Premier League startuje. Jak jsou týmy připraveny?

15.08.2008, 11:40
Previews
Zaujalo nás
Školákům a studentům ještě prázdniny zdaleka nekončí, zato fotbalisté anglických prvoligových celků pilně makali celé léto a co nevidět budou moci své snažení náležitě zúročit. Premier League je těsně před startem a EuroFotbal vybral deset klubů, u nichž následně za vydatné pomoci zdejších přispěvatelů zmapoval celou letní přípravu.

MANCHESTER UNITED

Každý si zajisté bez problémů vzpomene, jak bídně rozjel loňskou sezonu pozdější mistr z Manchesteru. Letošní příprava tak měla být taková, aby Rudí ďáblové protentokrát podobným problémům předešli. Zdalipak se jim to povede je zatím ve hvězdách, nicméně soupeři na první pohled vzbuzují daleko větší respekt než ti loňští.

Sir Alex Ferguson se rozhodl nešetřit příliš opor a hned zpočátku vyrukoval na prvního soka z Aberdeenu s jedenáctkou plnou ostřílených borců, jakými jsou Rooney, Giggs, Scholes, Carrick či Vidič. Ostrý start zvládli červení dokonale a skotského soupeře přehráli v poměru 2:0. I na hrací ploše dominovali a snad se ani příliš nezpotili. Plni optimismu tak mohli obhájci titulu nasednout do letadla a vzlétnout směr Jihoafrická republika, kde na ně čekaly tři souboje s tamními předními celky. Napřed s Kaizer Chiefs, pak se Red Devils postavilo Orlando Pirates a posléze přišla na řadu ještě odveta s prvně jmenovaným klubem v rámci finále tohoto turnaje tří.

Manchester na jihu Afriky neprohrál, přičemž své výkony dokonale odstupňoval. První duel ještě ne zcela aklimatizovaní Evropané kompletně nekontrolovali. Agilní Afričané se dokonce dostali brankou z penalty do vedení. Favorit zvládl odpovědět jen tak, aby alespoň dotáhl ztrátu na soupeře. Jak už jsem uvedl, postupem času to však bylo ze strany ManU jen čím dál tím lepší. Ferguson zamíchal sestavou (což však neznamenalo, že dodal jen zkušené tváře) a v příštím zápase už z toho byla alespoň hubená výhra. Piráti z Johannesburgu neloupili a ani moc nekousali, Manchester však až příliš často zrazovala koncovka. I proto do svých řad lanaří skotský lodivod United ještě jednoho hrotového útočníka. Záhy se však ukázalo, že to nemusí být tak horké. Při svém posledním vystoupení na jihu Afriky totiž Reds rozprášili ve finále Vodacom Challenge Kaizer Chiefs, když zvítězili s přehledem 4:0. Trefili se i mladíci Cleverley a Campbell.

V příštích dnech se sice již hráči Manchesteru nepohybovali na území Jihoafrické republiky, tentýž kontinent však obývali nadále. Jen se přesunuli více na sever, do Nigérie, aby zde sehráli jedno utkání proti starému známému soupeři - Portsmouthu. United potvrdili vzestup formy a málem Pompeys přemohli s čistým štítem. Po brankách Eaglese a Teveze totiž korigoval Defoe až v poslední minutě zápasu.

Zpět v domovině čekaly na obhájce titulu ještě tři zápasy, z toho jeden výjimečný rozlučkový, plus finále Community Shield. První střetnutí Manchester zvládl, šlo ale hlavně o čestné "bye-bye" Olemu Gunnarovi Solskjaerovi. To se povedlo. Norský forvard odehrál 25 minut a po skončení duelu se mohl spolu s bývalými spoluhráči těšit z těsné výhry 1:0. Za další dva dny si Red Devils hladce poradili s třetiligovým Peterboroughem, aby vzápětí v generálce na ligovou sezonu sehráli taktickou bezbrankovou bitvu s věhlasným soupeřem z Itálie, Juventusem Turín. Ani v Community Shield gól nepadl a o tom, že se bude radovat Manchester, nakonec musely rozhodnout až penalty. Každopádně další marné dobývání soupeřovy svatyně jen posílilo debaty o útočné posile ManU. Jak si asi forvardi obhájce titulu poradí s obranným valem Newcastlu United?

Očima fanouška

Letošní příprava Man Utd se velice odlišuje od té minulé. Ta proběhla za velké pozornosti médií. Odehrála se v Číně, kde byl každý bezejmenný soupeř doslova rozmetán, forma ani zápasová kondice se tímto zápasovým zatížením nenabrala, a to byla pak jedna z příčin zlého vstupu do PL. Letošní první část přípravy se odehrála v Jihoafrické republice. Celá africká příprava byla formou turnaje a naše soupeře představovaly kluby, které mají v Africe skutečně zvučná jména, což celé části přípravy dodalo zajímavější náboj. Druhé dějství už proběhlo doma v Anglii, kde Old Trafford navštívil Juventus a Espanyol.

Dalším prvkem letošní přípravy bylo značné omezení A-týmu, ať už z důvodu zranění, či reprezentace. Navíc kádr nebyl rozšířen žádnou posilou, díky čemuž se otevřely dveře pro talenty bojující na hostováních a v rezervě. Ti na sebe upozornili vesměs dobře. Nejvíce o sobě dali vědět Rafael, R. Possebon, F. Campbell, J. Evans, G. Cathcart a D. Simpson. Simpsonovi jeho výkony vynesly roční hostování v klubu Rovers, Cathcartovi v Plymouthu, brazilské duo slyšelo mnoho pochval z úst Bosse a Campbell s Evansem už letos budou pravidelně zařazeni do chodu áčka, ve kterém budou bojovat o post hrotového útočníka, respektive středního obránce. Naopak nulový progres a nepřesvědčivé výkony vedly ke konci působení Eaglese na Old Trafford, kterému bych rád popřál hodně štěstí v novém působišti.

Velice zajímavý souboj se stále odehrává na postu brankáře a letošní příprava jím jen více zamotala. O post jedničky usiluje nadále zkušený E. Van der Sar a talentovaní Kuszczak s Fosterem. Já jsem osobně očekával, že Tomasz Kuszczak letos zamíří na roční hostování, Ben Foster dostane příležitost v základní sestavě a v případě, že nebude jeho výkonnost optimální, přijde návrat Sara. I nadále však jsou všichni tři v klubu a nechystá se ani u jednoho z nich změna klubové příslušnosti. Příležitost v přípravě dostali všichni tři, a kdybych já sám měl volit, kdo dostane šanci od prvního kola, nadále bych si stál za Benem Fosterem. Jeho výkony jsou velice přesvědčivé a bezchybné, agresivitou i postavou připomíná nejvíce Wayna Rooneyho a při standardkách soupeře tak absolutně není možné, aby se nedostal k míči.

Po taktické stránce nebyla ve hře žádná výrazná změna. Ferguson kombinoval stejné rozestavení a formace, které praktikuje v sezoně. Jedinou velkou změnou bylo právě už zmiňované začlenění mladých hráčů do kádru, což velice často vedlo ke ztrátě souhry i myšlenky ve hře. Ve většině zápasů se přesto daly nalézt prvky běžné kombinační a ofenzivní hry Man Utd, ale už jen kvůli absenci křídel hra postrádala jak jiskru, tak góly. Našlo se velké množství kritiků, kteří říkají, že výkony byly špatné a přesně takové přijdou i v sezoně, ale ti se podle mého hluboce mýlí. Přípravné zápasy nejsou nikdy úplně vypovídající, v loňské sezoně Man Utd vyhrávalo v Číně výsledky 4:0 a v samotné sezoně chyběla jak kondice, tak rozehranost. Letos sice nebyla hra klubu nijak oslnivá, ale samotné zápasy byly mnohem náročnější a mnohem více vypovídaly o kvalitě sestavy.

Hlavně pak výkony Teveze byly konečně odpovídající jeho kvalitám a pověsti, která jej předcházela. Loni byl celý rok ztracen ve špatné fyzické kondici zapříčiněné pozdním přestupem a bojích za Argentinu, kvůli kterým promeškal jakoukoliv přípravu. Obecně všechny loňské posily, které mohl Ferguson v přípravě využít, hrály ve velkém stylu. F. Campbell ukázal, že letos v něm už má Man Utd k dispozici kvalitního a agresivního hrota, který si s klidem stoupne ve formaci před Rooneyho a nebude mít problém v koncovce. K tomu velice podstatný návrat kapitána a oblíbence fanoušku Gary Nevilla, který tak opět bude dirigovat obranu z pozice pravého obránce. Tým díky tomu působí i přes absenci C. Ronalda mnohem lépe než v loňské sezoně a já osobně v něj mám ještě větší důvěru než v posledních letech.

Nakonec bych se jménem všech našich fanoušků naposledy rozloučil s Olem Gunnarem Solskjaerem, který proti výběru Espanyolu odehrál poslední soutěžní zápas v klubu a popřál mu hodně štěstí v životě i nové funkci trenéra rezervy.

Info:

Nejlepší střelci přípravy: Wayne Rooney, Frazier Campbell, Chris Eagles (2)
Největší posila: Carlos Tevez (West Ham; změna hostování v přestup)
Největší odchod: Gerard Pique (Barcelona)
Marodka: Park (koleno), Saha (koleno), Rooney (virus), Hargreaves (koleno), C. Ronaldo (kotník)
Tip EuroFotbalu na umístění: 1. místo

CHELSEA FC

Pakliže by počet vstřelených branek v přípravných zápasech určoval skutečnou formu mužstva, je teď londýnská Chelsea na výši. Jenže kdo by si také s chutí nezastřílel proti dvěma nováčkům první čínské ligy či malajskému výběru? Výsledky 4:0, 7:0 a 2:0 jsou sice pěkné na pohled, samy o sobě však příliš neříkají.

Minulý rok se podobná taktika vymstila Manchesteru United, který, leč nakonec získal titul, odstartoval do ligového ročníku vskutku bídně. Blues se teď rozhodli vydat jeho cestou. Scolari měl výbornou možnost vyzkoušet na slabých soupeřích různé herní variace, hráči si zase dodali sebevědomí, když pálili do černého jak na běžícím páse, naopak obranná řada práci sice neměla, ale čistý štít i tak polichotí.

Chelsea odehrála za celé léto jen pět přípravných zápasů, z toho tři v Asii, o nichž už byla řeč. Zbývající dva duely měli Londýňané na programu v Moskvě u příležitosti Railways Cupu. Turnaj se hrál vyřazovacím způsobem a Blues v semifinále sekundoval domácí Lokomotiv. Po normální hrací době svítil na ukazateli nerozhodný stav 1:1, a tak se šlo na penalty. Hráčům anglického celku snad ještě vězely v hlavě vzpomínky na neúspěšný rozstřel z finále Champions League, nicméně po selhání Bridge a Ševčenka měli možnost hrát v Rusku jen o třetí místo. To nakonec skutečně patří Chelsea, poněvadž Scolariho svěřenci nečekaně jednoznačně přejeli AC Milán v poměru 5:0. Střelecké hody tak nakonec měly své pokračování i v Evropě, odnese to také Portsmouth?

Očima fanouška

Chelsea po prohraném finále Ligy mistrů truchlila a s ní většina fanoušků. Jednu penaltu od vytoužené trofeje pro nejlepší tým Evropy. Avšak přišel čas pro další fotbalový svátek – EURO. Hráči se rozprchli do svých národních týmů a živě se diskutovalo, jak to dopadne s trenérem. Bude jím Avram Grant? Nebo bude odvolán?

Avram Grant od počátku bojoval s kritikou – většina fanoušků nemohla neznámému a nevýraznému kouči přijít na jméno až do tiskové konference, která připomínala výstupy jeho předchůdce – fanoušky milovaného a obdivovaného José Mourinha. Už to nebyl nějaký Izraelec, který vytlačil Josého, ale Avram Grant, kouč Blues. V tu chvíli si získal respekt fanoušků. Postupem času dotáhl tým do finále LM, kde ale tým na penalty prohrál. A co bude teď? Spekulace, jak to dopadne.

Ještě týden po konci ligy mistrů se nevědělo, jak to dopadne s Avramem – zůstane jím či ne? Nakonec byl odvolán i se svými asistenty – u týmu zůstala jen stálice Clarke. A výběr nového trenéra? Spekulace, spekulace, spekulace... Kdo přijde po odvolaném izraelském kouči? Spekulací bylo mnoho - Italové, Nizozemci, Angličan - kdo se stane novým trenérem? Rijkaard, Ancelotti, Hughes nebo někdo jiný? Jména padala různá, ale nikdo neznal úmysly majitele londýnského klubu Romana Abramoviče.

Jednotliví kandidáti postupem času mizeli. Rijkaard si chce dát pauzu, Ancelottiho nepustí jeho dosavadní zaměstnavatel AC Milán, ambiciózní Mark Hughes nedostal nabídku a upsal se Manchesteru City. Roman nakonec prohlásil, že nový trenér bude jmenován po EURO. Že by nakonec novým trenérem byl některý z trenérů národního týmu? A opět se rozjely spekulace – bude trenérem Hiddink nebo Scolari? Nakonec byl jmenován ten druhý – Luis Felipe Scolari – nový muž na lavičce Blues.

Luis Felipe Scolari – to je jméno, které bude pro následující dobu spojeno s Chelsea. Během úvodního měsíce vydal několik prohlášení, podle kterých bylo vidět, jaké je v něm charisma. První prohlášení: "Neříkejte mi Big Phil. Jmenuji se Felipe!" Od té doby snad nebyl nazván médii jinak. Další prohlášení říkala fanouškům, že mohou doufat v nejvyšší cíle. Navíc prohlášení o tom, že bude zapracovávat juniory, dávalo konečně fanouškům to, co chtěli – aby se do sestavy dostal Scott Sinclair a jeho vrstevníci. Optimismus nyní srší nejen z manažera, ale i spokojených fanoušků.

A první čin, který nový kouč udělal? Povolal hráče, kteří nebyli na EURO o týden dříve na přípravu, aby se s nimi seznámil. A co nám vlastně příprava řekla a jak to vypadá s hráčským kádrem pro další sezonu?

Na pozici golmana je jistá jednička – Petr Čech. Roli dvojky obstará pravděpodobně i nadále Carlo Cudicini. Obrana má v případě zdravých hráčů také poměrně jasné složení – uprostřed bude kapitán John Terry a Ricardo Carvalho, kraje bude strážit Ashley Cole a Jose Bosingwa. V záloze bude hrát prim Frank Lampard, který podepsal novou pětiletou smlouvu a Michael Essien, který se Chelsea upsal na tutéž dobu. Vedle nich se pravděpodobně postaví Deco, přičemž se bude střídat s Michaelem Ballackem. Na křídle má jasné místo J. Cole. Je jen otázka, kdo bude na druhé straně hřiště – Malouda nebo SWP? Další možnost je mladý Scott Sinclair nebo Kalou, který tam strávil druhou část sezony. Spekuluje se i o příchodu Robinha z Realu Madrid, ale nakolik je jeho příchod reálný, je ve hvězdách. A kdo je v útoku? Jasné jedničce, Didieru Drogbovi, bude krýt záda Nicolas Anelka, nejlepší střelec přípravy se šesti góly, a Kalou, který je momentálně na olympiádě. Konkurenci také tvoří Andrej Ševčenko, nejdražší nákup v dějinách klubu, jehož výkony ovšem dosud neodpovídaly očekáváním. Sbírat minuty bude chtít určitě i mladý Argentinec Di Santo, který dal v přípravě 2 góly.

A co říct závěrem? Chelsea se bude snažit přerušit sérii Manchesteru United a zkazit jim oslavu 3. titulu za sebou. Opět se bude hrát o titul vítěze Ligy mistrů a anglických pohárů – FA Cupu a Carling Cupu. Roman Abramovič nebude tolerovat další sezonu bez trofeje. Kdyby se tak stalo, přišlo by určitě opravdové zemětřesení.

Info:

Nejlepší střelec přípravy: Nicolas Anelka (6)
Největší posila: Deco (Barcelona)
Největší odchod: Claude Makélélé (PSG)
Marodka: Bosingwa (natažený stehenní sval), Drogba (koleno)
Tip EuroFotbalu na umístění: 2. místo

ARSENAL FC

Perspektivní koktejl namíchaný Arsenem Wengerem, značně nevyzpytatelný produkt, zaručil Arsenalu letní přípravu jako na horské dráze. Pozvolný rozjezd, prudké stoupání, dále menší herní úpadek a ke konci zase pohoda.

Dá se říct s kompletně rezervní a nezkušenou sestavou vyrukoval Arsenal na Barnet, prvního soupeře v rámci letní přípravy. Bylo znát, že schází jakýsi motor, mozek týmu, každopádně londýnským mladíkům nelze upřít snahu a bojovnost, díky čemuž nakonec vyválčili těsné vítězství 2:1. V tu chvíli to ještě stačilo, na houževnaté Maďary už to však bylo málo. Výsledek mluvil řečí nerozhodnou, oba celky zaznamenaly po jednom gólu a nedá se říct, že by favorizovaný anglický klub soupeře nějak přehrával.

Na soustředění v Rakousku však nastal přeci jen zlom a Arsenal si ve vesměs totožné sestavě zanedlouho smlsl na týmu Burgenlandu. Desetkrát překonali mladí Kanonýři soupeřova brankáře, obří potenciál naplno ukázal jak Wilshere, tak Vela a pozadu nezůstal ani čtyřgólový střelec Bendtner. Příští duel na půdě sousedního Německa již měl prověřit Gunners pořádně. Ti se totiž představili v Mercedez-Benz Areně ve Stuttgartu, kde na ně čekalo tamní VfB. Arsenal již v silné sestavě, skýtající oba elitní forvardy Adebayora s Van Persiem i kapitána Gallase, obrátil nepříznivý vývoj utkání ve svůj prospěch. Nakonec zvítězil přesvědčivě 3:1, přičemž není bez zajímavosti, že se o všechny branky londýnského mužstva postarali střídající hráči. Jmenovitě jde o Velu, Bendtnera a teprve šestnáctiletého Wilshera.

Po návratu domů byl na pořadu dne Emirates Cup, na němž se měl Arsenal představit v roli obhájce loňského prvenství. Možná to bylo tíhou očekávání, každopádně na úvod tohoto turnaje Kanonýři v poslepované sestavě podlehli Juventusu 0:1 a mohlo být hůř. Prakticky na nic se nezmohli. Chuť si tak Londýňané spravili alespoň v duelu s Realem Madrid, když pro změnu stejným výsledkem na svého soka vyzráli.

Emirates Cup tedy domácí Arsenal nedobyl, zato holandské hlavní město Amsterdam už ano. Ještě před přesunem do Nizozemí si Gunners zahráli v béčkové sestavě s Huddersfieldem a brankou Barazita z 89. minuty se nakonec protrápili k výhře 2:1. Na zelený pažit v Amsterdam Areně už ale za další dva dny vyběhla úplně jiná jedenáctka, řekněme ideální, aby čelila domácímu mančaftu. Z dovolené se vrátil Fabregas, hrál i po malárii zotavený Touré. Za Arsenal se trefil Adebayor, a to hned dvakrát, k velkolepému obratu z 0:2 na 3:2 mu ale musel dopomoci ještě kolega z útoku Bendtner. Příští zápas se Sevillou už tak divoký nebyl. Skóre sice brzy načal Vela, pak však přišlo jen pozdní vyrovnání Chevantona. I tak mohli být Londýňané spokojeni, neboť tím pádem vítězná trofej náležela jim.

O tom, že Arsenal hraje ve velké pohodě, se mohl tuto středu přesvědčit i holandský klub Twente, když mu na domácí půdě podlehl 0:2 v rámci 3. předkola Ligy mistrů. Gunners tak teď v klidu obrací své zraky jen a jen směrem ke startu Premier League. Zase mohou v boji o titul jen příjemně překvapit. A jak si letos povedou, napoví možná už první kolo. Los Arsenalu na úvod přichystal nováčka z West Bromwiche.

Očima fanouška

Během tohoto léta se v kádru Arsenalu událo mnoho klíčových změn. Situace byla taková, že dva hráči základu odešli a bylo je potřeba nahradit. Za Hleba byla již připravena náhrada v podobě Samira Nasriho, velké francouzské naděje. Kým ale nahradit Flaminiho s Gilbertem Silvou, tuto dvojici vynikajících defenzivních záložníků světových parametrů, to byla největší otázka léta pro fanoušky Gunners. Odpověď je poněkud překvapivá: Zřejmě nikým. Spekuluje se sice o Gokhanu Inlerovi z Udine, ale tyto spekulace nevyústily ani v žádnou konkrétní nabídku a nejspíš vyšumí do ztracena. Lodivod kanonýrů Arsene Wenger zvolil jinou strategii, a kdo ho trošku zná, tak ho ani nepřekvapí. Dát pořádnou šanci mladým hráčům ze stávajícího kádru - Abou Diabymu, Denilsonovi a Alexandru Songovi. A nesmím také zapomenout na další posilu klubu Aarona Ramseyho. O tento velký velšský talent bojoval nejen Arsenal, ale i Manchester United, Everton či Tottenham. Arsenal ale projevil největší touhu získat Aarona do svého kádru a mladý hráč nebyl proti. Dokáže nastoupit víceméně všude v záloze i na krajích obrany a díky svému agresivnímu stylu a těkavému pohybu po hřišti je přirovnáván právě k Flaminimu. Přes nesporný talent bude spíše čekat na svojí šanci na lavičce náhradníků a sbírat zkušenosti po minutách. Zdá se tedy, že klíčové odchody hráčů se podařilo nahradit. Jestli plnohodnotně, to ukáže až sezóna. Co ale další posily?

Předně se z hostování v Osasuně vrátil mladý Mexičan Carlos Vela a v přípravě se mu nevedlo zrovna špatně. Až se uzdraví Eduardo, nebude to mít vůbec lehké. Dále přišel Amaury Bischoff, který je velkou neznámou. Jediné co o něm známo je, že dokáže hrát na všech ofenzivních postech v záloze. A to nejlepší nakonec - mladíci z béčka a rezervy Arsenalu. V přípravě si hned několik hráčů z rezervních týmů řeklo o trvalé povolání do A-týmu. Začněme od brány směrem dopředu, jsou to tito hráči: Vito Mannone (GK), Gavin Hoyte (RB, CB), mladší bratr známějšího Justina Hoyta, Kieran Gibbs (LB), Mark Randall (CM), Henri Lansbury (RM), Jack Wilshere (LM), Nacer Barazite (ST) a Jay Simpson (ST). Do A-týmu byl zatím povolán jen ten nejmladší z výše uvedených Jack Wilshere plus třetí gólman Vito Mannone. Já bych se s dovolením zastavil u Jacka Wilshera. Tento nesmírně mladý hráč, kterému je pouhých 16let, nejvíce překvapil ze všech hráčů, kteří nastoupili v přípravě. Arsene Wenger ho vzal spíše na zkoušku, ale Jack se ničeho nebál, bral to jako svojí velkou šanci a pořádně jí chytnul za pačesy. Herním stylem bych ho přirovnal k Joeu Coleovi. Je velmi rychlý, technicky mimořádně vybavený a s velmi dobře rozvinutým myšlením. Stačí pár let zkušeností, trochu se otrkat v soubojích a bude patřit nejen k základním kamenům hry Arsenalu, ale i anglické reprezentace. Zastavit ho může snad jen nějaké ošklivé zranění, což by byla obrovská škoda nejen pro Arsenal.

Pomalu se dostávám k samotné přípravě. Ta probíhala ze začátku v Rakousku, stejně jako minulý rok. Zde se nejprve utkali výše zmiňovaní mladíčci + hráči, kteří se nezúčastnili po konci sezóny žádných větších turnajů, s místními kluby, hrajících nižší rakouské soutěže. Postupem času se připojovali ke kádru hráči navrátivší se z dovolené a z marodky. Prvním ostrým startem bylo utkání se Stuttgartem, které naši mladíčci otočili ze stavu 0:1 na 2:1. O oba góly se postarala dvojice Bendtner, Vela, kteří si na své góly i navzájem přihráli a hlasitě si řekli o místo v základní jedenáctce. Během Emirates cupu se hráči vrátili již do Londýna a změřili síly s Juventusem Turín a Realem Madrid. Zde se začala pomalu krystalizovat základní sestava a hráčů z rezervního týmu začalo ubývat. Jejich poslední velká šance na sebe více upozornit přišla v utkání s nováčkem Championship, Huddersfieldem. Jako v zápase se Stuttgartem inkasoval Arsenal první, ale měl sílu výsledek otočit, což bylo pro letošní přípravu typické. V nadcházejícím Amsterodam Cupu v duelu s Ajaxem se situace opakovala. Arsenal, poprvé s Fabregasem v sestavě, inkasoval ke konci první půle dva góly, v druhé Ajax přitlačil a zápas otočil na konečný stav 3:2. V zápase se Sevillou kupodivu zase dostali šanci mladíčci, kteří dokonce nad Sevillou v plné sestavě vedli zásluhou Carlose Vely, dlouho se drželi, ale v závěru utkání pod drtivým tlakem soupeře inkasovali.

Jednu zajímavost přípravy už jsem zmínil, tou byla mentální síla zvrátit nepříznivý stav utkání. Jedno je však příprava, něco jiného zas dlouhá sezona plná zranění a karetních trestů. To může být velké úskalí, zvlášť v kombinaci s mladým nezkušeným kádrem. Jen pro představu, proti Stuttgartu ve druhé půli vyběhla záložní řada s věkovým průměrem 18let, útok nebyl o mnoho starší, v průměru 19,5 roku. A pokud se nedaří, hra se může změnit v jedno velké trápení, se kterým si mladíci nebudou muset umět poradit. Arsenal bude mít hlavně problémy se soupeři, kteří promění polovinu svého hřiště v jednu velkou nedobytnou pevnost, bude chybět ta zaběhlá rutina, dlouholetá sehranost, z čehož budou ústit chyby a vše pak záleží na protivníkovi, jestli je dokáže potrestat. Obrana Arsenalu neoplývala v přípravě zrovna jistotou, hovoří o tom například minimum udržených čistých kont. Naopak pokud soupeř hru otevře, tak je to pro mladé hráče Arsenalu voda na mlýn. Dokážou vyrážet na smrtící brejky, a to v hojném počtu. Rychlý přechod do útoku, to bude největší zbraň Arsenalu v nastávající sezoně. Hráči jako Walcott, Vela, Clichy, Adebayor, Wilshere, Sagna a Nasri patří k tomu nejrychlejšímu, co po současných trávnících běhá. Důležité pro novou sezonu bude udržet klíčové hráče zdravé, což se loni zrovna nepoštěstilo a začátek této není také zdaleka ideální. Kádr je velmi vyrovnaný, všechny posty kvalitně zdvojené, některé i ztrojené. I přes nesmírné mládí týmu (věkový průměr 22,8 roku) jsou na svůj věk hráči velmi zkušení. Proto nadcházející sezónu vidím velmi dobře, lze očekávat umístění od 1. do 5. místa v lize. Cíle jsou jako každoročně ty nejvyšší, nemusí to vyjít letos, ale když se udrží kádr pohromadě, tak je statisticky velmi nepravděpodobné, že by nějaký výraznější úspěch v budoucnu nepřišel. A pokud nepřijde, tak nám fanouškům stačí pěkná předváděná hra, to je totiž to, co dělá Arsenal Arsenalem a kvůli čemu chodí lidé na fotbal.

Info:

Nejlepší střelec přípravy: Nicklas Bendtner (6)
Největší posila: Samir Nasri (Marseille)
Největší odchod: Aliaksandr Hleb (Barcelona)
Marodka: Senderos (podkolenní šlacha), Touré (naražený stehenní sval), Fabregas (podkolenní šlacha), Nasri (koleno), Diaby (natažený stehenní sval), Eduardo (zlomená noha), Rosický (podkolenní šlacha)
Tip EuroFotbalu na umístění: 3. místo

LIVERPOOL FC

Klub z města Beatles započal přípravu velmi brzy, už počátkem července. Pro rozehrání měl posloužit slaboučký tým Tranmere Rovers, pak už se ale Reds nešetřili a naplánovali si zvučné soupeře. Do cesty se jim postupně postavily například celky Herthy Berlín, Villarrealu či Glasgow Rangers.

Rafael Benitez rád experimentuje a točí sestavou, tím je známý po celém světě a své pověsti dostál pochopitelně i během přípravy, kdy se to očekává. První duel s třetiligovým sokem odehrála jedenáctka složená víceméně z hráčů bez nároku na základní sestavu. Nakonec ho rozhodl jeden z těch mála zkušených, Izraelec Benyoun. Ani na Luzern nevyrukoval Liverpool s nikterak hvězdnou ekipou a jen horko těžko slavil vítězství. Na brzký gól Leivy ihned odpověděl Gavranovič, jenže Voronin ještě do poločasu stanovil konečnou podobu skóre.

Příští tři střetnutí Reds se nesla ve znamení hry se zabezpečenou obranou. V utkání s Wislou Krakow ještě alespoň padl gól, na každé straně jeden a o ten liverpoolský se postaral opět Voronin. Pak však následovaly bezbrankové remízy s Herthou Berlín a Villarrealem, přičemž zejména v hlavním městě Německa se diváci nudili. Dramatickou změnu ve Španělsku nepřinesl ani Robbie Keane, nová ofenzivní akvizice Reds. Opět hráli hosté hlavně zezadu.

Jakoby však chtěli Benitezovi svěřenci přesvědčit širokou veřejnost, že branky střílet nezapomněli, při nadcházejících dvou zápasech nadělili svým soupeřům čtyři "banány". Červenal se nejprve finalista Poháru UEFA, Jezdci z Glasgowa, poté norská Valerenga. Aby Liverpool neposkvrnil svou neporazitelnost v přípravě, nezaváhal ani proti Laziu u příležitosti domácí generálky. Na Anfield Road už se schylovalo k bezbrankové remíze, když v poslední minutě udeřil Voronin.

Bez gólu se ovšem hrálo o pět dní později v Lutychu, a tak si domů přiváží Reds poněkud ošemetný výsledek pro odvetu 3. předkola Ligy mistrů. Jak však v přípravných zápasech Benitezova skvadra naznačila, čisté konto pro ni nepředstavuje žádnou neznámou, a proto zřejmě není na místě panikařit. Stejně tak by nebylo dobré Liverpool odsoudit v případě eventuelního zaváhání na půdě Sunderlandu v prvním kole nového ročníku Premier League.

Info:

Nejlepší střelci přípravy: Andrej Voronin a Yossi Benayoun (3)
Největší posila: Robbie Keane (Tottenham)
Největší odchod: Peter Crouch (Portsmouth)
Marodka: Degen (tříslo)
Tip EuroFotbalu na umístění: 5. místo

EVERTON FC

Výsledky v přípravě*:
12. července - Sion (venku) 0:1
19. července – Cambridge Utd. (venku) 2:4
22. července – Preston North End (venku) 1:0
25. července – Nottingham Forest (venku) 1:1
31. července – Chicago Fire (venku) 0:2
4. srpna – Colorado Rapids (venku) 2:1
9. srpna – PSV Eindhoven (doma) 1:1

Info:
Nejlepší střelci přípravy: Mikel Arteta a Lukas Jutkiewicz (2)
Největší posila: -
Největší odchod: Andy Johnson (Fulham)
Marodka: Pienaar (zlomený palec), Cahill (kotník), Hibbert (kolenní vazy), Van der Meyde (podkolenní šlacha)
Tip EuroFotbalu na umístění: 10. místo
První kolo sehrají Toffees doma s Blackburnem.

ASTON VILLA

Výsledky v přípravě:
10. července – FC Wil 1900 (venku) 6:0
12. července – FC Curych (venku) 1:2
15. července – Lincoln City (venku) 1:3
22. července – Walsall (venku) 3:2
2. srpna – Reading (venku) 1:1
8. srpna – UD Marbella (venku) 2:0

Info:
Nejlepší střelec přípravy: Shaun Maloney (3)
Největší posila: Carlos Cuéllar (Rangers)
Největší odchod: Olof Mellberg (Juventus)
Marodka: Sidwell (natažený lýtkový sval), Bouma (kotník)
Tip EuroFotbalu na umístění: 6. místo
Na úvod ligové sezony čeká Villans domácí duel s Manchesterem City.

BLACKBURN ROVERS

Výsledky v přípravě:
14. července – Macclesfield Town (venku) 2:1
21. července – TSG 1899 Hoffenheim (venku) 1:3
25. července – Benfica (venku) 3:2
26. července – Sporting Lisabon (venku) 1:2
2. srpna – Wolverhampton Wanderers (venku) 2:4
9. srpna – NAC Breda (doma) 1:1

Info:
Nejlepší střelci v přípravě: Benny McCarthy a Jason Roberts (2)
Největší posila: Paul Robinson (Tottenham)
Největší odchod: David Bentley (Tottenham)
Marodka: Santa Cruz (achillovka), Pedersen (podkolenní šlacha)
Tip EuroFotbalu na umístění: 8. místo
Ostrý start do nového ročníku čeká Rovers na Goodison Parku.

PORTSMOUTH FC

Výsledky v přípravě:
16. července – Exeter City (venku) 1:1
18. července – Swindon Town (venku) 3:1
21. července – AFC Bournemouth (venku) 4:1
26. července – Kano Pillars (venku) 5:0
27. července – Manchester Utd (venku) 1:2
30. července – Ajax Cape Town (venku) 2:1
4. srpna – Oxford Utd (venku) 2:1
5. srpna – Havant and Waterlooville (venku) 4:0
11. srpna – Gosport Borough (venku) 4:1

Info:
Nejlepší střelec přípravy: Jermain Defoe (6)
Největší posila: Younes Kaboul (Tottenham)
Největší odchod: Sulley Muntari (Inter Milán)
Marodka: Pamarot (natažený stehenní sval)
Tip EuroFotbalu na umístění: 7. místo
Pompey začínají na nedobytném Stamford Bridge.

MANCHESTER CITY

Výsledky v přípravě:
26. července – Hamburg SV (venku) 0:1
2. srpna – Stockport County (venku) 2:2
6. srpna – Celtic (venku) 1:1
9. srpna – AC Milán (doma) 1:0

Info:
Nejlepší střelec přípravy: Valerij Božinov (2)
Největší posila: Jô (CSKA Moskva)
Největší odchod: Andreas Isaksson (Eindhoven)
Marodka: Vassell (koleno), Benjani (natažený stehenní sval)
Tip EuroFotbalu na umístění: 9. místo
Citizens ze všeho nejdříve zajíždí na Villa Park.

TOTTENHAM HOTSPUR

Výsledky v přípravě:
14. července – Tavernes (venku) 8:0
19. července – CD Denia (venku) 4:2
24. července – Hercules CF (venku) 1:1
28. července – Norwich City (venku) 5:1
30. července – Leyton Orient (venku) 5:1
1. srpna – Celtic (venku) 2:0
3. srpna – Borussia Dortmund (venku) 3:0
10. srpna – AS Řím (doma) 5:0

Info:
Nejlepší střelec přípravy: Darren Bent (12)
Největší posila: David Bentley (Blackburn)
Největší odchod: Robbie Keane (Liverpool)
Marodka: Ghaly (koleno), Hutton (vymknutý kotník)
Tip EuroFotbalu na umístění: 4. místo
Namlsaní Spurs pro začátek okusí atmosféru Riverside Stadium.


EuroFotbal děkuje za vstřícnost při spolupráci místním přispěvovatelům s přezdívkami Herbage (Arsenal), Chazychaz (ManU) a Talkers (Chelsea).

Veškeré výsledky jsou uvedeny z pohledu daného celku, nehledě na prostředí, kde se utkání odehrálo.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (463)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Když už píšete o reporty o týmech tak už pište o všech...

Reagovat
fantomas

Nebul...

Reagovat
smazaný uživatel

Nějaký chytrý

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Tak si to skus sám psát a uvidíme jakej budeš hrdina

Reagovat
doNny

zase se projevil 15-til letý scum Hotpotter Marťánek , chytrý jak prdel

Reagovat
smazaný uživatel

Cože?!! Je snad logické, že když se píše preview ligy, že se nenapíšou jen první čtyři týmy, ne? To se to pak mohlo jmenovat "Jak jsou připraveny týmy z Big Four?" Co fanoušci Blackburnu, Tottenhamu a ostatních? Ti nemají právo dozvědět se novinky o svém klubu? Ideální by bylo napsat o všech a stručně.

Reagovat
božský John

ukaz mi 3 fanousky terba Boro,Stoku nebo Wiganu...

Reagovat
fantomas

Mají právo a ty informace se dozvědí ze svých stránek. Když tomu klubu sakra fandim, tak snad nepotřebuju toto ne. Rychlý servis mají, to nejduležitější vědí. To bylo spíš pro ty ostatní a ne samotný fandy oněch klubu.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to jako sorry, ale:

"To bylo spíš pro ty ostatní a ne samotný fandy oněch klubu."

V případě, že 98% zdejších uživatelů fandí týmu z Big 4, nedozvěděli se nic o těch ostatních týmech, a tudíž tento článek nesplnil svůj účel!

P.S.1: Mimochodem ty informace, co máte o Big 4 by se určitě na webech těchto klubů též daly najít.

P.S.2: Aby to nevypadalo, že furt kritizuju, obdivuju vás, že tohle sepíšete, ale mně to prostě logiku nedává.

Reagovat
fantomas

O klubech Big Four to bylo hlavně o tom, že sem dal prostor vyjádřit názor přispěvovatelum. O mně ne. Já jen stroze shrnul výsledky přípravy a doufám, že ne tak nudně jako tam dole u jiných týmu.

K tomu bodu jedna se vrátim...řeklo jim to jak si asi vedli, když vidí výsledky, jak to asi hráčum střílelo, z toho si taky lze udělat obrázek...přestupy holt jen ty nejduležitější a marodka, která je myslim vypovídající...popravdě - vubec nevim, co bych psal do textu...vzhledem k tomu, že jsem pro samý Arsenal a své zájmy neviděl vyjma zápasu City-HSV jediný zápas zbylých klubu krom Big Four, tak bych mohl jen opapouškovat výsledky a marodku, max. pak požádat bruce o rozbor a příznivce jiných klubu zde neregistruju. Takže to by bylo vše a ukopali byste mě ještě víc si myslim. Protože by to vypadalo stejně odfláknutě. Takhle to má alespon nejakou strukturu.

Jinak klidánko jen kritizuj, já si tvého názoru vážim, at je sebejaký, hlavně když je vyjádřen inteligentně a ne s tisíci **** a *****. Takže z toho si nic nedělej, jen bránim svou "filozofii".

Reagovat
smazaný uživatel

Dobrá tedy, ať je to jak chce. Ale přeci jen si neodpustím ještě jednu poznámku, a to k délce článku. Já vím, že to nejde jen tak lehce promazat, ale domnívám se, že 90% (už zase ty procenta ) zdejších diskutérů pouze scrollovalo na diskuzi, neboť je odradila ta délka. Potom si tady plácají játra (jako třeba já) o nepřítomnosti článků o jiných klubech, ale fakt si myslím, že většina z nich to nečetla...

Reagovat
smazaný uživatel

...kvůli délce...

Reagovat
fantomas

Je to možné...ale řekl bych, že je to v rámci mezí. Arneho článek četli řekl bych všichni a je ještě delší.

Reagovat
smazaný uživatel

Právě tak jako to má Arne by se mi to líbilo. Možná je to delší, ale na čtenářovu psychiku zapůsobí četné odstavce a předěly, je to přehledné, stručné... No dost už toho jdu spát čau.

Reagovat
fantomas

Jojo, příště to tak asi taky udělám. Dobrou.

Reagovat
smazaný uživatel

Mé jde o to že bych se třeba rád něco dozvěděl o Stoke, Blacburnu, Boro atd. O Spurs a Big 4 toho bylo napsáno až až...

Reagovat
$dolar$

Ja s nim souhlasim , podivejte se na bundesligu, tak by to melo vypadat

Reagovat
smazaný uživatel

přesně tak... né že se udělaj jenom mediální sr... kluby a na zbytek Anglických týmů se dodí bobek...

Reagovat
smazaný uživatel

si to piš,sám,když se Ti to nelíbí

Reagovat
smazaný uživatel

Pěkné hoši ...Už se nemůžu dočkat až to vypukne

Reagovat
smazaný uživatel

Arsenal bude pred Cukotkou

Reagovat
smazaný uživatel

Další zevl.

Reagovat
fantomas

Však fandí Barce.

Reagovat
smazaný uživatel

co je zevl ?? po cesky excelentne neviem

Reagovat
fantomas

Zevlisko..

Reagovat
smazaný uživatel

aj tak neviem

Reagovat
fantomas

Trouba.

Reagovat
smazaný uživatel

aha , tak dakujem

Reagovat
smazaný uživatel

Zevl je spíš ten,který se jen tak poflakuje a má hloupý kecy.

Reagovat
smazaný uživatel

takze ja budem len polovicny zevl , ja sa len poflakujem

Reagovat
fantomas

To bezpochyby dělá i trouba. Já neznám slovenskej ekvivalent, todle mě napadlo jako první.

Reagovat
R22

se mi líbí jak před každou sezonou Spurs vyhlašujou útok na Big Four a pak skutek utek

Reagovat
smazaný uživatel

zkus mi ty fotbalový "odborniku" dohledat ta prohlášení.....

Reagovat
smazaný uživatel

Manažer Tottenhamu Juande Ramos věří, že Kohou budou v příští sezóně schopni bojovat o čelo tabulky: "Tottenham je obrovský klub, který se může klidně měřit i s Manchesterem United. Máme plnou důvěru ve schopnosti našeho týmu, dokáže konkurovat komukoli."

Ešte napíš, že toto nepokladáš za útok na big4. Hoc uznávam, že napríklad ty osobne máš vyjadrenia opatrnejšie, čo sa ale nedá povedať o ostatných veštičov, ktorí už vidia lfc za spurs.

Reagovat
smazaný uživatel

no tak samozřejmě, tuto sezónu máme nějaké ambice na Big 4, ale ten trotlík napsal, že je máme "každou" sezónu, takže soudím, že sleduje fotbal teď svou první sezónu - tzn, že ta první sezóna je pro něho "každá" sezóna, a pokud to tak není tak to je jen běžný místní fotbalový idiot....

Reagovat
smazaný uživatel

taky to nechápu proč to není jako prewiew Bundes ligy,kde sou všechny týmy

Reagovat
smazaný uživatel

řekl bych,že už si to prošvihl

Reagovat
smazaný uživatel

Nebo ne...máš to v Nepřehlédněte

Reagovat
fantomas

Je to sice zkrácené a useknuté o deset týmu, ale jinak to takové preview myslim zastoupí v klidu. Je to zas něco jiného, je to zaměřené hlavně na přípravu, to je sice pravda, ale máš tam podobné udaje jako má Arne.

Reagovat
smazaný uživatel

Ještě by to ale chtělo i tu druhou desítku.

Reagovat
fantomas

Na tu bohužel nebyl čas.

Reagovat
smazaný uživatel

To je nemilé, protože Magpies jsou právě v té druhé a zajímal by mě názor na ně i z pozice nestraníka.

Reagovat
fantomas

Dej mi icq a napíšu ti ho.

Reagovat
smazaný uživatel

Férová nabídka.

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

Jsem v práci, takže teď "nemám čas" na icq Ale rád si jej najdu, tady ho máš. 244-183-163.

Reagovat
fantomas

Oukej, ani sem nečekal, že svolíš.

Reagovat
smazaný uživatel

Jak říkám, rád se dozvím názor nestraníka

Reagovat
smazaný uživatel

Chlapi zapomeli jste napsat cerneho kone souteze FULHAM!!

Reagovat
smazaný uživatel

no mozno aj SUnderland - tipujem 7-10 miesto

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

Anglicka liga vie byt nevyspytatelna...

Reagovat
smazaný uživatel

Letos by to mělo být extra vyrovnané. Tottenhamu věřím, že naruší nadvládu tzv. Big four. A hned za nimi je min. 6 týmů výkonostně velmi podobných.

Reagovat
fantomas

Přesně tak...Vem si, že jeden z týmů Everton, Pompeys, Villans, Blackburn, NUFC, ManCity musí být desátý a to je pro kohokoliv z nich brutální neuspěch. Je to hrozně napěchované a kdo doposud řikal, že PL je dost nevyrovnaná, tak se bude letos divit.

Reagovat
smazaný uživatel

Myslím,že pro Rovers to zas až takový neúspěch není,jako pro ty zbývající. Přece jen to je vcelku skromný klub,oproti tomu zbytku.

Reagovat
fantomas

Na Intertoto myslí určitě.

Reagovat
smazaný uživatel

Scolari taky myslí na 4 trofeje.

Reagovat
fantomas

Ale oni na to narozdíl od Chelsea mají.

Reagovat
smazaný uživatel

Mají stejnou šanci jako my...Tak ti to povím. Slovy malinkou.

Reagovat
fantomas

Proč by malinkou?

Reagovat
smazaný uživatel

No,velkou šestku na poháry bych viděl téměř jasně. Big4+TH,AV.

No a na Intertoto zde pak máme ManCity,Pompey,NUFC,Sunderland,Everton a Rovers. Myslím,že u Blackburnu bude stěžejní odchod Bentleyho a Friedela,bez nich to budou mít neskutečně těžké.

Reagovat
fantomas

Maj Robinsona. Friedel sice je asi kvalitnější, ale tak hrozný krok vzad to nebude. A jak už jsem někde psal, góly v přípravě (i když je to jen příprava) dávali i bez Bentleyho poměrně často.

Reagovat
smazaný uživatel

Co jsem měl možnost vidět Friedelovi zákroky v poslední době,tak byl tak o třídu výš,než Robo.

Reagovat
smazaný uživatel

Intertoto Cup se už hrát nebude

Reagovat
smazaný uživatel

A jo vlastně.

Reagovat
smazaný uživatel

Můžu se zeptat, kdo je to "my"?

Reagovat
smazaný uživatel

CFC.

Reagovat
smazaný uživatel

Kua, teď mě to trklo. Stačilo si to celé přečíst

Reagovat
smazaný uživatel

Souhlasím téměř bez vyjímky. Jenom letos nevěřím Blackburnu - změna managera a odchod Bentleyho se může velmi negativně projevit. Mým tajným tipem na černého koně (i když jako fanda NUFC to říkám nerad), který bude tyto týmy stíhat, je Sunderland.

Reagovat
fantomas

Je to možné, jen to zemětřesení se mi zrovna nelíbí, ale potenciál mají obrovský. Blackburn v přípravě jako na hopačce, nicméně góly dával, tudiž by ta ztráta Bentleyho nemusela být až tak citelná. Já zas vubec nevěřim Evertonu. Jsou absolutně bez utočniku. Jen Yakubu to sám neutáhne.

Reagovat
smazaný uživatel

Divil jsem se řádsky, když se zbavili Johnsona...řekl bych, trošku úlet. Mimochodem, co říkáš na změny ve Spurs?? Letos jim věřím i krapet víc než "vám". Viděl bych to na souboj o třetí místo ještě spolu s L´poolem.

Reagovat
smazaný uživatel

To už by byl tak pátý černý kůň

Reagovat
smazaný uživatel

no dobre no ale uvidite, ze tento rok to o sestupu nebude... aspon doufam a Sunderland? libi se mi jejich posili, ale zase vykoupit Hotspur... aby se sehrali vcas... ikdyz Black Cats to preju...

Reagovat
smazaný uživatel

Bolton,Hull,Stoke(Wigan),tak to vidím na sestup já.

Reagovat
fantomas

Wigan určitě musí ven!

Reagovat
smazaný uživatel

Jn,hrát na tom brambořišti není zrovna ideál.

Reagovat
smazaný uživatel

Já to vidím takhle: 18) Wigan, 19) Bolton, 20) Hull. Tomu Wiganu to ale vyloženě přeju.

Reagovat
smazaný uživatel

Já to vidím zhruba stejně s tím,že ten Wigan a Stoke budou bojovat o udržení do posledních kol.

Reagovat
smazaný uživatel

ja bych to videl na Stoke, Wigan, Hull

Reagovat
fantomas

To je lepší.

Reagovat
smazaný uživatel

Je pravda,že by bylo nejlepší,kdyby se psalo o všech týmech,protopže ne každýho zájímá "big four"já už mám těhle klubů plný zuby,na druhou stranu,kdysi jsem pár měsíců psával články na jistý server o sportu,docela mě to bavilo,ale bylo to jen pro zábavu a bez honoráře a moc dobře vím jak bylo obtížné skloubit práci,příspěvky a ještě odpočinek a jak nebylo nikterak jednoduché sehnat zajímavé informace,takové,které by nebyli známé z tisíce jinejch serverů (navíc moje angličtina je mizerná )Takže sumasumárum,buďme rádi za každé kvalitní články a škarohlídi si to můžou zkusit.

Reagovat
fantomas

Mužu slibit, že souhrny budou u všech týmu...tohle bylo víceméně narychlo spíchnuté, aby aspon něco bylo.

Reagovat
smazaný uživatel

ten vas tip je pekne mimo ... ale s liverpoolom ste mi spravili radost ta tak aj dopadnu

Reagovat
smazaný uživatel

ty woe kdo to psal,vzdyt tam nejsou vsechny tymy

Reagovat
smazaný uživatel

skus si to napisat , a potom komentuj

Reagovat
fantomas

To byla jen provokace.

Reagovat
smazaný uživatel

tak potom pohodkaaaa

Reagovat
smazaný uživatel

Liverpool až 5. ?

Reagovat
smazaný uživatel

jj a co cakal ja som vedel ze Live nna to nema

Reagovat
smazaný uživatel

ja Live věřim že bude aspon 4.

Reagovat
smazaný uživatel

Kdy teda začíná ta Premier League?...

Reagovat
havrys99

v sobotu 13:45 Gunners - WBA PP GS

Reagovat
$dolar$

Fantomasi , Fantomasi tmuhle clanku si moc nedal vem si priklad z Bundesligy

Reagovat
smazaný uživatel

zkus si to psat sam

Reagovat
$dolar$

A proc bych mel? Jsem snad redaktor?

Reagovat
smazaný uživatel

Tak si nestěžuj.

Reagovat
$dolar$

Proc bych nemohl? Podivej se schvalne na clanek o Bundeslize

Reagovat
smazaný uživatel

Viděl jsem, je dobrý. Taky bych uvítal uvedení všech týmů, třeba se i dočkáme, ale rozhodně nebudu nikoho kritizovat, když sám jsem nevytvořil nic.

Reagovat
$dolar$

Co to kecas? Jsem snad redaktor abych neco vymyslel? To jako kdyz v novinach nic nevyjde, tak si nemuzes stezovat protoze jsi nic nenapsal?

Reagovat
smazaný uživatel

No,je fakt,že zrovna v Čechách je stěžování si na co to jde téměř kolorit.

Reagovat
$dolar$

Mas pravdu, ale proc bych nemohl vyjadrit nespokojenost s timto clankem?

Reagovat
fantomas

Však ji vyjadřuj, mně to nevadí. Já to měnit nebudu.

Reagovat
smazaný uživatel

Tady to lidi dělají z vlastní iniciativy, pro zábavu, takže srovnání s tiskem je nemístné.

Reagovat
$dolar$

Ty myslis, ze na tom nevydelavaji? Tady ty reklamy jsou taky jen tak ?

Reagovat
smazaný uživatel

Hádat se nebudu, kvůli tomu jsem tu nepřišel.

Reagovat
$dolar$

Dosly argumenty?

Reagovat
smazaný uživatel

Jenom nechuť se napadat.....

Reagovat
$dolar$

tak si nemel zacinat

Reagovat
smazaný uživatel

Za noviny utratíš nějaké peníze, takže od nich musíš náležitě očekávat nějaký "výkon". Sem přijdeš a zadarmo si přečteš nejlepší zpravodajství a články o fotbale v Čechách. Buď rád za to co je. Když jim nechceš pomoct, tak alespoň nekritizuj...

Reagovat
$dolar$

Reagovat
fantomas

Zas jsem dal možnost zdejším přispěvovatelum, aby to trochu okořenili. Mohl jsem to udělat komplet, ale to by to vyšlo někdy v sobotu a to by se vám asi nelíbilo.

Reagovat
$dolar$

Ale mohl bys to treba doplnit

Reagovat
fantomas

Teď se věnuju něčemu mnohem duležitějšímu, a to previews, takže na doplnění opravdu nedojde. Musí vám holt stačit toto.

Reagovat
$dolar$

Ja mam rad tvy clanky a uznavam te, ale kdyz neco nestihas tak si k tomu vem treba nekoho Snad na PL tady nejsi sam!

Reagovat
fantomas

To neee. Na pomoc jsem si vzal zdejší uživatele. Dokonce ti sdělim jedno tajemství - puvodně jsem zamejšlel, že to bude jen o Big Four.

Reagovat
smazaný uživatel

Sdělím ti tajemství - bylo by to asi lepší,pak by ti tu nikdo nebrečel,že tam chybí ten jeho tým

Reagovat
$dolar$

Tak jo Jinak bych vymenil Arsenal s Liverpoolem

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

u Arsenalu frci podkolenni slachy a u Manchesteru kolena zajimavy

Reagovat
smazaný uživatel

U Arsenalu frčí skoro všechno.

Reagovat
havrys99

snad to přestane

Reagovat
smazaný uživatel

Všiml jsem si, že jako největší odchod je u Portsmouthu uveden Milan Baroš. Nic ve zlém, ale myslím, že takový Muntari je větší ztráta.

Reagovat
fantomas

Opraveno.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
$dolar$

Nn Baros jim vybojoval finale FA poharu

Reagovat
smazaný uživatel

No nevim...chybi mi v tom trocha vlastni originality EF...jen jste napsali to co rikali vsichni okolo A nerikam to proto, ze fandim Live a neverim ze zrovna oni by byli predstizeny Spursem...a osobne neverim tomu ze United zopakuji postaveni z minuleho roku...ale to je muj nazor Kazdopadne, v tech tipech mi chybi nejaka originalita Ale co se rozboru tyce, ty jsou dobre

Reagovat
fantomas

To snad nemysliš vážně. V tipech originalita, to sem měl dát Blackburn první?

Reagovat
smazaný uživatel

Akorát jsem to měl rozepsané

Reagovat
kubys

Spíš Hammers do osmého místa

Reagovat
smazaný uživatel

To ani ne...ale jde mi o to, ze vsichni rikali ze Tottenham vyradi Liverpool z Big 4...a tady to tak je...poradi na prvnich prickach jako minulej rok, jen s tim, ze bylo prohlaseno ze Tottenham nahradi Liverpool...snad uz je to pochopitelnejsi

Reagovat
fantomas

Tak ty si mysliš, že já mám za to, že si tu pozici Live udrží, ale když to řikaj ostatní, tak to udělám jako oni? Ne...z Tottenhamu jde velký strach a prostě si myslim, že byt jen na rok, naruší nadvládu Big Four. Jestli to bude Arsenal nebo Liverpool, to už nevim, ale tipuju spíš Reds.

Reagovat
smazaný uživatel

Co sem cetl tak Ramos uz Tottenham srovnava s United atd. a podle vseho si dost veri:) A jejich tym, je je doopravdy silnej...ale slo mi o to, ze si nemyslim ze by se poradi nahore opakovalo jen s timhle jednim rozdilem. Ono kdyz uz Spurs budou mit tu silu, kterou podle predpovedi mit budou, muzou z te ctyrky vyradit klidne dva tymy, ne-li tri. A myslim si ze Reds maj tenhle rok tym kterej muze pomyslet na titul. Arsenal zase mladej tym kterej se jeste nemusi ukazat v plne sile a a to umisteni pro ne nemusi byt tak slavne...proste jen, doufam ve vetsi zamichani poradi, nez jak to bylo napsano v clanku, tot vse

Reagovat
fantomas

Ok, to ale přece nezanmená, že to bylo zkopčené. Je to subjektivní názor, jako ostatně každý tip, autora.

Reagovat
smazaný uživatel

Asi to spatne vyplynulo, ale vubec sem tim nemyslel ze by to bylo zkopcene, to vubec ne. Ja verim ze je to tvuj nazor Co sem se snazil rict bylo to, ze ja osobne bych veril ve vetsi promichani poradi na spicce Ze neprobehne jen vymena Spurs za Liverpool

Reagovat
fantomas

Oukej, s tim i souhlasim. Arsenal je sakra nevyzpytatelný, Liverpool zase muže zničit rotačák. Ramos to má skvěle poskládané, mohli by šlapat jako mašina. Nicméně srovnání s ManU je zcestné, to uznal i Bruce.

Reagovat
smazaný uživatel

No pokud to Tottenhamu poslape tak jak by teoreticky melo, verim ze da klidne treti, nebo druhy misto, na titul to asi nebude Ale preju jim to, chtel bych je videt v CHL Ale sam za sebe, jako spravnej scouser verim, ze Liverpool nebude ten kterej odnese jejich vzestup

Reagovat
fantomas

A já zase jako správnej rival Tottenhamu mu nepřeju ani ten vstup do Big Four.

Reagovat
smazaný uživatel

Takze Gooner To me tesi

Reagovat
smazaný uživatel

Propast mezi shit4 a zbytkem ligy je velmi hluboká. Spurs se sice zdá, že dobře posílili a v přípravě si dařilo, ale to není rozhodující. Musí hlavně přát štěstí a smůlu musí přejít k shitfour...Viz rok 2005/06, kde Spurs "měli" být 4. jenže někdo je před zápasem otrávil a vše bylo v prd...

Reagovat
fantomas

Ale no tak, za tu sezonu si to stejně víc zasloužil Arsenal.

Reagovat
Arne

S tou otravou to podělal nějakej třetí gólman nebo podobně "důležitá" osoba, ne?

Reagovat
smazaný uživatel

A vubec netvrdim, ze by to byl spatny clanek, je kvalitni, jak je na EF zvykem, myslim ze tomu nic nechybi

Reagovat
kubys

Se budete divit - West Ham předběhne všechny "druhogarniturní" týmy, které tu máte

Reagovat
smazaný uživatel

Největší odchod : Baroš

Reagovat
herbage

Já tam tak pěkně rejpal do Flaminiho a on to tam nedá.

Reagovat
fantomas

Promin, usmíval jsem se nad tím, ale ty přestupy jsi bral moc zeširoka.

Reagovat
herbage

No ale ten zbytek je kýbl nudy.

Reagovat
smazaný uživatel

Berte to takhle - každý klub zabere hodinu a půl času redaktorovi+2hodiny každému fanouškovi těch klubů+musíš najít 20 lidí,kteří sledují ten svůj tým... Korekce po těch 20 lidech je na půl hodiny na každého,takže redaktorovi by jeden článek trval nějakých 40 hodin a to neberu to shánění lidí...

Navíc,co si budeme povídat,kolik lidí si přečte článek o 60 stránkách(já mu původně posílal 3 stránky A4)... Mimo Big4 tu má každý klub jen pár fanoušků... Sice by bylo pěkné to mít o všech klubech,ale pro 4 lidi fandící Hull dělat článek nemá cenu...

Momentálně máte udělaný rozpis největších favoritů na titul,budte rádi,že to máte tak jak to je a je nějaká změna...Zkrácený článek o všech přijde možná taky,v tomto rozsahu to bylo nemožné.

Reagovat
herbage

Souhlas, i když mohlo to být spíše formou 16 celků PL jeden článek, napsat odchody přícohy, pravděpodobnou sestavu a lá Bundesliga a pak 4 samostatné články o Big4, případně ještě Tottenhamu, Bruci by nebyl proti něco menšího sepsat.

Reagovat
fantomas

Neni tu misto na 5 článku za den, když už zitra startuje PL.

Reagovat
herbage

No mohl to být předsezoní seriál, lae je blbost to psát ještě v průběhu přípravy. Stejně budou ještě večer previews na jednotlivé zápasy spolu se sestvama a taky nějaké kecy o přípravě horších týmů tam budou, takže bych to nehrotil jako někteří.

Reagovat
fantomas

Ano, tak tak.

Reagovat
kubys

Ale co ten West Ham, mě se zdá, že nás tady všichni podceňují, jenže pokud se zase Ashton nezraní , tak si myslím, že o poháry budeme stopro hrát - je fakt, že by to chtělo ještě aspoň jednu posilu, ale to už nezáleží na mě

Reagovat
smazaný uživatel

West Ham? Kolik fanoušků kladivářů tu je? 10?Jasně,chtělo by to soupis všech příprav,ale už takhle to má délku jako 150 komentářů,myslíš,že by někdo četl ten článek o 60 ti stránkách?? Big4 je zajímavá,tady jde o titul... Druhou půlku tabulky už většina lidí neřeší..

Reagovat
herbage

Navíc těch pár fandů chodí stejně na klubové weby a informovaní jsou i tak.

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně.... Pokud ten tým sleduješ,nebudeš spoléhat jen na tohle..

Reagovat
kubys

A kolik má tady fanoušků Blackburn??? Chápu, že tohle jsou největší adepti na první desítku, ale pokud chceš operovat fanoušky, tak to mohlo být pouze o Big4 a Tottenhamu, případně o Toffies, protože nikdo jiný se o LM nebude bít, ale to je jen můj názor

Reagovat
smazaný uživatel

Mohlo to být pojato jinak,ale nebylo... Ty o výsledcích kladivářů víš a většině ostatnáích je to ukradené- pokud ne,tak si to najdou...

Reagovat
kubys

JJ to je fakt, souhlasím s tebou

Reagovat
smazaný uživatel

Jenomže takhle to lze vzít u kohokoliv. Kolik je tu fandů Chelsea? Tak stovka? A kolik z nich má alespoň trojciferné iq? Tak 10 maximálně...Té mase neskutečných idiotů, která převážně tvoří místní fanouškovskou základnu Chelsea tyhle informace stejně nic neříkají, stále budou jenom tupě plácát "Chelsea 4ever" anebo "Chelsea titul" atd....Ta desítka všechny tyhle informace pravděpodobně má, protože co jsem to četl, tak tohle musí vědět opravdu každý, kdo se o ten tým trochu zajímá....To bych taky byl spíš pro krátké prewiew všech týmů, rozhodně kdyby tu byl krátký článeček o Hullu, tak by bylo prakticky zaručená nějaká skutečná informační hodnota (tzn. že bysme se dozvěděli něco nového), protože i ti, jenž PL doopravdy sledují, toho o Hullu - narozdíl od Čukotky - moc nevědí....

Reagovat
fantomas

Ale co do toho psát? Tupě opsat výsledky nebo co? Historii klubu sis tu mohl přečíst, stejně jako u všech nováčku. To mělo přesně to poslání, o němž píšeš - aby i ti mladí se něco dozvěděli, nevěděli jen o Big Four. Jenže do previews mužeš napsat leda absence, nejlepšího střelce, přestupy a výsledky, to co tu máš o prvních deseti (jestli tě napadá něco nového, tak sem s tim). A pokud ti de o toto, tak to se objeví v previews, které vyjdou počítám zítra ráno. Nemusí k tomu být samostatný článek.

Reagovat
fantomas

Toffees jsou z téhle desítky možná nejslabší.

Reagovat
kubys

Soudíš podle čeho? Podle toho, že jste jim přisoudili 10. místo? Oni vždycky uměli překvapit navíc s Yakubuem v útoku, Cahillem jakožto tahounem a skvěle postavenou obranou se o ně moc nebojím

Reagovat
smazaný uživatel

Osman,Arteta.

Reagovat
kubys

Jo díky, jaksi jsem na ně pozapomněl ...prostě podle mě mají na to, aby prohnali týmy Big4

Reagovat
fantomas

s Yakubem v utoku a ten když se zraní, tak rovnou muže hrát Moyes. Cahill s Artetou jsou furt zranění, ani Osman neni nejodolnější. Řikám ti, 2-3 zranění a odpadnou.

Reagovat
kubys

Tak Anichebe nebo Vaughan taky můžou něco zahrát , největší problém vidím v odchodu Carsleyho, to je dost špatné pro Everton, ale tak možná Moyes někoho ještě koupí

Reagovat
smazaný uživatel

Se snažili o Moutinha,ale ten asi nevyjde. Se divím,že nechtěli Sidwella,ten by se jim hodně hodil.

Reagovat
fantomas

To je další věc, defenzivní záložník. Bez Fernandese maj jen Gravesena, kterej už na PL nestačí. A ve vší ucte k Anichebemu a Vaughanovi, tihle dva mají ještě hodně co rust. Každopádně když se vrátim na začátek diskuze, tak mnohem větší šanci na to šesté místo má nejspíš Aston Villa.

Reagovat
smazaný uživatel

Souhlas. Už takle je to kupa práce.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak zas nemožné bych netvrdil, bývá to tu prakticky každý rok. Tím samozřejmě nekritizuju.

Reagovat
smazaný uživatel

Dobře,ne nemožné,ale zbytečné... Pokud chceš mít i ten názor fanouška,máš to na 3 stránky... A 20*3 je dost dlouhej článek... Už ted se mi to nechce číst a kdyby to bylo ještě 4x delší

Reagovat
smazaný uživatel

Jo však to je zas něco jiného, já většinou na českých webech skoro nic nečtu, natožpak souhrn sedmnáctého týmu anglické ligy... jen mi šlo o to "nemožné" tak z ničeho nic.

Reagovat
smazaný uživatel

Taky nevím, co tady řešíte, koho doopravdy zajímá nějaký Manchester City...

Reagovat
smazaný uživatel

Například fandu anglické kopané...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak nevypadá to.

Reagovat
-PeCa_08-

Lpool 5

Reagovat
smazaný uživatel

Také věřím a doufám, že bude lepší než pátý.

Reagovat
smazaný uživatel

Já bych si tady fakt rád přečetl něco o League Two. Jak je na tom můj oblíbený, tradiční klub Grimsby Town...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Už se těšim na PL jak malej jarda Tenhle rok to bude honě vyrovnaný na tItul má 5 týmů.

Reagovat
smazaný uživatel

To Doktor: Tak mě doopravdy Man City zajímá z Anglie ho mam tak nějak nejradši Jinak pěknej článek Už se na Premier Ligue fakt těšim je tam fakt hodně kvalitních týmů co myslí na poháry a kvalitou na to rozhodně maj. Kromě Big4 Totenham, Everton, Villans, Pompeys, NUFC, Man City, Rovers...Překvapit může i Sunderland nepodcěňoval bych možná ani Boro. S velkou dávkou štěstí by se moh jeden z těhle dvou dostat do Top10...Jinak budu držet palce Hullu na záchranu Ty vo, ale včera mě Citty zklamali, doma prohrát s Dánama To spanhel: Já bych si zase rád přečet něco o Lincolnu City rovněž týmu z League Two

Reagovat
kubys

S tím Sunderlandem jsi trefil hřebík na hlavičku - jsem na ně zvědavý, mají výborně poskládané mužstvo, navíc nakupují s rozmyslem, jde vidět, že Roy ví, co dělá

Reagovat
fantomas

Škoda že to od Spanhela byl jen trapný pokus o vtípek.

Reagovat
Liquid

jedině WYCOMBE WANDERERS!

Reagovat
Liquid

1.Chelsea, 2.Manchester United, 3.Liverpool, 4.Tottenham, 5.Newcastle, 6.Arsenal, 7.Portsmouth, 8.Manchester City, 9.West Ham United, 10.Aston Villa, 11.Sunderland, 12.Everton, 13.Wigan, 14.West Bromwich, 15.Blackburn, 16.Bolton, 17.Fulham // 18.Hull, 19.Middlesborough, 20.Stoke

Reagovat
smazaný uživatel

Vypádá to jako kdyby si na nějaký tým zapomněl a pak ho přidal skoro na náhodné místo

Reagovat
$dolar$

Jakej asi?

Reagovat
smazaný uživatel

Villa,Everton,mozna Blackburn....Arsenal dal na 6.místo schválně

Reagovat
Liquid

tipuji že to bude stejně vyrovnané jako loni, tudíž od 7.Portsmouthu po 12.Everton může být rozdíl třeba jen 6 bodů, a Blackburn oslabil a Evertonu letos nevěřím, navíc mají teď hlavně ve středové řadě plno zranění a posila tuším téměř žádná

Reagovat
smazaný uživatel

Jo jasně,já ti tip neberu pravda no od 7.-12. může být rozdíl tří bodů...bude to hodně vyrovnané

Reagovat
Liquid

jestli myslíš Boro - tak si vážně myslím, že se stávajícím kádrem spadnou, hlavně ti gólmani, jen 2 a ne moc kvalitní Turnbull zřejmě jednička

Reagovat
smazaný uživatel

Boro jsem nemyslel

Reagovat
smazaný uživatel

no s tim arsenalem nevim, ale zbytek by tak mohl vypadat

Reagovat
smazaný uživatel

Jeden Reds titul bude nas!!!

Reagovat
-PeCa_08-

jj cekam boj

Reagovat
smazaný uživatel

no nic proti ale ten tip týmu jak skončí to je špatně chelsea bude 1. a man united možná 2.

Reagovat
smazaný uživatel

1.Liverpool

2.Manchester United

3.Chelsea

4.Arsenal

5.Tottenham

6.Newcastle

7.Everton

8.Aston Villa

9.Portmouth

10.Manchester City

11.Blackburn

12.West Ham

13.Sunderland

14.Bolton

15.Middlesborough

16.Fulham

17.West Bromwich

18.Wigan

19.Stoke

20.Hull

doufam ze jsem na nikoho nezapomel jedeme LIVERPOOL

Reagovat
smazaný uživatel

Máš jich tak 20,tak snad ne.....

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

myslel sem jestli tam nekdo neni dvakrat

Reagovat
smazaný uživatel

Těžko řict

Reagovat
smazaný uživatel

Dobréj článek ale neobjektivní ten co to psal určitě fandí manchesteru což je

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud se nemýlím tak fantomas fandí Arsenalu a s ním spolupracovali další tři ...

Reagovat
smazaný uživatel

hm tak to budou asi ti další tři kteří jsou,tak skvěle objektivní

Reagovat
smazaný uživatel

Nefandíš ty Realu?

Reagovat
smazaný uživatel

nee chelsea,ale jsem objektivní,ale když jsem si přečetl o manchesteru a chvále o tom jak měly skvělou přípravu,tak bych to ani moc neřekl viděl jsem finále community shield a byl jsem překvapen tímto člankem protože to byla naprosta stráta času u TV.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Chelsea je anglický Real akorát s čistší historií...

Reagovat
smazaný uživatel

to si nemyslím.Podle těch posil,který získaly,tak to nebylo rozhodně,tak přehnaný jak u Realu....naštěstí,že zůstal Drogba a Lampard jinak by asi Abramovič nakupoval jak strhanéj

Reagovat
smazaný uživatel

Každopádně tady tohle ublíženectví jak vám každý v článcích křivdí máte společné.

Reagovat
smazaný uživatel

A nefandis ty nahodou barcelone?

Reagovat
smazaný uživatel

ja fandim banicku !!!

Reagovat
fantomas

Neztrapnuj se tu už.

Reagovat
smazaný uživatel

idioty ignoruji a vyhíbám se jim nedělá to dobrotu

Reagovat
fantomas

Tim narážíš na mě, ty výhibko?

Reagovat
smazaný uživatel

my se známe pokud vím ,tak ne ,tak si nech ty své pubertální výjevy pro nějakou patnácku frajere

Reagovat
fantomas

Jen jsem se ze slušnosti ptal, abych věděl, jestli ti mám odpovidat nebo ne.

Reagovat
smazaný uživatel

jak vidim tak ses na to mel radsi vybodnut a nic nepsat !! nekeri lidi totiz nic neumi a sami tu druhych kritizuju !!

Reagovat
smazaný uživatel

já nikoho nekritizuji je to jen můj názor nic víc a pokud to někdo nepřenese přes srdce tak sorry,ale na to tu jsou ty komentáře,aby každý řekl co si myslí.A já si stojím za svým

Reagovat
smazaný uživatel

to nereaguju na teb ja reaguje na tu dobeta celu !!

Reagovat
fantomas

Jaká věta ode mě se ti konkrétně nelíbí?

Reagovat
fantomas

Bohužel Češi jsou národ nevděčníku.

Reagovat
smazaný uživatel

To je taky dobrý kec tohle.

Reagovat
fantomas

No jo, je to zobecněné, ale po tom, co sem dneska viděl, nemám jiný pocit.

Reagovat
smazaný uživatel

Bylo by to všude úplně stejné.

Reagovat
smazaný uživatel

herbage(Arsenal)Chazy(Man.utd.)Talkers(Chelsea)

Reagovat
smazaný uživatel

tak to sorry,ale přišlo mi to trošku jednostranný,ale je to jen můj dojem

Reagovat
fantomas

To teda je jen tvuj dojem.

Reagovat
smazaný uživatel

Na pozici golmana je jistá jednička – Petr Čech

opravdu k zamyšlení

Reagovat
smazaný uživatel

ted sem te nepochopil!!

Reagovat
Shevchenko

Nestrapňuj se.

Reagovat
smazaný uživatel

1.LIVERPOOOL FC

Reagovat
-PeCa_08-

jestli zase odpadnem na zacatku ligy, tak fakt nevim uz..snad ne

Reagovat
smazaný uživatel

taky bych tady rád viděl více info o dalších klubech.o velké 4 je toho všude tolik a spíš jsem čekal ne tolik známé info.tohle už každý četl mnohokrát.co víme o wiganu,nováčcích,middlesbrough atd?

jinak moje tipy:

1. chelsea

2. arsenal

3. manU

4. tottenham

5. liverpool

6. everton

7. middlesbrough

8. portsmouth

9. newcastle

10. aston villa

11. blackburn

12. west ham

13. sunderland

14. wba

15. man city

16. hull

17. wigan

18. stoke

19. fulham

20. bolton

Reagovat
smazaný uživatel

jo ještě tip na černého koně - middlesbrough.

zklamání - manchester city

překvápko - hull

Reagovat
fantomas

O nováčcích bys toho měl vědět ažaž, pokud to tu pořádně sleduješ.

Reagovat
smazaný uživatel

v rámci možností ano.spíš mě zajímá ten wigan,middlesbrough atd.je to vždycky velká neznámá.jednou dole,jednou nahoře.uznávám,že o nováčcích je toho tady dost,nicméně je to sázka do loterie.myslím si,že hull bude na začátku hodně těžit z euforie a celé jaro žít z podzimního náskoku

Reagovat
fantomas

Bohužel těch lidí, které by to zajímalo, by se tu asi až tolik nenašlo. Hlavně mně preview přijdou celkově takové zbytečné. Je to jen prostor k tomu, aby lidi v diskuzich vyjádřili své tipy. Ale nějaké prognozy? Na co? Jde shrnout přípravu, která stejně napoví máloco. To jsem udělal u dle mě deseti nejlepších celku, zbytek ostrouhal, ale mnoho zajímavého info o nich najdeš v previews, to si piš.

Reagovat
smazaný uživatel

samo,ocenuju tvoji práci.prostě jsem se na ten článek těšil.říkám si.to je to,co jsem potřeboval,no a pak zase velká 4.zklamání z očekávaného.nic víc ;)

Reagovat
fantomas

Jen poopravuju - předsezonní převiews mi přijdou zbytečné, aby nedošlo k nedorozumění. Jestli jsem tě takhle zklamal, tak to mě mrzí, příště to bude lepší. Měl jsem ted dost naspěch.

Reagovat
Asics.x

mam presne stejnej nazor. velka 4ka a vic ani h.... Stejne jsem se dneska tesil na magazin sportu a kdyz jsem ho otevrel a prosel, tak jsem byl akorat nasr... a jeste tam daj rozlosovani a dotoho zatrhaj tahaky kola. Co asi tak tam bylo zaskrtlyho. jen souboj velky 4 mezi sebou. no proste o nicem. stejne jako tady. ehm....jinak o vsech tymech jsem nasel na jinym webu (PF) pekny rozbory.

Reagovat
fantomas

Tak chod tam, nikdo se tě neprosí, abys tu byl stálým návštěvníkem.

Reagovat
Asics.x

pan urazenej. neprosi, ale vidim hlavne ze takovejch kterym se to nelibi je vic. tohle je ubohost.to je lepsi se na to vysr. a cece, ja si muzu chodik kam chci a psat co chci, to je smulka co?

Reagovat
fantomas

"velka 4ka a vic ani h...." - Opravdu? Dělání hovna by mi asi netrvalo 2 hodiny. Pak jsem ubohej...hmm, čim sem si to vysloužil?

Reagovat
smazaný uživatel

Nezapomněl jsi na někoho?

Reagovat
smazaný uživatel

koho?

Reagovat
smazaný uživatel

banik

Reagovat
smazaný uživatel

neboj se vlka nic.na něj nejde zapomenou,bo i já mám bílé srdce,modrou krev...

Reagovat
smazaný uživatel

.... a mym nejmilejsim klubem je muj BANÍČEK !!! BP

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

1. banicek

2. chelsea

a dal je to jedno!!!

Reagovat
smazaný uživatel

No je vidět, že je to narychlo spíchnutý...

Reagovat
fantomas

Ale kuš...

Reagovat
One-Real

Letos to bude opravdu vyrovnané...MU zůstali hráči, ale zranění klíčových hráčů na začátku sezony a možná Ronaldova naštvanost z té aféry kolem jeho přestupu, by nemusela dělat dobrou krev, MU by mělo koupit hrota, Berbatov by nemusel být špatný, škoda, že se nepokusili o Roqueho Santa Cruze, nebo Huntera. Chelsea je podle mne, až to nerad říkám, hlavní favorit na titul, hráči budou po minulé "zkažené" sezoně namotivovaní a přípravu měli dobrou, chtělo by to ještě křídlo Young, Downing, jinak posílily celkem dobře. Nestihl jsem se rozepsat....musím balit...zítra odjíždím na soustředění, večer se tu snad objevím.

Reagovat
fantomas

Já taky odjiždim.

Reagovat
smazaný uživatel

To Tomáš Daníček: hodne krat sem se te ptal jestli se v diskuzy menujes fantomas. Jo nebo ne?

Reagovat
smazaný uživatel

aspon jednou bys mohl odpovedet

Reagovat
fantomas

Odpovidali ti jiní a jednou i já. Tak pro jednou a navždy: ANO, jsem to já.

Reagovat
smazaný uživatel

Doufam ,ze tu ligu uz konecne vyhrajem!!

Reagovat
smazaný uživatel

A už jste se zbavili Beniteze? Pokud ne, tak letos opět smůla...

Reagovat
smazaný uživatel

Clanok bol super,vsetko ako ma byt,dokonala struktura spracovania,uzasny obsah,zaujimava tema a informacie na jednotku,putave a interesantne rozpravanie,doslova orgasticke,ani jedna jedilinka chybicka,cize aj gramatika proste nadhera,som z toho doteraz uzasnuty a dakujem vsetkym co sa podielali na vyvoji internetovej siete a umoznili mi tak zhliadnut tento skvost,rovnako autorovi,mat dceru okamzite ju ponuknem tebe na vydaj,si vrchol genetickej produkcie CR,diky este raz pochvala

Reagovat
smazaný uživatel

eh len tak pre istotu,nebolo to mienene ako ironia,len ked vidim ako si Tomas zaklada na reakciach,tak nech ma aj nejaku aspon trochu pozitivnu

Reagovat
fantomas

Prosim te...nešlo mi o to tu všechny uchvátit, ale prachobyčejně informovat. Ne nijak obsáhle, jen to, co bylo třeba. Jestli se mi to povedlo, to samozřejmě zjistim z reakci a já zjistil to, že tu drtivá většina tyto výsledky všechny znala a nezajímalo je to. Je škoda, že je třeba nezajímaly ani názory zdejších přispěvovatelu, které jsou dle mě dost povedené. O zbylých týmech v klasických preview vlastně tentýž servis, nehrotil bych to. Jen to holt neni v jednom článku.

Reagovat
smazaný uživatel

Ja bych se rači na nějake dohady a spekulace vy...........................

Reagovat
smazaný uživatel

v krátkosti to shnru - nudný článek o nudných klubech....

Reagovat
fantomas

Taky uražen, že jsem se nevěnoval více Spurs? To víš, až jedenáctý klub by asi nikoho moc nezajímal.

Reagovat
smazaný uživatel

Spurs jsou dobři,ale na Chelseu aManchester nemaji

Reagovat
smazaný uživatel

proč bych měl být uražen?......já o Spurs vím všechno, nepotřebuju tady číst o nich nějaké zcestné a amatérské postřehy...........

Reagovat
smazaný uživatel

O hrači vědět vše to by šlo ,ale o klubu???

Reagovat
fantomas

No puvodně jsem tě chtěl požádat, ale koukám, že jsem udělal dobře. Jsme na tebe moc velcí amatéři.

Reagovat
smazaný uživatel

samozřejmě, že jste přes Tottenham pro mně jen amatéři....co můžete o něm vědět když ho už aspoň 20 let pravidelně nesledujete?

Reagovat
fantomas

Tak tady jde snad o aktuální pohled. Tu je jedno, jestli víš o Tottenhamu 20 nebo 5 let.

Reagovat
smazaný uživatel

jenomže když ho sleduješ pár let, tak ještě nemáš ve svém pohledu žádnou historickou kontinuitu a nedokážeš si proto spoustu faktů správně vyhodnotit a vhodně zařadit do kontextu....

Reagovat
fantomas

Ale kušuj.

Reagovat
smazaný uživatel

jinak abych jen nekritizova a byl i trochu konstruktivní - než udělat článek touto dost nudnou formou a nacpat tam spoustu omáčky o těch provařených klubech - kterou stejně všichni dávno znají, takže to je jen opakování dobře známých faktů, tak by bylo lepší ke každému klubu připsat v několika výstižných větách nějaký osobní postřeh, případně nějakou zajímavost, perličku atd......pak by to byl skutečně dobrý článek....ale k tomu zase hodně nutně potřebuješ tu historickou kontinuitu....

Reagovat
fantomas

Spíš k tomu potřebuju čas, kterýho nemám nazbyt.

Reagovat
smazaný uživatel

takový čánek se dá napsat za 30 - 40 minut.....tedy v případě, že máš tu historickou kontinuitu..... ......a ty statistiky stejně odněkud jen zkopíruješ

Reagovat
fantomas

Mimochodem tyto sem nekopíroval, ale jsou poctivě přepsané a střelci spočítaní. Není to tak, že bych to odflákl, celé mi to trvalo tak pět šest hodin.

Reagovat
smazaný uživatel

Vidíš a kdybys to dělal "po brucovsku" máš to za 30-40 minut a ještě by to bylo zajímavější.

Reagovat
fantomas

Nemám historickou kontinuitu.

Reagovat
PJ

My sme proste jen maly amateri, pochop to. Jeste ze toho bruce mame, jinak bysme ani nevedeli jak spatne na tom sme...

Reagovat
Arne

Reagovat
fantomas

A ještě máme necitlivý cenzory.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

no jo, ale to je tvoje blbost...ty 4 tymy by se dali napsat za hodinu a pul, zbytek už sis mohl najit..a žes počítal kolik dal kdo golu, to sis mohl kdekoliv najit, vysledek by byl stejnej

Reagovat
fantomas

Tak hledej, šmudlo. Já to nikde neviděl.

Reagovat
fantomas

Nejlepší je, že machruješ, házíš tady frajerský brejličky, ale vsadim se, že sám si nic nenapsal. Samozřejmě kritizovat mužeš, aniž bys měl zkušenosti s touto prací, ale takové to "ty 4 tymy by se dali napsat za hodinu a pul" si nech někde pro maminku, ta ti to možná sežere. Jestli bys toto plus opravování po fanoušcích měl za hodku a pul, tak se ti nepřestanu klanět do konce života.

Usmál jsem se i nad "zbytek už sis mohl najit", protože už vidim jak kopiruješ ty tabulky z oficiálních stránek klubu jen tak ctrl+c a ctrl+v.

Reagovat
smazaný uživatel

To nejde? Já nevím, já jsem nic takového nehledal, když něco píšu tak je to o Spurs, a o těch toho vím docela dost tak nehledám Tak dobře, tak 2 a půl hodiny.. A hodím to sem zas...

Reagovat
fantomas

Přijdeš si vtipnej? Dobrá no. Každopádně novinařina je celkem dřina, to si zapiš za uši, at se tu neztrapníš ještě někdy jindy. Nějaké neof. klubové weby a Fotbalportal je docela něco jiného.

Reagovat
smazaný uživatel

ne nepřijdu, myslím že tam nic vtipnýho nebylo

Reagovat
fantomas

Tak proč dva smějící smajly?

Reagovat
smazaný uživatel

Jak dlouho ho sledujes ty?

Reagovat
smazaný uživatel

Ani sa nepýtaj, ale poviem Ti, že ešte v roku 2005 to bol hrdý scouser, ktorý s rafom oslavoval titul v LM

Reagovat
fantomas

Tak přece jen je to pravda, už jsem o tom něco slyšel.

Reagovat
smazaný uživatel

Nič to ale nemení natom, že o spurs vie fakt viac ako my všetci dokopy. Akurat že tá historická kontinuita, o ktorej hovorí, nie je ani v jeho prípade odžitá ale len (aj ked na vysokej urovni) a len vyčítaná z netu a knižiek. A vlastne, kto z nás môže v suvislosti s anglickým klubom hovoriť o nejako zžití? Sledujeme to len ako vonkajší pozorovatelia.

Reagovat
fantomas

Nojono, už jen že byl na WHL ho staví daleko přede mě.

Reagovat
smazaný uživatel

koukám, že mně znáš lépe než má vlastní matka....LfC mi byl v době kdy to byl hrdý anglický klub vždy sympatický a moje anglická 2, nicméně babka mi ve 12 vyšívala na bundu nápis Tottenham, takže myslím, že jsem v tom jasno dost měl.... ...ach jo

Reagovat
smazaný uživatel

Ale no... ale vlastne nič, nebudem to tu vyťahovať. Kto chce, zistí si aj sám.

Reagovat
smazaný uživatel

Ja to prave taky slysel, ale to je asi tak vsechno, tak jsem se chtel zeptat osobne. Ale otazka zustala nezodpovezena. Kazdopadne aspon dostal rozum, kdyz uz to s tou vernosti nebude tak zhavy.

Reagovat
smazaný uživatel

Chelsea

Man.U.

Reagovat
smazaný uživatel

spurs

Reagovat
smazaný uživatel

Ně Spurs nijak nevadi.Typuji že skonči tak mezi 6. až 9.mistem

Reagovat
smazaný uživatel

1.Chelsea

2.Arsenal

3.Liverpool

4.Man.U

5.Spurs

6.Man.City

Reagovat
smazaný uživatel

No ten Manchester si zapomněl příliš dole

Reagovat
smazaný uživatel

ako dole?

Reagovat
smazaný uživatel

No ja taky nemam rad Spartu.Ale musim se divat na věci oběktivně.Nemužu psat i kdybych chtěl že Sparta skonči někde v polovině tabulky.Stejně jako Manchester

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Dobra mužu napsat že přinejhoršim skonči 3.To už by šlo.

Reagovat
smazaný uživatel

o.k

Reagovat
smazaný uživatel

prej Liverpool ze bude na 5 míste hahahahaha

Reagovat
$dolar$

Jelikoz autor je fanouskem Arsenalu , tak si akorat vcihni prohodte tymy Liverpoolu a Arsenalu a takhle to muze vypadat

Reagovat
fantomas

Pšššt.

Reagovat
smazaný uživatel

No ale někdo tam byt musi ne Však prvni dva jsou Manchester a Chelsea nebo naopak mě to je jedno.Pak zbyva Arsenal a Liverpool.Takže.........

Reagovat
smazaný uživatel

nie, nie som fanuskom arsenalu ale Chelsea

Reagovat
smazaný uživatel

to vyjde nastejno......podle kvality tvých příspěvků tě stejně nikdo k jinému klubu ani netipoval...

Reagovat
Kapřík

Reagovat
Devil

No konecne se rozjede ta nejlepsi liga na svete!

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně žádná liga kvalitou nedosahuje Premier League

Reagovat
One-Real

Reagovat
smazaný uživatel

Suhlas, PL je jednoznacne najkvalitnejsia, najnarocnejsia a najvybusnejsia liga A pre mna aj najatraktivnejsia

Reagovat
smazaný uživatel

nechci rejpat,ale u Liverpoolu mi chybi "ocima fanouska" dost podstatna vec

Reagovat
fantomas

Bohužel měl jsem domluveného jednoho kluka, ten pak ale vyšuměl a nedal vědět, ani se neomluvil. Mrzelo mě to, sháněl jsem náhrady, ale dva kluci nemohli, tak jsem to musel nechat takhle.

Reagovat
smazaný uživatel

to neberu,dobry redaktor si umi poradit v kazde situaci,nedivas se na Redakci?

Reagovat
fantomas

Kaji se, kaji.

Reagovat
smazaný uživatel

Bude i druhá desítka?

Reagovat
fantomas

Nene, více v preview zítra ráno, i dnes večer jednotlivě.

Reagovat
smazaný uživatel

Doufám, že si na SAFC dáš záležet.

Reagovat
smazaný uživatel

jezis nechte ho uz byt,a budte radi za to,ze je tady vubec neco o anglicke lize,ja sem treba ujety na kapr ligu a nic podobneho pred sezonou tady nebylo.

Reagovat
smazaný uživatel

Ty si ze mě děláš srandu ne? Já to nemyslel špatně, takže se zklidni.

Reagovat
fantomas

To zrovna dělá kolega. Tak snad přidá něco, co by tě zajímalo.

Reagovat
smazaný uživatel

Třeba něco co nevim.

Reagovat
fantomas

Necháme se překvapit.

Reagovat
smazaný uživatel

Ok.

Reagovat
smazaný uživatel

letos neverim arsenalu, preju jim, ale podle me nebudou v top 4, rad bych se mejlil

Reagovat
smazaný uživatel

1. MANCHESTER UNITED

2. Chelsea

3. Liverpool

4.Tottenham

5. Arsenal

6. Portsmouth

......................

18.Stoke

19.W.B.A

20.Hull

Reagovat
smazaný uživatel

1 Man United

2 Liverpool

3 Chelsea

4 Arsenal

5 Tottenham

6 Aston Villa

7 Portsmouth

8 Everton

9 Man City

10 Sunderland

11 Newcastle

12 Fulham

13 West Ham

14 Middlesbrough

15 Blackburn

16 Wigan

17 Bolton

18 WBA

19 Stoke City

20 Hull City

Reagovat
smazaný uživatel

druhy Liverpool

Reagovat
smazaný uživatel

Vysedávající Schevchenko.

Reagovat
smazaný uživatel

Ked si myslel Adreja co hra za Chelsea tak to je Shevchenko

Reagovat
smazaný uživatel

To je jedno, účel to splnilo....

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Letošní premier league vyzerá podle mně takhle:

1.Manchester united

2.Chelsea

3.Arsenal

4.Liverpool

5.Portsmouth

6.Aston Vila

7.Everton

8.Tottenham

9.Blackburn

10.Man.city

11.Newcastle

12.Sunderland

13.West Ham

14.Fulham

15.West Bromwich

16.Midlesboro

17.Hull City

18.Wigan

19.Bolton

20.Stoke City

Reagovat
fantomas

Spurs osmí?

Reagovat
Devil

Straky tuto sezonu budou hrat o LM!

Reagovat
fantomas

Tak s tou euforií bych to nepřeháněl.

Reagovat
Devil

Rikam si to kpred kazdou sezonou,tak ted uz to snad musi prijid ne?

Reagovat
fantomas

Nebyl bych uplně proti, kdyby to bylo zároven na ukor jak Live, tak Slepic.

Reagovat
Devil

Ja bych je zase prohodil s tema na druhym miste!

Reagovat
fantomas

Taky možnost.

Reagovat
smazaný uživatel

Treba jo, ale proc by melo letos???

Reagovat
Devil

Pac jim fandim a preju jim navrat do poharove Evropy!

Reagovat
smazaný uživatel

Ahaa argumentujeme osobnima sympatiema, fajn... Arsenal letos sestoupi

Reagovat
Devil

Tak to uz spis verim tomu Newcastlu.

Reagovat
fantomas

A Manchester s Tottenhamem s nim.

Reagovat
Devil

No,Tottenham mam celkem rad,ale City me tam chybet nebude.

Reagovat
fantomas

Lišáku.

Reagovat
Kapřík

Reagovat
smazaný uživatel

Sakra, kdo psal o tom Man Utd, frajer

Reagovat
herbage

Reagovat
Devil

No tak aby jsi nerek,-mas to pekny no.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

1.Man Und

2.Arsenal

3.Čukotka

4.Tottenham

5.Liverpool

6.Everton

7.Blackburn

8.Portshmouth

9.Aston Villa

10.Newcastle

11.Man City

12.Sunderland

13.Middlesbrought

14.West Ham

15.WBA

16.WIgan

17.Bolton

18.Fulham

19.Hull City

20.Stoke City

Reagovat
božský John

co timhle sledujes?...to je soupis tymu co zjas?

Reagovat
smazaný uživatel

To je můj typ na konečnou tabulku premier league

Reagovat
božský John

ale docela zbytecnej....liga ani nezacala..a tym "Čukotka"neznám.-...

Reagovat
smazaný uživatel

čukotka=Chelsea FC , ale mě se to zdá dobrý ten zbytek

Reagovat
božský John

tak at nazyva tymy jak se jmenuji(samozrejme vim co to je) akorat me tohle dokazse nastvat(i kdyz to sam delam)

Reagovat
smazaný uživatel

Tak proč tě to štve?

Reagovat
božský John

Protoze to je Chelsea a ne Čukotka...ja taky nepisu ze Bordeaux jsou lamy(i kdyz mezi nama...)

Reagovat
smazaný uživatel

Ne myslím když to sám děláš dyt si to tam psal?

Reagovat
božský John

no konec koncu mne je Chelsea ukradena....

Reagovat
smazaný uživatel

já už to tak nedělám, i když před rokem jsem tak psal všude, ale už nejsem takovej debil co se navazi do ostatnich tymu uplne zbytecne, tady jsem si z vas vetsinou delal prdel, protoze jsem si myslel ze me tu nikdo nezna, vazne jsem myslel jen to ze se to da stihnout za 1,5-2 hodiny, ale mozna jsem se spletl, tak dlouhej clanek jsem opravdu nepsal tak nwm

Reagovat
Devil

No,tohle uz je lepsi,ale porad to neni jeste ono.

Reagovat
smazaný uživatel

Co?

Reagovat
Devil

Ten treti tym,co John nezna bych prohodil s Newcastlem.

Reagovat
božský John

nebo s "Middlesbroughtem"

Reagovat
smazaný uživatel

třeba překlep ne?

Reagovat
božský John

kazdej preklep se tady musi nejak dat najevo...jestli si tady kratce tak tohle si zapamatuj..jakmile popletes i/y tak ses nahranej...

Reagovat
smazaný uživatel

tak to jsem v prdely

Reagovat
Devil

Nejses sam.

Reagovat
božský John

Ja sem v Jablonci...sme na tom stejne:D

Reagovat
smazaný uživatel

Pripojuji tip:

1. Chelsea

2. ManU

3. Liverpool

4. Arsenal

5. Aston Villa

6. Tottenham

7. Citizens

8. Everton

9. Portsmouth

10. Newcastle

11. Sunderland

12. Middlesbrough

13. West Ham

14. Blackburn

15. Fulham

16. WBa

17. Bolton

18. Wigan

19. Hull City

20. Stoke

...

Reagovat
smazaný uživatel

ehm,myslim ze najvecsov posilov Pompey je Crouch

Reagovat
fantomas

Dle mě bude mít větší přínos Kaboul. Má jisté místo v sestavě, zatímco nepříliš vyrovnaný Crouch má v utoku velkou konkurenci. Hrát chce Utaka, i když je to spíš křídlo, Kanu, Defoe to má jistý, Nugent se jen tak nevzdá, navíc je tam talentovaný Sahar, jenž se v přípravě jevil velmi dobře.

Reagovat
Devil

Kanu to ma jisty???????

Reagovat
fantomas

Řeč byla o Defoeovi.

Reagovat
Devil

ok

Reagovat
božský John

Defoe to ma jisty..kdyby myslel oba tak by napsal ze to MAJÍ jisty

Reagovat
smazaný uživatel

kaboul to ma iste?? skor sa mi zda ze ma len malu sancu prebit sa cez duo cambell-distin

Reagovat
fantomas

Vidim to tak, že Hreidarsson těžko bude podáva stabilní výkony a tak bude na levo nastupovat Distin, který už s tim postem náké zkušenosti má. Na stoperu pak Kaboul s Campbellem, popřípadě Distin s Kaboulem. Sol už na to dle mě uplně nemá, nestíhá, navíc se určitě zraní.

Reagovat
Devil

Taky jsem se nad tim pozastavil.

Reagovat
smazaný uživatel

taky si myslim, ze Vrouch bude vetsi prnos nez Kaboul, ktery se mi jevi vice nevyrovnany...

Reagovat
smazaný uživatel

No teď jsem zvědav, jestli redaktor opraví chybu v článku, kterou jsem nahlásil...

Reagovat
fantomas

Ted už se spí, nahlaš ji prosim pro jistotu zde na foru...PJ to dyžtak smaže.

Reagovat
smazaný uživatel

Ne, na to jsou páni redaktoři obvzlášťe hákliví, oni musí být bezchybní a hlásit se jim to má tichou poštou.

Reagovat
fantomas

To já jsem redaktor a autor tohoto článku a máš mé laskavé svolení.

Reagovat
smazaný uživatel

Nn, těch chyb jsem teď našel více, navíc od různých uživatelů, co tam měli možnost psát, takže radši "oznámím". Jinak chválím článek, ve kterém je vidět spolupráce od těch nejpovolanějších, a to fanoušků klubů.

Reagovat
fantomas

Jo, diky.

Reagovat
PJ

Mas to opraveny, detailisto

Reagovat
smazaný uživatel

Díky, teď nahlásím další, máš se naco těšit.

Reagovat
PJ

Tak na to ti... víš co... jdu spát

Reagovat
smazaný uživatel

To je zacházení...Jdu taky spát.

Reagovat
smazaný uživatel

odflaknuty clanok...

Reagovat
smazaný uživatel

tak tak, na pl.cz jsou mnohem lepší rozbory - které se podrobně týkají naprosto všech klubů, tzn, že i klubů jako je Bolton, Blackburn, Boro, Wigan atd.............je to asi tím, že ne všude trpí tou obsesí z Big Four....

Reagovat
fantomas

Ne, je to tím, že ten web je zaměřený jen na jednu ligu (resp. oblast - britský fotbal), a tak je tam prostor. Navíc to tam Petrovi píšou sami fanoušci (to víš sám), což je pěkné a zároven pro šefredaktora jistě usporne. Jinak určitě sis všiml, že sezonní souhrny zde vždy byly o všech klubech, ne jinak tomu bude i v zimě, takže tam snad naplníme tvá očekávání alespon z části.

Reagovat
smazaný uživatel

Je to bohužel tak...teď je u nás v módě fandit Chelski, Goons, Kripliánovi a Toréšovi, takže kdyby se psalo o Blackburnu, tak to ti gloryhubteři - jak je nazýváš - číst nebudou...bohužel se zapomíná na ty, kteří se více zajímají o anglickou kopanou...aspoň že je pl.cz...tam je to jiná úroveň...žádné debilní spekulace, ale dobré články

Reagovat
smazaný uživatel

Text příspěvku odporoval pravidlům pro komentáře a byl redakcí vymazán.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak o Spurs se za poslední roky mluví víc a víc, takže tím má i víc fanoušků. Příchodem Modriče a Santose přijdou i noví fanoušci, to musím uznat. Ale Liverpool má rozhodně víc fanoušků. A to hlavní díky toresofilům. Před jeho příchodem moc fandů LFC nebylo, ale teď jich rapidně roste....Ale rozhodně je větší zájem o big4 než o adeptech, který chtějí proniknout do big4. To je jasně vidět na článcích.

Reagovat
smazaný uživatel

Vo všeobecnosti ano, samozrejme má lfc viac fandov ako spurs, avšak ja som myslel fandov čo píšu na tento server, a tam to už tak jasné nie je. A tiež rozširuj zaujem verejnosti o big4 a zaujem o samotné lfc, nie je to to isté. Čo do záujmu na tomto servri sú si lfc a spurs rovní.

Mno a rád by som od admina vedel, ktorémutože pravidlo odporoval môj článok, ak ak nejaké najde, či to inkriminované pravidlo platí len na mna??? Nepoužil som žiadnu nadávku ktorá by sa neopakovala vyššie a teda nebola potrestaná už predtým. Alebo to bolo urazené ego autora článku, ktorý som prirovnak k vate???

Reagovat
smazaný uživatel

Tak já jsem sem nikdy nechodil, jen teď někdy od léta. Doufám, že to není mnou, že má najednou Spurs tolik fandů :)

Reagovat
smazaný uživatel

takovým lakmusovým papírkem o počtu fans jednotlivých týmů v ČR je návštěva kterékoli větnamské tržnice......tam si dres Tottenhamu rozhodně nekoupíš.....na rozdíl třeba od dresu LFC....

Reagovat
smazaný uživatel

No to máš recht Btw: Koľko červených dresov si si tam v minulosti kúpil?

Reagovat
smazaný uživatel

Asi tak :)...ale musíme uznat, že fandů Spurs docela roste..

Reagovat
smazaný uživatel

No nečuduj sa, bruce robí veľmi slušnú osvetu. Kto by odolal tak fantastickému klubu

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ten klub je sám od sebe fantastický :)

Reagovat
smazaný uživatel

No ale v tom prípade mam dilemu. Chazy ma tu denno denne presviedča že najsamlepší klub je ten jeho, a ty s brucom zase hovoríte to samé o spurs. Hoc bruce k tomu ešte pridáva že tottenham je až taký fantastický že nie je pre všetkých, takže im by som asi fandiť nemohol

Reagovat
smazaný uživatel

A co Liverpool? Ten není fantastický? :)

Reagovat
smazaný uživatel

copak miko, prudils?

Reagovat
smazaný uživatel

Podľa redakcie ano , začo sa touto cestou ospravedlnujem. Avšak nedá mi nezahrať sa na ukrivdeného, k čomu mi skvele dopomôže tvoj koment. Proste zjavne na tvoje príspevky platia iné (samozrejme benevolentnejšie) pravidlá ako na moje. Dobre, beriem na vedomie a budem sa nimi riadiť do budúcna. Zaujímavý je aj fakt, že obyčajne zmaže admin celý príspevok, zatiaľ čo pri tom mojom sa unúval len na zmazanie textu aby ma tu vystavoval na obdiv

Reagovat
smazaný uživatel

To neni o tom, ze by bruce mel protekci, ale o tom, ze ty jsi scouser Obecne by vam meli mazat vsechny prispevky

Reagovat
smazaný uživatel

Sakra, to nebyla reakce na tebe... jsem po vcerejsku nejak mimo....

Reagovat
smazaný uživatel

Vlastne to mela byt reakce na tebe, jen jsem zvykly, ze bruce bezne pise takovy slohy, tak jsem se ani nedival, ci je to prace a rek si, ze jsem omylem reagoval na bruce..... jj, dost mimo

Reagovat
smazaný uživatel

No ja si tiež myslím že fandov manwhoo a lfc by mali zatvárať. To že na jednu infromáciu potrebuješ až tri príspevky to len dokazuje .

Reagovat
smazaný uživatel

...a určitě myslíš, že zavírat do společné cely?.....jsi miko fakt záludný scouser.....

Reagovat
smazaný uživatel

No ale to si si domyslel sám. Ja to nikde nepíšem, či do spoločnej alebo nie.

Reagovat
smazaný uživatel

Mam dneska nejake slabsi rano ...

btw: jak to vidis dneska se Sunderlandem??... oni posilili vazne vyborne, ackoliv stale nemaji utocnika

Reagovat
smazaný uživatel

No odvšadial počúvam ako tam maximalne remizujeme, tak sa nechám prekvapiť. Ved vieš, pri rafovi si nemoze byť nik istý .

Reagovat
smazaný uživatel

Od vaseho lonskyho zapasu s Wiganem na Anfieldu to beru stejne koho by napadlo, ze Rafa nasadi 2 DMF a jen jednoho utocnika Tam se plne projevila jeho genialita.

Reagovat
smazaný uživatel

nebo to byl jen zdravý respekt k soupeři........všichni víme, že Rafa za těch 5 let v Anglii nic nepochopil, tak zcela logicky netuší koho se tam má skutečně bát - proto se raději pro jistotu bojí každého....

Reagovat
smazaný uživatel

Ten zvyšok PL musí byť fakt neskutočne slabý odvar, ked tak neschopný rafa každoročne končí v prvej 4tke (až na jednu vynimku) Žeby mal kyslík pravdu že pl je len medialna bublina?

Reagovat
Kily

tak to není, na obdiv tě tady nikdo nevystavuje. Jde o to, že pod tím příspěvkem je zajímavá diskuze a kdyby se smazal, tak zmizí i celá tahle diskuze. Takhle zůstane a můžete se v klidu bavit dál

Reagovat
smazaný uživatel

Aha, tak potom sa ospravedlnujem druhý krát

Reagovat
smazaný uživatel

zas to tak nežer a pěstuj si pocit spravedlivého rozhořčení za smazání tvého příspěvku......

Reagovat
smazaný uživatel

no, možná ten článek není až tak špatný , má jen hodně neštťastný nadpis, mělo tam být raději něco takového "Big Four vstupuje do ligy"......a v podtituklu mělo být - protože jsme bulvární web, tak nás - stejně jako naše čtenáře, stejně jiné týmy nezajímají - protože to je jen takový nepříjemný balast, trpěný jen proto aby Big Four nemusele celý rok hrát jen mezi sebou, i když si myslíme, že to není zase až tak špatný nápad......

Reagovat
fantomas

Prosim tě, kdybychom byli opravdu tak bulvární web, jen těžko by se tu objevil článek o Huddersfieldu a triu nováčků, nemysliš?

Reagovat
smazaný uživatel

to jsou tady v tom balastu jen takové výkřiky do tmy (kterých si samozřejmě cením), prioritou tady je bulvár - to snad nechceš popřít......stačí se podívat jen na nadpisy článků....

Reagovat
fantomas

To nevim, je to možné, v létě se vždy hodně spekuluje, mně spíš ale přijde divné, proč to vytahuješ zrovna pod článkem, který vznikl čistě z hlavy mé a tří fanoušků a s tím bulvár opravdu nesouvisí.

Reagovat
smazaný uživatel

protože to je něco jako názorný případ tohoto jevu.......začíná anglická liga, tak tady máte podrobný rozbor Big Four....jak jsem už psal - pokud to měl být dobrý článek a měl mít i nějakou souvislost s nadpisem, tak měl být vyvážený.....tzn. ke každému klubu napsat svými slovy nějakých 10-15 vět, nějaké ty zajímavosti, pár perliček.....a bylo by to v pohodě.......nevím kolik lidí si skutečně přečetlo ty nekonečné souhrny Big Four, které jen shrnují co bylo všude jinde už 100 krát napsáno.......myslím si, že i běžný čtenář si mnohem raději přečte nějakou krátkou zajímavost o Boltonu než sáhodlouhou omáčku o Big Four, kterou už stejně v nějaké formě někde četl........takže tomu článku buď změň napdpis - a bude to v pořádku, anebo se příště snaž o větší vyváženost....a věz, že někdy je lepší méně než více....

Reagovat
fantomas

Už jsem to tu opakoval, takovouhle verzi jsem zvolil jen a jen z časových duvodu, ne kvůli obřím sympatiím k Big Four. Taky bych raděj psal o Blackburnu než o Chelsea, ale zkrátka zdejší osazenstvo je nastaveno spíše tak, že je zajímá jen velká čtyřka. I když to tak podle ohlasu třeba nevypadá, je to nad slunce jasné.

Reagovat
smazaný uživatel

jak je nastaveno zdejší osazenstvo by ti mělo být upřímně jedno - tedy v případě že chceš být dobrý redaktor s nějakým vlastním stylem,......takové věci totitž zajímají jen druhotřídní bulvární pisálky.......dobrý autor dokáže své čtenáře třeba i vychovat, otevřít jim nové obzory atd......bulvárníi pisálek se jen snaží zavděčit mase a píše to co si myslí, že zajímá tu masu.....a ty si ještě můžeš vybrat co z toho chceš provozovat, protože až se do nějaké z těch dvou kategorií zařdíš, tak už z ní nevylezeš....

Reagovat
fantomas

Dobrá, polepším se...doufám, že mám furt blíže k té pozitivní kategorii.

Reagovat
smazaný uživatel

co je pro tebe pozitivní a negativní kategorie už závisí jen na tobě.....

Reagovat
fantomas

Tak samozřejmě že nechci být bulvárním pisálkem...

Reagovat
smazaný uživatel

to je dobře, vem si osobní přiklad třeba z takového alegreho - u něj máš jistotu, že každý jeho článek je o "něčem" - a i když tě téma zrovna nějak nezajímá, tak si ten jeho článek vždy přečteš, ptotože máš jistotu, že se něco dozvíš a má to vždy svůj styl.....hodně to možná souvísí i s tou jeho "historickou kontinuitou", ale i k té se můžeš jednou časem dopracovat .....zatím je pro tebe nejpodstatnější abys věděll JAK chceš psát.....

Reagovat
fantomas

Trefil si se do černého, právě Alegre je takový muj guru. Jistě že má strašně moc zkušeností, to já se nenaučím, leda postupem času naberu...

Reagovat
smazaný uživatel

diky že jste mi smazali příspěvky , ted mi to přišlo hodně blbý co jsem napsal

Reagovat
smazaný uživatel

Co ? Liverpool a pátý místo ??? Špatnej tip

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

na tomto videu jde jasne videt jaky je tomas repka=clovek,ktery nema mozek. a na ty trapne spartanske kecy uz radsi nereaguju!!

Reagovat
Kapřík

Na tom videu není nic, co bysme všichni neznali . A propo, zrovna ty tu někoho hodnoť jako člověka bez mozku... .

Reagovat
smazaný uživatel

sak prave jide videt ze ty k nim patris !

Reagovat
Kapřík

A kdepak to jde vidět? Nebo se jen nezmůžeš na lepší odpověď? Kdyby si se snažil pochopit(nejen) moje příspěvky ke Spartě, poznal bys jak jsem(nejen) já kritický. Ale vy zabedněnci vidíte jen to co chcete a proto jsi tu teď vnímán jako jeden ze symbolů úpadku kvality nově příchozích uživatelů .

Reagovat
smazaný uživatel

no jiste ty veterane !!! myslis si ze zrovna z tebe si vezmu priklad a budu se chovat jak ty?? no to by bylo jeste horsi nez ted takze tu nemachruj a nereaguj na me!! zrovna ty!!! fantomas taky prvni myslel ze su blbec a pak zjistil ze kdyz se chce tak se spolu mozem normalne bavit. ale to u tebe nehrozi protoze ti ta ruda leze na mozek !!

Reagovat
Kapřík

"myslis si ze zrovna z tebe si vezmu priklad a budu se chovat jak ty?? no to by bylo jeste horsi nez ted" - moc pěkný, alespoň že sebereflexe ti nechybí. No nevím jak fantomase...ovšem tomu furt do klubu nekýbluješ...ale mě si ještě nepřesvědčil...mimochodem, všimnul sis, že jsem se ještě za celou tu dobu nenavážel do klubu kterému fandíš? Zkus si z toho vzít příklad, protože když nadáváš na Spartu a Řepku kde jen můžeš, tak si tu aureolu alespoň miniaturní objektivity nevymodlíš a Sparťanovi se s tebou nebude chtít za těchto okolností bavit normálně. Zkus být víc tolerantní k jiným klubům i k jejich klubovým ikonám a klidně se tu můžeme rozumně pobavit...a propo, i zdejší moudřejší slávisté si uvědomují, že neustálé kopání do Řepky je takový antisparťanský kolorit lidí, kteří už nevědí roupama coby na tu Spartu nakydali...tak k tomu přidají i komunistickou tlačenku před třiceti lety a domělé dluhy a univerzální nástroj na bití Sparty máme na světě: . Já ti nevím, ale do Řepáka se tu deno denně obouvají spíš lidé typu Wobr z Londýna kteří nemají zájem na diskuzi ale jenom na pruzení...a to není zrovna sorta ve které bych chtěl být zaškatulkován...no dělej jak myslíš. A abys věděl, mě je Baník sympatický(když pominu večeřův knír) a můj nejoblíbenější igový hráč je Rajtoral...to mám ale tý rudý barvy na mozku, že?

Reagovat
smazaný uživatel

preber si to jak chces, klidne si mysli ze si ted vymyslam. ale ja treba sparte taky fandim v evropskych poharech, dyt ide o cesku ligu. ale sorry, jesli se repka nezacne chovat trochu rozumnejs tak bude u me furt stejny. nebo tobe prijde normalni co dela?

a o tem baveni se spartanama: kdyz napisu ze si myslim ze postupi panathinaikos a jeden spartan me napise co mele za blbosti a ze su ......., tak nevim jak se s vama da normalne bavit!

Reagovat
Kapřík

Tak hlavně není sparťan jako sparťan...na tom se shodneme . S lidma co tu řvou "Sparta nejlepší vy zajebaný zmrdi!" nebo "zkurvená slávia, ACS forever"...to u mě není inteligentní fanoušek, ale debil. Takže prosím nedávat s nima dohromady . Já u Řepky samozřejmě nejsem nadšený z toho jak se chová, ale jednak je mi blivno z toho jak se nafukuje všechno co udělá a třeba úderu pěstí jednoho Bohemáka na začátku minulé sezóny si nikdo ani nevšimne...tohle prostě nesnáším, každý čeká na nějaký jeho zkrat a málokdo si uvědomí, že je to s přehledem nejlepší český stoper...nebo spíš nechce uvědomit. Já ti nevím, ale pro mě je Řepka mnohem přijatelnější, než třeba prase a herec Besta, do kterýho tu ovšem téměř nikdo nešije...to Řepka aspoň hraje sice tvrdě, ale férově. Narozdíl například od Besty ještě nikoho nezranil, ačkoli se o něm říká že je to řezník a já nevím co ještě. Prostě kampaň a kecy, takže i když jsem na něj za něco naštvaný, tak mi je ho spíš líto jak se po něm každý vozí. Já osobně, protože taky bych někdy vylítnul na hřišti když je člověk trochu emotivnější, bych se kvůli té masivní kritické kampani na ten fotbal už vykašlal být jím...ale on pořád pokračuje, čímž mě příjemě překvapuje. Samozřejmě kdyby se mělo opakovat to co tehdy v Teplicích tak už ho nechci u nás vidět, ovšem to co se na něj v poslední době kydá a jak jsou lidi nehorázně trapní když se do něj furt obouvají jaký je to bezmozek, zatímco oni se tu chovají ještě mnohem hůř když jen nadávají do čů*áků a rejpají... . Prostě ho beru za výborného hráče, srdcaře, který se občas zachová díky svému enthusiasmu blbě(což se kvůli jeho klubové příslušnosti a pověsti náležitě nafoukne), ale je fér.

Reagovat
smazaný uživatel

proč taháte nějakou Spartu z Prahy a Ostravu do diskuse o anglickém fotbale? Běžte se hádat někam pod Kapr ligu...

Reagovat
Kapřík

Pardon, už se to nestane...doufejme...

Reagovat
smazaný uživatel

ještě někdo tu udělá svuj tip na konec tabulky pro rok 08/09 a bude mít arsenal na jiným než 1. místě tak si ho najdu a utrhnu m hlavu a vubec nejvíc jestli dá někdo arsenal na 4. místo to mu tu hlavu potom otrhnu a hodim do xichtu

Reagovat
Devil

Tip pro rok 08/09

1)MU

2)Newcastle

3.....

4.......

5)Arsenal

......

......

.....

A hledej.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele