus post jednicky, DDG a ziadna normalna nahrada..

A ad Pedro, teoreticky by mal prave do systemu, kt chce hrat LVG zapadnut ovela lepsie ako cigan, uvidime, ja zas Barcelonu nasledovanu moc nemam, takze ho budem sudit, az ked nastupi za nas.

Ale taka potencialna zostava DDG - Shaw, ???, Smalling, Darmian - Bastian, Carrick (Morgan), Herrera - Depay, Zemiak, Pedro nemusi byt uplne spatna. Uvidime, rozhodne bude tuto sezonu zabava

Reagovat
mithro

hlavne, kt brankar dokaze hrat nohami na urovni DDG?

Reagovat
kiwwi

som akurat vcera cital, ze vraj ma prave DDG nejaky problem s tym trenerom...vraj sa mu nepacia jeho metody a aj to je jednen z dovodov preco chce odist...tazko povedat co je na tom pravdy

Reagovat
mithro

tak to je celkom blb, kedze minulu sezonu sa urcite aj vdaka prave jemu posunul na top brankara. ale tak, kto chce kam, ... nech ide, len nie som moc nadseny z predstavy, ze tam zase bude diera, zacinaju sa mi vracat spomienky na doby medzi Smeichelom a VDS

Reagovat
I am Mancunian

Reagovat
I am Mancunian

ak prichod pedra znamena 433 a herreru v zostave. tak som urcite za jeho prichod, ja stale neverim, ze by k nam.prisiel ten zazrak z ajaxu miesto davida, to uz fakt radsej toho lena, ten sa sam dokonca ponuka a ma aj slusnu vykupku

Reagovat
mithro

no dnes prislo info, od fajn zdroja, ze ak david odide, tak on je ta volba. bohuzial.

Reagovat
smazaný uživatel

a kedy by akoze mal David este odist a preco by sme ho mali pustit, ked doteraz sme ho nepustili? jedine, zeby zacal sam nejak trucovat, ale nechce sa mi verit, ze este jeden rok by mu robil az taky problem

Reagovat
smazaný uživatel

a nevie ten zdroj, preco sme sa dohodli s Pedrom na podmienkach, ale stale neposlali ziadnu ponuku? co caka Edo stale na Balea ci co

Reagovat
smazaný uživatel

samozrejme, ako som predpokladal, mithro ma ohladom Pedrita nazor podobny mojmu, ziadne nezhovy vo vzduchu citit nie su, Samuel

Reagovat
I am Mancunian

lebo nesleduje barcu, ja barcu sledujem posledne 2 roky

Reagovat
smazaný uživatel

takze si dva roky premrhal sledovanim Barcelony a nic ti to nedalo

Reagovat
I am Mancunian

dalo, messi je genialny

Reagovat
vrabejka

V Premier League se bude trestat filmování

Anglická Premier League se již v této sezoně vydá cestou stíhání těch hráčů, kteří přihrávají pády. Každý, kdo prý bude přistižen, inkasuje třízápasovou stopku.

Hazard má utrum

Reagovat
smazaný uživatel

Hazard

Reagovat
smazaný uživatel

Young skôr

Reagovat
vitasrp

Tak tak, to je vrchní simulant totiž.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
kiwwi

https://youtu.be/gD0V9ia0tlo

kazdopadne Oscar a Costa su vacsi no

Reagovat
smazaný uživatel

Ale na Younga s Januzajem se v simulování nechytají..

Reagovat
smazaný uživatel

že fakt nedrží hubu s těmahle v týmu Já nevim, COsta je sviňák, ale vyčítat mu zrovna tohle....

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
vitasrp

A co mi má tohle video dokázat? Že Hazard někdy simuloval? To ani nepopírám, letos to třeba ve vápně zkoušel v zápase s PSG.

Ale rozhodně to u něj není nějak extra častej jev a v lize (koneckonců i v týmu) je spousta daleko větších simulantů.

Reagovat
Error

Zkusil to, protože to zkouší všichni. Teď s novým pravidlem nemám nejmenší obavy z toho, že by tuhle činnost ze své hry nevymýtil. Obzvlášť, když Hazard z celé množiny malých ofenzivních hráčů toho ustojí asi nejvíc.

Reagovat
kiwwi

no skusa to rozhodne dost casto...ale ako hovorim, len u vas su dvaja vacsi diveri ako on

Reagovat
smazaný uživatel

costa? od nej si teda v cfc pamatuju jen ty jeho blbosti, kdy nezvlada, simulace moc ne... oscar ale rozhodne, no, ten to zkousi porad a je s tim fakt na facku, navic mu pak ani nic rozhodci nechteji piskat, i kdyz jde opravdu o faul

Reagovat
smazaný uživatel

Což je hrozně překvapivý u individuálně nejnadanějšího hráče v PL. OMG vždyť on je i s přehledem nejfaulovanější už druhou sezonu po sobě a takovýho hráče nazývat diverem.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

IMHo mi od nás přijde dlouhodobě největší simulant Ivanovič a toho by třeba málokdo napsal.

Reagovat
vitasrp

U něj je to navíc nejsměšnější.

Reagovat
smazaný uživatel

Jak jen tě ze všech hráčů PL mohl napadnout zrovna Hazard, to mi hlava nebere...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Už to chtěli schválit dávno, ale nemohli to legendě Stevemu Hypokrytovi udělat, tak počkali až odejde

Reagovat
fff

Takze logicky to asi vychadza, ze LFC tipujete na 5. miesto. Dost odvazne no.

Reagovat
Kowe

Reagovat
fff

Obrana je dost otazna aka bude, BR tam bude tlacit Lovrena, zas nemame DM, v utoku moc neverim Bentekemu (hoci samozrejme budem optimista) a ktovie kedy a na kolko sa da dokopy Danny. Plus Firmino ktovie ako rychlo sa usadi.

Neviem, ja ocakavam nie moc dobru sezonu.

Reagovat
smazaný uživatel

Napirek tomu, na to 5. miesto by to fakt teda malo stacit. Je dobre, ze to mame (proti Spurs) na kazdy post nejaku alternativu a relativne silnu lavicku. Navyse mame, proti minulej sezone, nech sa na to pozres ako chces, proste podstatne silnejsi kader.

Reagovat
fenixLFC

ja nam na 5. miesto neverim este z dalsieho dovodu- ked stratíme sancu na top 4 (co stratíme velmi rychlo) tak sa na to zas vykasleme

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to bude ale chyba Brendona, nikoho ineho.

Reagovat
vrabejka

uffff. Opět hejtrování Rodgerse, Lovrena, Bentekeho jako každý den. Nechceš napsat něco nove aby jsme se aj dozvěděli něco nove. DM máme vyborne Emre je paradní volba. Is Dejanem Stoke dat musime, Sakho se časem přes něj dostane. A kdyz Ben da 1 gol v kazdem zapase na nejakou obranu se mužeme vysrat.

Reagovat
Lacko_Boh

tatko tipuje že BR odide po osmom kole a pride Ancelotti,asi sa redaktori rozpravali s mojim tatkom

Reagovat
Kowe

Ancelottiho údajně zkoušeli majitelé už teďka, sice jen dotazem a ne přímo nabídkou, ale i tak. On to odmítl, že teď nic nechce, těžko to po osmým kole změní

Reagovat
Lacko_Boh

šiel na operaciu podla mna to okolo vianoc v pohode zobere

Reagovat
Kowe

Obrana bude stejně nahovno jako loni no, ale zase odešel Gerrard, takže by o něco větší krytí zálohy být mohlo. V útoku je to určitě zkvalitnění. Když loni tohle stačilo na šestý tak letos to to pátý může být uplně v pohodě.

Já jsem velkej skeptik, ale hůř než šestý místo to fakt nevidim, jediní Spurs mají kvalitu na to, být před náma. V náš prospěch hraje kvalitnější lavička, pro ně zase sehranost. Průběh sezony čekám asi jako loni.

Reagovat
smazaný uživatel

Zase si nemyslím, že obrana bude stejně na hovno. To by musel Mignolet zopakovat zase ten jeho tragickej podzim, což snad ani nejde. Clyne je určitě upgrade na Johnsona a ani v defenzivě mi zatím v přípravě nepřipadal tak špatně, aby jsme nějak moc museli plakat za Manquillem. Stejně tak na druhý straně Gomez je co se týče defenzivy (sice zatím jenom podle přípravy) o míle před Morenem.

Reagovat
Kowe

No Clyne zas tak bráni neumí, on to narozdíl od Johnsona ale dokáže uběhat a tím pádem se dostane i k tak skvělýmu číslu v tacklech. Manquillo byl zase daleko lepší pozičně, nejlíp bránící krajní bek za hodně dlouhou dobu.

A Gomézovi jak fakt moc nevěřim, vždyť je mu 18, hraje přes nohu na pozici, kde předtim odehrál 2 zápasy..

Reagovat
fff

Ja idem do sezony pesimisticky a rad sa necham predstavit.

Ale nejako vnutorne nemam z toho moc dobry pocit.

Reagovat
minoLFC

káder napriek DM a 2. brankárovi je v pohode na to aby vybojoval to 4. miesto. Ide len o trenéra ako s ním dokáže pracovať.

Reagovat
smazaný uživatel

To zase úplně ne. Arsenal, Chelsea, City i United mají ten kádr lepší. Naše jediná šance je to, že Rodgers najde nějakej systém (jako 13/14), kterej nám fakt sedne a nebo, že jeden z těch čtyrech týmů prostě nechytne formu a budou mít prostě nějakou špatnou sezonu.

Reagovat
Kowe

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
minoLFC

Arsenal, CHelsea určite, CIty možno ak ešte niekoho privedú, ale ManU nie(tam ak odíde DeGea a príde ten o kom sa píše ich obrane neverím), takže na 4. miesto ten káder má

Reagovat
fenixLFC

a utocnikovi

Reagovat
minoLFC

Benteke, na jeseň Stu a v zálohe Origi a Ings.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Zaschrona

www.dailymail.co.uk/sport/football/article-3186878/Everton-midfielder-James-McCarthy-set-sign-five-year-contract-extension-Kevin-Mirallas-expected-pen-new-deal.html

Reagovat
smazaný uživatel

Hele ten Stones k nám fakt přijde.

Reagovat
smazaný uživatel

a co ten LB? nejake news?

Reagovat
smazaný uživatel

No Baba by měl být hotovej, nevím na co se furt čeká.

Reagovat
Zaschrona

a z ceho tak usuzujes?

Reagovat
smazaný uživatel

Už dneska Roberto na tiskovce říkal, že to Stonese ovlivnilo + přijde další nabídka, hele já ti nevím, ale podle mě nám ho fakt prodáte.

Reagovat
Zaschrona

The future of Stones will remain an issue until the end of the window and when asked if it had affected him, Martinez said: "Yes. You hope he learns from it and get more mature. You suffer as a player when you are injured and cannot enjoy your football. John is an outstanding young talent and everything has been handled in a good manner. Romelu Lukaku, Ross Barkley, John Stones will all have important roles to play for this club going forward in the future. You should not worry about situations that you cannot control. We are not actively looking to sell players. The rest doesn’t bother me."

To na to moc nevypada.

Reagovat
smazaný uživatel

Bla bla bla.

Odmítnout 30 by byla chyba.

Reagovat
Zaschrona

Reagovat
smazaný uživatel

Něco se ti hodí - "Roberto na tiskovce říkal"

Zjistíž, že se ti to až tak nehodí - "bla bla bla"

Reagovat
smazaný uživatel

Já to beru v nadsázce taky.

Reagovat
smazaný uživatel

Promiň

Reagovat
smazaný uživatel

<3

Reagovat
spider_8

Když odmítnou letos, tak příští rok ta nabídka přijde znova. To je stejný jako s Kanem, vůbec se jim nedivím, že tu cenu tak šponují

Reagovat
smazaný uživatel

Asi že jste rozbili prasátko?

Reagovat
Zaschrona

Jake prasatko? V nejblizsich dnech dorazi hodne penez za TV prava, tak co presne musime rozbijet? Mame dost na prodlouzeni smluv i dalsi nakupy.

Reagovat
smazaný uživatel

Nebuďte zagorky a vyměňte nám toho Mirallase za Azzu (+ prachy samo).

Reagovat
Zaschrona

A Naismitha, McGeadyho, Koneho nebo Pienaara nechcete? Kevina radsi udrzet, pokud chce.

Reagovat
smazaný uživatel

Pienaara? To by bylo fakt komický

Reagovat
smazaný uživatel

Everton 6: ?

Reagovat
smazaný uživatel

Proč ne? na těhle místech jsou hrozný výkyvy, ten kádr si sedá, Martinez je super trenér, určitěš půjdou hodně nahoru. 6. to být nemusí, ale trozhodně to neni tak nereálný nebo máš pocit že jsou týmy jako Soton, Live nebo Tottenham nepřekonatelný oříšek

Reagovat
smazaný uživatel

čím jako Martinez dokázal, že je super trenér? Že dokázal sestoupit s Wiganem a posunout pohárový tým do středu tabulky?

Reagovat
smazaný uživatel

jj

Reagovat
Zaschrona

Reagovat
smazaný uživatel

ženy

Reagovat
fff

Reagovat
smazaný uživatel

ale ženský tenis žiadne vzťahové citovky nemyslím

Reagovat
fff

a ja ze sa ides nejako citovo nam tu otvorit

Reagovat
I am Mancunian

*predstavit

Reagovat
smazaný uživatel

to by si chcel samko

Reagovat
I am Mancunian

nie

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Fil aky zvedavy

Reagovat
smazaný uživatel

Tesim sa na Jaya ... kks uz rok a 4 mesiaace ten cas leti ... snad sa hned dostane do formy a strasne som zvedavy na Crystal Palace vyzera to dobre tento rok

Reagovat
fenixLFC

za jaya

Reagovat
Usty

Reagovat
r.mrazik

Kdyz skonci everton sestej,liverpool uz byl v nejakym z minulych preview?

Reagovat
cristiano.K.

většina náš páté místo v podstatě bere, to jsme to dopracovali

Reagovat
vladis271

Samozrejme si myslím, že Spurs budú 5. alebo 6. Ale, či skončíme my 5. alebo 6. my je fakt uprdele. A bolo by mi to jedno, ak by nás dali aj na 6. miesto. Ak nebudeme aspoň 4. tak mi je jedno kde skončíme. Čím horšie, tým skôr príde nový coach.

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
smazaný uživatel

0-0

Reagovat
Manik...

Na 4. místo nemáte kádr. To tam může být Ancelotti a Mourinho mu dělat asistenta, ale s tímhle kádrem chcete moc

Reagovat
Mariano13

Sotton ste trafili nemyslím si že dokážu hrať na dvoch póloch ... Everton tipujem na boj o hornú polovicu tabuľky a kohúti môžu v kľude miešať poradie v top5 ... góly išli celkom aj Chadlimu a aj Eriksen niečo pridá a Toby s Janom sa poznajú ešte s AJAXu no tm bol Alderwireld na LB a zasa aj v nároďáku už hádam čo to odohrali ..... v každom prípade dobré čítanie do práce aj o nováčikoch a teším sa ako roztriedite big 4+ MC

Reagovat
smazaný uživatel

Takže som zvedavý, ktorý hráč Tottenhamu dá v sobotu otvárací gól novej sezóny PL !! a nie nemyslím vlastný :)

Reagovat
VdV

Biliče fakt nevyhodili?

Reagovat
bakasa

Tottenham vůbec nemá tady v tom previrw co dělat, měl být už v minulé části.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
jenage

De Gea & Schweinsteiger wont start for United vs Spurs, boss has confirmed.

A kurva, David.

Reagovat
SpecialOne

Pellegrini prodloužil do 2017

Reagovat
Riquete s čupřinou

Everton letos určitě překvapí a skončí 5. nebo 6. Pokud se nám ale nevyhnou zranění, tak budeme rádi za 8. místo

Reagovat
Counter

Huh, luxusne jsem to tu schytal. Jen pro poradek - prognoza sla zcela mimo me, nemel jsem na ni zadny vliv a nema ani souvislost s textem. Sam bych Spurs tipnul na pate, nebo seste misto, podle toho, jestli jeste neco podniknou na trhu. Protoze jsem lama, zapomnel jsem napsat prednosti a slabiny, byt dle meho oboji zminuju ve zbylych odstavcich. Za vynechanou pripravu se omlouvam, ovsem za tim textem si stojim - hrat dva zapasy ve stejnem tydnu, kdy zacina liga, je fakt pofiderni. Stejne tak nerozumim tem fandum Spurs, kteri jsou spokojeni se soucasnymi utocniky. Celou sezonu soldada s adem vyhazujete, pak o nich napisu kriticky a najednou jsou to golu schopne alternativy... Tim Allim si rad necham vytrit oci cibuli, zvazoval jsem, ze ho zminim, ale neverim, ze da v lize vic jak tisic minut, bez ohledu na pripravu.

O tom, ze jsou Spurs na Kaneovi zavisli, pisou ostatne i britska media, v tom taky nijak nevybocuju svym osobnim hejtem na Tottenham. Jestli to nevidite, tak nas rozsoudi az sezona samotna.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele