Preview Premier League 2015/16: 1. část

01.08.2015, 16:15
Previews
Zaujalo nás
Už za týden skončí dvouměsíční čekání fanoušků Premier League na sezónu 2015/16. Anglická redakce Eurofotbalu si pro vás proto připravila velké preview, které by každému čtenáři mělo odhalit přednosti a slabiny všech dvaceti celků. Mimo jiné se dozvíte o manažerech, jejich změnách v kádrech a letní přípravě, Chybět nebude ani předpokládaná sestava a prognóza na umístění.

Coby obhájce vstupuje do nového ročníku elitní anglické soutěže londýnská Chelsea; velké sezónní preview, které je rozděleno na čtyři části po pěti týmech, však začínáme odspoda. Dnes vám představíme týmy, které by podle našeho názoru měly bojovat v největší míře o holé přežití, mezi nimi i všichni tři nováčci. Kromě Bournemouthu, Watfordu a Norwiche si dnes můžete užít také představení Leicesteru, jenž v závěru loňské sezóny předvedl inspirující ‚great escape‘ a každoročního outsidera Sunderlandu.


Prognóza a tip na umístění klubu nemusí nutně odrážet názor autora článku.



AFC Bournemouth


Přišli: Tyrone Mings (Ipswich), Sylvain Distin (Everton), Artur Boruc (Southampton), Christian Atsu (Chelsea, hostování), Joshua King (Blackburn), Adam Federici (Reading), Filippo Costa (Chievo).

Odešli: Brett Pitman (Ipswich), Ryan Fraser (Ipswich, hostování), Ian Harte (konec smlouvy), Darryl Flavahan (konec smlouvy).

Výsledky v přípravě

3 výhry, 2 remíza, 2 prohry; nejlepší střelec: Junior Stanislas (3 góly)

Philadelphia Union - Bournemouth 1:4 (King, Wilson, Pugh, Rantie)
Exeter City - Bournemouth 1:2 (Gosling, Stanislas)
Salisbury - Bournemouth 2:1 (Cornick)
Nantes - Bournemouth 0:0
Yeovil Town - Bournemouth 0:3 (Stanislas 2x, King)
Bournemouth - Cardiff City 2:3 (Rantie, Pugh)
Hoffenheim - Bournemouth 0:0

Manažer: Eddie Howe

Nefunguje bez Bournemouthu a Bournemouth nefunguje bez něho. Dokonalá symbióza Eddieho Howe s anglickým trpaslíkem, jemuž mladý kouč vtiskl nesmírně sympatickou tvář a senzačním postupem mezi elitu dokonal pohádkový příběh s třešničkou na dortu. Howe u Cherries praktikuje aktivní ofenzivní fotbal; v Championship to fungovalo náramně, otázkou je, jaký účinek to přinese v Premier League. Mladý trenér je znám svou důsledností a smyslem pro detail, a to i při tréninkových jednotkách.

Přednosti

Vzhledem k evidentním mezerám v defenzivě se Bournemouth bude muset o to více zaměřit na to, co mu jde nejlépe - útočení. Hned čtyři hráči loni nastříleli dvojciferné množství gólů v Championship. Manažer Eddie Howe se navíc netají tím, že chce podobný styl hry vyzkoušet i o patro výše. Další nezanedbatelnou oporou Cherries je právě jejich manažer. Nikoli José Mourinho, ale právě Howe dostal po sezóně cenu pro nejlepšího manažera roku.

Tím jsem však zřetelné klady překvapivého nováčka Premier League vyčerpal. Výhodou (ale i nevýhodou) může být skutečnost, že tým od května neprošel žádnou radikální rekonstrukcí (jako třeba Watford). Tým je mladý, talentovaný, plný entusiasmu a tento faktor soudržnosti může hrát v bojích o udržení zcela nenahraditelnou roli.

Slabiny

Největší slabina Bournemouthu, kvůli které patří k jasným kandidátům sestupu, je zcela zjevná při pohledu na předpokládanou základní jedenáctku. Nedostatečná kvalita kádru a nízká konkurence na jednotlivých místech. Snad pouze pozice pravého obránce a obou křídel je obsazena více než jedním hráčem s kapacitami na Premier League. Problémem může být i zcela minimální zkušenosti hráčů s touto elitní soutěží (hrálo ji jen 8 hráčů stávajícího kádru).

Konkrétněji; očekávám, že největší problémy budou mít Cherries v defenzivní části. Ani kapitán Tommy Elphick, ani 37letá posila Sylvain Distin neoplývají na pozici stopera kdovíjakou rychlostí a pohyblivostí; a kvalita ve vzdušných soubojích na nejvyšší úrovni zkrátka nestačí. Když k tomu přičteme, že Howe stále nepřivedl do týmu žádného ryze defenzivního záložníka, můžeme se těšit v zápasech Bournemouthu proti supersilným soupeřům na gólové hody.

Hráč ke sledování: Matthew Ritchie

Na tohohle výbušného 173 centimetrů vysokého křídelníka bychom si měli dát dobrý pozor. Autor patnácti branek a sedmnácti asistencí v minulé sezóně Championship si za své výkony vysloužil pozvánku do skotské reprezentace, kde se dokonce brzy zapsal mezi střelce. Pětadvacetiletý Matt Ritchie je nesmírně rychlý, díky nízko položenému těžišti zvládá s bravurou souboje 1 na 1. Hraje na pravém křídle - v oblibě má rychlou kličku doprostřed hřiště, odkud zužitkuje dynamit v levé noze.

Předpokládaná sestava: Boruć - Francis, Elphick, Distin, Mings - Ritchie, Arter (Gosling), Surman, Atsu (Stanislas) - Wilson, King.

Defenzivní pětice vypadá poměrně jednoznačně, byť brankář Adam Federici a pravý bek Adam Smith na své konkurenty Boruće s Francisem tlačí. Méně jasná je ofenzivní část, kde mají jistotu základní sestavy snad jen Ritchie, Surman a Wilson. Při zranění Harryho Artera (vynechá dvě, tři úvodní kola) se do středu zálohy dočasně zařadí bývalý hráč Evertonu či Newcastlu Dan Gosling.

Prognóza: 20. místo

Cherries můžou v Premier League zčeřit vody. Už jen přítomnost Eddieho Howea, jednoho z nejtalentovanějších manažerů v Anglii, je nesmírně povzbuzující. Premiérová sezóna mezi anglickou elitou však velmi pravděpodobně skončí rychlým návratem do Championship. Kádr sice přes léto vhodně posílil, navíc má ve svém středu talentované hráče jako Ritchieho nebo Wilsona, ale za konkurenty v boji o záchranu pořád zaostává (a za některými velmi výrazně).

(mu)



Leicester City


Přišli: Christian Fuchs (Schalke), Robert Huth (Stoke), Shinji Okazaki (Mainz).

Odešli: Chris Wood (Leeds), Anthony Knockaert (Standard Liege), Matthew Upson (konec smlouvy), Paul Gallagher (Preston), Gary Taylor-Fletcher (konec smlouvy), Conrad Logan (konec smlouvy), Zoumana Bakayogo (konec smlouvy), Esteban Cambiasso (konec smlouvy).

Výsledky v přípravě:

4 výhry, 1 remíza; nejlepší střelec: Riyad Mahrez, David Nugent, Jamie Vardy (všichni 2 góly)

Lincoln City - Leicester 1:3 (Mahrez, Kramarić, Albrighton)
Mansfield - Leicester 1:1 (Nugent)
Burton - Leicester 1:2 (Vardy 2x)
Rotherham - Leicester 1:2 (Mahrez, Nugent)
Birmingham - Leicester 2:3 (Huth, Drinkwater, Okazaki)

Manažer: Claudio Ranieri

Výraznější protipól k vyhozenému Nigelu Pearsonovi snad vedení Leicesteru vybrat ani nemohlo. Můžete si být jistí, že Claudio Ranieri nikdy nechytne soupeřova hráče pod krkem, nenazve na tiskové konferenci novináře pštrosem ani nezačne vulgárně spílat a vyhrožovat otravnému fanouškovi. Třiašedesátiletý italský stratég se naopak může pyšnit klidnou náturou, vlídným vystupováním a neustálým úsměvem na tváři. Má za sebou štace v klubech jako Valencie, Juventus, Řím, Inter, Monako či Chelsea, přesto jeho angažování vyvolalo přinejmenším znepokojení. Po letošním fiasku u řecké reprezentace má Ranieri ostatně hodně co napravovat.

Přednosti

Je malý zázrak, že se zde o Leicesteru vůbec bavíme, vždyť Foxes ještě v devětadvacátém kole figurovali se čtyřmi výhrami na kontě celých sedm bodů od záchrany. Pak ovšem následovala neuvěřitelná smršť sedmi vítězství ze zbylých devíti kol a z jednoznačného sestupu se stala suverénní záchrana s šesti body k dobru. Klíčem k úspěchu byla s příchodem Roberta Hutha změna rozestavení na tři obránce a také nezdolná víra celého týmu, jejž nepoložilo ani 140 dní strávených na samém dně ligové tabulky. Právě to musí Ranieri přenést i do další sezony, pokud chce mít naději na úspěch. Pomoci by v tomto ohledu měla dvojice asistentů Steve Walsh a Craig Shakespeare, kteří v klubu zůstávají i po Pearsonově odchodu.

Slabiny

Jedním ze základních kamenů loňského úspěchu Foxes bylo argentinské dynamo se jménem Esteban Cambiasso. Angažování stárnoucí dlouholeté opory milánského Interu zprvu vzbuzovalo rozpaky, ovšem právě Cambiassovy zkušenosti a nezdolná pracovitost nakonec vrchovatě přispěly k zázračné záchraně. Prodloužení smlouvy však čtyřiatřicetiletý záložník odmítl a Leicesteru tak rázem ve středu hřiště zeje díra jako vrata. Manažer Ranieri se již nechal slyšet, že bez podobného lídra do sezony nelze vstoupit a v nejbližší době se dočkáme patřičné posily. Ať už to bude kdokoli, čeká jej zatraceně těžká práce.

Je také otázkou, nakolik se Ranieri s novým působištěm dokáže sžít. Italský kouč si během svého působení v Chelsea před jedenácti lety vysloužil přezdívku "Tinkerman" kvůli své zálibě v neustálém upravování základní sestavy včetně rozličného rozestavení. Přestože Ranieriho úvodní slova mířila k zachování úspěšné formace ze závěru loňské sezony, v přípravě si již stihnul vyzkoušet i zadní linii se čtyřmi beky a čerstvě si také pochvaloval taktickou přizpůsobivost svých hráčů. Obrázek si udělejte sami.

Hráč ke sledování: Riyad Mahrez

Už loni zprvu zaujal, pak se v době střeleckého sucha celého týmu vytratil a v závěru sezony začal zářit. Řeč je o alžírském záložníkovi Riyadu Mahrezovi, jenž nyní musí dokázat, že kvalitní výkony dokáže předvádět víc než jen po troškách. Rozestavení 3-4-1-2, kde operuje ve volné roli pod dvojicí útočníků, mu k tomu nabízí perfektní příležitost, odkud může naplno využít svých schopností v soubojích jeden na jednoho, rozdávat finální přihrávky a také sám zakončovat. V přípravě již stihnul nasázet dvě branky a hlavně z jeho práce by měli těžit útočníci Foxes, ať už z oné plejády jmen nastoupí kdokoli.

Předpokládaná sestava: Schmeichel - Morgan, Huth, Wasilewski (Fuchs) - Albrighton, Drinkwater, King, Schlupp - Mahrez - Vardy, Kramarić (Okazaki, Ulloa, Nugent).

Na úvod se nejspíš dočkáme výše zmíněného rozestavení, ovšem co bude následovat, to ví jen hračička Ranieri. Ve hře je kupříkladu 3-4-3 s křídly Vardym či Okazakim a Ulloou na hrotu, nebo návrat ke čtyřčlenné obraně v 4-2-3-1, kterou Ranieri ozkoušel v nedávném zápase s Rotherhamem. Post brankáře i složení obrany se zdají být jednoznačné, což kazí pouze Wes Morgan, jenž reprezentoval na Gold Cupu národní tým Jamajky a nemusí se stihnout po dovolené vrátit včas na zahájení sezony. Střed zálohy si hlasitě žádá o posílení, útok má naopak možností až příliš. Jistý základ nebude mít nikdo, a jak Ranieriho známe, na každý zápas může ofenziva vyběhnout v úplně odlišné kombinaci.

Prognóza: 19. místo

Druhá sezona bývá obvykle pro ligové nováčky tou nejkritičtější a v případě Foxes to platí dvojnásob. Klubové ambice sice odráží angažování tak zvučného jména na post manažera, ovšem aby Ranieri splnil očekávání a vytáhl Leicester postupně až do pohárové Evropy, potřebuje nejdřív v Anglii přežít. Na rozdíl od Pearsona svůj kádr nezná tak dobře, ani nemá takovou důvěru hráčů či fanoušků. A jen příjemné vystupování tady stačit nebude: boj o záchranu v Premier league totiž není žádná pohádka, kde dobro a slušné mravy nad zlem a podlostí vždy zvítězí...

(mka)



Watford FC


Přišli: Étienne Capoue (Tottenham), Valon Behrami (Hamburger SV), Jose Holebas (AS Řím), Miguel Britos (Neapol), José Manuel Jurado (Spartak Moskva), Matěj Vydra (Udinese), Allan Nyom (Udinese), Sebastian Prödl (Werder Brémy), Giedrius Arlauskis (Steaua Bukurešť), Steven Berghuis (AZ Alkmaar).

Odešli: Jonathan Bond (Reading), Lewis McGugan (Sheffield Wednesday).

Výsledky v přípravě:

4 výhry, 1 remíza, 2 prohry; nejlepší střelec Odion Ighalo (6 gólů)

St Albans City - Watford 0:4 (Ighalo 2x, Deeney, Smith);
AFC Wimbledon - Watford 2:2 (Ighalo, Forestieri);
SC Verl - Watford 1:4 (Ighalo 2x, Anya, Dyer);
SC Paderborn 07 - Watford 0:2 (Vydra, Ighalo);
Dundee United - Watford 0:1 (Deeney);
Cardiff City - Watford 2:1 (Deeney)
Watford - Sevilla 0:1

Manažer: Quique Sánchez Flores

Na muže, který pro Atlético Madrid po více než 40 letech získal evropský pohár, se Quique Sánchez Flores ve fotbalovém světě těší pozoruhodně malému uznání, a obecně se o něm asi ani příliš neví. To má ovšem své konkrétní důvody: po onom roce 2010 se totiž uklidil na Blízký východ, a jakmile se letos vrátil do Španělska, u kormidla Getafe nevydržel ani dva měsíce.

Přesto je nutno s čerstvým padesátníkem počítat jako s potenciální rozdílovou figurkou na šachovnici. "Po taktické stránce je velmi mazaný, a co se týče uvědomělosti a flexibility, zřejmě byste ho přirovnali k Rafovi Benítezovi či Unaiovi Emerymu," popisoval Sáncheze Florese expert přes španělskou kopanou David Cartlidge.

Zde je na druhou stranu potřeba zdůraznit, že účastník MS 1990 dříve v Atlétiku i ve Valencii zdaleka nejčastěji používal formaci 4-2-3-1 (a v tomto duchu navázal rovněž v této letní přípravě), ke které se loni Watford uchýlil jenom ve čtyřech případech.

Přednosti

Jednoznačně ofenzíva. Trojlístek Troy Deeney, Odion Ighalo a Matěj Vydra se loni gólem či asistencí dohromady podílel na neskutečných 79 % gólového přídělu Watfordu, a to přitom mnohdy ani nestartovali všichni tři (stejně jako pravděpodobně nebudou letos). Deeney s Vydrou si navíc úžasně sedli se švýcarským playmakerem Abdim a novou produktivní variantou je i Steven Berghuis. Útočná vozba Sršňů je tedy správně bodavá, v uplynulé sezoně registrovala v průměru téměř dvě ligové branky na utkání, a podobnou fazónu si musí udržet i mezi elitou, jinak bude zle.

Co souvisí rovněž s tou záviděníhodnou šířkou kádru na ofenzivních pozicích, je potom skutečnost, že tápající Watford se v uplynulém ročníku určitě nerovnal tomu poraženému. Z pozice prohrávající strany takhle Hornets vyhráli zpět 22 bodů za pomoci 55 gólů (z 91) vstřelených až po změně stran.

K tomu všemu se na předměstí Londýna mohli spolehnout také na standardní situace. V tomto ohledu loni platili za nejnebezpečnější kolektiv v League Championship (z rohů a volných kopů udeřili hned 22krát), to se však do značné míry opírali o vrchního exekutora Tőzséra, autora pěti přesných přímých kopů, spolu s vynalézavým manažerem Jokanovićem. A oba už v klubu nepůsobí.

Slabiny

Watford má na papíře jen jednu konkrétní slabinu, to však zároveň slabinu zcela zásadního charakteru: minimálně v uplynulé sezoně prostě neuměl porážet ty nejlepší.

Celkům, které finišovaly v horní polovině tabulce, nastříleli Hornets ve 23 zápasech jen 27 branek a v průměru si na nich vyžádali všehovšudy 1,18 bodu na utkání. Co se samotné top7 týče, ze 14 vzájemných soubojů Golden Boys káply jen dvě výhry. To na slabších socích se Watford uměl vyřádit - dohromady jejich konto zatížil 64 trefami a jeho průměr získaných bodů se pomalu blížil maximální hranici (2,63) - jenže s takovou cháskou se v nejvyšší soutěži zkrátka potkávat nebude.

A to by mohl být problém, mimo jiné i s ohledem na nejlepšího střelce Troye Deeneyho. Ten se sice těšil pověsti nejkompletnějšího útočníka Championshipu, jen čtyři z jeho 21 ligových zářezů však pochází ze střetnutí s mančafty, které se umístily na 12. příčce a výš.

Hráč ke sledování: Steven Berghuis

V rámci celé té dlouhé řady posil se v tichosti zařadil až na její úplný konec, to však čistě chronologicky vzato - jinak ho ve Watfordu naháněli už drahnou dobu, a moc dobře věděli proč. Steven Berghuis loni vinou zranění naskočil jen do 22 zápasů nizozemské Eredivisie, z toho 19 začínal v základu Alkmaaru, a podílet se stihl hned na 15 brankách (11+4). Když hrál, patřil k regulérním hvězdám Eredivisie typu Depaye a Wijnalduma. Z pozice křídelníka se navíc co chvíli blýskal nějakou nápaditou kolmicí (v tomto ohledu ho loni v Eredivisie předčilo jen trio fotbalistů), přestože jeho výsadou je hlavně driblink, kontrola balonu obecně a silná levačka. Vzhledem k tomu, že Quique Flores přechází na hru s klasickými křídly, které doteď Hornets prakticky neznali, dá se vzhledem k Berghuisově schopnosti zahrát zleva i zprava hravě očekávat, že to na něm letos na předměstí Londýna bude do značné míry stát.

Předpokládaná sestava: Gomes - Paredes (Nyom), Cathcart, Prödl, Holebas - Capoue, Behrami - Abdi, Ighalo, Berghuis (Jurado) - Deeney.

Na to, že Quique Flores strávil poslední týdny výstavbou svého vlastního mančaftu, není z jeho aktivit příliš čitelný jasný úmysl, a spíše jako by toto celé okno odkazovalo na dřívější poměry pod sportovním ředitelem Gianlukou Nanim, který ve West Hamu proslul nakupováním na vlastní pěst (a hráčů jako Tristán, Sávio, Di Michele). Do generálky se Sevillou Flores postavil silnou jedenáctku, pořád ale trochu experimentoval, když třeba na levého beka pod Layúna zasunul krajního záložníka Anyu. Odion Ighalo dále nastoupil pod kapitánem Deeneym; tam by však jeden počítal spíš s Abdim (nyní lehce zraněným). Bude tedy 20gólový Ighalo nucen hrát zkraje, nebo naopak švýcarské eso? Na každý pád, Capoue s Behramim dávají Floresovi o chlup drsnější, na PL lépe uzpůsobený double pivot, než jaký měl Jokanović k dispozici v Guédiourovi a Tőzsér. Navíc se napříč týmem celkově zvýšila konkurence. Loni vynikající stoper Angella možná bude muset ustoupit zkušenému Prödlovi, loni nejvytíženější obránce týmu Paredes dostal schopného rivala v dalším účastníkovi MS Nyomovi, na (bůh ví jakém) křídle se budou o místo rvát nově příchozí Jurado s Berghuisem, atd...

Prognóza: 18. místo

Všeho moc škodí, a o posilách před libovolným ročníkem Premier League to platí dvojnásob. Do jisté míry se o tom dříve přesvědčily celky QPR (2014/15 i 2012/13), Tottenhamu (2013/14), Hullu (2014/15) či Portsmouthu (2009/10). Watford je podle našeho názoru bude následovat; stejně jako své předešlé dvě verze, které sestupovaly ihned s nováčkovským statusem. Na vině přitom určitě nebude nějaká nedostatečná kvalita kádru - spíš jednoduše ten předpoklad, že si tahle kosmopolitní směska bude muset déle sedat, a že si už nebude moci nahánět góly i body na slabých protivnících jako loni.

(td)



Sunderland AFC


Přišli: Sebastian Coates (Liverpool), Younes Kaboul (Tottenham), Jeremain Lens (Dynamo Kyjev), Adam Matthews (Celtic).

Odešli: Ricardo Álvarez (konec hostování), Anthony Réveillère (konec smlouvy), Santiago Vergini (Getafe, hostování).

Výsledky v přípravě:

3 výhry, 3 prohry; nejlepší střelci: Jermain Defoe, Emanuele Giaccherini (oba 2 góly)

Darlington - Sunderland 2:4 (Giaccherini 2x, Wickham, Graham)
Sacramento - Sunderland 1:0
Pachuca - Sunderland 2:1 (Rodwell)
Toronto - Sunderland 1:2 (Defoe 2x)
Doncaster - Sunderland 2:0
Hannover - Sunderland 0:1 (Lens)


Manažer: Dick Advocaat

Nizozemský stratég v březnu na lavičce vystřídal Guse Poyeta a cíl - zachránit se - splnil. Nicméně na konci sezóny překvapil, když se rozhodl na severovýchodě Anglie nepokračovat. Pár dní nato se však situace zcela změnila a ostřílený kouč podepsal nový roční kontrakt. Na Stadium of Light v jarní části využíval rozestavení 4-4-2 a v tom podle přípravných zápasů hodlá pokračovat i nadále. Nebylo by ovšem od věci vyzkoušet i Dickove oblíbené 4-3-3, čímž by mohl eliminovat problém s nedostatkem kvalitních útočníků.

Přednosti

Sunderland přes léto neopustily žádné opory, naopak přišlo několik zajímavých posil. Důležitým krokem je určitě i udržení trenéra Advocaata, jenž by svými zkušenostmi měl Black Cats pomoci. "Malý generál" se bude moci spolehnout na spolehlivého rumunského brankáře Pantilimona, stejně jako na kvalitní krajní obránce podporující ofenzivu Matthewse s van Aanholtem.

Tradiční jistotou ve středu pole je Lee Cattermole, který se v minulé sezóně rozehrál k velmi dobrým výkonům. Přetlak hráčů je pak na křídlech, kde mohou hrát Sebastian Larsson, Jeremain Lens, Emanuele Giaccherini, Adam Johnson, Jordi Gómez, Will Buckley i Connor Wickham.

Slabiny

Problémem může být stoperská dvojice. Všichni z kvarteta O’Shea, Brown, Kaboul, Coates patří k pomalejším zadákům s horší koordinací pohybu, výrazně to platí především o prvních dvou jmenovaných, John O’Shea i Wes Brown už jsou prostě za zenitem. Sebastian Coates se postupně rozehrál ke slušným výkonům, otázkou je, jestli v tom dokáže pokračovat.

Slabší kvalita je znatelná i na opačném pólu sestavy. Útočníkem číslo jedna by měl být Jermain Defoe, sekundovat mu bude Steven Fletcher. Právě Fletcher přicházel do Sunderlandu jako vyhlášený kanonýr, v poslední sezóně to ale neprokazoval a když už se do šance dostal, tak ji neproměnil. V uplynulém ročníku čekal na gól od listopadu až do posledního utkání s Chelsea. Alternativou jsou Danny Graham a Connor Wickham, ani jeden z nich však alespoň v tuto chvíli na základní sestavu nemá.

Hráč ke sledování: Jeremain Lens

Sedmadvacetiletý záložník, který může hrát na kraji a případně i ve středu, je nejzvučnější letní posilou Black Cats. Dick Advocaat Lense velmi dobře zná, vždyť ho koučoval nejprve v Alkmaaru a později si ho přivedl i do PSV. Nizozemský reprezentant před dvěma lety překvapil, když si navzdory zájmu větších klubů vybral přestup do Dynama Kyjev. Svou rychlostí, vytříbenou technikou a tvrdou střelou zaujal již při své premiéře proti Doncasteru, fyzicky náročná Premier League by mu neměla dělat problémy.

Předpokládaná sestava: Pantilimon - Matthews, O’Shea, Coates, van Aanholt - Larsson, Cattermole, Rodwell, Lens - Fletcher, Defoe.

Branku bude strážit jeden z nejlepších gólmanů loňské sezóny Costel Pantilimon, před ním má poměrně jistou pozici Patrick van Aanholt. Nová posila Adam Matthews svede boj o sestavu s Billy Jonesem, stejně jako O’Shea, Kaboul, Coates a Brown o dva posty ve středu obrany. Ve čtyřčlenné záloze zbude pro Larssona pravá strana, mohl by se však také místo Rodwella posunout doprostřed a na kraji uvolnit místo Giaccherinimu nebo Johnsonovi. O střílení gólů by se mělo starat zkušené duo Steven Fletcher a Jermain Defoe.

Prognóza: 17. místo

Sestava Sunderlandu sice na první pohled nevypadá vůbec špatně, jenomže posilovali i konkurenti, a tak Black Cats pravděpodobně znovu čeká boj o záchranu. Tu by si nakonec vzhledem ke kvalitě kádru měli zajistit, bojovat ale budou až do posledního kola.

(mko)



Norwich City


Přišli: Youssuf Mulumbu (WBA), Graham Dorrans (WBA), Andre Wisdom (Liverpool, hostování), Robbie Brady (Hull).

Odešli: Mark Bunn (Aston Villa), Carlton Morris (Hamilton, hostování).

Výsledky v přípravě:

5 výher, 2 prohry; nejlepší střelec: Cameron Jerome (6 gólů)

Gorleston - Norwich 0:7 (Jerome 3x, Andreu, Odjidja-Ofoe, Grabban, Howson);
Hitchin Town - Norwich 0:10 (Andreu 3x, Jerome 2x, O’Neill 2x, Hooper, Hoolahan z pen., Whittaker);
Cambridge United - Norwich 1:3 (Hooper z pen., van Wolfswinkel, Toffolo);
Maccabi Haifa - Norwich 1:0;
Augsburg - Norwich 1:2 (Mulumbu, Grabban);
Norwich - West Ham 0:1
Norwich - Brentford 2:1 (Hoolahan, Jerome)

Manažer: Alex Neil

Expert přes britská play-off. Nejprve nadstavbovou částí protáhl do nejvyšší skotské soutěže Hamilton (s nímž pak exceloval i v Premiership), hned o rok později totéž zopakoval v Anglii s Norwichem - to vše coby čerstvý třicátník a druhý nejmladší manažer v celé zemi. Do Norfolku Neil zavítal teprve v lednu a za celé jaro prokázal obdivuhodnou taktickou flexibilitu, když protočil rovnou šest různých formací. Jeho silnou stránkou je šikovné zacházení s hráči, kteří vždy vědí, co pod ním hrát; Bradley Johnson, Steven Whittaker, Jonny Howson či Cameron Jerome se posléze díky jeho vedení dostali do nejlepší formy za hodně dlouhou dobu. Pokud tedy vše půjde dle předpokladů, Skotsko v Alexi Neilovi brzy odhalí velice schopného pokračovatele Fergusonovy, nebo alespoň Moyesovy tradice.

Přednosti

Určitě venkovní forma v tomto kalendářním roce (bez prohry) a hráčská kontinuita. Sestava Norwiche z posledního kola sestupové sezony 2013/14 a finále play-off League Championship se lišila na pouhých čtyřech místech, a to ještě obě soupisky propojuje v obou érách obvykle startující Sébastien Bassong. Po postupu Canaries udrželi vlastně úplně celý kádr pohromadě, takže by klidně mohla k zahajovacímu kolu vyběhnout nezměněná (a tehdy suverénní) jedenáctka z Wembley.

Pod Neilem se na jaře především úžasně ustálila zadní linie (plus Tettey před nimi), která vzápětí inkasovala nejméně branek z celé ligy a měla by tak rozhodně utvářet pevný základ tohohle týmu. Dále by se měli mít soupeři na pozoru před střelci jako Jerome, Johnson, Howson a Grabban. Ti všichni se už alespoň jednou prosadili zpoza šestnáctky a obecně rádi i nebezpečně natahují z dálky.

Slabiny

Nedávná prvoligová zkušenost má i svou obrácenou stranu mince - a sice samotný fakt, že Norwich prostě sestoupil. A po zásluze. Svůj díl na tom nesl manažer Hughton, který svou opatrností leckoho svazoval, ale také nepříliš dobře vypadající individuality. Výše zmínění Howson, Johnson, Hooper, popřípadě Alex Tettey naposledy na prvoligových jevištích často působili poněkud nepatřičně a nyní nelze s určitostí vyloučit, že opět budou po technické i lecjaké další stránce zaostávat.

Navíc ačkoliv je Alex Neil bezesporu talentovanou postavou britské manažerské scény, nemělo by se zapomínat na to, že v nejvyšší lize dosud odtrénoval všehovšudy půlku ročníku. Ano, sice tehdy s nováčkem z Hamiltonu uhrál historické vítězství na Celtiku a v říjnu s ním dokonce krátce vévodil celé tabulce, ovšem žádná záruka, že by Accies na takové úrovni udržel až do měsíce května, jednoduše neexistuje. A anglická Premier League je pořád jinačí svět sám o sobě...

Hráč ke sledování: Bradley Johnson

Když Premier League roku 2014 opouštěl, pro mnoho lidí odcházel spíše dřevěný středopolař se zálibou ve (zpravidla nepřesné) střelbě z velké vzdálenosti. Teď, když se do Premier League vrací, činí tak s aurou jedné z největších hvězd uplynulého ročníku League Championship a coby autor úctyhodných 15 ligových gólů. Dlouho se o Johnsonovi smýšlelo jako o primárně defenzivním záložníkovi; loni se ovšem královsky chytl v ofenzivnější roli, třeba i na levé straně Neilova experimentálního diamantu, a v 28 letech by měl teď výkonnostního vrcholu dosahovat rovněž mezi smetánkou.

Předpokládaná sestava: Ruddy - Whittaker, Martin, Bassong, Olsson - Howson, Tettey - Redmond, Hoolahan, Johnson - Jerome.

Přesně takhle se Canaries rozestavěli ve finále druholigového play-off proti Middlesbrough a těžko očekávat nějaké razantní změny. Zajímavé varianty pro oba kraje obrany nicméně představuje předělaný křídelník Elliot Bennett, liverpoolský Andre Wisdom (oba napravo), teprve 19letý Harry Toffolo a potažmo i nově získaný univerzál Robbie Brady (oba leváci). Potenciál být takovým 'druhým Leroyem Ferem' vykazuje loni ještě nevyužívaný Vadis Odjidja-Ofoe a vepředu se nabízí varianta se dvěma útočníky; na svou druhou šanci totiž číhá van Wolfswinkel, jenž by při pozitivnějším koučově přístupu mohl konečně rozkvést, ale i lehce zklamávající Hooper. Dorrans s Mulumbuem jsou schopnými a prověřenými alternativami do středu zálohy; oba se navíc dlouho potkávali ve WBA.

Prognóza: 16. místo

Zatímco Watford před sezonou nakoupil v podstatě celou jedenáctku, Norwich se zaměřil jenom na detaily, stranou pozornosti přivedl posily na vesměs všechny palčivé posty, a síla setrvačnosti by v otázce zachraňování mohla sehrát zásadní roli. Viděli jsme to už při nedávném postupu Lambertových Kanárků, kteří se také při pohledu na soupisku jevili být příliš slabými, a nakonec finišovali ve středu tabulky. Neilův Norwich klidně může pokračovat ve stejných šlépějích.

(td)

Autor: Marek Ustohal, Michal Kovalčík, Tomáš Daníček, Martin Kantor

Komentáře (310)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1.pro titul na ES

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
vrabejka

Proč chceš aby City ziskalo titul?

Reagovat
Lacko_Boh

Reagovat
jacobT

Reagovat
J0EL

Reagovat
smazaný uživatel

tak to radši skoro ty kopáči z Čelzý.

Reagovat
fabec1222
Reagovat
SpecialOne

Leicester dneska podepsal Aranguize a Inlera, jsou to jen dva hráči, ale na kvalitě to určitě přidá.

Reagovat
stas87

Uz je to oficialne potvrdzene? To je pitomec.

Reagovat
Counter

Nic oficiálního zatím.

Reagovat
SpecialOne

no na 95% je hotovo

Reagovat
Counter

Dokud to nemám na twitteru, nic není hotovo

Reagovat
SpecialOne

tak sledovat jen ofiko zprávy to bych umřel nudou Ale Sky sources - to je důvěryhodná fráze, Aranguíz za 10,5 a Inler za 3 mega.

Reagovat
smazaný uživatel

Inler by mohl zalepit tu díru po Cambiassovi, a Aranguiz to je slušná posila, jen jestli mu sedne PL..

Reagovat
Counter

Nemám tam jen oficiální účty, ale spolehlivé novináře, kteří neplácají do větru.

Reagovat
smazaný uživatel

Na Aranguize jsem zvědavej. Ale radši bych ho viděl v OM.

Reagovat
smazaný uživatel

Super hráči do BL

Reagovat
smazaný uživatel

dalsi lepsi stred ako LFC

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Sandstorm

Jestli je to pravda, tak nesestoupí ani náhodou.

Reagovat
smazaný uživatel

Inler? Sice s několikaletým zpožděním, ale i tak se na něj hrozně těším.

Reagovat
Godwinson

Tak M'Vila přeci jen asi nakonec skončí v PL, Sunderland

Reagovat
smazaný uživatel

omg

Reagovat
niflheim

Reagovat
SpecialOne

Jinak jak chytal Gomes v championship? Pořád je to minelář?

Reagovat
smazaný uživatel

Co je zac ten Stanek z Evertonu? je na lavicke momentalne na zapase proti Leeds

Reagovat
Zaschrona

Pred rokem a pul prisel ze Sparty, bojuje o to, aby se pro letosek posunul do role trojky.

Reagovat
Y.Cabaye

Chytá za juniorku, ale je jakoby trojka pokud vím.

Reagovat
formic81

Rozhodně vidim Leicester daleko výše 16-15 místo. Doufam ze uz letos sestoupi Sunderland. Hrajou kazdej rok hnusnej fotbal a stejne se udrzi, navic v tom teamu je par solidnich prasat jako pan Cattermole. Dale pak to vidim na Bournemouth a asi Norwich. Watford se snad udrží.

Reagovat
smazaný uživatel

Sunderland je takový HSV Premier League

Reagovat
smazaný uživatel

Nechápu, proč většinahlasuje pro Watford. Vždyť ti nakoupili snad dvě nový jedenáctky, který se budou půl roku sehrávat a navíc to ani žádný zázračný hráči většnou nejsou. Naíc Canaries i Cherries mají lepšího trenéra. Hornets věřím z nováčků nejmíň, i když jsem jim původně postup přál skoro nejvíc.

Reagovat
Usty

Bournemouthu přeju hrozně moc, ale ten kádr mají prostě o parník nejhorší v lize. Jediná šance na 17. místo je nějaký zázračný zafungování chemie v kabině, která se téměř nezměnila; nebo další fantastická sezóna Wilsona, Ritchieho či Artera. Taky to klidně může vychytat Boruć.

Nicméně to spíš vidím na šestky od City, Arsenalu, atd.

Reagovat
smazaný uživatel

Nechtěl bych pak řadit Saints, Everton, Newcastle, West Ham, Swans, Palace, Villu a Stoke

Reagovat
formic81

a nepatri tam uz i Spurs a Pool??

Reagovat
Mimalu

nn

Reagovat
smazaný uživatel

Ne? Já myslím, že by Pool a Spurs na Palace a Villu mohli stačit.

Reagovat
smazaný uživatel

no to sme sa zasa raz zasmiali

Reagovat
smazaný uživatel

Tak je dost možné, že jeden z těchto klubů skončí nad námi nebo LFC, ale opačně se nedá čekat, že bychom my nebo LFC padli někam k 10. místu. Ale těžko předvídat míru anarchie, která vznikne v LFC po vyhazovu Rodgerse.

Reagovat
smazaný uživatel

A vyletí dřív Rodgers nebo Pochettino?

Reagovat
smazaný uživatel

...To je seriózní otázka?

Reagovat
fenixLFC

nikto nepochybuje ze to bude pochettino

Reagovat
formic81

navic prece jenom rada tech teamu se muze soustredit jenom na ligu, kdezto Pool, Spurs a Saints budou hrat jeste EL. Zrovna Saints to podle me trochu semele a spadnou na to 10 - 11 misto. Celkove ani nejak moc neverim Evertonu. Swans, Newcastle a Stoke podle me budou hodne zatapet.

Reagovat
smazaný uživatel

My i Pool máme kádry na EL dlouhodobě připravené. West Ham tam taky ještě hraje btw.

Reagovat
smazaný uživatel

Dlouho nebude.

Reagovat
smazaný uživatel

Do skupin se prokopou.

Reagovat
smazaný uživatel

Myslíš, že v Rumunsku vyhrajou?

Reagovat
smazaný uživatel

Ukopou to.

Reagovat
fenixLFC

dlhodobo pripravene a aj tak to oboch vyzera vzdy tragicky

Reagovat
tomasinho

Proč by měla být anarchie? Naopak by přišel konečně pořádek snad.

Reagovat
smazaný uživatel

Kdybyste měli vyvážený kádr, věřil bych, ale zatmelit ty evidentní slabiny, to bude chtít další přestupák a nějakou tu libru. A v zimě se posily neshání dobře, času je málo...

Reagovat
tomasinho

Chybí akorát tak DM a backup na LB. Momentálně teda. Ofenziva je vyřešená docela dobře, tam moc prostoru pro další posílení nevidím.

Reagovat
smazaný uživatel

Spíš 1. volba na LB. A taky druhý brankář. Představ si, kdyby se Mignolet zrakvil na půl sezóny Nebyl bych si jistý ani stopery v případě zranění, ale tam zas věřím, že se aspoň jeden z dvojice Illori, Gomez chytne.

Reagovat
tomasinho

Stopery máme momentálně 4 + Gomez a Ilori, pohoda. Stopeři by hráli hned lépe, kdyby bylo kvalitní DM. S gólmanem souhlasím, to je průser. Moreno musí dostat šanci ještě, nemůžeme ho odstřelit po jedné sezoně. Má dost mezer, ale měl by dostat šanci.

Reagovat
smazaný uživatel

(Nevěřím Tourému) Jestli chcete hrát na dva stopery, pak bych nevěřil Morenovi na kraji čtyřčlenné obrany. A pokud chcete hrát na 3 stopery, pak máte podle mě málo kusů.

Reagovat
tomasinho

Jak říkám, Moreno potřebuje dostat čas, jestli bude hrát podobně i letos, tak bude muset přijít LB do základu pak. Toure jako 4. stoper je úplně v pohodě, však loni hrál často lépe jak Lovren.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale takcitak

DM, backup LB,RB(za Wisdoma),CM

Ak by sme toto vsetko zacelili tak to moze byt top 4, ale to si naozaj pyta dalsie leto. Tento rok to vidim tak na 6.

Reagovat
fantomas

Everton, Swansea, Crystal Palace, Tottenham a Soton - to byl největší porod je nějak poskládat na 6.-10. místo. Jinak celkem pohoda.

Reagovat
smazaný uživatel

Naštěstí finální tabulky pak určují výkony v sezóně a ne fanoušci Arsenalu

Reagovat
Counter

Množné číslo není namístě.

Reagovat
smazaný uživatel

Jsi Kantor, ne? Pak jste u tohoto článku podepsáni dva.

Reagovat
fantomas

Taky je ale nahoře napsáno, že tipy na umístění nutně nevyjadřujou názor autora, protože se docela logicky tvořili ve dvou a ne ve čtyřech lidech.

Reagovat
fantomas

tvořily

Reagovat
smazaný uživatel

ok

Reagovat
Counter

jj, ale já se na těch prognózách nepodílel, naopak jsem si kvůli tomu vymohl tu větičku

Reagovat
smazaný uživatel

Mi tam ten Leicester neštymoval. A Norwich už taky nešel vytlačit výš

Reagovat
fantomas

Uplně normální, reálná prognóza. Aránguiz s Inlerem by byli game-changeři, ale s tim sme při tvorbě prognóz samozřejmě nemohli kalkulovat - nekalkuloval s nima ostatně ani autor medailonku.

Reagovat
smazaný uživatel

I bez nich mi přijdou moc silní na to, aby byli předposlední. Ne zrovna koncepční nebo tak, ale silní určitě. Ten útok s Mahrezem, Schluppkou a Ulloou a Vardym je na střed tabulky, navíc ho ještě posílili.

Reagovat
fantomas

Já třeba vůbec nevěřim Ranierimu no. Pro to, aby zachraňoval tým bez žádných jiných ambicí, fakticky neexistuje precedens - respektive existuje v sezoně asi 15 let starý, kdy od Atlétika odstupoval těsně, než sestoupilo.

Reagovat
smazaný uživatel

Buďto spraví obranu a zachrání se, nebo brzo poletí a Foxes zachrání někdo jiný

Reagovat
fantomas

Jarní obrana žádný spravování nepotřebovala. Ale jo, ta druhá varianta je celkem reálná.

Reagovat
fantomas

*fanoušek Arsenalu a fanoušek Chelsea

Ale zkusils.

Reagovat
smazaný uživatel

To je jako když se salmonela potká s neštovicema

Reagovat
fantomas

... a zneutralizujou se.

Reagovat
smazaný uživatel

To je přesně moje přání pro zítřejší Community Shield

Reagovat
smazaný uživatel

ach jo

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

Řekněme, že se těším na obhajobu, proč máme skončit dokonce i pod Liverpoolem.

Reagovat
fantomas

Tak to se těšíš marně, protože do takový debaty se s tebou pouštět určitě nebudu.

Reagovat
smazaný uživatel

OK, tak si tvoje tipy zařadím do kategorie "deluded Arsenal fan" a půjdeme vesele dál.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fantomas

Reagovat
Zaschrona

Ale to by me taky docela zajimalo.

Reagovat
smazaný uživatel

Angella fakt nevyzera na zaklad ?

Reagovat
fantomas

Nn, v přípravě se takřka neustále sehrávali Cathcart a Prödl.

Reagovat
smazaný uživatel

dik.

Reagovat
fantomas

Jako existuje varianta, že Cathcart se s Angellem po loňsku nemusí sehrávat a Sánchez Flores jen hledá alternativu, ale vzhledem k tomu, že je u týmu nově, mi to nepřijde moc pravděpodobný.

Reagovat
smazaný uživatel

To asi nie. Keď ich stavia celú prípravu takto, tak to asi tak aj ostane. Ďalšia vec je aj ako vstúpia do sezóny a čo plánuje Flores s Britosom. Prödl je asi ten upgrade oproti Angellovi.

Reagovat
smazaný uživatel

wow, vy tu debatujete a ja ani neviem, o akom klube je reč... Amatér

Reagovat
SunFells

Všichni nováčci na sestupových příčkách, no toto Bournemouth se postará o překvapení

Reagovat
SunFells

Všichni ne teda

Reagovat
SunFells

Ti, kteří by tam měli být, zrovna chybí.

Reagovat
smazaný uživatel

OT: Stutgart :City City až na Fernandinha takmer v v plnej zostave a zatiaľ si ich domácinneskutočne mažú na chleba, to bude famózny debakel

Reagovat
smazaný uživatel

nehraje ani Yaya ani Fernaninho ani Fernando a defenzívnych záložníkov hrajú Nasi a nejaký mladý šulín, ktorý sa len prechádza, Sagna Mangala Kompany otasný výkon na vyhadzov z klubu a ešte pred nimi by mal byť vyhodený starý chuj na lavičke...

Reagovat
Counter

Foxes poslední přátelák přípravy a Mahrez si to tam zas motmkuje

Reagovat
fantomas

Reagovat
Zaschrona

Reagovat
smazaný uživatel

ak Leicester dotiahne nakupy, tak hned tato prognoza pada

Reagovat
Counter

Reagovat
icka

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

A Watford plánuje živiť toľko hráčov ? prišlo ich celkom dosť a odišli len dvaja. Veľa ich určite neodíde a v záchrane im potom celkom verím. Tím ostal(ostane?) viac-menej pokope len sa "doplnil" o niekoľko skúsených hráčov z dobrých líg.

Reagovat
fantomas

Ve skutečnosti pustili čtyři hráče, ty další dva sme ale neuvedli, protože ani nebyli součástí áčka.

A "doplnil" nevim nevim... v základu bude minimálně pět nových tváří (z nichž jen dvě PL dřív hrály), a to ještě řada lidí favorizuje na RB před Paredesem Nyoma, což by už znamenalo většinu jedenáctky. Tomu řikám spíš "překopal"...

Reagovat
smazaný uživatel

Záleží asi iba na tom jak si sadnú. Aj keď to väčšinou končí zle

Ja som to myslel tak, že ak by to nešlo napr. s Behramim, Prodlom, Juradom tak tam môžu postaviť Angella, Tozsera atď.. Proste tých ktorým to šlo aj keď... no ktovie...

ale pre mňa celkom zaujímavé oživenie PL . A s tými hráčmi budú možno aj prípadne boje o záchranu zaujímavejšie.

Reagovat
Zaschrona

Ja teda Nyoma cekam v zakladu celkem urcite, v Granade byl velmi dulezity hrac. A to jeste prestupak Watfordu tipuju neni u konce.

Reagovat
fantomas

Njn, a Paredes byl zase nejvytíženější obránce a rovněž důležitej hráč Watfordu. Si nevybereš.

Reagovat
Zaschrona

No, pokud umoznili vytahnuti Nyoma z Granady, tak ocekavam, ze ho taky planuji stavet.

Reagovat
fantomas

Technicky ho vytahovali z Udinese, ne? A... před Paredesem prostě těžko bude mít něco garantovanýho.

Reagovat
Zaschrona

Technicky jo, no. No, uvidime. Taky by me zajimalo, jestli do budoucna rodina Pozzu planuje z Watfordu udelat jednicku toho sveho celeho imperia. Uz jen diky tomu postupu do PL by ted mel byt ten klub bohatsi nez Udine i Granada, divne.

Reagovat
fantomas

To už dávno udělala. Ighalo a ted i Nyom sou toho myslim jasný důkazy.

Reagovat
Zaschrona

No to prave bych tak jednoznacne zatim nevidel, to klidne taky muze byt ted jen velka snaha etablovat Watford v PL, protoze ten financni rozdil mezi PL a Champem je skutecne monstrozni a ve vysledku pak z nej muzou profitovat i ty dalsi dva kluby. A preci jen porad jsou Pozzovci z Italie, k Udinese asi maji porad svuj vztah nejvrelejsi, porad bych rekl, ze by nejradsi asi vydeli nejvys prave klub v Italii.

Reagovat
fantomas

A co tě k tomu vede? Však i Vydra putoval z Udine do Watfordu. A finanční síla PL > finanční síla nejen Champu, ale i SA (suverénně), což podle mě vzhledem k tomu, že Pozzovic žijou už jenom z kopaný, musí převažovat nad nějakou láskou.

Reagovat
Zaschrona

Tak oni tam ti hraci v drtive vetsine pripadu putovali proto, ze by si v Udine zrovna moc nezahrali. Prave treba Vydra jasny pripad. Druha vec pak je, ze si uz ty hrace pak z Watfordu Udinese nestahlo zpet. A kazdopadne ty penize ted budou hlavni argument v tom, proc se ted posily v tom jejich imperiu zenou predevsim do toho Watfordu, pokud se dlouhodobe chytnou v PL, maji z toho skoro 100 mega liber rocne.Pokud se jim podari se etablovat, ve vysledku z toho muzou skvele profitovat i prave Udine a Granada, protoze naopak by pak spis i mohli byt dotovani hraci z Anglie, ne jako to bylo dosud. A kdyz tak nad tim premyslim, trochu se divim, ze Pozzovi si nekoupili jeste nejaky klub i nekde jinde, tech hracu v tom svem systemu maji tolik, ze by suse mohli mit i prvoligovy tym i ve Francii.

A zaroven s timhle se taky trochu divim tomu, ze podobnych "imperii" neni ve fotbalovem svete o moc vic a pribyva jich pomaleji, nez by se dalo cekat. Mimochodem by to byl docela pekny namet na clanek - krome Pozzu vim snad uz jen akorat o Duchateletovi, Red Bullu, majitelich City a Tanovi. Dost malo na to, jaky v tom je potencial.

Reagovat
fantomas

No, Duchatelet si dělá slušnou sbírku v nižších soutěžích plánoval sem o něm něco napsat v souvislosti s mýma starýma oblíbencema z Charltonu. Možná ten nápad při nějaký dobrý příležitosti zase oživim.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Zaschrona

To by bylo supr.

Reagovat
smazaný uživatel

dáme tipovačku? tento článok sa na to hodí.

Reagovat
smazaný uživatel

ale urob to cele, nech iba prekopirujem a zmenim timy

Reagovat
smazaný uživatel

neviem nikde nájsť originál tej tipovačky, ak to máte niekde, tak to sem hoďte

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Solidní faily v tom Champu, Wigan na postup a Brentford s Bournemouth na sestup

Reagovat
smazaný uživatel

Chybí mi tu Villa, tý letos vůbec nevěřím a klidně bych ji na to 16-20. místo, nejspíš na úkor Norwiche, tomu naopak z těch nováčků věřím daleko nejvíc. Bournemouth, Watford pro mě jasný adepti na sestup, u Leicesteru bude záležet na tom, jak moc dlouho se tam udrží Ranieri, kterýmu vůbec nevěřím. Sunderland imho zase klasika.. v těch sestupových vodách se budou tak nějak plácat celou sezonu, ale sestup se jim vyhne.

Reagovat
fantomas

Konečně rozumný slovo, prakticky s tebou souhlasim do puntíku.

Reagovat
smazaný uživatel

aj nizsie v tipovacke som mal s tym problem, strasne tazko tipovat, kto vypadne..Bornemouth sa javi jasne, ale verim, ze nevypadnu, inak vobec si netrufam povedat kto, ta spodna desiatka bude z mojho pohladu najvyrovnanejsia za posledne roky

Reagovat
smazaný uživatel

1. majster: Chelsea

2. timy v top 4: Chelsea, Arsenal, MU, MC

3. zostupujuce timy: Newcastle, Bournemouth, Watford

4. najlepsi strelec: Rooney

5. najlepsi nahravac: Fábregas

6. player of the year: Hazard

7. manager of the year: *cez zaťaté zuby* Mourinho

8. prvy vyhodeny manazer: McClaren

9. postupujuci do PL z Champu: -

10. zostupujuci z Champu: -

Reagovat
smazaný uživatel

poradie je chronologické u mňa

Reagovat
fantomas
Reagovat
smazaný uživatel

nj, vieš, ako som to myslel nepoznám na to slovo

Reagovat
smazaný uživatel

poradie je zostupné

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

1. majster: MU

2. timy v top 4: MU, Arsenal,Chelsea, MC

3. zostupujuce timy: Everton, Sunderland, Watford

4. najlepsi strelec: Costa

5. najlepsi nahravac: Ozil

6. player of the year: Hazard

7. manager of the year: Howe

8. prvy vyhodeny manazer: Flores

9. postupujuci do PL z Champu: -

10. zostupujuci z Champu: -

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
vladis271

Reagovat
vladis271

strelec Costa, nahrávač Ozil, hráč roka Hazard, manažér sezóny Howe, ale majster bude MU. Použi konečne tú guľatú vec na krku.

Reagovat
smazaný uživatel

Vlado prosim, mam rad ked to tvoje je v ramci urovne nie taketo sracky pre debilkov ako Noel Miki

Reagovat
smazaný uživatel

To je aj pod tvoju úroveň chlapče

Reagovat
I am Mancunian

noel miki je fakt exemplar

Reagovat
smazaný uživatel

To povie ten, čo tu palcuje kiwwiho anál.

Reagovat
I am Mancunian

Reagovat
Zaschrona

to je jen "Vtipek. " nebo fakt realne tipujes Everton na sestup?

Reagovat
smazaný uživatel

nevedel som sa rozhodnut koho tam mam dat, tak som dal Vas, nehnevaj sa ziadny vtipek, ja ta mam rad Jaro, to nie je osobne

Reagovat
Zaschrona

Takze sazka, rikas?

Reagovat
smazaný uživatel

tak je jasne, ze nevypadnete, asi ale mozme to trosku stazit ti, ked chces no..ja teda tvrdim, ze v top10 nebudete, ides aj do toho?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Zaschrona

1. majster: Arsenal

2. timy v top 4: Chelsea, City, United

3. zostupujuce timy: Bournemouth, Norwich, Sunderland

4. najlepsi strelec: Kane

5. najlepsi nahravac: Ozil

6. player of the year: Sanchez

7. manager of the year: Wenger

8. prvy vyhodeny manazer: Bilic

9. postupujuci do PL z Champu: Derby, Brentford, Middlesbrough

10. zostupujuci z Champu: Rotherham, Bolton, Birmingham

Reagovat
smazaný uživatel

ty si fasa chalan, Jaro

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

1. majster: Chelsea

2. timy v top 4: Chelsea, Arsenal, MU, Tottenham

3. zostupujuce timy: Sunderland, Bournemouth, WBA

4. najlepsi strelec: Costa

5. najlepsi nahravac: Hazard

6. player of the year: Hazard

7. manager of the year: Pochettino

8. prvy vyhodeny manazer: Bilic

9. postupujuci do PL z Champu: Boro, Derby, Hull

10. zostupujuci z Champu: -

Reagovat
smazaný uživatel

mohli by sme pridať ešte 5.-7. miesto, nech to je zaujímavejšie... Za mňa: Liverpool, Everton, Tottenham

Reagovat
smazaný uživatel

alebo nieco take, ze najlepsi a najhorsi prestup, ale tak na to je este skoro no..

Reagovat
smazaný uživatel

A sestupující z Champu vyhodit. Zbytečnost.

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
fantomas

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
kvasha16

Reagovat
icka

Reagovat
Counter

Už to celé mršíš

Reagovat
smazaný uživatel

aj tak svetu vládne chaos

Reagovat
Kluivert9

1. majster: Chelsea

2. timy v top 4: Chelsea, Arsenal, MU, MC

3. zostupujuce timy: Swansea, Leicester, Watford

4. najlepsi strelec: Benzema

5. najlepsi nahravac: Hazard

6. player of the year: Hazard

7. manager of the year: Mourinho

8. prvy vyhodeny manazer: Ranieri

9. postupujuci do PL z Champu: - Deby, Leeds, QPR

10. zostupujuci z Champu: -

Reagovat
smazaný uživatel

ty si tiež fasa chalan

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Mimalu

1. majster: Chelsea

2. timy v top 4: Chelsea, Arsenal, MU, MC

3. zostupujuce timy: Leicester, Bournemouth, Watford

4. najlepsi strelec: Aguero

5. najlepsi nahravac: Fabregas

6. player of the year: Hazard

7. manager of the year: Mourinho

8. prvy vyhodeny manazer: Ranieri

9. postupujuci do PL z Champu: -

10. zostupujuci z Champu: -

Reagovat
avicii

1. majster: Chelsea

2. timy v top 4: Chelsea, Arsenal, MU, MC

3. zostupujuce timy: Sunderland, Watford, Bournemouth

4. najlepsi strelec: Aguero

5. najlepsi nahravac: Coutinho

6. player of the year: Alexis

7. manager of the year: Monk

8. prvy vyhodeny manazer: Flores

9. postupujuci do PL z Champu: Derby, Midlesbrough, QPR

10. zostupujuci z Champu: Roterham, MK Dons, Preston

Reagovat
Whitemedia

1. majster: Chelsea

2. timy v top 4: Chelsea, Arsenal, MU, MC

3. zostupujuce timy: Bournemouth, Watford, Sunderland

4. najlepsi strelec: Aguero

5. najlepsi nahravac: Fábregas

6. player of the year: Hazard

7. manager of the year: Mourinho

8. prvy vyhodeny manazer: Flores

9. postupujuci do PL z Champu: Middlesbrough, Brentford, QPR

10. zostupujuci z Champu: nemám páru

Reagovat
smazaný uživatel

1. majster: Chelsea

2. timy v top 4: Chelsea, Arsenal, MU, MC

3. zostupujuce timy: Sunderland, Norwich, Bournemouth

4. najlepsi strelec: Kun

5. najlepsi nahravac: Hazard

6. player of the year: Hazard

7. manager of the year: Choze

8. prvy vyhodeny manazer: Bilic

9. postupujuci do PL z Champu: Hull, Brentford, Boro

10. zostupujuci z Champu: Preston, Rotherham, Bolton

Reagovat
Infernoqt

1. majster: Arsenal

2. timy v top 4: Chelsea, Arsenal, MU, MC

3. zostupujuce timy: Bournemouth, Watford, Leicester

4. najlepsi strelec: Aguero

5. najlepsi nahravac: Ozil

6. player of the year: Hazard

7. manager of the year: Louis Van Gaal

8. prvy vyhodeny manazer: -

9. postupujuci do PL z Champu: -

10. zostupujuci z Champu: -

Reagovat
Gunner14

hmm za co by LVG dostal MOTY, kdyby AW vyhrál ligu s ARS ? Nějakej zázračnej save po 18.kole na 15 místě a ke konci v TOP 4 ?

Reagovat
Infernoqt

mám takové tušení, že to Louis prubne v LM a v dom. poháru, v lize skončíme 3.

Reagovat
Gunner14

Ale LM a dom.poháry se do toho nezapočítavaj ne ? Jen liga

Reagovat
Infernoqt

upřímně, nemám tušení

Reagovat
Busby babes

uhrajem treti misto po te co bude celou sezonu na marodce pulka kadru a vetsinu sezony odehrajem s hracema z akademie.

Reagovat
Gunner14

1. majster: Arsenal

2. timy v top 4: Arsenal, Chelsea, MC, MU

3. zostupujuce timy: Sunderland, Bournemouth, Watford

4. najlepsi strelec: Aguero

5. najlepsi nahravac: Ozil

6. player of the year: Alexis

7. manager of the year: Wenger

8. prvy vyhodeny manazer: Rodgers

9. postupujuci do PL z Champu: Derby,Wolwes,Brentford

10. zostupujuci z Champu: -Leeds,Rotherham,Bolton

Reagovat
smazaný uživatel

1. majster: Chelsea

2. timy v top 4: Chelsea, Arsenal, MC, MU

3. zostupujuce timy: Watford, B'mouth, Norwich

4. najlepsi strelec: Kuna

5. najlepsi nahravac: Mesutko

6. player of the year: Hazard

7. manager of the year: Mou

8. prvy vyhodeny manazer: Rodgers

9. postupujuci do PL z Champu: Boro (konečne!), QPR (klasika), Derby

10. zostupujuci z Champu: Cardiff, Rotherham, Bolton

Reagovat
tomasinho

1. majster: Arsenal

2. timy v top 4: Chelsea, MU, MC

3. zostupujuce timy: Bournemouth, Watford, Sunderland

4. najlepsi strelec: Aguero

5. najlepsi nahravac: Özil

6. player of the year: Ramsey

7. manager of the year: Wenger

8. prvy vyhodeny manazer: Rodgers

9. postupujuci do PL z Champu: - Middlesbrough, Derby, Nottingham

10. zostupujuci z Champu: -

Reagovat
tomasinho

5.-7. Liverpool, Soton, WHU

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
nani92

1. majster: Manchester United

2. timy v top 4: Arsenal, Chelsea, MC, MU

3. zostupujuce timy: Newcaste, Bournemouth, Watford

4. najlepsi strelec: Rooney

5. najlepsi nahravac: Cazorla

6. player of the year: Rooney

7. manager of the year: Klopp

8. prvy vyhodeny manazer: LVG

9. postupujuci do PL z Champu: Derby,Wolwes,Middlesbrough

10. zostupujuci z Champu: -Leeds,Rotherham,Bolton

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
I am Mancunian

Reagovat
smazaný uživatel

ujebany

Reagovat
fenixLFC

1. majster: Arsenal

2. timy v top 4: chelsea city united

3. zostupujuce timy: watford, WBA, bournemouth

4. najlepsi strelec alexis

5. najlepsi nahravac: fabregas

6. player of the year: hazard

7. manager of the year: wenger

8. prvy vyhodeny manazer: bilic

9. postupujuci do PL z Champu: - mboro, brighton a neviem

10. zostupujuci z Champu: -

11. 5-7 Liverpool, tottenham soton

Reagovat
smazaný uživatel

1. majster: Arsenal

2. timy v top 4: Arsenal, Chelsea, United, City

3. zostupujuce timy: Bournemouth, Watford, Villa

4. najlepsi strelec: Aguero

5. najlepsi nahravac: Fabregas

6. player of the year: Hazard

7. manager of the year: Wenger

8. prvy vyhodeny manazer: Ranieri

9. postupujuci do PL z Champu: Boro, QPR, Hull

10. zostupujuci z Champu: -

Reagovat
Mihi

1. majster: Chelsea

2. timy v top 4: Arsenal, MU, MC

3. zostupujuce timy: Bournemouth, Watford, Sunderland

4. najlepsi strelec: Rooney

5. najlepsi nahravac: Fabregas

6. player of the year: Hazard

7. manager of the year: Mourinho

8. prvy vyhodeny manazer: Advocaat

9. postupujuci do PL z Champu: -

10. zostupujuci z Champu: -

Reagovat
smazaný uživatel

1. majster: Chelsea

2. timy v top 4: Chelsea, Spurs, Arsenal, MU

3. zostupujuce timy: Bournemouth, Watford, Newcastle

4. najlepsi strelec: Kane

5. najlepsi nahravac: Lamela

6. player of the year: Hazard

7. manager of the year: Pochettino

8. prvy vyhodeny manazer: Flores

9. postupujuci do PL z Champu: netroufám si tipovat

10. zostupujuci z Champu: netroufám si tipovat

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

ten Lamela

Reagovat
smazaný uživatel

není horší volba než ten Ozil, kterého tipuje dost lidí

http://goo.gl/IOOyRo

Reagovat
smazaný uživatel

hej, daj to sem ešte 50x

Reagovat
Rohlíček

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
vladis271

Tak v duchu stávky musím takto, nedá sa nič robiť.

1. majster: Liverpool

2. timy v top 4: Liverpool, Arsenal,Chelsea, MC

3. zostupujuce timy: Watford, Sunderland, Bournemouth

4. najlepsi strelec: Sanchez

5. najlepsi nahravac: Coutinho

6. player of the year: Hazard

7. manager of the year: Rodgers

8. prvy vyhodeny manazer: LVG

9. postupujuci do PL z Champu: -

10. zostupujuci z Champu: -

Reagovat
smazaný uživatel

Kdybys dál Rodgerse o kolonii níž tak by se tomu možná i po 10ti povrch dalo věřit, takhle

Reagovat
smazaný uživatel

1. majster: Chelsea

2. timy v top 4: Chelsea, Arsenal, MU, MC

3. zostupujuce timy: Bournemouth, Watford, Sunderland

4. najlepsi strelec: Kane

5. najlepsi nahravac: Fabregas

6. player of the year: Hazard

7. manager of the year: Monk

8. prvy vyhodeny manazer: Pocchetino

9. postupujuci do PL z Champu: -Middlesbrough, Derby, QPR

10. zostupujuci z Champu: -

Reagovat
smazaný uživatel

1. majster: Chelsea

2. timy v top 4: Chelsea, Arsenal, MU, MC

3. zostupujuce timy: Norwich, Bournemouth, Leicester

4. najlepsi strelec: Aguero

5. najlepsi nahravac: Fábregas

6. player of the year: Hazard

7. manager of the year: Mou

8. prvy vyhodeny manazer: Neil

9. postupujuci do PL z Champu: - ?

10. zostupujuci z Champu: -?

Reagovat
blade115

Už jsem si říkal, jestli to letos taky proběhne...

1. vítěz: Chels

2. Top4: Chels, MU, Arsenal, MC

3. sestup: Bournemouth, Watford, Leicester

4. Top střelec: Agüero

5. Top nahrávač: Hazard

6. PotY: Hazard

7. MotY: Mourinho

8. první vyhozený trenér: Ranieri

9. -

10. -

Reagovat
smazaný uživatel

1. majster: MU

2. timy v tom 4: MU, Chelsea, Arsenal, MC

3. zostupujuce timy: Bournemouth, Norwich, Leicester

4. najlepsi strelec: Rooney

5. najlepsi nahravac: Di Maria

6. player of the year: Depay

7. manager of the year: LVG

8. prvy vyhodeny manazer: Ranieri

9. postupujuci do PL z Champu: Boro, Hull,

Reagovat
smazaný uživatel

QPR treti postupujuci z Champu.

Reagovat
Trand

1. majster: Arsenal

2. timy v top 4: Arsenal, Chelsea, Man United, Man City

3. zostupujuce timy: Bournemouth, Aston Villa, Watford

4. najlepsi strelec: Costa

5. najlepsi nahravac: Ozil

6. player of the year: Ramsey

7. manager of the year: Wenger

8. prvy vyhodeny manazer: Flores

9. postupujuci do PL z Champu: Nottingham, Ipswich, Wolverhampton

10. zostupujuci z Champu: -

Reagovat
fantomas

(Protože sem starej šovinista, tak...)

1. mistr: Chelsea

2. týmy v top 4: Chelsea, Arsenal, MU, MC

3. sestupující týmy: Watford, Leicester, Bournemouth

4. nejlepší střelec: Costa

5. nejlepší nahrávač: Silva

6. player of the year: Ramsey

7. manager of the year: Alex Neil

8. první vyhozený manažer: Ranieri

9. postupující do PL z Champu: Hull, Boro, Brentford

10. sestupující z Champu: -

Reagovat
tomasinho

Tss, okopírovaný Aaronek

Reagovat
fantomas

Reagovat
tomasinho

Reagovat
Trand

A já nic.

Reagovat
fantomas

Tak ty seš držák

Reagovat
tomasinho

Promiň

Reagovat
jacobT

1. majster: Arsenal

2. timy v top 4: Arsenal, Chelsea, MU, MC

3. zostupujuce timy: Bournemouth, Watford, Aston Villa

4. najlepsi strelec: Benzema

5. najlepsi nahravac: Ozil

6. player of the year: Coquelin

7. manager of the year: Wenger

8. prvy vyhodeny manazer: Pochettino

9. postupujuci do PL z Champu: Boro, Derby,

10. zostupujuci z Champu: Rotherham, Preston, QPR

11. 5.-7. Liverpool, Soton, Stoke

Reagovat
jacobT

ešte Hull ako tretí postupujúci z Champu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Lacko_Boh

prvy vyhodeny ale bude Rodgers,8.kolo

Reagovat
jacobT

ja viem, ale všade mám samé istotky, tak aspoň v jednom bode som chcel zariskovať

Reagovat
Lacko_Boh

frajer

a nemal tam byť palec dole,nepochybujem o Wengerovi

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

1. majster: Chelsea

2. timy v top 4: Chelsea, Arsenal, MU, MC

3. zostupujuce timy: Norwich, Bournemouth, Tottenham

4. najlepsi strelec: Falcao

5. najlepsi nahravac: Ozil

6. player of the year: Coutinho

7. manager of the year: Wenger

8. prvy vyhodeny manazer: Wenger

9. postupujuci do PL z Champu: - Derby, QPR, Middlesbrough

10. zostupujuci z Champu: -

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
jacobT

Wenger bude mať zaujímavý ročník

Reagovat
smazaný uživatel

Si vymění místa s Mourinhem.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Wenger na kolotoci

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
kiwwi

1. majster: United

2. timy v top 4: Chelsea, Arsenal, MU, MC

3. zostupujuce timy: Aston Villa, Bournemouth, Watford

4. najlepsi strelec: Rooney

5. najlepsi nahravac: Fábregas

6. player of the year: Rooney

7. manager of the year: LVG

8. prvy vyhodeny manazer: McClaren

9. postupujuci do PL z Champu: -

10. zostupujuci z Champu: -

pridal by som este YPOTY - Depay

Reagovat
I am Mancunian

Reagovat
jenage

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
smazaný uživatel

neodvazim sa tipovat ostatne, ale:

8. prvy vyhodeny manazer: BRENTON

Reagovat
mul

1. majster: Chelsea

2. timy v top 4: Chelsea, Arsenal, MU, MC

3. zostupujuce timy: Foxes, Bournemouth, Watford

4. najlepsi strelec: Kun

5. najlepsi nahravac: Fábregas

6. player of the year: Hazard

7. manager of the year: Mourinho

8. prvy vyhodeny manazer: Bilic

9. postupujuci do PL z Champu: Derby, Boro, QPR

10. zostupujuci z Champu: -

Reagovat
smazaný uživatel

1. majster: Arsenal

2. timy v top 4: Chelski, Ucka, Citizens

3. zostupujuce timy: AV, Bournemouth, Norwich

4. najlepsi strelec: Aguero

5. najlepsi nahravac: Ramsey

6. player of the year: Aguero

7. manager of the year: Wenger

8. prvy vyhodeny manazer: Bilic

9. postupujuci do PL z Champu: -

10. zostupujuci z Champu: -

Reagovat
Darren Fletcher

1. majster: Man United

2. timy v top 4: MU, Chelsea, MC, Arsenal

3. zostupujuce timy: Leicester, Bournemouth, Liverpool

4. najlepsi strelec: Benteke

5. najlepsi nahravac: Fábregas

6. player of the year: De Gea

7. manager of the year: LVG

8. prvy vyhodeny manazer: Rodgers

9. postupujuci do PL z Champu: Fulham, Leeds, Birmingham

10. zostupujuci z Champu: -

Reagovat
Infernoqt

Reagovat
vladis271

toto je nejaká chytačka na mňa po komentári na Paľa?

Reagovat
Darren Fletcher

neviem co som pisal na pala ale idem spat, je vela hodin caute

Reagovat
Busby babes

1. majster: MU

2. timy v top 4: MU, Chelsea, Arsenal, MC

3. zostupujuce timy: Sunderland, Bournemouth, Norwich

4. najlepsi strelec: Kun

5. najlepsi nahravac: Fábregas

6. player of the year: Kun

7. manager of the year: Pardew

8. prvy vyhodeny manazer: Bilic

9. postupujuci do PL z Champu: Boro, Derby, Hull

10. zostupujuci z Champu: -

Reagovat
smazaný uživatel

1. Arsenal

2.-10.: nezájem

Reagovat
salami

1. majster: Arsenal

2. timy v top 4: Arsenal, Chelsea, MC, Spurs

3. zostupujuce timy: Norwich, Sunderland, Watford

4. najlepsi strelec: Giroud

5. najlepsi nahravac: Eriksen

6. player of the year: Sanchez

7. manager of the year: Pochettino

8. prvy vyhodeny manazer: Rodgers

9. postupujuci do PL z Champu: Middlesbrough, Derby County, MK Dons

10. zostupujuci z Champu: Reading, Bristol City, Huddersfield

Reagovat
smazaný uživatel

1. majster: Arsenal

2. timy v top 4: Arsenal, Chelsea, MU, MC

3. zostupujuce timy: Aston Villa, Watford, Bournemouth

4. najlepsi strelec: Aguero

5. najlepsi nahravac: Ozil

6. player of the year: Alexis

7. manager of the year: Wenger

8. prvy vyhodeny manazer: Rodgers

Reagovat
Nikikrew

1. majster: Arsenal

2. timy v top 4: Chelsea, Arsenal, MU, MC

3. zostupujuce timy: Leicester,Bournemouth, Norwich

4. najlepsi strelec: Aguero

5. najlepsi nahravac: Fábregas

6. player of the year: Sanchez

7. manager of the year: *cez zaťaté zuby* Wenger

8. prvy vyhodeny manazer: McClaren

9. postupujuci do PL z Champu: -

10. zostupujuci z Champu: -

Reagovat
Thab

1. majster: Arsenal

2. timy v top 4: Arsenal, Chelsea, MU, Liverpool

3. zostupujuce timy: Watford, Bournemouth, Leicester

4. najlepsi strelec: Agüero

5. najlepsi nahravac: Özil

6. player of the year: Sánchez

7. manager of the year: Koeman

8. prvy vyhodeny manazer: Ranieri

9. postupujuci do PL z Champu: Middlesbrough, Reading, QPR

10. zostupujuci z Champu: Rotherham, Preston, Bristol

Reagovat
jenage

1. mistr: MU

2. týmy v top 4: Chelsea, Arsenal, MC

3. sestupující týmy: Sunderland, Newcastle, Bournemouth

4. nejlepší střelec: Rooney

5. nejlepší nahrávač: Fabregas

6. player of the year: Memphis

7. manager of the year: Alex Neil

8. první vyhozený manažer: Rodgers

9. postupující do PL z Champu: -

10. sestupující z Champu: -

Reagovat
I am Mancunian

1. majster: Chelsea

2. timy v top 4: Chelsea, Arsenal, City, MU

3. zostupujuce timy: Watford, Bournemouth, Leicester

4. najlepsi strelec: Agüero

5. najlepsi nahravac: Fabregas

6. player of the year: Hazard

7. manager of the year: Mourinho

8. prvy vyhodeny manazer: Flores

9. postupujuci do PL z Champu: -

10. zostupujuci z Champu: -

Reagovat
smazaný uživatel

1. mistr: Chelsea

2. týmy v top 4: Chelsea, Arsenal, MU, Liverpool

3. sestupující týmy: Newcastle, Leicester, Aston Villa

4. nejlepší střelec: Sánchez

5. nejlepší nahrávač: Fábregas

6. player of the year: Sánchez

7. manager of the year: Bilić

8. první vyhozený manažer: McClaren (po něm Sherwood)

9. postupující do PL z Champu: Brighton, Derby, Wolves

10. sestupující z Champu: -

Reagovat
SunFells

Jako každý rok, moc brzo

Reagovat
kiwwi

Reagovat
icka

1. majster: Chelsea

2. timy v top 4: Chelsea, Arsenal, MU, City

3. zostupujuce timy: Bournemouth, Watford, Sunderland

4. najlepsi strelec: Rooney

5. najlepsi nahravac: Fabregas

6. player of the year: Hazard

7. manager of the year: Mourinho

8. prvy vyhodeny manazer: Ranieri

9. postupujuci do PL z Champu: -

10. zostupujuci z Champu: -

Reagovat
smazaný uživatel

1. majster: Arsenal

2. timy v top 4: Liverpool, ManU, Chelsea

3. zostupujuce timy: Bournemouth, Sunderland, Leicester

4. najlepsi strelec: Kane

5. najlepsi nahravac: Depay

6. player of the year: Kane

7. manager of the year: AfterRodgers

8. prvy vyhodeny manazer: Pulis

9. postupujuci do PL z Champu: Nottingham

10. zostupujuci z Champu: -

Reagovat
smazaný uživatel

Ale ten Kane bude mít co dělat s Bentekem

Reagovat
smazaný uživatel

1. majster: Arsenal

2. timy v top 4: Chelsea, MU, City

3. zostupujuce timy: Bournemouth, Watford, Leicester

4. najlepsi strelec: Aguero

5. najlepsi nahravac: Henderson

6. player of the year: Aguero

7. manager of the year: Wenger

8. prvy vyhodeny manazer: Rodgers

9. postupujuci do PL z Champu: Middlesbrough, Wolves, Hull

10. zostupujuci z Champu: Bolton, Birmingham, Qpr

Reagovat
smazaný uživatel

1. mistr: Chelsea

2. týmy v top 4: Chelsea, Arsenal, MC, MU

3. sestupující týmy: Newcastle, Norwich, West Brom

4. nejlepší střelec: Aguero

5. nejlepší nahrávač: Coutinho

6. player of the year: Sánchez

7. manager of the year: Coutinho

8. první vyhozený manažer: Rodgers

9. postupující do PL z Champu: Derby, Wolves, M'brough

10. sestupující z Champu: -

Reagovat
Coutinho10

za managera

Reagovat
LFC & STEVEN 8

1. majster: Arsenal

2. timy v top 4: Arsenal, Man.United, Chelsea, Liverpool

3. zostupujuce timy: Bournemouth, Sunderland, Norwich

4. najlepsi strelec: Kane

5. najlepsi nahravac: Fabregas

6. player of the year: Alexis

7. manager of the year: Wenger

8. prvy vyhodeny manazer: Advocaat

9. postupujuci do PL z Champu: Boro, Cardiff, Fulham

10. zostupujuci z Champu: Rotherham, MK Dons, Preston

Reagovat
smazaný uživatel

1. majster: Spurs

2. timy v top 4: Spurs, MU, Chelsea, City

3. zostupujuce timy: Bournemouth, Watford, Newcastle

4. najlepsi strelec: Kane

5. najlepsi nahravac: Hazard

6. player of the year: Hazard

7. manager of the year: Pochettino

8. prvy vyhodeny manazer: Flores

9. postupujuci do PL z Champu: -

10. zostupujuci z Champu: -

11. 5-7. Arsenal, Soton, Stoke

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
mr.Silver

1. mistr: Arsenal

2. týmy v top 4: Chelsea, Arsenal, MU, Liverpool

3. sestupující týmy: Watford, Leicester, Bournemouth

4. nejlepší střelec: Sánchez

5. nejlepší nahrávač: Fábregas

6. player of the year: Sánchez

7. manager of the year: Wenger

8. první vyhozený manažer: Pellegrini

9. postupující do PL z Champu: -

10. sestupující z Champu: -

Reagovat
Rarášek

1. majster: Arsenal

2. timy v top 4: Chelsea, Arsenal, MU, Liverpool

3. zostupujuce timy: Sunderland,Norwich, Leicester

4. najlepsi strelec: Benteke

5. najlepsi nahravac: Fabregas

6. player of the year: Alexis

7. manager of the year: Wenger

8. prvy vyhodeny manazer: Ranieri

9. postupujuci do PL z Champu: Leeds,Nottingham,Derby

10. zostupujuci z Champu: -

Reagovat
smazaný uživatel

1. majster: arsenal

2. timy v top 4: Chelsea, Arsenal, MU, MC 

3. zostupujuce timy: sunderland, Bournemouth, Watford 

4. najlepsi strelec: aguero

5. najlepsi nahravac: ozil

6. player of the year: ramsey

7. manager of the year: wenger 

8. prvy vyhodeny manazer: Martinez

9. postupujuci do PL z Champu: - 

10. zostupujuci z Champu: -

Reagovat
smazaný uživatel

S tím Arsenalem to jako někdo z těch 10ti tipujících myslíte fakt vážně? Ze ne?

Reagovat
Robochelsea

1. majster: Chelsea

2. timy v top 4: Chelsea, Arsenal, MU, MC

3. zostupujuce timy: Norwich, Sunderland, Bournemouth

4. najlepsi strelec: Rooney

5. najlepsi nahravac: Fábregas

6. player of the year: Hazard

7. manager of the year: Ranieri

8. prvy vyhodeny manazer: Pellegrini

9. postupujuci do PL z Champu: -

10. zostupujuci z Champu: -

Reagovat
smazaný uživatel

1. majster: Chelsea

2. timy v top 4: Chelsea, MU, Arsenal, MC

3. zostupujuce timy: Watford, Bournemouth, Sunderland

4. najlepsi strelec: Agüero

5. najlepsi nahravac: Fábregas

6. player of the year: Hazard

7. manager of the year: Mourinho

8. prvy vyhodeny manazer: Bilic

9. postupujuci do PL z Champu: -

10. zostupujuci z Champu: -

Reagovat
smazaný uživatel

1. majster: MC

2. timy v top 4: MC, Arsenal,Chelsea, LFC

3. zostupujuce timy: Norwich, Sunderland, Bournemouth

4. najlepsi strelec: Aguero

5. najlepsi nahravac: Coutinho/Fabregas

6. player of the year: Aguero

7. manager of the year: ten, co ma Crystal Palace

8. prvy vyhodeny manazer: Bilic

9. postupujuci do PL z Champu: - Derby, Middles, QPR

10. zostupujuci z Champu: -

Reagovat
smazaný uživatel

1. chelsea

2. chelsea, arsenal, mu, live

3. norwich, bournemouth, sunderland

4. alexis

5. cesc

6. hazard

7. mourinho

8. mcclaren

Reagovat
niflheim

1. majster: United

2. timy v top 4: United, Arsenal, Chelsea, MC

3. zostupujuce timy: Bournemouth, Watford, Norwich

4. najlepsi strelec: Aguero

5. najlepsi nahravac: Fábregas

6. player of the year: Sanchez

7. manager of the year: *cez zaťaté zuby* LVG

8. prvy vyhodeny manazer: Martinéz

9. postupujuci do PL z Champu: Wolves, Hull, Cardiff

10. zostupujuci z Champu: Preston, Rotterham, Huddersfield

Reagovat
r.mrazik

1.arsenal

2.arsenal,chelsea,united,city

3.watford,bourne,norwich

4.aguero

5.silva

6.silva

7.wenger

8.

9.

10.

Reagovat
smazaný uživatel

1. majster: Chelsea

2. timy v top 4: Chelsea, Arsenal, MC, MU

3. zostupujuce timy: Newcastle, Bournemouth, Watford

4. najlepsi strelec: Aguero

5. najlepsi nahravac: Fábregas

6. player of the year: Hazard

7. manager of the year: *s úsměvem* Mourinho

8. prvy vyhodeny manazer: Flores

9. postupujuci do PL z Champu: -

10. 5-7 Spurs, WHU, Live

Reagovat
Coutinho10

1. majster: Man City

2. timy v top 4: Man City, Arsenal, United, Chelsea

3. zostupujuce timy: WBA, Sunderland, Bournemouth

4. najlepsi strelec: Aguero

5. najlepsi nahravac: Cesc

6. player of the year: Alexis

7. manager of the year: Ranieri

8. prvy vyhodeny manazer: Pulis

9. postupujuci do PL z Champu: - Boro, Nottingham, Wolves

10. zostupujuci z Champu: - Huddersfield, Bristol City, Rotherham

Reagovat
cristiano.K.

100. pro LFC

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Coutinho10

Reagovat
cristiano.K.

Ulloa snad základ,zábavnej hráč

Reagovat
Spalovač šancí

"Prognóza a tip na umístění klubu nemusí nutně odrážet názor autora článku." Autor vidí Norwich v TOP3, ale po zprůměrování s ostatními musel akceptovat ještě stále nadhodnocené 16. místo

Reagovat
fantomas

Přesně tak.

Reagovat
Infernoqt

Toho Rooneyho přeceňujete. Načež aby byl top střelec, to se mi fakt nezdá. Ikdyž si tým bez něj nemohu představit, své nejlepší už má dávno zasebou.

Reagovat
Mihi

Arsenal nemá typického kanoniera, tam si to hráči v ofenzíve medzi sebou rozdelia, Costa s Aguerom nevydržia celú sezónu, takže mi to vychádza na Rooneyho, ktorý by ešte mohol zažiť top top sezónu

Reagovat
Infernoqt

já věřím Aguerovi, může být zraněnej, ale vždy jak přijde, tak nahodí top výkon prostě... Rooney je sice dobrej, ale je to takovej univerzál, od všeho něco... čistej striker už není takovej, jak býval

osobně se domnívám, že v PL dá 12 gólů, celkově tak 17

Reagovat
Mihi

Môže byť, osobne si myslím, že ak Aguero vydrží zdravotne celú sezónu, tak tým najlepším strelcom bude on

Reagovat
smazaný uživatel

No letos taky zdaleka ne vydrželi a hele na kolik gólů jim to stačilo

Reagovat
kiwwi

budes milo prekvapeny

Reagovat
Spalovač šancí

Letos udělá titul Liverpool kvůli Gerrardovi

BTW: První odvolaný trenér bude Mourinho

Reagovat
smazaný uživatel

A sklamanie sezóny bude anderko a depajko a kokotko

Reagovat
Robochelsea

Foxes 19.

Reagovat
Infernoqt

článek o Pedrovi zmizel?

Reagovat
fantomas

Z topky zmizel no.

Reagovat
smazaný uživatel

OT:()

Jak tu Lacko dnes pridal to video, tak toto je tiež silný matroš teda.

https://www.youtube.com/watch?v=nv0YhlUiICA&spfreload=10

Reagovat
Pipo123

Fantomas, Milinkovič-Savič potvrdil prestup do Lazia, nakoniec suma 9 miliónov

Reagovat
fantomas

Reagovat
fantomas

Sem myslel, že už cestoval do Florencie.

Reagovat
Pipo123

Cestoval, aj bola pripravená zmluva atd, ale on odmietol Fiorentinu. Síce nás preplatili, ale Milinkovič zatlačil na Genk aby prijali ponuku Lazia ktorá bola o trošku horšia. Hlavne ho zastupuje Mateja Kežman a ten údajne presutpu do Lazia tiež hodne pomohol

Reagovat
fantomas

Reagovat
Pipo123

http://postimg.org/image/4m2xzn9a3/ Inak vyzerá neskutočne, pozeral som zostrihy na MS kde vyhralo Srbsko a prekvapilo ma akú má skvelú techniku na svoju výšku. Rohy, priame kopy, nič mu nerobilo problém. Srbský Yaya Toure

Reagovat
fantomas

Však sem ti to řikal, že je na svou vejšku neuvěřitelně obratnej.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Wat

Supr článek.

Reagovat
smazaný uživatel

Pozerám, že nás väčšina ľudí tipuje na titul... odkiaľ pochádza taký davový ošiaľ?

Reagovat
Feind

nesnasi chelsea

Reagovat
SunFells

To je správné.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Darren Fletcher

vacsina

Reagovat
Hokaido

Na kolik procent bude hrát Wickham ? To je můj černej kůn do fanty

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud bude hrát na hrotu a ne na křídle jak loni, tak by se mohl prosadit. V přípravě hráli často na dva hroty, přičemž Defoe a Fletcher nejsou žádný terno, takže si určitě zahraje. Může být překvapení, ale jako černého koně celé PL bych ho neviděl.

Reagovat
smazaný uživatel

Práve prestúpil do Crystalu

Reagovat
Pasha

Palčeky hore, páni!!! Výborná robota, už sa teším na ďalší diel

Reagovat
smazaný uživatel

Tak co člověk to názor asi, ale Leicester po tom co se dostal na jaře z klinické smrti a teď ještě posílil bude určitě o 4,5 míst výš než ho máte. Tohle fakt není druhej nejslabší tým PL a to ani z letadla. Watford uvidíme, ale věřím jim určitě víc než Norwichi. A crystal palace na 6-10 místě fakt ne. A nezajimaj me řeči, ze Pardew, jak jsou vám sympatičtí ti jejich bojovníci v celé s jedinakem a ze loni tam skoro byli taky.

Reagovat
smazaný uživatel

Opravte si tu čárku nad c ve slově Boruc, nepatří tam, je to Polák a ne nějaký balkánec

Reagovat
Willian

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele