Benítez zůstává manažerem Evertonu, majitel mu poskytne čas

02.12.2021, 22:16
Aktuality
Rafa Benitez (© AFP)
Everton měl skvělý start do sezony, hodně rychle mu ovšem došel dech a začal se propadat tabulkou anglické Premier League. Liverpoolský klub včera nezvládl derby a pod ještě větší tlak se dostal manažer Rafael Benítez, tisk spekuluje o jeho odvolání, zkušený španělský kormidelník se ale něčeho takového obávat nemusí...

Toffees z úvodních šesti zápasů vytěžili třináct bodů, aktuálně se s nimi ale poprvé od roku 1999 táhne série osmi duelů bez výhry, během níž uhráli pouhé dvě remízy. Rychle tak vyklidili pohárové pozice a spadli až na čtrnáctou příčku.

"Jeden den jste v krizi a další slavíte úspěchy, o tom fotbal zkrátka je. Rafa je dobrý manažer a horší výsledky jsou z velké části zaviněné zraněními. Za dva týdny bude mít k dispozici kompletní kádr a mezitím se výsledky určitě zlepší," nepochybuje majitel Farhad Moshiri.

Moshiri se vlády nad Evertonem ujal v roce 2016 a do posil investoval už přes půl miliardy liber. Benítez prakticky celou dosavadní sezonu postrádá střelce Dominica Calverta-Lewina, k dispozici není ani stoper Yerry Mina.

"Rafa potřebuje čas, aby týmu vtiskl své myšlenky a dostane se mu podpory ze strany vedení. Manažeři čas potřebují. Nepochybuji o tom, že před sebou máme povedenou druhou polovinu sezony," dodal.

Autor: Tomáš Pavlík / sports.yahoo.com

Komentáře (12)

Přidat komentář
Busby babes

EF polibek smrti... kdo prijde misto nej?

Reagovat
Seydou Doumbia

Nuno Solšer?

Reagovat
smazaný uživatel

Jj

Reagovat
eder

To je dobře.

Reagovat
Zaschrona

To je amatérismus. Komunikovat k fanouškům ve zprávách přes WhatsApp s Jimem Whitem a nijak se nepoučit z toho průšvihu při vyhazování Koemana i Silvy. To už snad neměl říkat raději nic...

Reagovat
BakyX
Reagovat
smazaný uživatel

Všichni víme co tento kód znamená - vedení začalo hledat náhradu "just in case" - zatím si dělají jen list trenérů, ale jakmile příští dva zápasy Benitez prohraje tak začnou obvolávat lidi z toho listu a pak přijde vyhazov --> interim manager takes over --> new manager gets announced and jede se dal

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
dantetomas

Tak v pondelok v noci, najneskor v utorok rano je bez prace... skoda, ten Everton ma celkom bavi

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
cink

Nejpřeceňovanější trenér 21.století

Reagovat
smazaný uživatel

radsej jeho ako artetu..

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele