Nizozemská Eredivisie - souhrn 31. kola

20.04.2012, 21:56, aktualizováno 22.04.2012, 18:25
Komentáře a souhrny
Ajax si doma poradil s Groningenem a opět se přiblížil k titulu. Celky seřazené za ním ovšem také uspěly, výsledkem 2:1 vyhrály Alkmaar, PSV Eindhoven a Feyenoord, jedna branky na tři body stačila Twente. Výjimku tvoří jenom Heerenveen, který doma remizoval s Vitesse...

AFC Ajax - FC Groningen 2:0

22.04.2012 16:30

Góly: 45. Derk Boerrigter, 80. Kolbeinn Sigthórsson

Tohle už zřejmě Ajax nepustí. Slavný klub z Amsterdamu navlékl na dlouhatánskou šňůrku vítězných zápasů už jedenáctý korálek v řadě a tři kola před koncem má na druhý Alkmaar náskok šest bodů. AZ, stejně jako třetí Feynoord, jenž rovněž ztrácí na čelo šest bodů, sice taktéž zvítězily, nicméně při formě Ajaxu se zdá být veškerá snaha zbytečná. Naopak Groningen se tál trápí, nedělní porážkou jen potvrdil bídnou formu, díky níž si připsal už dvanáctou prohru v posledních čtrnácti ligových střetnutích.

O tři body se postarala dvojice útočníků, na 2:0 v závěru upravoval střídající Kolbeinn Sigthorsson, když vítězný gól dával do šatny Derk Boerrigter. Ten se v posledních dnech rozstřílel, za minulé dva zápasy má na svém kontě tři branky. Celý zápas se prakticky nesl ve znamení dobývání branky Groningenu, hosté se do šance nedostali, za celých devadesát minut jen jednou vystřelili na branku.

Jako první zahrozil v dresu Ajaxu mladý středopolař Christian Eriksen, jenž v páté minutě těsně minul branku. Ještě blíže úvodní brance byl Dán krátce před koncem úvodního dějství, když jeho pokus sice gólman Luciano zneškodnil, ale nakonec ještě před Eriksenem na brankové čáře musel odkopávat Lorenzo Burnet.

Domácí se přesto branky dočkali ještě do přestávky. De Jong vypálil zpoza vápna a tečovaný balon dopravil pohotově do brány Boerrigter - 1:0. Ani druhý poločas se nijak neodlišoval od prvního a Ajax jasně dominoval. Celkové držení míče amsterdamského celku se vyšplhalo až na 73 procent. Na rozdíl dvou branek mohl zvýšit Theo Janssen, jehož přímý kop ale Luciano dokázal chytit. Za pár minut pak Boerrigter trefil obloučkem břevno.

Přeci jen ale druhý gól padl. Ještě předtím orazítkoval tečovanou střelou tyčku Ismail Aissati - toho následně vystřídal Sigthorsson a ten už byl úspěšnější. Janssen šikovně uvolnil deset minut před koncem De Jonga, ten ještě posunul na islandského forvarda a Sigthorsson podél brankáře upravil na konečných 2:0.

Více informací k zápasu

PSV Eindhoven - NEC Nijmegen 2:1

22.04.2012 14:30

Góly: 68. Jetro Willems, 88. Jan Vennegoor of Hesselink - 7. Navarone Foor

PSV Eindhoven byl dneska hodně blízko pořádné blamáži. Domácí utkání proti Nijmegenu musel za každou cenu zvládnout, jenže už od začátku se trápil. Díky gólům Willemse a Vennegoora of Hesselinka ale nakonec přeci jen dosáhl na vítězství.

Nijmegenu vstup do utkání vyšel skutečně nadmíru dobře. Už v sedmé minutě zahrával Lasse Schöne přímý kop, jeho tvrdou dělovku ještě dokázal Tyton vyrazit, k dorážce se ale dostal Navarone Foor a za pomoci břevna usměrnil míč do brány.

Eindhoven mohl okamžitě vyrovnat, jenže své dvě šance nedokázal využít: Matavžovu střelu vyhlavičkoval z brankové čáry Conboy, Wijnalduma pro změnu vychytal Babos. Eindhoven měl v prvním poločase téměř celou dobu výrazně navrch, ovšem v koncovce si vedl prachbídně. Úspěšné nebyly ani jeho četné dalekonosné pokusy.

Po změně stran navíc mohli domácí fotbalisté brzy inkasovat druhý gól, jelikož technické střele George skutečně mnoho nescházelo. PSV se sice směrem dopředu trápilo, i přesto v 68. minutě z ničeho nic udeřilo. Mertens zavezl míč do pokutového území, tam jej předložil Willemsovi, který přesně umístěnou střelou překonal bezmocného Babose.

Hned vzápětí ale mohl vrátit vedení na stranu Nijmegenu Conboy. Jeho tvrdou ránu z přímého kopu však dokázal Tyton vyrazit. Polský brankář se musel činiti i několik minut později, kdy se zaskvěl při šanci Schöneho. Nevyužití těchto příležitostí začalo Nijmegen pořádně mrzet až dvě minuty před koncem, kdy se v pokutovém území probojoval k zakončení střídající Jan Vennegor of Hesselink a poslal míč do brány.

V závěru utkání si už Eindhoven především hlídal své těžce vybojované vedení, přesto mohl vstřelit ještě jednu branku a definitivně tak rozhodnout. Lens ovšem orazítkoval tyčku, Mertens následně nemířil přesně.

Více informací k zápasu

AZ Alkmaar - VVV Venlo 2:1

22.04.2012 14:30

Góly: 47. Brett Holman, 65. Jozy Altidore - 59. Quin Kruijsen

Fotbalisté Alkmaaru sice nejsou zrovna v nejlepší formě a dobře vědí, že po příštím utkání mohou definitivně přijít o bitvu o titul a také klesnout až na páté místo tabulky o skóre před Heerenveen. V tuto chvíli svěřenci kouče Gertjana Verbeeka udrželi druhé místo o skóre před Feyenoordem a o bod před Twente s PSV, nicméně v příštím kole jedou na půdu Feyenoordu a rozhodně je nečeká nic lehkého. Venlo prohrálo posedmé v řadě a je stále šestnácté.

Ostatním konkurentům v boji o záchranu se sice také nedaří, avšak Breda má v tuto chvíli šestibodový náskok a ten by měla ve zbývajících třech kolech udržet. Venlo už téměř s jistotou ví, že do druhé ligy nespadne přímo, ale baráži se už zřejmě nevyhne. Na půdě favorita předvedla sympatický výkon. Všechny branky padly až po změně stran. Tu první dali domácí, ovšem Venlo po hodině hry srovnalo. O vítězství AZ rozhodl střelec Jozy Altidore.

Do první větší možnosti se dostali překvapivě hosté, avšak ránu Yanicka Wildschuta zlikvidoval gólman Esteban Alvarado a dorážka Barryho Maguireho šla těsně mimo. Poté už ovšem dominovali domácí. Nejprve gólman Dennis Gentenaar chytil ránu Bretta Holmana a posléze pálil těsně vedle tří tyčí Altidore. Do konce půle ještě hrozil po přihrávce Dirka Marcellise záložník Maarten Martens, a Altidore po centru Roye Beerense hlavičkoval mimo.

Dvě minuty po přestávce se už Alkmaar dočkal, po rohovém kopu mířil svou pravačkou do dolního rohu Holman. Jenže v 59. minutě vyrovnal Quin Kruijsen po dobré spolupráci Dannyho Holly s Wildschutem, na hřišti navíc strávil pouhých pět minut. Nicméně o šest minut později rozhodl o výhře favorita Altidore, který si po dlouhém centru Martense naběhl do vápna a hlavou se trefil přesně ke vzdálenější tyči, Venlo se už na další odpor nezmohlo.

Více informací k zápasu

ADO Den Haag - Feyenoord Rotterdam 1:2

22.04.2012 12:30

Góly: 89. Lex Immers (pen.) - 46. Ruben Schaken, 71. Guyon Fernandez

Fotbalisté Feyenoordu si před důležitými závěrečnými koly udrželi minimální náskok na třetí pozici a splnili velice důležitý úkol. V tuto chvíli posbírali už 61 bodů a jsou o skóre za Alkmaarem, který přivítají v příštím kole na domácím trávníku. Navíc drží bodový náskok před Twente a PSV a pokud dokáží vystoupení s AZ zvládnout, bude jejich přímá cesta do pohárové Evropy otevřená. Den Haag si udržel svou čtrnáctou pozici se 32 body na kontě.

Letos sice domácí neprožívají nijak úspěšnou sezónu, avšak o sestup zřejmě až do posledního kola hrát nebudou. Tři kola před koncem mají sedmibodový náskok na Venlo a to by opravdu mělo stačit. VVV navíc vyzve jednoho protivníka z nejlepší šestky a na Den Haag tak zřejmě čeká souboj o třinácté až patnácté místo s Groningenem a Bredou. Všechny góly padly až po změně stran, favorit však měl utkání pod kontrolou a zvítězil zaslouženě.

Do první šance zápasu se dostal v polovině prvního poločasu Guyon Fernandez, nicméně jeho střelu nejprve tečoval obránce Gábor Horvát a následně gólman Gino Coutinho odvrátil konečky prstů na rohový kop. Ihned na to po přímém volném kopu Jordy Clasieho zakončoval dobře Kelvin Leerdam, i nyní ale Coutinho skvěle zasáhl. Do konce půle se ještě do střeleckých pokusů dostali Fernandez, Ruben Schaken a Sekou Cisse, Coutinha ale neohrozili.

Jenže ihned po startu druhé půle centroval z levé strany Fernandez a Coutinho vyrazil míč jen před sebe, Schaken pak pouze dotlačil míč za brankovou čáru. Po hodině hry po přihrávce Cisseho hlavičkoval do rukavic Coutinha Jordie Classie a na druhé straně pálil mimo Aleksandar Radosavljevič. Feyenoord zvýšil v 71. minutě, kdy po dlouhém pasu Classieho mířil do dolního rohu Fernandez . Minutu před koncem pouze snížil Lex Immers, kdy po faulu Kevina Leerdama na Charltona Vicenta proměnil penaltu, mířil do horního rohu - 1:2.

Více informací k zápasu

SBV Excelsior - FC Twente 0:1

21.04.2012 20:45

Góly: 90. Nacer Chadli

Fotbalisté Twente stále nejsou v pohodě a dobře vědí, že boj o titul bude ještě hodně složitý. V příštím kole narazí na Ajax a pokud chtějí myslet na druhé místo, musí remizovat, pokud na vítězství v Eredivisii, musí zvítězit. Nyní se pořádně natrápili na půdě posledního celku tabulky z Excelsioru a málem mu darovali důležitý bod v boji o záchranu, nakonec je ale spasil v druhé nastavené minutě Nacer Chadli.

Těsně vítězství přineslo svěřencům kouče Steva McClerena prozatímní druhé místo se ztrátou čtyř bodů na Ajax, nicméně ten má ještě duel k dobru. Excelsior hrál po celý zápas velice dobře, jenže ani nyní se ho smůla nepustila. Byl blízko cennému bodu a vzhledem k prohře De Graafschapu se na něj mohl dotáhnout bodově. Takhle se ještě musí snažit ve třech zbývajících kolech a pořádně alespoň o baráž zabojovat.

Hosté začali velice dobře a z dobrých pětadvaceti metrů napřáhl Dwight Tiendalli, jeho ránu ale dokázal brilantně konečky prstů odvrátit nad břevno gólman Ewcelsioru Wesley de Ruiter. Na druhé straně se dostal Roland Alberg až před gólmana Nikolaje Mihajlova, jeho pokus však šel také nad branku. Poté ale pokračovali hosté v tlaku a po centru Oly Johna hlavičkoval nebezpečně Luuk de Jong, avšak gólman De Ruiter byl připraven.

Druhý poločas otevřela hlavička Leroye Fera do náruče De Ruitera, hostující gólman si poradil i s další hlavičkou De Jonga. Poté byl blízko brance Wout Brama, jeho zblokovanou ránu dokázal až na brankové čáře vykopnout Rangelo Janga. V závěru zahrozil Tim Vincken, Mihjlov však jeho střelu zlikvidoval a v druhé minutě nastavení překlopil misky vah na stranu Twente Chadli. Ten přišel na hřiště až v 61. minutě, ovšem po rohovém kopu Pleta mířil přesně do horního rohu.

Více informací k zápasu

RKC Waalwijk - FC Utrecht 0:2

21.04.2012 19:45

Góly: 77. Aljé Schut, 85. Alexander Gerndt

Utrecht znovu potvrdil, že je opravdu nevyzpytatelný protivník. Zatímco před týdnem schytal na půdě De Graafschapu potupný debakl, tentokrát si došel pro tři body proti mnohem silnějšímu Waalwijku. Vítězství v poměru 2:0 se ale každopádně nerodilo vůbec lehce.

První poločas nabídl podle očekávání hodně vyrovnaný fotbal, který ale diváky příliš nebavil. Většina hry se totiž odehrávala mezi šestnáctkami, takže brankáři mnoho práce neměli. Zajímavé momenty přišly až před přestávkou.

Jako první se pokoušel o vedoucí branku hostující Yoshiaki Takagi, který zaměstnal Zoeta nepříjemnou střelou, ten si s ní ale dokázal poradit. Také zkušený Rob van Dijk se musel zanedlouho činit. Jeho pozornost vyzkoušel Evander Sno, ale ani on neuspěl, takže skóre se opět neměnilo.

Ve druhém poločase si dokázal Utrecht vypracovat poměrně výraznou převahu, jenže dlouhou dobu nebyl schopný dotáhnout své akce do zdárného konce. Do vedení jej mohl poslat už v 56. minutě Alexander Gerndt, který se ocitl tváří v tvář Zoetovi, ovšem domácí gólman předvedl výborný zákrok a vychytal jej.

Vytoužený gól tak nakonec přišel až třináct minut před koncem. Po Takagiho přímém kopu se dostal k hlavičce zkušený Aljé Schut a svým prvním zásahem v letošní sezóně poslal Utrecht do vedení. Waalwijk se poté snažil pochopitelně vyrovnat, místo toho ale nakonec inkasoval ještě jednou. Střelou do pravého dolního rohu se prosadil Alexander Gerndt.

Více informací k zápasu

BV De Graafschap - Heracles Almelo 2:3

21.04.2012 19:45

Góly: 12. Sofiane El Hassnaoui, 83. Michael de Leeuw (pen.) - 18. Samuel Armenteros, 26. Ninos Gouriye, 54. Everton

Heracles dokázal s vypětím všech sil porazit De Graafschap a znovu tak stáhnul ztrátu na osmou Rodu na čtyři body.

Vstup do utkání ale hostujícím fotbalistům vůbec nevyšel. De Graafschap je výrazně přehrával, což potvrdil během dvanácté minuty také prvním gólem. V pokutovém území se dostal ke střele El Hassnaoui a míč poslal nechytatelně pod břevno. Tentýž hráč mohl zanedlouho vedení svého celku navýšit, ale trefil pouze tyčku.

Nevyužití této šance jej začalo pořádně mrzet až v osmnácté minutě, kdy se po střele Evertona dostal k dorážce Armenteros a míč s přehledem uklidil do brány. Už zanedlouho se skóre měnilo znovu. Brankáře De Wintera dokázal nadvakrát propálit mladý útočník Ninos Gouriye. Poté tempo hry výrazně opadlo a až do přestávky se hrálo bez výraznějších šancí.

Deset minut po změně stran dokázal Heracles své vedení navýšit už na rozdíl dvou branek. Po přímém kopu Duarteho zakončoval úspěšně hlavou Everton. V další šanci se následně ocitl Armenteros, který mohl definitivně rozhodnout, jenže výborně jej vychytal De Winter. V 78. minutě pak přišla pro hosty velká komplikace. Za naprosto zbytečný faul ve středu hřiště totiž viděl červenou kartu Lerin Duarte.

Početní výhoda domácím fotbalistům sice zprvu příliš nepomohla, nakonec ale přeci jen dokázali snížit. Z penalty se trefil Michael de Leeuw. Závěr utkání pak De Graafschap jednoznačně ovládl a hrozil ze všech nejmožnějších pozic. Heracles navíc musel po druhé žluté kartě Loomse dohrávat pouze v devíti lidech, přesto ale celou situaci zvládl a vybojoval tři body.

Více informací k zápasu

SC Heerenveen - SBV Vitesse 1:1

21.04.2012 18:45

Góly: 5. Filip Đuričić - 79. Mike Havenaar

Fotbalisté Heerenveenu sice už s jistotou skončí nejhůře na šestém místě, ovšem v boji o přímou účast v pohárech ztratili velice cenné body. Se sedmým Arnhemem totiž doma pouze remizovali 1:1, a i když prozatím poskočili na páté místo tabulky o skóre za Feyenoord, tak jeho nejvážnější konkurenti mají ještě zápas k dobru. Hosté získali cenný korálek, na sedmém místě mají pět bodů náskok na Rodu a ten by měli ve zbývajících třech kolech udržet.

Domácí se přitom dostali hned po pěti minutách hry do vedení a dlouho drželi těsný náskok, avšak nakonec necelou čtvrthodinu před koncem inkasovali a rozhodně to budou mít v závěru sezóny těžké. Heerenveen se dostal do vedení hned po první vážnější akci zápasu, kdy skvělou práci odvedl Luciano Narsingh a připravil pozici pro Filipa Djuričiče, jehož rána nejprve byla sražená, ovšem dorážka už byla hodně snadná.

Ihned na to mohli jít domácí do pohodlného dvoubrankového vedení, jenže rána Viktora Elma skončila na tyči. Poté skvěle zakombinovali Narsingh s Basem Dostem a připravili pozici pro Elma, jehož pokus jen o vlásek minul vzdálenější tyč. Ke konci poločasu zahrozil hlavou Dost, avšak po centru Oussamy Assiadiho mířil těsně nad branku hostů. Samý závěr prvního dějství patřil Vitesse, první pokus Bonyho Wilfrieda mířil mimo tři tyče.

Stejný hráč ještě v nastaveném čase nebezpečně hlavičkoval po měkoučkém centru, skvělý zákrok ale předvedl gólman Kristoffer Nordfeltd. Po změně stran se hra vyrovnala a Arnhem byl přeci jen o něco nebezpečnější. Pokus Alexandera Buttnera letěl nad branku, na druhé straně střelu Assiadiho z velké dálky dokázal chytit gólman Piet Velthuizen. Arnhem se dočkal v 79. minutě, kdy po akci Jonathana Reise zamířil přesně do pravého dolního rohu Mike Havenaar.

Více informací k zápasu

NAC Breda - Roda JC 0:3

20.04.2012 20:00

Góly: 58. Sanharib Malki, 75. Mitchell Donald, 90. Ruud Vormer

Roda znovu ukázala, že to s útokem na osmou příčku myslí opravdu vážně. Proti Bredě předvedla vynikající efektivitu a došla si pro důležité vítězství 3:0.

První poločas bohužel nabídl poměrně nezáživnou podívanou. Oba týmy si nebyly schopny vytvořit jedinou pořádnou šanci, takže brankáři mnoho složitých situací řešit nemuseli. Dá se říct, že největší příležitost přišla po pěti minutách hry, kdy Schilderovu střelu ze střední vzdálenosti vyrazil gólman Kieszek bez větších potíží na rohový kop. Poté už diváci sledovali především boj ve středu hřiště, který pochopitelně mnoho atraktivity nenabídl.

Po změně stran začali velmi aktivně domácí fotbalisté, kteří už během 53. minuty mohli jít do vedení. Botteghinovu hlavičku ale vykopl z brankové čáry Monteyne. Nevyužití této šance začalo Bredu pořádně mrzet až o pět minut později. To poslal Junker do šestnáctky výborný centr, k míči se probojoval Sanharib Malki a hlavou usměrnil míč do brány.

Svěřenci kouče Karelseho se pokoušeli o vyrovnání, místo toho ale nakonec znovu inkasovali. V 75. minutě Malki perfektně našel Mitchella Donalda, který si udělal prostor ke střele a s přehledem zakončil. V závěru utkání se už Roda soustředila především na bránění, přesto v poslední minutě základní hrací doby udeřila ještě jednou. Mezi střelce se zapsal záložník Ruud Vormer.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.AFC Ajax31207486:3467
2.AZ Alkmaar31187662:3361
3.Feyenoord Rotterdam31187662:3461
4.FC Twente31179576:3660
5.PSV Eindhoven31186776:4560
6.SC Heerenveen311610569:5158
7.SBV Vitesse311471042:3649
8.Roda JC311421551:5944
9.RKC Waalwijk311251432:4341
10.Heracles Almelo311171348:5240
11.NEC Nijmegen311241538:4240
12.FC Utrecht311091249:5239
13.FC Groningen311051639:5835
14.ADO Den Haag31881534:5532
15.NAC Breda31871638:5031
16.VVV Venlo31742036:7325
17.BV De Graafschap31542228:6819
18.SBV Excelsior31462123:6818

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (67)

Přidat komentář
Stiksxx

To je obrovský rozdíl, když my v Bredě protečeme 3:1 a Roda tam vyhraje 3:0 I když my jsme si to prohráli sami.. Ted mě akorát sere vedení Eindhovenu, jak lacino přišli o takového talenta jako je Labyad!!!!!!

Reagovat
AjaxFans

Zvykej si,ten váš není první ani poslení Ale je to škoda,že už u vás hrál a ered. zas přichází o schopného hráče do budoucna.Alespon nešel do Ruska !! A překvapení ve výsledcích musí být,jinak to je nuda

Reagovat
Stiksxx

Je to obrovská škoda, ale za to může vedení samo, že měl smlouvu jakou měl. Z toho jsem nasranej! Ne na Labyada i když mě nenasral, tak mě zklamal. Na druhou stranu dostane opět šanci na kraji Lens, který ted poslední dobou hraje fantasticky. I když ten hrot mu asi sedí nejvíc.

Reagovat
FC Porto FC

Labyad si postavil hlavu co naděláš. Uvidíme co se bude dít v létě ve Sportingu protože máají dost hráčů v záloze tak aby se prosadil když tam je Pereirinha, Carrilo, Jeffrén, Izmailov, Diego Capel, Elias, Matías Fernandéz, Adnré Santos, Schaars, Rinaudo a mladící kteří také hrají Renato Neto a A.Martins no nevím

Reagovat
Stiksxx

A víš jakým stylem hrajou? on by mohl hrát krajního utočníka klidně..jako u nás.podle mě by zvládl hrát i pod hrotem i hrota

Reagovat
FC Porto FC

Sporting právě hraje pořád jinak hlavně v EL jednou to je 4-2-3-1 pak 4-5-1 pak 4-1-4-1 ...... většinou je Wolfswinkel sám a z mnohačlený zálohy ho podporuje hodně Capel, M.fernandéz, Izmailov nebo jiní ofenzivní hráči třeba jako Jeffrén, Elias, Carrilo, A.Martins.

I když třeba může odejít Pereirinha, Izmailov, M.Fernandéz a bude mít větší prostor ale zatím je 8/9 hráčů na jeho post

Reagovat
FC Porto FC

nebo ne na jeho post ale na místo do zálohy a když jich bude hrát v 5 nebo 4 tak jasný místo má Schaars a ted se per s Fernandézem, Izmailovem, Capelem, Jeffrénem a pak jsou tam hráči který by mohl Labyad porazit třeba jako Elias, Pereirinha, Carrilllo, Elias, A.Martins. Prostě má ted Sporting 12 záložníků

Reagovat
Stiksxx

Tak on někdo asi odejde když mají ted takový uspěch v EL. Možná i ten Wolfswinkel ne?

Reagovat
FC Porto FC

No nevím. Že by odešel Wolfswinkel po jedný sezoně navíc když je spokojenej a zatím se nikam nežene neřekl byhc že by odešel. Navíc je hrotovej útočník a Labyad je křídlo nebo podhrot ne?? A říkám že na podhrot nebo křídlo má Sporting Pereirinha, Carrilla, Jeffréna, Izmailova, Capela, Eliase, Matíase Fernandéze a A.Martinse takže z těchto by musel někdo odejít. Do středu zálohy majít Schaarse, Renata Neta, Andrého Santosa a Rinaouda

Reagovat
Stiksxx

Jasný no..No je to jeho boj. U nás mě místo jasný

Reagovat
FC Porto FC

Taky nechápu proč ubec odcházel když v PSV to měl nalajnovaný

Reagovat
smazaný uživatel

Dneska při střídání lehce vypískali...ale nic jiného jsem nečekal

Reagovat
Stiksxx

A je to tady zase. Waalwijk - Utrecht. To je prostě ono. My přijedeme na Waalwijk a oni se na nás hecnou, připraví a hrajou ze zadu..Pak tam přijede Utrecht, zkusí hrát utočně a protečou..

Reagovat
Stiksxx

Škoda Twente

Reagovat
smazaný uživatel

Kua a jaká

Reagovat
smazaný uživatel

NEC udržet!

Reagovat
AjaxFans

Reagovat
smazaný uživatel

Tož teda sbohem, Evropská ligo.

Reagovat
smazaný uživatel

To zase byly nervy...dík Honzo..tobě jsem to přál už dlouho

Reagovat
OVi.77

Reagovat
AjaxFans

Je tod řevoň starý.Škoda,mohlo být překvápko.

Reagovat
smazaný uživatel

sám jsi dřevoň Jeho kariéra je hodně zajímavá, sympatický hráč a legenda v PSV...a třeba bude překvapení v Amsterdamu :)))

Reagovat
afc ajax

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Stiksxx

Zasloužil si takový krásný okamžik jako udržet naděje na druhé místo Ted už snad posledním oříškem bude Roda

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně

Reagovat
smazaný uživatel

Tak tu samozřejmě musíte bezpodmínečně porazit.

Reagovat
smazaný uživatel

akorát když tento rok musíme, tak většinou padneme..

Reagovat
smazaný uživatel

Tak já to myslím především z pohledu mého Nijmegenu. Ale tak snad to tentokrát nějak dáte.

Reagovat
smazaný uživatel

věříš až do konce :))) to je dobře

Reagovat
smazaný uživatel

No, už moc nevěřím, přecejen je před námi moc týmů a museli bychom vše vyhrát, což bude vzhledem k soupeřům dost obtížné. Ale doufat se musí.

Reagovat
Stiksxx

Tak máte Waalwijk doma. to jsou tři body a pak doma AZ. To bych vám radil taky vyhrát. a když byste porazili AZ tak byste byli nahoře a pak do Heraclesu, který podle mě má velmi dobrou sezonu.

Reagovat
Stiksxx

Přesně. Ale prot NEC jsme taky museli a nakonec to zvrátili. Ale Roda bude doma, to je její největší zbran

Reagovat
smazaný uživatel

Pome Groningem...aspoň je potrapte

Reagovat
AjaxFans

Kolbein toho góla dá ,ikdyž hraje jen 20 minut

Reagovat
smazaný uživatel

i 10 minut

Reagovat
AjaxFans

jinak nudný zápas dnes

Reagovat
smazaný uživatel

jo no žádná pecka, ale tak nějak to už neva

Reagovat
hefy

Altidore.

Reagovat
Trand

Má formičku.

Reagovat
AjaxFans

Minule krásný gól

Reagovat
Stiksxx

Tj. Takový goly můžeme dostat jen my. Nebo ještě ty největší haluzáky. U obou se může hráčům málo co vytknout. Byli to neuvěřitelné goly. jak první tak druhý AZ. Doufám, že jsme si to už vybrali

Reagovat
smazaný uživatel

Doufám, že Ajax příští kolo vyhraje a taky, že se mu bude dařit příští rok v LM Kéž by bylo v základní skupině LM i PSV

Reagovat
AjaxFans

Dík Příští rok si myslím budete nebezpečnější,bo si kádr víc sedne.Ale na nsá to stačit zase nebude Budou nějaké odchody od vás?

Reagovat
smazaný uživatel

Vůbec netuším...určitě tam je zájem o hodně hráčů, ale nic konkrétního...sám jsem zvědavý, jak to dopadne. Nebezpečnější snad budeme a taky snad spolehlivější v zadu

Reagovat
Stiksxx

Tak odešel Labyad a odejde asi i Toivonen. Navíc zájem o Strootmana je obrovský. Něco by se mohlo vyskytnout i u Driese a doufám, že odejde Engelaar.

Reagovat
smazaný uživatel

Myslím si, že nikoho z těch mladých co přišli loni nepustí...

Reagovat
Stiksxx

Já taky doufám že ne. ale nějakých 27 mega co je údajně nabízí MU za Strootmana je v určitých ohledech neodmítnutelná nabídka. Ještě taky odchází Funso Ojo, ale to není taková ztráta.

Reagovat
smazaný uživatel

27 mega asi těžko nabídli

Reagovat
Stiksxx

kua. překlep..chtěl jsem 17 a nakonec jsme zapátral v historii a našel jsem 18

Reagovat
smazaný uživatel

Myslel jsem ten základ :) Máš pravdu, pokud by to byla pravda, je to téměř neodmítnutelné...

Reagovat
AjaxFans

Tak kolik už umíš holandsky?Já to začínám rozjíždět a dnes jsem se solidně zasmál u tohoto,co asi nikdy nepřečtu

" Zakoekal zjezjoelitsjka zelenemoe hajie

tso zje tje newiedjetjie

Nikkolo Sjoehaji "

Reagovat
Stiksxx

Bude to napínavé do konce sezony

Reagovat
Marv

Vennegoor of Hesselink To sem myslel, že už skončil, dlouho sem o něm neslyšel

Reagovat
AjaxFans

Tak dneska byl prý Narsingh na našem zápase.Tak snad už to brzo podčmrkne

Reagovat
smazaný uživatel

jestli to Heerenveen nepohřbí přemrštěnou cenou..

Reagovat
Stiksxx

Tak já myslim, že v rámci Ered nejsou přemrštěné přestupy ne?

Reagovat
smazaný uživatel

A co Sulejmani za 17 mega? Víc jak 6 za Narsingha podle mě nedáme..

Reagovat
AjaxFans

6 mga je strop navíc,když mu končí smlouva další rok.

A tej Mira je fakt ulet.Basten neudělal ani jeden schopný nákup

Reagovat
Stiksxx

To je darda. Výjimka která potvrzuje pravidlo.

Reagovat
AjaxFans

Tolik nestál dohromady ani Kevin a Dries,co?

Reagovat
Stiksxx

Tak to určitě ne. Z toho plyne, že jsme lepší obchodníci.

Reagovat
AjaxFans

Jj,obchodníci co musí prodávat pozemky

Reagovat
Stiksxx

A nechají si zadarmo či za hubičku odejít talenty jako Afellay nebo Labyad.

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
afc ajax

berú to športovo

Reagovat
AjaxFans

Tj,dobré choreo

Nn,bohužel jsem nebyl.Minule jsem byl v Plzni.Teď jak se to sere v práci,tak si dávám opatrnější výdaje.Výjezdy nejsou zrovna za pár

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele