Benítez v Realu Madrid skončil, tým přebírá Zidane

04.01.2016, 20:26
Aktuality
Jenom polovinu sezony vydržel ve funkci trenéra Realu Madrid Rafael Benítez. Španělský kormidelník se týmu ujal v létě, když nahradil Carla Ancelottiho, a byl častým terčem kritiky především ze strany fanoušků. Vedení Bílého baletu na vše dnes zareagovalo a Beníteze odvolalo...

Real Madrid pod vedením někdejšího kouče Liverpoolu, Neapole nebo Interu Milán neprodukoval nejlepší fotbal a Benítezovi bylo vedle neatraktivního stylu vyčítáno i nasazování některých hráčů. Za své výkony byl často kritizován například často nasazovaný obránce Danilo, mezi náhradníky se naopak pravidelně objevovali záložníci Isco nebo James Rodríguez.

Real Madrid je v tabulce španělské ligy aktuálně třetí se čtyřbodovým mankem na vedoucí Atlético Madrid. Na druhou Barcelonu, která má dohrávku k dobru, ztrácí dva body. Posledním zápasem pro Beníteze nakonec byl včerejší duel na půdě Valencie, v tom se zrodila remíza 2:2 a vedení následně svolalo schůzi a také tiskovou konferenci, jejíž začátek byl několikrát odložen.

Prezident Florentino Pérez už také přišel se jménem Benítezova nástupce. Některá média spekulovala o návratu Josého Mourinha, důvěru ovšem nakonec dostane kormidelník třetiligové rezervy Zinedine Zidane. "Dám do toho srdce a duši, aby vše vyšlo," slíbil někdejší francouzský záložník.

Autor: Tomáš Pavlík / bbc.com

Komentáře (1181)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele