Pohled do rukávu kouzelníka Beníteze

11.06.2015, 09:46
Názory a komentáře
Zaujalo nás
Stačila jedna relativně nevydařená sezona a prezident Realu Madrid Florentino Pérez sáhl opět k tomu, co mu vedle pompézních hráčských nákupů jde ze všeho nejlépe. K odvolání manažera. Následovníkem Carla Ancelottiho ve žhavém trenérském křesle se zanedlouho stal Rafael Benítez, tedy kouč, jenž rozděluje názor fotbalové veřejnosti jako málokdo. Pojďme se na něj podívat blíže, a to očima jeho někdejších svěřenců.

Federico Basavilbaso nikdy nepatřil k obletovaným hvězdám z plakátů. Co ovšem postrádal na talentu, vynahradil příkladnou profesionalitou. Obětavý a bojovný Argentinec se v roce 2001 podíval nakrátko i do Primera División s Tenerife, které vytáhl o ligu výše tehdy nepříliš známý kouč Rafael Benítez. "Rafu vystihuje slovo dříč. Někdo, kdo pozvedne hráčovu úroveň, kdo ví, jak dát dohromady tým; je to odborník a nejlepší kouč, jakého jsem kdy měl. Když povede takové borce, jaké má Madrid, dokáže velké věci!"

Nyní jednačtyřicetiletý právník Basavilbaso představoval za své kariéry přesně takový typ hráče, který Benítezově vizi padne jako ulitý. Nový lodivod bachratého madridského korábu je totiž extrémní puntičkář, co se herního projevu svých podřízených týče. Zvláště fanoušci Liverpoolu si jistě vybaví, jaké (leckdy úsměvné až kouzelné) posunky a pokyny španělský trenér v zápasech rozdával takřka bez ustání. Jako by Rafa nevěřil hráčskému úsudku či improvizaci, každý detail musel být vždy dle jeho představ. A když někdo na hřišti přesto popouštěl uzdu fantazii, pakoval se střemhlav na lavičku výměnou za hráče ala Lucas či Momo Sissoko, kteří možná kvalitativně zaostávali, ovšem trenérovy pokyny plnili na podtrženou jedničku.

"Doposud Benítez trénoval jen týmy, které se neřadí k úplné špičce," všímá si v rozhovoru s deníkem El País David Albelda, jenž pod striktní taktovkou španělského manažera vyválčil ve Valencii hned dva ligové tituly. "Věděl, jak vymáčknout co nejvíc z toho, co měl k dispozici. V Madridu ale bude disponovat daleko větší kvalitou. Je chytrý, uvědomí si, že má ve svých rukou materiál zralý na jiné zacházení a dost možná sáhne k ofenzivnějšímu pojetí hry."

"Přesto mám o jeho trenérském stylu pochyby," nezastírá Albelda a přichází s možným kamenem úrazu. "Potřeba pozvednout výsledkově tým, který neměl vrcholovou kvalitu, vedlo Beníteze k tomu, že všechno plánoval do puntíku. Jeho týmy si užívají jen minimální rozptýlení. Volných zápasů je na jeho trénincích poskrovnu. Místo toho hráče ždíme, aby ze sebe dostali to nejlepší. Po celých 24 hodin je třeba se potýkat s taktikou, prací na systému i fyzickou přípravou. Něco takového je velmi účinné s hráči průměrné až podprůměrné kvality, ale mám pochyby, jak se s takovými pokyny vypořádají hráči Madridu. Jaká bude jejich reakce, když si uvědomí, že je to vůbec nebaví?"

Albeldovo varování ostatně potvrzují také slova Antonia Núňeze. Ten se stal jednou z vůbec prvních posil Liverpoolu pod Benítezovou nadvládou, a přestože v anglickém klubu strávil pouze rok, odnesl si vedle medaile za legendární istanbulskou výhru Ligy mistrů také řadu poznatků. "Fotbal je ve své podstatě hra a hráči se potřebuji na tréninku pobavit. Rafovým týmům ale schází jakýkoli prvek zábavnosti. Když jsem pod ním chodil na tréninky, připadal jsem si, jako bych šel do kanceláře. Všichni tvrdí, jak se nudí ve své práci, a jak si fotbalisti nemají co stěžovat, že by ještě chtěli zábavu. Jenže fotbalové týmy se potřebují aspoň trochu rozptýlit, aby byly v dobrém rozpoložení."

Šestatřicetiletý záložník španělské Huelvy také přiblížil, v čem spočívá Benítezův hlavní dril. "Dává si hodně záležet na poziční hře. A všechno to probíhá za chůze, člověk se ani nerozběhne! Říkával nám "míč jsem tady já". Podle toho, jak se po hřišti přesunoval, musel se hýbat celý tým. Pomalu, v chůzi, aby šly dobře vidět mezery a linie. Sloužilo to k tomu, abychom měli pod kontrolou každý pohyb, každé přenesení hry, vždy v závislosti na akce soupeře."

"Naše protivníky studoval dopodrobna a měnil podle nich cvičení," pokračuje Núňez v líčení Benítezových praktik. "Měnil systém v souladu s herním stylem soupeře, abychom se přizpůsobili a naučili, které prostory vykrývat, a které ne. Uměl jednotlivé zápasy dobře rozebrat, což pro nás bylo užitečné."

Dejme ještě jednou slovo valencijské legendě Davidu Albeldovi. "Benítez měl nad taktikou takový dohled, že jsme se třeba ve Valencii rozcvičovali bez míče a místo toho se hýbali s cílem vypilovat náš systém. Stavěli jsme se všichni na hřiště a měnili si místa v závislosti na trenérovi, který představoval míč. Ve Valencii ale tehdy byli trenéři takoví skoro všichni: Ranieri, Cúper, dokonce i Quique... Všichni věděli, že proti Barçe s Madridem je potřeba celistvý blok, který vytvoříme společným pohybem vzad."

Jedno je jasné, Rafa Benítez se v Realu k podobným obranným valům uchylovat nemusí. Ve svých pětapadesáti letech jej čeká vůbec největší štace kariéry a také vrcholná výzva. Buď svůj "nudný" perfekcionismus adekvátně přizpůsobí kvalitě i egu největších hvězd Bílého baletu, anebo nepotrvá dlouho, než Florentino Pérez vytáhne z klobouku zase nového kouzelníka...

Autor: Martin Kantor / elpais.com

Související články

Zobrazit jen nejnovější
Zobrazit všechny
Celtě došla trpělivost s Benítezem, záchranu má zajistit Giráldez
12.03., 16:22
Španělský talent Veiga míří do Saúdské Arábie, za 40 miliónů eur ho získalo Al-Ahli Saudi
26.08.2023, 15:44
Benítez se vrací do práce, zkušený trenér usedne na lavičku Celty Vigo
23.06.2023, 18:49
Benítez se vydává do Nizozemska, bude chytat za PSV Eindhoven
21.06.2022, 12:58
Everton vyřešil otázku manažera, Beníteze nahradí Lampard
31.01.2022, 14:54
Benítez další porážku neustál, na lavičce Evertonu skončil
16.01.2022, 16:40
Benítez zůstává manažerem Evertonu, majitel mu poskytne čas
02.12.2021, 22:16
Everton do pozice manažera jmenoval Beníteze
30.06.2021, 17:27
Everton ve středu potvrdí příchod Beníteze
29.06.2021, 21:33
Benítez se chce vrátit zpět do Premier League
07.05.2021, 11:02
Beníteze nahradil v Newcastlu Steve Bruce
17.07.2019, 11:11
Benítez po odchodu z Newcastlu United zamířil do čínské ligy
02.07.2019, 12:49
Newcastle United hledá manažera, Benítez odchází
24.06.2019, 14:23
Newcastle zřejmě přijde o manažera, Benítez prý neprodlouží smlouvu
23.06.2019, 20:48
Benítez bude řešit budoucnost, prioritou je setrvání v Newcastlu
30.03.2019, 10:37
Benítez o budoucnosti rozhodne příští týden
05.05.2017, 22:01
Newcastle nového manažera hledat nebude, Benítez zůstává
03.02.2017, 19:22
Newcastle manažera nezmění, u týmu pokračuje Benítez
25.05.2016, 20:24
Benítez v Realu Madrid skončil, tým přebírá Zidane
04.01.2016, 20:26
Média na nás pořádají hon, stěžuje si Benítez
30.12.2015, 10:59
Pérez: Zidane je budoucím trenérem Realu Madrid
18.12.2015, 11:40
Benítez byl rád, že Real i po debaklu s Barcelonou porazil Šachtar
26.11.2015, 15:58
Real Madrid trenéra měnit nebude, Benítez má podporu vedení
23.11.2015, 20:08
Benzema musí zlepšit produktivitu, nabádá Benítez
06.10.2015, 11:52
Novým trenérem Realu Madrid se stal Benítez
03.06.2015, 15:08

Komentáře (221)

Přidat komentář
misinho7

http://as.com/diarioas/2015/06/11/english/1434007667_895304.html

Prve Marcelo vyradeni pre zranenie teraz on... snad sa da do novej sezony dokopy

Reagovat
smazaný uživatel

Však to je dobře, aspoň stihne celou preseason a bude odpočatý. To samý Marcelo.

Reagovat
Aldeano

Reagovat
smazaný uživatel

Me se benitezuv styl proste nelibi a do Realu se tenhle trener nehodi. Jeho vysledky s nadprumernym tymem neapole nebyly kvodijake, trofej nevyhral poradne. V liverpolu hral vzdy defenzivni fotbal, jako by chybela zakladni myslenka fotbalu, vyhrava ten kdo da vice golu. Jsem pro angazovani vice holandskych treneru, tam se fotbal dela dobre uz od mladeze a hlavne je to furt jeste fotbal. To co predvadi ruzni benitezove, manciniove atd, to je jen taktika co fotbal k.rvi

Reagovat
smazaný uživatel

Jeho vysledky s nadprumernym tymem neapole nebyly kvodijake tak nad průměrem tabylky byli a top tým se jim neříká asi proč

Reagovat
j_mrazik

Bachratý Real Madrid?

Reagovat
dextroza_m

Reagovat
Counter

Bachratý koráb

Reagovat
kalla

Po sezóně už v Reálu nebude

Reagovat
smazaný uživatel

nepochopím, proč zrovna tenhle trenér?

Reagovat
misinho7

asi nikto

Reagovat
smazaný uživatel

já mám na něj trošku pifku kvůli tý parodii na trenéra co předvedl v Interu

Reagovat
smazaný uživatel

Naopak je to perfektně pochopitelný.

Reagovat
Aldeano

Logické vyústění.

Reagovat
misinho7

No potomto clankusom este skeptickejsi... zaujaimve hlavne to ako nedovoli hracom nieco vymyslat ale najradsej ich on sam riadi a ked sa im to nepaci da tam svoje kone ako Lucasa.... no tak to aby James, Modric, Isco mohli ist rovno na streidacku...chlapci to prinom budu mat tazke

Reagovat
smazaný uživatel

ty vole ty jsi uplně čim dál víc mimo ....zrovan hráče které jsi vyjmenoval nebydou mít žádný problém

Reagovat
r.mrazik

davam mu rok,maximalne dva

Reagovat
misinho7

to je este vela ja sa snad mylim a bude to snova sezona ale inac to vidim na polrok...potom sa rozhada cela kabina, nebudu mat vysledky a rafa sa bude pakovat

Reagovat
r.mrazik

tezko rict...treba je zrovna silna ruka a duraz na taktiku neco,co real potrebuje...na jednu sezonu mu verim...na tu druhou uz moc ne

Reagovat
misinho7

nemyslim si... Murko zacal robit problemy a ako to dopadlo... najlepsie boloza Carla, kabina vo vybornej nalade stale prva sezona snova , druha na jesen ta seria 21 vyhier ci kolko za sebou a potom sa trochu posrala jar ale tam boli aj zranenia a tak..ale inac bolo vsetko tip top...vyhadzovom Carla spravil Perez obrovsku chybu..

Reagovat
r.mrazik

Jo jo.že ho vyhodili byla blbost....taková jen změna pro změnu.navíc ne nutná

Fakt si myslím,že Rafa tu jednu sezonu dá...ale uvidí se

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Ed_Hazard

to je ako keby si dal slnku ultimátum do 24h zapadnúť..

Reagovat
smazaný uživatel

Maximálně do žní.

Reagovat
misinho7

z toho to clanku sa da vydedukovat ze on nema vlasnte rad tvorivych hracov ktory vedia sami tvorita nemusia sa presne riadit jeho radamy tak to v reale asi narazi na kamen..sak tam ma len takych..... ako no ja som strasne zvedavy jak to dopadne...ale nejake problemy v kabine urcite budu

Reagovat
smazaný uživatel

Futbal je show a Real Madrid nas svojou retardovanou politikou bude zabavat este velmi dlho a ja mu za to dakujem a prajem vam v nasledujucich 12 rokoch aspon jednu vitaznu LM pri vynalozeni miliardy eur na hracov, ako to bolo v poslednej dekade vela stastia Rafa!

Reagovat
misinho7

a ja vam prajem zeby ste sa konecne schopili..... mozes tu o reale rozpravat ale tak on bol poseldnych 5 rokov 5 krat v semifinale LM a raz ju vyhral .. a kde bol manchester ?

Reagovat
smazaný uživatel

tak mame trochu utlm to je strasne jak sa doba meni ze sa nemozem vysmiat ani Realu s ohladom na nase postavenie a vyhadzovanie penazi, ale(!!) moment prekvapenia je na nasej strane a v nasledujucej sezone to uz bude utok na vsetky trofeje

Reagovat
janinho

toto povie fanusik ManU

samozrejme suhlasim ze vdaka tomu Benitezovi sme (pravom) na smiech celemu svetu... ale tak, fandim klubu a nie jednotlivcom a Benitez ma jednu obrovsku vyhodu... moze prekvapit len prijemne. aj ked... nevsadil by som si na to ani 50 centov.

Reagovat
valloire

Vy jste měli před Fergusonem útlum pořád. Průměrné umístění MU v lize 7.flek. Fanoušek klubu, kterej si musel dát inzerát na manažera, protože k němu nikdo nechtěl, bude říkat něco o retardované politice a zabávání sa. A jestli v nejbližší době nevyhrajete aspoň ligu, tak bych si tipnul, že ta miliarda bude taky celkem reálná.

Reagovat
kubys

S tím průměrným umístěním zase lžeš historiku...

Reagovat
valloire

před Fergusonem? zase?

Reagovat
valloire

Po válce do 1986 průměrné umístění MU v lize 6,5. Tak si odpusť ty kecy o nějakým lhaní.

Reagovat
kubys

Ty to počítáš jako aritmetický průměr? To snad ne.

Reagovat
valloire

a jak bys chtěl spočítat průměrné umístění?

Reagovat
kubys

Mediánem třeba? Dám ti takový příklad - Real vyhraje 4x titul, potom spadne z posledního místa, potom se vrátí z prvního a vyhraje 5x titul a během těch 11 let jako podle tebe bude průměrně na 4.-5. místě? Pokud tedy zahrnuješ i tu druhou ligu.

Reagovat
valloire

Když to myslíš takhle a je fakt, že by to nebylo moc spravedlivý. Ok teda, tak medián je 4. A doplním že z 39 sezon byli 21 mezi první čtyřkou. Jednou spadli. Prostě bych řekl, že nic moc a o to šlo.

Reagovat
kubys

Pokud bys ji nezahrnoval, tak by byl samozřejmě na skvělém 3. místě.

Reagovat
valloire

Real byl, je a bude jednička.

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
smazaný uživatel

Pocet tymov ktore vyhrali PD je 9 a z toho Deportivo,Betis a FC Sevilla len raz. PL vyhralo uz 23 klubov, SA 16,BL 29. To ze ManU mal obdobie ked bol top a nie az tak uzasne obdobia je normalne pre kazdy top klub v kazdej lige, len PD je furt o max 3 kluboch. Takze ano fandim Manchesteru napriek tomu ze pred Fergusonom bolo len ak sa nepletiem 6 titulov(btw City aj Chelsea nemaju ani tych 6). Ked utratime tolko penazi co RM a hovno vyhrame mozes sa nam tiez smiat to je vpohode...

Reagovat
valloire

Zase se oháníte větší konkurencí. Ono je to spíš tím, že jak Real, tak i Barcelona a Atletico to prostě historicky dělají ve Španělsku dobře. MU měl dejme tomu dobře našláplo pod Busbym, stala se tragédie, dobře, ale potom v 70.letech jste hráli hovno a i sestoupili. Možná jste taky mohli bejt dominantní, ale nebyli a je to vaše chyba. A není chyba 2 španělskejch gigantů, že to dělali tak, že byli dominantní. Někdo ty kluby musel vybudovat a třeba Real po válce byl průměrnej tým.

Reagovat
smazaný uživatel

Je to tak no... Real a Barca su inde nez zbytok sveta a porovnavat akykolvek tym s Realom nema zmysel kedze to je najuspesnejsi klub, akurat to posledne obdobie je fakt na zamyslenie. Ten dôraz na okamzity uspech mi uz pripada ako sialenstvo. Posledne co by som od Rafu cakal je ze vyhra ligu a v LM to je vzdy tazke + nejaky dalsi megalomansky nakup a moze to byt fail ale buda sranda to sledovat.

Reagovat
valloire

No vidíš...měls to napsat takhle a vyznělo by to normálně i bez nějaký retardace a dá se říct, že je to tak. Sranda to bude hlavně pro fandy rivalů, to je jasný Ale pozor, ještě se pod Rafou nehrál jedinej zápas a jediný, co mě trochu uklidňuje, že to u nás zná a je to Madridista. Takže peace vole

Reagovat
smazaný uživatel

nj este stale je sanca ze da treble

Reagovat
juveforever

Nijaký velkoklub tak často nemení trénerov. za posledných 20 rokov najdlhšie vydržal del Bosque 3,5 roka a Mourinho 3 roky. Rafovi dávam tak 1,5 roka

Reagovat
valloire

Pěkná pitomost, podívej se na Barcu.

Reagovat
smazaný uživatel

Barca aspoň má na výmenu vždy dobré dôvody, oni by trénera rok po vyhratej LM nikdy nevyhodili, na druhej strane Real...

Reagovat
valloire

Tak na to si počkám, co se bude s Luchem dít. Aby ses nedivil.

Reagovat
-Carles-

Cítim konflikt s Cristianom, toto by mohla byť zábavná sezóna

Reagovat
misinho7

Reagovat
-Carles-

Viem si predstaviť, že Cristiano nebude plniť jeho pokyny tak ho stiahne v 60 minúte a ďalší zápas ho nechá sedieť

Reagovat
j_mrazik

A najednou bude v sestavě nekyselý nesebestředný týmový hráč. To může Real položit.

Reagovat
misinho7

a najednou nebude v sestave jeden z dvoch najlepsich hracov sveta

Reagovat
-Carles-

Aj najlepší hráč môže paradoxne škodiť týmu, pokiaľ hrá hlavne na vlastné triko

Reagovat
j_mrazik

Občas i ti nejlepší musí odejít, aby se tým posílil. Ostatní pak půjdou nahoru, uvidíš.

Reagovat
misinho7

to by nespravil

Reagovat
smazaný uživatel

Možná ne jenom s Cristianem. Ramos je taky holčička, co občas potřebuje shrnout sukničku a dostat lískovkou. Ale při té politice Realu, kdy koupí prvního namachrovanýho talenta za jakoukoliv cenu, se tomu nedivím.

Reagovat
smazaný uživatel

Za Ancelottim stáli hráči. Tolik fotek na instagramu s trenérem snad nidky nebylo

Reagovat
smazaný uživatel

Už od pohledu je to pro mne charismatický člověk. Prostě správná postava trenéra. Něco jako Brosnan jako James Bond. Byla chyba ho propustit. Ale Real to pozná v příští sezóně.

Reagovat
Mars

jj Ancelotti a James Bond.....

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
technecium

Brosnan už měl 50 když točil posledního Bonda

Reagovat
smazaný uživatel

1) v době premiéry jeho poslední bondovky mu bylo 49, takže při natáčení mu 50 opravdu nebylo

2) Roger Moore měl při natáčení Vyhlídky na vraždu 57 a stejně to byl skvělěj film

Reagovat
technecium

1) ano vím to, ale zaokrouhlil jsem to

2) Nebyl to skvělej film, zlatej Dalton oproti tomu

Reagovat
mojmira

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
minoLFC

tak jemu to v tích oblekoch sadne no...

Reagovat
smazaný uživatel

títo neoblúbení tréneri to majú ťažké, ak sa vyhrá môžu za to hráči

ak sa prehrá tréner...

v madride x2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

x2 je istotka, ak hrá Atlético na San Bernabeu

Reagovat
madridcan

Cakas hrbu ,, ", pritom posledny zapas skoncil 1:0...nabuduce si sprav picu zo seba a spomen United alebo Chelsea na Emirates Stadium...mozno sa dockas ziadanych smajlikov

Reagovat
Joe.Cole
Reagovat
risk je zisk

Vsak on vam jeste ukaze :).

Reagovat
Mercury

In Rafa we trust

Reagovat
smazaný uživatel

Moc citací v článku.

Reagovat
Counter

jj, jenže kdybych to proložil více kecy (ať už svými, nebo nějakým informacím o jednotlivých postavách), bylo by to už šíleně dlouhé.

Reagovat
r.mrazik

ze jestli bude stat mene jak dybala,tak at jdou "prodejci" v MU do pice

Reagovat
misinho7

ver tomu ze bude

Reagovat
technecium

Mně nikdy nevadil a vždycky jsem ho měl za velmi kvalitního trenéra. To co hrál Liverpool 2008/2009 to byla pecka. 4:0 proti Realu, legendární a dodnes v mých očích nepřekonaný střed zálohy Xabi - Mascherano - Gerrard, Torres v životní formě...

Bojím se, že to zopakuje v Realu, protože materiál na to určitě má. Navíc si může říci o kohokoliv a Peréz mu ho přivede. Stačí, aby si řekl třeba o Vidala nebo Pogbu a záloha Realu bude neporazitelná, totálně.

Nevím, proč ho podceňujete, kouč je to skvělý

Reagovat
misinho7

no Pogba nam urcite enchyba uz teraz mame asi najlepsiu zalohu...ja by som chcel akurat strasne verattiho, ale toho z PSG nedostaneme...a ten Vidal je vcelku realny no, vcera ci kedy hovoril prezident Juventusu ze vraj real po nom pojde aspon on si mysli

Reagovat
technecium

Ta vaše letošní záloha imho postrádala důraz a a takovou tu živost, co nám přinesl Rakitič. Vidal je v mých očích lepší Rakitič. To by bylo pak hodně těžké proti vám hrát, pokud nastoupíte v něčem jako Vidal - Kroos - Modrič a před nima Bale - CR7 - James

Reagovat
technecium

Aspoň tak bych to postavil já

Reagovat
misinho7

to by bol uzas no ale stale tam je IscoDisco, ako pre mna druhy Iniesta , ako lepsie povedane s potencionalom byt uplne ako on to vidi asi kazdy, cize no neviem ono sa to musi pravidelne rotovat aby hrali vsetci, lebo ked je isco vo forme tak je uplne uzasny aspon to dokazoval tuto sezonu

Reagovat
technecium

Sezóna je dlouhá, jistěže byste nehráli furt takto

Reagovat
Melda

Doufám, že si řekne Lucase

Reagovat
smazaný uživatel

"Doposud Benítez trénoval jen týmy, které se neřadí k úplné špičce," všímá si v rozhovoru s deníkem El País David Albelda

Pěkně zahrnul Chelsea k týmům druhého sledu, za to má palec nahoru

Reagovat
technecium

Reagovat
misinho7

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
-Carles-

Reagovat
jacobT

Reagovat
smazaný uživatel

Nás netrénoval, tam byl jenom, co čekal na další letadlo

Reagovat
smazaný uživatel

tak to je snad samozřejmostí

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
risk je zisk

Je to vtipne, ale od fandy Arsenalu to je vice smesnejsi

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
Leo Rekordman

Reagovat
Rarášek

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
kiwwi

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
FUnk

Reagovat
Aldeano

Reagovat
Whitemedia

Je pravda, že pod Benitezem jsme se rozhodně ke špičce neřadili..

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
misinho7

mam zly tusak ze on tu zalohu postavi na nom

Reagovat
technecium

KDo to je?

Reagovat
misinho7

?

Reagovat
technecium

Já nevim kdo to je podle obrázku

Reagovat
misinho7

sak nasa star Illara

Reagovat
Zark

Věří se mu více, než se věřilo Luis Enriquemu vloni?

Reagovat
smazaný uživatel

Barcelone sa verilo minimalne aj kvoli prestupom... Sak Jeremy, Luis, Thomas sa nezdali byt stastne riesenia.. No a to moze davat nadej a fanusikom baletu.

Reagovat
C-M@ster

Tak Suarezovi se věřilo, on zatím dával goly všude, kde přišel. Ale Enrique mi přišel jako trenérský nýmand oproti ostatním, a přesto se podepsal pod treble.

Reagovat
smazaný uživatel

http://www.marca.com/2015/05/27/futbol/equipos/rayo/1432720440.html

kam sa hrabe Kroos, Messi, Rakitić a spol, Primera má jediného kráľa a je ním Roberto Trashorras

Reagovat
Mercury

La Masia se nezapře

Reagovat
valloire

co se v Realu naučíš....

Reagovat
Masi

Toho stejně nejvíc žeru. Říkal sem si jak by u nás zahrál mezi největšíma hvězdama, spolehlivej, aktivní...

Reagovat
smazaný uživatel

To je ten ktoreho na jesen posadi nas Messi ?

Reagovat
smazaný uživatel

Kdo je tu nejrozumnější fanda Barcy, který mi ideálně hned nenapíše Masopust pls? Díky

Reagovat
valloire

jiri - FCB

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
icka

Reagovat
smazaný uživatel

Bola/X-bano-X/-Carles-

Reagovat
Billy McClane

Trojzubec

Reagovat
smazaný uživatel

sterda,don juan,xavi,tavo

Reagovat
Xavi

Reagovat
smazaný uživatel

Jiri

Reagovat
smazaný uživatel

Ani tohle jméno nevyšlo?

Reagovat
smazaný uživatel

Pls

Reagovat
smazaný uživatel

budu to zkoušet dál

Reagovat
patas92

všichni jsme rozumní

Reagovat
valloire

noooo

Reagovat
patas92

stačí si vybrat

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
Ed_Hazard

zabudol si dodať, že aj skromní

Reagovat
Aldeano

Reagovat
patas92

to je jasné, ale na to se neptal

Reagovat
Infi

Reagovat
valloire

Teď vážně Masopuste. Jakub19.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Raketa

Reagovat
Kenneth

alcantara, Hristo, Don Juan, Jakub19

Reagovat
smazaný uživatel

sensei a valloireho sused .

Reagovat
Infi

dunky žálky, a co já?

Reagovat
madridcan

Infi, Lister, Don Juan a cenim Alcantaru...plus zaslepeny kar Dr.Kyslik...rovnako zaslepeny vyjebanec ako ja. Len na opacnych stranach.

Reagovat
minoLFC

Na viac ako druhé miesto za Messim-Suarezom-Neymarom nemá momentálne Real. Ak je druhé miesto neúspech, tak Benitéz úspešný nebude

Reagovat
misinho7

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
caspic

Reagovat
Leo Rekordman

ale 2. budu brat ako uspech

Reagovat
smazaný uživatel

Manazeri jsou jenom v Anglii ne ? ve Spanelsku a jinde to jsou normalne treneri

Reagovat
smazaný uživatel

Já si myslím ,že Benítez klidně může být úspěšný , nechápu ty reakce zde na něj. I když dle mého byl vyhazov Carla zbytečný.

Reagovat
smazaný uživatel

100. pro Rafovo úspěšný angažmá

Reagovat
Aldeano

Reagovat
smazaný uživatel

100. Pre Rafu daleko od Anfieldu.

Reagovat
Ángel di María 22

Tenhle trenér je uplně nelogickej krok i z pohledu Peréze. Nechápu, co ho k angažování zrovna jeho vedlo..

Doufám v zázrak, ale spíš bude realita taková, že se to rozesere a bude to zadarmo odehraná sezóna, po který se zase bude muset všechno dávat do kupy. Fakt neni lehký fandit Realu, ale samozřejmě Hala Madrid, navždy

Reagovat
misinho7

ja len dufam ze nas nevrati spred rok 2010.... to obdobie po 2003 az do 2010 bolo katastrofa...bolo tam sice par titulov ale v LM hruzaa celkovo slabota..... snad sa to nestane

Reagovat
valloire

On ho chtěl spíš Jose Angel Sanchez než Perez. Perez si nebyl úplně jistej. No uvidíme.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Aldeano

Reagovat
smazaný uživatel

Ono od odchodu Del Bosqueho to maju treneri Realu naozaj tazke. A su dva dovody preco tomu tak je:

1, uplne nelogicke vymeny trenerov Pereza

2, faktor Messi a najlepsia era Barcelony v historii

1, Perez akoby uz nevedel co od dobroty, vymiena trenerov akoby hral manazera na pocitacovej hre. Strieda ich uplne be rozmyslu a bez logiky, berie trenerov podla toho kto je volny alebo ktory sa mu zda akurat vhodny s tym, ze vobec neberie ohlad na muzstvo a herny styl. Ved treneri od roku 2003 ako Carlos Queiroz, Camacho, Vanderlei Luxemburgo, ci Juande Ramos a mozno aj Pellegrini boli uplny vtip. Potom tam bolo par trenerov, ktori aspon ziskali nejaku trofej ako Schuster, Capello, Mourinho ci Ancelloti, ale aj tych po prvom nezdare a par zlych vysledkoch okamzite odvolal. Od juna 2003 do juna 2015 ma Real uz 12. trenera... Proste s Perezom nemoze byt vsetko v poriadku

2. Druhym bodom je faktor Messi a najuspesnejsia era Barcy v historii. Od roku 2004 ma Barca najlepsi kader v historii na cele s Messim. Ziadny iny kouc Realu nemal v lige ako protivnika taku silnu Barcelonu a logicky, s tym neprichadzaju ani tituly. Real jednoducho musi byt trpezlivy, Messi tu nebude navzdy a urcite po jeho odchode bude Real pre Barcelonu vyrovnanejsim superom, co sa urcite prejavi aj na dlzke posobenia buducich koučov.

Reagovat
Free_player

pro Rafu ať vydrží co nejdýl ... ale stejně všichni víme, že tam vydrží max. sezonu

Reagovat
smazaný uživatel

Jako doteď jsem se jen potutelně usmíval a moc nevyjadřoval, ale dneska udělám výjimku a snad to nezakřiknu. Bez přehánění - kdybych měl řadu 100 trenérů a měl bych vybrat, kdo by se hodil do Realu, tak Rafa půjde jako jeden z posledních. Jeho angažmá je ze spousty důvodů úplně nepochopitelné a asi jen Florentino ví, proč to dělá. Z jeho pohledu to má logiku možná tak v tom, že mu Rafa slíbil, že udělá z Balea ústřední postavu, což je Florentinův cíl - on ho kupoval aby byl hvězda a ne aby se mu všichni smáli. Víceméně jde Florentino na dvojnásobně tenký led - buď se to povede a on může říct, že to všem říkal, nebo se to nepovede a bude za dvojnásobnýho kašpara.

Co se Rafu týká, tak to Albelda řekl přesně - dokáže hrát takový (bez urážky) lůzrovský fotbal. Ale hrát ho s takovejma hráčema, jaký bude mít pod sebou? To mi smrdí ohromným průserem. Dokonce by mě nepřekvapilo, kdyby se mu hráči vzepřeli už během léta.

Trochu mi to připomíná angažmá Capella, ale u něj teda byl ten rozdíl, že sice hrál ne úplně pohlednej fotbal, což se vědělo, ale taky to byl uznávaný odborník, od kterýho se daly čekat tituly.

Další možnost, proč Florentino šel zrovna do Rafy, může být, že si prostě řekl, že těch trenérských superhvězd měl už dost a teď dá šanci někomu, kdo by mohl být z jeho pohledu trochu tvárnější. V tomhle případě ale nechápu, proč tam prostě neposadil Zizoua. Šel by taky do velkýho rizika, ale v tomhle případě by to bylo riziko, které by plno lidí bylo ochotno chápat a od začátku by měl tenhle krok daleko větší podporu, než ten současný.

Další možností by mohlo být, že je Rafa pro Florentina jakýsi lakmusový papírek, který měří, jak velkou má v Madridu po zpackané sezoně podporu. Možná chce zkusit, jestli se nevyloupne nějaká opozice v doteď skálopevně vypadající jednotě.

Reagovat
misinho7

no pod Cappelom to bol des...paemtam sito velmi dobre a sice sme dali titul ale futbal bola jedna velka sracka a necudujem sa ze ho vyhodili..... sice ako Murko by namietal ze podstatne su tituly ale tak ja radsej budem pozerat na krasny futbal a tesit sa kazdy tyzden na zapas ako ely rok pretrpiet sracku nenormalnu a na konci dva dni oslavovat titul a konec....chce to nejaky ten zlaty stred ako bol carlo , sice v lige nic moc ale napr LM pekne dal a verimtomu zeby dal aj ligu tento rok..

Reagovat
hntlyl

Pod Capellem to herně bylo hlavně na podzim fakt špatný, ale titul jsem si teda užil víc než třeba ten Mourinhův. Do (před)posledního kola o titul i Sevilla, obě Clásica skvělá, pro Madrid vítězná , nezapomenutelný remontady, Iker...

Reagovat
smazaný uživatel

OT: Montoya za těch 9 mega euro by nebyl špatný prodej. Mohlo by to být win-win-win situace ze všech možných pohledů.

Reagovat
smazaný uživatel

tak po predlzeni s Alvesom a nakupom Vidala je na 99% jasne ze odide. A ak ho pustia za +- 10 mega eur tak to bude neskutocne vyhodny predaj.

Reagovat
-Carles-

9 mega za neho je sen, mašlu na hlavu a poslať expresne

Reagovat
smazaný uživatel

kam ?

Reagovat
smazaný uživatel

LFC

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Hristo Stoichkov

To by byl super obchod, ale radeji bych takove hrace videl ve Spanelsku. Snad dopadne i prodej Douglase.

Reagovat
smazaný uživatel

Niektori cules tu podobne nadavali na Luisa Enriqueho co neni nejak extra skvely trener ale stacilo mu aby pravidelne rotoval a ti hraci posobili ovela sviezejsim dojmom ako ti nasi pod Carlom. Benitez ma tituly, casto rotuje co je praveze vyhoda lebo takto je mensia sanca, ze taky Isco atd. sa budu stazovat na nedostatok zapasov. Tiez by som napr. menil kazdy zapas Danila s Carvajalom, Pepe a Ramos s Varanem, Marcelo s Coentraom, Modric a Kroosom s velkou posilou do stredou a sem tam Casemiro, James hlavne s Iscom, Benzema pravdepodobne s Moratom. Da sa to pokial hra velka hviezda jeden, dva zapasy a treti zapas sa rotuje.

Reagovat
Hristo Stoichkov

U Lucha uz se ty poznamky o rotaci opravdu prehani. Prijde mi, jak kdyby to mela byt snad jeho jedina prednost. To je uplny nesmysl, naopak na jare vykrystalizovala jasne dana zakladni osa, ktera prakticky nerotovala a odehrala vsechny dulezite momenty.

Reagovat
smazaný uživatel

to nie je tak uplne pravda. Na jar sa sice vykristalizovala zakladna os timu, ktora hrala prakticky vsetky dolezite suboje v PD, CL a CdR. Lucho vsak umne menil zakladne zostavy hlavne na ligu a menej dolezite zapasy a ani sa nepamatam, ze by nastupila dvakrat po sebe ta ista zostava. Proste zvladol v tej "Finalovej zostave" sikovne menit brankarov, taktiez sa pravidelne do zostavy dostaval Mathieu, z obrany obcas aj Bartra ci Adriano. Zaloha sa menila prakticky stale, v lige casto naskakoval v zaklade Xavi a obcas aj Rafinha, taktiez si obcas oddychol Bus a hral miesto neho Masch. Jedina formacia, ktora sa na jar takmer nemenila bola MSN, tam nastupoval v zaklade Pedro len pri zraneni Luisa, alebo zvacsa iba striedaval ku koncu zapasu.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ty vole vies aspon nieco o rotacii ? Uz vidis ako Cristiano kazdi 3 zapas bude rotovat

Kazdi hrac chce hrat co najviac pri rotacii Isca s Jamesom tazko kazdemu hracovi das 80 % hracieho casu . Nehovoriac ze dolezite zapasi kde rotacia sa pouzit neda .

Pri tebe to je skoda casu . A s Iscom si zase v obraze

Ta rotacia Danilo/ Carvajal tiez bude na picu

Reagovat
smazaný uživatel

ty bez s tym primitivizmom co tu kolkokrat predvadzas niekam do prdele a nestrapnuj sa. Na picu su tvoje detske nazory ked uz pises, ze rotacia Jamesa s Iscom a Danila s Carvajalom budu na picu tak bez trenovat becko mentalne retardovanych. uz len posila za 40 mil. eur bude zohrievat lavicku na ukor Carvajala a toho nechame aby sa vysiloval podobne ako Kroos v poslednej sezone. zobud sa

Reagovat
smazaný uživatel

Ak nevies spocitat 1+1 to je tazko .

Reagovat
smazaný uživatel

Si si vymyslel rozpravku o tom preco Real neuspel... taka sialena rotacia je podla mna mimoucelova. Ved ti hraci poriadne nenaberu formu na dolezite zapasy..

btw. Az tak velky rozdiel v tej rotacii Barcelony oproti Realu nieje, aspon v lige nie. Nad 1000 minut v FCB 16 hracov v Reale 15....

Reagovat
smazaný uživatel

celu sezonu boli niektori hraci pretazovani a este ze sa nezranili od unavy. pravidelna rotacia hracov neunavi podobne ako pri Barcelone. tu nie je o com. pouzil to L. Enrique takze mu tieto "odborne" kktiny bez povedat

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
sokar

pokrok, pred mesiacom si nakupoval pomaly polku mužstva, dnes ti stačí rotácia

Reagovat
smazaný uživatel

ja o rotacii pisem neustale takze aspon poriadne citaj

Reagovat
madridcan

,,Fotbal je ve své podstatě hra" Medailu tomu cloveku...hoc aj za titul v Lige Majstrov

Reagovat
smazaný uživatel

Tonight's Spain XI to face Costa Rica: De Gea; Carvajal, Bartra, Ramos, Bernat; San José, Fàbregas, Koke; A Vidal, Alcácer, Nolito.

Reagovat
smazaný uživatel

De Gea - Carvajal , Bartra , Ramos , Bernat - San Jose , Koke - Nolito , Fabregas , Vidal - Paco

nuda

Reagovat
smazaný uživatel

snáď v druhom lepšie

Reagovat
Aldeano
Reagovat
smazaný uživatel

budúci rok sa snáď bude opakovať rok 2014 ...

Reagovat
Counter

Poučení - Real prostě poráží kdekdo

Reagovat
misinho7

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

To je docela jednoduchý vysvětlení - máte štěstí na los ...

Reagovat
smazaný uživatel

Navas proti Španělům úplně boží. Snad ho Real pustí, on si zaslouží někde dělat jedničku.

Reagovat
smazaný uživatel

njn

Reagovat
vrabejka

Benítez plánuje v Realu změny: Bale vlevo, Ronaldo na hrotu! http://isport.cz/clanek/fotbal-zahranici-spanelsko/238977/benitez-planuje-v-realu-zmeny-bale-vlevo-ronaldo-na-hrotu.html

Rafa je borec.

Reagovat
smazaný uživatel

tohle se ví už tak týden.

Reagovat
-Carles-
Reagovat
smazaný uživatel

Každopádně na druhou stranu.. tohle je snad 150. letní variace na to, proč by Benzema mohl odejít. Předloni to byla neprodloužená smlouva, loni příchod Falcaa, letos Ronaldo na hrotu. Vždycky se mluvilo o tom, že odejde a vždycky to Benzema přežil. Věřím, že letos to bude stejně..

Reagovat
-Carles-

Odísť nemusí, ale pokiaľ sa mu rapídne zníži minutáž, tak po sezóne bude chcieť preč. Ale to už možno pôjde preč Ronaldo a on bude opäť prvou voľbou na hrot.

Ale je uhorková sezóna, všetko treba brať s rezervou Stačí jeden Kun a úvahy o Ronaldovi na 9 sa rozpadnú.

Reagovat
smazaný uživatel

Ještě bych doplnil ty roky, kdy bojoval s Pipitem o základ. To taky byly furt spekulace, kdo z nich konečně vypadne ... Benzín je v tomhle nesmrtelnej. Přijde mi, že je to hrozně přizpůsobivej hráč - prostě bere to, co se mu nabízí. To je velmi dobrá vlastnost.

Reagovat
Phillipinho

Par novinek:

Kakuta blizko Sevilly, castka neco okolo 3 mega.

Konoplyanka se Sevillou porad jedna, ale problemem je plat, ktery Konop pozaduje

Jednani Atletica s Tevezem jsou zastavena, protoze Tevez pozaduje moc velkej plat

Socky nabizi 8 mega za Campbella, sam Joel chce pry prijit

Imbula velmi blizko Valencii za 20 mega a bonusy

Reagovat
smazaný uživatel

Ti hráči prostě neví, kde mají strop. To je několikátá spekulace, že hráči chtějí víc, než kluby nabízejí.

Reagovat
Counter

Jsou to všecko spekulace... Potažmo je to součást vyjednávání, kluby asi obvykle nepřijdou hned na začátek s nejvyšší možnou nabídkou.

Reagovat
vrabejka

Nevíš něco ohledně Vietta, Atletí ho prý hodně chtěli.

Reagovat
smazaný uživatel

už ho s vysokou pravděpodobností i mají

Reagovat
Phillipinho

Pristi tyden by mel podstoupit prohlidku a dokoncit prestup. Cena 20 mega + nejaky bonusy.

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

kdo je to Núňez

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele